Page 1

gratis programmaboekje


Simm e rd e is …. h é t l e uk s t e m e e r da a g s e muzi e k e n th e at e r f e s t ival van D r acht e n e n w ij d e o mg e v ing! Alweer de derde keer in het prachtige Slingepark en de 7e editie op rij! Vorig jaar ruim 18.000 bezoekers. Wat een feest! En steeds duurzamer want dat is ons vertrekpunt. Veel gratis aanbod, maar ook mooie voorstellingen tegen een zeer zacht Simmerdeisprijsje zoals oudgedienden De Jongens met Stairs en PeerGroup met Scheet, op de boerderij! Nieuwkomers zoals Theatergroep WAK met de Man met de Hamer en YoungGangsters met The new Rambo Generation zorgen voor veel spektakel. Volgens de Volkskrant worden de YoungGangsters misschien wel de “culthit” van de zomerfestivals. Allemaal te zien tijdens Simmerdeis! En natuurlijk veel muziek, beeldende kunst en de fameuze Simmersnein. Flaneer langs het Simmerstrand, geniet van de beeldende kunst van De Galerij, draai door in de draaimolen en les je dorst met een heerlijk drankje op het terras van Chez Kees. Simmerdeis, da’s puur genieten! Namens alle medewerkers en vrijwilligers heel veel plezier op hét festival! Stef Avezaat Directeur De Lawei

Inh o u d Voorstellingen en beeldende kunst Eten & drinken Plattegrond Slingepark Blokkenschema’s Theater, circus, dans Muziek Simmersnein Praktische informatie Word Vriend Sponsoren

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

pagina 3 t/m 8 pagina 9 pagina 10 en 11 pagina 12 t/m 15 pagina 16 pagina 18 pagina 20 pagina 22 pagina 23 achterblad


tijd:

vrijdag 28 juni 19.00 uur zaterdag 29 juni 16.00 en 19.00 uur ¤ 8,-

Locatie:

Bij een boer in De Wilgen. Vertrek- en eindpunt in het Slingepark, Drachten. De voorstelling + reizen duurt ongeveer 100 minuten. ( 6+ middagvoorstelling, 8+ avondvoorstelling).

Pe e r Gro up S ch e e t ‘Ik roep luid opdat je het weet, de wereld zal vergaan door de koeienscheet!’ Samen met de professor en zijn assistente ga je in hun mobiele laboratorium (een omgebouwde dubbeldekker touringcar), op weg naar een boerderij met koeien. Onderweg hoor je van alles over gassen en stank. Lukt het de professor om een oplossing te vinden die het opwarmen van de aarde tegengaat, of heeft de koe een heel ander verwarmend effect?

simmerdeis smallingerland


TIJD:

donderdag 27 juni - 21.00 uur vrijdag 28 juni - 21.00 uur zaterdag 29 juni - 21.00 uur ¤ 12,-

Locatie:

voormalig woonwagenkamp, Drachtstercompagnie

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

Yo ung Gang s t e r s Th e n e w R amb o Ge n e r at ion Een locatievoorstelling over moedige, jonge soldaten die zich ontpoppen tot brute vechtmachines. Een verleidelijk heldenverhaal, geïnspireerd op de Rambo-films. Met intelligente platheid en vakkundig gooi- en smijtwerk. ‘Wild, heftig en pijnlijk grappig’, aldus een bezoeker. ‘Vijf gespierde acteurs gooien al hun lichaamspotentieel in de strijd voor de onderlinge rolverdeling’, aldus de Volkskrant. Veel nepbloed, ontploffingen, schijngevechten: hilariteit ten top. Voor iedereen vanaf 14 jaar.


