Page 1

si

gr

id

_s

et

a@

TE

R

ho

tm

KT

RI

O

G an

KI m

AR

SI

P

ai

O

om

D

.A

R

2

C

H

.

AN /6 02 47 87 9

AN

IO

ET

L

SM

F

l.c

C

D

T

1

A

0

6


01

02

03

04

05

06


01 02 03 04 05 06

Den Foranderlige og Inkluderende Bolig Afgangsprojekt 2015/2016

Renovering og revitalisering af Kunsten Praktikforløb 2013/2014

Byudvikling gennem samskabelse 9. semester 2015

Byudvikling gennem samskabelse 9. semester 2015

Opbevaringsmøblet Input 8. semester 2014

Konkurrencer 2014/2015


01

DEN FORANDERLIGE OG INKLUDERENDE BOLIG

Hvordan kan vi skabe rammerne om den moderne familie? Projektet er et infill i Aarhus C. Med fokus på kompakthed og fleksibilitet gentænkes den traditionelle familiebolig. Vi arbejder med grænsen imellem privatsfære og fællesskab. For at gøre opgaven tidssvarende tager vi afsæt i brugerundersøgelser. Efter at have løst lejlighedsorganiseringen og fastlagt rumprogrammet udarbejdes integrerede møbler. Opgaven bygger på et bæredygtigt grundlag. Vi skaber lyse og funktionelle rum og udvælger materialer med lang levetid. Boligen skal danne rammen om trivsel. Jeg opøver mine samarbejdsevner og udvikler mig i visualisering.


Visualisering køkken


Visualisering stue


“ “

Et godt naboskab betyder meget for mig. Specielt i de uger, hvor børnene bor ved deres far” - Tanja Smetana, alenemor til to delebørn

Da vi flyttede ind, levede lejligheden op til vores behov. I dag ser det anderledes ud. Børnene er blevet ældre og har brug for mere privatliv – det stiller andre krav til boligen” - Claus Hetting, far til to delebørn

De 75 m2 er godt indrettet, og det betyder, at der er plads til os alle, selvom vi er en stor familie” - Janne Lebech, mor til tre hvoraf to er delebørn

Citater fra brugerundersøgelser og lejlighedsorganisering


Facadestudie og tvĂŚrsnit


Visualisering baggĂĽrd


02

RENOVERING OG REVITALISERING AF KUNSTEN

Hvordan kan vi give Kunsten nyt liv og fastholde og respektere arkitektoniske motiver fra det oprindelige hus? Kunstmuseet Kunsten i Aalborg gennemgår en restaurering og revitalisering. Jeg er praktikant og efterfølgende studentermedhjælper i TRANSFORM under projektforløbet. Mit arbejde omfatter: Etableringen af nyt udstillingsrum og undervisningslokale samt restaureringen af café og toiletter. Jeg opererer på flere skalatrin og får mulighed for at dykke ned i detaljer – bl.a. gennem designet af en ny museumsskranke. Jeg opnår en voksende selvstændighed i mit arbejde og opøver mine evner i at bruge digitale medier som skitseringsværktøj.


Visualisering cafĂŠ


Visualisering undervisningslokale og toiletter


Visualisering butik


Plantegning stueetage og skitsering skranke


Visualisering skranke


03

BYUDVIKLING GENNEM SAMSKABELSE

Hvordan kan vi skabe forbindelser og styrke sammenhængskraften i Tilst? Vi samarbejder med borgere om at konkretisere og begrebsliggøre muligheder i Tilst. For at opløse et infrastrukturelt knudepunkt, og bringe bydelens borgere tættere på hinanden, opstår visionen Broen. Den placeres på tværs af et regnvandsbassin og skaber kontakt til naturen. Broen er en forbindelse og et samlingssted med plads til aktiviteter og mangfoldighed. Den danner grundlag for bevægelse, ophold og uformelle møder. Sammen med indbyggere i Tilst bygger vi en del af Broen og synliggør kvaliteter i bydelen. Jeg bliver god til at omsætte viden og gøre processen håndgribelig. Ligeledes bliver jeg bedre til at indgå i dialog.


ÅBEN SCENE - 1,5m

- 1,0m

LEGEPLADS - 1,0m

MARKEDSPLADS OG LOUNGE 0,0m

GRILL/PICNIC OMRÅDE +1,5m

Plantegning Broen


Visualisering Broen


Foto fra workshop og Broen


04

BYUDVIKLING GENNEM SAMSKABELSE

Hvordan styrkes Tilsts identitet? Projekt Identitet og Image beskæftiger sig med indre og ydre mekanismer i bydelen Tilst. Vi har fokus på at udvikle byen med afsæt i dens muligheder og udfordringer. Indbyggere bliver bedt om at forholde sig til, hvad der sikrer en god by. Som resultat af interviews og workshops planter tre af Tilsts borgere tre kirsebærtræer. Træerne symboliserer et spirende fællesskab og ønsket om at styrke sammenhængskraften i bydelen. På baggrund af samarbejdet opstår filmen Et Forenet Tilst - En By med et Spirende Fællesskab. Den kan ses på Youtube.


TrĂŚplantning i forbindelse med filmen Et Forenet Tilst - En By med et Spirende FĂŚllesskab


Fra filmen Et Forenet Tilst - En By med et Spirende FĂŚllesskab


Logo


05

OPBEVARINGSMØBLET INPUT

Hvordan laver vi et æstetisk møbel til opbevaring af småting? Opbevaringsmøblet Input tager udgangspunkt i behovet for at kategorisere mindre genstande som nøgler, pung og mobiltelefon. Møblet er et dekorativt element i den moderne bolig, hvad enten det hænger på kontoret, børneværelset eller i gangen. Vi har indgået et samarbejde med møbelfirmaet Woud, som har sat møblet i produktion. Jeg får erfaring med designprocessens forskellige faser: Fra tidlige skitser til et færdigt produkt.


Teknisk tegning


Prototype: Anvendelsesmuligheder


Detaljefotos


06

KONKURRENCER FESTIVALSBOLIG LAMPEKONKURRENCE

Denne side: BL’s festivalskonkurrence. Hvordan kan vi huse deltagere under Skanderborg Festival? Projektet skaber grobund for fællesskaber med muligheden for, at festivalsdeltagerne kan trække sig. Der arbejdes med grænsen imellem det primitive og det luksuriøse. Næste side: Paustians lampekonkurrence. Hvordan kan vi lave en moderne bordlampe med udgangspunkt i en klassisk geometri? Light Light fanger en af tidens store tendenser med sit kantede og enkle formsprog. Lampen har et tidløst design og kan anvendes i moderne såvel som klassiske indretninger.


sigrid_smetana@hotmail.com / 60247879

Architecture portfolio - Sigrid Smetana  
Architecture portfolio - Sigrid Smetana  
Advertisement