Page 1

N책 h

l en ar ju

anko m me t


Søstrene Larsen

Vi startet i Århus i 1973 i en butikk som før hadde vært et konditori. Ideen med lave priser var å få kunder til å ta turen opp den bratte trappen i første etasje. Butikken ble den første med rabatt i Danmark. Inspirasjonen ble hentet fra markeder i middelhavsområdet som vi ville gjenoppbygge i Danmark. I 1989 kom det to nye butikker

6 2

– denne gangen i Aalborg og Herning. I dag er butikken spredt over hele Skandinavia og utviklingen av nye butikker i resten av Europa er på vei.

Om søstrene Hos Søstrene Larsen (før Søstrene Grene) finner du spennende varer fra hele

2 Om Søstrene Larsen 3 Julesanger 4 Kakemenner 5 Stigespill

Gi noe til din venn! 7 Pepperkake

verden, fine farger, former og dufter. Du vet aldri hva du finner i butikkene. Produktene er plassert i høye krav til funksjonalitet og kvalitet. En stor andel er av produktene er designet av vårt designerteam og er bare tilgjengelig hos Søstrene Larsen. Prisene er på et rimelig nivå og prisen beregnes ut fra standard margin og ikke på hvilke produkter som kunne ha blitt solgt og dermed betyr at prisene er ofte skjeve. Målet våres er å tilby en unik shopping-opplevelse som gjør denne butikken til våre kunders favoritt. De fleste butikkene drives på franchise-basis som vil si at hver butikk blir eid av en person og er lidenskapelig opptatt av å gjøre det beste.


Julesanger

Tenn lys (Eivind Skeie) Tenn lys ! Et lys skal brenne for denne lille jord. Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor. Må alle dele håpet så gode ting kan skje. Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

Tenn lys! Tre lys skal flamme for alle som må sloss. For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss. Må ingen miste motet før alle folk er ett. Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.

Tenn lys ! To lys skal skinne for kjærlighet og tro, for dem som viser omsorg og alltid bygger bro. Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem. Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.

Tenn lys ! Nå stråler alle de fire lys for ham som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam. Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så. Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

En stjerne skinner (Eivind Skeie)

AND IBESL

E GRE

En nyfødt kjærlighet sover nå er Guds himmel nær vår lange vandring er over stjernen har stanset her

: SILJ

Refr: englene synger høyt i kor synger om fred på vår jord verden var aldri helt forlatt en stjerne skinner i natt

Se himlen ligger og hviler på jordens gule strå vi står rundt krybben og smiler for vi er fremme nå

FOTO

Nå er den hellige time vi står i stjerneskinn og hører klokkene kime nå ringes julen inn

refr: englene synger.. Her kan vi drømme om den fred som vi skal eie engang for dette barn har himlen med og jorden fylles med sang

refr: englene synger.. 3


Kakemenner Hva trenger du? 3/4 l melk 750 gr sukker 225 gr smør (smeltet)

Slik gjør du: Smelt smøret og hell oppi melk, sukker og hjortesalt. Bland i mel til deigen føles passe fast. Hell deigen på bordet og kna deigen godt sammen, kjevle ut deigen til ca 5 mm tykk. Er deigen for løs, ha i mer mel. Følg godt med på at de ikke blir svidd!

60 gr hjortesalt (6 ts) ca 1800 gr mel

FOTO: SILJE GREIBESLAND

ca 10 - 15 min 225 grader

4


Nesten der!

MÅL

Stå over neste runde

Hopp tilbake til start

Hopp fram til mål

Gå tilbake tre hakk

Hopp fram fem hakk

START

Finn fram terningen og spill i vei!

 Bli med i trekningen av to nye brettspill! Alt du trenger å gjøre er å fylle ut under og send svar i en konvolutt innen to uker.

Navn: Adresse: Postnr:

 Søstrene Larsen Henrik Werglands gate 16 4612 Kristiansand Norge


Gi noe til din venn! Lag en trivet

Kjøp 6 poser av Søstrene Larsens ull kuler, la dem hvile litt etter at de er tatt ut av posen. Rød trå på diagram: Stikk nålen midt gjennom åtte kuler som perler. Den 9. kulen stikkes som følger: inn kl.6

Lag fine kort til familien Stemple fine julemotiver på kortet til bestemor eller gjør en morsom vri på julekort til dine søsken. Vær kreativ og bruk farger og kule motiv!

6

og ut kl. 9 som i en rett vinkel. Neste perle (som også er en kant) stikkes også i vinkel. Deretter 8 kuler retur. Alle sidene stikkes i vinkel for å skule tråden du syr med. Når siste perle er satt, begynner du å stikke nålen igjennom i motsatt retning (se blå sterk på diagram).


Pepperkaker Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Trekk kasserollen til side og avkjøl blandingen. Tilsett mel og krydder og bland det hele godt. Deigen skal være fast for å ikke flyte ut under steking. Dekk deigen godt til og la den stå kjølig til neste dag. Kna deigen, kjevl ut og lag figurer. Avkjøl på rist.

Hva trenger du? 500 gr smør 3 dl lys sirup 6 dl sukker 3 dl fløte ca 20 dl mel 1 1/2 ts malt nellik 1 1/2 ts malt pepper 1 1/2 malt ingefær 5 ts kanel 3 ts bakepulver Mel til baking ca 8 - 10 min 180 grader c lutramania

Slik gjør du:

7


Kom og ta en titt i våres butikk! Stort utvalg for både store og små

Nyhet!

Muffinsformer 25 stk 4.50 ,- pr/pk

Søte glasspynt 3.48 ,- pr/stk

Kreativt og gøy familiespill 70 ,-

Søte Lotus-staker i pastellfarger til 24.50 ,-

Henrik Werglandsgate 16, Kristiansand Åpningstider:

Man - fre 09:00 - 18:00 Lørdag 09:00 - 16:00

Julemagasin  

Søstrene Larsen