Page 1

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

SIEVILÄINEN

SIEVILÄINEN N:o 46 Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

K O T I S E U T U L E H T I

1

40v.

40. vsk Irtonumero 2,20 €

LÄMMIN KIITOS kaikille muistaessanne 40-vuotissyntymäpäiväämme. Oli kiva kun kävitte ja muistitte, tästä jatkamme eteenpäin hyvillä mielin ja kiitollisina. Päivä oli ikimuistoinen! SIEVILÄINEN / Sievi Seura ry

Juhlapäivän arvonnassa voitot osuivat seuraaville: Sieviläisen vuosikerta: Jaakko Vasari, Sieviläisen logolla varustettu kylpypyyhe: Joonas Kangasoja, sekä juhlavuoden mukit: Esa Sandholm ja Sirkka Kangas. Onnea voittajille! (voitot voi hakea Sieviläisen toimistolta)


SIEVILÄINEN

2

>

>

NIMIPÄIVÄÄ VIETTÄVÄT

Keskiviikko: Kristian, Ano Torstai: Iiris Perjantai: Janina, Janika, Janette, Janita Lauantai: Aarni, Aarne, Aarno

Sunnuntai: Eino, Einari Maanantai: Max, Tenho, Jousia Tiistai: Liisa, Elisa, Elise, Eliisa, Liisi, Elisabet

PÄÄKIRJOITUS

VITSI

Mille ei ryppyillä? - Mankelille.

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

>

MIETELMÄ

Suunnitelmiesi ei tarvitse olla epätavallisia tehdäkseen sinusta tavattoman onnellisen.

- Tove Jansson

VIIKON KUVA

SIEVILÄINEN K O T I S E U T U L E H T I

Postin lakko sotkii suunnitelmia Postin lakkoa odotellessa elettiin jännittäviä aikoja meidänkin lehdessämme. Olemme kuitenkin sillä tavalla onnellisessa asemassa, että valtaosaan omasta jakelustamme lakko ei vaikuta, mutta toki jonkin verran lehtiä kulkee myös postin kautta. Sieviläinen painetaan jakelun vajauksesta huolimatta kaikille tilaajille, paperiset lehdet saapuvat perille sitten aikanaan lakon päätyttyä ja tilanteen normalisoiduttua. Lakon aikana Sieviläisestä tehdään myös näköislehti, joka on tietenkin kaikille avoin ja vapaa luettavaksi. Lakko tuli harmilliseen aikaan. Vuosi on ihan lopuillaan, joulumyynnistä toivotaan parasta mahdollista ja tietysti samalla yrittäjät kartoittavat riskejä ja uhkakuvia, kuten nyt vaikka tätä postin lakkoilua, joka pahimmillaan romuttaa pienen yrittäjän loppuvuoden puristuksen. Toki postilaiset ihan aiheesta lakkoilevat, mutta kyllähän se silti harmittaa, kun "mikään" ei kulje "mihinkään" senkään vertaa kuin aiemmin. Nyt olisi postin johdolla aika miettiä korjaavia toimia ja katsoa kokonaiskuvaa, sillä onhan ne syyt nykytilanteeseen jostain löydyttävä. Ei alipalkattu ja ylityöllistetty työntekijä veny loputtomiin, vaan mitta tulee aivan varmasti täyteen. Mutta niin, sehän taisikin tulla jo... Hanna Kankaanpää

”vanhojen Sievin ja seudun rikkaat, pelastakaa kotiseutuhistoriaa esim. talojen kattoja korjaamalla. ”

Kiitos Sieviläisen juhlanumerosta! Olipa kiva lukea vuoden 1979 tapahtumia. Hieman hailakka oli liite mutta tekniikka parantaa sellaisenkin varmaan kohta. Mutin mainos oli tärähtänyt liikaa.

”Kiitokset Sievilehdelle ja Onnittelut! Hyvää jatkoa! Oli kiva

tilaisuus tarjoiluineen, herkullinen täytekakku ja Taimon musiikki oli virkistämässä. Kiitokset teille!

TEKSTARIT

050 564 2972

Jos lähetät tekstiviestin prepaid-numerosta, liitä mukaan yhteystietosi. Toimitus ei luovuta yhteystietoja ulkopuolisille. Toimituksella on oikeus muuttaa lähetettyjä tekstareita, tai olla julkaisematta hyvän tavan vastaisia viestejä.

Kakkua kaikille! Sieviläisen juhlista ylimääräiseksi jäänyt täytekakku löysi herkkusuiden pöytään Pihlajakotiin. Ja mikäs sen parempi paikka olisikaan, sillä Jussimäellä asuu monta Sieviläisen uskollista lukijaa! Kuvassa Pihlajakodissa Mäntylän osastolla Ari Aholan kuljettaman kakun vastaanottivat hoitajat Ira Kivijakola ja Riitta Ylikarjula.

Moi, oon Senni Hei, olen Senni Koskela. Olen 17-vuotias toisen vuoden opiskelija Ylivieskan ammattikoulussa media-alalla. Olen Sieviläisessä kuusiviikkoisen työssäoppimisjakson ajan. Harrastan piirtämistä, maalaamista, valokuvausta ja lukemista. Haaveeni on olla kuvittaja tai jonkinlainen graafinen suunnittelija – ja siihen pyrinkin. Voitin muutama viikko aikaisemmin Jeduskills-kilpailun, jonka ansiosta pääsen osallistumaan myös Taitaja-kisoihin Tampereelle ensi vuoden puolella tammikuussa. Sieviläisessä haluan oppia käyttämään Nikon-kameroita (koululla käytössä ovat Canonin kamerat). Haluaisin myös kokeilla taittaa lehteä. Seuraavat kuusi viikkoa tulevat varmasti olemaan mukavia ja hyvällä tavalla työntäyteisiä. Kuva: Eeva Laulumaa


SIEVILÄINEN

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Juttuvinkki? Ota yhteyttä: toimitus@ sievilainenlehti.fi 0443053272

3

UUTISVIIKKO

Antti Toivola, Mauno Ranto ja Rami Rauhala ottivat vastaan MTK-Sievin jättämän vetoomuksen yleisen kiinteistöveron nostamattajättämisen puolesta. Vetoomusta olivat luovuttamassa Juho Nivala, Antti Kangas ja Riku Somero.

Yleisen kiinteistöveron nosto iskisi eniten investoiviin tilallisiin HANNA KANKAANPÄÄ MAANANTAINA Sievin MTK:n johtokunnassa istuvat Juho Nivala, Antti Kangas ja Riku Somero ojensivat MTK-Sievin puolesta kunnanjohtaja Mauno Rannolle, kunnanhallituksen puheenjohtaja Rami Rauhalalle ja valtuuston puheenjohtaja Antti Toivolalle vetoomuksen, että yleisen kiinteistöveron korotusta harkittaisiin vielä uudemman kerran. MAATALOUSYRITTÄJÄT pitävät kohtuuttomana yleisen kiinteistöveron korotusta 0,93 eurosta 1,30 prosenttiin, sillä Sievissä pelkästään maatalouden tuotantorakennusten kohdalla se tarkoittaisi sitä, että kiinteistöveron kokonaissumma kohoaisi 72 000 eurosta 101 000 euroon. Korotus toisi noin 40 prosenttia lisää maksettavaa maatalousyrittäjille. Yrittäjät huomauttavat, että hankalasta taloustilanteesta johtuen maataloudella ei ole esitetyn korotuksen edellyttämää veronmaksukykyä, ja toteutuessaan korotus olisi erittäin epäoikeudenmukainen ratkaisu maatalouden kannalta. Yritykset tekevät investointeja pitkällä tähtäimellä ja

suotavaa olisi, että kunnan veropolitiikkakin olisi pitkäjänteistä. - Ymmärrämme korotuspaineen, mutta 40 prosentin kertakorotus on valtava. Kiinteistöverokertymästä reilu kymmenen prosenttia osuu maatiloihin, ja siitä puolestaan iso osa muutamiin suurimpiin tuottajiin. Ymmärrämme korotuksen tarpeen, mutta sitä emme hyväksy, että korotus tehdään yleiseen kiinteistöveroon. Tasapuolisempiakin vaihtoehtoja varmasti olisi, MTK-Sievin puheenjohtaja Juho Nivala toteaa. Hän muistuttaa, että Antti Rinteen hallitusohjelmaankin on kirjattu, ettei maataloudelle aiheuteta ylimääräisiä kustannuksia. Toteutuessaan tämä kuitenkin olisi nimenomaan suora lovi maatalousyrittäjän lompakkoon.

pysty tekemään poistoja rakennuksesta täydellä teholla. Näin se tuplaa ongelmaa ja siirtää sitä eteenpäin. Tuloksentekokyky tulee säilymään heikkona pari-kolme vuotta pidempään. Vaihtoehtoisesti tilat pakotetaan tekemään tappiollisia vuosia, ja se puolestaan vaikeuttaa jatkoinvestointeja. Kymmenen ensimmäisen vuoden jälkeen veronmaksukykykin on ihan erilainen, Antti Kangas puolestaan selvittää. - Korotus osuu eniten niihin yrityksiin, jotka investoivat ja kasvavat, sekä pyrkivät luomaan työpaikkoja kuntaan. Omalla kohdallani pelkkä korotuksen osuus olisi noin 4000 euroa, kokonaissumma paljon enemmän, Kangas jatkaa.

uuden navetan tai laajennuksen kiinteistövero kohoaisi korotuksen vuoksi jopa 15 000 euron vuosittaiseen pottiin. Kymmenen ensimmäisen käyttövuoden aikana rakennuksesta maksettaisiin pelkästään kiinteistöveroa yli 100 000 euroa. - Kiinteistöveron ongelma on se, että vaikka se on vähennyskelpoinen, niin alussa tuloksentekokyvyn ollessa heikko emme

voi luvata, etteikö korotuksia tulisi, Rami Rauhala totesi ottaessaan vastaan maatalousyrittäjien huolen. - Veronkorotusten lisäksi hallintokunnat ovat hakeneet myös säästöjä. Meillä ei ole jäänyt huomaamatta se, että kertakorotus kiinteistöveroon on iso, hän jatkaa ja toteaa, että maatalousyrittäjänä korotus osuu häntä myös omaan nilkkaan.

