Page 1

Torstad tidene 14 åring innrømt drapet på 42 mennesker i Israel En 14 år gammel gutt har innrømmet at det var han som tente på skogbrannen som kostet”42” mennesker livet. I avhør med politiet innrømte den 14 år gamle gutten at det var han som hadde forårsaket brannen. Han fortalte at han hadde vært på skolen og gått ut i skogen og røyket pipe. Han fortalte at han helte ut asken på den knusk tørre bakken når han var ferdig. Det han sa var at det begynte å brenne og han ble livredd og løp tilbake til skolen uten og fortelle noen hva som hadde skjedd. Gutten ble pågrepet av politiet mandag og har lagt alle kort på bordet for det han har gjort. Gutten blir framstilt for varetektsfengsel ved en domstol i Haifa og risikerer nå fengsel. To andre er løslatt

To andre gutter fra druserlandbyen i Usfiya ble hentet hjemme fra av politiet. Faren til den ene gutten mente at de ble behandlet som terrorister. Disseguttene ble beskyldt for uaktsom oppførsel med ild. Guttenes familie raser og fastholder på at guttene ikke røyket og de hadde heller ikke tent noe bål. De var ikke i nærheten av der skogbrannen startet. Den største brannen i Israel på mange år


Dette er den største brannen i Israel på mange år. De trengte internasjonal assistanseda de prøvde å slukke brannen. Det var faktisk et norsk helikopter som ble sent for å hjelpe. 36 av de som omkom i denne ulykken var fengselsbetjenter som skulle hjelpe til med evakueringen av palestinske fanger fra Damon fengselet.

42 menneskeliv ble tapt 42 menneske liv ble tapt og rundt 5000 kvadrat kilometer ble brent opp før israelske brannmannskap klarte å få kontroll over brannen.


Hai snek seg inn på familie på snorkel-tur ”Skrekkhaien” kom snikende inn på en familien fra Norge når de var ute å snorklet i den egyptiske badebyen Sharm el Shaik oktober 2010.

De hadde bare vært ute i vannet i noen minutter før de så en mørk skikkelse i vannet. De skjønte fort at de hadde fått selskap av en hai.

Hege Ellefsen hadde skjært seg på revet og blødde litt på foten, noe som interesserte haien. Den tre meter lange haien svømte ved Hege sin side mens hun prøvde å komme seg opp av vannet. Hege svømte mot badetrappen, men den var vond å komme opp på. Haien tok og dyttet Hege og på den måten klarte hun å komme seg opp av vannet.

foto: Heidi Ellefsen. Bilde: Hege Ellefsen og haien


Familien Ellefsen sier de er veldig sjokkerte over hendelsen, men klarer å le av det i etterkant.

foto: Heidi Ellefsen

Datteren Heidi Ellefsen (22) er interessert i foto og fikk tatt bilder av haien. De hadde tullet med ”tenk om det kommer en stor fisk i morgen, det hadde vært spennende” dagen før, men at en hai skulle dukke opp hadde de ingen anelse om.

Familien Ellefsen var heldige. Eksperter som vg.nett har snakket med sier at haien som møtte på familien Ellefsen er den samme typen som står bak en rekke hai angrep i Egypt. ”Jeg skjønner jo hvor heldige vi har vært” sier Heidi, mens Hege spør seg selv om hvorfor haien ikke angrep, ”det får vi nok aldri vite, men vi var kjempe heldige” avslutter Hege


STUNT

Programmet ble stoppet og mannen ble sendt til sykehus for en operasjon. Programlederen Thomas

GIKK

Gottschalk opplyste senere om at

ALVORLI

at hadde følelse i beinet

G GALT Stuntmannen Samuel Koch havnet i en stor ulykke da han skulle gjøre et stunt på det tyske tvprogrammet « Wetten Dass ».

23- åringen hadde inngått et veddemål om å hoppe over fem biler med hjelp av kraftige fjærer på skoene live på det tyske programmet « Wetten dass », han klarte seg bra i begynnelsen, han kom seg over tre biler før hellet snudde når han hoppet over den fjerde bilen stupte han med hodet først i gulvet . Kameraene ble fort snudd vekk fra der mannen lå og TV- publikumet fikk istedet se repriser av innslag som hadde vært vist tidligere.

samuel koch var i bevissthet igjen og


Haiangrep i Egypt

Artikkel om haier

I byen Sharm el Sheik,

Egyptiske myndigheter drepte en makrellhai og en hvitfinnehai på torsdag fordi de mente at det var de som sto bak angrepene. Makrellhaien er bruskfiskeart i håbrannfamilien og kan bli opp til 4m lang. Den er blå på oversiden hvit på undersiden og det gjør at man forveksler den med blåhai. Den lever i tropisk og subtropisk Atlanterhav og er farlig for badende.

som er et populært feriested har hatt mange haiangrep i det siste.

