Page 1

Sika oplossingen voor de bouw

Innovation & since Consistency 1 9 1 0


Beton-en cementtechnologie

Waterdichting

Vloersystemen

Staalbescherming

Reparatie, bescherming e

Oplossingen voor het verlijmen van houten vloeren in de Koninklijke schouwburg Skuespilhuset - Kopenhagen - Denemarken Š Photo: Tom Jersøe


Sika oplossingen voor de bouw

en versterking van beton Structurele verlijming en inbedding

Voegafichting

Stalen en glazen gevels

Daksystemen

Inhoudsopgave Sika – Wereldleider in gespecialiseerde chemische toepassingen in de bouw sinds 1910 Sika oplossingen voor voor Beton- en cementtechnologie Sika oplossingen voor Waterdichting Sika oplossingen voor Vloersystemen Sika oplossingen voor Staalbescherming Sika oplossingen voor Reparatie, bescherming en versterking van beton Sika oplossingen voor Structurele verlijming en inbedding Sika oplossingen voor Voegafdichting Sika oplossingen voor Stalen en glazen gevels Sika oplossingen voor Daksystemen

4 6 8 10 12 14 16 18 20 22

2I3


Sika startte in Z端rich aan het begin van de 20e eeuw

Een tekening over waterdichting door Kasper Winkler

Innovatieve high technology

Geavanceerde productietechnieken

Hoofdkantoor van Sika Zwitserland


Sika – Wereldleider in gespecialiseerde chemische toepassingen in de bouw sinds 1910

Ondersteuning op de bouwplaats

Betrouwbare en efficiënte bevoorrading, van bouwplaats tot in het schap

Sterke markt- en technische ondersteuning

Een onderneming met 100 jaar geschiedenis

Hoge kwaliteit bouwoplossingen

De geschiedenis van Sika gaat terug tot 1910: voor de elektrificatie van de Gotthard-spoortunnel door de Zwitserse Alpen was een veilig waterdichtingssysteem nodig. Kaspar Winker ontwikkelde toen een compleet nieuwe oplossing voor de chemische waterdichting van cementmortels en beton. Deze uitvinding vormde het begin van de onderneming en het merk Sika. Tegenwoordig is Sika met haar complete systemen en probleemoplossingen dé wereldmarktleider in de technologie van de gespecialiseerde chemische toepassingen in de bouw en in de industrie. Op alle continenten zijn werknemers van Sika actief en worden Sika producten gebruikt. Wereldwijd heeft Sika vestigingen in meer dan 70 landen.

Sika levert intelligente oplossingen met de meest geavanceerde technologieën door middel van service, rijke ervaring en unieke expertise. De onderneming heeft over de hele wereld talrijke succesvolle referentieprojecten en is befaamd om haar betrouwbare bouwoplossingen van hoge kwaliteit die voldoen aan de meest recent goedgekeurde tests, standaarden en regelgevingen.

Innovatie en technologie Sika is een pionier op het gebied van technologische innovaties om de mondiale uitdagingen aan te gaan. Sika’s Research & Development afdelingen bestaan uit gecoördineerde centrale en regionale vestigingen over de hele wereld. Centraal staat Sika Technology AG aan het hoofd van de langetermijn onderzoeksprogramma's voor de Sika Groep. Deze innovatieve onderzoeksprogramma's sluiten aan op de kerncompetenties van Sika en richten zich op oplossingen voor betonproductie, waterdichting, dakbedekking, vloeren, afdichting, verlijming, inbedding, versterking, reparatie en bescherming van constructies samen met innovaties in verlijming van stalen en glazen gevels. Ontwikkeling van de innovaties die voortkomen uit de onderzoeksprogramma's is de verantwoordelijkheid van onze elf regionale technologiecentra in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Op regionaal niveau worden producten en systemen ontwikkeld die beantwoorden aan de markteisen en specifieke behoeften. Productontwikkeling in een land wordt in het laboratorium van de lokale Sika vestiging gedaan. De producten worden beoordeeld en aangepast zodat ze voldoen aan de lokale omstandigheden, regelgeving en productie. Dit proces bevordert de kostenoptimalisering van de productie en creëert een effectieve marktprijs.

Efficiënte bevoorradingsketen Sika's afdeling Bedrijfsvoering houdt zich bezig met onze uitgebreide wereldwijde bevoorradingsketen. Dit omvat aankoop van de beste beschikbare grondstoffen tegen concurrerende prijzen en productie volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. De afdeling Bedrijfsvoering van Sika ontwikkelt innovatieve en intelligente verpakkingen, veilige productopslag en betrouwbare, tijdige levering aan onze lokale afnemers wereldwijd.

No. 1 Wereldmarktleider gericht op succesvolle partnerschappen Sika, leverancier van een volledige reeks aan bouwoplossingen, beschouwt al haar klanten als zakenpartners, inclusief eigenaren, architecten en ingenieurs, aannemers en distributeurs. Om haar klanten te helpen succesvoller te zijn, tracht Sika een toegevoegde waarde te creëren tot wederzijds voordeel langs de volledige waardeketen van het project, van mogelijkheden voor conceptuele vormgeving tot het vergemakkelijken van eventueel onderhoud. De verkoopafdelingen en technische serviceteams van Sika zijn beschikbaar om de klant te ondersteunen gedurende elke fase van het bouwproces: van de eerste consultatiefase, via de projectplanningfase, de gedetailleerde ontwerpfase, training, toepassing op de bouwplaats en afsluitend met kwaliteitscontrole, voltooiing en uiteindelijke overdracht. Sika biedt ook op maat gemaakte garantieconcepten en onderhoudsplannen voor de toekomst als extra her-

Focus op duurzaamheid

verzekering. Sika heeft een sterke marktpositie en beschikt over de noodzakelijk technische kennis en achtergronden om deze aanvullende diensten aan haar klanten te kunnen bieden.

Actieve bijdrage aan een duurzaam milieu Duurzaamheid en een beter milieu staan altijd centraal bij Sika's innovatieve onderzoek en ontwikkeling van technologie. Typische voorbeelden hiervan zijn bijdragen aan de ontwikkeling van groene daken en hoge standaarden voor vloer- en coatingproducten met laag VOS-gehalte. Verder dragen lijmen van Sika voor zonnepaneelinstallaties en windkrachtgeneratoren bij aan de productie van betonhulpstoffen met behulp van schonere energie, waardoor het waterverbruik en de uitstoot van CO2 omlaaggaan en efficiëntie van de betonproductie wordt verbeterd. Sika is bovendien bovendien sinds vele jaren lid van verschillende milieu-organisaties zoals UNEP (United Nations Environment Programme) en SBCI (Sustainable Buildings and Construction Initiative). Sika ondersteunt voortdurend wereldwijd verschillende groene projecten, bijvoorbeeld het internationale merennetwerk “Living Lakes” dat georganiseerd wordt door het Global Nature Fund.