TYYPILLISEN

- KOKONAISTILANNE on haastava, enkä

- Korotus tuottaisi toteutuessaan kunnan budjettiin noin 120 000 euroa, eli on käytännössä summa, joka menee noin kahden ja puolen opettajan palkkakustannuksiin vuodessa, Rauhala kertoo. - Kunnan kokonaistilanne on vaikea, ja vaikka talousarviossa päästään hyvin lähelle nollaa, on sen sisälle leivottu isoja riskejä. Ne eivät suoraan liity maatalouteen vaan enemmänkin soteen ja Kallioon. Budjetti on hyvin niukka, mutta on tiedossa asioita, jotka nostavat sote-kustannuksiamme ensi vuonna. On kuitenkin hyvä asia, että monena vuonna peräkkäin erikoissairaanhoidon kulut ovat olleet pienet. Kysymys kuuluu, että kauanko sellainen tuuri jatkuu, Mauno Ranto taustoittaa. - Talousarviossa on isoja riskejä, ja siksi se on pyrittävä puristamaan mahdollisimman lähelle nollaa. Tämä vuosi jää 600 000700 000 euroa alijäämäiseksi, mutta se toki on pitkälti verokorttiuudistuksen ja verottajan tulorekisteriongelmien syytä, ja valtio sitä jopa hieman kompensoi. Helpot konstit on käytetty ja kaikki kivet käännetään säästöjen löytämiseksi.


SIEVILÄINEN

4

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

KUOLLEITA Rakkaamme

Elli Kaarina VESALUOMA o.s. Ojala

s. 11.03.1926 k. 27.10.2019 Niin väsyneenä loppumatkan kuljit, uneen rauhaisaan sä silmäsi suljit, ei yllättäen, mutta äkkiä kuitenkin, hiljeni sydän kultainen. Muisto lämmin voimaa antaa, surun raskaan hiljaa kantaa. Rakkaudella kiittäen ja kaivaten Marko ja Tarja Bettina Alisia Päivi ja Keijo perh. muut sukulaiset ja ystävät Ystävällisenä kutsuna kaikille ilmoitamme että rakkaamme siunataan Sievin kirkossa lauantaina 23.11.2019 klo 11. Siunauksen jälkeen muistotilaisuus seurakuntakodilla.

Valde Vilhelmi Pirttilahti on kuollut 87 vuoden ikäisenä Ylivieskan terveyskeskuksen vuodeosastolla. Kaipaamaan jäivät veli perheineen, sisarusten lapset perheineen sekä muut sukulaiset ja ystävät.

TILAISUUKSIA

To 14.11. klo 18.00 Sana ja rukous. Su 17.11. klo 11.00 Päivätilaisuus. Vilho ja Tenho Mäntyniemi. Tervetuloa tilaisuuksiin!

SANAN ÄÄRELLÄ

Lunta tulvillaan "Lunta tulvillaan on raikas talvisää". Nuo tutut laulunsanat sopivat tähän hetkeen, kun kirjoitan tätä tekstiä. Lunta tupruttaa taivaalta ja maan peittää lumi. Monelle lumen tulo tarkoittaa esim. suksien tai luistimien esiin ottamista ja ehkä lempiharrastuksen aloittamista tälle talvelle. Vaikkakin monelle talvi tarkoittaa lempiharrastuksen aloittamista, niin monelle se voi olla myös stressaavaa ja jännittävää aikaa. Pimeys, liukkaat kelit ja joulukiireet ovat varmasti monelle tuttu

stressin aihe tähän aikaan vuodesta. Itsellenikin tämä on niin tuttu tunne. Tähän hetkeen sopiikin hyvin yksi Raamatunteksti, joka auttaa ainakin minua jaksamaan: Joos. 1:9 "Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Tämän Raamatuntekstin myötä haluan toivottaa juuri sinulle rauhallista ja toivottavasti kiireetöntä Joulun odotusta. Tuomas Autio

KIRKOLLISET telmä, aihe ”Jumalan johdatus ja varjelus isänmaamme vaikeina aikoina”, Seppo Haaponiemi.

Kastettu: Pyry Mikael Leppänen, Väinö Alvar Poikkimäki Ke 13.11. Klo 13 Varttuneen väen kerho Asemakylällä, Erkan talossa. Klo 18.30 Lauluseurat Maija ja Pasi Göösillä, Maijannevantie 21. Klo 18.30 Lauluseurat ja RL Veli-Matti Huhtalalla, Kukonkyläntie 256. To 14.11. Klo 12 Varttuneen väen kerho Vanhallakirkolla, Turvalassa. Klo 12 Sievin Ry, Aikuistenkerho. Timo Heikkilän esi-

Pe 15.11. Klo 19 Kiiskilän Ry, Lauluseurat, Tuomo Jokitalo. La 16.11. Klo 19.30 Sievin Ry, seurat, Petri Silver. Su 17.11. Klo 10 Messu kirkossa, Pekka Lehto, Arto Somero, Päivi Aho ja Minna Niemi-Korpi, viulu. Klo 13 Sievin Ry, Seurakuntapäivät, ”Uskovainen moniarvoisessa yhteiskunnassa”, Mikko Tahkola, Jukka Muhola. Rakennuslainakolehti. Seurakyyti. Myytävänä ruokaa omiin astioihin. Klo 19 Kiiskilän Ry, julkaisuilta, Asko Syrjälä.

Ma 18.11. Klo 11 Neulekerho Kirppis-Kyläkamarissa. LAPSITYÖ Perhekerhot kokoontuvat keskiviikkoisin ja torstaisin (Kirkkotie 7) klo 10-12. Tarjoamme aamupalaa. Vapaaehtoinen maksu kummityölle.

Turussa 15. – 17.11. Ilmoittautuneille lisätietoja retkikirjeessä. MUSIIKKITYÖ Kirkkokuoron harjoitukset keskiviikkoisin klo 18.3020.30.

RIPPIKOULUT Rippikoulun aloitus 1.12. klo 10 kirkossa. Messun jälkeen kahvit ja infotilaisuus seurakuntakodilla.

Pe 15.11. klo 19 ” Musiikki ilonamme” musiikki ja yhteislauluilta Sievin kirkossa Ohjelmassa musiikkiesityksiä ja yhteislauluja. Urkurina ja säestäjänä toimii Oululainen urkutaiteilija Elias Niemelä. Elias Niemelän ohjelmanumeroiden lisäksi illan rakentajina on joukko musiikinharrastajia. Tilaisuus on tarkoitettu jokaiselle ja on maksuton. Illan aikana lauletaan kaksi toivelaulua.

NUORISOTYÖ Maata näkyvissä –festarit

MUUT Ti 26.11. klo 10 on Aikuis-

DIAKONIATYÖ Diakonissa Kaarina Torven tavoitat 040-5638418. Kyläkamari/Kirppis Kyläkamari/Kirppis avoinna ti – pe klo 10 – 14.

tenkerhon ja Vanhemman väen joulujuhla ja jouluruokailu Ylivieskan Rauhanyhdistyksellä. Kokoonnumme Sievin S-market klo 9.30. Järjestelemme kaikille kyydit ja jatkamme henkilöautoilla Ylivieskaan. Ilmoittautumislista on Sievin Ry:n ilmoitustaululla. Voit myös ilmoittautua Aino Kalliokoski p. 050 5410375 tai Teirikangas p. 040 7764089. Kirkkoherranvirastossa myytävänä adresseja 14€/ kpl. KIRKKOHERRANVIRASTON aukioloajat ma 9-14, ti 13-16.30, Ke 9-12 Huom! puhelinnumero 044 7001310. Sähköposti sievi.seurakunta@evl.fi, Kotisivu: www. sievinseurakunta.fi

SELVITTELYSSÄ

olivat

Tuuli tuivertaa puista lehdet maahan putoaa Huurteinen maa lumivaipan saa Kesän muistot nää lumivaipan alle jää Päivä painuu ilta hämärtää yöhön vaipuu Aamu sarastaa uusi päivä koittaa Elämä voittaa toivon mukaan pahat ajatukset poistaa. Kirjoitti Terttu Nikkarikoski

Vanhat valokuvat ja kertomukset ilahduttavat!

Seurakuntayhtymähanke kaatui KALAJOEN rovastikunnan yhdeksän seurakunnan kesken suunniteltu seurakuntayhtymä ei toteudu ainakaan lähitulevaisuudessa. Selvitystyöryhmää vetänyt lääninrovasti Kari Tiirola totesi viikonloppuna, että edellytyksiä työn jatkamiselle ei ole, sillä seurakunnista alkoi kantautua tietoja, joiden mukaan luottamushenkilöiden enemmistö melkein kaikissa seurakunnissa oli asettunut eri seurakunnissa pidetyissä hallinnon iltakouluissa hanketta vastaan. Kirkkoherrojen kanssa käydyn sähköpostikeskustelun jälkeen lääninrovasti päätti työn keskeyttämisestä.

