Page 15

15

Simon Ster 42.4 | april 2011

De voorbereiding verliep niet bepaald vlekkeloos (mijn visa-aanvraag was ergens onder een stapel papieren vergeten terwijl ik aan het wachten was), maar uiteindelijk ben ik met een toeristenvisa op zak (waar ik drie maanden mee mocht studeren) vertrokken. Voor de eerste week had ik een hostel geregeld omdat ik me niet vooraf aan een kamer wilde vastleggen. Studeren terwijl ik in het hostel verbleef bleek lastig aangezien de muziek in de kelderbar mijn bed op de derde verdieping deed resoneren. Maar ondanks dat was het wel erg gezellig en een prima plaats om van mijn jetlag af te komen en een kamer te zoeken.

Accommodatie Huurprijzen in Sydney zijn vrij hoog en studentenkamers zijn daar dan ook geen uitzondering op. De goedkoopste kamers in de buurt van de universiteit kun je vinden voor omgerekend €120 per week, maar dan moet je niet verbaasd opkijken als er ook nog eens een Aziaat voor de helft van de prijs in de gemeenschappelijke ruimte slaapt. Uiteindelijk vond ik een voormalig bejaardentehuis in ‘Little Italy’ (op 4 km van de Uni) dat tot internationaal studentenhuis was uitgeroepen. Voor €150 per week had ik een piepklein kamertje met bed en bureau en uitzicht op een promenade waar volop gelato en pizza werd verkocht. In het huis woonden zo’n 50 studenten met vrijwel allemaal een verschillende nationaliteit (hoewel er bizar veel Duitsers waren) die overdag studeerden en ‘s avonds naar de binnenplaats kwamen voor eten, spelletjes, goedkope drank of gewoon om te hangen. Gezellig dus!

Tijdens de eerste maand in Sydney gebruikte ik mijn weekenden om met mijn huisgenoten Sydney te verkennen. Maar zodra de lente begon, verruilden we de parken, musea en kroegen voor stranden. Sydney heeft een flink aantal stranden en de meesten daarvan hebben zelfs publieke barbecues (barbies) die ideaal zijn om je lunch op klaar te maken.

De universiteit Ondanks de gezelligheid was ik eigenlijk naar Sydney gekomen om te studeren. Ik was op de tweede dag al door de campus van de universiteit gelopen en had me verbaasd over de mooie ouderwetse gebouwen die regelrecht uit een Harry Potter film leken te komen. De teleurstelling was dan ook groot toen ik er de volgende dag achter kwam dat ik mijn stage mocht doen op het gedeelte van de campus dat was bezaaid met transistorvormige gebouwen. Dit zorgde er wel voor dat ik mij meteen thuis voelde in het Mechanical Engineering gebouw, dat eigenlijk verdacht veel op W-hoog leek.

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang

Simon Ster 42.4  

De vierde Simon Ster van haar tweeënveertigste jaargang

Advertisement