Page 7

7

Simon Ster 42.4 | april 2011

De 0-100km/h-tijd is gelijk aan die van de Mercedes; 4.7 seconden en allen hebben een begrensde topsnelheid van ongeveer 250 km/h . Wat we wel kunnen leren van de afgelopen winter is dat een vierwiel aangedreven auto een stuk fijner rijdt, hiermee scoort de Audi dan ook flinke punten. De motor in de Audi is een 4.2L benzine motor uit de oude A6 die door Cosworth onder de loep is genomen, waarna hij verenigd is met twee dikke turbo’s. Omdat toentertijd geen enkele handmatige versnellingsbak de 450pk (standaard) aan kon, was de enige oplossing de 5-speed transmissie.

Rijervaring Op het eerste oog ziet een autokenner meteen dat het niet om een normale Audi A6 gaat. De RS6 badge is zowel op de voorkant als de achterkant en de remklauwen terug te vinden. De grote ovale uitlaten vind je niet terug op de zwakkere broertjes. Ook de 19� velgen suggereren dat het geen bescheiden Audi is. Hierachter schuilen gigantische remschijven van maar liefst 365mm voor en 335mm

achter. Met behulp van de 255mm brede banden zorgen deze schijven dat het 1865kg droog wegende gevaarte ook weer op tijd tot stilstand komt.

Voordat je in de auto stapt vind je sierlijsten met wederom RS6 erop. Eenmaal in de auto vinden we Recaro sportstoelen, die erg comfortabel zijn, met ook weer de bekende typeaanduiding erin verwerkt. Opvallend is dat er achterin genoeg beenruimte is voor de grotere passagier. Op het dashboard worden we weer doodgegooid met het logootje.

powered by:

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang

Advertisement