Talviruno

mukana Alavieskan, Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjoen, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan seurakunnat. Yhtymäselvitykseen lähdöstä olivat aikanaan päättäneet seurakuntien kirkkovaltuustot. Rovastikunnan seurakunnista Haapavesi ja Kalajoki jättäytyivät alun perinkin hankkeen ulkopuolelle. SEURAKUNTAYHTYMÄHANKKEEN taustalla oli

huoli Kalajoen rovastikunnan seurakuntien voimakkaasta jäsenmäärän laskusta erityisesti alueen negatiivisen muuttoliikkeen vuoksi. Viidessä vuodessa rovastikunnan seurakuntien jäsenmäärä on vähentynyt

Lähetä julkaistavaksi vanha valokuva tai muistelma toimitus@sievilainenlehti. fi tai tuo toimitukseen.

Onnittele alle 15-vuotiasta lehdessämme maksutta! n. 3 000 henkeä eli yhden pienen seurakunnan verran. Yhtymän myötä seurakunnille etsittiin isompia hartioita selvitä tulevaisuuden haasteista sekä merkittäviä säästöjä erityisesti taloushallinnon osalta.


SIEVILÄINEN

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

5

Kotirintaman muistot talteen O I VA K A N K A A N P Ä Ä VETERAANIVÄKI kokoontui yhteiseen ruokailu- ja tiedotustilaisuuteen kunnantalolla. Keski-Pohjanmaan Sotaveteraanipiiristä perinneasiamies Aaro Marjakangas vieraili tilaisuudessa kertomassa suunnitellusta kotirintamamuistojen talteen saattamisesta: - Perinnetyön piirissä on tehty paljon työtä. Nyt uutena hankkeena olisi tarkoitus saada talteen kotirintaman muistelmia vuosilta 1939-1945. - Meille perustettiin valtakunnallinen Tammenlehvän Perinneliitto, joka ei kuitenkaan itse varsinaista perinnetyötä tee, vaan on lähinnä sateenvarjo, jonka alle perinnetyöntekijät kokoontuvat. Veteraanijärjestöistä jäsenmäärältään suurimmalle, Suomen Sotaveteraaniliitolle, annettiin tehtäväksi organisoida ja luoda muotti miten tämä perinnetyö etenee. - Nyt toimitaan niin, että sotaveteraanipiireissä on veteraanitoimikunta ja perinneyhdysmies, joka minä olen Keski-Pohjanmaan piirissä tällä hetkellä. Tammenlehvän Perinneliitto ylimpänä tarkkailee ja kutsuu kahdesti vuodessa alueita neuvonpitoon - mitä piireissä on saatu aikaan. Meidän alueeseemme kuuluu Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi, eli lähes puolet Suomen maapinta-alasta, Aaro Marjakangas ker-

Heikki Lahti ja Anna-Liisa Kankaanpää ovat tehneet pitkän päivätyön veteraanien hyväksi ja työ jatkuu edelleen. Perinneasiamies Aaro Marjakangas vieraili tilaisuudessa.

too. - Rintamaveteraanien sotatie on tallennettu hyvin kotipitäjien veteraanikirjoihin, mutta kotirintamaa ylläpitäneiden naisten, tyttöjen, poikien ja vanhusten tarinoita ei ole juuri taltioitu. Tavoitteena on

haastatella sodan aikana eläneitä sekä kirjata tarinat muistiin tai tallentaa ne. - Sotaveteraanipiirin perinnetoimikunta toivoo tarinoita koko maakunnasta ja kaikista pitäjistä. Seitsemän sotavuoden, talvi- ja jat-

kosodan sekä Lapin sodan aikana jokaisen lähipiirissä on koettu monia vaiheita ja tunteita sekä rintamalla että kotikylissä. – Tärkeintä on nopeasti saada tallennettua näitä tarinoita kun vielä on ensikäden tietoa. Tarinat voi-

taisiin tallentaa esimerkiksi kuntien arkistoihin, joissa ne olisivat saatavilla esimerkiksi opinnäytetöihin aineistoiksi. Ehkä ne voidaan saattaa joskus myös kansien väliin, Aaro Marjakangas valistaa.

Anne-Maj Mäenpää jatkaa puheenjohtajana

Eläkeliiton Sievin yhdistys kokousti O I VA K A N K A A N P Ä Ä KOKOUKSESSA puhetta johti Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Pirjo Palosaari-Penttilä ja sihteerinä oli Eila Löytynoja. Palosaari-Penttilä valittiin piirin puheenjohtajaksi vuodenvaihteessa Juhani Forsludin vetäydyttyä tehtävästä. - Meidän arvomme ovat sellaisia, joita kannattaa aina välillä miettiä. Inhimillisyys, ikäystävällisyys, tasa-arvo ja yhteisvastuu. Olen huomannut piirin toiminnassa, että tasa-arvo ei ole pelkästään miesten ja naisten välinen tasa-arvo, vaan se pätee myös alueellisesti. Tavoitteenamme on kohdella kaikkia yhdistyksiä samalla tavalla. Järjestämme kaikille yhdistyksille toimintaa, koulutusta ja erilaisia tapahtumia, Pirjo Palosaari-Penttilä lausui kokouksen aluksi. Anne-Maj Mäenpää valittiin jatkamaan puheenjohtajan- ja Eila Löytynoja sihteerin tehtävissä Osalle johtokunnan jäsenistä tuli vuodet täyteen ja uusiksi jäseniksi kokous valitsi seuraavat: Marjatta Koskela, Mikko Nivala, Elisa

Kokouksen osanottajat yhteiskuvassa. Oikealla Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Pirjo Palosaari-Penttilä.

Luomala, Elvi Ojala ja Ossi Sali. Vanhoina johtokunnassa jatkavat: Kauko Huhtala, Liisa Korhonen, Anneli Kumpulainen Eila Löytynoja ja Arvo Rääsiö.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2020 tähtää runsaaseen ja monipuoliseen toimintaan. Liikunnallinen toiminta: Vesijumppa Uikossa joka toinen kes-

kiviikko. Boccia- pelit Miitissä joka toinen keskiviikko. Kuntosaliryhmät torstaisin. Naisten terveysliikunta Miitissä maanantaisin. Osallistutaan piirin järjestämiin

kilpailu-, liikunta- ja ulkoilutapahtumiin. Käynnistetään keilailutoimintaa. Muu toiminta: Osallistutaan piirin järjestämiin pilkki-, onki- ja karaokekilpailuihin. Päiväkahvitilaisuuksiin pyritään hankkimaan erilaisia luennoitsijoita ja niitä pyritään lisäämään kokoontumistilojen saannin mukaan. Järjestetään kesäretki, sokkoretki, puurojuhla, jouluruokailu sekä teatterimatkoja, mahdollisesti yhdessä Toholammin yhdistyksen kanssa. Osallistutaan Muttimarkkinoille. Osallistutaan yhteistoimintaan eri järjestöjen, kansalaisopiston, seurakunnan ja kunnan kanssa. Osallistutaan vapaaehtoistyöhön, kuten kynkkärinkiin, kuorovierailuihin, yhteisiin virkistystilaisuuksiin, piirin järjestämiin koulutustilaisuuksiin, kokouksiin, tapahtumiin sekä joululehden tekemiseen ja myyntiin. Järjestetään yleiset syys- ja kevätkokoukset ja hallituksen kokouksia tarpeen mukaan. Ylläpidetään yhdistyksen kotisivuja ja tehostetaan jäsenhankintaa.


6

SIEVILÄINEN

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Yli kolmesataa vierasta juhlisti Sieviläisen 40-vuotista historiaa vuonna 1979 kuvattu kaitafilmivideo, joka digitoitiin juuri parahiksi ennen juhlaa. Keskustelua herätti myös juhlanumeron välissä ilmestynyt uusintapainos Sieviläisen numerosta kaksi - joka itseasiassa oli vasta koenumero ennen varsinaista julkaisupäätöstä.

HANNA KANKAANPÄÄ OLIPA se hieno päivä! Sieviläisen toimituksessa kävi viime viikon torstaina yli kolmesataa juhlavierasta. Kahvipannu kävi kuumana ja täytekakku maistui, mutta varmasti parasta oli se, että käymisen lisäksi suuri osa vieraista jäi toviksi myös viihtymään kanssamme. Tunnelma oli kuin yhdessä isossa olohuoneessa, kun nauru raikui ja kuulumiset vaihtuivat uusien ja vanhojen sieviläisten kohdatessa. Iloa, naurua, muistelmia ja mukavaa yhdessäoloa, paljon uusia ja vanhoja tuttuja. On heti alkuun sanottava, että kiitos kaikille osallistujille aivan ihanista juhlista! MEILLÄ oli ilo saada juhlaan mukaan taitava haitarinsoittaja Taimo Löf, joka kyllä osasi tuttuun tapaan ottaa yleisönsä. Haitari soi juhlien alusta loppuun niin suunniteltua ohjelmistoa kuin toiveitakin, ehtipä hän samalla vielä jututtaa vieraitakin. Erityisen suosittu ohjelmanumero oli Sievistä

Kahvia ja kuulumisia. Kuvassa avustajamme Tiina Timlin.

