Page 1


Светлето Тя е със златни ръце и е най-добрата! Наричам я .......... Що е то? Ваньо Тя е голяма – отгледана от мама. Тя е красива и много трудолюбива! Що е то?


Милен Цветанов С вестник в ръка, с шапка на глава – стои си до печката. Що е то? Красен Все работи, все се труди, но за мен време винаги намира. Що е то? Габи Перат, готвят, метат, излизат, работят... Що е то?


Мони С два чифта очи на стола до печката седи. С прежда и две игли в ръка плете дрешки за внучетата. Що е то? Стефчо Кара, готви, спи, яде... Що е то? Румен Сякаш е златна, но чисти, пере, готви и работи. Що е то?


Жени

Мъничко е то, сладичко е то, палавичко е то и с обич ме дарява. Но стаята ми опожарява!!! Що е то? Вики Когато види, че е разхвърляно – полудява. Когато види, че е мръсно – избухва. Но аз си я обичам и ............. я наричам. Що е то?


Ники Много я обичам, с нежно име я наричам, но когато ми се кара все едно буря става!

Що е то?

Ивето Палав е той, малък е той, но без него – веселба няма! Що е то?


Рони Възрастен е той, мъдър е той. Приказки ми разказва и хубави думи ми казва. Що е то? Стаси Работи, пазарува, дрехи и ботушки на двете момичета купува. Води Стаси на кикбокс и на училище, а от детската градина Бени взема... Що е то?


Илиян На две баби и дядовци е внучка, на мама и на тате – дъщеричка, а на мен - .......................... Що е то? Жоро Сутрин рано става. На работа отива, С парички се прибира. Що е то?


-

Отговори на гатанките:

мама сестра дядото тате тате и мама бабата бащата мама братчето мама мама Ради дядо тате сестричка татко

ГАТАНКИ  

Гатанки за семейството от 2 клас

ГАТАНКИ  

Гатанки за семейството от 2 клас

Advertisement