Page 1

RAČUNALNIŠKE DELAVNICE v ''Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru'' DELO Z RAČUNALNIKOM IN WORD 2013 (osnovni) 5. 2. 2014 (10.00 - 12.30) Na delavnici bomo spoznali Namizje, kot delovno okolje operacijskega sistema Windows in se seznanili z nastavitvami uporabniškega računa in zaslona. Pojmi kot so mape, datoteke, programi ne bodo več neznanka. Naučili se bomo uporabe raziskovalca, kjer bomo ustvarjali, brisali, kopirali in premikali mape, dokumente, programe. Drugi del delavnice bomo namenili spoznavanju programa Word za delo z dokumenti. Naučili se bomo napisati vabilo in osnovnega urejanja besedil. Naučili se bomo spremeniti barvo, velikost in tip pisave. Tekst boste znali tudi označiti, izrezati, kopirati in prilepiti.

INTERNET 10.2.2014 (10.00 - 12.30) Spoznali bomo uporabno vrednost interneta, pridobili uporabne nasvete za njegovo varno rabo, se seznanili z odpiranjem v več zavihkih in več oknih ter se poigrali z nastavitvami. Na internetu bomo poiskali uporabne vsebine, npr. slovarje in vozne rede, ter se naučili za naše priljubljene spletne strani ustvariti bližnjice.

ELEKTRONSKA POŠTA 11.2. 2014 (16.00 - 18.30) Na delavnici se bomo spoznali z uporabo elektronske pošte, pošiljali (enemu in več prejemnikom s priponkami) in prejemali pošto, ustvarili si bomo poštne mape, urejali nastavitve elektronske pošte in iskali med prejeto pošto po pošiljatelju, datumu, zadevi. Spoznali bomo tudi uporabo dodatnih pripomočkov v elektronski pošti kot so – koledar, klepet, podatki v oblaku.

SKYPE KLEPET 12.2.2014 (10.00 - 12.30) Skype uporabnikom omogoča brezplačen način komunikacije s sorodniki in prijatelji. Komunikacija poteka preko pogovora s tipkanjem, glasovnega sporočanja in video pogovora. Na delavnici si bomo kreirali Skype račun in se ga naučili uporabljati. V stiku s prijatelji vsak dan tudi na drugem koncu sveta.

FOTO DELAVNICA 13.2.2014 (16.00 - 18.30) Naučili se boste obdelave slik s programom Picasa. Naučili se bomo slike prenesti s prenosnih naprav (fotoaparat, mobitel, prenosni disk – prinesite s seboj), z interneta in elektronske pošte ter jih shraniti na naš računalnik. Slikam bomo nato dodajali efekte, robove, okvirje in podobno. Na koncu se bomo naučili tudi razviti fotografije preko spleta.

UPORABA PAMETNIH TELEFONOV 18.2.2014 (14.00 - 16.30) Zakaj ne bi bili z obiskom naše delavnice pametnejši od svojega pametnega telefona? Na delavnici se boste seznanili z osnovami pametnih telefonov, nastavitvami in varnostjo, dostopanjem do interneta in z njim povezanih vsebin (el. pošta, družabna omrežja), nalaganjem aplikacij. Ker bo delavnica temeljila na praktičnih primerih, ne pozabite s seboj prinesti svojih pametnih telefonov.

CENA RAČUNALNIŠKIH DELAVNIC: 3 šolske ure – 10 €


TABLIČNI RAČUNALNIKI 20.2.2014 (11.00 - 13.30) V času delavnice bo vsak udeleženec prejel svojo tablico in tako dobil priložnost, da se seznani z zaslonom na dotik in vsemi možnostmi, ki jih tablični računalnik ponuja. Od osnovnega premikanja po namizju, do brskanja po internetu, pisanja elektronske pošte, branja najljubših domačih in tujih časopisov, ogleda zamujenih televizijskih oddaj, igranja igric in celo fotografiranja. Če že uporabljate tablični računalnik, ga prinesite s seboj in spoznajte še dodatne funkcije uporabe le-tega.

PREDSTAVITVE PREZI 24.2.2014 (17.00 - 19.30) Poslovimo se od dolgočasnih predstavitev s programom Prezi, ki nudi elegantnejše premike, ki jim sami načrtujemo pot; slike, video posnetke in ostale multimedijske objekte pa lahko postavimo v neomejen prostor. Brezplačna prezentacija se ustvarja kar v oknu brskalnika, ki jo je mogoče tudi prenesti, tako da internetna povezava ob predstavitvi ni potrebna. Vse prezentacije, ki jih ustvarjamo, moramo objaviti na Prezi spletni strani.

WORD 2013 (nadaljevalni) 26.2.2014 (17.00 - 19.30) Po hitri obnovitvi osnovnih znanj, ki nam jih omogoča urejevalnik besedil Word, se bomo posvetili spajanju dokumentov, personalizaciji dopisov, urejanju daljših dokumentov npr. diplomskih nalog. Spoznali bomo napredno znanje o slogih in izdelali kazalo, oštevilčili strani, uredili robove in poravnave.

PODATKI V OBLAKU 27.2.2014 (9.00 - 11.30) Dostop do podatkov kadarkoli in kjerkoli postaja nujna stalnica v našem vsakdanu. S shranjevanjem podatkov v oblaku so nam ti venomer na voljo za dostopanje in urejanje preko interneta, ki je edini pogoj za uspešno shranjevanje podatkov v oblaku. Spoznali bomo kako shranjevanje deluje in ga preizkusili na primerih shranjevanja videoposnetkov, fotografij, PDF datotek, itd. Shranjene vsebine bomo nato uredili in jih delili z drugimi osebami.

Info in prijave: 040 336 311, mgc@simbioza.eu, Dunajska 22 (poslovna stavba Slovenijalesa) Odjava od programa vsaj 24 ur pred začetkom delavnice, sicer si pridržujemo pravico izstavitve računa v vrednosti 10€!

Računalniške delavnice v Simbioza medgeneracijskem centru - februar 2014  
Računalniške delavnice v Simbioza medgeneracijskem centru - februar 2014  
Advertisement