Page 1

Hvor g책r turen? 2010


Våre reiseledere Øystein Ramberg grunnla Sabra Tours i 1993. Han har i mer enn 30 år fulgt sine gjester til alle verdenshjørner. Hvor enn Øystein reiser, står alltid natur og historie i en særstilling.

Du store verden – en verden full av steder å oppleve, mennesker å møte, historier å høre, dufter, lyder, smaksopplevelser. Vi tilbyr et utvalg reiser til noen av de mest interessante og vakre reisemål. Vel tilrettelagte turer, intense opplevelser og tid til å fordøye inntrykkene. Og enkelte turer der vi er mer på oppdagelsesreise.

Leif Eriksen har i mer enn 15 år ledet Sabra Kulturreiser. Leif inviterer til begivenhetsrike rundreiser, musikalske festspill i inn- og utland og operascener verden rundt. Jon Espeland har bodd og arbeidet mange år i Latin-Amerika, og snakker flytende spansk. Jon har bred erfaring med å skreddersy temareiser til denne verdensdelen. Flere av turene er han veiviser på selv. Gunnar Skjolden har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet ”små grupper, store eventyr” reiser Gunnar til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe.

Vi håper at denne oversikten vil gi deg inspirasjon til å realisere noen av dine reisedrømmer. At du vil gi deg eventyret i vold og ta verden i besittelse. Verden er stadig vekk stor nok til at du kan oppleve nye steder og kulturer, møte nye folk og ta del i historien.

Martin og Juliette Yu har engasjert og gledet utallige av våre Kina-farere med sine kunnskaper og sin entusiasme. De har ansvar for temareiser og rundturer i Kina, Vietnam, Laos og Kambodsja.

Velkommen!

Jens-Erik Barstad er lektor, friluftsmann og Italia-venn. Han har studert kunsthistorie og italiensk, og arbeidet som sauegjeter i Toscana! Jens-Eriks turer bærer preg av denne allsidigheten.

Arild Espegren er til daglig advokat, men inviterer med seg gjester til Latin-Amerika flere ganger i året. Arild har bodd flere år i Peru og har bred kunnskap og glødende engasjement for kulturen og folket.


3 TUR

TUR 1 / 2

14.02 - 01.03.2010 // 15.02 - 02.03.2011

23.01 – 08.02 2010 // 31.10 – 17.11 2010

Libya og Egypt

SØR – AFRIKA

På Libyas nordkyst ligger de viktige stedene fra fønikere, hellenister, romere. Vi skal lære om keiserens store romerske oljeeventyr, vi skal lære om Antonius og Julius Caesar og andre slags eventyr… Gadames, der Algerie, Tunis og Libya møtes, stedet der karavaneveiene tok av mot sydvest, mot Timbuktu. Mange historier å fortelle når solen går ned i sanddynene i Sahara Så Egypt: Noen har vært der før, men trolig ikke i Siva-oasen. Godt å slappe av der, mye å se og snakke om. Og pyramidene og Egyptiske museum tåler godt et gjensyn om man har sett det tidligere. For førstegangsbesøkende: Et eventyr!

Rundreise i landet som har alt, og kontrastene kan være store, travle storbyer og stillheten i fjellene. Flotte villastrøk og landsbyen enkle hytter. Vi får med fjell og hav, mennesker og dyr med safari på jakt etter løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn. Vi starter i Johannesburg med Soweto, Pretoria, Panoramaruten, Krügerparken, Swaziland, Zululand, Det Indiske Hav, Drakensbergfjellene, Durban og flyr til Cape Town med Robben Island, Table Mountain, Kapp det gode håp og vindistriktet.

Langs landeveien gjennom antikkens verden

Afrika

3/4

LANDET DU ALDRI VIL GLEMME

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris 2010:

29.950,-

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

34.200,-


4 TUR 6

TUR 5

22.05 - 04.06.2010

30.09 - 10.10.2010

Sør-Afrika med Victoria-fallene

Egypt Kairo,

Et fantastisk land med mange motsetninger. Naturen er fortryllende, ressursene enorme og Cape Town en av verdens vakreste byer. Utsynet fra Table Mountain vil du aldri glemme! Sterke opplevelser fra Robben Island, stedet der Mandela satt fanget i mange år. Besøk i gullgruver i Johannesburg og vindistriktet Stellenbosch. Dessuten safari. Store muligheter for å se de fem store: elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel. Avslutningsvis en riktig godbit: Victoria-fallene - ett av naturens syv underverker!

Historiens vugge - på denne turen kommer vi så langt tilbake i tid at det virker nesten utenkelig. Men monumentene er der og vi får se og føle, og kan nesten ikke tro våre egne øyne. Som pyramidene i Giza, citadellet i Kairo, Alexandria med dens historie og det nye biblioteket, for ikke å snakke om Luxor med Luxor-templet og Karnak-templet. Når vi deretter cruiser på Nilen gjennom vakkert landskap, og kan følge livet langs elvebredden og vi gjør stopp ved flere severdigheter, så er det som at tiden har stått stille. Vi ser mye, men får også tid til litt ferie.

Reiseledere: Åse Mathisen & Øystein Ramberg Pris eks. flyskatter:

30.300,-

Alexandria, cruise på Nilen

Reiseledere: Geir Toverud/Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

16.150,-


5 TUR 7 / 8

TUR 9

17. – 22.06 2010 // 26 - 31.08 2010

Europa

OPERAFESTSPILLENE i VERONA Har man ikke likt opera på forhånd, så vil man bli operafrelst etter et besøk i Arena di Verona. Opplevelsen kan ikke forklares før man er der selv. Sammen med 24000 mennesker, kan man se forestilling etter forestilling, flotte fremføringer, vakker og kjent musikk og alltid gode sangere. Kjennere vil være tilfreds, begynnere vil få en strålende introduksjon I tillegg er Verona en vakker by og vi skal oppleve den, selv om vi tilbringer det meste av dagene ved Gardasjøen hvor vi bor. Her bor vi hyggelig, og vi spiser godt. Italia er kjent for god mat, og reiseleder kjenner de beste restauranter.