SIEVI-SEURAN puheenjohtaja Ari Ahola kiittää Sieviläisen uskollisia lukijoita niin osallistumisesta juhlaan kuin 40 vuoden yhteisestä taipaleestakin. Parin viime vuoden aikana uudistuksia on tehty lehden lisäksi myös toimitiloissa, jotka sellaisenaan olivat jo jääneet ajastaan jälkeen. Jo aiemmin Sievi-Seuran omistaman rakennukseen uusittiin ulkovuori ja vaihdettiin lämmitysjärjestelmäksi maalämpö, ja tänä syksynä uusittiin sisätilojen kaikki pinnat lattiasta kattoon. Ja kun kerran aloitettiin, niin samalla vaihtui sisustuskin lähes kokonaan uuteen. Juhlat olivat samalla myös tilaisuus tutustua remontin lopputulokseen.

Taimo Löfin soittoa oli ilo kuunnella!

Hyvässä hengessä musisoitiin ja rupateltiin. Samalla oli hyvä seurata videolta kuulumisia vuoden 1979 Sievistä.

Tuvan täydeltä väkeä!


Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

SIEVILÄINEN

7

Annen Hiuskulma täytti 25 vuotta haluavat mennä asiakkaaksi. - Kuvilla voi tehdä mainontaa ja markkinointia, esitellä työntekijät ja heidän töitään. Silti näen, että perinteinen lehtimainontakin toimii edelleen, koska asiakaskunta meillä on niin laaja. Kaikkia ei Facebook-mainonta tavoita, Anne mainitsee.

TIINA TIMLIN

olen kiitollinen asiakkaistani ja ihanista, lojaaleista ja luotettavista työntekijöistäni. Kiitollisuus on päällimmäinen tunne, tähdentää pitkään kampaamoalan yritystä Sievissä pitänyt Annen Hiuskulman yrittäjä Anne Väänänen. Torstaina 7.11. Annen hiuskulmassa vietettiin yrityksen 25-vuotisjuhlapäivää. Kahvi- ja makkaratarjoilu, edulliset palvelut ja tuotteet olivat saaneet ihmiset liikkeelle, ja Hiuskulmassa olikin torstain iltapäivänä positiivista hyvän mielen tungosta. - TÄNÄÄN

ANNE Väänäsen kampaamotoiminta alkoi kiertävänä kampaajana vuonna 1994. Työskenneltyään asiakkaiden kodeissa muutaman kuukauden ajan hän perusti Järvikylällä sijaitsevan Järvivalinnan vuokratiloihin oman kampaamon. Töitä riitti ja kyläläiset ottivat nuoren parturikampaajan hyvin vastaan. Kului vuosi,

Anne Väänänen on toiminut yrittäjänä Sievin keskustassa jo 25 vuoden ajan.

ja vasta 25-vuotias nuori yrittäjä teki rohkean päätöksen

ostaessaan liikehuoneiston Sievin keskustasta Kanto-

lantieltä, jossa yritys toimii edelleen. Keskustan liikkeeseen Anne palkkasi työntekijän ja pyöritti samaan aikaan vielä vuoden ajan ensimmäistä kampaamopistettään kotikylällään Järvikylällä. Noista ajoista keskustan kampaamotilat ovat laajentuneet useaan kertaan ja Anne on kasvattanut yritystään perustamalla Annen Hiuspisteen Toholammin keskustaan vuonna

2007 sekä Annen Hiushuoneen Ylivieskan Kärkkäiselle kaksi ja puoli vuotta sitten. Tällä hetkellä Anne työllistää 10 kauneusalan ammattilaista. - SUURI muutos tässä parin vuosikymmenen aikana on ollut sosiaalisen median tulo hiusalalle, Anne sanoo. - Ihmiset seuraavat todella paljon toisten tekemiä töitä ja niistä valitsevat kenelle

MUITAKIN muutoksia on aika tuonut kauneusalan palvelutarjontaan. - Työn yhteydessä tehtävät hoidot, päänahan hoidot ja hiusten kevyet sävytykset, joita ei välttämättä ennen ollut, Anne luettelee. - Myös kosmetologipalvelut ovat tulleet vasta myöhemmin. Itse valmistuin kosmetologiksi neljä vuotta sitten, mutta olemme tarjonneet kosmetologin palveluita jo lähes kymmenen vuoden ajan. - Monenlaista on matkan varrella ollut. Olen tosi tyytyväinen, että 25 vuotta olen pystynyt yrittämään ja työllistämään näin monta ihmistä, sanoo Anne kiitollisena.

Neljä vuosikymmentä Sievin Savi -yrityksen synnystä Utua laukku- ja vaatemallistoa, jotka kaikki ovat saatavilla myös verkkokaupasta. - Terhi vastaa Sievi Shopin kehittämisestä ja minä Utua-brändistä. Veljemme Kimmo on yrityksen osakkaana ja tärkeä lenkki ketjun kehittämisessä, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Piia Vähäsalo. - Meillä on toimiva myymälä Sievissä. Teemme paljon tiimityötä ja meillä on hyviä luovia ihmisiä täällä töissä, Piia jatkaa.

TIINA TIMLIN SIEVIN Savi juhlisti 40-vuotista yrittäjyyttään viime torstaina. Vuonna 1979 Leila Vähäsalon keramiikkaharrastuksesta syntyi punasavisten käyttöesineiden valmistukseen erikoistunut perheyritys, joka innovatiivisuuden ja ahkeran työn myötä kasvoi laajalti tunnetuksi ja vahvaksi sieviläiseksi. Keramiikkaa valmistettiin vuoteen 2014 saakka, jolloin yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos ja toimitusjohtajana jatkoi Leila ja Mauno Vähäsalon tytär Terhi Vähäsalo. Sitä ennen, vuonna 2006 Sievin Savi oli ottanut Sievin keramiikkamyymäläänsä myyntituotteiksi myös Sievin Jalkineen vapaa-ajan jalkineita sekä turva- ja ammattijalkineita, joiden myynti sittemmin on muovautunut Sievin Savi -yrityksen päätuotteeksi. TÄNÄ päivänä yritys työllistää 36 ihmistä. Sievi-Shop -liikkeet yltävät Rovaniemeltä Helsinkiin ja myyvät Sievi-tuotteiden lisäksi Piia Vähäsalon suunnittelemaa

Piia Vähäsalo (vasemmalla) suunnittelee ja vastaa Utua-brändistä ja Terhi Vähäsalon päävastuualueena on Sievi Shop -ketju. Yrityksen johtaminen on kuitenkin vahvasti tiimityötä.

UTUA-MALLISTO alkoi syntyä tarpeesta saada asiakkaille Sievi-jalkineiden rinnalle sopivia asusteita. Piian muotoilema ensimmäinen laukkumallisto valmistui markkinoille viisi vuotta sitten. - Haluan muotoilla ajattomia ja kestäviä laukkuja, jotka valmistuksen osalta täyttävät laatu- ja ympäristösertifikaatit. Laukkujen pitää olla kestäviä, Piia tähdentää. - Utuan nahkalaukut valmistetaan Kreikassa. Aina haetaan mahdollisimman läheltä valmistaja, joka pystyy meidän valitsemilla arvoilla toimimaan. Tuotanto tapah-

tuu eettisesti ja ekologisesti. PIIA Vähäsalon pitkäaikainen haave toteutui tänä syksynä, kun hänen suunnittelema vaatemallisto saatiin Sievi-tuotteiden ja Utua-laukkujen rinnalle. - Vaatesuunnittelun tavoitteena on tehdä uusia lempivaatteita. Näissä vaatteissa on mukava olla, ne ovat värikkäitä ja kauniita, Piia kertoo. - Samat kestävyyskriteerit ja arvot koskevat kaikkea tuotantoamme. Laukkujen, vaatteiden ja asusteiden tulee olla laadultaan Sievi-tuotteiden pitkäikäisiä kumppaneita. - Haluamme viedä Sievi-merkin sanomaa maailmalle! Laukut, vaatteet ja asusteet täydentävät kokonaisuutta, Piia Vähäsalo tiivistää uudistuvan yrityksen nykyistä päätavoitetta. TORSTAI - ILTAPÄIVÄNÄ

Sievin Saven edusta täyttyi asiakkaista: tarjolla oli juhlavuoden kunniaksi makkaratarjoilua, liikkeessä tuotealennuksia ja saatavilla uusi Utua-vaatemallisto.


SIEVILÄINEN

8

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kimppakodin tiimi palaveripöydän ääressä. Vasemmalta: Jarmo, Johanna, Tarja, Anne, Rami, Sampo, Pirjo, Suvi, Annu ja Konsta. – Hoitoala on tyypillinen naisvaltainen ala, mutta me olemme onnekkaita, kun lähes puolet tiimistämme on miehiä, Annu Mikkilä toteaa tyytyväisenä.

Arjen taitojen oppia, yhteisiä retkiä, aitoa välittämistä ja paljon muuta

Kimppakodissa ollaan yhtä perhettä TA P I O RO M P PA I N E N JUSSINMÄENTIEN varrella sijaitseva Kimppakoti on yksityinen tehostetun palveluasumisen sekä tuki- ja harjaantumisasumisen palveluja tarjoava yritys. Kimppakoti on toiminut Sievissä vuodesta 2000 alkaen. – Aloitimme tuolloin toimintamme kolmen hengen voimin Jyringissä Mutkatiellä sijaitsevassa omakotitalossa, jossa tilaa oli seitsemälle asukkaalle. Vuonna 2002 ostimme Jussintieltä meijerin henkilökunnan rivitalon ja vuonna 2006 tilat laajentuivat pihan vastakkaisella puolella olevan Nuorisotalo Miitin viereiseen rivitaloon, yrittäjä Annu Mikkilä ja sairaanhoitaja/esimies Anne Poutanen tiivistävät. ANNU ja Anne ovat työskennelleet hoitoalalla lähes yhtä kauan. – Valmistuin hoitoalalle vuonna 1999, jonka jälkeen olin töissä Visalan sairaalassa sekä palvelukodilla Ylivieskassa, kunnes vaihdoin siskoni tilalle äitimme perustamalle Haapajärven Kimppakodille. Sieltä siirryin tänne Sieviin, Annu summaa. Anne kertoo valmistuneensa lähihoitajaksi vuonna 1998 ja sairaanhoitajaksi vuonna 2002. – Olin täällä sairaanhoitajaopiskelijana harjoittelussa ja valmistumiseni jälkeen jäin tänne töihin, kovin äkkiä 17 vuotta Kimppakodilla on vierähtänyt, hän naurahtaa.