TIJD:

vrijdag 28 juni - 20.00 uur zaterdag 29 juni - 20.00 uur zondag 30 juni - 13.30 uur ¤ 12,-

Locatie: Tent WAK, Slingepark

T h e a t e r g ro e p WA K Man m e t d e Ham e r Vier mannen ontvangen het publiek in een geheel duurzame, zelfvoorzienende en milieuvriendelijke, robuuste tent. Een typisch mannenhonk met het uiterlijk van een fabriek. In deze fabriek wordt overigens weinig geproduceerd, want wat er heel ingaat, komt er in stukken uit. Tot de vier de Man met de Hamer tegenkomen, die fijntjes laat weten dat ze nu echt te ver zijn gegaan‌ Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

simmerdeis smallingerland


TIJD:

vrijdag 28 juni - 21.30 uur zaterdag 29 juni - 15.30 uur zaterdag 29 juni - 21.30 uur 造 12,-

Locatie:

Industrieterrein Drachten bij VDM

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

D e Jo ng e ns St air s De Jongens hebben iets gevonden om hogerop te komen: een trap. Een eeuwenoud en oerdegelijk ding, onmisbaar voor het betere klimwerk. Ze willen er iets mee bereiken. Boven of beneden. Stap voor stap. Of met zes treden tegelijk. Theatergroep De Jongens uit Groningen vertoonde al twee keer eerder spectaculaire voorstellingen tijdens Simmerdeis. Stairs is prachtige ingetogen klimprestaties afgewisseld met hilarische slapstick. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.


In t e r na t io naal aanb o d in h e t Sling e par k Wanneer de voorstellingen plaatsvinden is te zien in het blokkenschema op pagina 12 t/m 15 BOÎTE DE RUE van het Franse gezelschap JO BITHUME is een openlucht nachtclub. Brassband instrumenten worden gecombineerd met elektro-muziek in originele composities, speciaal gecreëerd voor de gelegenheid. Negen muzikanten en twee danseressen maken de avond tot een bijzonder feestje! gratis, locatie Stage 2b

Guixot de 8

GUIXOT DE 8 uit Spanje heeft duurzaamheid voorop staan. Van oude materialen maken ze objecten en spellen, waar iedereen mee mag spelen. Niets gebruikt stroom of batterijen. De objecten zijn afgeleid van bekende kunstwerken. gratis, locatie tussen Stage 2b en Main Stage

BELEEF SIMMERDEIS MEE VIA SIMMERDEIS FM Simmerdeis krijgt een eigen RADIOSTATION! Via internet beluister je SIMMERDEIS FM van 11 tot 23 uur. Maar nog leuker is het om langs te komen tijdens de LIVE UITZENDINGEN die verzorgd worden door de FULL MINTIES in samenwerking met de regionale omroep Smelne FM uit Drachten. gratis, locatie (M)internetcafé

simmerdeis smallingerland


B e e l d e n d e k uns t in h e t Sling e par k Wanneer de voorstellingen plaatsvinden is te zien in het blokkenschema op pagina 12 t/m 15

Op Simmerdeis biedt DE GALERIJ rondom DE KUNSTKEET een bruisende MEET & GREET met kunstenaars. Je wordt geïnformeerd over duurzaam werk en nieuwe projecten. En je hoort de zingende buurvrouw. Balthasar (de huis-hond) vraagt om aandacht. De vuurmeester zorgt voor warmte. Een verhalenverteller put uit een koffer vol zomerverhalen. En jij wordt op een troon de Simmerdeiskoning of koningin. De kunstenaars zijn: Hilda Klaassen, Gerdie de Jong, Jan Kalma, Baukje Koolhaas, William van de Velde, Bert Klaver en Tieneke van Montfort. Erica Vos, coördinator beeldende kunst, is uiteraard aanwezig en vertelt graag meer over de exposities en projecten van Expositieruimte De Galerij.

In de tent van het GRAFISCH ATELIER FRIESLAND kies je een grafische techniek en onder begeleiding van de kunstenaars leer je hoe je een eigen afdruk kunt maken. Je eigen afdruk wordt vervolgens onderdeel van de Witte Loper. De Witte Loper zal door alle afdrukken over het hele festival terrein groeien.

CHONK presenteert KRIJT! Een huiskamer ademt de sfeer van ‘zwart/wit-televisie’tijden. De Krijt!-suppoost nodigt je uit om met krijt de dan nog zwarte meubels te kleuren, terwijl je wordt begeleid door muziek uit vroegere tijden.