Blandt annet en nordmann, tre re russere, danker og bergere har blitt angrepet. Mange har blitt skadet etter i rødehavet i Sharm el Shaik i Egypt. Det ble innført badeforbud etter at tre russiske turister og en ukerainer ble angrepet. På søndag ble en tysk kvinne derpt av hai og en norsk kvinne ble fulgt etter av en hai og en danske ble også angrepet.

150 fryktes døde etter


jordskred i Colombia - Den verste naturkatastrofen i landets historie Håpet om å finne de

Det er over et døgn siden (06.12.2010) enorme jordmasser raste inn i byen Bello, nordvest i Colombia. Ifølge nyhetsbyrået Reuters, er rundt 150 mennesker savnet. Det er fortsatt uklart om hvor mange husstander som er rammet.

rundt 150 savnende etter jordskredet i Colombia i live minsker for hver timet. Til nå er kun 14 funnet – døde.

Det enorme jordraset slukte 50 hjem på noen sekunder, også en park full av lekene barn ble begravet da katastrofen rammet den Colombianske byen Bello, søndag ettermiddag. - Vi er pessimistiske. Situasjonen er svært dramatisk og komplisert, og vi regner med at sjansen for å finne flere overlevende er liten,

sa Diego Muñoz fra de lokale myndighetene i Medellín til avisen El Colombiano ifølge NTB.

170 menneskeliv i Colombia har gått tapt i år, mens 225 er skadet på grunn av kraftig uvær med store nedbørsmengder, flom og jordskred.

Maria Samanta er en av de heldige som overlevde det katastrofale raset. - Det eneste jeg husker er at raset kom nedover. Det ødela et treetasjeshus ved siden av mitt, alt falt over oss. Jegvar i et skap, og samboeren min ved siden av. Han er dessverre død. De 150 savnede menneskene fryktes å ligge begravet i masseneog redningsteamet står på for fullt for å finne de savnende. Sålangt er bare 7 reddet ut i live. - Det er vanskelig. Sivilforsvare leter fremdeles


etter ofre, s책 langt har vi 17 omkomne, og vi vil fortsette her, b책de lokale og nasjonale team, for 책 hjelpe folket i Bello, sier Alfredo Munoz, Redningsarbeider i Colombia. Raset kom etter uker med kraftig regn som har for책rsaket flom i store deler av Colombia og Venezuela.

Anmeldelser


Fritt vilt 2 •

Regissør: Mats Stenberg

Sjanger : Skrekk

Utgitt: 2008

Aldersgrense: 15år

Handling : Dette er en oppfølger til Fritt vilt 1 der vi møter på en vennegjeng som er på vei opp til Jotunheimen for å kjøre snowboard. Senere kommer en gal morder på hotellet og ungdommene møter en brutal død. Kun en ung kvinne overlevde. Nedkjølt og svak kjemper Jannicke seg tilbake til sivilisasjonen. I denne andre filmen, Fritt vilt 2, har hun nådd fram til det lokale lille sykehuset i Otta. Der aner personalet fred og ingen fare. Men så blir den blodige og forslåtte unge kvinnen brakt inn. Litt senere våkner Jannicke i sykesengen. Sykehuset er mørklagt og ikke en levende sjel er å se. Alene lister hun seg ut i de tomme korridorene. Marerittet er tydligvis ikke over.

Morderen hun trodde ikke var død, er fremdeles i livet, og mennesker rundt henne møter på blodig alvor.

Min mening: Jegsyntes filmen var skummel og actionfull. Mange kule effekter og scener gjør at filmen blir spennende og ikke minst nervepirrende. For de som ikke er så glad i skrekkfilmer anbefaler jeg ikke denne filmen. Terningkast: 5


SKATE3 Aldersgrense: 16år Utgiver: Electronic arts Utvikler: EA black box Utgivelse: 12.05.10 Konsept: Skate 3 går ut på å skate konkurranser og skate spots. Starten av spillet har du en trener som kalles Coach Frank, og han lærer deg triks som du kommer til å trenge gjennom mange konkurranser. Senere begynner du å få flere og flere skateparker og spillet blir bare bedre og bedre.