Kimppakodin arkea leimaa vahva yhteisöllisyys sekä hoitajien että asukkaiden kesken, joka näkyy myös pitkissä työsuhteissa. Suuri osa henkilöstöstä on jäänyt töihin tutustuttuaan Kimppakotiin työharjoittelujaksojen aikana. – Pitkäaikaisin työntekijämme Tarja on ollut mukana vuodesta 2000 alkaen ja lähes 10 vuotta tiimissämme toimineitakin on viisi. Vahvuus ja hyvinvointi haasteellisessa työympäristössä kumpuaa yhteisistä arvoista vaikka persoonina olisimmekin erilaisia, Annu Mikkilä vahvistaa. KIMPPAKOTI on ottanut aina mielellään työharjoittelijoita ja yritys on palkittu muutaman kerran opiskelijoiden palautteiden pohjalta parhaana työharjoittelupaikkana. Tällä hetkellä Kimppakoti työllistää Annun ja Annen lisäksi yhden päihdetyöntekijän, keittäjän sekä seitsemän lähihoitajaa ja kiinteistöhuoltajan. Tehostetun palveluasumisen yksikössä on 12 asukaspaikkaa ja tukiasuntojen puolella asukaspaikkoja on 10. Näiden lisäksi tulevat asukkaiden yhteiset oleskelu-, ruokailu- ja saunatilat. Kimppakodin palvelut on suunnattu erityisryhmille. Asukkaaksi tullaan Kallion kuntayhtymän tai Soiten (Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä) maksusitoumuksella. – Asukkaamme ovat lievästi kehitysvammaisia ja päihde- tai mie-

lenterveyskuntoutujia. Suuri osa asukkaistamme on ikääntyneitä, joista monilla on taustallaan pitkä sairaalajakso. Laadimme jokaiselle henkilökohtaisen kuntoutusja hoitosuunnitelman yksilölliset tarpeet huomioiden. Uutena huolestuttavana piirteenä olemme panneet merkille päihteiden käytön vahvistumisen, joka näkyy muun muassa yhä nuorempien alkoholidementikkojen määrän kasvuna. – Monille Kimppakoti on kuitenkin se ainoa koti, jossa heillä on myös itsemääräämisoikeus ja vapaa liikkuvuus esimerkiksi itsenäisiin asiointikäynteihin kuntakeskukseen tai kävelylenkeille, Annu Mikkilä taustoittaa. Iltaisin ja öisin tukiasuntojen puolella ei ole hoitajaa mutta tehostetun palveluasumisen puolelta yöhoitaja valvoo toki sisäistä ja ulkoista turvallisuutta ympäri vuorokauden, tukenaan myös kameraja ovihälytysjärjestelmä. – Jos jokin asia askarruttaa tai on kysymistä, meihin voi aina ottaa yhteyttä ja tulla vaikka käymään, Annu Mikkilä rohkaisee. SIEVIN Kimppakodin palvelulinjat ovat tehostettu palveluasuminen, tuki- ja harjaantumisasuminen, sekä intervallijaksot, eli lyhytaikaiset asumisjaksot palvelukodissa esimerkiksi omaishoitajan ollessa lakisääteisellä vapaalla. – Tehostetun palveluasumisen yksikkö on hoivan ja huolenpi-

Monille Kimppakoti on kuitenkin se ainoa koti, jossa heillä on myös itsemääräämisoikeus ja vapaa liikkuvuus esimerkiksi itsenäisiin asiointikäynteihin kuntakeskukseen tai kävelylenkeille. don yksikkö, jossa asukkaat saavat yksilöllistä tukea, ohjausta ja hoivaa sekä huolenpitoa arkipäivän toiminnoissa. Toiminta perustuu yhteisesti sovittuihin arvoihin ja yhdessä töitä tehden asukaslähtöisesti, yksilöä ja ihmisarvoa kunnioittaen. – Kuntoutuksessa keskitymme asukkaidemme hoivan tarpeisiin, jokaisen vahvuudet huomioon ottaen, Anne Poutanen kertoo. – Tuki- ja harjaantumisasukkaat harjoittelevat itsenäistä vastuunottoa omasta elämästään kahden

hengen soluasunnoissa. Asukkaat harjoittelevat muun muassa asunnon siisteydestä, asioinneista ja laboratoriokäynneistä huolehtimisesta. – Kuulumme perusterveydenhuollon piiriin. Yhteistyömme niin terveyskeskuksen hoitohenkilökunnan kuin Kallion ja Soiten sekä esimerkiksi Ylivieskan terapiakeskuksen kanssa on sujunut erinomaisesti, Annu ja Anne kiittävät. KIMPPAKODIN yhteisö on kuin perheyhteisö: työtä tehdään ja arkea eletään täydellä sydämellä. Käytännössä tämä tarkoittaa myös sitä että asukkaita ja heidän toiveitaan kuunnellaan. Esimerkiksi yhteisissä palavereissa otetaan vastaan muun muassa harrastuksiin, virkistystoimintaan ja lempiruokiin liittyviä toiveita. – Asukkaamme ovat avoimia ja tykkäävät harrastaa. Meillä on muun muassa peli- ja jumppailtoja, luontoretkiä, grilli-iltoja, kotimaan reissuja sekä lämmin yhteistyö seurakunnan kanssa. Osa asukkaista käy kansalaisopiston erityisryhmien liikuntakerhossa. – Vuonna 2016 olemme tehneet viimeksi ulkomaanreissun Mallorcalle, mutta tällä hetkellä asukkaidemme iän ja terveyden puolesta kaukomatkat eivät ole mahdollisia. Omaistenpäivä ja Pikkujoulujuhlat taitavatkin olla seuraavana listalla, Annu Mikkilä ja Anne Poutanen pohtivat.


SIEVILÄINEN

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

9

Hilkka on yrittäjä, ystävä ja tiukka ammattilainen HANNA KANKAANPÄÄ PERJANTAINA kukkakaupalla juhlittiin Hilkka Kulmalan kauppiasuran 30-vuotisjuhlia kakkukahvien merkeissä. Samalla tuli huomioitua jo vuosi sitten saatu yrittäjäpalkinto, jota ei ole ehtinyt erikseen juhlistaa. - Vuosi on hurahtanut niin, että työ on vienyt mennessään. Viikonloppuisin on yleensä juhlia ja hautajaisia, joten aina on juhlaa siirretty, Kulmala kertoo. SIEVIN yrittäjien myöntämä yrittäjäpalkinto on osoitus pitkäaikaisesta merkittävästä työstä niin Sievin kuin sieviläistenkin hyväksi. Sitä työtä Hilkka on tehnyt suurella sydämellä, lähellä ihmistä. Hän on kulkenut mukana niin iloissa kuin suruissakin, koko ihmisen elinkaaren kaikissa vaiheissa syntymästä kuolemaan. Matkanvarrelle on kertynyt itkuja ilosta ja surusta, kohtaamisia, jotka ovat jääneet mieleen. - Olen ylpeä työstäni, ja todella kiitollinen kaikesta saamastani palautteesta vuosien varrella, hän kertoo. HILKKA tuntee lähes kaikki sieviläiset, ja esimerkiksi tilausta ottaessa puhelimessa ei ole tarvetta kirjoittaa osoitetta ylös - hän tietää muutenkin missä ihmiset asuvat. Itseasiassa, hän on käynyt lähes jokaisessa Sievin talossa. Kun käytännön asiat ovat jo hallussa, jää aikaa enemmän sille tärkeimmälle, ihmisen lukemiselle. - Läheskään kaikki eivät sisälle tullessaan tiedä mitä ovat hakemassa. Varsinkin, kun suru on lähellä, on usein vaikeaa keskittyä siihen minkä värisiä kukkien pitäisi olla tai miten hautausjärjestelyt hoidetaan. Olen oppinut

Pitkästä yrittäjäurasta Hilkkaa onnittelemassa kunnanjohtaja Mauno Ranto. Turhan viralliseksi ei päässyt tunnelma nytkään, niinkuin ei kukkakaupalla yleensäkään - naurunremakan vallitessa vaihdettiin kuulumisia ja syötiin kakkua.

lukemaan asiakasta ja tilannetta, ja jopa vähän tuntemaan ihmisen sisintä, sillä nämä ovat herkkiä asioita, hän kertoo. - Asiakkaiden palaute ja luottamus ovat kuitenkin tärkein mittari, ja parhaimmillaan tuntee tehneensä jotain hyvää ja tärkeää toisen hyväksi, hän pohtii. TYÖHÖN on helppo uppoutua. Pienellä paikkakunnalla ihmiset

ovat tuttuja, ja työtä ja vapaa-aikaa on joskus vaikea erottaa toisistaan. Kun ihmisen kohtaa haavoittuvimmillaan ja myötäelää ihmiselämän suuria tapahtumia, ei tunteita voi ravistaa pois ruokakaupassakaan. - Onhan se niin, että jos edellisenä päivänä on yhdessä itketty tai iloittu ja kohtaan saman ihmisen maitohyllyllä, niin kyllä ne tunteet sieltä tulevat, olipa sitten töissä tai

vapaalla. Ja usein tietää asioita, joita pinnan alla tapahtuu, vaikka päällisin puolin olisikin ihan ok. Silloin tuntuu tärkeältä kysyä, että miten sinä jaksat, hän kertoo.

ti jää askartelemaan kaikenlaista pientä kaupan puolelle. Ne on niitä pieniä asioita, joita tekee valmiiksi ja yhtäkkiä huomaa tuntien hujahtaneen. Hyvä tapa irrottautua on lähteä lenkille, ja yleensä lähdenkin heti kun laitan kaupan kiinni. Hilkka Kulmala onkin tuttu näky reippailemassa kylänraitilla - milloin missäkin päin Sieviä.