DE VIJVERINSECTEN van SIGRID HAMELINK groeien gedurende het festival op de vijver. Help je mee bouwen?

Locaties verspreid over festivalterrein met als centrale punt op Stage 2b, Slingepark

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013


T huis e t e n h o e f t ni e t t ij d e ns Simm e r d e is ! De producten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk duurzaam, biologisch en fairtrade.

PICKNICK IN HET PARK Op zondagmiddag hebben we traditiegetrouw de picknick. Koop een gevulde KNAPZAK, zoek een plekje uit in het park en geniet! En dan zijn er ook nog een MOBIELE PIETSERIA , een MOOIE CRÊPESCARAVAN en een MOBIELE KOFFIEBAR (COFFEEONTHEROAD) ook voor een heerlijke pot thee.

THEATERCAFÉ HOPPER Voor een VOLLEDIGE MAALTIJD kun je tussen 17.00 uur en 20.00 uur terecht bij de keuken op locatie van THEATERCAFÉ HOPPER, te vinden tegenover het (M)internetcafé. Hier zijn ook diverse BROODJES, SALADES en MAALTIJDEN verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een STOKBROODJE MET LENDEBIEFSTUK of een MEERGRANENBOL MET EIERSALADE.

Op het festivalterrein kun je ook culinair genieten. Naast HORECAPUNTEN is er een IJSCOKRAAM in het Slingepark en in de buurt van de Main Stage zijn HAMBURGERS en WEDGES te koop. Verspreid over het hele terrein zijn allerlei terrasjes te vinden. Bijvoorbeeld het kwaliteitsterras CHEZ KEES. Hier schenken we SPAANSE EN CHILEENSE WIJN van het gerenommeerde WIJNHUIS TORRES. Ook hebben we een speciale SIMMERDEIS BIERKAART, met allerlei speciale biertjes. Daarnaast serveren we hier heerlijke TAPAS.

simmerdeis smallingerland


Plattegrond Tent WAK

De Piramide

(M)internet cafĂŠ

Hopper EetcafĂŠ

Zweef molen EHBO post

waterballen t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

Chez Kees

pinautomaat Toiletten

Informatie en kaartverkoop


Slingepark Drachten

Main Stage

locatie Dere Jongens ongeve 10 minuten

Stage 2b

De Lauwers

Shuttlepunt VV Drachten

VV Draenchtloenpen ongeveer 5 minut

parkeren

Fietsenstalling horeca

simmerdeis smallingerland


gratis theater/dans/circus gratis muziek live radio - gratis toegang gratis kunst activiteiten met entree

Donderdag 27 juni 11

12

13

14

15

16

11

12

13

14

15

16

slingepark Main Stage Drachtstercompagnie

Vrijdag 28 juni slingepark Stage 2b slingepark bij Stage 2b slingepark Main Stage slingepark (M)internetcafĂŠ slingepark De Piramide eigen tentje slingepark De Piramide eigen tentje slingepark De Piramide eigen tentje slingepark Tent WAK slingepark achter (M)internetcafĂŠ vijver vijver Drachten, Industrieterrein Drachtstercompagnie De Wilgen, vertrek Slingepark, Drachten

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

Simmerdeis FM


voorstellingen met entree, verkoop gestart via simmerdeis.nl voorstellingen met entree, kaartverkoop op festivalterrein, Slingepark Simmersnein: programma af te halen bij info/kaartverkooppunt in het Slingepark exclusieve After Party, alleen toegankelijk voor Vrienden van Simmerdeis

17

18

19

20 The Rising Sun

21

22

Vincent Kenter

Cosmic U

23

24

01

02

24

01

02

When We Are Wild

YoungGangsters

17

18

19

20

21

22

23

Jo Bithume Kunstenaarsprogramma van De Galerij Broken Brass

Mr and Mississippi

Simmerdeis FM liveradio meerdere keren Duo Diesel meerdere keren BUOG meerdere keren Ikego TG WAK zweefmolen waterballen Sigrid Hamelink Vijverinsecten De Jongens YoungGangsters PeerGroup

simmerdeis smallingerland


Zaterdag 29 juni 11

12

13

14

15

16

slingepark Stage 2b slingepark bij Stage 2b slingepark Main Stage slingepark (M)internetcafé