Een sterk gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid Sika volgt en stimuleert actief de hoogste gezondheids- en veiligheidsstandaarden voor onze mensen en onze klanten. Sika is sinds 1992 betrokken bij het door de chemische industrie geïnitieerde Responsible Care ®programma en draagt ook lokaal bij aan diverse maatschappelijke programma's. De Romuald Burkard Foundation is in 2005 gesticht door onze meerderheidsaandeelhoudende familie, nazaten van Kasper Winkler, om rechtstreeks op milieu en maatschappij gerichte geselecteerde projecten in opkomende landen te ondersteunen.

4I5


Stortklare betonproductie

Betonproductie op bouwplaats

Voorgestort beton

Productie van semi-droge producten

Betonoplossingen voor de dam en de brug van de Hoover Dam, Coloradorivier - USA


Sika oplossingen voor Beton- en cementtechnologie

Cementproductie

Toepassingen met gespoten beton

Speciale betontoepassingen

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika heeft bij gebouwen en civieltechnische constructies die zijn opgetrokken uit beton, een uitstekende staat van dienst opgebouwd. Met innovatieve hulpstoffen en toevoegingen ter verbetering van de kwaliteit en de verwerkbaarheid van cement en beton heeft Sika een uitgebreide productreeks voor bewezen en kosteneffectieve oplossingen. Sika is ook betrouwbare leverancier aan de industrie van kant-en-klare producten, producenten van voorgestort beton en op het werk gemaakt beton.

Sika staat sinds 1910 in de voorhoede bij de productie van kwaliteitshulpstoffen en cementtoevoegingen voor beton en mortelproducten. Toonaangevend in de technologie van oplossingen voor cement en beton, tracht Sika altijd te voldoen aan de meest recente marktbehoeften, ecologische eisen en nieuwe regelgeving. Sika’s meest recente succesvolle ontwikkeling omvat de Sika® ViscoCrete® technologie waarmee de prestatie van de eigenschappen van vers en uitgehard beton wordt verbeterd.

Betonondersteunende producten

Unieke serviceverlening en ondersteuning nO  ntwikkeling van betonmengsels nO  ndersteuning van laboratorium- en veldtests n A fgifte- en doseersystemen

Selective Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Waterreducerende hulpstoffen

Sika® ViscoCrete®

Zeer efficiënte superplastificeerder op basis van polycarboxylaten

Sikaplast®

Hoog plastificerend vermogen, langere verwerkbaarheid en vergrote efficiëntie

Sikament®

Conventionele superplastificeerder voor een breed scala aan toepassingen

Sika® Retarder®

Sterke vertragende effecten. Vertraging van de binding > 24 uur mogelijk, afhankelijk van de plaatsingsomstandigheden en mengrecept

SikaTard®

Langdurige stabilisatie van de consistentie voor gespoten beton door regeling van de cementhydratatie

SikaRapid®

Aanzienlijke toename van de lage aanvangssterkte tijdens uitharding of binding

Sigunit®

Versneller voor spuitbeton voor gespoten toepassingen die zeer snelle binding vereisen

Hulpstoffen voor het regelen van de binding

Duurzaamheid versterkende hulpstoffen

Toevoegingen voor het maalproces

Sika® Control

Sterke reducties in betonkrimp. Tot 40% is mogelijk

Sika® FerroGard®

Hulpstoffen die aanzienlijke reductie van wapeningscorrosie mogelijk maken

SikaAer®

Vermogen om gedefinieerde eigenschappen van luchtbellen te reguleren, om verwerkbaarheid en vorstbestendigheid te verbeteren

SikaFume®

Bevat silica fume (microsilica). Aanzienlijke verbetering van sterkte en duurzaamheid

SikaGrind®

Wordt gebruikt om cementproductie te versnellen en het energieverbruik ervan te reduceren

Sika® ViscoCrete®

Voor sterkte-ontwikkeling en optimalisering van andere eigenschappen

Specialiteit van Sika Het Sika® ViscoCrete® assortiment is een mondiaal succesvolle serie van ultra-superplastificeerders. Het wordt gebruikt om eigenschappen van vers en gehard beton te verbeteren met behulp van uitstekende prijs-/prestatievoordelen. Verdere ontwikkeling met polymeren door Sika maakt ongelooflijke resultaten mogelijk samen met Sika® ViscoCrete® – het is zelfs mogelijk om beton te produceren met nooit verwachte eigenschappen! Sika® ViscoCrete® wordt ook in poedervorm gebruikt voor de productie van producten op basis van droog cement die geleverd worden in zakken of silo.

6I7


Details van waterdichting met membranen

Waterdicht beton

Kunststof afsluitprofielen

Waterdichting van brugdek

Oplossing voor waterdichting van kelder met behulp van membranen bij de Golden Mile - Dubai - VAE


Sika oplossingen voor Waterdichting

Waterdichting van tunnels

Waterdichting voor drinkwaterreservoirs

Waterdichting voor natuurzwemvijvers

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika houdt zich bezig met bewezen en economische waterdichte oplossingen voor zelfs de meest uitdagende eisen. Sika denkt na over het volledige waterdichtende proces tot in het kleinste detail. Typische waterdichtingstoepassingen zijn ondergrondse constructies voor gebouwen, tunnels en andere civieltechnische constructies. Sika levert ook speciale oplossingen voor drinkwaterreservoirs van waterzuiveringsbedrijven Sika biedt een uniek scala aan complete systemen en producten op basis van uitgebreide ervaring en ondersteunt projecteigenaren, ingenieurs en aannemers tijdens het ontwerp- en bouwproces.

Sika, hét toonaangevende bedrijf in de wereld op het gebied van waterdichting, produceert al sinds 1910 innovatieve waterdichtende producten van hoge kwaliteit. Sika’s waterdichtingstechnologieën omvatten: het geïntegreerde “White Box” concept, een waterdicht beton in combinatie met waterdichting van voegen; Sika levert ook flexibele PVC en FPO membranen van hoge kwaliteit met een uniek compartimentsysteem; polyurea-, polyurethaan- en epoxycoatings; complete injectiesystemen; mortels, berapingen etc. Veel van de producten voldoen aan de meest stringente goedkeuringseisen voor drinkwater.

