Page 1

www.vvsstyrken.dk

Nogle af markedets bedste produkter, 2 inspirationsbutikker og 22 VVS-installatører står bag

inspiration fra din lokale vvs-fagmand

årsmagasin


inspiration fra din lokale vvs fagmand

inspirat

Vand, varme

Bolig+

sanitet

inspiration fra din lokale vvs fagmand

Læs bl.a. om

retrofarver i badeværelset side 4

skulpturel tørring af viskestykker side 9

komfort hånd i hånd med store besparelser side 12

Tips&TILBEHØR side 14

Vi hjælper dig med alt hvad der handler om varme, vand og sanitet Din lokale VVS-fagmand er altid parat til at levere lige præcis dét, der måtte mangle eller godt kunne fortjene en udskiftning. Det kan jo også være, at husets installationer fortjener et tjek af både funktion og effektivitet... Vi er derfor parate med energieffektive løsninger indenfor både gas, olie og solvarme – og alt det, der har med vand at gøre. Spørg os når du skal renovere eller bygge nyt. Start her med inspiration om alt det nye indenfor bad, bryggers og køkken. God fornøjelse med læsningen og velkommen til et driftsikkert, varmt, energi- og vandbesparende ’13.

Navnet på din lokale VVS fagmand finder du nederst på siderne her i magasinet.


ion fra din lokale vvs fagmand

inspiration fra din lokale vvs fagmand

inspiration fra din lokale vvs fagmand

+

inspiratio

vvs komfort året rundt Læs bl.a. om

multifunktionelt, nyt badunivers side 18

økobruser sparer vand side 20

valhalla med jordvarme side 22

I butikken og på nettet side 24

I Kolding og Horsens finder du to spændende Bad & Design butikker, hvor du bl.a. kan se mange af magasinets produkter ”i virkeligheden” De to butikker er et rigtig godt sted at starte, hvis du har planer om at gøre små eller store VVS-drømme til virkelighed. Her finder du aktuel inspiration, og kan se mange af de nyeste enkeltprodukter og komplette VVSløsninger til eks. renovering af badeværelset. Mulighederne for at realisere en helt personlig løsning er mange, og personalet er parate med nyttig information, og vejleder gerne i valget af VVS-produkter – der alle hører til blandt markedets mest pålidelige fabrikater. Og dine lokale VVS-fagfolk kender dem, for de har dem i hænderne hver eneste dag.

VIND : de -arbej S V V JSE og en

RE

Deltag i konkurrencen der har to præmier: VVS-arbejde for 15.000,og et rejsegavekort på 5.000,fra Star Tour rejser – se bagsiden.

Kig ind – du vil blive glædeligt overrasket...

Udgiver: VVS STYRKEN Idé/produktion: upfront Layout: Sven Erbs / reklame + kommunikation Oplag: 123.000 eksemplarer Distribution: Distribution Plus A/S Tryk: Svendborg Tryk A/S


Retrofarver til badeværelset

Gustavsberg lancerer en ny badeværelsesserie, Logic, der er inspireret af den farverige retrotrend i indretningsbranchen. Møbler i nye opdaterede retrofarver, smarte løsninger til personlig indretning og stil, samt et af markedets første energimærkede armaturer med lakerede greb, der modvirker spredning af bakterier og selv kan reparere mindre ridser i lakken.

Energimærke A: Der er nu blevet lettere for forbrugerne at vælge det mest energieffektive armatur på markedet, idet Logic håndvaskarmatur fra Gustavsberg er blevet energimærket i klasse A i Sverige.

Det er nogle af nyhederne i den nye Logic serie, som Gustavsberg netop har præsenteret på det danske marked til indretning af forårets badeværelser. Serien omfatter armaturer til badeværelse og køkken, møbler, håndvask, wc samt fronter til badekar. Og udgangspunktet for designerne har været at overføre den retrotrend og det behov for individuel stil, som generelt præger boligen i dag, til indretning af badeværelset.

Smarte løsninger til personlig indretning

Serien præsenterer således smarte løsninger til hele badeværelset, hvor de enkelte produkter kan udskiftes og tilpasses kundens egen personlige stil og yndlingsfarver. I kollektionen indgår bl.a. møbler og fronter til badekar i de nye opdaterede retrofarver Crazy Orange, Moody Blue, Sinful Black og Perfect White, der også kan benyttes på armaturerne. De markante farver til armaturernes greb opnås ved et avanceret blødt plastmateriale, som i kombination med varmt vand kan reparere sig selv og få mindre ridser i lakken til at forsvinde i løbet af få timer. Samtidig lever materialet på de farvelakerede greb op til de øgede krav til hygiejne, da de er antibakterielt behandlet og dermed modvirker spredning af virus, bakterier og svamp. Logic håndvaskarmaturet er endvidere meget vandog energibesparende, og det har som et af de første armaturer på markedet opnået en energimærkning i bedste energiklasse A i Sverige.

4 VVS Styrken består af et samarbejde mellem 22 VVS installatører fra Horsens i nord til Vamdrup i syd, 17 af de mest kendte mærkevarefabrikanter, samt 2 inspirationsbutikker i henholdsvis Horsens og Kolding. VVS Styrken’s vision er at være det stærkeste brand indenfor gruppens geografiske dækningsområde – med fokus på høj faglig kompetence og kvalitetsprodukter inden for design, badmiljø og energi. VVS Styrken samarbejder med grossisterne Brødrene Dahl & Sanistål.


Ifö Sense og Ifö Option:

innovative og fleksible Ifö har i mange år været et af danskernes foretrukne brands, når det gælder indretning af badeværelset. Især det stilrene design og den skandinaviske sans for funktionalitet tiltaler de danske forbrugere. Netop nu lancerer Ifö to nye serier: Ifö Sense – der gør det både enklere og mere fleksibelt at indrette sig. Og Ifö Option – der også tilbyder smarte og innovative løsninger, bl.a. med spejle og LED-belysninger.

Ifö Sense med push-open

Ifö Sense er en serie af badeværelsesmøbler med bl.a. underskabe, overskabe og højskabe i 5 forskellige moderne skandinaviske farver. Underskabene fås i ni forskellige varianter, som bl.a. kan kombineres med store og små Ifö Sign håndvaske. De fremstilles alle med praktiske soft-close lukkende skuffer og til flere af skabene medleveres en indretningspakke, der sikrer en optimal indretning. Og så bestemmer man selv, hvordan underskabene skal kombineres med de matchende overskabe og højskabe.

frie hænder til indretning

Med Ifö Sense har du ikke bare frie hænder til at indrette dig, som du har lyst. Du har også i helt bogstavelig forstand frie hænder, fordi skabene kan leveres med den nye push open-teknik, hvor et blødt tryk er nok til at åbne skabene. Push-open funktionen er standard på overskabe og højskabe, men skal bestilles separat til underskabe. Overskabene har desuden et udtag nederst på lågen, som kan anvendes til åbning. Du kan dog endda vælge at sætte de tilhørende, elegante aluminiumsgreb på, hvis du foretrækker det.

løsninger

Nyt berøringsfrit toiletskyl til Ifö Sign og Ifö Sign Art. Monteres på mindre end 1 time: Det er både nemt og hurtigt at eftermontere Ifö Sign Sensor – en ny elektronisk skyllemekanisme, der stadig giver et 2/4 liter´s vandbesparende skyl. Det eksisterende cisternearmatur afmonteres, og det nye elektroniske armatur monteres i cisternen. Herefter er toilettet forandret 5 fra det traditionelle toilet med manuelt skyl, til et berøringsfrit toilet, der aktiveres meget enkelt. Billedet herover viser den elektroniske skylleknap, der fremstår elegant i sort med et blåt lys, der viser sig, hver gang skyllet aktiveres.


Minimalistisk elegance Rowan er en ny armaturserie, der efterlever Damixas design- filosofi: ”When design makes sense”. Armaturet er enkelt og minimalistisk, har sit helt eget udtryk ved tud og håndtag.

standard komponenter bag nyt design

At designe en vandhane er ikke en let opgave. Resultatet skal både matche dit interiør og samtidig fungere optimalt i din hverdag. ”I udviklingen af Rowan, som er designet i Odense af Damixas egne designere, har der været lagt stor vægt på at designe et smukt armatur og samtidig benytte Damixa standardkomponenter, der sikrer høj kvalitet og funktionalitet”, siger udviklingschef Claus Rosager Nielsen. Rowan lever derfor op til det, man kalder ægte dansk design – elegant, funktionelt og med sit helt eget udtryk.

Masser af funktionalitet

Det elegante og minimalistiske Rowan armatur bliver som udgangspunkt leveret med den vandsparende funktion, Eco-Save. Dette gør, at man automatisk sparer på vandet, uden at den gode oplevelse forsvinder, når man vasker hænder. Desuden har Rowan antiskoldningsfunktion, så man ikke brænder fingrene, samt Rub Clean der gør det let at afkalke vandhanen i det daglige, blot ved at køre en finger under den gummibelagte luftblander. Damixa er en danskejet virksomhed med hovedkvarter i Odense NØ. Damixa blev stiftet i 1932 og er i dag kendt i hele verden for flot og stilrent, dansk design, høj funktionalitet og stor brugervenlighed. Det er kvaliteter der har været i højsædet siden Damixa blev grundlagt, og sådan vil det også være i fremtiden.

Rowan består af flere forskellige modeller til såvel køkkenet som badeværelset, inkl. termostater. Rowan er et ægte Damixa produkt – unikt i dets design og yderst konkurrencedygtigt i sin pris, og alt sammen er baseret på Damixa standarder.

6 I butikken: Karen Hansen karhan@bd.dk Carsten Johansen carjoh@bd.dk Winnie Skytthe winsky@bd.dk

Bad & Design /6000 Kolding Frem til sommer: Platinvej 5 Ny adrese efter sommer: H. C. Ørstedsvej 2 Tlf. 4878 6165 Åbningstider: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag 10-17 torsdag 10-19, lørdag 10-13


mODERNE NORDISK DESIGN OSLO er på én gang både klassisk og moderne. Mønsteret af tilfældige vanddråber giver en frisk fornemmelse og tiltrækker sig opmærksomhed uden at tage fokus fra den øvrige indretning.

Vælg for eksempel en BLÜCHER® WaterLine baderumsrende med OSLO rist til montering langs en væg eller fritliggende i gulvet – for eksempel i indgangen til brusenichen. Som det ses her, er OSLO også riste til trekantede og firkantede BLÜCHER® boligafløb.

7 Bad & Design / 8700 Horsens Høegh Guldbergs Gade 3 B, Tlf. 4878 5665 Åbningstider: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag 10-17 torsdag 10-19, lørdag 10-13

I butikken: Winnie Skytthe winsky@bd.dk Christina V. Østergaard chrost@bd.dk Louise M. Nielsen loumol@bd.dk


Nyhed: VOLA 060 Rund Hovedbruser

Forfriskende unik

Dette er ikke den første bruser designet og produceret af VOLA. Men det er den første runde hovedbruser. Det er dÉt, der gør den til noget særligt. Vola 060 er en naturlig forlængelse af VOLA serien, der åbner nye muligheder for at skabe en unik og komplet indretning. 8

Den runde hovedbruser har rod i det kendte VOLA designsprog, der står for kontinuitet. Hele VOLA serien har sit udspring i proportionerne i de klassiske VOLA armaturer, som Arne Jacobsen designede for mere end 40 år siden. Derfor passer de enkelte elementer så naturligt sammen.

Den runde hovedbruser har en naturlig elegance og perfektion, hvor de tekniske dele bevidst er skjult som ved alle VOLA produkter. Den er produceret i Danmark af de bedste materialer og i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Den kombinerer langtidsholdbar kvalitet og tidløs skønhed.


Tørre viskestykker og håndklæder med Flex

Kriss glæder sig over at kunne præsentere dig for markedets bredeste, mest spændende og gennemdesignede sortiment af håndklæde- og vertikale radiatorer – lækre og praktiske løsninger, som passer perfekt til den skandinaviske stil.

overalt i boligen

Fleksibilitet er den gennemgående linie i de to elektrisk opvarmede håndklædevarmere Flex1 og Flex U. Begge modeller kan installeres med skjult el-tilslutning eller med kabel til stikkontakt. Flex1 og Flex U kan anvendes overalt i boligen, lige fra badeværelset, køkkenet, entréen, bryggerset eller kælderen – præcis dér hvor du har brug for en fiks tørreplads. Benyt den f.eks. til at tørre børnenes huer, vanter og støvler, eller hæng nemt de våde viskestykker til tørre i køkkenet.

el – men ikke dyrt

Det daglige strømforbrug ved at anvende Flex som varmekilde er uhyre lavt, og da Flex desuden leveres med den unikke Momento styring med timer – hvor du kan indstille dagens forbrug til drift i 2 x 6 timer – er begge udgaver uhyre billige i drift. Det er desuden muligt at benytte en én-gangstimer eller lade elementet køre non-stop og nøjes med at betjene den ved afbryderen. Med andre ord har du fuldstændigt styr på din Flex. Hos Kriss ved man, at det er den lille detalje, der gør den store forskel. Se mere til Flex og andre elegante radiatorløsninger fra Kriss i en af de 2 inspirationsbutikker.

Flex1 der har lige arme fås i 4 forskellige størrelser. Kan ligesom Flex U også varme kontinuerligt, tændes og slukkes manuelt efter behov – eller indstilles til at varme efter de programmérbare intervaller.

9 Kolding Jens Ole Larsen VVS Jens Ole Larsen Haslevej 1 6000 Kolding Tlf. 7556 9600 Mob. 2142 9143

Kolding Jens Kristiansen VVS A/S Jesper & Jens Kristiansen Værkstedsvej 13 6000 Kolding Tlf. 7552 1187 Mob. 3035 1187/2125 1187 www.jk-vvs.dk


Farvel til tunge møbler og dybe hylder, der fylder halvdelen af badeværelset: Den nye generation af badeværelsesmøbler fra Geberit forener design og nem installation og giver samtidig masser af plads til skønhedsprodukter og andet grej.

Geberit Monolith – to nyheder der lader design og funktion gå op i en højere enhed.

Plads til design Geberit Monolith-serien skjuler installationsteknikken til både wc’er og håndvaske bag en smuk ramme af glas og aluminium.

Badeværelser skal have plads. Til cremer, neglelakker, toiletpapir, barbermaskiner og meget andet. Men behøver det nødvendigvis at betyde store, tunge badeværelsesmøbler både under og ved siden af vasken? Ikke hvis man spørger VVS-producenten Geberit.

kun 10 centimeter dybt

Geberit Monolith badeværelsesmoduler komplementerer med sine enkle linjer og stilrene overflade den skandinaviske stil perfekt. Ikke så meget fyld, men stadig med plads til det hele. Det smalle håndvaskmodul er kun 10 centimeter dybt, men kan rumme mere, end man ser ved første øjekast. Bag den blanke overflade gemmer sig nemlig hylder med plads til lidt af hvert. Fuldend udtrykket med smukke fliser og luksuriøst tilbehør, og du har et badeværelse, der emmer af personlighed og moderne elegance.

Hylder i skjul

Geberit Monolith badeværelsesmoduler giver masser af plads. For det første fylder de ikke særlig meget og passer dermed perfekt til selv små badeværelser. For det andet fås håndvaskmodulet fra 2013 med indbyggede hylder, der nemt trækkes ud i den ene eller begge sider. Tilføj en praktisk håndklædeholder, og du har et komplet badeværelsesmøbel. Som noget nyt fås Monolith-serien fra 2013 nu også i farven umbra, foruden sort og hvid. Den nye farve er en smuk mørkebrun nuance, der giver spændende muligheder for at kombinere badeværelsesmodulerne med tilbehør og fliser i komplementerende farveskalaer.

Teknikken bag designet

Monolith badeværelsesmoduler skjuler installationsteknikken bag en smuk ramme af glas og aluminium. Modulerne kan bruges sammen med en lang række armaturer, håndvaske og wc-skåle, så du kan skabe præcis det udtryk, du ønsker. I de fleste tilfælde kan

10 Kolding VVS Fa. Brdr. Clement Preben Clement Tøndervej 84 6000 Kolding. Tlf. 7552 2524 Mob. 2142 2524

Sønder Bjert Smede & VVS Installatør Bent & Gregers Larsen Skartved Overgade 3 6091 Sønder Bjert Tlf. 7557 2130 www.vvs6000.dk


design med plads

Geberit Monolith wc-modulet fås til både væghængte og gulvstående wc’er i farverne sort, hvid og umbra. Modulet fås i en høj og en lav model og kan kombineres med mange forskellige gulvstående og væghængte wc-skåle. Mål: 48 x 10 x 101 centimeter eller 50 x 10 x 114 centimeter.

modulerne anvendes med de allerede eksisterende tilslutninger uden nogen form for ombygning. Dette er en stor fordel, hvis man ønsker at forny sit badeværelse nemt og hurtigt.

Geberit Monolith til håndvaske

Geberit Monolith til håndvaske passer perfekt til den skandinaviske designtradition og forener stilrent design med plads til både skønhedsprodukter og håndklæder.

Monolith-modulet til håndvaske kombinerer stilrent design med masser af funktionalitet og vandt i 2012 den prestigefyldte red dot award for produktdesign. Møblet fås med opbevaringshylder, der kan trækkes ud til højre eller venstre – eller til begge sider. Monolith til håndvaske kan kombineres med mange forskellige vaske og både væg- og håndvaskmonteret armatur. Modulet måler 73 x 10 x 114 centimeter og fås i farverne sort, hvid og umbra.

Tre tips til at skabe mere plads på badeværelset uden at gå på kompromis med designet: 1. Placér hylder helt oppe under loftet. På den måde fjerner du unødigt fyld fra øjenhøjde. 2. Brug spejlene strategisk og skab illusionen om mere plads selv i små rum. 3. Vælg smalle badeværelsesmoduler, der ikke fylder ud i rummet. 11 Vonge Vonge Smede & VVS Aps Kim Dresler Vonge Skovvej 12 7173 Vonge Tlf. 7580 3044 Mob. 2835 3044 www.vongevvs.dk

Vamdrup EK Blik ApS Ernst & Regner Korff Fabriksvej 1 6580 Vamdrup Tlf. 7558 2401 Mob. 2086 2401 www.ek-blik.dk


Køge–familiens energiregnskab over 12 måneder:

Tidligere forbrug Naturgas uden living termostater: 2.317 m3 årligt = ca. 18.859,Nuværende forbrug Naturgas med living termostater: 1.440 m3 årligt = ca. 11.719,Besparelse 877 m3 naturgas årligt svarende til 7.140,Det vil sige næsten 38% besparelse på varmeforbruget til rumopvarmning. Note: Energiforbruget er graddage korrigeret i forhold til DMI’s graddage tal.

Elektroniske termostater fra Danfoss gjorde forskellen for familie i Køge – Her går Energibesparelser og komfort hånd i hånd med Køge-familien var på udkig efter besparelser i varmeforbruget. Valget faldt på moderne, elektroniske termostater fra Danfoss. Og det har de ikke fortrudt. Tværtimod har besparelsen på energiforbruget langt oversteget deres forventninger. Samtidig er varmesystemet blevet meget nemmere at betjene. Nu glæder de sig dagligt over at spare både penge og CO2.

Store energibesparelser

- Vi blev stillet en besparelse på 23% på energiforbruget i udsigt, da vi købte den nye living-løsning. Efter et år med living kan vi konstatere, at vi rent faktisk har sparet over 38%. Og vi forventer at varmeregningen fremover vil forblive på samme lave niveau, år efter år.

12

Birgit og Jan bor i en charmerende villa i Køge opført i 1985 af genbrugsmaterialer fra et gammelt gartneri, der tidligere lå på grunden. Villaens 200 m2 er fordelt på 6 forskudte plan med en masse sjove, åbne og lukkede rum, der danner rammerne om familiens liv med to voksne og to børn. I oktober 2011 besluttede Birgit og Jan at se nærmere på mulighederne for at spare energi ved at forny radiatortermostaterne, og i løbet af en halv dag i starten af november var hele installationen med 18 nye radiatortermostater, fire

rumfølere og et centralt styringspanel oppe at køre. - En af de helt store fordele er, at vi nu fra det centrale styringspanel kan indstille temperaturen individuelt i hvert rum. I kælderen har vi soveafdeling, hvor vi typisk har en lavere temperatur end i resten af huset. Vi oplever, at komforten i huset er blevet endnu bedre, fordi vi har en behagelig og jævn temperatur i rummene tilpasset deres funktion. På badeværelset er vi meget glade for, at termostaten automatisk lukker, når vi åbner vinduet for at lufte ud. Den starter automatisk op når vinduet lukkes eller senest efter 30 min, så badeværelset er altid dejlig varmt, fortæller Birgit.

Fri for at skrue op og ned

Det er en lettelse for familien, at de ikke behøver at skrue op og ned for varmen i de enkelte rum. Det sker helt automatisk. På det centrale Link-panel er alle rum indstillet med basistemperatur, natsænkning, osv. Skal noget ændres sker det med et enkelt tryk på det aktuelle rum på panelet, hvorefter temperaturen indstilles på ny. - Den automatiske styring gør, at vi altid har tilpas varme i de enkelte rum. Vi er positivt overraskede over, hvor præcise Danfoss living connect® termostaterne er, og hvor hurtigt de reagerer på forandringer i rumtemperaturen, fortæller Birgit.


Med de store besparelser betaler de nye termostater sig tilbage på under tre år. Det har været en meget positiv overraskelse, og vi er glade for, at vi både får ekstra luft i privatøkonomien og samtidig gør noget godt for miljøet Birgit, eksportingeniør, Køge

living connect

®

Når familien rejser på ferie, giver de via Linkpanelet besked på, at de er bortrejst, hvorefter temperaturen sænkes i alle rum, og hæves igen, så det er dejlig varmt, når familien kommer hjem.

Om hun vil anbefale living til andre? - Ja, bestemt, jeg kan faktisk ikke se nogen ulemper, kun fordele. Og når investeringen er betalt tilbage på under tre år, er der ingen grund til at betænke sig, slutter Birgit.

Nem og hurtig installation

Familiens energiforbrug er reduceret væsentligt mere end de forventede 23%. Familien har udnyttet tilpasningsmulighederne i living connect® til fulde ved at indføre længere sænkningsperioder end de forud-installerede, ændre sit forbrugsmønster og generelt optimere varmeforbruget. living connect® giver brugeren optimale muligheder for aktivt at indstille varmesystemet til familiens faktiske behov ■

I løbet af en formiddag var Køge-familiens nye living-løsning oppe at køre. VVS-installatøren kom om morgenen og udskiftede samtlige radiatortermostater med de nye living connect® termostater i et smart, enkelt og rengøringsvenligt design. Herefter blev alle termostater koblet op til den centrale Link-styring og indstillet til de ønskede temperaturer. Tre timer senere kørte det hele. - Vi var meget imponerede over, hvor smertefrit installationen foregik, og hvor nemt det er at betjene systemet i det daglige. Brugervenligheden er til topkarakter. Samtidig har vi fået én styring, der samler det hele. I kælderen har vi gulvvarme, og det kører også på Link. Endda vores lys styrer vi via Link panelet, så det automatisk tænder og slukker i forhold til vores døgnrytme, siger Birgit.

living connect® er den mindste radiatortermostat på markedet, og dens elegante, strømlinede design blev præmieret med designprisen ’red dot design award’ i 2010.

Familien fik denne løsning: Huset er på 200 m2, bygget i 1985 i seks forskudte plan og med eget naturgasfyr. I november 2011 valgte familien at installere en komplet Danfoss living connect® løsning, der består af: •

18 elektroniske living connect® termostater, monteret på alle husets radiatorer. living connect® termostaterne lukker automatisk, når et vindue åbnes, og temperaturen reguleres hurtigt.

• Et Link CC™ panel, der auto matisk styrer alle radiatortermo stater, så hvert rum kan indstilles til individuelle temperaturer. Link panelet rummer en lang række funktioner, fx feriesænk ning og natsænkning, og kan styre både radiatorer og gulvvarme. • Fire rumfølere, hvor den aktuelle rumtemperatur kan 13 aflæses og hvor temperaturen kan indstilles. • To tænd/sluk relæer til trådløs styring af udvalgte lamper i huset.


nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

Ifö har netop lanceret serien Ifö Acrylic badekar, der gør det muligt at opfylde drømmen om et badekar i næsten alle hjem: Det store udvalg af former og størrelser gør det nemlig muligt at indpasse et Ifö Acrylic badekar i selv små og smalle badeværelser: Den mindste model måler fx kun 140 cm x 70 cm, så selv det helt lille badeværelse kan indrettes med et komfortabelt badekar. 3 fordele ved badekar i akryl: • mulighed for asymmetriske former • rengøringsvenligt og slidstærkt • god lyd- og varmeisolering Vie

nn

Ne w

a

Yo rk

Co p

en

At he

ns

Os

lo

ha

Skift til BLÜCHER® designrist Trænger dit badeværelsesgulv til en hurtig fornyelse? Hvis du har BLÜCHER® gulvafløb, kan du nemt og hurtigt skifte den eksisterende rist til én af de andre flotte BLÜCHER® designriste – uanset om dit afløb er firkantet, trekantet eller en WaterLine baderumsrende.

ge

n

De tro

it

De sidste to år har Damixa udviklet sit sortiment af brusersæt og lancerer nu som prikken over i’et Eliza: Et luksuriøst brusersæt med en 300 mm stor hovedbruser. Det nye Eliza brusersæt har mange designfeatures, som gør produktet mere brugervenligt, og ydermere er det et stilfuldt produkt, som passer ind i de fleste moderne badeværelser.

ba-

Firkantede og trekantede boligafløb leveres med risten VIENNA som standard, øvrige riste er tilkøb. Riste til WaterLine baderumsrender bestilles altid separat.

Hightech toilet med fancy features Teknologien skal med på toilettet. Det mener Geberit, der med sit nye hightech duschtoilet gør toiletpapirspanik, bakteriebefængte fingre og dræbende lugt til fortid.

Det første som falder en, ind når man ser Eliza, er det store bruserhoved i rustfrit stål, men bruserhovedet er udstyrret med Rub Clean, hvilket gør det let at rengøre. Desuden er det store bruserhoved centreret 45 cm fra væggen, således at den er rettet ind i et bruserhjørne på 90 cm. Personen som bader, er på den måde fri fra bruseren og termostaten.

Det moderne toilet, der er designet til det 21. århundredes hang til gadgets og teknologiske features, tilbyder nemlig både lydløs brætlukning, lugtudsugning, integreret brus og varmluftstørring. Geberit AquaClean har desuden en ekstra feature, der hindrer unødigt vandspild og energiforbrug. En infrarød brugerregistrering sikrer nemlig, at toilettet kun virker, når nogen sidder på det.


nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nyttigt

nyt og nytt

De farvelakerede greb på det nye Logic håndvaskarmatur fra Gustavsberg, er en del af en helt ny badeværelsesserie, Logic: Armaturerne fås med greb i retrofarverne Crazy Orange, Moody Blue, Sinful Black og Perfect White.

Athena Lysspejle fra Kriss Lysspejle med lysstriber giver badeværelset et eksklusivt præg. Alle Athena lysspejle med lysstriber har bevægelsessensor og integreret anti-dug effekt, der opnås med en elvarmepude på bagsiden af spejlglasset. Leveres i flere størrelser, fx det meget populære Athena Duo - lysspejl med 2 lysfelter størrelse 800mm x 600mm (HxB).

Opnået energimærke A: I Sverige har Logic, som et af de første armaturer på markedet, opnået energimærkning i den bedste energiklasse A.

Ventilatorer fra Kriss: – et godt indeklima kommer ikke af sig selv! Vore boliger bliver stadig mere tætte for at forhindre varmetab, men samtidigt fortættes fugt og dårlig luft i vores hjem. Og vi risikerer hovedpine og allergier, mens vi bliver trætte og uoplagte. Med Sirius fra Kriss får du alt hvad du behøver til at forbedre indeklimaet i dit hjem. Sirius tilbyder et sublimt design, med en stærk ydeevne, med markedets laveste støjniveau og strømforbrug! Unikt for Sirius er, at viften er placeret i den ene side, og derfor kan Sirius benyttes helt ind i et hjørne.

Ifö giver en hjælpende hånd i badeværelset: Ifö cares er et nyt badeværelseskoncept, der hjælper danskerne med at indrette badeværelset, så det passer til de skiftende behov, der opstår i forskellige livsfaser. Støtte, komfort og nem adgang er kodeordene, der gør det muligt at blive længere i egen bolig. Forhøjet Ifö Sign toilet gør det nemmere at komme af og på toilettet. Kan evt. suppleres med Ifö support armstøtter som vist her.

Geberit skaber High tech design til toilettet: – skyl med blot et vink Nu får badeværelset et pift af trendy gadgets med Geberits nye berøringsfri betjeningsplade til toilettet. Den strømlinede løsning, der er belønnet med IF Design Award, forener moderne LED-teknologi med stramme linjer og spejlblank overflade. Samtidig er fedtede fingre og bakterier fortid med den intelligente betjeningsplade. Den nye betjeningsplade fra Geberit fungerer med LED-dioder, der aktiveres med en let viften med hånden.

Dansani Mobile er et unikt mobilt møbel: Brug den som håndklædeholder eller ryk den ind i soveværelset som et ekstra tøjstativ. Maksimal opbevaring på minimal plads. Fås i hvid højglans og lys eller mørk eg.


fremtidens fjernvarme Sænkes returtemperaturen til fjernvarmeværkerne i hele landet med eksempelvis to grader, spares miljøet for 30,5 tons CO2. Det svarer til den samlede CO2–udledning fra energiforbruget til opvarmning af alle fjernvarmeopvarmede boliger i Viborg og Kolding...

Særligt for Akva Les II S og Akva Les II VX gælder det, at de kan leveres med Danfoss ECL automatik, der sparer tid og penge ved at kompensere for årstidernes skiftende energibehov. Uanset vejret udenfor, så reguleres varmeanlægget konstant i forhold til de valgte parametre og forhindrer dermed overforbrug.

Akva Les II – Effektiv energiudnyttelse

I de seneste år er det blevet markant dyrere at tappe vand og ikke mindst at opvarme vandet. Stigende vand- og energipriser samt afgifter er, sammen med det stigende krav til nedbringelse af byggeriets samlede energiforbrug, en fælles udfordring for hele energisektoren. Derfor er der i disse år særlig stor attention både på energiformer og produkter til energisektoren. Hos Danfoss Redan A/S har kravet til – og behovet for nye og mere energirigtige produkter helt konkret udmøntet sig i en ny serie af præfabrikerede units til fjernvarme med familienavnet Akva Les II. Serien er beregnet til anvendelse i enfamilieboliger og består af en vandvarmer, en TD-Unit med indbygget vandvarmer til anvendelse på radiatoranlæg forsynet med direkte fjernvarme, en S-Unit med indbygget vandvarmer til anvendelse på varmeanlæg eller gulvvarme, hvor der kræves en blandesløjfe, ligeledes forsynet med direkte fjernvarme, samt en VX-unit med indbygget vandvarmer til anvendelse på radiatoranlæg forsynet med indirekte fjernvarme.

Fælles for disse units er, at: • De er udviklet til brug i forsyningsområder med lav fjernvarme fremløbstemperatur og fungerer ved forsyningstemperaturer helt ned til 50° C • De er fuldisoleret og har et lavt varmetab • De er baseret på en højeffektiv brugsvandsveksler med en fremragende afkøling af fjernvarmevandet • Det varme vand reguleres af en ny, unik Danfoss brugsvandsregulator PTC2+P med energispare- funktion • De kan leveres med hvidt kabinet, der lever op til tidens designtrends. Akva Les II produkterne har særdeles gode isoleringsegenskaber, der sikrer, at varmetabet er meget lavt. Varmetab er et direkte energiøkonomisk tab. Derfor har vi fuldisoleret produkterne. Varmt vand produceres i en højeffektiv Danfoss pladevarmeveksler der sikrer optimal afkøling af fjernvarmevandet. God afkøling er god fjernvarmeøkonomi. For forbrugeren, fjernvarmeværket - og dermed også for samfundet. Desuden bidrager god afkøling af fjernvarmevandet direkte til et reduceret CO2 udslip fra energiforsyningen.

16 Fredericia Ll. Velling Smede & VVS Henrik Abildgaard Jensen Follerupvej 104 · Lille Velling 7000 Fredericia Tlf. 7586 0654 Mob. 4042 2928 www.velling-vvs.dk

Fredericia Skærbæk Smede- & Maskinværksted ApS Gert Skov Overgade 19 7000 Fredericia Tlf. 7556 2423 www.sksm.dk


Livsstilsleverandør

I samarbejde med den danske arkitekt, Tina Midtgaard, indleder unidrain® nu en række eksperimenter med nye materialer til virksomhedens unikke HighLine afløbsserie.

unidrain® har for længst gjort badeværelsesafløb til et livsstilselement i de danske og nordiske badeværelser. Med nye materialer og et meget lovende samarbejde med Tina Midtgaard, arbejder unidrain® på at udvide mulighederne for designløsninger til gulvafløbet yderligere. unidrain®s nærmest ”usynlige” løsninger til badeværelsesgulvet ser den erfarne arkitekt som et kæmpe plus for hele badeværelsesrummets ”historie”. – De seneste 5-6 år har markedet taget ”spa-kulturen” til sig. Med fokus på det æstetisk smukke nærmest Zen-agtige bademiljø, repræsenterer tendensen en stigende interesse for fysisk og psykisk balance. Her er unidrain®s produkter med til at understrege æstetiske og harmoniske løsninger i badeværelset, konstaterer Tina Midtgaard, der også har haft til opgave at designe Ofelia Beach – den kunstige strand ved det Kgl. Teaters skuespilhus i København.

17 Vejle VVS Installatør Kaj Hansen ApS Kaj Hansen Bredballe Byvej 3 7120 Vejle Øst Tlf. 7581 5744 Mob. 4043 1168 www.fyrogflamme.dk

Vejle C. V. Christensen A/S Palle Jensen Ibæk Strandvej 1 C 7100 Vejle Tlf. 7582 0077 www.cvchristensen.dk


Få det fulde perspektiv med LED-figurspejlet fra Dansani Calidris-serien. Spejlet kan placeres efter ønske på gulv eller væghænges.

Kombinationen af lukkede og åbne skabsmoduler giver konsolmøblet et opsigtsvækkende let udtryk. De asymmetrisk placerede, bordstående porcelænsvaske understreger som små skulpturer Calidris seriens stilrene og moderne æstetik.

Nyt dansani calidris

multifunktionelt badunivers De nye stilfulde og funktionelle baderumsmøbler er en del af Dansani’s eksklusive Calidris serie. I hænderne på de danske møbelarkitekter Jeanette Vecht og Rasmus Kjær er Calidris blevet opdateret med nye former og overflader, som understreger seriens minimalistiske udtryk.

