Sieviläinen 28/2023

Page 1

SIEVILÄINEN

Muttimarkkinoilla lauantaina 15.7.2023

Jäsenalennus

-75%

1.6. alkaen jopa käyttelytilistä, kortista ja verkko-/mobiilipankista.

LIITY JÄSENASIAKKAAKSI JA SÄÄSTÄ SELVÄÄ RAHAA.

Pohjanmaan Osuuspankin jäseneksi voit liittyä konttorissamme tai täyttämällä jäsenhakemuksen verkkopankissa. Lue lisää jäseneduista verkkosivuiltamme osoitteessa www.poppankkipohjanmaa.fi

POP Pankki Pohjanmaa Ajanvaraus: puh. 020 110 5500 | www.poppankki.fi/ajanvaraus

klo 10-16, LA 15.7 klo 9-14 TEHTAANMYYMÄLÄN EDESSÄ, Kantolantie 8, Tervetuloa!

Kantolantie 8, Sievi ma-pe 9-17, la 9-14 www.sievishop.fi

1 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Pohjanmaa Alahärmä Kauhava Kortesjärvi Oulu, Sievi Tiistenjoki Ylihärmä Ylivieska
Muttimarkkinat Sievissä lauantaina 15.7.2023. Tervetuloa!
JOPA 24 KK KOROTONTA MAKSUAIKAA
Sievin APTEEKKI Haikolantie 18 Sievi p. 08-480 017 Sebamed pesuneste 200ml (norm. 6,10€) 3,50 11,Huom! Kesän poikkeusaukioloajat 3.7.-13.8.: ma-pe 9-17, la 9-14 3,50 5,Saatavana rajoitettu erä! Aqualan Duo tai Aqualan L 100g (norm. 6,50€) Devisol Berry 20 mikrog 200 tabl (norm. 18,30€) Favora hoitava käsivoide 75 ml (norm. 9,15€)
Sieviläinen loppuvuodeksi hintaan 40 euroa!
Muttimarkkinatarjous! Tilaa

Keskiviikko: Hermanni, Herkko

Torstai: Joel, Ilari, Lari

Perjantai: Alisa, Aliisa

PÄÄKIRJOITUS

Lauantai: Rauni, Rauna

Sunnuntai: Reino, Rene

Maanantai: Ossi, Ossian

Tiistai: Riikka

SIEVILÄINEN

Kesä, kesä ja Sieviviikko!

Taas on se aika vuodesta, kun Sievin kesätapahtumat huipentuvat ja lopulta jäljellä on vain Muttimarkkinat.

Kuluva viikko on hyvin tapahtumarikas ja kaikille löytyy jotakin pitkin viikkoa. Kesäkahvilat ovat avoinna ja niissä jokaisessa on kahvittelun lomaan tekemistä ja nähtävää: Kiiskilässä ja Jyringissä taidenäyttelyt, Järvikylällä vuosikymmenten ajan keräilty laaja keräilykokoelma.

Lapsille kahvilat ovat myös mieluinen paikka. Lapset on tänäkin kesänä huomioitu Sievin tapahtumissa hyvin monipuolisesti. Sievinkylän nuorisoseura järjestää lapsille omaa tapahtumaa tällä viikolla lastenriehan merkeissä ja hyvinvointitoimen Lasten olympialaiset jatkuvat kylillä.

Pelkästään lapsia ei Sievissä tällä viikolla liikuteta, vaan hyvinvointitoimen liikuntatapahtumat pyörivät edelleen.

Musiikkipuolikin on tällä viikolla kunnossa. Ensin kirkossa esiintyy harmonikkataiteilija, sitten perjantaina on Muttimarkkina-alueella nuorille suunnattu konsertti ja itse markkinapäivänä juhlakansaa tanssittaa kaksi yhtyettä illan aikana. Kyllä sieviläisiä hellitään!

Toivotankin teille oikein mukavaa, teidänlaista Sievi-viikkoa!

Hannu Tölli

Taittava toimittaja

Tekstarit

” Kauan odotetut muttimarkkinat on lauantaina, kesän kohokohta kun saa tavata tuttuja entiseltä kotikonnulta. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee käymään markkinoilla. Ja se mutti, sitä pitää ehdottomasti saada.

” Miten tänä vuonna oli niin laimeat Sievi viikot, ennen oli joka illalle ohjelmaa, parhaimpana kaksi tapahtumaa samalle illalle?

-Tähän ei saa pysähtyä, sanoi poliisi Lada-kuskille.

-Te ette taida tuntea minun autoani.

Tuntematta sanojen voimaa on mahdotonta tuntea ihmisiä. Holmes

TEKSTARIT 050 564 2972

Jos lähetät tekstiviestin prepaid-numerosta, liitä mukaan yhteystietosi. Toimitus ei luovuta yhteystietoja ulkopuolisille. Toimituksella on oikeus muuttaa lähetettyjä tekstareita, tai olla julkaisematta hyvän tavan vastaisia viestejä.

KOLUMNI

Hengenvetoja

Tiira iskeytyy lammen pintaan kuin valkoinen valonsäde. Se kiljahtaa kohotessaan punaiset varpaat tyhjinä. Se leijuu veden yllä, kaartaa kerran, kaartaa kahdesti ja tuijottaa veden pintaa. Samassa se syöksyy uudestaan. Vesi pärskähtää ja tällä kertaa kala nousee ylös linnun mukana.

Maailma ylösalaisin, taivas on jalkojeni alla ja asfaltoitu maa korkealla yläpuolellani. Hetkeksi kaikki pysähtyy, ennen kuin syöksyn tyhjyyteen, tällä kertaa kylki edellä tai ehkä selkä. On vaikea sanoa, ylös vaiko alas. Suunnat ovat sekaisin ja maailma pyörähtää akselinsa ympäri, kun sinivalkoinen jättiläisheiluri viskaa minut taas korkealle huvipuiston yläpuolelle. Ajattelen kirkumista, mutta keuhkoni ovat liian tyhjät ja mieleni liian täynnä ajatuksia. Suljen silmät. Pudonnut jäätelöpallo. Hei-

nät ja neulaset kuin koristeströsseliä. Asettelen herkkua takaisin tötterön päälle. Painan tiukemmin kiinni. Nypin suurimpia neulasia ja kaavin rommirusinakerroksen yltä kerroksen sitä mäntyjen pudottamaa muhjua, joka näyttää riisimuroilta. Koirat kärkkyvät allani ja syövät jäätelön mukana varmaan melko monta neulasta. Ei sillä, ettenkö itse söisi. Kuovit huutelevat valonvärisen viljan yllä. Osa pilvistä on pehmeitä, valkeita villatorneja, osa syvänharmaita ja reunoiltaan rispaantuneita. Ne lentävät matalalla, melkein yhtä matalalla kuin niiden peltoja viistävät varjot. Ilma tuoksuu kesältä: hiljaa kypsyviltä tähkäpäiltä, pientareilla kasvavalta kuminalta ja lähestyvältä sateelta, vaikka vielä on kuivaa ja lämmintä.

Yhdessä meressä. Kaksi koiraa, yksi keltainen pallo. Aikuisia ih-

misiä neljä, yksi taapero. Hiekkarantoja vain yksi, mutta se on pitkä, pehmeä ja auringosta lämmin. Vesi on matalaa, ei yllä polviinkaan asti. Keltainen pallo tulee aina takaisin, nousee merestä samoin, kuin aurinko sinne laskee. Hesburgerin terassilla koirat ovat märkiä ja täynnä hiekkaa. Hetki navettakahvilassa. Omenahillolettu, kermavaahtoa ja vaahtokarkkeja. Kahvia sirossa, kultareunaisessa ruusukupissa. Viereisen pöydän keskustelu puolella korvalla kuultuna, vieressä lapsen hymy ja omat ajatukset kimpoilemassa vielä kirjoittamattomien kirjainten ja herkullisen letun välillä. Olen tässä ja silti jo vähän muualla. Kirjoitan, kun tulen kotiin.