Waterdichting voor zwembaden

Unieke serviceverlening en ondersteuning n Breed assortiment van op maat gemaakte garantieconcepten n Analyse van lekken in bestaande constructies n Concepten, specificaties en detaillering n Bouwplaats-specifieke oplossingen, bijvoorbeeld onderdelen op maat n Applicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats n Goedgekeurde kwaliteitscontrolesystemen

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Waterdicht beton “White Box”: Waterdichtingshulpstof voor beton en mortel

Sika® ViscoCrete®

Zeer efficiënte superplastificeerder op basis van polycarboxylaten

Sika® 1

Capillaire poriën blokkerende hulpstof voor waterdichting van beton en mortel die ook kan worden gebruikt voor de waterdichting van beraping

Waterdichting van voegen

Sika® & Tricosal® kunststof afsluitprofiel

Waterstops voor constructie- en expansievoegen, op basis van elastomere materialen, PVC / TPO

SikaFuko®

Opnieuw injecteerbare injectieslangen voor constructievoegen en als backup-systemen voor waterdichting

SikaSwell®

Serie van zwelbanden en afdichtkitten voor constructievoegen en afdichting van doorvoeringen

Sikadur® Combiflex®

Veelzijdig systeem van waterdichtingsbanden voor voegafdichtingen, geschikt voor verlijming op beton, staal, steen etc. – voor voegen, scheuren en einden van membranen

Folie waterdichtende membranen

Sikaplan® WP / WT Systemen

Flexibele waterdichtende membranen op basis van synthetische PVC en TPO. Voornamelijk gebruikt voor waterdichting van grootschalige kelders, tunnels en water bevattende constructies inclusief alle benodigde accessoires voor detailpunten

Injectiesystemen

Sika® InjectoCem

Cement en hybride injectiematerialen voor waterdichting

Sika® Injection series

Flexibele acryl en polyurethaan injectieschuimen en harsen

Sikadur®

Epoxyharsen voor structurele injectie en verlijming

Vloeibaar aangebrachte membranen

Sikalastic® 800 range

Goed presterende vloeibaar aangebrachte waterdichtende membranen op basis van polyurethaan en polyurea

Waterdichte mortels/coatings

SikaTop® Seal-107

2-Componenten flexibele waterdichtende beraping. Handmatig of met spuit aangebracht

Sikagard®-136 DW

2-Componenten epoxycoating voor tankbekleding. KIWA certificatie volgens -Richtlijn BRL- K19002 als geschikte bekleding voor drinkwater op minerale ondergrond. KIWA productcertificaatnummer K49014/01

Specialiteit van Sika Het complete Sika garantiepakket voor waterdichte constructies: Voor uw “gemoedsrust” en een veilige waterdichte constructie kunt u bouwen op Sika’s 100 jaar lange ervaring met waterdichting. Op basis van de unieke portfolio met waterdichtingsproducten voorziet Sika u van de geoptimaliseerde waterdichtingsoplossing voor uw project. In combinatie met onze ontwerpexpertise en kennis van toepassing op de bouwplaats krijgt een Sika® systeem een toegevoegde waarde voor u.

8I9


Zure omgevingen

Wanden en plafonds

ESD-ruimtes

Verlijming van houten vloeren

Oplossing voor industriĂŤle vloeren bij de Sika polyurethaanproductie, Fabriek Kapaflex - DĂźdingen - Zwitserland


Sika oplossingen voor Vloersystemen

Cleanroomomgevingen

Commerciële en openbare ruimtes

Parkeergarages

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika heeft een jarenlange ervaring en een wereldleiderpositie op het gebied van oplossingen voor vloeren, coatings en de verlijming van houten vloeren. Sika oplossingen voldoen aan de behoeften van de klant en voorzien in een breed scala aan functies die horen bij de toepassingsgebieden zoals bijvoorbeeld industriële vloeren met mechanische en chemische bestendigheid, cleanroomspecificaties, vloeren van bedrijven en woningen met eisen op het gebied van esthetica en lage VOSemissies, elastisch verlijmde houten vloeren voor betere akoestiek etc.

Sika oplossingen voor vloeren en coatings zijn gebaseerd op vele soorten technologieën zoals: epoxy-, PUR- en PMMA-harsen; combinaties van verschillende verbindingstechnologieën zoals PU & Cement en EP & Cement voor oplossingen die alle soorten eisen voor industriële en commerciële toepassingen bestrijken. Sika’s kwaliteitsproducten zijn ontworpen voor de meest recente trends en eisen en voldoen aan alle regelgevingen en standaarden, bijvoorbeeld parkeerterreinen, AgBB, M1, etc. Bovendien is Sika wereldleider in VOS en ESD/ECF vloertechnologie. Sika biedt ook goed presterende oplossingen voor de elastische verlijming van houten vloeren op basis van 1-component PU- en AT-technologie, die voldoen aan de laagste emissie-eisen (EC-1) en creatief ontwerpen mogelijk maken.

Descol sportvloeren

Unieke serviceverlening en ondersteuning n Concepten, specificaties en detaillering n Applicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats n Innovatief, tijdbesparend applicatiegereedschap n Op maat gemaakte garantieconcepten n Project Consulting

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Magazijnen, logistiek detailhandel, verkoop Productie en verwerking

Sikafloor -2530 W

Watergedragen vloercoating op basis van epoxy voor gladde vloeren. Droogt snel en is gemakkelijk te onderhouden – VOS-vrij in toepassing

Sikafloor®-20 N PurCem®

Combinatie van polyurethaan en cement voor zeer slijtvaste, chemicaliënbestendige en hygiënische oppervlakken. Bestand tegen thermische schokken en stoomreiniging

Sikafloor®-15 Pronto

Snel uithardende, flexibele en decoratieve oplossing op basis van acrylaat voor medium slijtage

Cleanroomomgeving EPA (ESD – beschermde ruimte)

Sikafloor®-266 CR

Speciale epoxy met lage VOS / AMC en deeltjesemissies. Hoge slijtvastheid en chemische bestendigheid

Sikafloor®-235 ESD

Op basis van epoxy, anti-statische / ESD vloeren met hoge slijt- en stootvastheid. Gemakkelijk te reinigen Gekleurde en gladde oppervlakken

Boven- en ondergrondse parkeergarages

Sikafloor®-263 SL/-264

Op basis van epoxy, slipvaste slijtende oppervlakken met hoge slijt- en stootvastheid

Sikafloor®-350N/-359 N

Op basis van polyurethaan, beschermende dekwaterdichting en slijtende oppervlakken met hoge slijtvastheid en scheuroverbruggende eigenschappen

