Issuu on Google+

Kuntouttava valmennus

Etuovesta-hanke Tavoitteena tavallinen elämä - tekemällä turvallisesti tavoitteeseen

Yhteystiedot Vastaava ohjaaja Tanja Tourunen 050 434 1985 Ohjaaja Kerttu Mäkelä 044 045 8970 Ohjaaja Ilkka Rouhiainen 044 063 0425 Ohjaaja Katri Niemi 044 062 4001

Silta-Valmennusyhdistyksen Etuovesta-hanke tarjoaa tuettua asumista asunnottomille tamperelaisille rikosseuraamusasiakkaille. Lähtökohtana on asunto ensin -periaate, eli ajatus siitä, että asunto on jokaisen ihmisen oikeus, jota ei tarvitse ansaita. Asumisen säännöt määräytyvät huoneenvuokralain ja taloyhtiön järjestyssääntöjen perusteella. Tuettuun asumiseen kuuluu tuen vastaanottaminen, josta tehdään oma sopimuksensa ja palvelusuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Kohderyhmät »» vankilasta asunnottomana vapautumassa olevat, tai koevapauteen tulevat, joiden kanssa työskentely aloitetaan jo vankeusaikana »» eri palvelujen piirissä tai palvelujen ulkopuolella vailla asuntoa olevat ja asunnottomuusuhan alaiset rikosseuraamusasiakkaat.

Miten asiakkaaksi pääsee Jos asiakkaasi sopii kohderyhmään, soita meille ja tulemme tapaamaan! Palvelupyynnöt tuettuun asumiseen tehdään omalle sosiaalityöntekijälle, jos tämä on tiedossa, tai Asiakasohjaus Loistoon.

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@siltavalmennus.fi

Asuntojen ja tuen järjestäminen

Osoite: Silta-Valmennusyhdistys ry Etuovesta-hanke Vehnämyllynkatu 4 33560 Tampere

Silta-Valmennuksella on käytössä RAY:n tuella hankittuja omia asuntoja, ja yksityisiltä markkinoilta vuokrattuja asuntoja joita välivuokrataan asiakkaille. Nämä asunnot toimivat ”näytönpaikka-asuntoina’’ joista siirrytään omaan vuokrasopimukseen perustuvaan itsenäiseen asumiseen. Tukea voi saada myös omaan vuokra-asuntoon, jonka on vaarassa menettää. Tuki on alkuun tiivistä, tapaamisia on kolme kertaa viikossa. Jatkossa tuki räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja se viedään kotiin. Työskentelyn tavoitteena on turvata asumisen onnistuminen ja valmentaa asiakasta itsenäiseen vuokra-asumiseen. Pyrimme asumista rasittavien ongelmien ennaltaehkäisyyn tukemalla asiakkaita hoitamaan omia asioitaan itsenäisesti tai asumisohjaajan tuella.

Asumisjaksojen ja tuen kesto

»» Välivuokrausasunnoissa asumisjaksojen kesto voi olla 6-18 kuukautta. »» Hankkeen antaman tuen jälkeen asiakas siirtyy itsenäiseen asumiseen, sosiaaliseen isännöintiin tai tarpeen mukaiseen muuhun asumispalveluun. »» Tuen kesto määritellään yhdessä sosiaalityöntekijän ja asiakkaan kanssa.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat Aikuissosiaalityö, Asiakasohjaus Loisto, Rikosseuraamuslaitos, asumispäivystys Tastu, KRIS Tampere, Tampereen A-kilta ja Musta Lammas. Silta-Valmennusyhdistys ry Vehnämyllynkatu 4 33560 Tampere www.siltavalmennus.fi

Asuntojen osalta teemme yhteistyötä Vuokratalosäätiön ja Tampereen Vuokraasunnot Oy:n kanssa.

20-13-09


Etuovesta 2013