Emilia Leppälä

2 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
"
NIMIPÄIVÄÄ VIETTÄVÄT > VITSI >
KUVA > MIETELMÄ
VIIKON
KOTISEUTULEHTI
Pääskysen poikaset lämmittävät toisiaan noin 10 asteisessa, vesisateisessa säässä. Kuva: Juho Kalliokangas

UUTISVIIKKO

Villenjärven uimarannalla voi taas uida

Villenjärvellä sinilevähavaintoja

YRITTÄJÄ. MAINOSTA. NÄY.

Annu Pärkkä Korpelan Voiman hallitukseen

Korpelan Voiman kuntayhtymän yhtymävaltuusto valitsi viime kokouksessaan 30.6. sieviläisen Annu Pärkän Korpelan Voiman hallitukseen uudeksi jäseneksi. Valinta tehtiin sen jälkeen, kun Sievin edustaja Rami Rauhala pyysi eroa hallituksen jäsenyydestä ja sen valtuusto myönsi. Pärkän henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Terhi Kangas, joka oli myös Rauhalan henkilökohtainen varajäsen.

Annu Pärkkä on Sievin kunnanhallituksen jäsen ja hän on toiminut Korpelan Voiman tarkastuslautakunnassa. Valinta on Pärkän osalta ehdollinen siihen saakka, kunnes hänelle myönnetään ero Korpelan Voiman kuntayhtymän tarkastuslautakunnasta. Siihen saakka Sievin paikkaa hallituksessa edustaa Rauhalan varajäsenen Terhi Kangas. Pärkkä ei halua kommentoida asiaa ennen kuin asia on varmistunut.

Ajosilppuri syttyi tuleen

Rehua tekemässä ollut ajosilppuri syttyi pellolla Sievissä Jokikylällä. Pelastuslaitos kertoo, että kuljettaja sai siirrettyä koneen sora-

tielle ja sammutti palon käsisammuttimella. Pelastuslaitos kävi varmistamassa, ettei koneeseen jäänyt tuli kytemään.

HANNU TÖLLI

Villenjärven uimarannalle ilmestyi maanantaina kyltti, ettei uiminen järvessä ole suositeltavaa sinilevän takia. Tiistaina kyltti poistettiin, kertoo Ylivieskan ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen terveysinsinööri Heli Kurko – Villenjärvestä tuli ilmoitus, että siellä on sinilevää. Kävin sen maanantaina) katsomassa. Siellä oli jonkin verran sinilevää. Sen verran, ettei tarvinut kieltää uimista, vaan suositella, ettei kannata uida. Tiistaina kävin uudestaan ja otin kyltin pois, koska tilanne oli muuttunut, Heli Kurko kertoo. Hän sanoo, että sinilevän

tilanne muuttuu nopeastikin sääolosuhteiden mukaan. Välillä sitä on enemmän, välillä vähemmän ja tuuli kuljettelee sinilevälauttoja rannalle ja pois.

Ylivieskan ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue vastaa myös Maasydämen uimarannan valvonnasta. Kurko kertoo, että Maasydämen uimaranta on ollut tänä kesänä sinilevätön. Kurkon mukaan myöskään epävirallisilta uimarannoilta Sievistä ei ole tullut ilmoituksia sinilevähavainnoista.

Sinilevähavainnoista Kurko ohjeistaa ilmoittamaan suoraan heille Ylivieskan ympäristöterveydenhuol -

Toimi näin, jos vedessä on tai on äskettäin ollut sinilevää:

• vettä ei saa käyttää ihmisten tai eläinten juomavetenä edes keitettynä

• vettä ei saa käyttää löylyvetenä

• vettä ei suositella käytettävän pesuvetenä

• vettä ei suositella käytettävän tiskivetenä

• vettä ei suositella käytettävän syötäväksi tarkoitettujen kasvien kasteluun

• runsasleväisessä vedessä uimista kannattaa välttää: lapsia ja lemmikkieläimiä ei saa päästää leikkimään rantaveteen tai uimaan

lähde: Ylivieskan ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

lon yhteistoiminta-alueelle tai rannan ylläpitäjälle, jotka voivat välittää tiedon eteenpäin ympäristöterveydenhuoltoon.

TÄLLÄ VIIKOLLA Villen-

Tarkennus Jouni Holstin juttuun

Kirjoitin Sieviläisen numerossa 26 jutun Jouni Holstista, joka on muuttanut asumaan Thaimaahan. Jutusta oli jäänyt viimeinen kappale pois, missä kerron Jounin yritystoiminnasta. Kappaleesta selviää, että Jouni vaimoineen tekee siellä myös töitä, eikä suinkaan paistattele vain päivää.

Jounilla ja Bang-Onilla on myös yritystoimintaa. Heillä on kalalammikoita ja banaanin viljelyä. Kalalammikoiden välisille penkoille he istuttivat 120 banaanipuuta. Nämä puut tuotta-

vat vuodessa käsittämättömät 25 000 kiloa banaaneja. Yksi banaaniterttu painaa 40–60 kiloa. Kalalammikoissa kasvaa monneja ja kissakaloja. Sama välittäjä ostaa Jounilta kalat ja banaanit, jotka hän hakee ja myy torilla.

järven ja Maasydämen uimavesistä otettiin kesän toiset näytteet uimaveden laadun tarkastamiseksi. Kesäkuun näytteet olivat Kurkon mukaan hyvät ja tämän viikon testien tulokset tulevat myöhemmin viikon aikana.

HANNU TÖLLI

Lupajaosto käsitteli viime viikon torstaina kokouksessaan Maasydämen vesi ja jätevesihuollon epäselvyyksiä. Sievin kunnalle tulleen ilmoituksen mukaan alueen toimija Vesi ja luonto Oy oli katkaissut vedenjakelun kolmessa osoitteessa Maasydänjärvellä kesäkuussa, eikä avannut vesiliittymiä lupajaoston kesäkuussa pitämän kokouksen määräyksestä huolimatta.

Yritys perusteli vedenjakelun keskeytystä aikaisemmin maksamattomilla laskuilla. Kunnalle toimitettuissa laskuissa kolmessa ei ollut eräpäivä umpeutunut ja kolmessa oli, mutta vesihuoltolain mukaan vedenjakelun keskeytyksestä täytyy ilmoittaa viisi viikkoa etukäteen. Nyt ilmoitus oli tapahtunut edellisenä päivänä.

Vesi ja luonto Oy jätti vastineen, jossa kertoi, ettei ole laiminlyönyt viiden kuukau-

den ilmoitusvelvoitetta, eikä näin vedenjakelun keskeytys ollut lainvastainen, eikä hyväksy kunnan käynnistämää hallintopakkomenettelyä. – Esitettyjen tositteiden perusteella Vesi ja luonnolla on ollut laillinen oikeus sulkea liittymät, yritys kertoi kunnalle toimittamassaan vastineessa.

Yritys myös kertoi vastineessa saaneensa asianajajaltaan ohjeen jättää tutkintapyynnön poliisille ja tositteiden riittävän asianajajansa mukaan petossyytteeseen.

Lupajaosto katsoi edelleen viime viikon kokouksessaan, että Vesi ja luonto on laiminlyönyt viiden viikon ilmoitusvelvoitetta ja mikäli se ei vesiliittymiä avaisi, avaisi kunta ne yrityksen lukuun. Kunnan ympäristösihteeri Reijo Peltokorpi kertoo, että hänen tietonsa mukaan Vesi ja luonto on avannut lupajaoston määräyksen mukaisesti vesiliittymät.