Simmerdeis FM

slingepark De Piramide eigen tentje slingepark De Piramide eigen tentje slingepark De Piramide eigen tentje slingepark Tent WAK slingepark straat mobiel slingepark achter (M)internetcafé

zweefmolen

vijver vijver Drachten, Industrieterrein

De Jongens

Drachtstercompagnie De Wilgen, vertrek Slingepark, Drachten Drachten, De Lawei

Zondag 30 juni 11

12

13

14

15

slingepark bij Stage 2b

Kunstenaarsprogramma van De Galerij

slingepark tussen Stage 2b en Main Stage

Guixot de 8

slingepark Main Stage slingepark (M)internetcafé slingepark De Piramide eigen tentje

ZaZi Simmerdeis FM

Simmerdeis FM live meerdere keren Duo Diesel De Groeten

slingepark De Piramide eigen tentje slingepark De Piramide eigen tentje slingepark Tent WAK

16

De Groeten

meerdere keren Ikego TG WAK

slingepark diverse locaties

Simmersnein met o.a. Us Nocht, Chonk!, De Vrolijkheid, De Meldij, Dansida en

slingepark achter (M)internetcafé

zweefmolen

vijver

waterballen

vijver

Sigrid Hamelink Vijverinsecten


17

18

19

20

21

ISH

22

23

24

01

02

ISH

Kunstenaarsprogramma van De Galerij Laura Jansen

Audio Adam

Simmerdeis FM live meerdere keren Duo Diesel meerdere keren Ikego meerdere keren Circus Drome

meerdere keren Circus Drome TG WAK

meerdere keren Circuswerkplaats Boost

waterballen Sigrid Hamelink Vijverinsecten De Jongens YoungGangsters PeerGroup

PeerGroup After Party met Happy Chandelier

17

18

Sunday Sun

19

20

21

22

23

24

01

02

De Vrienden van Simmerdeis

De Groeten

n nog heel veel meer

simmerdeis smallingerland


T h e a t e r, c irc us e n dans in h e t Sling e par k Wanneer de voorstellingen plaatsvinden is te zien in het blokkenschema op pagina 12 t/m 15 Ikego

ISH

DuoDiesel

Circuswerkplaats Boost

DUO DIESEL brengt met FIJN STOF een voorstelling die gaat over lichtheid en zweven. Er wordt volop gejongleerd, er is veel acrobatiek en verder is er natuurlijk muziek, dans en illusie. 造4,- verkoop op festivalterrein, locatie De Piramide

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

In IKEGO nemen dichter/ kunstenaar ARNOUD RIGTER en mixed-media muzikant YOUECHO je mee naar een wondere wereld van video, po谷zie en live muziek. Inclusief hoofdtelefoons en vloerprojecties. 造2,- verkoop op festivalterrein, locatie De Piramide

In een nostalgische woonwagen presenteert DAVIDO DROME zijn nieuwste aanwinst; het kleinste levende wezen op deze aarde van slechts 20 centimeter groot. Zij is zo klein dat zij leeft in een vissenkom. 造2,- verkoop op festivalterrein, locatie De Piramide


TOT DE SCHIJT ONS DOODT van THEATERCOLLECTIEF DE GROETEN is een interactieve, multidisciplinaire, humoristische voorstelling in de vorm van een huwelijksceremonie. Waarom heeft het sprookje zelden een happy end?