Openbare en bedrijfsgebouwen

Sikafloor®-330/-305 W

Op basis van polyurethaan, glad, lage VOS “Comfort Floors”. Geluidabsorberend, geluidisolerend en decoratief Voldoet aan de meest recente standaarden voor binnenluchtkwaliteit

Bekleding van tankwanden en opvangbakken, ook voor drinkwater

Sikagard®-63 N

Op basis van epoxy, oplosmiddelvrije coating met hoge slijtvastheid en chemische bestendigheid

Sikafloor®-390 Sikagard®-136 DW

Hoge slijt-, schuurvastheid en chemische bestendigheid 2-Componenten epoxycoating voor tankbekleding. KIWA certificatie volgens BRL-K19002 als geschikte bekleding voor drinkwater op minerale ondergrond. KIWA productcertificaatnummer K49014/01

Sikagard®-183 W CR

Voor oppervlakken met minimale VOS- of deeltjesemissie

Wandcoatings Zuurbestendige Coatings Verlijming van houten vloeren Sportvloeren

®

Sikagard®-676 W

Ongevoelig voor schimmels, voor oppervlakken met hoge vochtigheid

Sika® Asplit®

Gladde flexibele coating met uitstekende chemische bestendigheid

SikaBond® T-52 SikaBond® T-54

Elastische en duurzame verlijming van alle soorten houten vloeren. Snel en economisch aan te brengen met Sika’s gepatenteerde doseerapparatuur

Sika® AcouBond®

Uniek systeem dat uitstekende verlijming combineert met aanzienlijke reductie van contactgeluid

Descol systemen

Specialiteit van Sika

Sikafloor®-CR en Sikagard®-CR voor cleanroom geschikte oplossingen: Sika is de eerste onderneming die een unieke geavanceerde oplossing voor vloeren en coatings in cleanroomomgevingen heeft ontwikkeld die voldoet aan de CSM-standaarden (Cleanroom Suitable Materials). CSM beperkt niet alleen VOS/AMC emissies (Vluchtige Organische Stoffen/ Airborne Molecular Contaminants), maar ook deeltjesemissies. Deze ontwikkeling beantwoordt aan de meest recente eisen voor het produceren onder strenge cleanroomvoorwaarden.

10 I 11


Kerncentrales

Parken

Luchthavens

Spoorwegstations

Oplossing voor corrosiebescherming bij de Fuchsbergbrug - Pfaeffikon - Zwitserland


Sika oplossingen voor Staalbescherming

Industrie

Infrastructuur

Stadions

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika heeft economische, duurzame en betrouwbare coatings voor de bescherming van stalen constructies tegen brand en corrosie. Sika producten kunnen ook de effecten weerstaan van extreme weersomstandigheden, mechanische slijtage en chemische aantasting. Sika oplossingen hebben bovendien een lange levensduur, een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS) en een fraai optisch eindresultaat. Werelwijd heeft Sika successen geboekt bij de bescherming van verschillende soorten gebouwen. Typische voorbeelden hiervan zijn industriële constructies, infrastructuurprojecten, energiecentrales, windmolenparken, petrochemische installaties etc.

Sika’s technologieën zijn gebaseerd op epoxy, polyurethaan en andere gemodificeerde harsen. Zij bevatten veel gespecialiseerde producten zoals lage VOS-systemen en high build systemen om de toepassingskosten te reduceren. Sika brandbeschermende coatings voor staal kunnen ook worden toegepast op andere ondergronden zoals gewapend beton en houten constructies. Deze brandwerende opschuimende coatings zetten uit bij brand en vormen zo een met lucht gevulde isolatielaag tegen de hoge temperaturen. Sika kwaliteitsproducten voldoen aan de hoogste eisen van nationale en internationale standaarden, inclusief ISO EN 12944.

Windenergie

Unieke serviceverlening en ondersteuning n Concepten, specificaties en detaillering n Applicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats n Innovatief applicatiegereedschap n Op maat gemaakte garantieconcepten n C2 - C5 M systemen

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Structurele stalen frames

SikaCor® EG systemen

Veelzijdige coatings voor corrosiebescherming van stalen constructies

Transport infrastructuur

Sika® Poxicolor® Plus SikaCor® SW 500

Zeer economische en duurzame coatings voor corrosiebescherming, met laag oplosmiddelgehalte

Energieopwekking & distributie

SikaCor® NCG Base Coat

Combinatie van 2-componenten zinkepoxy basislagen en PU toplagen. Ideaal voor onbeschutte windmolenparken in zee en op land

Sika® Permacor 2230VHS

Laag oplosmiddelbevattende diklaagcoatings op basis van speciaal gemodificeerde harscombinaties voor de bescherming van hoogspanningsmasten en hijskranen

SikaCor®-6630 HS

Laag oplosmiddelbevattende diklaagcoatings op basis van speciaal gemodificeerde harscombinaties voor de bescherming van hoogspanningsmasten en hijskranen

Sika ® Permacor-2807 HS-A

Oplosmiddelvrije, 2-componenten coating. Extreem hoge mechanische weerstand, hoge chemicaliënbestendigheid, hoge schuur- en stootvastheid. Goedgekeurd als binnencoating voor stalen opslagcontainers voor ontvlambare vloeistoffen

Sika® Permacor-337 VHS

Systeem voor binnencoating van pijpleidingen voor aardgas. Hoge mechanische weerstand en zeer gladde oppervlakken, reduceert de wrijvingsweerstand voor de gasstroming

Sika® Unitherm® Safir

Brandwerend opschuimend brandbeschermingssysteem op waterbasis. Hoge prestatie en relatief laag verbruik

Petrochemische en algemene industrie

Brandbescherming voor staal

Specialiteit van Sika Sika® Unitherm® brandwerende opschuimende coatings zijn wereldwijd goedgekeurd en gecertificeerd. Zij bieden brandbescherming die 30 minuten tot 2 uur duurt en zijn geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten. Zij kunnen worden toegepast op staal, beton en hout.

12 I 13


Stadionconstructies

Betonnen gevels

Tunnels

Watertanks

Oplossingen voor reparatie, bescherming en versterking van beton bij de autosnelwegbrug - Ticino - Zwitserland


Sika oplossingen voor Reparatie, bescherming en versterking van beton

Schoorstenen en koeltorens

Silo's

Bouwconstructies

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika is sinds de oprichting van de onderneming lange tijd geassocieerd met betonrenovatie. Sika heeft fundamentele procedures en baanbrekende producten ontwikkeld voor de duurzame reparatie en bescherming van rottend en beschadigd beton. Sika was de eerste producent die de koolstofvezeltechnologie voor de wapening en versterking van betonnen constructies ontwikkelde en introduceerde op de wereldmarkt. Dankzij onze vaardigheden voor het produceren van innovatieve producten als deze en de economische benadering voor duurzame oplossingen is Sika tegenwoordig een marktleider op het gebied van onderhoud en renovatie van beton.