OMASTA jaksamisesta huolehtiminenkin on tärkeää, ja kun koti on kaupan yhteydessä, on joskus vaikea lopettaa päivän työt ja siirtyä vapaalle. - Niinhän siinä käy, että helpos-

Maikki Takanen

Pirjo Tuomimäki

Tomi Pääkkö

Tellervo Kalliokoski

1. Kyllä, kyllä. 2. Olisi kiva, jos olisi jotain lasten ohjelmaa, kuten laulua ja leikkiä. 3. Tsemppiä vain, kaikki yritykset mukaan reippaasti.

1. Haluaisin kyllä tulla, mutta en ehkä pääse. 2. Että olisi paljon joulumieltä ja harras tunnelma. 3. Kannattaa osallistua!

1. Kyllä, kaupalla koko illan kaupan omissa jouluavajaisissa. Yleisestä joulunavauksesta ei vielä tiedetä mitä kaupalla keksitään. 2. Olisipa paljon porukkaa ja hyvä ilma! 3. Mahdollisimman paljon yrityksiä mukaan.

1. Se riippuu niin monesta asiasta, en vielä tiedä pääsenkö. 2. Kunhan pukki tulee, ei kummempaa.

GALLUP

S E N N I KO S K E L A

1. Aiotko tulla joulunavajaisiin? 2. Onko sinulla toiveita joulunavajaisiin liittyen? 3. Onko sinulla terveisiä paikallisille yrityksille?

3. Voisivat sponsoroida lapsille karkkia.


SIEVILÄINEN

10

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

KUNTA TIEDOTTAA

MAA- JA METSÄTALOUSMARKKINAT

MUISTIO Meiltä kaikki metsäpalvelut Sievissä

Alueellinen Sydämen asialla Sydänviikonloppu Kalajoen Kristillisellä Opistolla 15.-17.11.2019 kaikille sydämensä terveydestä kiinnostuneille. Viikonloppu tarjoaa monipuolisen kattauksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää asiaa: luentoja, liikuntaa, kulttuuria, yhdessäoloa sekä hyvää ruokaa. Ilmoittautuminen ja lisätiedustelut Opiston toimistoon puh. 08 463 9200 tai toimisto@ kkro.fi. Myös päiväkohtaisesti voi osallistua. Sydämellisesti tervetuloa! Sievin Sydänkerho

Juha Koskela puh. 040 566 2247 Pasi Peltokorpi puh. 0400 218 754

|Group Oy | Kiinteistöt LKV • Talouden asiantuntijaratkaisut • Johtaminen • Taloushallinto • Kiinteistönvälitys • Kauppakirjat, kaupanvahvistus Raimo Ahokas • Talousasiantuntija. LKV, kaupanvahvistaja

LÖYDETTY

Marja-auto tulee

to 14.11. Sievin torille klo 13-14 Myytävänä: Puhdasta puolukkaa ämpäreittäin sekä litroittain, survottua puolukkaa, karpaloa, aitoa lapin lakkaa, maalaislakkahilloa, tyrnimarjaa sekä -mehua, ternimaitoa, suolasieniä, muikku- sekä hirvenlihapurkkeja. Käteismaksu. Tervetuloa! Puh. 044 9327 140

avaimet 6.11. Järvipuolen hautausmaan portin kohdilta. Omasi voit noutaa tuntomerkkejä vastaan Sieviläisen toimituksesta.

RIVIT

käteisellä, sis. alv. enint. 5 riviä/ilmoitus

Kattoremontit 10 v. kokemuksella. Hyödynnä talvietu! www.valttikate.fi Puh. 010 3381 501 Ostetaan energiapuuta pystyyn tai läjään. Sievin Lämpö- ja Maanrakennus Oy puh. 050 3456 472

Eläkeliiton Sievin yhdistyksen joululaulutilaisuus ja puurojuhla pidetään Miitissä, Jussinmäentie 3 B tiistaina 19.11.2019 klo 13.30 alkaen. Tarjolla joulupuuroa, kahvia, yhteislaulua, erilaista ohjelmaa, arvontaa sekä vapaata seurustelua ja mukavaa yhdessä oloa. Tervetuloa joukolla mukaan!

Vuokrataan tai myydään edullisesti RT-yksiö 36 m² Sievissä lähellä palveluita, vuokra 340€/kk. Heti vapaa. Puh. 050 597 7957. Rengastyöt ja -myynti henkilö- ja pakettiautoihin. P. 044-0366 477/Juho Eskola, 044-9711 032/Henri Korkeakangas.

MENOVINKIT 13.11. Boccian peluuta Avoin liikuntatunti Monitoimihallilla alle kouluikäisille Järvikylän 4H-liikuntakerho 4H-pelikerho kirjastolla Leppälän 4H-liikuntakerho Kiiskilän 4H-puuhiskerho Kirkonkylän 4H-puuhiskerho 14.11. Terveysaiheinen luento: Vahva lantionpohja on kaiken perusta 15.11. Satutuokio kirjastolla Musiikki ilonamme 18.11. Naisten terveysliikunta 4H:n liikuntakerhot kirkonkylällä

8€

********

Eläkeliiton Uikko-matka keskiviikkona 20.11. Tervetuloa mukaan! Eläkeliiton Sievin yhdistys

Katso tarkemmat tiedot ja lisää oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin osoitteessa: www.sievi.fi/tapahtumat

4H:n liikuntakerhot Kiiskilässä 4H-kokkikerhot kirkonkylällä Jokikylän 4H-puuhiskerhot Kukonkylän 4H-puuhiskerho 19.11. Jouluaskartelua kunnantalon taidetuvalla 19.11. 4H:n liikuntakerhot Korhosessa Sydänkerhon jumppa 30+30 -jumppa Pop pankin alakerrassa 20.11. Uikkomatka Avoin liikuntatunti Monitoimihallilla alle kouluikäisille Järvikylän 4H-liikuntakerho 4H-pelikerho kirjastolla Leppälän 4H-liikuntakerho Kiiskilän 4H-puuhiskerho Kirkonkylän 4H-puuhiskerho

SIEVIN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS torstaina 14.11.2019 klo 19.00 valtuustosalissa ASIAT: Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Pöytäkirjan tarkastajien valinta. Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2019. Määrärahamuutokset talousarvioon vuodelle 2019. Uuden päiväkodin kalustomäärärahan siirto investointiohjelmaan. Tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2020. Kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodelle 2020. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen Yhteistoimintasopimuksen 8 § päivittäminen (kiinteistöjen vuokra). Eron myöntäminen luottamustoimista Matti Linnalle ja luottamushenkilöiden valinta hänen tilalleen. Eron myöntäminen luottamustoimesta Raija Karjulalle ja luottamushenkilön valinta hänen tilalleen. Arviointikertomuksen 2018 vastineet. Sidonnaisuusilmoitukset. Muut mahdollisesti esille tulevat ja kiireellisiksi julistettavat asiat. Kunnanvaltuuston kokouskutsu liitteineen on toimitettu kirjastoon ja kirjastoautoon. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus julkaistaan yleisessä tietoverkossa 21.11.2019. ANTTI TOIVOLA puheenjohtaja, mtty

PÄIVI ROSSI vs. hallintopäällikkö

Matti Saviluoto rahaston avustukset

Matti Saviluoto -rahaston toimikunta jakaa tänä vuonna 1890 €. Matti Saviluoto -rahaston avustukset sieviläisten nuorten musiikki- ja urheiluharrastustoiminnan tukemiseen on haettavissa maanantaihin 25.11.2019 klo 15.45 mennessä. Hakemukset tulee toimittaa kunnantalon neuvontaan. Hakukaavakkeita on saatavissa neuvonnasta ja kunnan internet-sivuilta. Rahastosta voidaan jakaa yksittäisiä avustuksia sieviläisille vuonna 1991-2006 syntyneille nuorille. Tänä vuonna avustusta jaettaessa toimikunta haluaa erityisesti huomioida harrastusta aloittavia tai haastavassa elämäntilanteessa olevia nuoria. Hakijoiden tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lisätietoja Outi Santavuori p. 044 4883 310, outi.santavuori@sievi.fi

KIITOS Kiitos kaikille mukavasta päivästä!

Kiitos syntymäpäiviä meidän kanssa juhlineille!

Sievin Savi

Kantolantie 8, Sievi, ma-pe 9-17, la 9-14

SIEVILÄISTEN NUORTEN JOULUKORTTIKILPAILU Voit palauttaa valmiin työsi 22.11.2019 mennessä Sieviläisen toimitukseen tai kunnantalon neu-vontaan tai postitse osoitteeseen: Sievin 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI. 4H-kerhonohjaajista koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta 10 työtä kirjastolle joulunäyttelyyn.