De Groeten

vrijwillige bijdrage, locatie De Piramide ECOMANI van BUOG is een brutale fysieke voorstelling over een hip rijdend restaurant. Een Keuringsdienst Keurmerk zegt lang niet altijd iets over kwaliteit. Je stapt met honger naar binnen en komt met buikpijn van het lachen naar buiten… ¤4,- verkoop op festivalterrein, locatie De Piramide Buog

DANSGEZELSCHAP ISH Verzorgt een flitsende presentatie/workshop waarin martial arts en hiphop op beats van een beatboxer worden gezet. gratis, locatie Stage 2b CIRCUSWERKPLAATS BOOST speelt OCEAANLIED, waarin een jas een zee wordt en waar onverwachte avonturen beleefd worden. Spannend, heel grappig en een strelend slot. gratis, mobiele act

simmerdeis smallingerland


Muzi e k in h e t Sling e par k Wanneer de concerten plaatsvinden is te zien in het blokkenschema op pagina 12 t/m 15

Mister and Mississippi

Menig ARTIEST werd na een optreden op Simmerdeis pas echt bekend. Dus wil je weten naar welke MUZIEK je de komende tijd moet LUISTEREN? Bezoek dan Simmerdeis. gratis, locatie Main Stage

PROGRAMmA: VRIJDAG Broken Brass Ensemble en Mister and Mississippi

ZATERDAG

Broken Brass Ensemble

Audio Adam en Laura Jansen

ZONDAG Zazi en Sunday Sun

Audio Adam Sundaysun

Laura Jansen

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013


Cosmic U

Terwijl de organisatie nog bouwt aan het FESTIVALTERREIN, barst op DONDERDAG het MUZIKALE FEEST vast los op MAIN STAGE met de ‘battle’ tussen Friesland en Groningen. Twee Friese en twee Groningse bands / artiesten laten hun talenten zien. Geniet van THE RISING SUN en VINCENT KENTER uit Groningen en COSMIC U en WHEN WE ARE WILD uit Friesland.

Vincent Kenter

Zo n dag o o k : Vr i e n d e n v a n Simmerdeis presenteren Great Singers & Songs Onder de titel Great Singers & Great Songs presenteren we als afsluitende act van Simmerdeis een line-up van leuke en ambitieuze zangers en zangeressen uit de top van de Friese en Nederlandse popscene. Onder andere JENNY LANE, TOMMY EBBEN, TESSA BELIFANTE, MAARTEN PIETERS en JANNEKE BRAKELS wagen zich aan het repertoire van BOB DYLAN, ARETHA FRANKLIN, DAVID BOWIE, TINA TURNER, THE WHO, ADÈLE, en nog heel veel anderen. GREAT SINGERS & SONGS WORDT EEN SUPER SWINGENDE AFSLUITING VAN SIMMERDEIS 2013

simmerdeis smallingerland


D r ac h t s t e r Simm e r sn e in 3 0 juni 13 – 18 uur D o it your s e l f ! De zondag van Simmerdeis is een echte FAMILIEZONDAG. Tijdens Simmersnein steekt het publiek zelf de handen uit de mouwen. In samenwerking met CULTURELE INSTELLINGEN, VERENIGINGEN en MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES uit SMALLINGERLAND organiseren we een PARCOURS VAN DOE-ACTIVITEITEN in het park. Op ieder stukje gras, in ieder hoekje, op ieder beschikbaar podium wordt het PUBLIEK UITGEDAAGD ZELF AAN DE SLAG TE GAAN. gratis, locatie Slingepark

Een greep uit het aanbod: SPECIAALBIERBUS

PRETVORMER PARADE

EXPOSITIE IN DE BOMEN

In de SpeciaalBierBus wordt een open poëzie podium georganiseerd waar spanning en ontspanning elkaar in een juist tempo afwisselen. Begeleiding kunstenaar en dichter Jan Ketelaar.

Volwassenen en kinderen mogen samen maskers, hoedjes en instrumenten maken. Aan het eind van de middag doet iedereen mee aan de parade door het park. Hoe meer mensen er meedoen, hoe beter!

Maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS), presenteren zich.

DUURZAME STELLINGEN

WORKSHOP BOKWA

EN VERDER:

Schuif aan bij de gesprekstafel van de Jeugdraad Drachten. Samen met het publiek gaan leden van de Jeugdraad discussiëren over stellingen die te maken hebben met duurzaamheid.

Dans mee met Dansida tijdens de workshop Bokwa. Deze nieuwe dansvorm is helemaal hip!