Sika produceert producten voor betonreparatie die wereldwijd aan alle relevante standaarden, richtlijnen, lokale eisen of andere adviezen voldoen. We kennen de vraag van onze klanten naar eenvoudig te gebruiken producten met extra toegevoegde waarde en ontwikkelen daarom interne Sika tests en procedures voor verdere controle op de praktische prestatie en kwaliteit van onze producten. Sika is een wereldmarktleider op het gebied van mortels voor betonreparatie, beschermende coatings voor beton, speciale mortels voor extreme en veeleisende toepassingen en structurele versterking met behulp van koolstofvezeltechnologie.

Rioolzuiveringsinstallaties

Unieke serviceverlening en ondersteuning n Inspectie en analyse van beschadigd beton nC  oncepten, specificaties en detaillering n P roduct- of systeemselectie n A pplicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats n A dviezen voor kwaliteitscontrole nO  p maat gemaakte garantieconcepten

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Corrosiebescherming van wapeningsstaal

Sika MonoTop -910

1-Component product op basis van cement met goede bestendigheid tegen water- en chloridendoordringing

SikaTop® Armatec®-110 EpoCem®

Goed presterende corrosiebescherming op basis van epoxy-gemodificeerd cement. Hoge bestendigheid en bescherming, met voortreffelijke hechting

Sika® MonoTop®-412 N

Reparatiemortel op basis van cement voor handmatige en machinaal gespoten applicatie

Sikagard -675 W Elastocolor

Waterdichte beschermende coating op basis van acrylhars voor beton

Sikagard®-550 W Elastic Sikagard® Elastic Decadex®-550

Elastische, scheuroverbruggende, waterdichte beschermende coating voor beton. Uitstekende carbonatieafsluiting

Corrosie remmende impregnering

Sika® FerroGard®-903+

Speciale corrosie-inhibitor voor langetermijnbescherming. Maakt economische verlenging van de levensduur van betonnen constructies mogelijk

Waterafstotende impregnering

Sikagard®-700 Range

Waterafstotende impregneringen op basis van silaan en siloxaan voor het afstoten van water op beton en andere gevels met minerale ondergronden. Gel-achtig voor maximale doordringing en betere en duurzame bescherming

Injectiemateriaal

Sikadur®-52

Op basis van epoxy injectiehars voor scheuren > 0,3 mm breed

Structurele versterking

Sika CarboDur SikaWrap®

Gebruikt voor de versterking van constructies van gewapend beton

Voegafdichting

Sikaflex® PRO-2 HP Sikaflex® PRO-3 WF

Afdichtkit voor dilatatievoegen voor de bescherming van de betonnen constructie tegen agressieve middelen die via de voegen binnenkomen

Reparatiemortel Beschermende coating

®

®

®

®

®

Allermodernste versterkende systemen op basis van koolstofvezeltechnologie en andere composieten

Specialiteit van Sika - vochtscherm De Sika® EpoCem® technologie heeft een nieuwe standaard gezet bij de renovatie van beton met de ontwikkeling van EpoCem® mortel die de voordelen van zowel de cement- als de epoxybindmiddelsystemen combineren. Deze producten hebben naast unieke mechanische, fysische en lang aanhoudende duurzaamheidseigenschappen ook geoptimaliseerd verwerkingsgedrag. Bovendien hebben ze geen speciale uithardingsbeschermingssystemen nodig tegen vochtverlies. Ze kunnen 24 uur na toepassing al gecoat worden met vochtgevoelige materialen en beschermen gedurende lange tijd tegen het ontstaan van blaasvorming ten gevolge van osmose! EpoCem® mortels hebben als ze in dunne lagen zijn aangebracht het voordeel dat ze beter bestand zijn tegen warmte tijdens het vastlassen van bitumenmembranen.

14 I 15


Ondergrouten van plaatstaal

Ingieten van kabels

Ingieten met epoxyhars

Ondersabelen met cement

Oplossing voor structurele verlijming bij een segmentbrug, Oakland Bay Bridge - San Francisco - USA


Sika oplossingen voor Structurele verlijming en inbedding

Structurele verlijming in dammen

Verlijming van brugelementen

Ondersabelen van machinevoetstukken

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika was al in de jaren '60 van de vorige eeuw actief betrokken bij de productie van producten om elementen van voorgespannen betonnen brugdelen aan elkaar te verlijmen. Deze baanbrekende kennis in lijmtechnologie wordt wereldwijd nog steeds veel toegepast. Sika lijmen worden in veel verschillende gebieden gebruikt: bij bouwwerken en gebouwen, maar ook in industriële en productietoepassingen. Sika biedt een breed scala aan vloeibaar cement en synthetische harsmortels. Deze mortels, die gegoten of geïnjecteerd kunnen worden, worden gebruikt om voorgestorte elementen aan elkaar te bevestigen of om holten onder machinevoetstukken en basisplaten op te vullen. De vloeibare eigenschappen van grouting mortels zijn ideaal voor het vullen van kleine spleten en holle ruimtes en beschermen ook voorgespannen kabels in goten en permanente ankers.

De unieke procedures voor kwaliteitsmanagement stellen Sika in staat om overal ter wereld producten te produceren die over dezelfde kwaliteit en prestaties beschikken. Sika heeft een gecentraliseerde onderzoeks- en ontwikkelafdeling voor producten die wereldwijd worden afgezet. Via net zo competente regionale onderzoekscentra introduceert Sika vervolgens de producten. Deze centra testen en faciliteren de introductie van het nieuwe product opdat het voldoet aan specifieke lokale eisen. Sika’s ontwikkelingsvooruitgang omvat polymeerlijmen, speciale lijmen, vloeibare polymeer en cementgebonden gietmortels, lijmen met dempende werkingen voor rails en injectiemortels voor naspannen van constructies.