Maasydämen alueen vedenjakelun keskeytykset lainvastaisia Oikaisu

Viime viikolla 5.7. ilmestyneessä Sieviläisessä Turvalan rivitalojen 40-vuotistaivalta käsitelleessä jutussa

3 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Tehokkaaseen ulkomainontaan Sievin LED-näyttö -Kolmen kaupungin keskelläYli 5000 autoilijaa Sievi Seura ry -> lato + logo tulee mainoslippuun -> nämä logot tulee itse telttaan näkee yrityksesi päivittäin! KYSY TARJOUSTA ilmoituksesta lehteen tai LED-valotauluun! media.laakko@gmail.com p. 0500 797 322
Juttuvinkki? Ota yhteyttä: toimitus@ sievilainenlehti.fi 0443053272
olleessa kuvassa oli Sakari Virran kanssa Ulla Hietalan sijaan Eija Hietala. Kuvat. Thaimaassa auton katkeaminen ei ole kovinkaan harvinaista, koska siellä ei painorajoituksista juuri välitetä.

KIRKOLLISET

SIEVIN SEURAKUNTA

Kuollut: Eila Kyllikki Kylmä 93 v, Paavo Uolevi Pirttilahti 75 v.

Ke 12.7.

Klo 18 Kaikille avoin rukouspiiri Väentuvalla.

To 13.7.

Klo 19 Kesäillan hartaus kirkossa herättäjäjuhlien lähtöseurojen merkeissä, Anita ja Jussi Leppälä.

Su 16.7.

Klo 10 Messu kirkossa, Anita Leppälä, Päivi Aho, messun jälkeen 50 vuotta sitten ripille päässeiden juhla seurakuntakodilla.

Su 16.7. klo 14 Sievin ry, seurat, seurakyyti, Seppo Haaponiemi.

Klo 19 Kiiskilän ry, seurat, Hannu Jokitalo. Klo 19 Vanhankirkon hautausmaajuhla, Anita Leppälä, Päivi Aho.

Jumalanpalveluksiin voit osallistua myös netin välityksellä osoitteesta www. sievinseurakunta.fi löytyvän linkin kautta.

TULOSSA:

12.7. klo 16 Klassinen harmonikkahetki kirkossa, Vilma Wiren, harmonikka. Konsertissa kuullaan mm. Bachin, Mozartin ja Scarlattin kappaleita, sekä muuta harmonikalle sävellettyä klassista musiikkia. Konsertin kesto noin 1 h. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 €.

19.8. seurakunnan vapaaehtoisten ja vastuunkantajien virkistyspäivä Louetilla klo 14. Ilmoittautuminen ensisijaisesti seurakunnan sivuilta löytyvän linkin kautta tai soittamalla 10.7.–2.8. välisenä aikana kirkkoherranvirastoon viraston aukioloaikoina. Ilmoitathan samalla mahdolliset allergiat/erityisruokavaliot.

DIAKONIATYÖ

Diakoniatoimisto auki ajanvarauksella. Ajanvaraus ja

KIITOS

Lämmin Kiitos

kaikille Teille, jotka kunnioititte rakkaamme

Paavo Uolevi Pirttilahden muistoa ja otitte osaa suruumme.

Omaiset

muut tiedustelut ottamalla yhteyttä diakonissa Sannaan p. 040 5638 418 tai laittamalla sähköpostia sanna. bjorkskog@evl.fi. Diakoniatoimisto suljettu diakonissan loman vuoksi 24.7.–14.8.

Kyläkamari/Kirppis:

Kirppis Kyläkamari avoinna ti-to klo 10–14 ja parillisen viikon ke klo 16–17.

Hävikkileipää jaetaan parillisen viikon keskiviikkona

Kirppiksen auki ollessa niin kauan kuin leipiä riittää. Tulevat jakopäivät: 12.7., 26.7., 9.8. ja 23.8. Muttimarkkina lauantaina

15.7. Kirppis auki klo 10–

14. Kirppiksen edustalla olevassa telttakatoksessa myynnissä pika-arpoja 2e/arpa tai 5e/3 arpaa. Arvonnan tuotto diakoniatyön kautta sivukylillä asuvien ikäihmisten muistamisiin joulun aikaan.

Sururyhmä läheisensä menettäneille alkaa 7.9. klo

17.30 Väentuvalla, mikäli ilmoittautuneita vähintään viisi. Tarkemmin tietoa seurakunnan kotisivuilla, jossa myös linkki ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautua voi myös ottamalla yhteyttä diakonissa Sannaan 30.8. mennessä.

LÄHETYSTYÖ

Kesäkahvila avoinna vanhassa vilja-aitassa kirkkoherranviraston parkkipaikalla torstaisin kesäillan hartauden jälkeen ja sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen heinä-elokuun ajan. HUOM! Kahvila ei ole esteetön.

Tulossa:

26.–27.8. Hiippakunnan lähetysjuhlat Ranualla. Majoitus Ranuan kr. Opistolla 2 hh, muutama 1 hh huone myös varattuna. Matkan hinta n. 100 e, jos lähtijöitä väh. 30 hlöä, sisältäen kuljetuksen Liikenne Huovarin bussilla ja majoituksen. Vuodepaikkoja on varattuna 47. Mahdollisuus vierailla myös Ranuan eläinpuistossa. Tiedustelut ja varaukset Ylivieskan seurakunta, lähetyssihteeri Maarit Salmikangas p. 044 711 8663.

YHTEISVASTUU

Yhteisvastuukeräyksen tee-

ma vuonna 2023 on Nuoret ja väkivalta. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun, Aseman Lapset ry:n sekä keräävien seurakuntien kautta.

Lahjoittamalla oman seurakuntasi Yhteisvastuukeräykseen, kohdistuu noin 20 % keräystuotosta Sievin lasten ja nuorten tukemiseen.

MobilePaylla: 92276

Netin kautta: yhteisvastuu. fi/sievi

Tilisiirtona maksettaessa käytäthän viitenumeroa

303626

-Aktia FI82 4055 0010 4148

41

-Nordea FI16 2089 1800 0067 75

-OP FI14 5000 0120 2362 28 Keräyslupa RA/2020/639/ Kirkkopalvelut

Yhteisvastuun lipaskeräys

S-kaupan ja K-kaupan edustalla 1.-2.9.2023. Kerääjiksi haastetaan nyt ensisijaisesti Sievin seurakunnan kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenet, mutta myös muut ovat tervetulleita lipaskerääjiksi. Ilmoittaudu diakonissa Sannalle (p. 040 563 8418) 12.–21.7. tai viimeistään 15.–25.8. välisenä aikana.

MUUT

Kalajoen rovastikunnan perheneuvonta, Terveystie 11, E-ovi, Ylivieska. Ajanvaraus ma-to 12–13 p. 08-425 990. (suljettu 26.6.-7.7.2023)

Kirkon keskusteluapu (palveleva puhelin) päivystää numerossa 0400 22 11 80 joka ilta 18–24. Palveleva netti osoitteessa: https://kirkonkeskusteluapua.fi/palveleva-netti.

Palveleva kirje: PL 210, 00131 Helsinki.

Kirkkoherranvirastossa on myytävänä adresseja 14 €/ kpl.

Kirkkoherranvirasto avoinna:Ma 9–14, Ti 13–16.30, Ke 9–12. Puh. 044 7001310. Sähköposti: sievi.seurakunta@evl.fi, Kotisivu: www.sievinseurakunta.fi

Virkatodistukset Oulun aluekeskusrekisteristä p. 083161303 ma-pe klo 9–15 tai keskusrekisteri.oulu@evl.fi

SANAN ÄÄRELLÄ

Kesäleirejä kaikilla

aisteilla

Miltä tuoksuu sateen jäljiltä vihreä, tuore ruoho? Miltä kuulostaa lintujen laulu aamuvarhaisella auringon noustessa? Miltä maistuu mansikkajäätelön kylmyys ja makeus kielellä porottavassa helteessä? Miltä tuntuu pehmeä hiekka jalkapohjien alla juuri ennen uimista? Miten iloisilta näyttävät lasten ja nuorten hymyt ja loistavat silmät yhdessä leikkiessä, pelatessa ja touhutessa vailla kiirettä?

