Page 1

Web 02 opdracht voor OMI Ik heb mij aangemeld bij bubble.us en heb daar een brainstorm gemaakt over roofvogels. Na de brainstorm heb ik besloten om voor deze opdracht te werken rond de kerkuil.

Op you tube ben ik opzoek gegaan naar twee filmpjes over de kerkuil. http://www.youtube.com/watch?v=9ZU4XN5vyLY : In dit filmpje is een kerkuil te zien die een muis aan het opeten is. Dit past goed bij het onderwerp omdat je hier naar de snavel kan verwijzen van de uilen, zo kan je de kinderen ook tonen dat de uil een roofvogel is. Je kan in de les verder uitwijden over de snavel, maar je kan ook vertellen over het eten van de uil, wat hij eet, hoe hij deze dieren vangt en natuurlijk ook wanneer hij jaagt. http://www.youtube.com/watch?v=yIrJdeU2RsI : in dit filmpje zijn twee uilen te zien vanuit hun nest. Je kan met de leerlingen dan bespreken waar da teen uil zijn nest maakt, van wat het gemaakt is en dergelijk meer. Je kan zo ook over gaan naar de joingen van een uil: de uilskuikens en de leerlingen daar zo meer over vertellen en eventueel ook filmpjes van laten zien. Ik heb het filmpjes van de kerkuil die een muis eet op zamzar.com gezet. Het filmpje staat in een wmg bestand op ww.box.net. http://www.box.net/shared/ zwhye5ias4 Ik heb op de site van slideshare gezocht achter een presentatie van de kerkuil lmaar ik heb deze niet gevonden. Ik ben dan verder blijven zoeken naar een presentatie over uilen of vogels maar ook hier heb ik er geen gevonden. Daarna ben ik gaan zoeken naar het voedsel dat een uil eet: muizen, knaagdieren,... maar ook hier hebik niets bruikbaar gevonden. Ik heb op deezer.com gezocht achter liederen over de uil maar ik heb deze niet gevonden. Ik heb wel een lied gevonden over een vogel: http://www.deezer.com/track/16347. Het gaat niet echt over een vogel maar in de tekst wordt wel gezegt dat hij zo vrij is als een vogel. Je kan zo met de kinderen praten over vogels en je kan hen vragen wat ze er van vinden dat de mensen vogels opsluiten in kooien en dat deze vogels dus niet meer vrij zijn.


Ik heb voor de natural geography cover gekozen omdat mijn onderwerp iets met de natuur te maken heeft en dit is ook een natuurtijdschrift. De presentatie over de kerkuil kan je zien als je op volgende link klikt: http://docs.google.com/Presentation?id=dff8vccg_4cczk8bdp Ik heb 3 site's heb ik opgelagen op del.icou.us onder mijn favorieten. http://del.icio.us/ silke_vandenbosch Ik heb 2 foto's op ww.furl.net gezet. Ik vond het wel moeilijk om de eerste foto op de site te zetten maar eens ik doorhad hoe het moest ging het beter. Het is wel jammer dat de site in het Engels is.

web 2 opdracht  
web 2 opdracht  

web 2 opdracht over de kerkuil voor omi