Min mening: Jegsynes spillet er kjempe morsomt og det føles så virkelig når du skater. Men noen av skateparkene kunne de lagdt litt mer arbeid i. Jegsynes også at spillet til xbox er best fordi xbox har deiligst kontroller.


Gutter er gutter Sidetall : 278

Min mening: Jeglikte boka ganske godt fordi jeg levde meg inn i situasjonene og kjente meg igjen. Det jeg ikke likte så godt var at den var på 278 sider og det synes jeg blir litt for langt.

Utgitt : 2005

Terningkast : 4

Forfatter : Nick Hornby

Handling : Will Freeman, 36 år, ønsker seg ikke barn. Men han har ikke noe i mot single mødre, i hvertfall ikke en som heter Angie. Senere melder han seg inn i EFAS(Enslige Foreldre Alene Sammen) og dikter opp en to år gammel sønn. Såkommer Marcus den 12 år gamle gutten inn i Wills liv. Han blir mobbet på skolen, og foreldrene har nettopp skilt seg. En dag møtes Marcus og Will, og Marcus forstår at Will har peiling på en god del mer enn mange andre voksne. Marcus vil gjerne utnytte dette, men spørsmålet er om 36 åringen blir med på teamet.


Reportasje

Narkotika i Norge ”Narkomane i Oslo” Har ingen steder å sove. Må disse menneskene fryse i julen. Hvem skal hjelpe dem ut av dette (helvete) Narkotika er et stort problem i Norge. Mange av de narkomane i for eksempel Oslo fryser veldig om nettene. De har ingen steder og bo og der de finner varme blir de bare jaget bort. Det er også veldig mange som sliter frekke folk og folk som ikke vill hjelpe men bare gjør dem vondt tilbake. For ble Oslo kaldt byen med det store steinhjertet, nå mener narkomane i Oslo at dette er stikk motsatt. De mener at det er veldig mange mennesker er veldig hjelpsomme og ønsker dem alt godt. Mange av rusmisbrukerne ligger på steder som inne i parkerings hus og over under ganger som gir varme opp. Noen av de narkomane holder til rundt Oslo s og byporten samt Vaterlandsparken bak

bussterminalen og Plaza. Det veldig mange ikke vet er at de fleste narkomane er folk som går i dress og slips og tar kokain for å holde ut på jobben. Det er mange flere av denne typen narkomane en de vi ser på gatene i Oslo. Mange mennesker mener at det ikke er synd på narkomane fordi de har valg og bli det selv, men det stemmer ikke. Det er ikke de som bestemmer at de vill bli narkomane. De narkomane som bor i Oslo har for eksempel feil venner eller foreldre som ikke har brydd seg om dem i barn dommen. Noen har kanskje vært fulle på fester og deretter hatt venner som har tatt narkotika. Såhar de prøvd selv. Til slutt havner de opp på gaten og har ingen steder og bo å fryser om nettene. Det er slik mange narkomane havner på gatene. Det er mennesker som vill å hjelpe disse menneskene. Det er faktisk egne hjelpesentraler inne i Oslo der man kan komme og få narkotika i reduserte mengder slik at de blir mindre og mindre avhengige. Noen steder i Oslo er vekterne så lei av narkomane som sover på trappene utenfor Egon. Vær gang det kommer noen


narkomane dit finner de fram høytrykks spyler og spyler trappene våte slik at det ikke er mulig og ligge der og slappe av. Den siste uken har jeg flyttet meg herfra minst fire ganger fordi vekterne har spylt trappen våt. Med en gang vi blir en del narkomane her, så er det frem med høytrykksspyleren. De spyler flere ganger om dagen. Det føles krenkende, sier Trond. Han er en av de rundt 70 narkomane som henger ved trappen utenfor Egon.


Sport ”Friidrett” Friidrett er en sport som er blandet av kasting, løping, hopping og mye mer. Det er ikke så veldig mange barn i dag som driver med friidrett, men det er noen. Friidrett er veldig morsomt og veldig variert. Hvis man ikke er god i løping kan man for eksempel trene på kasting og omvendt. Om sommeren hvert fjerde år er det OLi friidrett. Da er det idrettsstjerner fra forskjellige land over hele verden som deltar i de forskjellige øvelsene. Noen av dem er hekkeløp, stafett, lengde med og uten tilløp, høyde, stavhopp, kulestøt og spydkasting.


