Page 1

URNIK RAČUNALNIŠKE DELAVNICE MAREC 2014 ponedeljek 3. marec 10.00-12.30 Osnove računalnika in Worda**

sreda 5. marec 17.00-19.30 Računalniški triki**

9.00-11.30 Internet in elektronska pošta**

ponedeljek 10. marec

četrtek 13. marec

17.00-19.30 Prezi predstavitve**

9.00-11.30 Tablični računalnik** ponedeljek 17. marec

četrtek 20. marec

10.00-12.30 Facebook**

17.00-20.30 Osebna spletna predstavitev** četrtek 27. marec

ponedeljek 24. marec 10.00-12.30 Excel**

četrtek 6. marec

9.00-11.30 Skype**

petek 28. marec 9.00-11.30 Podatki v oblaku**

Vse delavnice potekajo v „Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru“, na Dunajski 22 v Ljubljani.

OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA na 040 336 311 ali mgc@simbioza.eu **Delavnica je plačljiva. Cena posamezne delavnice je 10 €. Opise računalniških delavnic najdete na naslednji strani. Odjava je možna do 24 ur pred začetkom delavnice, sicer si pridržujemo pravico do izstavitve računa v vrednosti delavnice.


Postanite računalniški mojster* DELO Z RAČUNALNIKOM IN WORD 2013 (OSNOVNI)

INTERNET IN ELEKTRONSKA POŠTA (OSNOVNI)

Dopisi, vabila, eseji in drugi pisani sestavki o nas povedo več kot si morda mislite. Zato se bomo naučili ne le kako lično zapakirati naše sestavke (urejanje brave, tipa in velikosti pisave, označevanje, kopiranje, izrezovanje in lepljenje teksta), temveč jih tudi primerno pospraviti v mape, ki jih bomo tudi brisati, kopirati in premikati. Dobre osnove računalništva so za napredno delo

Ste pozabili katerega leta je Jure Franko prejel olimpijsko srebro? Vas zanima kdaj se odpre razstava, ki jo nestrpno pričakujete? Odgovor ima velika zakladnica informacij – internet. Dodobra ga bomo spoznali na delavnici skupaj z nepogrešljivo spletno različico pošte. Ta počasi, a vztrajno izpodriva klasično pošto in nam omogoča pošiljanje dokumentov, fotografij in pozdravov ljubim osebam. Vse to iz udobja vašega doma!

TABLIČNI RAČUNALNIKI Zakaj ne bi svojega okornega prenosnika zamenjali z lahko in priročno, vendar še vedno ravno prav veliko Prestigio tablico, ki vam omogoča dostop do vaših najljubših vsebin? Poleg osnovnega rokovanja se bomo podali v svet spletnega branja novic in časopisov, igranja iger ter fotografiranja. Spoznajte številne možnosti uporabe tablic tudi vi, ne bo vam žal!

FACEBOOK Ste v hitrem tempu življenja nehote izgubili stik s prijatelji in znanci? Naredite temu konec! Z lastnim Facebook profilom ste lahko z ljudmi, ki jih želite ohraniti v svojem življenju, v neposrednih stikih. In brez skrbi, z nastavitvami zasebnosti bomo poskrbeli, da bodo vaše osebne informacije vidne le vašim prijateljem. Naj razdalja ne bo ovira pri ohranjanju prijateljskih vezi!

OSEBNA SPLETNA PREDSTAVITEV

Bodite inovativni pri svoji predstavitvi, sebe ali produkta in z nami spoznajte osebne spletne predstavitve. Predstavite se na spletu na eleganten in profesionalen način.

RAČUNALNIŠKI TRIKI

Ste kdaj hoteli označiti celotno besedilo v urejevalniku besedil, pa niste poznali bližnjice? Ste pisali celotno besedilo z velikimi črkami, pa ste ga želeli napisati z malimi in ste nato vse popravljali na roko? Se vam v dokumentu določeno besedilo pojavlja znova in znova in ga ne želite non-stop tipkati ampak ga želite dodati kot samobesedilo? Želite imeti v brskalniku odprtih več zavihkov? Če ste si odgovorili na vsaj eno vprašanje z DA, je delavnica kot nalašč za vas.

PODATKI V OBLAKU Shranjujete podatke na USB ali e-pošto, pa se vedno znova izgubijo? Želite oblikovati vaše podatke v zbirke, ki bodo dostopne kjerkoli? Najboljši način shranjevanja – podatki v oblaku! Tako boste lahko vedno dostopali do podatkov, jih preprosto delili ter samodejno shranjevali spremembe.

* Oglejte si termine delavnic na mesečnem urniku

PREDSTAVITVE PREZI

Poslovite so od dolgočasnih in vedno istih PPT predstavitev ter okornih diapozitivov, ki vam ne dopuščajo svobode pri ustvarjanju! Upajte si več – izberite Prezi! Prezi je spletni iskalnik, kjer delate na veliki ploskvi in ki omogoča, da uredite vašo prezentacijo kar se da interaktivno, privlačno, nepozabno in inovativno

EXCEL Vam skrb za družinske finance krati spanec? Za boljši spanec in neokrnjeno družinsko finančno stanje ter srečo, se udeležite delavnice, kjer bomo preko Excela spoznali urejanje in oblikovanje tabel po lastnih željah, obenem pa vam zagotavljamo, da izdelava grafikonov, urejanje večjih količin podatkov, uporaba matematičnih in statističnih funkcij ne bodo več neznanke. Urejene finance, zadovoljna družina!

SKYPE KLEPET Včasih je veljalo: ''Daleč od oči, daleč od srca.'' S tehnologijo in programi kot je Skype klepet, temu na veselje mnogih ni več tako. Ostanite povezani s svojci, ki so se preselili v Avstralijo in pokramljajte s prijateljico, ki je na počitnicah v Braziliji. Ne le z besedami, temveč tudi v sliki. Vse to nam omogoča Skype klepet, ki ga lahko koristimo brezplačno.

www.simbioza-mojstri.eu

Profile for Simbioza

Urnik računalniških delavnic v marcu v "Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center"  

Urnik računalniških delavnic v marcu v "Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center"