- kierrätysmateriaalista joulukortti

KIERRÄTYSMATERIAALISTA JOULUKORTTI

Voit palauttaa valmiin työsi 22.11.2019 mennessä Sieviläisen toimitukseen tai kunnantalon neu-vontaan tai postitse osoitteeseen: Sievin 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI. 4H-kerhonohjaajista

K ilpailuaika: 4-22.11.2019 K orttikoko: kartonkipohjan koko n. 10 cm x 15 cm Välineet: kierrätykseen m enevät puhtaat m ateriaalit (liim aa ja teippiä saa käyttää lisäksi) Sarjat: 1. sarja 0-2 lk, 2. sarja 3-4 lk,

3. sarja 5-6 lk ja 4. sarja 7lk- lukioikäiset

M uuta: Kortin mukana tulee olla tekijän tiedot: etu- ja sukunimi, osoite, millä luokalla olet ja puh.nro 

Sarjoittain parhaat kilpailutyöt laitetaan esille Sievin kirjastoon, joita kirjaston aukiolo-aikana alk. koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta 10 Sieviläisen työtä mennessä kirjastolle joulunäyttelyyn. Voit palauttaa valmiin työsi 22.11.2019 mennessä toimitukseen tai kunnantalon Voit palauttaa valmiin työsi 22.11.2019 Sieviläisen toimitukseen tai kunnantalon Voit palauttaa valmiin työsi mennessä Voit palauttaa valmiin työsi 22.11.2019 Sieviläisen toimitukseen tai 22.11.2019 kunnantalon Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. voimennessä vapaasti käydä kävijät katselemassa sekä Sieviläisen toimitukseen tai kunnantalon neu-vontaan tai postitse osoitteeseen: Sievin 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI.kirjastossa 4H-kerhonohjaajista neu-vontaan tai postitse osoitteeseen: Sievin 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI. 4H-kerhonohjaajista neu-vontaan tai postitse osoitteeseen: Sievin 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI. 4H-kerho Sarjoittain parhaat kilpailutyöt laitetaan esille Sievin kirjastoon, joita kirjaston aukiolo-aikana alk. neu-vontaan taityösi postitse osoitteeseen: 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI. 4H-kerhonohjaajista koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta 10 työtä kirjastolle joulunäyttelyyn. äänestää samalla sarjoittain parhaita ja Sievin kauniita joulukortteja. Näyttely esillä kirjastossa joulukuun Voit palauttaa valmiin 22.11.2019 mennessä Sieviläisen toimitukseen tai kunnantalon koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta 10 työtä kirjastolle joulunäyttelyyn. koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta työtä kirjastolle joulunäyttelyyn. Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. vapaasti10 kirjastossa kävijät katselemassa sekä neu-vontaan tai postitse osoitteeseen: Sievinvoi 4H-yhdistys, Haikolantie 16, SIEVI. 4H-kerhonohjaajista koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta 10käydä työtä kirjastolle joulunäyttelyyn. loppuun asti. Sarjoittain parhaat kilpailutyöt laitetaan esille Sievin kirjastoon, joita kirjaston aukiolo-aikana alk.

äänestää samalla sarjoittain parhaita ja kauniita joulukortteja. NäyttelySarjoittain esillä kirjastossa joulukuun laitetaan esille Sievin kirjastoon, joita kirjaston aukiolo-aikan koottu raati valitsee jokaisesta sarjasta 10 työtä kirjastolle joulunäyttelyyn. parhaat kilpailutyöt Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. voi vapaasti käydä kirjastossa kävijät katselemassa sekä loppuun asti.parhaat Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. voi vapaastialk. käydä kirjastossa kävijät katselemassa se Sarjoittain kilpailutyöt laitetaan esille Sievin kirjastoon, joita kirjaston aukiolo-aikana äänestää samalla sarjoittain parhaita ja kauniita joulukortteja. Näyttely esillä kirjastossa joulukuun Sarjoittain parhaat kilpailutyöt esille Sievin kirjastoon, joita aukiolo-aikana alk. Sarjoittain parhaat kilpailutyöt laitetaan esillelaitetaan Sievin kirjastoon, joita kirjaston aukiolo-aikana alk.kirjaston äänestää samalla sarjoittain parhaita ja kauniita Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. voi vapaasti käydä kirjastossa kävijät katselemassa sekäjoulukortteja. Näyttely esillä kirjastossa jou loppuun asti. Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. voi vapaasti käydä kirjastossa kävijät katselemassa loppuunsekä asti. kävijät katselemassa sekä Sievin jouluavauksesta 29.11.-13.12. voi vapaasti käydä kirjastossa Sievin 4H-yhdistys äänestää samalla sarjoittain parhaitapalkitsee: ja kauniita joulukortteja. Näyttely esillä kirjastossa Näyttely joulukuun esillä kirjastossa joulukuun äänestää samalla sarjoittain parhaita ja kauniita joulukortteja. äänestää samalla sarjoittain parhaita kauniita joulukortteja. Näyttely esillä kirjastossa joulukuun loppuun ■ asti.JOKAISEN SARJAN ENITEN ja ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄ PALKITAAN Sievin 4H-yhdistys palkitsee: loppuun asti.

Sievin 4H-yhdistys palkitsee:

4H-yhdistys palkitsee: ■ JOKAISEN PALKITAAN loppuun asti. SARJAN ENITEN ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄSievin ■Sievin JOKAISEN SARJAN ENITEN ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄ PALKITAAN 4H-yhdistys palkitsee: ■ JOKAISEN SARJAN ENITEN ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄ PALKITAAN JOULUISELLA HERKKUPALKINNOLLA JOULUISELLA HERKKUPALKINNOLLA ■ ■

Sievin 4H-yhdistys palkitsee: JOULUISELLA HERKKUPALKINNOLLA JOKAISEN 4H-yhdistys SARJAN ENITEN ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄ PALKITAAN JOULUISELLA HERKKUPALKINNOLLA Sievin palkitsee: ■■ LISÄKSI KAIKKIEN ÄÄNESTÄJIEN KESKEN ARVOTAAN 1 KPL JOULUKINKKU LISÄKSI KAIKKIEN ÄÄNESTÄJIEN KESKEN ARVOTAAN 1 KPL JOULUKINKKU

LISÄKSI KAIKKIEN ÄÄNESTÄJIEN KESKEN ARVOTAAN 1 KPL JOULUKINKKU HERKKUPALKINNOLLA ■ LISÄKSI KAIKKIEN ÄÄNESTÄJIEN KESKEN ARVOTAAN 1 KPL JOULUKINK ■JOULUISELLA JOKAISEN SARJAN ENITEN ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄ PALKITAAN PALKITAAN

■ JOKAISEN ÄÄNIÄ SAANUT KORTINTEKIJÄ Arvonta suoritetaan maSARJAN 16.12. klo ENITEN 10 ja palkinnot toimitetaan samana päivänä voittajille.

Arvonta suoritetaan ma 16.12.ÄÄNESTÄJIEN klo 10 ja palkinnot toimitetaan samana 1päivänä voittajille. Arvonta suoritetaan ma 16.12. klo 10 jaARVOTAAN palkinnot toimitetaan samana päivänä voittajille. ■ LISÄKSI KAIKKIEN KESKEN KPL JOULUKINKKU Arvonta suoritetaan ma 16.12. klo 10 ja palkinnot toimitetaan samana päivänä voittajille.

JOULUISELLA HERKKUPALKINNOLLA

Voittajatyöt julkaistaan kilpailunjärjestäjän Sievin 4H-yhdistyksen nettisivuilla. JOULUISELLA Voittajatyöt julkaistaan kilpailunjärjestäjän 4H-yhdistyksen nettisivuilla. Arvonta suoritetaan ma 16.12. kloHERKKUPALKINNOLLA 10 ja kilpailunjärjestäjän palkinnot Sievin toimitetaan samana päivänä Voittajatyöt julkaistaan kilpailunjärjestäjän Sievin 4H-yhdistyksen nettisivuilla. Voittajatyöt julkaistaan Sievinvoittajille. 4H-yhdistyksen nettisivuilla.

■ ÄÄNESTÄJIEN KESKEN ARVOTAAN Voittajatyöt julkaistaanKAIKKIEN kilpailunjärjestäjän Sievin 4H-yhdistyksen nettisivuilla. ■ LISÄKSI LISÄKSI KAIKKIEN ÄÄNESTÄJIEN KESKEN ARVOTAAN

1 KPL 1SIEVILÄINEN KPL JOULUKINKKU JOULUKINKKU

Arvonta Arvonta suoritetaan suoritetaan ma ma 16.12. 16.12. klo klo 10 10 ja ja palkinnot palkinnot toimitetaan toimitetaan samana samana päivänä päivänä voittajille. voittajille. Voittajatyöt Voittajatyöt julkaistaan julkaistaan kilpailunjärjestäjän kilpailunjärjestäjän Sievin Sievin 4H-yhdistyksen 4H-yhdistyksen nettisivuilla. nettisivuilla.


SIEVILÄINEN

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

11 Kiiskilammin metsästysyhdistys ry:n

HIRVIPEIJAISET

PALVELUHAKEMISTO

Syväojalla lauantaina 16.11.2019 klo 11-15. Seuran jäsenet, kyläläiset ja maanvuokraajat tervetuloa!

