Page 1

SOMMERKURSUS

Krogerup Højskole 24.-30. juli 2011

gastronomi - papirsklip - retorik og historiefortælling - cykelløb ond filmkunst - croquis - sejlads - eventmaking - balkankoncert


UTROLIGE URO På URO kan du opleve højskolestemningen kogt ned til en uges intensivt kursus. Lad dig fagligt udfordre og få vendt rundt på vandte tanker og ideer igennem en række valgfrie studiekredse og workshops samt oplæg med debat og forælling. Få interlektuelle indspark, brug hovedet i kreative processer og gå på opdagelse i den omkringliggende natur. Indgå i et socialt sammensurium, hvor du kan nyde selskabet af både nye og gamle venner. Og hermed - vi ses på URO! FORTÆLLING Med Carsten Islington En fremragende fortæller, men også en mand med en hel del i livets bagage.

DEBAT Journalistikkens rolle

FOREDRAG Lasse Suonperä Liebst En intruduktion til Lacans’ basisbegreber og til begær som alternativ motivation for anerkendelse.

Journalistik i folkets tjeneste - eller bare for fortjeneste. Hvad er forskellen? Debat mellem DR og formiddagsavis.

KONCERT Med Rækværk Rækværk består af 6 musikanter som sammen sikre at balkan traditionerne holdes i hævd. Glæd jer!


UGEPLAN FOR URO 2011 SØNDAG

MANDAG TIRSDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LØRDAG

MORGENMAD, RENGØRING OG MORGENSAMLING

BRUNCH

08:00

09:00

09:00 - 12:30

FORMIDDAGSSTUDIEKREDSE

12:30

12:30

FROKOST

16:00

ANKOMST OG INDKVARTERING

14:00

15:00 - 18:00

FOREDRAG

A-WORKSHOP

FRI EFTERMIDDAG

19:30

AFTENSMAD

21:00

FORTÆLLING HEMMELIGT INDSLAG CARSTEN

ISLINGTON

B-WORK SHOP

17:00 FERNISERING

18.30

PRÆSENTATION AF FAG

21:00

15:00 18:00

20:00 DEBAT

OM JOURNALISTIKKENS ROLLE

21:00

KONCERT BALKAN-

BANDET RÆKVÆRK

21:00

BÅLAFTEN

22:00 MIDDAG OG FEST

SOMMERKURSET SLUTTER


STUDIEKREDSE Vælg en af følgende mandag-fredag fra 09.00-12.30 RETORIK OG FORTÆLLING v. Louise Fischer, retorikstuderende og Jan Cirkola, fortæller 3 dages retorik: Retorik er med Platons ord læren om at finde de overbevisende midler i en given sag. Vi skal forsøge at finde ud af hvordan retorik kan bruges i hverdagen, hvorfor retorik er relevant. 2 dages fortælling: Der findes kun en genvej til at blive en god fortæller. At øve sig. Den vej finder vi så.

VELSMAG, UKRUDT OG MASKINER v. Mathias Skovmand og Jonas Astrup, fødevarevidenskabsstuderende Med fødderne plantet i begrebet velsmag, ønsker vi i denne formiddagsstudiekreds, at kokkerere saftige, sprøde, smukke og ikke mindst velsmagende retter på baggrund af naturens gavmilde strande, marker og skove. Vi vil introducere en række moderne køkkentekniske færdigheder fra storbyens ambitiøse køkkener og desuden inddrage en række videnskabelige vinkler ift. maden og måltidet.

BYGGERI v. Rasmus Weitze Pedersen, Bureau Detours Vær med til at udtænke, bygge og formgive et spændende udendørs sidde-hængeud-hygge-spot. Vi skal arbejde i træ med håndværktøj og opleve, hvor relativt nemt det er, via 1:1 design, at transformere en ide til en konkret anvendelig genstand. Vi giver et bud på et mødested, der er noget andet end fire stole og et bord.


JOURNALISTIK OG POLITIK v. Morten Top, journalist og Christian Kehler, tidl. politisk sekretær Journalistik og politik - nyheder, vinkling og interview. Vi skal lære journalistikkens abc, vinkle nyheder knivskarpt og snuse til de sjove sider af faget, hvor man hver dag bliver ekspert i et nyt emne. Derudover skal vi se nærmere på, hvad det vil sige at have sin dagligdag på et Christiansborg-kontor. Hvordan er den journalistiske og politiske omgangstone på Borgen egentlig?

CREATIVE PARTY CREATION v. Mikkel Iversen, og Orla Hjort, iværksættere Krogerups hidtil sejeste fest skal laves fra scratch på 5 formiddage. Du kan være med til at kreere den i fællesskab med makkerparret Mikkel Iversen og Orla Hjort. De har bl.a. været drivere bag Maybeats, Vinterlyd, Sofa Sessions og Suset Festival.

ONDSKAB I FILM v. Bjarne Hald, cand. phil. i film og medievidenskab De seneste år har budt på en perlerække af kunstnerisk udfordrende film, der udforsker det onde. Mord, voldtægt, terror eller bare ganske gemen ondskab mennesker imellem. Hvad er det for en fascinationskraft ondskab har? Vi ser film af bl.a. Michael Haneke, Lars von Trier og Gaspar Noé - og diskuterer på hvilke stilistiske og tematiske måder disse kunstinstruktører undersøger moderne ondskab.