Tänä kesänä jälleen lukemattoman monet lapset ja nuoret kokoontuvat leirikeskuksiin ympäri Suomea lasten kesäleireille ja ripareille kokemaan elämyksiä ja saamaan muistoja. Aisteilla on tässä tärkeä tehtävä. Jokainen leiriläisenä tai isosena ollut voi varmasti palauttaa mieleensä iltanuotion savuisen tuoksun ja tähtitaivaan loisteen, aurinkorasvan kiillon iholla tai kesän lämmössä kuivuneen froteepyyhkeen karheuden poskella ja silloin muistaa, kuinka iloinen ja huoleton leirillä aina oli ja kuinka hyvä oli olla yhdessä.

Aistien kautta lapsuudessa ja nuoruudessa saadut hyvät muistot ja kokemukset kantavat ja palaavat aina vahvoina mieleen. Leireillä koetamme jakaa kokemuksia ilman älypuhelimia, sosiaalista mediaa tai vaikka televisiota, saada uusia kavereita ilman äppejä ja nauttia luomakunnan kauneudesta ilman sen jatkuvaa valokuvaamista.

Kesäleireillä kerromme lapsille ja nuorille, että Pyhä Jumala kulkee käsi kädessä jokaisen leiriläisen, isosen ja työntekijän kanssa. Silti ihmiselämään kuuluvat suru ja murhe, onnettomuudet ja harmit saavat pohtimaan, onko Jumala sittenkään kiinnostunut juuri minun elämästäni ja juuri minun kivustani, miksi hyvä Jumala sallii pahoja asioita sattua.

Jumalaa eikä hänen suunnitelmiaan ei voi ihmisen aistien avul-

la havaita tai ymmärtää, mutta sydämen ilossa, luonnon kauneudessa, ystävällisissä sanoissa sekä auttavissa teoissa Jumalan tuntee, näkee, kuulee ja tajuaa. Koska Jumala on leireillä läsnä, on leireillä hyvä olla ja jakaa sekä kokea elämää muiden kanssa. Jumala ei koskaan hylkää, vaikka ihmisestä siltä tuntuisi, Jumala pitää kädestä kiinni loppuun asti. Usko ei ole aistien asia, usko on sydämen asia.

Kesäleirit olivat myös itselle ja omalle uskonelämälle hyvin tärkeitä kesän kohokohtia jo aivan pikkutyttönä. Omat leirimuistot ja kokemukset heräävät aina uuden leirin alussa ja antavat voimaa jatkaa tätä tärkeää ja innostavaa työtä. Toivon voivani omalla työlläni innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria saamaan samanlaisia ja positiivisia muistoja ja elämyksiä, kuin mitä itse on saanut ja kokenut ja kertoa samalla rakastavasta Jumalasta.

Psalmissa 51 rukoillaan: ”Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. -- Suo minun kuulla ilon ja riemun sana, elvytä mieli, jonka olet murtanut. -Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Älä karkota minua kasvojesi edestä, älä ota minulta pois pyhää henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata, niin opetan tiesi sinusta luopuneille, ja he palaavat sinun luoksesi. -- Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.”

Siunattua kesää!

Sanna Vähäkangas Ylivieskan seurakunnan nuorisotyönohjaaja

HAUDATTUJA

Jo vuodesta 1936. Kuvasuunnitelu, lisänimenkaiverrukset ja vanhojen kivien entisöinnit.

Mauri Kustaa Korpi on kuollut 6.7.2023 Nivalan terveyskeskuksessa 77 vuoden ikäisenä. Kaipaamaan jäivät puoliso, lapset ja lastenlapset sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Tapani Johannes Tölli kuoli 7.7.2023 OYSissa 69 vuoden ikäisenä. Kaipaamaan jäivät puoliso, lapset perheineen sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Olavi Tapio Mäkelä on kuollut 8.7.2023 Sievissä Pihlajakodissa 93 vuoden ikäisenä. Kaipaamaan jäivät poika perheineen sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Eila Kyllikki Kylmä on siunattu Sievin kirkossa 7.7.2023, siunauksen toimitti kappalainen Anita Leppälä. Muistotilaisuus pidettiin Kiurunkankaalla.

Paavo Uolevi Pirttilahti on siunattu Sievin kirkossa 8.7.2023, siunauksen toimitti kappalainen Anita Leppälä. Muistotilaisuus pidettiin seurakuntakodilla.

Sievin helluntaiseurakunta

ry

To 13.7. klo 18.00

Sana ja Rukous. Su 16.7. klo 11.00 Päivätilaisuus. Tervetuloa!

4 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Onnittele alle 15-vuotiasta lehdessämme maksutta!
YLIVIESKAN KIVIHIOMO OY Puuhkalantie 5, 84100 Ylivieska puh. 08-410 6300, fax 08-410 6330 www.ylivieskankivihiomo.fi HAUTAKIVET yli 70 vuoden kokemuksella HAUTAKIVET www.ylivieskankivihiomo.fi Puuhkalantie 5, 84100 Ylivieska • P. (08) 410 6300
TILAISUUKSIA KUOLLEITA
Jumala antaa - me jaamme

4H-yrittäjä Juho ahkeroi ulkomaalaajana Sievissä ja ympäristökunnissa

Matalankynnyksen yrittämistä

TAPIO ROMPPAINEN

Rajalantien rivitalojen vieressä seisova aakkosteline kertoo, että alueella tekee ulkomaalaustöitä 4H-yrittäjä Juho Alahautala. Pian mies löytyykin ahkeroimassa maalipensselin kanssa sivelemässä uutta maalipintaa asuntoyhtiön pihalla sijaitsevaan ulkovajaan.

Juho on toiminut 4H-yrittäjänä jo vuodesta 2018 saakka ja hänen toimintansa on kasvanut vuosien varrella suureksi muihin 4H-yrityksiin verrattuna. Jo aloitusvuonna hänet palkittiin valtakunnallisena 4H-yrittäjänä.

– Aloitin 4H-yrittäjänä kesällä 2018. Tilanne kesällä 2018 oli kohdallani haastava, sillä pääsin juhannuksena armeijasta eikä ollut kesätöitä tiedossa. Yrittäjyys tuntui sillä hetkellä ainoalta luontevalta keinolta työllistää itseni, koska harva yritys olisi halukas hankkimaan kesätyöntekijää enää keskellä kuuminta sesonkia, Juho kertoo.

Hän sanoo valinneensa toimialakseen ulkomaalauksen, koska hänen lähipiirissään on alalle vahva ammattitaito. Lisäksi hän oli kuullut 4H-yrittäjyyden tarjoavan helpon ja matalan kynnyksen yrittäjänä toimimiselle.

– Ennen 4H-yrittäjyyttä minulla ei ole aiempaa taustaa varsinaisesta 4H-toiminnasta, mutta yhdistys on yleisesti aktiivinen ja näkyvä kotipaikkakunnallani Alavieskassa. Lisäksi 4H:lla on vahva brändi ja hyvä maine, jotka tekevät 4H:sta hyvin kiinnostavan ja luotettavan toimijan, Juho jatkaa. Keskittyminen ulkomaalauksiin osoittautui nappiva-

linnaksi, sillä heti yrittäjyytensä alkumetreillä vuonna 2018 Juho palkittiin vuoden 4H-yrittäjänä Suomessa.

