Page 48

48

bunker vanwaar het wordt geladen in treinen. Deze treinen brengen het naar onder andere de energiecentrales. Voor dit transport worden 30 elektrolocomotieven, 14 diesellocomotieven en 700 wagons gebruikt. Deze treinen transporteren jaarlijks 60 miljoen ton ruwe kolen. Deze indrukwekkende hemel kent ook haar keerzijde. Om zulke hoeveelheden kolen af te graven heeft alles in de het pad van de mijn moeten wijken. Zo zijn complete dorpen met de grond gelijk gemaakt en zijn alle bewoners ergens anders gaan wonen. Ook worden grote stukken natuur weggevaagd. Wel biedt RWE, de organiserende energiemaatschapij, de oorspronkelijke bewoners van de dorpen de kans in een ‘nieuw’ dorp te gaan wonen en wordt het afgegraven gebied gerecultiveerd.

Verderop in het proces worden steeds meer taken door arbeiders uitgevoerd. Het gaat hierbij vaak om het plaatsen van onderdelen op moeilijke, bijna onmogelijke plaatsen. Na ongeveer een uur bereiken we het einde van het proces. Hier krijgen we de kans even in een afgebouwde auto te zitten, welke dan ook binnen no-time vol zit.

Fordfabriek Na een ietwat wilde nacht in Keulen, vertrekken we naar de Fordfabriek. In chronologische volgorde rijden we met een treintje langs het productieproces. Eerst wordt het plaatmateriaal klaar gemaakt voor gebruik. Schijnbaar moeiteloos staan een aantal persen metalen platen af te snijden en in de gewenste vorm te persen. Al snel wordt duidelijk waarom dit zo moeiteloos gaat; de machines leveren een neerwaartse kracht gelijk aan 3000 ton! In de volgende stappen worden de auto’s geassembleerd. Honderden robots komen voorbij, ieder met hun eigen, zeer specifieke taak. Er staan robots te lassen, objecten vast te houden voor andere robots, schroeven aan te draaien, etcetera.

Keulen Op vrijdagmiddag krijgen de deelnemers de kans zelf Keulen te verkennen. Ik besluit samen met een paar anderen allereerst de Dom te bekijken. Na een rondje door het immense gebouw beklimmen we de toren. Met veel pijn en moeite gaan we de trappen op van de kerk, die in maarliefst 632 jaar gebouwd is. Ons volgende bezoek is aan de bekende eau-de-colognewinkel, waar vooral de parfumkraan leuke situaties teweeg brengt. De middag sluiten we af met een biertje bij een bruin café, waarna we weer in de busjes stappen en terugrijden naar Nederland. Hoewel we geen één keer meteen goed gereden zijn en op tijd komen ook een probleem was, was de tweedaagse excursie zeer geslaagd. Met bezoeken aan de grootste graafmachines ter wereld, een wereldleidende autofabrikant en de vierde grootste stad van Duitsland, kan dat ook bijna niet anders.

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang

Advertisement