Just Jim en Maikel Zweers Big Brothersband Ben’r Us Nocht Stichting De Vrolijkheid De Meldij Theaterschip EN NOG MEER….

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013


SIMMERSNEIN IS EEN ÉÉN VAN DE CULTURELE DRACHTSTER ZONDAGEN WAARVAN ER DIT JAAR VIER PLAATSVINDEN. Zondag 16 juni Dencity (Thalenpark) Zondag 30 juni Simmersnein! (Slingepark) Zondag 7 juli PARADE der Anderen zondag 29 september Open Die Deur (Museumplein)

simmerdeis smallingerland


Pr ak t is c h L o c at i e s

GRATIS WIFI OP HET FESTIVALTERREIN

FESTIVALTERREIN SIMMERDEIS Slingepark - hét park gelegen langs de Lauwers, Drachten

OP HET FESTIVALTERREIN KUN JE PINNEN

YOUNGGANGSTERS - DRACHTSTERCOMPAGNIE Het voormalig woonwagenkamp - Hoek van De Feart en Alde Laweiswyk, Drachtstercompagnie DE JONGENS – INDUSTRIETERREIN DRACHTEN Wordt nog nader bekendgemaakt. Op loopafstand van het Slingepark PEERGROUP – DE WILGEN Verzamelen op de aanvangstijd in het Slingepark. Het publiek wordt ook weer teruggebracht naar de beginlocatie. STAGE 2B, MAIN STAGE, CHEZ KEES, (M)INTERNETCAFÉ, DE PIRAMIDE, TENT WAK – zie de plattegrond pagina 10 en 11

PARKEREN

KAARTVERKOOP EN INFORMATIE

Tijdens het festival adviseren wij je een parkeerplek te zoeken bij VV Drachten (Gauke Boelensstraat 101). Wij verzorgen een shuttledienst met elektrische auto’s van en naar het park. Op onze website www.simmerdeis.nl vind je een overzichtskaartje met meer parkeerplaatsen en routebeschrijvingen. Nog beter is om op de fiets te komen. De Simmerdeisorganisatie zorgt voor voldoende fietsenrekken.

Veel aanbod is gratis toegankelijk. Kaarten voor betaalde voorstellingen koop je digitaal via www.lawei.nl (ook bereikbaar via www.simmerdeis.nl.) of t/m zaterdag 29 juni via de kassa van De Lawei (openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 15.00 – 18.00 uur.) Telefonisch kan via 0512-335050. Van vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni is er in het Slingepark een kassa ingericht. De openingstijden daar zijn vrijdag en zaterdag van 15.00 tot 22.00 uur en zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Ook hier is een telefoonnummer voor vragen en kaartverkoop: 06 81 76 7 427.

Wij vragen je dringend niet te parkeren in de woonwijk De Drait.

OPENINGSTIJDEN FESTIVALTERREIN IN SLINGEPARK Do 27 juni van 20.00 - 24.00 uur Vr 28 juni van 17.00 - 01.00 uur Za 29 juni van 15.00 - 01.00 uur Zo 30 juni 13.00 - 24.00 uur

Een half uur voor aanvang van de voorstelling worden de nog niet verkochte kaarten aangeboden op de locatie zelf. Het programma is onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