– Tuomaristo painotti tuolloin valinnassaan muun muassa sitä, kuinka hyvin

yritys ottaa toiminnassaan huomioon ympäristöystävällisyyden ja kestävän kehityksen. Valintakriteereissä arvioitiin myös yrityksen ja yritysidean taloudellisia edellytyksiä. Yritystoimin-

tani on kasvanut ulos pienimuotoisen 4H-yrityksen raameista, mutta tuen edelleen 4H:n brändiä erityissopimuksella.

Juhon yritys Ulkomaalaus Juho Alahautala tarjoaa kaikkia ulkomaalaustöitä.

– Yleisimmät kohteet ovat taloyhtiöiden tai omakotitalojen ulko- ja kattomaalaukset, mutta maalaan paljon myös teollisuuskiinteistöjä, sekä maatilojen tuotantorakennuksia. Tänä kesänä ylivoimaisesti suurin osa töistäni on täällä Sievissä, maalaan tällä hetkellä Sievin kunnan omistaman vuokrataloyhtiön puu- ja tiiliverhoiltuja luhti- ja rivitaloja.

ITSENSÄ lisäksi Juho kertoo työllistävänsä myös muita aktiivisia ja eteenpäin elämässään pyrkiviä nuoria. – Kesän ajan työllistän itseni lisäksi viittä nuorta, jotka laskuttavat minua tehdyn työn mukaan. Tavoitteeni on, että pystyisin tarjoamaan kesätöitä mahdollisimman monelle reippaalle nuorelle. Lähes jokainen työllistämäni nuori tähtää tulevaisuudessa ammattiurheilijaksi ja he ovat sitoutuneet kovaan harjoitteluun, joka puolestaan vaatii minulta työnantajana myös joustavuutta. Moni heistä edustaa Alavieskan Viriä. Vaikka maalaustyössä ollaankin usein säiden ar-

moilla, työ on yleensä melko joustavaa, mikä sopii erinomaisesti esimerkiksi urheilijan aikatauluun.

– Nyt olen maalaamassa rivitaloyhtiötä Jussinmäen alueella. Arvioin, että kaikki sovitut kohteet valmistuvat viimeistään elokuun aikana. Näiden sovittujen kohteiden jälkeen ainakin muutama kohde on suunniteltu tehtäväksi vielä Ylivieskassa, Alavieskassa ja Kalajoella ennen syyssateita.

SYYSKUUSSA Juho jatkaa opintojaan Oulussa. Opiskelurintamallakin ahkera mies tekee kahta tutkintoa.

– Opiskelen Oulun yliopistossa kauppatieteiden maisteriksi ja diplomi-insinööriksi. Aloitin opinnot vuonna 2019 ja tavoitteen mukaan valmistun laskentatoimen kauppatieteiden maisteriksi keväällä 2024 ja tuotantotalouden diplomi-insinööriksi keväällä 2025. Yritystoimintani on ympärivuotista, sillä syksyllä ja talvella sovitaan seuraavan sesongin maalausurakat ja varsinainen maalaustyö tehdään kesäkaudella.

Maalaustöitä hän ei kuitenkaan suunnittele lopettavansa ainakaan näillä näkymin.

– Tarkoitus on ainakin opintojeni ajan jatkaa maalaustoimintaa, toiminnalla on kuitenkin ollut vuosi vuodelta hyvä noste ja pystyn tarjoamaan työtä usealle reippaalle nuorelle, mikä motivoi jatkamaan. Varmaa on kuitenkin, että koulutuksestani tulee jatkossa olemaan etua yrittäjyyden tukena tai mahdollisesti toisen työnantajan palveluksessa, Juho Alahautala toteaa iloisesti.

Sievi-viikon ohjelma

12.7. klo 16.00 Vilma Wirenin

klassinen harmonikkahetki Sievin kirkossa

12.7. klo 17.00 Lasten kesärieha ja bingo Sievinkylän nuorisoseuralla

12.7. klo 18.00 Kotiseutu-/Lättyilta torilla, Sirkus Supiaisen show, lättyjä, Mutti-Antin nimitys sekä

Jari Puhakan yhteislaulumatinea

12.7. klo 18.45-19.30 Porrastreenit Jyringissä

13.7. klo 17.30 Lasten olympialaiset, kirkonkylän urheilukentällä, ilm. paikan päällä klo 17 alkaen

13.7. klo 17.30 Keppihevos- ja kouluratsastuksen harjoituskilpailut, Huovarin talli.

Järj. Sievin hevosystäväin seura ry

14.7. klo 18.00 Tyypin ja Ollien maksuton keikka markkina-alueella

15.7. klo 10.00 Muttimarkkinat

15.7. klo 19.30 Toritanssit torilla, esiintyjänä Tanssiorkesteri Fenix

12.7. klo 19.30-20.00 Vesijumppa Jyringissän Päivittyvän tapahtumakalenterin löydät osoitteesta www.sievi.fi/tapahtumakalenteri Taidelaarissa Kuuman luolan tuotoksia -näyttely heinäkuun ajan.

Säästöpankin ikkunassa käsityö-näyttely 17.7. saakka.

5 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Juho Alahautala on toiminut 4H-yrittäjänä jo viiden vuoden ajan. Hän tarjoaa yrityksensä kautta ulkomaalaustöitä muun muassa kunnille ja yksityisasiakkaille seutukuntiemme alueella työllistäen myös muita nuoria.
" Minulla on hyvät kokemukset 4H-yrittäjyydestä ja suosittelen tätä vaihtoehtoa kaikille yrittämisestä kiinnostuineille nuorille.

15.7.2023 klo 10 - 14

MUTTIMARKKINAT Sievissä

L u v a s s a p ä i v ä n a i k a n a :

Lauantain 15 7 lava-ohjelma

Kunnantalon edusta: Mutin myynti pääoven edestä, esiintymislava paikoitusalueella

K-kauppa Mutti: Markkina-alue kaupan

paikoitusalueella

Lusiina: Ensiapu, wc-tilat, Martta-kahvila

Kirjasto: Alakerrassa Taidelaari avoinna, kirjaston takana mini-tivoli ja poniajelu

Tori: Markkina-alue

Sieviläinen - lehti

Sievi - shop: kenkämarkkinat

Leden Groupin paikoitusalue, Zetor kuljetus markkina-alueelle non stoppina

Hyvinvointikeskuksen paikoitusalue

Vanhan terveyskeskuksen paikoitusalue

Y l i 4 0 m y y j ä ä j a e s i t t e l i j ä ä p a i k a l l a M u t t i a , h e r k k u j a , j u u s t o k e i t t o a , h u n a j a a , k e v ä t k ä ä r y l e i t ä , m u n k k e j a j a v a i k k a m i t ä !

A r v o n t a a , p e l e j ä , k i s o j a k a i k e n i k ä i s i l l e V a n h a t a u t o t e s i l l ä

10.00 Markkinoiden avaus

10.15 Kunnanjohtajan tervehdys

10.20 Palkintojen jaot

10.50 Yhteislaulua

11.30 Laulukudelmia lapsille

12.30 Haastattelussa kansanedustaja Antti Kangas

13.30 Lionsien tervehdys

13 45 Loppusanat

19 30 Toritanssit, Tanssiorkesteri Fenix

Muttimarkkinoilla luvassa uutta ja vanhaa – ja totta kai muttia

HANNU TÖLLI

Tämän viikon lauantaina Sievi pääsee jälleen markkinahumuun, kun 39. kerran järjestettävät Muttimarkkinat valtaavat keskusta-alueen. Luvassa on tuttua muttia ja markkinameininkiä, mutta myös uudenlaisia juttuja.