Verankering; verlijming van draadstangen en ankers

Unieke serviceverlening en ondersteuning nC  oncepten, specificaties en detaillering n P roduct- of systeemselectie n A pplicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats n A dviezen voor kwaliteitscontrole nO  p maat gemaakte garantieconcepten

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Structurele lijm voor beton en staal

®

Sikadur -31 serie

2-Componenten, goed presterende lijmen pp basis van epoxy voor de structurele verlijming van beton, staal, glas, steen, hout en andere materialen, met uitstekende verwerkbaarheid

Sika® AnchorFix®

2-Componenten, met uni-patroon aangebrachte oplosmiddelvrije lijmen voor snelle en veilige verlijming van deuvels, stalen wapening, verankeringsstaven etc. Op basis van gemodificeerde epoxy- en acrylaatharsen

SikaGrout®-300 serie

Krimp compenserende gietmortel op basis van cement, met zeer goede verwerkingseigenschappen, mechanische sterkten en toepassingseigenschappen

Sikadur®-42 serie

Goed presterende gietmortels op basis van gemodificeerde epoxyharsen. Geen krimp, hoge duurzaamheid en uitstekende mechanische sterkten en sterktecorrelatie

SikaGrout®-300 PT

Goed presterende kabelgietmortel voor het inbedden bij de naspanning van goten. Speciale samenstelling op basis van cement met uniek 2-fasen krimpcompenserend mechanisme. Geen bleeding

Gietmortels

Kabelgietmortel

Specialiteit van Sika SikaGrout®-300 PT is een goed presterende, voorverpakte, niet krimpende, cementgebonden kabelgietmortel voor het opvullen van nagespannen goten en voor de bescherming van nagespannen kabels tegen corrosie.

16 I 17


Gevelvoegen

Voegen in voorgestorte elementen

Aansluitvoegen in een gevel

Dilatatievoegen bij vloeren


Sika oplossingen voor Voegafdichting

Aansluitvoegen bij vloeren

Aansluitvoegen bij daken

Elastische voegen in parkeergaragedekken

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika heeft een volledig assortiment aan elastische voegkitten voor gebouwen en civieltechnische constructies. Ons huidige productassortiment is aangepast aan een reeks toepassingen op basis van meer dan 60 jaar ervaring. Sika levert niet alleen oplossingen voor voegafdichtingen voor gevels met hoge toelaatbare vervorming en hoge UV-bestendigheid, maar ook voor vloeren in verkeersgebieden met chemische en mechanische bestendigheid. Sika beschikt ook over lange ervaring met voegkitten in rioolsystemen. Deze kitten vereisen een speciale samenstelling vanwege maximale bestendigheid tegen chemicaliën, micro-organismen, mechanische druk, slijtage etc. Kitten voor calamiteitenbakken ter voorkoming van lekkage van verontreinigende stoffen zijn ook een specialiteit van Sika.

Sika ontwikkelt, produceert en levert wereldwijd alle verschillende types kwaliteitsmaterialen voor voegafdichting en wordt beschouwd als de wereldmarktleider en technologieleider op het gebied van elastische polyurethaan (PU) afdichtkitten. Sika levert systemen op basis van polyurethaan (PU), PU-Hybride (AT), siliconen en acrylaten, maar ook de noodzakelijk hulpproducten als primers en reinigingsmiddelen. Met behulp van Sika’s lokale ondersteuning kunnen we de meest efficiënte, kosteneffectieve en betrouwbare oplossing aanreiken voor elke vereiste en standaard bij voegafdichtingen.

Voegen in rioolwaterzuiveringssinstallaties

Unieke serviceverlening en ondersteuning n Concepten, specificaties en detaillering n Productselectie n Tests voor hechting, compatibiliteit en prestatie n Systemen zijn compatibel met andere Sika systemen, bijvoorbeeld Sikafloor®, Sikaplan® en Sarnafil® n Applicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats n Op maat gemaakte garantieconcepten

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Vloervoegen in industriële en bedrijfsgebouwen

Sikaflex PRO-3 WF Sikaflex®-35 SL

Goed presterende 1-component PU afdichtkit met voortreffelijke mechanische en chemische bestendigheid, ideaal voor alle soorten vloervoegen

Voegen voor rioolwaterzuiveringsinstallaties

Sikaflex® PRO-3 WF

1-Component PU afdichtkit met maximale mechanische schuurvastheid en bestendigheid tegen chemicaliën, micro-organismen en druk

Voegen voor calamiteitenbakken en benzinestation

Sikaflex®-Tank N

Unieke 1-component PU afdichtkit voor gebruik op locaties voor opslag, vullen en behandeling van waterverontreinigende vloeistoffen, met Europese goedkeuringen

Gevelvoegen

Sikaflex® AT Façade

1-Component afdichtkit van hoge kwaliteit op basis van Sika’s AT voor dilatatievoegen op hoog niveau in gevels, ook ideaal voor niet-poreuze ondergronden

Sikaflex® AT Connection

1-Component afdichtkit op basis van Sika’s AT voor de afdichting van alle soorten aansluitingen tussen verschillende bouwmaterialen

Sikaflex® PRO-2 HP

1-Component PU afdichtkit voor dilatatievoegen op hoog niveau in gevels en ideaal voor voegen tussen voorgestorte betonnen elementen

Sika® Membraan-systeem

Elastische EPDM membraansysteem voor de afdichting rond ramen en bekleding van aansluitvoegen in het bijzonder voor geventileerde vliesgevels

Sikasil® C

1-Component afdichtkitten op basis van siliconen voor voegen in natte ruimtes en rond sanitaire artikelen

Sikacryl HM

1-Component acrylaatafdichtkit voor interieurafwerking van statische voegen en scheuren

Sikaflex®-84 UV+ Sikasil® WS-605 S

Elastische, 1-component beglazingskit op basis van polyurethaan Hoogwaardige weersbestendige siliconen afdichtkit voor structural glazing systemen

Voegen in natte en sanitaire ruimtes Voegen voor interieurafwerking Afdichting beglazing

®

®

Specialiteit van Sika Sika’s voegafdichtkitten op basis van de “Advanced Technology” (AT) (geavanceerde technologie) bepalen een nieuw prestatieniveau voor gevelvoegen. Sikaflex® AT Façade is Sika’s topkwaliteit afdichtkit voor dilatatie-/expansievoegen op plaatsen waar een speciale lage modulus vereist is om een hoge mate van beweging mogelijk te maken. Aangezien Sikaflex® AT Connection een afdichtkit van hoge kwaliteit is voor aansluit- en bouwvoegen, beschikt het over uitstekende UV-bestendigheid en kleurstabiliteit en daardoor een lange levensduur. De perfecte hechting op verschillende soorten ondergronden levert extra veiligheid en duurzaamheid en het product kan worden aangebracht met minimale voorbereiding van de ondergrond. Toepassingseigenschappen kunnen worden aangepast om te voldoen aan de hoogste verwachtingen van de klant.

