Page 1

Ö

FRÅN IDÈ TILL PRODUKT UNG KONSTNÄR 4 PROJEKT

#03


2

INNEHÅLL #3

FRÅN IDÈ TILL PRODUKT

4 PROJEKT

4

UNG KONSTNÄR

8

12


3

OM OSS

Målet för konceptet är att få människor att vilja bosätta sig på Österlen. De unga vuxna på Österlen söker sig i nuläget bort från området och flyttar istället till större städer. Om man i första hand kan få unga statsmänniskor från Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn att flytta till Österlen så kan det leda till nya idéer och en trend i att bo på Österlen. Det kan uppstå nya yrken, organisationer och nya kulturer som kan lyfta och göra Österlen mer intressant för en ny målgrupp.

Ö är en verksamhet som riktar sig till unga vuxna mellan 20-35år. Tanken är att hitta personer som brinner för design, konst och hantverk, och som i framtiden vill livnära sig på ett yrke inom denna värld. Vi vill hjälpa unga kreatörer att få publicitet och bli “upptäckta”. Detta kan bli möjligt genom ett nytt projekt kallat Ö. Ö är ett kulturhus som ligger i Simrishamn med utsikt över havet. Det ska vara ett kreativ och inspirerande hus och plats.

ÖPPETTIDER

KONTAKT

MÅNDAG – FREDAG 9–23 LÖRDAG – SÖNDAG 11–22

073-709 55 27 www.o.se


4

4 PROJEKT

AV JULIA ARVIDSSON OCH THOMAS JOHANSSON


5

Sandra har åtagit sig i uppgift att hitta min drömman i sommar. Kriterierna var många och förhoppningarna är höga. Sandra tror på det. I don’t. Speciellt inte med tanke på att jag inte drömmer om nån man. Jag drömmer om en varm utlandsresa med mina tjejer. Och nya skor. Och frågan är ju om man ger upp sitt toppenliv som det är nu för nån annan? Om det är Mr. right maybe. Men vem i helvete vill träffa honom sommaren man är 22, har snygga ben och ett umgänge lika stort och sylvasst som en armé? Jag tror inte jag vill det i alla fall. Men om inget annat så älskar jag Sandra för hennes åtagande och jakten i sig är alltid en morot till att ge sig på det. Att sätta sig i bilen imorse tog emot. Dels för att jag fått uppleva ett muminhus i skärgårdsmiljö, dels för att Fridas släkt är så döcharmig och dels på grund av vinminglet och skönsången igår kväll. Det är så underbart att få gå på tillställning med människor i så olika åldrar. Det blev både live band, kör och kareoke. Djupa diskussioner, intellektuella sådana och några mindra intellektuella. Nattdopp och många skratt. Nej, fel - asgarv. Anlednigngen till för lite bloggande är för lite tid. Och lust. Ännu en helg i Landskrona och nu åker jag inte tillbaka dit förrän alla dem som jag brukar hälsa på kommer till mig. Och trots ledighet är det busy busy. Idag åker jag och Frida till Göteborg för studentfirande. Älskar att få klä upp mig mitt på dagen.

Resten av veckan går ut på att omorganisera, rensa och slänga här hemma i lägenheten. För på söndag flyttar våra sommarrommies in. 4 pers i vår gigantiska trea. 2 tjejer och 2 dudes. Kommer bli helt totalt. Igår grät jag för första gången över mina studier. Av frustration. Lyckligtvis har jag fått sova ordentligt inatt och Frida lagade ordentlig middag till mig igår kväll. Så nu kör vi förhoppningsvis sista rycket med vår feta rapport. Sen är det två presentationer också. Längtar till fredag. Då ska jag få spendera en heldag i Malmö med syster innan hon flyttar till London. Ge mig helg! Helgen har innehållt solbad på ballkongen, PW och tjejkväll. Vi skulle bara dricka bubbel, äta ost&kex och fira Fridas födelsedag, sommarplanerna och skolan. Allt i förskott såklart. Men någon mojito senare stod vi på bordet, dansade till Pon da floor och spanade på en kille namn Klaes. Inte alls speciellt seriöst, sofistikerat eller välplanerat. Men väl genomfört. Tjejkvällen alltså. Idag har vi haft världens bästa brunch och hunnit med x antal Gossip Girl avsnitt i varsin soffa. Inga konstigheter. Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser Jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Men jag lägger ingen större vikt på det. Har aldrig gjort.


