Page 1


Definitie “DUBDULAI” Dub’du-lai [dub;dülaai], 1 Artiestennaam onstaan uit de achternaam en benaming van het genre Dubstep; 2 samenwerkende diskjockeys; 3 Broers die gezamelijk Dubstepnummers inmixen, produceren en creeeren. Ontstaan “Dubdulai” [beknopt] Produceren, creëren, mixen, zijn allemaal dingen waar de leden van DUBDULAI sinds jonge leeftijd “te diep” in zaten. Het Dubstepduo DUBDULAI (Adam & Michael Abdulai) is onstaan door de combinatie van een woordenwisseling, oefenen, liefde voor dubstep en positiefe feedback van publiek. Snel gevolgd door eerste “echte” optreden. Ontstaan “Dubdulai” Sinds broer Adam zich bezig houd met het draaien van house, is er voor broer Michael de kans om te oefenen op de draaitafels. Voor Michael is het vak van tracks inmixen altijd interessant geweest. Het zien van zijn broer in actie (als dj) en de introductie van dubstep heeft de broers dichter bij elkaar gebracht. De playlists van de broers bestaat uit steeds meer dubstepnummers. De broers leek het leuk om samen te kijken hoe het was om Dubstep te draaien. Zonder succes. Het mixen van Dubstep, was niet wat ze hadden gehoopt. De liefde voor Dubstep bleef echter. Deze liefde werd bezegeld toen Michael, na veel oefenen, zijn broer nogmaals over het draaien van dubstep aansprak. De house-CD’s werden aan de kant gelegd en Dubstep-CD’s werden tevoorschijn gehaald. Na een geslaagde sessie zijn de broers de nieuw vergaarde skills wezen tonen binnen de jeugdhonk “Aletta”. Dit werd verrassend goed ontvangen door de aanwezigen. Zelfs dusdanig dat mensen naar hun artiestennaam vroegen. Voor de broers was het een feit, er moest een artiestennaam komen. Dubdulai was binnen een week een feit. Het duo bleef draaien op de jeugdhonk op verjaardagen en al de gratis publiciteit werd al snel opgevolgd door hun eerste gezamelijke echte optreden in de P3, Ondergrond.


De sound van DUBDULAI is te omschrijven als divers, hyped up, “logisch”, empathisch. Genres die centraal staan in de sets zijn Dubstep, Drumstep, Drum-n-Bass en alle andere varianten hierop. Centraal staat voor de DJ’s, dat het publiek begrijpt welke feeling word overgebracht. DUBDULAI doet dit door de combinatie van een goede opbouw in herkenbare nummers en het gevoel dat de nummers geven. Artiesten waarmee DUBDULAI te associëren is; Flux Pavilion, Skrillex, Eptic, Bare, Trolley Snatcha.

• • •

“Jeugdhonk Aletta” Ondergrond, P3, Radio NWR1

[1-10-’11] [1-12-‘11]

• •

Ondergrond 2, P3 Ondergrond 3, P3

[4-02-’12] [onbekend]


Onder het kopje Links/Demo’s worden twee demo’s aangereikt. De eerste demo is ter demonstratie van de draaiskills, de tweede demo is een compilatie ter demonstratie van de draaistijl. “Demo #1” [live mixtape, draaiskill] (Flashplayer) http://hulkshare.com/vbazpf6cvcmo (Downloadlink) http://bit.ly/sR94uG “Demo #2” [compilatie, draaistijl] (Flashplayer) (nog niet gereed) (Downloadlink) (nog niet gereed)


DJ Gear Live optredens - Pioneer CDJ1000’s (2 x) - DJM800 (1x) - Monitor speaker Producties Dubdulai produceert ook zijn eigen tracks. Deze zijn echter nog niet voldoende naar wens van de artiest zelf. Wel heeft Dubdulai voor rapper “Twist” de beat gemaakt voor het nummer “niks voor mij”. Recent is deze nog op Radio Purmerend gedraait. [19 November 2011] [Listen/download : www.rtvpurmerend.com/images/ items/201111192001.mp3]

www.signature-artists.nl www.souncloud.com/signature-artists www.facebook.com/signature.artists info@signature-artists.nl booking@signature-artists.nl

EPK DUBDULAI V1  
EPK DUBDULAI V1  

Nieuwe Upload wegens een foute instelling van de vorige Press Kit.

Advertisement