Muttimarkkinoiden järjestelyistä vastaava Sievin kunnan kulttuurituottaja Tanja Kupiainen kertoo tänä vuonna muun muassa ruokapuolen laajentuvan, mutta isoimpana juttuna pitävän lasten huomioinnin niin torimyyjien kuin ohjelman puolesta sekä Marttojen Muttikahvilan.

– Sievin Marttojen pitämä Muttikahvila tulee Lusiinaan, se on tosi hieno juttu, Tanja kertoo innoissaan.

Torimyyjiä riittää perinteiseen tapaan. Torilta löytyy niin perinteistä torimyyjää kuin toiminnallisempiakin pisteitä.

– Se mistä olen erityisen ylpeä, niin tänäkin vuonna lapset on huomioitu esittelypöydissä, siellä on lapsille ohjelmaa. Myös lavalla järjestetään lapsille ohjelmaa.

TÄNÄ VUONNA markkina-alueella tapahtuu jo perjantaina, kun lavalle nousee alkuillasta ensin Tyyppi, sitten Ollie. Tanja kertoo, että tapahtumia haluttiin jakaa kahdelle päivälle, ettei tule liikaa päällekkäisyyksiä vilkkaana markkinapäivänä.

– Aiemmin on ollut nuorten ilta, mutta tälle vuodelle ei löydetty nuoria soittajia. Nuorille haluttiin heille suunnattua omaa ohjelmaa ja niinpä perjantaille järjestyi kaksi artistia. Ollie on suosittu artisti, jonka useilla kappaleilla on Spotifyssa

miljoonia kuuntelukertoja. Ollie on myös kaksinkertainen Emma-ehdokas.

MYÖS LAUANTAINA on luvassa livemusiikkia, jonka tahdissa markkinaväki pääsee laittamaan jalalla koreaksi. Tanja kertoo ylei-

söltä tulleen pyynnön, että sieviläinen yhtye Feeniks tanssittaisi iltasella ja sehän onnistui. Myöhemmin illalla esiintyy TT Purontaka. Markkina-alueella on normaaliin tapaan järjestetty rajattu alue alkoholianniskelulle.

TANJA KERTOO väkeä odotettavan viime vuoden tapaan paria tuhatta, joten ruuhkaa on luvassa. Autolla saapuville hän vinkkaa, että auton voi jättää Ledenin paikoitusalueelle, kotiseutumuseo Aarreaitan viereiselle entisen terveyskeskuksen paikoitusalueelle ja myös hyvinvointikeskuksen parkkialueelle. – Hyvinvointikeskuksen pihalla pitää huomioida, että osa paikoista on varattu hyvinvointikeskuksen työntekijöille, hän muistuttaa.

Tänä vuonna ensiapupiste on kunnantalon sijaan Lusiinassa, mistä löytyy myös uusi Marttojen Muttikahvila.

Markkinoille saapuville hän muistuttaa, että markkina-alue on laaja Sievi Shopin Kenkämarkkinoineen, joten jalkaan kannattaa laittaa kävelykengät ja lisäksi mukaan varata juomista, sillä Tanjan kokemuksella Sievissä paistaa aina aurinko, hän naurahtaa.

– Hyvällä mielellä Muttimarkkinoille nauttimaan seurasta, tuttujen tapaamisesta ja markkinameiningistä, Tanja toivottelee.

6 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Missä tapahtuu: 1 2 3 4 5 6 7 Paikoitusalueet: 1 2 3

Karjulan sukuseura

mukana Sievin Muttimarkkinoilla la 15.7.

Tule tapaamaan

tuttuja ja sukulaisia!

Myynnissä arpoja

sekä kahvia ja pullaa!

ToritelttaPerjantai 14.7. klo 21-01

Hemulin karaoke

Karjulan mäeltä -sukukirja

TARJOUSHINTAAN!

Vain 25€/kpl

Lapsille kiva pomppulinna!

100€/ 5kpl !

www.karjulansuku.fi

Vieska Futsalin järjestämä jalkapallokoulu

Toriteltta lauantaina 15.7.

Tanssiorkesteri

tarjoaa toritanssit klo 19.30-22.30

T.T. Purontaka

aloittaa klo 23.30

Tervetuloa!

Jalkapallokoulu on hauska koulu

HANNU TÖLLI

Iloista hälinää, tolppien kolinaa, kikkojen harjoittelua uudelleen ja uudelleen, onnistumisten juhlintaa. Sievin uusi jalkapallokenttä on otettu ilolla vastaan. Viime viikolla kentällä vilisti suuri joukko lapsia, kun Vieska Futsal järjesti kunnan kanssa perinteisesti kolmipäiväisen jalkapallokoulun lapsille.

– Hyvin on mennyt, totesi jalkapallokoulun vetäjä Jesse Heinonen viikon viimeisiä pelejä tuomaroidessaan.

Tänä kesänä osallistujia oli 50, joka on tismalleen sama luku kuin viime vuonna.

– Kysyntää on Sievissä. Vähän odotettiin enemmän, kun on uusi nurmi, mutta kai moni on lomilla, hän pohti.

Jalkapallokoulu oli jaettu kahteen ikäryhmään: 6–9-vuotiaisiin ja 10–13-vuotiaisiin. Nuorempien kanssa Jesse kertoo enemmän keskitytyn leikkiin, hauskanpitoon jalkapallon kanssa ja pelailuun, kun taas vanhempien kanssa keskityttiin jo enemmän jalkapallon omaiseen harjoitteluun kuitenkaan harrastuksen pääasiaa unohtamatta.

– Ei tämä niin vakavaa ole, kevytmielistä. Kunhan kaikilla on hauskaa, Jesse toteaa jalkapallokoulusta.

Innokkaiden jalkapallokoululaisten lisäksi itse kenttä sai Jesseltä kehut. Uuden kentän ja jalkapallokouluun osallistuneiden määrän ja innokkuuden perusteella hän totesi uskovansa, että kysyntää vakinaisemmalle harjoittelullekin olisi, mutta vetäjistä on pula.

UUSI KENTTÄ sai kehut myös jalkapallokoululaisilta.

– Tällä on kivempi pelata, kun ei tule vihreää vaatteisiin ja parempi vetää liukkareita, kirkonkyläläinen Eemil Koskela tuumi uudesta tekonurmikentästä.

Hän kertoi pelaavansa jalkapalloa kotona päivittäin ainakin vähän ja toivoi, että jalkapallokoulua järjestettäisiin useammin. Parasta hänen mielestään oli peliosuudet. Lionel Messin lempipelaajakseen paljastanut Eemil kertoi itse viihtyvänsä Messin tapaan hyökkääjänä, mutta myös pitävänsä puolustamisesta, missä roolissa oli ensimmäiset päivät jalkapallokoulun peleissäkin ollut.

HYÖKKÄÄJIÄKIN jalkapallokoulusta löytyi. Vanhaltakirkolta jalkapallokouluun osallistunut 3. luokalle menevä Eeli Autio kertoi viih-

tyvänsä kentällä lempipelaajansa ranskalaisen Kylian Mbappén kaltoin maalitykin roolissa. Eeli kehuskeli ennen viimeistä peliosuutta kolmen päivän aikana syntyneen jo 16 maalia.

Hän kertoi rainbow-kikkaa harjoitellessaan pitäneensä jalkapallokoulussa eniten pelaamisesta niin kuin moni muukin. Se näkyi myös peliosuuksilla, kun vielä pitkien päivien viimeisillä peliosuuksilla kaikilla virtaa riitti.

– Vaikka kolmas päivä ja aika pitkiä kolmen tunnin sessioita, niin vieläkin jaksavat, Jessekin totesi viimeistä peliosuutta seuratessaan.