6

Det finns så jävla mycket skit man kan rabbla upp om sig själv eller andra. Over all går det mesta att cover up eller embrace och göra nåt bra av det. Och trots alla knasiga saker så är helheten oftast helt OK. Or more. För de flesta gånger finns det mer postiva saker att säga än. Sandra har åtagit sig i uppgift att hitta min drömman i sommar. Kriterierna var många och förhoppningarna är höga. Sandra tror på det. I don’t. Speciellt inte med tanke på att jag inte drömmer om nån man. Jag drömmer om en varm utlandsresa med mina tjejer. Och nya skor. Och frågan är ju om man ger upp sitt toppenliv som det är nu för nån annan? Om det är Mr. right maybe. Men vem i helvete vill träffa honom sommaren man är 22, har snygga ben och ett umgänge lika stort och sylvasst som en armé? Jag tror inte jag vill det i alla fall. Men om inget annat så älskar jag Sandra för hennes åtagande och jakten i sig är alltid en morot till att ge sig på det. Att sätta sig i bilen imorse tog emot. Dels för att jag fått uppleva ett muminhus i skärgårdsmiljö, dels för att Fridas släkt är så döcharmig och dels på grund av vinminglet och skönsången igår kväll. Det är så underbart att få gå på tillställning med människor i så olika åldrar. Det blev både live band, kör och kareoke. Djupa diskussioner, intellektuella sådana och några mindra intellektuella. Nattdopp och många skratt. Nej, fel - asgarv. Anlednigngen till för lite bloggande är för lite tid. Och lust. Ännu en helg.

Sandra har åtagit sig i uppgift att hitta min drömman i sommar. Kriterierna var många och förhoppningarna är höga. Sandra tror på det. I don’t. Speciellt inte med tanke på att jag inte drömmer om nån man. Jag drömmer om en varm med mina tjejer. Och nya skor. Och frågan är ju om man ger upp sitt toppenliv som det är nu för nån annan? Om det är Mr. right maybe. Men vem i helvete vill träffa honom sommaren man är 22, har snygga ben och ett umgänge lika stort och sylvasst som en armé? Jag tror inte jag vill det i alla fall. Men om inget annat så älskar jag Sandra för hennes åtagande och jakten i sig är alltid en morot till att ge sig på det. Att sätta sig i bilen imorse tog emot. Dels för att jag fått uppleva ett muminhus i skärgårdsmiljö, dels för att Fridas släkt är så döcharmig och dels på grund av vinminglet och skönsången igår kväll. Det är så underbart att få gå på tillställning med människor i så olika åldrar. Det blev både live band, kör och kareoke. Djupa diskussioner, intellektuella sådana och några mindra intellektuella. Nattdopp och många skratt. Nej, fel - asgarv. Anlednigngen till för lite bloggande är för lite tid. Och lust.


7


8

P R O FRÅN IDÈ TILL

DUK T


9

Och trots ledighet är det busy busy. Idag åker jag och Frida till Göteborg för studentfirande. Älskar att få klä upp mig mitt på dagen. Resten av veckan går ut på att omorganisera, rensa och slänga här hemma i lägenheten. För på söndag flyttar våra sommarrommies in. 4 pers i vår gigantiska trea. 2 tjejer och 2 dudes. Kommer bli helt totalt. Igår grät jag för första gången över mina studier. Av frustration.


10

Det finns så jävla mycket skit man kan rabbla upp. Over all går det mesta att cover up eller embrace och göra nåt bra av det. Och trots alla knasiga saker så är helheten oftast helt OK. Or more.


11

Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Men jag lägger ingen större vikt på det. Har aldrig gjort. Det finns så jävla mycket skit man kan rabbla upp om sig själv eller andra. Over all går det mesta att cover up eller embrace och göra nåt bra av det. Och trots alla knasiga saker så är helheten oftast helt OK. Or more. För de flesta gånger finns det mer postiva saker att säga än negativa. Igår grät jag för första gången över mina studier. Av frustration. Lyckligtvis har jag fått sova ordentligt inatt och Frida lagade ordentlig middag till mig igår kväll. Så nu kör vi förhoppningsvis sista rycket med vår feta rapport. Sen är det två presentationer också. Längtar till fredag. Då ska jag få spendera en heldag i Malmö med syster innan hon flyttar till London. Ge mig helg! Helgen har innehållt solbad på ballkongen och tjejkväll. Och trots ledighet är det busy busy. Och trots ledighet är det busy busy. Idag åker jag och Frida till Göteborg för studentfirande. Älskar att få klä upp mig mitt på dagen. Resten av veckan går ut på att omorganisera, rensa och slänga här hemma i lägenheten. För på söndag flyttar våra sommarrommies in. 4 pers i vår gigantiska trea. 2 tjejer

och 2 dudes. Kommer bli helt totalt. Igår grät jag för första gången över mina studier. Av frustration. Lyckligtvis har jag fått sova ordentligt inatt och Frida lagade ordentlig middag till mig igår kväll. Så nu kör vi förhoppningsvis sista rycket med vår feta rapport. Sen är det två presentationer också. Längtar till fredag. Då ska jag få spendera en heldag i Malmö med syster innan hon flyttar till London. Ge mig helg! Helgen har innehållt solbad på ballkongen, Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser Jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser Jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis.


