Page 8

8

Na een tijdje valt het op dat de snelheidsmeter niet gelijkmatig oploopt, maar tot de 100km/u alles in grote stappen weergeeft. De hogere snelheden hebben kleinere tussenruimtes. Hierdoor vliegt de naald door de eerste helft van zijn bereik heen. Naast de toerenteller bevindt zich een klokje voor de olietemperatuur. Zodra deze op de juiste hoogte is, kan er zonder problemen gebruik gemaakt worden van het volledige vermogen.

Met een volgauto rijden we Goes uit om een rustig stukje weg op te zoeken. Zo komen we terecht bij Borssele met alle industrie van Antwerpen. Langzaam komen we erachter dat je de auto op twee totaal verschillende kanten kan beoordelen. Zo zou je vanaf buiten kunnen zeggen dat het beest een almachtige brul geeft wanneer de rechtervoet te zwaar wordt, terwijl je van binnen een zachte brom hoort. Terwijl je van buiten de auto ziet optrekken en als een torpedo weg ziet schieten, zit je binnen alsof je op een rustige zondagmiddag voor de openhaard zit onder het genot van een goede Scotch. Toch zijn de twee perspectieven beide een goede representatie van Audi, omdat aan de ene kant het merk gemaakt is voor vertegenwoordigers die een goed gesprek moeten kunnen voeren met een klant in de auto, maar ook voor jonge zakenlui die de politie te slim af denken te zijn. Wij bevonden ons in de getunede versie van 527pk bij 6000 rpm en 650Nm, wat beschikbaar is tussen 2900-4600 rpm. Hierdoor waren de verwachtingen hoog. Ons idee bij deze

auto was een 8.9 op de schaal van Richter, helaas bleef de auto zeer bescheiden. Het optrekken ging gepaard met de bekende stoot in de rug. Zoals in de GTI tot de 100km/h de stoot voelbaar was, ging het in de RS6 door tot ongekend hoge snelheden. Helaas was deze stoot alleen voelbaar wanneer er plots op het gas werd getrapt. Het doorschakelen ging zo vloeiend dat de stoot ver uitgedempt werd. In de auto was ook het geluid te veel gedempt en hoge snelheden waren bijna niet voelbaar. Het onderstel zorgde er wel voor dat de auto als een blok op de weg lag en niet wilde rollen, zelfs toen we veel te hard door een bocht denderden. Dit fenomeen werd langzaam maar zeker een probleem, de teller vloog zomaar naar rechts zonder dat we er erg in hadden, alle luxe en comfort verbloemde de snelheid volledig. De draaikolk in de tank is van Japanse proporties. Het brandstofoverschot wordt hiermee snel uit de wereld geholpen.

Conclusie De RS in de naam staat voor RennSport, letterlijk vertaald ‘racing sport’. Bij dit soort termen verwacht je als autoliefhebber een auto die vlijmscherp door de bochten gaat, als een stier die een rood lapje ziet, reageert op het gas en begint te schreeuwen om meer toeren zodra het gaspedaal ingetrapt wordt. Ondanks dat de auto veel harder dan de verwachtingen voor zo een zware bolide door de bochten ging, gaf het nog geen racegevoel. Indien de kickdown werd gebruikt, duurde het allemaal net te lang voordat de auto er vandoor ging. Zodra er vol gas gegeven wordt, is het niet verkeerd als de bestuurder hoort wat voor beest hij wakker maakt. Het is wel de perfecte auto om veilig en comfortabel het land uit te vluchten, zonder daarbij het vliegverbod te overtreden.

powered by:

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang