Page 1


De Sims Middel Artikel + foto’s: Sven Hermsen

Minpunten Eerste patch komt voor Release Voordat de game officieel in de Nederlandse winkels lag was er al een patch. In de bijbehoorde patch notes stonden niet een paar kleine dingetjes maar een hele waslijst met punten. Waaronder ´nieuwe´ queesten en verholpen problemen. Dat is echt amateuristisch van EA. Queesten te gemakkelijk voor kinderen boven de 12 Hoewel de game pegi 12 heeft gekregen zijn de queesen onder niveau. Zo af en toe lijkt het of het spel in ontworpen voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Natuurlijk zijn er ook wel wat moeilijkere opdrachten, en die opdrachten duren soms ook vrij lang. Maar in het algemeen zijn de queesten dus heel gemakkelijk.

Rabitholes Net zoals in De Sims 3 zitten er in deze game ook weer rabitholes. Ook kan je op sommige plaatsen de camera niet 360° draaien. Verder zijn de rabitholes zo verfijnd dat je er niet superveel last van hebt. Soms spelen queesten zich helaas ook af in rabitholes en dat is wel super jammer.

Bouwopties niet meer toegankelijk Te weinig queesten Voor de ervaren simgame speler zijn er te weinig queesten. Sommige van hen zitten nu (een week na de release) te wachten op een nieuwe patch met nieuwe queest omdat ze de game al hebben ‘uitgespeeld’. Ikzelf als ervaren simgame speler heb de game nog niet uitgespeeld, als je gewoon rustig aandoet en niet non-stop de game speelt kan je erlang plezier van hebben.

Voor sommige simgame spelers is dit toch wel het minst leuke, de bouwoptie zoals we die in voorgaande games kende is er niet meer. Nu kan je aan de hand van queesten punten verdienen gebouwen neerzetten, eventueel inrichten kan nog steeds wel maar het vervangen van muren of iets dergelijks kan niet meer.


leeuwen Review de muziek. Je komt gelijk helemaal in de middeleeuwse stemming en je krijgt het gevoel dat je ook werkelijk in de middeleeuwen bent.

Vrijspel niet beschikbaar Hoewel je in de vorige simgames de hele tijd vrij speelde is dit niet meer bij deze game. In De Sims Middeleeuwen is deze optie niet, dit heeft het team wat aan deze game heeft gewerkt expres gedaan zodat de speler extra gefocust is op de queesten. Maar sommige simgames spelers vinden niet erg leuk, zij willen naast de queesten ook gewoon vrij kunnen spelen zoals ze dat gewend zijn in voorgaande games. Verantwoordelijkheidstijd tekort Naast het vervullen van queesten en zorgen dat de concentratie goed blijft moeten de desbetreffende sim ook nog verantwoordelijkheidstaken volbrengen die betrekking hebben tot het beroep van de sim. Maar de tijd die je ervoor krijgt is veels te kort, je krijgt 12simuren om de verantwoordelijkheidstaken te volbrengen (2 taken).

Pluspunten Goede bijpassende muziek Als je het spel opstart en de intro te zien krijgt hoor je al dat het team dat aan deze game gewerkt heeft veel aandacht heeft besteed aan

Mooie graphics Ook op dit gebied heeft het team wat aan deze game heeft gewerkt ons niet teleurgesteld, het ziet er allemaal heel mooi uit. Alle berichten die je te zien krijgt staan in een perkamentrol waardoor het middeleeuwse effect nog beter word bedrukt. Verfijnde gameplay De gameplay is heel verfijnd en heel makkelijk te bedienen, om je kennis er mee te laten maken is er een introductie. Voor de ervaren simgame speler en de nieuwe speler is het een heel handige introductie. Gedetailleerde voorwerpen en sims Zowel de voorwerpen als de sims zijn heel erg gedetailleerd, bij de sim zie je bijvoorbeeld de rimpels en de pigmentvlekken op het gezicht heel goed. De voorwerpen zijn net zo gedetailleerd gebleven als in De sims 3. Veel variatie in queesten De queesten variĂŤren heel erg, van iemand opsporen tot documenten schrijven tot drankjes brouwen. Dit is heel erg goed gedaan, anders zou het spel snel gaan vervelen. Hopelijk zijn de queesten die nog gaan komen ook zo vernieuwend en uitdagend zijn. Al deze punten bij elkaar opgeteld komt uit op een 8,0


www.simstijdschrift.nl www.weeklysims.co.cc

Review de Sims Middeleeuwen  
Review de Sims Middeleeuwen  

Review van middeleeuwen