18 I 19


Structurele beglazing

Isolatieglas

Glazen en metalen bekleding afgedicht tegen weersinvloeden Natuurstenen gevels afgedicht tegen weersinvloeden

Oplossingen voor structurele beglazing en afdichting tegen weersinvloeden bij de glazen gevel van de winkel van Peek & Cloppenburg - Keulen - Duitsland


Sika oplossingen voor Stalen en glazen gevels

Water- & dampdichting met gevelmembranen

Paneelverlijming

Inbedden van glaspanelen

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika levert kosten-effectieve, goed presterende en duurzame oplossingen voor waterdichting, afdichting en verlijming van gevels. De Sika producten voldoen aan diverse ontwerp- en prestatiecriteria voor gevels, inclusief ecologische voorschriften voor beheersing van het binnenklimaat en energieverbruik. Sika biedt zelfs oplossingen voor de meest complexe situaties en werkt nauw samen met ontwerpers, producenten en aannemers om de juiste productkeuze te optimaliseren. Sika is de wereldleider en ideale partner voor de innovatieve gevel- en ruitenindustrie.

Sika is in de wereld de technologieaanvoerder op het gebied van de ontwikkeling van structureel verlijmde ruiten. Zij werkt hierbij samen met leveranciers van ruitsystemen en onderdelenproducenten. Sika levert een assortiment kwaliteitsproducten dat bestaat uit lijmen en afdichtkitten voor structureel verlijmde ruiten en structurele beglazing, maar ook uit butyl primaire randafdichting en secundaire afdichtkitten op basis van polyurethaan en siliconen voor de buitenste afdichting van isolatieglas. Dankzij de ondersteuning van haar betrouwbare technische serviceteams heeft Sika het juiste systeem om te voldoen aan de wensen van de klant.

Structurele ruitverlijming

Unieke serviceverlening en ondersteuning nO  ntwerpadvies en voegberekeningen n T ests voor hechting, compatibiliteit en prestatie n A dvies bij de keuze van applicatietechnologie n T raining van applicateur nO  p maat gemaakte garantieconcepten

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing Structurele beglazing Isolatieglas

Sika oplossingen

Speciale prestatie

Product

Materiaal

Sikasil® SG-500

2-C siliconen

Structurele beglazingslijm voor machinale toepassing, met sneluithardende eigenschappen

Sikasil® SG-20

1-C siliconen

Lijmen voor structurele beglazing, handmatige toepassing, geschikt voor glasreparatie ter plaatse

Sikasil® IG-25

2-C siliconen

Secundaire afdichtkit voor isolatieglas voor machinale toepassing, met sneluithardende eigenschappen. ETA-goedgekeurd voor het gebruik bij isolatieglas in gevels met structurele beglazing

Sikasil® IG-25 HM plus

2-C siliconen

Secundaire afdichtkit met een hoge modulus voor met inert gas gevuld isolatieglas. Conform norm EN-1279-3. ETA-goedgekeurd voor het gebruik in gevels met isolatieglas en structurele beglazing

SikaGlaze® IG-50

2-C PU

Secundaire afdichtkit voor isolatieglas voor machinale toepassing. Compatibel met Sika PU-lijmen voor ruitverlijming

SikaGlaze® IG-5 PIB

Butyl

Primaire afdichtkit voor isolatieglas, compatibel met Sikasil® IG en SikaGlaze® IG secundaire afdichtkitten

Sikasil® WS-605 S

1-C siliconen

Weersbestendige afdichtkitten voor glazen en metalen gevels

Sikasil® WS-355

1-C siliconen

Niet vlekkend siliconen weersbestendige afdichtkit voor natuurstenen gevels

Sikasil® WS-655

1-C siliconen

Niet vlekkende siliconen weersbestendige afdichtkitten voor glazen en metalen gevels

Sikasil® WS-680 SC

MS polymeer

Weersbestendige afdichtkit voor zelfreinigende glazen gevels

Brandvertragende afdichtkitten

Sikasil® FS-665

1-C siliconen

Brandvertragende siliconen afdichtkit, 4 uur brandwerendheid, conform Britse standaard BS476

Sikasil® FS-665 SL

1-C siliconen

Zelfnivellerende versie van Sikasil® FS-665 voor brede vloervoegen, uitstekende zelfnivellerende eigenschap

Inbedden van glazen wanden Water- & dampdichting

Sika® Icosit KC SikaForce®

2-C PU

SikaMembran® system

EPDM

Membraansysteem voor dampafdichting van gevels in alle klimatologische omstandigheden. Gemakkelijk aan te brengen met hoge sterkte lijm SikaBond® TF plus N

Paneelverlijming

SikaTack® Panel NL

1-C PU

Het systeem bestaat uit PU-lijm, zelfklevende afstandstape en producten voor oppervlaktevoorbehandeling, voor elastische verlijming van gevelpanelen die geen glas bevatten

Ruitverlijming

Sikasil® WT-400 series

2-C siliconen

Sikaflex®-650 WT-1

1-C PU

Lijmen voor structurele ruitverlijming, verkrijgbaar met verschillende uithardingssnelheden voor handmatige en machinale toepassing. Voor alle soorten raamkozijnmaterialen

Afdichtkitten tegen weersinvloeden

Zelfnivellerende snel-uithardende polyurethaan voor spanningsvrij inbedden van glazen wanden en balustrades

Specialiteit van Sika Sikasil® IG-25 HM plus is een wereldwijd gevestigde en zeer succesvolle secundaire afdichtkit voor met Argon gevuld isolatieglas, met de laagste verliessnelheden voor Argon. Sika lijmen voor verlijming van beglazing en ruiten (Sikasil® WT-400 serie): uniek productassortiment voor de structurele afdichting en verlijming van alle types beglazingsunits, ruiten en kozijnen.

20 I 21


Met gravel geballaste daken

Daken in de utiliteitsbouw

Afbeeldingen op daken

Dak met metaal-imitatie

Onbeschut, gewelfd dak dat waterdicht gemaakt is met mechanisch bevestigde Sarnafil速 membraanoplossing, Tempodrom - Berlijn - Duitsland


Sika oplossingen voor Daksystemen

MTC Moisture Triggered Chemistry

ca. 10 min.

