Page 1

JURYEN I BILSPORTTALENTET 2008: – ALLE ER VERDIGE VINNERE

SATSET MAKS FOR EN KVART MILLION Fem sultne unggutter skulle i september bevise hvem av dem som er Norges mest talentfulle bilsportutøver. Gjennom seks forskjellige utfordringer, skulle en jury på åtte personer velge ut vinneren av hele 275.000 kroner.

bilsport SIMEN NÆSS HAGEN simen-nh@online.no

rakkestad: I 13 år

har Norges Bilsportforbund holdt den årlige konkurransen mellom fem ivrige bilsportdeltagere, der premien er et stipend på over en kvart million kroner – penger som kommer godt med i en ellers kostbar motorsportsatsing. I talentkonkurransen stilte det førere fra bilsportgrener som rally, rallycross og gokart. Førere som har prestert på svært høyt nivå, både nasjonalt og internasjonalt.

– Crosskart var gøy Utøverne skulle «i ilden» seks ganger, under seks forskjellige temaer. De skulle blant annet kjøre Subaru Cup-bil, SuperSeven asfaltracingbil og crosskart. Den sistnevnte disiplinen var godt likt hos omtrent alle deltagerne. – Dette var jo nesten som å kjøre en BMW M3 i rally. Dritmoro, men det var litt vinglete, uttaler Andreas Mikkelsen. Mats Lysen har tidligere deltatt aktivt i crosskart, men dette var en helt annen type enn det 16-åringen er vant til.

seven racing: Gutta fikk bryne seg på heftige asfaltdoninger, kalt Seven Racing.

Bilsporttalentet 2008: ♦♦En årlig konkurranse for fem utvalgte talenter, i regi av Norges Bilsportforbund ♦♦Premievinneren mottar 275.000 kroner til sin satsing innenfor motorsport. ♦♦En jury på åtte personer skal i løpet av én dag plukke ut den de mener er norges største bilsporttalent. ♦♦Utøverne skal i gjennom kjøring med rallybil, asfaltracingbil og crosskart. I tillegg skal de igjennom en beinhard fysisk test, samt TV-intervju og presentasjon av seg selv.

crosskart: Disse kartene fikk flere av gutta til å smile.

knallhardt: Den fysiske testen var knallhard, og Tomas Eidjor var suveren.

– Motoren er større, og selve ramma er annerledes enn den jeg kjørte. Også var det bremser foran i tillegg, og det er jeg ikke vant med. Men det gikk da greit i dag, sier Lysen.

– Noe annet enn gokart Det skulle også bli mye bilkjøring utenom crosskarten. Og spesielt for kartinggutta ble Subaruen og Seven Racingbilen litt annerledes kost. – Noe av giringen var uvant, men vi er vant til å kjøre på fast underlag. Men det var virkelig moro, understreker yngstemann Tomas Eidjord, som også var suveren under den fysiske testen.

«Dette var jo nesten som å kjøre en BMW M3 i rally. Dritmoro!»  – Andreas Mikkelsen om crosskart

bilsporttalenter: Her gjør talentkonkurransens fem utvalgte bilsportutøvere seg klare til kamp om 275.000 kroner. Fra venstre Mats Lysen, Kenneth Østvold, Christian Krognes, Tomas Eidjord og Andreas Mikkelsen. bilder: Simen næss hagen

– Bilkjøring er moro, men det er i karting jeg har mitt største potensiale, sier Kenneth Østvold.

Ble imponert Det hersket liten tvil om at juryen i konkurransen lot seg imponere over gutta. – Her har vi fem store stjerner om ikke mange år. Ja, hvis de ikke allerede er store stjerner da. Disse gutta kan motorsportnorge være stolte av, mener rallyguru Henning Isdal. Også juryleder Holm Jacob «Mathis» Matheson

syntes gutta gjorde en flott innsats. – Alle er verdige vinnere, og det er umulig for oss å si noe om hvem som kommer til å stikke av

med seieren. Det er helt åpent. – Vi har sett etter helheten. Om de har feilet ørlite et lite sted, skal ikke det straffes, avslutter han.

sjef: Holm Jacob Matheson holdt orden på gutta, og ga beskjeder om diverse ting gjennom hele dagen.

subaru: Talentene fikk også prøve seg i en rallyrigget Subaru Impreza N4.

DE FEM KANDIDATENE TIL «ÅRETS BILSPORTTALENT» Andreas Mikkelsen

alder: 19 år. bosted: Bærum. idrett: Rally. Aktuell som: Kandidat til Bilsporttalentet 2008.

Mats Lysen

alder: 16 år. bosted: Brandval. idrett: Rallycross. aktuell som: Kandidat til Bilsporttalentet 2008.

Christian Krognes

alder: 18 år. bosted: .... idrett: Gokart. aktuell som: Kandidat til Bilsporttalentet 2008.

Tomas Eidjord

alder: 16 år. bosted: ... idrett: Gokart. Aktuell som: Kandidat til Bilsporttalentet 2008.

Kenneth Østvold

alder: 19 år. bosted: ... idrett: Gokart. aktuell som: Kandidat til Bilsporttalentet 2008.

Bilsporttalentet 2008  
Bilsporttalentet 2008  

My report from a norwegian talent competition.

Advertisement