t he at er - en mu ziek fe s t i va l 2 013

DANK De organisatie dankt alle (veelal vrijwillige) Simmerdeis medewerkers. Zonder vrijwilligers geen festival! We bedanken alle betrokkenen van het festival. De volledige lijst is te vinden op simmerdeis.nl. ORGANISATIE Het Simmerdeis Festival wordt georganiseerd door Lawei Producties. Redactie Jacob Frölich, Inge Imelman, afdeling Marketing & Publiciteit van Schouwburg De Lawei. Ontwerp Buro Klaas Huizenga i.b.w. Regina Terwisscha van Scheltinga. Oplage 15.000. DUURZAAMHEID We proberen Simmerdeis op zoveel mogelijk manieren duurzaam te organiseren. Zo gebruiken we verf op waterbasis, hergebruiken we materialen, gebruiken we biodiesel en serveren we duurzaam geproduceerd en biologisch eten. Jij kunt bijdragen door zoveel mogelijk op de fiets te komen en op het festivalterrein, samen met ons, afval gescheiden in te zamelen. Gooi je afval (ook je plastic bekers!) weg in de juiste afvalbak. VRIJWILLIGE BIJDRAGE Simmerdeis Festival wordt mede gefinancierd door sponsoren en subsidiënten. Hierdoor kunnen we veel aanbod gratis presenteren. Maar een festival organiseren kost veel geld. Daarom vragen we bij de ingangen van het festivalterrein een vrijwillige bijdrage. Draag jij ook een steentje bij aan Simmerdeis? MINDERVALIDEN Sommige voorstellingen zijn minder goed toegankelijk voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Omdat we graag willen dat iedereen Simmerdeis kan beleven, vragen we je om bij de kaartverkoop al aan te geven wat mogelijke beperkingen zijn. De organisatie van Simmerdeis gaat dan op zoek naar een oplossing. REGEN EN KOU Simmerdeis houdt van zon! Mocht het zonnetje ons toch een beetje in de steek laten, zorg dan voor voldoende warme kleding en een waterbestendige outfit. Het kan voorkomen dat een voorstelling door slechte weersomstandigheden wordt uitgesteld. Wanneer een voorstelling na ruim de helft spelen wordt stopgezet, dan wordt er geen geld teruggegeven. EVENEMENTENTERREIN Op het evenemententerrein van Simmerdeis gelden de regels van Simmerdeis. Dit regelement is te vinden op www.simmerdeis.nl en bij het centrale info/kaartverkooppunt. Het is verboden blik, glas en eten & drinken mee te nemen. Het is zeker toegestaan om te dansen, te lachen, te genieten en te applaudisseren. Wij schenken geen sterke drank en wij schenken geen alcohol aan personen onder de 16 jaar. Wij zorgen voor een goede sfeer, EHBO, voldoende toiletten en beveiliging.


word simmerdeisvriend en steun het festival!

met gratis toegang tot de simmerdeisafterparty

meld je aan Als Vriend van Simmerdeis steun je het festival. Met o.a. jouw bijdrage zorgen wij ervoor dat Simmerdeis een jaarlijks terugkerend evenement kan blijven. Je kunt op vier manieren Vriend worden. 1 Eenmalige donatie: Ja, ik doneer eenmalig € 2 Brons: Ja, ik doneer jaarlijks € 10,- en ontvang op Simmerdeis een toegangskaartje voor de Aquabubbles 3 Zilver: Ja, ik doneer jaarlijks € 15,- en krijg toegang tot de exclusieve afterparty van Simmerdeis! 4G  oud: Ja, ik doneer jaarlijks € 20,- en krijg toegang tot de exclusieve afterparty van Simmerdeis en twee consumptiemunten daarvoor!

Happy Chandelier is een bijzondere dansact die te zien is tijdens de Simmerdeis Afterparty. Deze afterparty is exclusief toegankelijk voor vrijwilligers, medewerkers, artiesten, sponsoren én VRIENDEN van Simmerdeis. (locatie toneel op toneel grote zaal van De Lawei, zaterdagnacht 29 juni om 01.00 uur) Vul onderstaande gegevens in: Naam:

Adres:

Postcode/plaats: Telefoonnummer:

Emailadres:

Betaling gaat via automatische incasso. Bronzen, zilveren en gouden Vriendschappen zijn lidmaatschappen tot wederopzegging. Daarom vragen wij je om je bankrekeningnummer en handtekening in te vullen. Bankrekeningnummer: Dit formulier kun je inleveren bij de balie van De Lawei of kosteloos sturen naar: Schouwburg De Lawei Antwoordnummer 1036, 9200 VB, Drachten.

Handtekening:


simmerdeis wordt mede mogelijk gema akt door:

SCHROOR BEHEER b.v.

Simmerdeis 2013 programma  
Advertisement