Fredag eftermiddag er der mulighed for at præsentere ugens arbejde ved fernisering.


EFTERMIDDAGSWORKSHOPS Vælg en af følgende mandag-tirsdag fra 15.00-18.00 PHOTOGRAPHY v. Thomas Haywood, kunstfotograf What are the characteristics of the photographic way of seeing? You will learn about the artistic decisions behind taking pictures, and experiment with ideas to improve your own photography. Remember your digital camera.

MUSIKALSKE REBELLER v. Emil Jensen og Lil Lacy, Rytmiske Musikkonservatorium Slå dig løs og befri den indre musikant. Igennem fri leg, eksperimenter, trancerytmer, primalskrig, improvisationer, støj og stilhed tager vi sammen på en vandring ud i den musikalske underskov. Kom som du er, klassisk klarinettist eller brusebadsbrøler – alle niveauer er velkomne.

DEN ÆST/ETISKE BY

v. Lasse Suonperä Liebst, Sociologisk institut Urbaniseringen kender ingen grænser; for første gang i historien lever over halvdelen af verdens befolkning i byer. På baggrund af nyere by-og rumsociologi vil vi undersøge hvorvidt det er æstetisk og arkitektonisk muligt at bygge en by, der er etisk?

DET NEGATIVE RUM

v. Mathias Mortensen, kunstner Vi skal arbejde med “det negative rum” i billedsproget dvs. at fjerne eller tilføre elementer og på den måde skabe motiver ved hjælp af kontrast. Der bliver lagt vægt på den kreative proces - at gå fra ide til udførelse. Vi skal skære i papir, tegne, male, spraye og bygge - afhængig af jeres ideer.

CYKELWORKSHOP v. Tommas Ljungren, erfarent cykelbud Første dag vil vi benytte til at få cyklerne til at skinne og køre gnidningsfrit. Det vil nemlig være nødvendigt, når vi på dag to skal køre Alleycat-gadeløb med poster placeret rundt omkring i København. Så husk cyklen og penge til billetten.

SEJLADS I GAFFELRIGGER

v. Rasmus Terkelsen, sejlentusiast Vi skal sejle i Fylla, som er en traditionel, gaffelrigget træbåd fra 1928. Vi skal lære om rigning, knob og stik, sømandsskab og søsikkerhed, og så skal vi naturligvis lære at sejle båden og foretage manøvrer. Medbring regntøj af hensyn til vejret


og vælg en af følgende torsdag fra 15.00-18.00

CROQUIS

v. Steffen Bøggild, tegnelærer Croquis betyder en hurtig skitse: normalt tegning af en nøgenmodel med blyant, kul eller tusch i løbet af nogle få minutter. I denne workshop beskæftiger vi os trin for trin både med det tegnetekniske og med tegneglæden ved at gengive kroppens fascinerende formrigdom.

KRITIK OG UMYNDIGØRELSE v. Rasmus Willig, sociolog og lektor ved RUC Kritik og retten til at stille kritiske spørgsmål, er et nøglebegreb i al demokrati. Men hvilken betydning har det så for vores demokratiske samfundsudvikling, når retten til at være kritisk forsvinder? Rasmus Willig har netop udgivet to bøger, “Til forsvar for kritikken” og “Umyndiggørelse”, som workshoppen og diskussionerne vil tage afsæt i.

MELLEMØSTEN v. Marie Larsen, mellemøsten-ekspert Mellemøsten er i forandring. Hvor er landene på vej hen – og hvor fra? I denne workshop skal vi diskutere disse spørgsmål – vi får fakta på plads så du bliver rustet til at deltage i debatten om det nye Mellemøsten.

VIN VANVID v. Morten Stahl, indehaver af vinbutik Vin på den lærerige, sjove og vanvittig spændende måde. Vi kommer vidt omkring vin på en meget uortodoks måde og skal selvfølgelig smage en del! Du lærer bl.a. nok om vin til at kunne imponere svigerfar og naboen og det på et niveau, hvor alle kan være med.

MANHATTAN FILM v. Bjarne Hald, cand. phil. i film og medievidenskab New York er nok den mest gennemfilmede by i hele verden – alle ved hvordan Empire State Building og en typisk New Yorker-gade ser ud. Vi skal på filmhistorisk vandring rundt på Manhattan med særligt fokus på, hvordan New Yorker livet er forbundet med indtagelse af alkoholiske drikkevarer. Vi udforsker filmene og drikker med.


TILMELDNING Gå ind på krogerup.dk

Vælg “korte kurser”

Pris 1950,-

Indsend tilmeldning

Glæd dig

(1⁄2 pris ifht. skolens øvrige sommerkurser)

Vælg “tilmeldning”

Udfyld skema med dine personlige oplysninger Giver URO-kurset dig så meget lyst til mere højskoleliv, at du tilmelder dig et af krogerups lange kurser, får du hele beløbet for URO refunderet.

Find URO på facebook

KROGERUPVEJ 13 3050 HUMLEBÆK TLF.: 49 19 03 80 WWW.KROGERUP.DK

URO brochure 2011  

Programmet for URO sommerkursus 24.-30. juli 2011