Page 1

Immersive Space Simon Huntink C1C Course Immersive Space

1


3 Immersive Spaces

1. Holocaustmonument - Berlijn Dit is een typisch voorbeeld van een immersive space. Ik ben hierheen geweest met de Berlijnreis van mijn middelbare. Iedereen kan voor zichzelf bepalen hoe hij of zij er doorheen loopt. Je wordt meegenomen door de omgeving en gaat hierbij meteen denken aan de Jodenvervolging in de hoofdstad van Duitsland. Het roept desoriĂŤntatie en isolement op. Dit wordt veroorzaakt door de grote blokken en de smalle wegen in dit momument.

2


3 Immersive Spaces

2. Street Art - Julien Beever - Anamorphic Dit is de 2e immersive space. Ik heb gekozen voor een briljante streetart. Het is een immersive space omdat er meerdere objecten inzitten die ervoor zorgen dat dit er zeer realistisch uitziet. Dit streetart-voorbeeld neemt je mee in een actiefilm-idee. De sfeer wordt grotendeels gemaakt doordat het er levensecht uitziet en je er zelf ook doorheen kunt lopen. Dit creeĂŤrt een spannende omgeving.

3


3 Immersive Spaces

3. Skyrim (Game) Deze game is ĂŠĂŠn grote immersive space. Omdat je in alle hoeken om de personage heen kunt kijken lijkt het alsof je in een realistische wereld terecht bent gekomen. Je kunt met je character(personage) door een groot landschap heen lopen en alleriei acties ondernemen. Als je lang rondloopt wordt het nacht, en daarna weer dag. Je hoort geluid als het regent en je ziet bliksem als het onweert. Ook hoor je het geluid van monsters en dieren als je dichtbij ze komt. Dit draagt ten zeerste bij aan de sfeer van de immersive space. Je wordt nieuwsgierig door wat er achter de bergen of bossen te zoeken is en prikkelt je om op onderzoek te gaan en het uit te vinden.

4


Folio

5


6

Folio

Immersive space  
Immersive space  
Advertisement