DANS Hva er egentlig dans ?

Dans er en av de eldste utrykkene for kultur og kunst. Det finnes mange typer dans som ballroom, folkedans og scenisk dans. Dans krever koordinasjon, utholdenhet, styrke og fleksibilitet. Dans er for små og store og er en veldig bra form for trening. Nå er dans blitt veldig populært blandt ungdom og det er mange danseskoler man kan starte på i Asker og Bærum. Dans viser forskjellige følelser og er ofte brukt i filmer og skuespill. Dans er altså en morsom og spennende sport. Som både store og små kan holde på med.


Jordskred I Colombia -den værste natur katastrofen i landets historie

Maria Samanta var en av de heldige som overlevde jordskredet og hun sier at det eneste hun husker er at raset kom nedover og det ødela et treetasjers hus som stod ved siden av huset mitt og plutselig falt alt over oss. - President Juan Manuel sa det som foregår i Colombia nå er den verste naturkatastrofen i landets historie.

-situasjonen er dramatisk og sjansen for og finne flere overlevende er liten. Det har godt over et døgn siden enorme jordmasser raste inn i Bello, nordvest i

Colombia. -Kraftige nedbørsmengder og kraftig uvær har rammet Colombia de siste måndene. Jordskred og flom har tatt over 170 menneskeliv så langt i år, mens 225 er skadet. -Der jeg oppholder meg nå like ved hovedveien til Bogota er det rast enorme jordmasser ned dalsiden og over byen. Jegsnakket med en mann der som hadde rukket å løpe inn i huset og reddet ut et av barna. Like etter forsvant allt i støvskyer. Han savnet fortsatt den eldste datteren, sønnen og flere av barnebarna.

- Regjeringen håper på økonomisk hjelp for skadene som har forårsaket av de siste måneders nedbør og oversvømmelser. Skadene vil koste ca. 1,8 milliarder kroner.


10 meter fra den levende bomben

- Kvinner og barn skrek høylytt og alle menneskene løp kaotisk rundt for å prøve å komme seg vekk. Man visste jo ikke om det skulle komme et til smell. Jeghadde hørt at en bil hadde sprengt et annet sted i Stockholm, og hvis dette var det andre smellet, hvorfor ikke flere?

Pelle Ericsson (31) sto omtrent 10 meter fra selvmordsbomberen med samboeren Lena Gustavsson (33)

- Hva tenkte du når du fikk vite at det var en mann som hadde sprengt seg selv omtrent 10 meter vekk fra der du sto? - Det er grusomt. Jegoppfattet aldri att det var en mann. Jeghørte bare en stor smell og så deretter masse røyk.

- Hvordan var reaksjonen rundt deg?

- Hadde du noen anelser om at noe var på gang? - Nei, egentlig ikke. Jegog samboeren min var ute og handlet julegaver, og det var jo sefølgelig travelt på gatene. Det var jo så mye som skjedde så vi prøvde bare å komme oss fort videre så vi kunne få dratt hjem. Plutselig hører vi bare et stort smell helt uventet sammen med mennesker og unger som gråter og skriker.

- Jegså med en gang at han var død (selvmordbomberen). Hele magen var åpen, legger han til.


Røyk, hvorfor starter man? Mange begynner tidlig å røyke. Noen vil prøve noe som er litt forbudt og voksent. Andre blir påvirket av vennene sine. De hører at det er så kult og godt å røyke. Livet er litt kjedelig , så man vil prøve noe nytt, og tenker ikke på konsekvensene. Hvis du har foreldre som røyker, kan det føre til at du også begynner. Du ser opp til foreldrene og vil følge dems spor. Hvis man føler seg utestengt eller mobbet, kan det være nok til at man starter å røyke.

Men det er jo kjederlig å havne på sykehuset når man er 60 år gammel med lungkreft og andre sykdommer, fordi du ble fristet som ung av tenåringsmoten. Røyk har mange ulemper. Etter du har tatt en røyk stinker det av klærne dine. Ånden din lukter ikke særlig godt. Mange blir syke av røyk og dør tidligere. Lungene dine blir fylt av tjære som kan føre til lungkreft. Røyk er først og fremst veldig dyrt også. Man betaler for en nytelse som er skadelig, veldig skadelig.

Torstad tidene  

Nyheter fra gruppe arbeid torstad ungdomskole

Torstad tidene  

Nyheter fra gruppe arbeid torstad ungdomskole

Advertisement