Grundformen i Calidris er kvadrater på 20 x 20 cm. Sæt dit individuelle præg på baderummets udtryk ved at kombinere de funktionelle kuber til spændende, arkitektoniske tableauer.

18 Vejle Hovmand VVS Teknik ApS Lotte & Leif Hovmand Ladegårdsvej 8C, Vinding 7100 Vejle Tlf. 7583 0820 Mob. 2940 6901 www.hovmandvvs.dk

Bredsten Randbøldal VVS ApS Ib Jensen Vesterløkke 2, Nørup 7182 Bredsten Tlf. 7588 3425 ib.vvs@pc.dk www.randboldalvvs.dk


Nyhed i dansani Zaro: 101 cm porcelænsvask med smal dybde – perfekt til små og smalle baderum Med Menuet vasken har vi løsningen til alle baderum – uanset størrelse: Vasken fås nemlig i forskellige bredder i tre dybder, så du ikke behøver at gå på kompromis med dit valg. Om du har et stort badeværelse, et smalt rum eller et gæstetoilet, så har vi vasken, der kan opfylde dit behov og sørge for en rød tråd i din indretning. 100 cm Dansani Zaro møbelsæt med 36 cm smal Mini Menuet porcelænsvask og dæmpede skuffer i fløjlsblød sort gummi. Integrerede greb og dugfrit spejl med kubelamper.

NYHED i Dansani Luna: Populær porcelænsvask og Ny farve GRÅ HØJGLANS

Luna serien er både diskret og fremtrædende. Grebet giver den sidste finish. Vælg mellem flere modeller med hvert sit udtryk. Her vises det nye Dansani Luna badeværelsesmøbel med 104 cm Andante porcelænsvask – med skabe i den nye flotte grå højglans. Store rummelige skuffer med softclose og håndlavet rammespejl belagt med bladsølv. Spejlet har integreret LED-lysfelt, der giver en flot lyseffekt.

Dansani Andante porcelænsvasken har bløde kurver, stort bassin og god frasætningsplads rundt om vasken.

19 Tørring Smedefirmaet Videsen Holger Veje Videsen Banevej 3-5, Ølholm 7160 Tørring Tlf. 7580 5283 Mob. 2033 5544

Løsning Løsning VVS A/S Jørgen & Hans Hansen Sneppevej 7 8723 Løsning Tlf. 7565 1611 Mob. 4073 0918


et godt brusebad – lille mængde vand I dag tænker flere og flere over deres vandforbrug. I sær fordi opvarmning af vand, står for en stor del af husholdningens energiforbrug. I private hjem, er badet det sted, hvor der potentielt kan spares vand, energi og penge. Derfor er det aldrig irrelevant, når man tager et bad.

Spar vand og energi med ny øko bruser: Eksempel på en 4 personers familie, der tager et 10 minutter langt bad én gang om dagen: • Med en almindelig håndbruser (20 l/min)er det totale vandfor brug 292m3 om året • Med den nye Oras Apollo øko håndbruser (7 l/min)er det totale vandforbrug 102 m3 om året – sparer 190.000 liter vand/år! Eksempel på kalkulation af vandomkostninger i København: Vand og energi pris i København: • Vand (inkl. afgifter) 39,03 kr/ m3 • Energi (fjernvarme) 0,62 kr/ kWh • Det forudsættes, at det kolde vand er + 13 °C og badevandet er +38°C (varmet 25°C)

Oras Apollo, der første gang så dagens lys for 30 år siden, er nu blevet fornyet. Da Oras Apollo blev udviklet, var et af målene, at garantere et godt brusebad med en lille mængde vand. Dette har vi haft succes med:

Den nye Oras Apollo giver et behageligt bad og bruger kun en lille mængde vand Det ergonomiske design af håndbruseren, den moderne glider og separate bruserholder er alle ting, der øger brugervenligheden. Sættet inkluderer naturligvis en bruserstang, der giver dig mulighed for, at justere højden og retningen af håndbruseren. Udover dette, følger der en rummelig sæbeskål med, der giver god opbevaringsmulighed til shampoo og sæbe. Sæbeskålen kan let løftes af bruserstangen og rengøres. Den nye Oras Apollo bruser fås også i økologisk version, der kun giver 7 l/min.

Håndbruser

Total omkostning for badevand pr år Besparelse pr år

Almindelig håndbruser

Kr. 16.677,-

Ny Oras Apollo øko

Kr. 5.825,- Kr. 10.852,-

Ved at bruge Oras Natura eller den nye Oras Apollo øko håndbruser, i stedet for almindelige håndbrusere, kunne de fleste familier spare mange penge på deres vand- og energiforbrug! 20 Juelsminde Juelsminde VVS & Blik ApS Leif K. Pedersen Klakringvej 43 7130 Juelsminde Tlf. 7569 4499 www.juelsmindevvs.dk

Snaptun VVS Snaptun ApS Henrik Due Snaptunvej 55, Snaptun 7130 Juelsminde Tlf. 7568 3496 www.snaptunvvs.dk


maksimal

Vaillants geoTHERM jordvarmeog luft/vand- varmepumper er miljøvenlige og enkle at installere. De kræver minimalt opsyn og vedligeholdelse - desuden har de et minimalt strømforbrug. Se også ens.dk.

Udnyttelse af solens akkumulerede energi i jorden og luften Naturen stiller gratis energi til rådighed. Jordvarmepumper og luft/vand- varmepumper er vedvarende og miljørigtige ressourcer, der udnytter og omdanner solens akkumulerede energi i jorden og luften til at dække behovet for opvarmning af boligen og brugsvandet hele året. Vaillants geoTHERM jordvarme- og luft/vandvarmepumper er nogle af markedets mest effektive, og strømforbruget er minimalt – se også energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk.

halverer varmeregningen

Det betyder, at du med en Vaillant varmepumpe sikkert nemt kan halvere din varmeregning i forhold til almindelige opvarmningsformer. Teknologien i Vaillants varmepumper byder ganske enkelt på højeste komfort og effektivitet, og de kan tilpasses optimalt til ethvert anvendelsesbehov. geoTHERM jordvarme- og luft-/vand varmepumperne fås med en integreret beholder på 175 liter, og som

solopumpe, hvor en separat varmtvandsbeholder tilpasset boligens behov installeres. Luft-/vand- varmepumpen består af en indendørssamt en udendørsenhed. Udendørsenheden kommer hverken til at genere dig eller dine naboer, da den har en meget lydsvag drift. Om sommeren arbejder udendørsenheden lydløst ved udetemperaturer over 20 grader!

spar 60% af udgifterne til det varme brugsvand

Vaillant A/S tilbyder, som de eneste i Danmark 10 års garanti på kompressordelen i deres varmepumper, og står gerne til rådighed med konsulentbistand, økonomiberegning og rådgivning. Man kan med fordel vælge en integreret løsning med en jordvarme eller en luft/vand- varmepumpe i kombination med solvarme, som kan dække 20% af opvarmningsudgifterne, samt ca. 60% af udgifterne til det varme brugsvand. Også her kan Vaillant tilbyde den perfekte løsning.