26.06 - 05.07.2010

Vest-Grønland med lokalbåten fra Disko-bukten til Brattahlid Vi begynner i midnattssol i Ilulissat Jakobshavn, der Kujalleq-breen munner ut i bukten, en strøm av is som beveger seg 40 meter i døgnet og eksploderer i et crescendo av kalvende bre-is. Ikke for ingenting er isfjorden i Ilulissat på UNESCOs verdensarvliste. Her går vi om bord i kystskuta Sarfaq Ittuk for en tre døgns båtreise sørover langs Grønlands vestkyst, med fascinerende landskaper og maleriske småbyer. Båtreisen ender i Syd-Grønlands skjærgård. Her møter vi storis, isfjell som kommer fra Polhavet. Turen ender i Eriksfjorden, med fåreholderstedet Igaliko, i norrøn tid bispesetet Gardar, og Eirik Raudes hustufter i Brattahlid.

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

14.300,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

48.900,-


6

TUR 10

TUR 11

TUR 12

20. - 24.05.2010

08. - 17.06.2010

09. - 17.06.2010

HARDANGER MUSIKKFEST

Oberammergau I

Oberammergau II

25 konserter i naturskjønne omgivelser Norske og internasjonale musikere og kunstnere holder konsert på Lofthus, Ullensvang i Hardanger. Programmet er satt sammen av musikerne Stig Nilsson og Anders Kjellberg Nilsson, og byr på konserter i store haller og i intime stuer, ute i naturen og på stedets vakre museer. Man kan løpe fra konsert til konsert, mens vi bor og spiser på Hotel Ullensvang. Noen konserter og fullpensjon er inkludert. I år med navn som Elizabeth Watts, sopran, Arve Tellefsen, fiolin, Aage Kvalbein, cello, Mari Maurstad, skuespiller, Jens Harald Bratlie, piano, Lars Klevstrand, visesanger, Martin Fröst, klarinett, for å nevne noen. Reiseleder: Leif Eriksen Pris 4 døgn m. fullpensjon:

8.350,-

I samarbeid med Radio Øst

Pasjonsspillene

Hvert tiende år arrangeres Pasjonsspillene i den vesle sydtyske byen Oberammergau. Vi besøker flere tyske og østerrikske perler. Hansabyen Lübeck, kulturbyen Würzburg, bilbyen Wolfsburg og maleriske Bamberg, hvis gamleby står på UNESCOs verdensarvliste. Enn videre over grensen til Garmisch Partenkirchen og Mozarts Salzburg. På vei nordover går turen til universitetsbyen Leipzig, byen Bach virket i. Siste stoppested på tysk side er Fredrik den stores Potsdam. På hele turen har vi norsk turbuss av god kvalitet.

I 1634 arrangerte innbyggerne i sørtyske Oberammergau sine pasjonsspill for første gang. Deretter har de blitt spilt hvert tiende år. Fra Oslo med Kiel-fergen. Så via den historiske byen Kassel til middelalderbyen Dinkelsbühl. Etter Oberammergau, der pasjonsspillene naturligvis inngår i programmet, reiser vi i Ludwig IIs fotspor. Vi besøker to av hans mest kjente slott; Linderhof og Neuschwanstein. Derfra til Mozarts Salzburg. Etter et par netter der tilbake til Tyskland, nærmere bestemt München. På vei nordover besøker vi både kulturbyen Würzburg og Celle med alle sine bindingsverkshus. Retur til Oslo med Kielfergen. Reiseleder: Øyvind Backer

Reiseledere: Nils Gunnar Haraldseid & Gunnar Skjolden Pris:

15.695,-

Pris:

15.995,-


Europa

7

TUR 13

TUR 14

TUR 15

21. - 26.09.2010

28.05 – 06.06.2010

22. - 29.08.2010

ST. PETERSBURG

Elvecruise fra St. Petersburg til Moskva på tsarens vannveier

Inn i Europas hjerte

Med det mektige Kreml som sentrum, er Moskva det politiske og sosiale hjerte i Russland. St. Petersburg er annerledes, åpen mot havet, åpen mot vest. To av Europas gamle kulturbyer møter nå et nytt århundre med friskt mot, bundet sammen med en vannvei gjennom brede bygder og grønne landskaper, landsbyer hvor lite har forandret seg og byer med kirkekunst av ypperste klasse.

Fra portvinshovedstaden Porto langs elven Douro gjennom vakkert landskap av bølgende vingårder og idylliske landsbyer, helt til den spanske kulturbyen Salamanca, med stopp i småbyer som lærer oss mye om vinproduksjon og kork, og et folkeliv preget av landskaper og katolsk religiøsitet. Fin båt – og vi smaker oss gjennom landskapet: God mat, gode viner – en deilig uke som bare føles så altfor kort.

med opera, ballett og alle kunstskattene Disse dagene i St. Petersburg bor vi sentralt i byen i et godt hotell, og vi har gåavstand til mange av denne flotte byens severdigheter. Vi besøker naturligvis Hermitage-museet, hvor vi både får se juvelskattene og malerisamlinger. Vi spiser på hyggelige restauranter i sentrum, og en dag reiser vi ut av byen for Katarina den stores sommerpalass i Pusjkin. Kveldene skal fylles med opera i Marjinski-teatret, ballett i Hermitage-teatret og vi får tilbud om ekte russisk sirkus og et hyggelig russisk folkloreshow. Dagene går fort i St. Petersburg, og byen er usigelig vakker med alle sine palasser og de mange kupler som glitrer i rent gull. Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter & teaterbill.

14.000,-

Elvecruise i Portugal

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

13.850,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

15.900,-


8

TUR 16

TUR 17

TUR 18

01. - 07.10.2010

27.04 – 04.05.2010

20. – 26.12.2010

Italia

Istanbul, det nye Roma

Jul i Roma

Bardolino - Malcesine - Padova - Venezia

Med ett ben i Europa og ett i Asia

Pittoreske byer, blomstrende hager, vinranker, oliventrær og fjelltinder. Det frodige og vakre området ved Gardasjøen skaper livslyst! Pilegrimsleden fra Brentino i bunnen av dalen til Madonna della Corona, valfartskirken som ligger på en liten plattform i en nesten loddrett klippevegg, er fabelaktig. Regionens velsmakende viner og godbitene fra det lokale kjøkken, er heller ikke å forakte. Så til Venezia! Men først - underveis – Padova med Scrovengi-kapellet, der Giottos banebrytende fresker må studeres. Vel fremme i Venezia: byvandringer utenfor masseturismens opptrådte stier, - dessuten klassikerne. Benvenuti!

Med Hotel Richmond som base, midt i smørøyet i gågatestrøket, har vi god tid til å utforske byen – sammen og på egenhånd, mye god mat, masse å oppleve. Så nær, så eksotisk! Bonus: Opplev klimaks i tulipanblomstringen i tulipanenes hjemby!

Reiseleder: Jens-Erik Barstad

Reiseleder: Gunnar Skjolden

Pris:

9.985,-

Pris:

11.900,-

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vil vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

13.850,-


9 TUR 20,21,22 & 23

TUR 19

Nord- & Sør-amerika

6. - 17.11.2010

Cuba med Varadero

Peru

Cuba er revolusjon, sigarer, veteranbiler, folkeliv, musikk og vakre strender. På den ene siden opplever vi det vakre, det eksotiske og særegne, på den andre siden en befolkning i daglig strev for å få endene til å møtes, og som er svært interessert i kontakt med turistindustriens euroøkonomi. Men midt i dette ønsker Cuba oss velkommen til gammel kultur, vakker natur, godt klima, innbydende strender… og håndrullede sigarer med duft av fortidens storhet, den gang Havanna var spanjolenes fremste by i den nye verden! Og over alt møter du Che Guevara og hans motto «Hasta la victoria siempre», – alltid mot seier!

Peru er uten tvil Sør-Amerikas mest interessante reisemål. I hjertet av Andesfjellene sprang det mektige inkariket ut. Vi besøker inkaenes hovedstad Cuzco, og byen Machu Picchu som var en av deres siste skanser og som lå gjemt i jungelen i flere hundre år. På Titicacasjøen bor uros-indianerne på flytende sivøyer og indianersamfunnet på øya Taquile har fortsatt en kollektiv økonomi som strekker seg tilbake til inkatiden. I Andesfjellene lever indianerne sitt tradisjonelle og fargerike liv slik de har gjort i århundrer. Langs kysten av Peru levde høytstående kulturer lenge før inkariket så dagens lys. De har etterlatt seg ufattelige skatter i gull, sølv og keramikk. Amazonas-jungelen er kalt «verdens grønne lunge» og skjuler et eksotisk plante- og dyreliv. Kort sagt: Store opplevelser står i kø!

Pris eks. flyskatter:

Dato

Reiseleder

Pris eks flyskatter

26.03 - 07.04.2010

Arild Espegren

25.890,-

Reiseleder: Trygve Torgersen

03.06 - 15.06.2010

Arild Espegren

28.880,-

18.900,-

02.10 - 13.10.2010

Toril Eggebø Espegren

24.990,-

13.11 - 30.11.2010

Jon Espeland

27.490,-


10 TUR 25 TUR 24

25.07 - 05.08.2010

17.11 - 01.12.2010

Canada, alaska & USA

Argentina med besøk i uruguay og Brasil Buenos Aires kalles «Latin-Amerikas Paris» med sine vakre parker, brede avenyer og mektige arkitektur! Vi tar oss god tid i denne flotte byen med sitt store mangfold innen folkeliv, kultur, kunst, handel og næringsliv. Med hurtigbåt reiser vi over «fjorden» til nabolandet Uruguay, og besøker det vesle landet med vakker natur, herlige strender og stolte tradisjoner! Og helt nord i Argentina besøker vi fossefallene i Iguazú, et fyrverkeri av opp til 260 fosser og kaskader som kaster seg utfor klipper og stup! Velkommen til en tur med argentinsk biff, feiende tango, majestetisk natur og kulturhistoriske opplevelser som perler på en snor i den nye verdens hjerte!

Vi begynner turen i den vakre byen Vancouver i Canada, derfra til Grouse Mountain. Utrolig utsikt. Beveger oss også ut til Vancouver Island med sin fantastiske blomsterprakt. Krysser grensen til USA og besøker Boeing-fabrikken. Så Alaska! Fra Anchorage inn i ødemarken til Talkeetna. Her er det mulig med en flytur inn i fjellheimen mot USAs høyeste fjell Mt. Mc Kinley. Toget tar oss enda lenger inn villmarken til Denali National Park hvor vi får oppleve dyrelivet på nært hold; grizzelybjørn, svartbjørn, gaupe, ulv, ørn, moose – verden største elg m.m. En utrolig opplevelse! Videre med tog til Fairbanks der vi skal se hvordan de tok ut gull av villmarken. Til sist et hjuldamper-cruise.

Reiseleder: Arild Espegren Pris eks. flyskatter:

27.900,-

Reiseleder: Øystein Ramberg Pris eks. flyskatter:

32.880,-


Nord-Amerika

11

TUR 26

TUR 27

26.06 – 07.07 2010

11 - 18.04.2010

Opplev New York

Midt-Vesten i indianernes fotspor

Vi bor sentralt på Manhatten, med gåavstand til de fleste severdigheter. På dager da det ikke er fast lagt program vil reiseleder som kjenner byen godt komme med forslag og vi går sammen til forskjellige vakre museer. Men det er OPERA på THE MET, som vil stå i fokus og vi har billetter til 3 forestillinger, ”Tosca”, La Traviata” og ”Armida”. Alle tre forestillinger har topp navn innen operaverden, som Renèe Fleming, Bryn Terfel, Angela Gheorghiu og Jonas Kaufmann for å nevne noen.

Har du familie eller venner som har emigrert til USA, eller er interessert i amerikansk indianerhistorie, er dette turen for deg. Vi reiser gjennom fem stater – Minnesota, Nord og Sør Dakota, Montana og Wyoming. Vi besøker 4.-5. generasjon norske utvandrere, hvis forfedre kjempet mot sioux-indianerne. Skikkelig Western-show og BBQ på prærien, vi ser hvordan mandanindianerne levde, besøker Fort Abraham Lincoln hvor Custer var general. Deretter Little Big Horn hvor den amerikanske hæren led sitt største tap i kampen mot indianerne. Til slutt Rocky Mountains, Yellowstone nasjonalpark og Mt. Rushmore med de fire presidenter.



inkl 3 gode operabilletter

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

20.500,-

Reiseleder: Ragnvald Gramstad og Øystein Ramberg Pris eks. flyskatter:

23.890,-


Midtøsten

TUR 28

TUR 29

20. - 28.03.2010

01. – 08.06.2010

Landbrukstur til Israel

ISRAEL med G. Verdis opera ”Nabucco”

Israel har utviklet et av de mest effektive landbruk i verden. Melkeproduksjon er ett av disse områder og vi får et godt innblikk i dette. Et annet område Israel ligger i verdenstoppen er ørkenlandbruk. I dette landet er det eneste område i verden hvor ørkenen minker og hvor landbruk tar over. I tillegg får vi oppleve steder fra vår barnelærdom, føle dem på kroppen, vandre i “landet der det skjedde”.

Disse opplevelsene vil du få del i ved Masada-klippen ved Dødehavet. Vi starter turen med å bo to netter i Jerusalem, deretter tre netter ved Dødehavet, hvor forestillingene finner sted og avslutter turen med to netter i Tel Aviv. Dermed blir det ikke bare musikk, men også muligheter til å oppleve historie vi har hørt og blitt fortalt fra vi var barn.

og konsert med Jessye Norman

Reiseleder: Einar Sola og Øystein Ramberg Pris eks. flyskatter:

12.990,-

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

16.800,-


Midtøsten

13 TUR 30

TUR 31 / 32

TUR 33

28.12.2010 - 07.01.2011

05. - 19.03.2010 // 06. - 20.03.2011

22.09 – 09.10.2010

Arabia Felix

Libanon, Syria og Jordan

En del av Silkeveien I

Nyttårsnatt under stjernene - cruise med arabisk show i ”fjordene” på Musandamhalvøya ved Hormuz-stredet, vandringer i de superfrodige wadiene, kløfter der elveløp gir vann og liv til en overraskende og overveldende vegetasjon, ørkenturer med moro i sanddyner, fjellbyer som ørnereder og ørkenfestninger fra en helt annen tid, og overnattinger i teltleire i oaser som står i skapt kontrast til ørkenlandskapene omkring. Ut- og hjemreise via Dubai, så det blir litt tid til shopping også…

Vi møter Silkeveien og følger Midtøstens karavaneruter, til Baalbek, Palmyra og Petra, hører korsfarernes legender i Craq des Chevaliers, opplever historie og urban nåtid i Beirut og Damascus.

Silkeveien, karavanetrafikken fra Kina til Europa, hadde mange traseer. En av de viktigste endte i Konstantinopel, ”det annet Rom”. Byen er et eventyr. Vi flyr til Gaziantep, og følger eldgamle veiløp gjennom historiske byer og vakre landskaper til Van-sjøen, følger foten av Ararat-fjellene over grensen til Iran og til Tabriz, og fram til storbyen Teheran. Fly til Shiraz, poeters hjemby, med sanger om roser og nattergaler – og storslagne ruiner av Persepolis. Til sist vakre og interessante Isfahan, der vårt hotell, Abassi, er en attraksjon i seg selv.

Reiseleder: Gunnar Skjolden

Reiseleder: Gunnar Skjolden

“det lykkelige Arabia” - Oman og Dubai

Pris:

ca.

31.500,-

Romerne kalte det Levanten

Ørkenen er vårlig lysegrønn og temperauren sval. Badeliv i Dødehavet og dager på standen i Aqaba.

Pris 2010:

32.800,-

Fra Istanbul til Isfahan: Øst-Tyrkia og Iran

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

27.900,-


TUR 34

TUR 35

14. - 28.10.2010

01. - 14.03.2010

En del av Silkeveien II

India

I hjertet av Asia, oaser i ørkenen: - Samarkand, Bukhara, Khiva, Merv, store severdigheter, store opplevelser. Vår reise i Turkmenistan og Uzbekistan handler om kultur og historie i områder som har vært besøkt av alle de store erobrerne gjennom historien, og alle har lagt igjen sine ”avtrykk” i form av byggverk og minnesmerker.

Denne turen gir deg opplevelse av det India hvor de mange tradisjoner og kulturer ikke er forandret. Farger, lukter og vi får se hvordan mennesker lever som de har gjort i langt, langt tilbake, men allikevel er smilende og vennlige og lar oss føle velkommen. Bare de flotte farger i menneskenes klær er verd et syn. Vi opplever Delhi, Udaipur, Luni, Jodhpur, Jaipur, Agra med Taj Mahal og mye, mye mer. Vi bor i gamle palasser eller deilige hotell, og rundturen foregår i komfortabel buss

Asia

Den gylne vei til Samarkand

Opplev Rajasthan

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

26.900,-

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

31.000,-


15

TUR 36

TUR 37

TUR 38

15.07. - 01.08.2010

04. – 20.08.2010

29.10. – 14.11.2010

Indonesia Indah Vakre Indonesia, med

Der pepper’n gror

Et ukjent India

Kulturelle høydepunkter som Midt-Javas sultanpalasser og templer, så til torajaenes byggeskikk og graver på Sulawesi, Balis magiske skjønnhet, sterke tradisjoner og jordnære hverdagsliv. Bakveier på Java, omveier på Sulawesi, smågrender på Bali. Tre dager til fots i høylandet på Sulawesi, utrolig hyggelig nærkontakt med en meget fremmed del av verden.

Den østlige delen av Malaysia, Borneo, er fremdeles et eventyrland. Naturen er truet, skogen hugges, men mye er fremdeles som da de hvite rajaer, kongene av Brooksfamilien, hersket. Med langbåt til ibanenes langhus, der kranier fremdeles henger som trofeer. De enorme grottene i Mulu nasjonalpark, der selvlysende sopp ligger som et teppe i skogbunnen. Til topps – om vær og kondis tillater – på Kinabalu-fjellet, Sørøst-Asias høyeste. Og proboscis-apenes hjemland ved Sandakan, der det fremdeles skal finnes orangutanger. Føl søle mellom tærne, mist pusten, bo og spis som en greve!

Tamil Nadu sør for Madras er en verden med svimlende hinduiske tempeltårn over irrgrønne rismarker, solvarme strender og den gamle norskdanske koloni Tranqebar. I fjellene er det parker med ville elefanter og annet eksotisk dyreliv. Et døgn med husbåt på Keralas bakevjer vil ingen glemme. Maharajaenes Mysore, kaffeplantasjer og borgjemte bygder. Og et par dager på stranden i Goa.

tre dagers vandretur på Sulawesi

Oppdag Borneo, hodejegernes land

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

29.800,-

Tamil Nadu og Kerala

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

27.800,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

35.800,-


16

TUR 39

TUR 40

TUR 41

17.11. - 05.12.2010

31.08 - 17.09.2010

25.03. – 11.04.2010

Den klassiske reisen

To ganger Korea, nord og sør

Tempelfest i Himalaya

Vi følger i ro og mak den mektige Mekong, selve livsåren i Indokina, gjennom vakre og eksotiske land: Nord-Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam. Vi besøker Krukkesletta og har god tid i Luang Pabang i Laos, utforsker tempelområdet Angkor Wat i Kambodsja, skjult og overgrodd av jungel i århundreder, og avslutter med det dynamiske Vietnam. Noe av det beste av Sørøst-Asia!

På den lille koreanske halvøy, et areal som to tredeler av Norge, to stater med vidt forskjellige samfunnssystemer: Den gåtefulle folkerepublikken i nord, med Kim Il Sung og Kim Jong Il som nasjonens fedre. Så lukket, men vi har funnet en liten åpning. Til sammenligning – vidåpne, ekspansive Sør-Korea. To verdener, men de har så mye felles.

Vårblomstring og rhododendronskoger, tempelfest i Paro – årets begivenhet i fjellene, lilleputtoget gjennom teplantasjer i Darjeeling, alle skogens orkideer i Sikkim. Det er ikke for ingen ting at fjellfolkene i Sikkim kaller landet sitt Paradis…

Langs Mekong gjennom fire land

Morgenstillhetens land

Vi skal besøke begge land, med god tid til å se selv og sammenligne og prøve å forstå.

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

39.000,-

Bhutan og Sikkim, det siste Shangri-La

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

39.000,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

34.800,-


Asia

17 TUR 42 / 43 /

TUR 45 / 46 /

44

47

BEIJING OG XIAn

SHANGHAI MED WORLD EXPO 2010

Reisen til Kina har en naturlig begynnelse i den gamle keiserbyen Beijing, sentrum i Midtens Rike gjennom mange hundre år. Uforglemmelige minnesmerker som Den kinesiske mur, Den forbudte by, Sommerpalasset og Den himmelske freds plass. På kveldene: uforlignelige forestillinger med kinesisk akrobatikk og kung fu. Dessuten utrolige shoppingmuligheter! Beijing kan gjerne kombineres med den tidligere hovedstad Xian, der terrakottahæren vokter keiser Qin Shi Huangdis grav.

Det ekspansive og moderne Shanghai er spektakulært! Pulsen er høy, arkitekturen storslått og mulighetene nærmest ubegrenset! Samtidig finnes historiske perler, blant dem Zhujiajiao. I år huser Shanghai verdensutstillingen, ”World EXPO”. Utstillingen har mer enn 200 påmeldte land og organisasjoner, samt deltakere fra alle Kinas provinser. Shanghai kan kombineres med Suzhou, byen med usedvanlig vakre hager og omfattende silkeproduksjon, Tongli - Kinas Venezia, eller Beijing.

Dato

Reise

Reiseleder

Pris eks flyskatter

Dato

Reise

Reiseleder

Pris eks flyskatter

27.03 - 05.04.2010

Beijing

Birger Opsahl

10.950,-

02. - 10.07.2010

Shanghai m. World EXPO Martin Yu

27.03 - 05.04.2010

Beijing & Xian

Martin Yu

12.850,-

16. - 26.07.2010

Shanghai EXPO & Suzhou Martin & Juliette Yu

11.950,-

23.9 - 03.10.2010

Beijing & Xian

Martin & Juliette Yu

13.450,-

30.09 - 10.10.2010

Shanghai EXPO & Beijing Martin & Juliette Yu

12.750,-

11.250,-


18

TUR 48

TUR 49

TUR 50

02. - 16.10.2010

20.09. - 03.10.2010

23.04. – 01.05.2010

RUNDREISE I KINA

NORD-KOREA OG BEIJING I KINA

SHANGHAI, SUZHOU OG HANGZHOU

Vi begynner med kulturskattene i hovedstaden Beijing: Den himmelske freds plass, Den forbudte by og selvfølgelig Den kinesiske mur. Så til Xian for å beskue terrakottahæren til keiser Qin Shi Huangdi. I Guilin og Yangshou opplever vi usedvanlig vakker natur. En båttur på Li-elven nær Yangshou tar oss inn i et malerisk landskap av sukkertoppfjell. Til slutt: Shanghai. Kinas største by og Asias nye metropol.

Beijing – Den kinesiske mur, Den forbudte by, Sommerpalasset og Den himmelske freds plass og meget mer. Derfra til NordKorea - et av verdens mest lukkende land. Men vi har en åpning som gir oss muligheten til å se og lære. Landets store severdigheter inngår selvfølgelig, og i Pyongyang ser vi den verdenskjente gymnastikk- og akrobatikkforestillingen ”Mass Games”. Den er unik og tiltrekker seg hvert år tilreisende fra mange land. En tur for dem som har sett mye, men gjerne vil se mer.

Reisen går til Sør-Kina! Shanghai som på svært vellykket vis kombinerer det gamle og det nye, Suzhou med sine praktfulle hager og silkeproduksjon. Så Tongli, Kinas lille Venezia. Videre til Hangzhou, der vi ser ett av Kinas flotteste templer og kan smake landets fineste te. Kort sagt: en tur som forener det tradisjonelle og det moderne, det lokale og det internasjonale.

Reiseleder: Martin Yu

Reiseleder: Martin & Juliette Yu

Reiseleder: Lisa Lohne, Martin & Juliette Yu Pris eks. flyskatter:

19.450,-

Pris eks. flyskatter:

26.850,-

Pris eks. flyskatter:

10.750,-


Asia

19

TUR 51

TUR 52

01. - 17.08.2010

29.04 - 13.05.2010

Den TRANSSIBIRSKE JERNBANE

KINA OG TIBET

Den sagnomsuste transsibirske jernbane! Innledningsvis Moskva med Den røde plass og Kreml-palasset, deretter den klassiske togreisen til Vladivostok. Så Mongolia med de uendelige og skjønne slettene. Vi besøker den naturskjønne nasjonalparken Gorkhi Terelj. Avslutningsvis Beijing med Den forbudte by, Den himmelske freds plass og Den kinesiske mur. En eventyrlig reise!

Beijing, Kinas hovedstad, sentrum i Midtens Rike gjennom mange hundre år. Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Den kinesiske mur. Deretter Xian, byen med terrakottahæren til keiser Qin Shi Huangdi. Så tog til Lhasa, Tibet - verdens tak og Dalai Lamas fødested. Et høydepunkt, bokstavelig talt! Vi besøker det velkjente Potala-palasset og Jokhang-tempelet i Lhasa, Yamdrok Tso-elven og Baiju- og Tashilunpo-tempelet. Deretter togtur på verdens høyest beliggende jernbane til Xi Ning. Reisen avsluttes i den pulserende verdensmetropolen, Shanghai.

Reiseleder: Lisa Lohne Pris eks. flyskatter:

28.150,-

Reiseleder: Juliette Yu Pris eks. flyskatter:

24.850,-


20

TUR 53

TUR 54 / 55

26.03 - 09.04.2010

29.03 - 11.04.2010 // 14. - 27.10.2010

NORD-VIETNAM, LAOS OG KAMBODSJA

VIETNAM RUNDREISE

Det gamle, vakre Indokina er en opplevelse av de sjeldne. Fra Vietnams hovedstad Hanoi, en av Asias virkelige perler, går turen til fjellområdene i Sapa hvor vi møter flere grupper av fjellstammer, som går i utrolig fargerike antrekk. Grupper med forskjellig bakgrunn, et stort mangfold, lever i samme område. Enestående naturopplevelser venter, dessuten uendelig rik kultur. Så til Luang Prabang i Laos før vi ankommer Siem Reap i Kambodsja. Blant mange ting i Kambodsja må Angkor Wat- tempelet fremheves, et av turens høydepunkter. Siste stopp er Phnom Penh. En uforglemmelig reise!

Turen innledes med et nydelig dagscruise i Ha Long-bukten. Videre til Hanoi, den fascinerende grønne hovedstaden med sine myldrende håndverksgater i sentrum. Derfra flyr vi videre til de sentrale delene av landet, til den gamle keiserbyen Hue og den gamle byen Hoi An. Her står historiske og kulturelle opplevelser i kø. Vi avslutter vår reise i Ho Chi Minh City. En fabelaktig opplevelse, på alle måter!

Reiseleder: Juliette Yu

Reiseleder: Lisa Lohne

Pris eks. flyskatter:

29.850,-

Pris eks. flyskatter:

22.850,-


Asia

21

TUR 56

TUR 57

TUR 58

30.09. - 15.10.2010

22.11 - 03.12.2010

16. - 29.04.2011

VIETNAM og KAMBODSJA

KAMBODSJA OG SØR-VIETNAM

Påske på Filippinene

Turen begynner i Vietnams grønne hovedstad Hanoi og videre til Ha Longbukten, så naturskjønt! Sukkertoppfjellene speiler seg i sjøen. Vi fortsetter vår rundreise til sentrale deler av Vietnam. Noen dagers avkobling ved vakre hvite sandstrender i Hoi An. Herfra til Ho Chi Minh City, tidligere Sagion. Så til Siem Reap i Kambodsja med dagsturer til kulturskatten Angkor Wat og andre templer i området.

Denne rundreise i Indokina begynner i Siem Reap, Kambodsja. Vi besøker fabelaktige Angkor Wat før vi reiser videre til hovedstaden Phnom Penh, der vi lærer oss folket og kulturen enda bedre å kjenne. Derfra til det sørlige Vietnam. Vi ser de fascinerende Cu Chi tunnelene og gjør en båtreise i Mekong-deltaet. Vi avrunder vår reise i Ho Chi Minh City, tidligere Saigon. Turen byr på mange flotte opplevelser og vi nyter livet på gode hotell!

Storbyen Manila, en kjapt voksende storby med røtter fra kolonitiden, eventyrlige rismark-landskaper, farverike fjellstammer – og praktfulle strender. Vi utforsker også Sjokolade-fjellene, padles gjennom de flotte strykene ved Pagsanjan og prøver å få øye på det snodige nattdyret tarsier på Bohol. Dessuten er det påske, og filippinerne er kristne - vi overværer fascinerende påskeseremonier, der kristendom møter folketro: Pasjonsspill der Kristus korsfestes for våre forundrede øyne. – Og en vidunderlig feiring av påskemorgen i den lille byen Lucban. Til sist et par dager på stranden.

Reiseleder: Martin & Juliette Yu Pris eks. flyskatter:

29.450,-

Historie, landskaper, folkeliv

Reiseleder: Martin & Juliette Yu Pris eks. flyskatter:

ca.

24.850,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris:

ca.

27.600,-


TUR 59

TUR 60

Ca. 10.01.2011

CRUISE med ROYAL CARIBBEAN Reiseleder: Øystein Ramberg

Vi begynner i Barcelona, Catalonias hovedstad. Herfra med Brilliance of the Sea direkte til en av Middelhavets perler, Alexandria i Egypt. Derfra gjennom Suezkanalen til Safaga ved Rødehavet. Fra Egypt seiler vi videre til Akaba i Jordan. På vei ut fra Jordan forlater vi Rødehavet til fordel for Det indiske hav, opp Persiabukta til Dubai. Dubai, nå med verdens høyeste bygning, Burj Dubai, inngår naturligvis. Etter et par dager i Dubai gjør vi vendereis.

09.01 - 12.02.2011

JORDEN RUNDT PÅ 36 DAGER

Kommer i 2011

Reiseleder: Leif Eriksen

Første stopp: Singapore, der vi blir i to netter. Så til Australia, til Cairns hvor vi får med oss Great Barrier Reaf og regnskogen, før vi flyr til Ayers Rock, det røde fjellet som er hellig for aboriginerne. Kjører så gjennom ørken og steppelandskap til Alice Springs, før vi flyr til Sydney hvor vi bor i 4 netter. Derfra til New Zealand, nordøya, hvor vi er om lag en uke. Vakkert og storslått! Neste stopp på reisen blir Nadi, Fijiøyene. Tid for idylliske strender. Vi fortsetter til Hawaii, til en av de små idylliske øyene, før vi reiser til California. Først San Francisco, så vindistriktene. Finalen blir Los Angeles! Dette er hva amerikanerne gjerne omtaler som en ”once in a lifetime experience”!

TUR 61

11. - 22.04.2011

Japan rundreise, 12 dager Reiseleder: Martin & Juliette Yu

Følg med oss til Japan i det fjerne Østen. Rundreisen begynner i myldrende Tokyo, hvor vi finner både fredelige templer og travle handlegater. Reisen tar oss videre til Fuji-Hakone-Izu, Kyoto, Hiroshima, Nara park og Osaka. Vi opplever blant annet naturskjønne vulkanske landskap, gjør en båtutflukt og besøker et tradisjonelt japansk vertshus.


2011

23 TUR 62

TUR 64

Ca. 10.03.2011

12. - 26.02.2011

NEPAL m/Bangkok

Mexico

Nepal – så vakkert og mangfoldig! Katmandu og Baktapur – ualminnelig eksotisk. For ikke å snakke om Himalaya – Mt. Everest, som vi flyr rundt. Vi på elefanter i Chitwanjungelen, mens vi ser på krokodillene i vannkanten! Avslutningen tar vi i Bangkok.

Mexico klinger eksotisk av krydderduft, taco, yrende folkeliv og eldgammel høykultur. Storslagne kulturer har etterlatt seg enorme minnesmerker, og Aztekerne bygde sin imponerende hovedstad Teotihuacán – «kaktusklippens by» – i høylandet der Mexico City ligger i dag. Da spanjolen Hernán Cortéz steg i land i 1519 med 700 mann, 16 hester, 14 kanoner og 13 geværer, betydde det begynnelsen på slutten til det gamle kulturriket. Mexico er i dag Latin-Amerikas rikeste land, men samtidig USA’s fattige nabo i sør. Vi ønsker velkommen til et land rikt på historie, kultur og natur – og ikke minst på fargerikt folkeliv!

Reiseleder: Gunnar Skjævestad og Øystein Ramberg

Reiseleder: Ingunn Nesheim

TUR 63

TUR 65

02. - 15.05.2011

12. - 26.11.2011

Georgia og Armenia

CHILE OG PÅSKEØYA

Storslagne landskaper i det sørlige Kaukasus idet snøsmeltingen slipper taket og våren er vakker. Nærkontakt med bibelhistoriens Ararat og en av kristenhetens eldste kirker, der sangen ligner den som lød i tempelet i Jerusalem. Georgias vingårder og fine kjøkken, et ukjent hjørne av Europa.

Klemt mellom Stillehavet og Andesfjellene strekker Chile seg 4300 km fra nord til sør. Og med 180 km i gjennomsnittlig bredde, kan vi virkelig snakke om langt og smalt! I nord med verdens tørreste ørken og i sør evige isbreer i vill natur! Midt i mellom troner hovedstaden Santiago i bølgende landskaper med innbydende vindistrikter. Og 4000 km ut i Stillehavet duver eventyrøya Rapa Nui, som vi kaller Påskeøya etter «oppdagelsen» 1. påskedag 1722. Fra det lille tettstedet Hanga Roa forvalter urbefolkningen de hemmelighetsfulle moai-statuene, steinansiktene som skuer utover øysamfunnet og knytter bånd til en stolt fortid!

Reiseleder: Gunnar Skjolden

Reiseleder: Jon Espeland


Vi tar forbehold om trykkfeil, samt endringer i pris, program og valuta.

24 14 94 00 www.sabra.no post@sabratours.no Sabra Tours AS Pb. 8897 Youngstorget 0028 OSLO

Sabra Tours AS ble etablert i 1993. Vi arrangerer gruppe- og spesialreiser til alle verdensdeler. Vår fremste styrke består i at vi har meget erfarne turplanleggere, som kjenner reisemålene svært godt og har et solid nettverk av samarbeidspartnere ute i den store verden. Dessuten har vi et nært og godt samarbeid med alle de store flyselskapene, noe som åpner mange muligheter til fornuftige priser. I denne katalogen har vi presentert alle våre påmeldingsturer i 2010. I tillegg arrangerer vi ca. 120 musikkreiser for kor, korps og orkestre hvert år. Vi tilrettelegger også treningsleire for alle fotballklubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen på La Manga

hver vinter. Dertil har vi en omfattende produksjon av temareiser i kristen regi i Sabra Fokus Reiser AS i Kristiansand. Så virksomheten kan trygt kalles omfattende. Ønsker du å følge nærmere med på hva som skjer hos oss, oppfordrer vi deg til å be om å få nyhetsbrevene våre på e-post og/ eller bruke nettstedet vårt www.sabra.no, som løpende oppdateres. Velkommen med på tur!


Ønsker du mer informasjon om noen av disse turene? Tur Nr

avreiseDato

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

14.02.2010 15.02.2011 23.01.2010 31.10.2010 22.05.2010 30.09.2010 17.06.2010 26.08.2010 26.06.2010 20.05.2010 08.06.2010

Reise Libya OG Egypt Libya OG Egypt Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Egypt Verona - opera Verona - opera Vest-Grønland Hardanger mf Oberammergau I

12

09.06.2010

Oberammergau II

13 14 15 16 17 18 19 20 21

21.09.2010 28.05.2010 22.08.2010 01.10.2010 27.04.2010 20.12.2010 06.11.2010 26.03.2010 03.06.2010

St. Petersburg Elvecruise russland Elvecruise Portugal Italia Istanbul Jul i Roma Cuba Peru Peru Peru

22

02.10.2010

23

13.11.2010

Peru

24

17.11.2010

Argentina

Kryss av

Tur Nr

avreiseDato

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

25.07.2010 11.04.2010 26.06.2010 20.03.2010 01.06.2010 28.12.2010 05.03.2010 06.03.2011 22.09.2010 14.10.2010 01.03.2010

Reise

Kryss av

Tur Nr 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58

16.07.2010 Shanghai og Suzhou 30.09.2010 Shanghai og Beijing 02.10.2010 Rundreise kina 20.09.2010 Nord-korea, kina 23.04.2010 Shanghai, suzhou... 01.08.2010 Den transsibirske... 29.04.2010 Kina og Tibet 26.03.2010 Nord-Vietnam, laos... 29.03.2010 Vietnam rundreise 14.10.2010 Vietnam rundreise 30.09.2010 Vietnam, Kambodsja 22.11.2010 Kambodsja, Sør-viet.. 2011 16.04.2011 Påske Filippinene

59 60 61 62 63 64 65

09.01.2011 10.01.2011 11.04.2011 10.03.2011 02.05.2011 12.02.2011 12.11.2011

36

15.07.2010

Indonesia Indah

o o o o o o o o o o o o

37 38 39 40 41 42 43 44 45

04.08.2010 29.10.2010 17.11.2010 31.08.2010 25.03.2010 27.03.2010 27.03.2010 23.09.2010 02.07.2010

Der pepper´n gror Et ukjent India 4 land Langs MekonG Korea nord og Sør tempelfest himalaya Beijing Beijing og Xian Beijing og Xian Shanghai Expo

o o o o o o o o

Ja, Takk! (sett kryss) Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Sabra Tours på e-post

Canada, alaska, usa New York Midt-Vesten Landbruk Israel Israel opera Arabia Felix Libanon, syria... Libanon, syria... Tyrkia og Iran Uzbekistan India

Navn Adresse Postnummer

Poststed

Tlf

Mailadresse

avreiseDato

Reise

Jorden rundt Cruise m. RC Japan rundreise Nepal m. Bangkok Georgia og Armenia Mexico Chile og Påskeøya

Riv av

Kryss av

Fyll ut og send skjemaet. Husk frimerke!


Sabra Tours AS Pb. 8897 Youngstorget 0028 OSLO

Hvor går turen 2010  

Sabra Tours AS - Hvor går turen 2010