Industriële platte daken

Daktuinen

Zonnepaneeldaken

Kerncompetentie

Technologie en kwaliteit

Sika producten zorgen voor de waterdichting van daken en voldoen aan andere aanvullende eisen zoals UV- en mechanische bestendigheid, flexibiliteit bij kou en thermische stabiliteit bij warmte, bestendigheid tegen opwaartse door wind veroorzaakte krachten etc. Dankzij ervaring en succes met alle soorten toepassingen op alle bouwtypes zijn Sika’s oplossingen voor daken geschikt voor toepassing op bijna alle ondergronden en dakvormen (platte, gewelfde, sterk hellende daken). We hebben de deskundigheid in huis om bewezen langdurige oplossingen te leveren voor daken met verschillende gebruiksmogelijkheden, daken met speciale esthetische effecten en zonnepaneeldaken, terwijl we in het bijzonder zeer bekwaam zijn in alle verschillende soorten dakrenovatie.

Sika is de No. 1 wereldleider in technologieën op het gebied van dakmaterialen waaronder: bewezen hoogkwalitatieve flexibele membranen (PVC en FPO) met een lange staat van dienst die zowel mechanisch als met lijm bevestigd kunnen worden op ondergronden in onbeschutte daksystemen of los gelegd onder ballast; vloeibare membranen op basis van goed presterende polyurethanen (1-Component PU versterkt door "Moisture Triggered" uitharding) die nog eenvoudiger kunnen worden toegepast, handmatig of machinaal op moeilijke daken en onderdelen.

Dakrenovatie met vloeibare membranen

Unieke serviceverlening en ondersteuning n Volledige systemen met inbegrip van alle bestanddelen en accessoires n Op maat gemaakte garantieconcepten n Windbelastingberekeningen n Dak-analyses n Concepten, op bestelling gemaakte specificaties en CAD-detailtekeningen n Gespecialiseerde applicatieapparatuur n Applicatietraining en ondersteuning op de bouwplaats

Selectieve Sika oplossingen en producten Typische toepassing

Sika oplossingen Product

Materiaal Toepassing

Onbeschut dak

Sikaplan® G / VG / VGWT

PVC

MF

Snelle en minder weersafhankelijke Installatie, hoge waterdamppermeabiliteit

Sikaplan® SGK

PVC

A

Economische hechtoplossing, gedeeltelijk verlijming aan ondergrond, snelle hechtapplicatie in banen

Sarnafil® S327

PVC

MF

Breed kleurenspectrum, gelakt oppervlak voorkomt vervuiling, snelste en minst weersafhankelijke Installatie, hoge waterdamppermeabiliteit

Sarnafil® G410 / 410 Fel

PVC

A

Goede esthetische prestaties en ontwerpmogelijkheden, breed kleurenspectrum, volledige hechting op de ondergrond, beperkte laterale onderstroom, gelakt oppervlak

Sarnafil® TS77

FPO

MF

Hoge chemische bestendigheid, directe toepassingen op XPS/EPS en bitumen, zeer milieuvriendelijk, zeer duurzaam dankzij samenstelling zonder plastificeerder

Sarnafil® TG76 Felt

FPO

A

Volledige hechting op de ondergrond, hoge chemische bestendigheid, directe toepassingen op XPS/ EPS en bitumen, zeer milieuvriendelijk, zeer duurzaam dankzij samenstelling zonder plastificeerder.

SikaRoof® MTC (Sikalastic®)

1-C PU

LA

Volledige hechting op de ondergrond, gemakkelijke detaillering, simpele toepassing met roller, MTC technologie, hoge waterdamppermeabiliteit

Sikaplan® SGmA

PVC

LL

Snelle losgelegde toepassing, hoog-elastisch product – eenvoudig te verwerken en te lassen, wortelbestendig

Sarnafil® TG66

FPO

LL

Hoge chemische bestendigheid, directe toepassingen op XPS/EPS en bitumen, wortelbestendig, zeer milieuvriendelijk, zeer duurzaam dankzij samenstelling zonder plastificeerder

SikaRoof® MTC Ballast (Sikalastic®)

1-C PU

LA

Volledige hechting op de ondergrond, geen laterale onderstroom, eenvoudige toepassing met roller, wortelbestendig, MTC technologie

Met gravel geballast dak/daktuin/dak in utiliteitsbouw

Speciale prestatie

PVC - Geplastificeerde polyvinylchloride FPO - Flexibele polyolefinen (op basis van polypropyleen of polyethyleen) A - verlijmd MF - Mechanisch bevestigd LL - Los gelegd LA Vloeibaar aangebracht.

Specialiteit van Sika SikaRoof® MTC (Moisture Triggered Chemistry, uitharding op gang gebracht door vocht) is samengesteld uit Sikalastic® vloeibaar aangebrachte membranen: integreert een unieke technologie die het materiaal luchtvochtigheid laat gebruiken om het uithardingsproces op gang te brengen, onder veel verschillende soorten omstandigheden met inbegrip van extreme temperatuurbereiken en variaties in vochtigheidsgraad. Ze stoten bovendien geen CO2 uit en zijn brandbestendig. Na toepassing zijn de membranen volledig naadloos en zullen geen enkele reactie met water vertonen. Zij kunnen dankzij hun vloeibare toestand en de speciaal ontwikkelde versterking (Sikalastic® Reemat) gemakkelijk worden aangebracht met een gewone roller op de meest gecompliceerde daken met veel verschillende detailafdichtingen en doorvoeren.

MTC Moisture Triggered Chemistry

ca. 10 min.

22 I 23


Sika is een wereldwijd opererend concern dat actief is op het terrein van gespecialiseerde chemische toepassingen in de bouw en industrie. Sika heeft in meer dan zeventig landen productiebedrijven, verkooporganisaties en afdelingen voor technische ondersteuning. Sika is DE wereldmarktleider in de technologie van waterafdichten, afdichten, lijmen, demping, versterking en bescherming van gebouwen en ­civieltechnische constructies.

Sika Nederland B.V. Postbus 40390 3504 AD Utrecht Zonnebaan 56 3542 EG Utrecht Tel 31 (0) 30 - 241 01 20 Fax 31 (0) 30 - 241 44 82 info@nl.sika.com www.sika.nl

Opmerking: de meest recente versie van onze algemene leveringsen verkoopvoorwaarden is van toepassing. Raadpleeg voor gebruik de meest recente versie van het technisch informatieblad. Op al onze leveringen en diensten zijn onze Algemene Voorwaarden (gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 28/2006) van toepassing.

Š Sika Nederland B.V / 06-2010

Sika heeft wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is daarom op lokaal niveau goed in staat om bij te dragen aan het succes van haar klanten.

Oplossingen voor de Bouw  

Oplossingen voor de Bouw

Advertisement