Tænk på din varmeregning - og miljøet Kombinér din geoTHERM varmepumpe med en af Vaillants effektive solvarmeløsninger og spar 20% på din varmeregning, samt 60% af udgifterne til det varme brugsvand.

Vaillant tilbyder de energirigtige varmeløsninger til ethvert behov. Er du blevet lun på idéen, kig ind på www.vaillant.dk og kontakt din lokale VVS-fagmand. 21

Hornsyld KR VVS Teknik ApS Per Schreiber & Søren Østergaard Hornsyld Industrivej 3B 8783 Hornsyld Tlf. 7568 3504 Mob. 2245 5575 / 2323 3722 www.kr-vvs.dk

Horsens Lund-Kørup VVS ApS Henrik B. Andersen Mossvej 3, Lund 8700 Horsens Tlf. 7567 3207 www.lk-vvs.dk


Livet er et eventyr, siger Jim Lyngvild, der er designer, modeskribent, fotograf, forfatter og manden bag et af de mest særprægede og spændende byggerier i nyere tid:

Valhalla med

jordvarme For halvandet år siden kastede Jim og kæresten Morten sig ud i noget af et real-life eventyr – byggeriet af Raunsborg. Det ligner mest af alt en moderne fortolkning af Valhalla. Nu er byggeriet næsten færdigt i al sin spektakulære, nordiske pragt, og så er det oven i købet selvforsynende med varme hentet direkte op af jorden.

forelskede i jordvarmeløsningen

Hvordan fungerer jordvarme? • Der lægges slanger ud i jorden i fx 1 meters dybde på et 3-400 m2 stort areal. Slangelængden afhænger af jordtypen. • Temperaturen er 8-10 grader i den dybde. • Slangerne fyldes med køle- væske, som nu optager jord varmen og væsken cirkuleres tilbage til varmepumpen.

Raunsborg er bygget så CO2 neutralt som overhovedet muligt. Der er brugt et minimum af CO2 på forarbejdningen af træet og på transporten af træet, som er hentet lige ude fra skoven ved siden af huset: - Det er selvfølgelig vigtigt for os, at vores varmesystem er bæredygtigt, som resten af huset. Vi overvejede flere forskellige typer af varmesystemer, men blev forelskede i jordvarmen, fordi det ligger godt i tråd med husets idé og ”fødsel”. Jeg synes, det er en smuk tanke, at vi udelukkende bruger den varme, der alligevel ligger nede i jorden.

Jordvarme – simpel logik og sund fornuft

Jordvarmeanlægget forsyner huset 100 % med varme. På sigt har Jim og Morten planer om at supplere med et solcelleanlæg, der kan generere strøm

til varmepumpen og til det øvrige elforbrug, så huset bliver 100 % selvforsynende både med varme og el: - Det er ikke fordi, jeg er besat af økologi eller af at redde jorden, men for mig er der en logisk selvfølgelighed i at benytte så mange af naturens egne vedvarende ressourcer, som overhovedet muligt. Det er sådan set bare simpel, sund fornuft. Derfor er jordvarmen det rigtige valg. Jeg har tidligere fået anbefalet jordvarme, men har som de fleste andre haft mine forbehold. I den senere tid har jeg kun hørt om andres positive erfaringer, så nu tør jeg godt. Også selv om den store stue er på 100 m2 med 8 m til kip og jeg i øvrigt ikke gider gå rundt og fryse i mit eget hjem.

Behøver ikke være tekniker for at have jordvarme

Selvom der er mange slanger og haner og anlægget som helhed ser komplekst ud, er det brugervenligt og nemt at styre, når det først er oppe at køre: - Man behøver ikke have den store tekniske indsigt, for at have et jordvarmeanlæg. Jo mindre jeg regulerer og ”forstyrrer” systemet jo bedre. Og så er der ikke noget arbejde i det for mig. Det er en klar forbedring i forhold til vores nuværende pillefyr, der skal passes og renses og fyldes med piller i tide og utide. Men jordvarmeanlægget kører bare. Så det er lige noget for mig, siger Jim Lyngvild, der regner med at flytte ind i huset om kort tid, når møblerne er kommet på plads.

22 Horsens Chr. Sørensen VVS ApS Lars Jensen & Johnny Sørensen Sundvej 62B 8700 Horsens Tlf. 7562 1063 vvsmanden@email.dk

Horsens Chr. Beck & Søn A/S John Villumsen Allégade 48 8700 Horsens Tlf. 7562 1263 www.chrbeck.dk


forrygende god Skorsten med multifunktion

MetalbestoS® Multi50® står for multifunktion og er den første skorsten på markedet,der kan anvendes til alle skorstensopgaver. Når fyret skal udskiftes, skal skorstenen i reglen også. Men den store interesse og omhu husejeren lagde i sit endelige valg af kedlen, er i reglen brugt op, når det gælder skorstenen. Ligesom udstødningsrøret på bilen er skorstenen på huset ikke noget, vi rigtigt kan hidse os op over. Forståeligt nok.

Multi50 leveres som standard i 7 dimensioner, fra Ø80 mm til 250 mm, til lav-temperatur og kondenserende drift til både olie, gas og fastbrændsel. I modsætning til de fleste andre skorstene på markedet er Multi50 forsynet med V2 og V3 mærket som bevis på, at denne skorsten har bestået grundige afprøvninger for korrosion til gas, let og svær fyringsolie samt koks og træ. Dermed er skorstenen også sikret en forventet levetid på 25-30 år.

Skorsten med multifunktion Med udviklingen af multifunktions-skorstenen har P. A. Kierulff gjort mange ting nemmere for såvel VVS-branchen som dens kunder. I stedet for de problemer det koster med et utal af muligheder at skulle finde og vælge den skorsten, der præcist passer til opgaven vælger man nu i stedet MetalbestoS® Multi50. Hver gang.

Ingeniør Michael Strøm Kierulff siger det lige ud: ”Skorstenen er mindst lige så afgørende for fyringsøkonomien som kedlen. At vælge den forkerte skorsten eller blot den næstbedste er det samme som at sende penge op med røgen.”

Mærkninger kan forvirre: CE- og MK-mærkningen af skorstene har vist sig at medføre større forvirring end egentlig afklaring, vurderer Michael Strøm. Det viser sig blandt andet ved, at blandt både professionelle og slutbrugere anser mange CE-mærkningen som et kvalitetsstempel. Og det er forkert. CE-mærkningen angiver udelukkende produktets egenskaber, som kan være forskellige afhængig af fabrikatet. MK-godkendelserne er produktbestemte.Det vil sige, at godkendelsen gælder selve produktet og dets anvendelse. MK-godkendelsen er derfor den samme uanset fabrikatet.

Denne højteknologiske skorsten med multifunktion kan som den eneste på markedet anvendes til alle typer anlæg. Lige fra pejse og brændeovne, biokedler, traditionelle gas- og oliekedler til moderne kondenserende anlæg. Skorstensfejermester Per Hansen ved en Multi50 skorsten – på en tagryg i Rudkøbing.

Man kan også sige, at CE-mærkede skorstene vælges ud fra ildstedets data og MK-godkendte skorstene kan anvendes uanset ildstedets data.

23 Horsens Møllgaard VVS ApS Kim Rasmussen Marsallé 24 8700 Horsens Tlf. 7564 3488 www.mollgaard.dk

Horsens Hans Orla Nielsen VVS A/S Hans Orla Nielsen Grønlandsvej 9A 8700 Horsens Tlf. 7564 7111 Mob. 4016 5111


løsninger lige her

løsninger lige her

løsninger lige her

Råd+

vejledning

løsninger lige her

Bad & Design er en del af Danmarks største VVSgrossist, Brdr. Dahl, med 9 inspirationsbutikker i Danmark De VVS VIP-leverandører, der udstiller i butikkerne, er alle kendte brands, hvor hver enkelt producents egne høje krav til egenkontrol og design – år efter år resulterer i produktnyheder af særdeles høj kvalitet. Bad & Design butikken fungerer også gerne som inspirator og koordinator mellem dig og VVS-installatøren – når der f.eks. skal laves nyt badeværelse. Og specielt omkring badeværelser kan du have god gavn af os: Vi er vant til at lytte til kundernes ønsker, og har stor erfaring i at tænke både produkter og økonomi ind i et realistisk løsningsforslag.

24 Vi hjælper dig gerne med at tilrettelægge og indrette dit nye badeværelse med plantegninger og 3D-illustrationer. Normalt koster dette 2.495 kr. inkl. moms. Men engagerer du dig med en af de lokale fagfolk fra VVS Styrken, kan du få tegnet og tilrettelagt det nye badeværelse for blot 995 kr. hos Bad & Design.

For butikkernes adresser, åbningstider, mm.: – se side 6 og 7


løsninger lige her

løsninger lige her

løsninger lige her

løsninger lige her

løsninger lige her

løsninger lige h

din lokale VVS fagmand finder du

også på nettet:

Bad & Design butikkerne er i det hele taget et rigtigt godt sted at starte, hvis du har planer om at gøre små eller store VVS-drømme til virkelighed: Her finder du aktuel inspiration, og du kan både se mange af de nyeste enkeltprodukter, samt komplette VVS-løsninger til renovering af bad. Bad & Design kan også hjælpe og rådgive omkring nyttige produkter og VVSløsninger, hvis du eks. har specielle fysiske behov, som følge af bl.a. slidgigt, eller hvis du er kørestolsbruger mm. Mulighederne for at realisere en helt personlig badløsning er ganske omfattende, og personalet er parate med nyttig information, og vejleder gerne i valget af VVS-produkter – der alle hører til blandt markedets

VVS Styrken findes både i kedeldragt og på nettet, altid med fingeren på pulsen og med en forventning om et godt samspil med dig… På vvsstyrken.dk kan du nemt holde dig orienteret om al den nyeste viden indenfor design, badmiljø og energiog sparetiltag. Og her finder du links til de mange stærke mærkevarer og kvalitetsprodukter indenfor VVS området køkken, bryggers og bad. Her får du også et hurtigt overblik over, hvem af VVS Styrkens dygtige installatører, der bor tæt på dit nærområde. Vi kender vores produkter og er klar til at rykke ud til dig, når det gælder.

mest pålidelige. Og dine lokale VVS-fagfolk kender dem, for de har dem i hænderne hver eneste dag. Bad & Design butikken med udstilling er i Horsens ca. 300 m2. I Kolding har vi pt. 270 m2. Efter sommer bliver en ny butik og udstilling på ca. 800 m2 taget i brug. Kig ind – du vil blive glædeligt overrasket...

Du er altid velkommen til at involvere din lokale fagmand fra VVS Styrken i eventuelle overvejelser omkring nye, nyttige, besparende og praktiske forandringer derhjemme – og du kan også få en fair pris på, hvad det koster. Så ved du nemlig, hvor meget du kan spare på vand og varme...

25


Lille og vågen

Gasfyr med indbygget varmtvandsbeholder 60 cm

89 cm

Energimærke

26

Elforbrug

Miljøbelastning

I selv den mindste bolig er der plads til Condens 5000 WT ZWSB 30-4A naturgaskedel fra Bosch. Den leverer pålidelig varme til opvarmning og varmt vand, der ikke koster mere end absolut nødvendigt. Condens 5000 WT har høj nyttevirkning, lavt gasforbrug, lavt El-forbrug og lave driftsomkostninger. Derfor er Condens 5000 WT den rigtige løsning, når det gælder kondenserende kedler til enfamilieshuse og etageejendomme med et almindeligt varmtvandsbehov. Se mere på www.bosch-climate.dk


BYT TIL NYT I TO TRIN › Skift kontrolenhed › Skift rumtermostater

Roths prisvindende Touchline system passer til alle typer gulvvarmesystemer, så du i et snuptag kan have designvindende rumtermostater og mange nye energibesparende funktioner. Som det eneste system i Danmark kan du styre gulvvarmen med en app til iPhone, iPad eller iPod. Touchline app

Du udskifter blot dine rumtermostater og kontrolenheden. › Intet behov for at lukke for vandet › Ingen udlægning af nye slanger › Ingen udskiftning af fordelerrør › Intet byggerod › Lille udgift med stor effekt 27

Gammel rumtermostat

Ny Touchline rumtermostat

Living full of energy

ROTH NORDIC A/S · Centervej 5 · 3600 Frederikssund · Tel. +45 4738 0121 · Fax +45 4738 0242 · E-mail: service@roth-nordic.dk · roth-nordic.dk· facebook.com/RothNordicDK


Sådan gør du: 1 2

Klik ind på vvsstyrken.dk Vælg ”Års Quiz 2013” Du skal nu svare på en række spørgsmål om VVS-installatørerne og fabrikanterne. Udfyld hele quizzen og tryk ”send” – så deltager du i konkurrencen om:

VIND : de -arbej S V V E JSE og en

R

VVS-arbejde til en værdi af 15.000,- og et rejsegavekort på 5000,- fra Star Tour.

Fredag den 29. november ’13 offentliggør vi resultatet på vvsstyrken.dk De to heldige vindere trækkes blandt de quiz-deltagere, der har flest rigtige svar. Er der flere med samme antal rigtige svar, trækkes der lod. Vinderne får direkte besked.

God fornøjelse!

VVS Styrken består af et samarbejde mellem 22 VVS installatører fra Vamdrup i syd til Horsens i nord, 17 af de mest kendte mærkevareproducenter og 2 inspirationsbutikker – Bad & Design – i Horsens og Kolding. VVS Styrken har indenfor sit geografiske dækningsområde fokus på høj faglig kompetence og benytter udelukkende kvalitetsprodukter inden for design, badmiljø og energi. VVS Styrken samarbejder med grossisterne Brdr. Dahl og Sanistål.

Produktion: upfront · T: 7627 6070 · Der tages forbehold for tekst- og trykfejl.

Læs den nye udgave af VVS Styrkens årsmagasin 2013 – så er du i stand til at svare på konkurrencespørgsmålene.

Vvsmagasin2013web  
Vvsmagasin2013web  
Advertisement