Iran HiusStudio

p. 08-482 166

050 4704 988 Haikolantie 25 Sievi

p. 044-775 7723

Kantolantie 8 Sievi

- monipuolista palvelua läheltä Ajoneuvoverhoilu, Huonekalut Rekkojen Verhot ja Verhoilut Veneen Kuomut ja Istuimet Asuntoautojen Verhoilut Moottoripyörien Satulat

PIKKUJOULU

la 14.12. klo 20 ravintola Pikkuveljessä. Ilm. 040 7240 886 tai merja.ruuttula@gmail.com 6.12. mennessä. Tervetuloa!

ti-pe klo 10-14 Tervetuloa penkomaan tai vaikka vain juttusille!

JHL:n PIKKUJOULUT 2019 Ylivieskassa lauantaina 14.12.

Tervetuloa!

0500 797 322

media.laakko@mail.com Nelipyöräsuuntaukset

- vahinkoarviot - kolarikorjaukset - maalaukset - huollot - rengasmyynti ja asennus - tuulilasien myynti/asennus

Myös vaihtolavakuljetukset

(ilmoita nimi, puh, ruoka-allergiat, jäsenyys sekä tuletko yhteiskyydillä).

Soita ja varaa

Autojen

LIKAKAIVOJEN TYHJENNYKSET

Luvassa hyvää ruokaa Ravintola Pikkuveljessä ja esitys Eino Leino pyjamassa YTY-teatterilla. Linja-autokyyditys lähtee Sievin S-marketin pihalta klo 13.20. Jäsenille ilmainen, Avec 55€ (maksu käteisellä bussissa). Lisät. & sit.ilm. tekstiviestillä 044-291 3304/Niina, 29.11. mennessä.

Tästä yrityksesi löytyy!

www.memodesign.fi Mutkatie 11 Sievi p. O44 251 8987

Koskiräme Oy

-Sievin ja Ylivieskan

KYLÄKAMARI/ KIRPPIS avoinna:

Talvirenkaat saapuneet!

Huoltokeskus Lintonen Ky

Kokkolantie 405 Sievi • Puh. 045 185 0405

Joutsentie 5, 84100 Ylivieska p. 08-420 834, 040-553 7632

Asko Haaponiemi Metsätie 14 Sievi p. 045 841 3350

• sadevesijärjestelmät • tikkaat • lumiesteet • kattosillat • kattopellit • 5”puolipyöreät kourut • listapalvelu • savupiipun pellitykset

Mercedes Benz ja BMW varaosat suoraan varastosta! VARAOSAT KAIKKIIN MERKKEIHIN

HUOLLOT JA KORJAUKSET TAKUUTYÖNÄ Palvelemme ma-pe 8.00–17.00

Sievin Perhepalvelukeskus ry:n sääntömääräinen

SYYSKOKOUS

ma 25.11.2019 klo 18 Nuorisotalo Miitin Kotipesässä, Jussinmäentie 3 B. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen nro 11 mukaiset syyskokousta koskevat asiat. Tervetuloa!

OSTA NYT JOULULAHJAT

Todella paljon

Kultaiset

HOPEAKORUJA RIIPUKSET ja  Uutuuksia! Satoja malleja! KORVAKORUT

-10%

--70% -20%

Sepon Kulta www.seponkulta.fi

Kauppakeskus Kärkkäinen, YLIVIESKA Rantakatu 8 ja PRISMA keskus, KOKKOLA

OSTAMME KULTAA

SIEVILÄINEN

TEPPO VÄLIMÄKI YRITTÄJÄ, rakennusinsinööri AMK

040 168 5410

050 564 2972, 044 305 3272 Haikolantie 23, 85410 Sievi Sievi-seura ry

toimitus: toimitus@sievilainenlehti.fi ilmoitukset: ilmoitukset@sievilainenlehti.fi Sivunvalmistus: Sieviläinen-lehti Painopaikka: Botnia Print Oy 2012 www.sievilainenlehti.fi Sähköpostit:

SYYSKOKOUS

keskiviikkona 27.11.2019 klo 18.00 Sievin kunnantalon valtuustosalissa. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

KOTISEUTULEHTI Sanomalehtien Liiton jäsenlehti, perustettu vuonna 1979

ILMOITUSHINNAT:

Etusivu: 1,10 € /pmm Sisäsivut: 0,90 € /pmm Takasivu: 1,00 € /pmm Kuolinilmoitus: 1,05 € /pmm Päätoimittaja: Hanna Kankaanpää puh. 044-305 3272 Kihla/Kiitos: 1,05 € /pmm Mediamyynti ja markkinointi: Muistio: 15,00 € /5 riviä Jaana Laakko puh. 0500-797 322, Rivi-ilmoitus: 8 € /5 riviä media.laakko@gmail.com Laskutuslisä: 3,00 € Toimistonhoitaja: Seija Korkeakangas puh. 050-564 2972, 040-767 9953 Hintoihin lisätään alv 24% Puhelin: Osoite: Kustantaja:

Sievin Yrittäjien sääntömääräinen

Lehden vastuu virheistä rajoittuu ilmoitushintaan. Ilmestyy keskiviikkoisin. Ilmoitukset saman viikon lehteen jätettävä viimeistään maanantaina klo 12.00 mennessä. .

TILAUSHINNAT:

Toimisto avoinna: Kotimaan kestotilaus 55 € ma-pe klo 9.00-15.00 määräaikainen 62 € Jakeluhäiriöt Pohjoismaat 75 € puh. 050 564 2972 Muut maat 100 € Ilmoitukset maanantaina klo 12.00 mennessä!

Liikehakemisto modulikoot: 1x50: 45€/krt sis.alv, 5 kpl paketti 75€ sis.alv 2x50: 90€/krt sis.alv, 5 kpl paketti 150€ sis.alv


SIEVILÄINEN

12

Keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Perjantaina 15.11.2019 Glögi ja torttutarjoilu klo 10-18. Myymälässä hyviä tarjouksia ja arvontaa sekä yllätyspalkintoja!

Kaikki hyvä on lähellä. Tarjoukset voimassa PE-SU 15.-17.11.2019

LOPPUVIIKON EDULLISET TARJOUKSET

ARVONTAKUPONKI

ERÄ! HK

Viljaporsaan Herkkupaisti

Nimi:

3

n. 1,2 kg

KPL

Osoite: Postinumero ja -paikka:

JUHLA MOKKA

Jauhetut kahvit

5

Puhelin:

450-500 g Rajoitus 1 erä/talous

95

9

KG

ERÄ! HÄTÄLÄ

Kokonainen Norjan lohi

00

3 KPL (6-6,67/kg)

HK

MAITOKOLMIO

MARABOY

500-580 g

500 g Rajoitus 3 kpl/talous

200 g Maitosuklaa, minttukrokantti, japp, oreo ja sveitsinpähkinä

Sininen lenkki

Meijerivoi

ONNEA ARVONTAAN!

Suklaalevy

2

PKT

PIRKKA

6

4

KG

2 PKT (3,494,00/kg)

2

49

00

99

Persimon

PLUSSA-KORTILLA

-22%

1

49

KPL

Yksittäin ja ilman Plussakorttia 2,59 pkt (4,47-5,18/kg)

KPL

K-MARKET MUTTI

1

PIRKKA

PULLAPIRTTI

500 g Espanja/Brasilia

8 kpl 320 g

Tumma rypäle

2

49

49

KG

RS

Tumma sämpylä

1

00 PSS (3,13/kg)

Ollaanko Facebook-kavereita? kmarketsuomi

Haikolantie 18, Sievi p. 08-480 046 jenni.harma@k-market.com, www.k-market.com

Hei! Tilaa nyt oma Sieviläinen!

O N N EA !

- kotikuntasi uutisia joka viikko Lähetä oheinen kuponki, soita puh. 050 564 2972 tai laita sähköpostilla: ilmoitukset@sievilainenlehti.fi

viläisen! ie S n a a il t , Ä KYLL Kestotilauksena

s)

55€ (kotimaan tilau

Joonas Jakola täyttää 16.11. Oulussa 1 vuotta. Paljon onnea reippaalle pikkupojalle!

Myöhästyneet synttärionnittelut rakkaalle 3v. Työmies-Iirolle, 7.11. Syntymäpäivän johdosta.

Toivoo: Mummu, Pappa ja Mikko.

Toivottaa Anette, pikkuveli, Äiti ja isi sekä muu suku.

Rakkaat onnittelumme Ahdille, reippaalle koululaiselle ja hamsterinhoitajalle täyttäessäsi 7 vuotta.

Hymy herkkä, avoin mieli, Elias on vielä pieni. Keksii ain ahyvät jutut, iloisiks saa kaikki tutut.

Toivottaa mummu, pappa, sekä Mikko-eno perheineen.

Elias täyttää 5 vuotta 18.11. Rakkaat onnittelut! Toivoo: äiti, isä, ja Roni. Mummut ja papat. Täti, setä ja eno perheineen.

Postimaksu maksettu

€ (kotimaan tilaus)

62 Määräaikaisena

_____ ______________ __ __ __ __ __ __ Saaja___ ____________ ______________ __ __ __ __ ite so O _____ ______________ __ __ __ __ __ __ ________ ________ ______________ __ __ __ __ __ ja Maksa ____________ ______________ Osoite________ _______ ______________ __ __ __ __ __ __ ______

S I E V I L Ä I NsE N Vastauslähety 7586 Sopimus 500 85003 SIEVI

Profile for sievilainen

Sieviläinen 46/2019  

Sieviläinen 46/2019  

Advertisement