12

UNG KONSTNÄR

Ines Johansson

Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Men jag lägger ingen större vikt på det. Har aldrig gjort. Det finns så jävla mycket skit man kan rabbla upp om sig själv eller andra. Over all går det mesta att cover up eller embrace och göra nåt bra av det. Och trots alla knasiga saker så är helheten oftast helt OK. Or more. För de flesta gånger finns det mer postiva saker att säga än negativa. Igår grät jag för första gången över mina studier. Av frustration. Lyckligtvis har jag fått sova ordentligt inatt och Frida lagade ordentlig middag till mig igår kväll. Så nu kör vi förhoppningsvis sista rycket med vår feta rapport. Sen är det två presentationer också. Längtar till fredag. Då ska jag få spendera en heldag i Malmö med syster innan hon flyttar till London. Ge mig helg! Helgen har innehållt solbad på ballkongen och tjejkväll. Och trots ledighet är det busy busy.

Och trots ledighet är det busy busy. Idag åker jag och Frida till Göteborg för studentfirande. Älskar att få klä upp mig mitt på dagen. Resten av veckan går ut på att omorganisera, rensa och slänga här hemma i lägenheten. För på söndag flyttar våra sommarrommies in. 4 pers i vår gigantiska trea. 2 tjejer och 2 dudes. Kommer bli helt totalt. Igår grät jag för första gången över mina studier. Av frustration. Lyckligtvis har jag fått sova ordentligt inatt och Frida lagade ordentlig middag till mig igår kväll. Så nu kör vi förhoppningsvis sista rycket med vår feta rapport. Sen är det två presentationer också. Längtar till fredag. Då ska jag få spendera en heldag i Malmö med syster innan hon flyttar till London. Ge mig helg! Helgen har innehållt solbad på ballkongen, Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser Jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Tydligen syns mina två framtänder alltid. Och tydligen försvinner min


13

överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser Jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Det finns så jävla mycket skit man kan rabbla upp om sig själv eller andra. Over all går det mesta att cover up eller embrace och göra nåt bra av det. Och trots alla knasiga saker så är helheten oftast helt OK. Or more. För de flesta gånger finns det mer postiva saker att säga än. Sandra har åtagit sig i uppgift att hitta min drömman i sommar. Kriterierna var många och förhoppningarna är höga. Sandra tror på det. I don’t. Speciellt inte med tanke på att jag inte drömmer om nån man. Jag drömmer om en varm utlandsresa med mina tjejer. Och nya skor. Och frågan är ju om man ger upp sitt toppenliv som det är nu för nån annan? Om det är Mr. right maybe. Men vem i helvete vill träffa honom sommaren man är 22, har snygga ben och ett umgänge lika stort och sylvasst som en armé? Jag tror inte jag vill det i alla fall. Men om inget annat så älskar jag Sandra för hennes åtagande och jakten i sig är alltid en morot till att ge sig på det. Att sätta sig i bilen imorse tog emot. Dels för att jag fått uppleva ett muminhus i skärgårdsmiljö, dels för att Fridas släkt är så döcharmig och dels på grund av vinminglet och skönsången igår kväll. Det är så underbart att få gå på tillställning med människor i så olika åldrar. Det blev både live band, kör och kareoke. Djupa diskussioner, intellektuella sådana och några mindra intellektuella. Nattdopp och många skratt. Nej, fel - asgarv. Anlednigngen till för lite bloggande är för lite tid. Och lust. Ännu en helg. Men vem i helvete vill träffa honom sommaren man är 22, har snygga ben och ett umgänge lika stort och sylvasst som

en armé? Jag tror inte jag vill det i alla fall. Men om inget annat så älskar jag Sandra för hennes åtagande och jakten i sig är alltid en morot till att ge sig på det. Att sätta sig i bilen imorse tog emot. Dels för att jag fått uppleva ett muminhus i skärgårdsmiljö, dels för att Fridas släkt är så döcharmig och dels på grund av vinminglet och skönsången igår kväll. Det är så underbart att få gå på tillställning med människor i så olika åldrar. Det blev både live band, kör och kareoke. Djupa diskussioner, intellektuella sådana och några mindra intellektuella. Nattdopp och många skratt. Nej, fel - asgarv. Anlednigngen till för lite bloggande är för lite tid. Och lust. Ännu en helg. Och tydligen försvinner min överläpp när jag skrattar. Mina örontoppar står utåt och min näsa är kanske lite sned. Enligt mina syskon ser Jag ut som jag gjort sen bebis, och rör mig på samma tafatta vis. Det finns så jävla mycket skit man kan rabbla upp om sig själv eller andra. Men vem i helvete vill träffa honom sommaren man är 22, har snygga ben och ett umgänge lika stort och sylvasst som en armé? Jag tror inte jag vill det i alla fall. Men om inget annat så älskar jag Sandra för hennes åtagande och jakten i sig är alltid en morot till att ge sig på det. Att sätta sig i bilen imorse tog emot. Dels för att jag fått uppleva ett muminhus i skärgårdsmiljö, dels för att Fridas släkt är så döcharmig och dels på grund av vinminglet och skönsången igår kväll. Det är så underbart att få gå på tillställning med människor i så olika åldrar. Det blev både live band, kör och kareoke. Djupa diskussioner, intellektuella sådana och några mindra intellektuella. Nattdopp och många skratt. Nej, fel - asgarv. Anlednigngen till för lite bloggande är för lite tid.

Ö magazine  

a magazine

Ö magazine  

a magazine

Advertisement