7 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Vapaa pääsy Liput 10€ Eemil Koskela ja Niilo Jokitalo viihtyivät jalkapallokoulussa. Niilo kertoi hänestä tulevan isona ammatikseen pelaava jalkapalloilija. Eeli Autio toivoi, että jalkapallokoulua järjestettäisiin useammin. Hän pelaa eniten veljensä kanssa heidän kotipihallaan, missä heillä on oma jalkapallomaali. keräsi yhteen lapsia ympäri Sievin

KORHOSEN MARKKINAT

Niilo ja Nelli johdattivat lapset Pellepuiston seikkailuihin

TAPIO ROMPPAINEN

M&T Trans Oy

Kesäkuun viimeisenä keskiviikkona Monitoimihallilla järjestettiin nuorille ja vähän varttuneimmillekin suunnattu liikunnan iloa pursuava pellepariskunta Niilon ja Nellin Pellepuisto.

Uhkaavan sateen vuoksi Pellepuisto jouduttiin siirtämään alkuperäisesti suunnitellusta paikasta Puuhaparkista sisätiloihin. Ulkoilmaa huomattavasti viileämpi liikuntasali tarjosikin Pellepuistolle hyvät puitteet.

Liikuntasaliin oli pystytetty parisenkymmentä liikunnallista puuhapistettä. Tilaa koristi myös kymmenen suurta puista pellehahmoa, joilla jokaisella oli oma tarinansa. Nelli ja Niilo sekä lystikkäät hahmot johdattivat vieraat monenlaisten iloa ja oppia tuottavien puuhatehtävien pariin.

– Pellepuistossa voi tuumailla, ihmetellä, nauraa, hassutella ja nurinperin tassutella, Niilo-pelle valisti iloisesti.

Ja mukavaa puuhaa riitti: oli pelletaksia, poniratsastusta, tasapainorataa, onnenpyörää, keppihevosesteitä ja paljon muuta.

– Suklaa-ponimme on vastasyntynyt ja ensimmäistä kertaa mukana, sen ponikaverin nimi on Valkosuklaa. Kaikkiaan meillä on seitsemän ponia ja syntymässä vielä yksisarvisponi, johon lapset tulevat varmasti ihastumaan, kunhan sille karva vielä kasvaa, Niilo ja Nelli alias Kari ja Päivi Isola hauskuuttivat.

Yksi puuhapisteiden suosikeista oli yllättäen vanhat

puulelut.

– Ne ovat hauskoja ja monen ikäiset tykkäävät niillä leikkiä ja puuhahmojen liikkumista tikapuilla ja erilaisilla kaltevilla radoilla oli mukava seurata.

SIEVIN kunnalla kesätöissä oleva Anton Koskela sai Nelliltä ja Niilolta paljon kehuja tarmokkuudestaan ja aut-

tamishalukkuudestaan. Anton hoiti Pellepuiston onnenpyörää, josta jokainen osallistuja sai muistokseen pienen palkinnon. Haastatteluhetkellä Anton oli kesätöissä kolmatta päivää. – Työ on ollut monipuolista, olen ollut apuna tavaroiden kannossa museolla ja nyt täällä, teen kaikkea mitä tarvitaan. Museolla oli tosi mielenkiintoista, tehtäviin kuului muun muassa tavaroiden luettelointia ja kunnon tarkastusta, Anton kertoo.

Pellepuisto sai erittäin hyvän vastaanoton, vieraita riitti aina loppuun saakka. Arvion mukaan Nellin ja Niilon vieraina kävi pitkälle toistasataa henkeä.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat kulttuurituottaja-tiedottaja Tanja Kupiainen ja liikuntaneuvoja Jenni Lappalainen Sievin kunnasta yhdessä Sievin 4H-yhdistyksen kanssa.

8 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Kylmäkonehuolto A. Huhtamäki 050 4118795 Sähköasennus T. Huhtamäki 050 3693879 • Sähköasennukset • Kylmälaitekorjaukset ja asennukset • Ilmalämpöpumput asennettuna SIEVI 100v. Maaseutunuoret Suomalainen ruoka tulee meiltä! mtk.fi
Ratsastuspisteellä riitti jonoa Niilon ja Nellin avustamana Valkosuklaa ja Suklaa nimisillä poneilla ratsastusvuorossa Maisa ja Anni. Pellepuisto veti salin täydeltä väkeä ja vieraita riitti sulkemisaikaan saakka.
Sievin asemakylällä Lylyllä lauantaina 29.7.2023 klo 9-15 Paikkavaraukset 0400 518 633 Asemakylän Kyläyhdistys ry/Sievin Lyly Jolavi Oy p. 0400 427 372 • C E - merki t y t kalli o mu rskee t • Sala o jas o ra t • H ieka t • No s tu ri p alvel u t 50 - 70 t n • Mu rska u s - ja se u l ont ap alvel u • L ave tt ik u lje tu kse t • K aivi n kon e p alvel u t M ik a 040 503 780 6 M ar ko 040 544 022 2 Ves a 040 576 274 3 / no s to t Maansiirtoliike Veljekset Pakkala Oy maanrakentamista vuodesta 1950 www.veljeksetpakkala.�i
Ammattitaidolla pohjoismaissa - lavettikuljetukset - erikoiskuljetukset - saattovalvonta p. 0400 389 451, www.mttrans.fi mm. akut, autot, katalysaattorit. NOUTOPALVELU METALLIROMUN OSTO
Anton Koskelan vetämässä onnenpyörässä nen palkinto omalle kohdalle. Pihla Koskela ja Venla Haikola myivät
4H:n

Koskelat ovat tuottaneet 30 vuotta laadukasta maitoa

Alangon

Walter Ehrströmin säätiön tarkoituksena on elintarvikehygienian ja erityisesti maitohygienian edistäminen. Walter Ehrströmin säätiö tukee apurahoin tieteellistä tutkimusta ja jakaa vuosittain mitaleita laadukkaan maidon tuottajille ja maitohygienian edistäjille. Osuuskunta Maitokolmion maidontuottajia palkittiin 30 vuotta kestäneestä laatumaidon tuottamisesta 18.4. pidetyssä tilaisuudessa. Tämän arvostetun mitalin saivat myös Sievin Markkulassa maitotilaa isännöivät Outi ja Janne Koskela – Kyllähän siinä tarkkana pitää olla, että noin pitkän ajan saa maidon pysymään laatukelpoisena. Siinä pitää onnistua myös lomitukset ja kaikki muukin. 13 vuotta me olemme tässä asuneet ja maitoa tuottaneet, sillä sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2010.

– Meillä on 24 paikkaa lypsykarjalle. Lihakarjaa ei kasvateta, vaan sonnivasikat annetaan välitykseen. Peltopinta-ala on hieman alle 70 hehtaaria, jotka ovat nurmella ja viljalla. Viljaa riittää vähän myyntiinkin, Janne Koskela kertoo tilan tuotannosta.

PERHEESEEN kuuluu myös yksi lapsi, tytär Nelli – Tehtiin kerralla niin hyvä, että ei ole toista tarvinnut tehdä, Outi nauraa, – Minä olen kotoisin Toholammilta. Olen syntynyt maanviljelijäperheeseen, mutta isä on joutunut luopumaan lypsykarjatilasta sairastuttuaan homepölykeuhkoon minun ollessa vasta vuoden ikäinen. Tämän jälkeen isän veli on jatkanut tilan pitoa. Lopettamisen jälkeen isä jäi kuitenkin maatalousalalle ja toimi ensin maaseutuasiamiehenä ProAgrialla. Nykyisin hänellä on oma yritys, jossa hän tekee maatalouskirjanpitoa, laatii

tukipapereita, tekee viljelysuunnitelmia, ottaa maanäytteitä ja muuta sellaista, Outi kertoo.

Harrastuksista puhuttaessa Janne sanoo tilan- ja karjanhoidon vievän lähes kaiken ajan, joten harrastuksia ei juuri ole. Vaimollaan Outilla Janne sanoo harrastuksia olevan enemmänkin.

– Meillä on lähes kolmekymppinen eläkkeellä oleva suomenhevonen ja kaksi shetlanninponia. Poneilla ajellaan ja käytämme niitä myös näyttelyissä. Sitten ovat nuo koirat. Australian paimenkoira paimentaa ja ajaa lehmiä. Harrastan myös maastopyöräilyä. Sieviin on tehty kaksi hyvää reittiä, joita pystyy ajamaan talvellakin. Ennen ajattelin, että Sievissä ei ole mitään, mutta nyt on tosi hyvät reitit, joita on ilo ajaa. Myös kuntosali kuuluu harrastuksiini, Outi kertoo monipuolisista harrastuksistaan.

9 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Kesän parhaimmat kattoja ulkoverhousremontit varataan nyt!
LUOMUTILA Anne ja Mikko Takanen, Kiiskilampi 044 2748 649, 044 3334 826 Sieviläistä luomumansikkaa ja luomuhunajaa
S-market Sievi Sieviläistä pohjavettä sieviläisille 24 h päivystys: 0440 766 287 SIEVIN VESIOSUUSKUNTA
P.S. Mansikkavarauksia otetaan vastaan edelleen. Tarvi�aessa lähialueella ko�inkuljetus.
MUTTIMARKKINOILLA!
OIVA KANKAANPÄÄ Tässä hoivataan perheen lemmikkejä. Taustalla siintelee Sievinmäenjärvi. onnenpyörässä jännitettiin, osuuko vapaavalintai- 4H:n pisteellä hattaraa.

Palvelunumero: 044 972 5164

toimisto

18, 85410 Sievi

Jyringin Navettakahvila on kokemus kaikille aisteille

Punaiset, suuret ovet ovat jälleen avoinna. Tuttu lettujen tuoksu kantautuu jo oville vastaan. Himmeä valaistus, rauhallinen musiikki, seiniä koristavat taideteokset, pöydässä istuskelevien puhe ja tiskin takana iloisesti hääräävät nuoret. Jyringin Navettakahvila on jälleen avannut ovensa.

– Täällä on tunnelmallista viettää iltaa. Kaikille aisteille jotakin, kertoo Navettakahvilan taustalla toisena aikuisena mukana oleva Eeva Mantila tämän vuoden kahvilasta.

Eeva kertoo vanhaan navettaan viikoksi avautuneen kesäkahvilan pyörivän neljän perheen nuorten voimin. Hän ja Riikka Mäkikauppila vastaavat aikuisina taustatöistä, auttavat tarpeen tullen, mutta nuoret tekevät käytännön työt.

– On tosi kivaa. Täällä saa kavereiden kanssa tehdä töitä, kertoo kahvilassa jo toista kesää mukana oleva Veena Mantila kahvilatyöstä.

– Meillä on päävastuu.

Olemme tehneet hillot, mehut ja taikinat, Veena kertoo. – Mummun opeissa kävivät tekemässä mehut. Monenlaisia taitoja tässä saa harjoitella, Eeva jatkaa.

NELJÄN perheen nuorille pienen kesätyön, vastuunkannon opettelun ja työkokemuksen lisäksi Navettakahvila on myös paikka taiteilijalle tuoda itseään näkyville. Eeva kertoo, että Navettakahvila halutaan pitää taiteilijalle matalankynnyksen paikkana pitää näyttely. Kuten monena edellisenä vuonna, myös tänä vuonna Navettakahvilan seiniä koristaa taiteilijan ensimmäinen näyttely. Tämän vuoden näyttely on nivalalaisen Ma-

rianna Kaarlelan käsialaa. – Minulle on tosi tärkeää, että voin auttaa taiteilijoita, jotka eivät ole vielä tulleet näkyväksi. Tämä on matalankynnyksen paikka pitää näyttely, Eeva kertoo.

MARIANNA ei ole uusi taiteen parissa, vaan taide on kulkenut koko elämän hänen mukanaan. Viimeiset viisi vuotta hän on maalannut aktiivisemmin ja näyttää teoksiaan avoimesti sosiaalisessa mediassa, mistä Eeva löysikin Mariannan taiteen ja pyysi Navettakahvilaan näyttelyä pitämään. Eevan pyynnöstä hän rohkeni koota viiden vuoden aikana syntyneistä teoksista näyttelyn, jossa näkyy hänen elämä ja kiinnostuksen kohteensa.

Lapset ja eläimet inspiroivat

Viisi vuotta sitten äitiyslomalle jäätyään nivalainen Marianna Kaarlela mietti, millä täyttäisi työn jättämän tyhjiön elämässään.

– Muistin sitten entisen maalausharrastukseni, tartuin pensseliin ja se oli sitten menoa, Marianna muistelee nauraen.

Nyt hänen ensimmäinen näyttelynsä on esillä Jyringin Navettakahvilassa. Kuten näyttelyä katsellessa voi nähdä, Marianna kertoo lasten ja eläinten inspiroivan häntä. Lasten kohdalla hän ottaa ideoita omista läheisistään ja tuttavistaan, eläinten kohdalla häntä kiehtoo erityisesti karhut, joista näyttelyissäkin on esillä useita eri teoksia.

– Karhut kuuluvat sellaiseen suomalaiseen luontomaisemaan. Ne ovat massiivisia olentoja, mutta niissä on sellaista jotakin samaistuttavaa,

10 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Luottamuksellista konekauppaa 0500-684 463, 0500-684 462 Ojala Machine oy Ojala Machine oy
Tule mukaan Sievin Yrittäjien toimintaan! www.yrittajat. /sievi HANNU TÖLLI
Tallenna uusi numero puhelimeesi! Tilaa Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan KELA-TAKSI 0 8 00 41 5720 Tilausnumero on maksuton! Palvelun tuottaa Tampereen Aluetaksi Oy PAIKALLINEN KELA-TAKSI Jussintie 6 SIEVI puh. 044-262 0643, www.fkone.fi P u h 0 4 0 5 4 4 2 8 8 0 w w w . koi vu k u ja ne t Kuormalavat varastosta m y y k a i k k i k u o r m a l a v a t Koivukuja Yhtiöt
Haikolantie
Muttimarkkinatarjous! Tilaa Sieviläinen loppuvuodeksi hintaan 40 euroa!
Jokiverkon
Navettakahvilan arkea pyörittää nuoret Lettujen täytteeksi voi valita nuorten itsetekemiä hilloja. Veena Mantila täytti Ester Mantilalle mieleisen letun.
" Minulle on tosi tärkeää, että voin auttaa taiteilijoita, jotka eivät ole vielä tulleet näkyviksi.

eläimet

luomaan

hän kertoo.

Yhdeksi lempiteoksekseen hän kertookin Karhu ystävykset -maalauksen, jossa kolme karhua istuu toisiaan halaten. Hän kertoo muuntaneensa teokseen lapset karhuiksi, joista huokuu sisarusrakkaus – aivan kuten hänen kahden omankin lapsen välillä.

Akryylivärein pääsääntöisesti maalaava Marianna kertoo häntä kiinnostavan auringonnousujen ja -laskujen sekä valon maalaaminen teoksiin. Hän kertoo taiteensa olevan esittävää, realistista taidetta.

– Vaikkakaan en halua rajata, että teen pelkästään sitä. Haluan kokeilla, hän kertoo innostuneesti.

Akryylimaalauksesta hän onkin siirtynyt kokeilemaan enemmän myös akvarellimaalausta, josta on esillä myös näyttelyssä teoksia. Myös puun veistäminen on

JÄÄTELÖ-KAHVILA

ER-KAn kerhotilassa

Tarjoamme: • jäätelöä

• kahvia

• karkkia

• maitoa/päivittäistavaraa

Tervetuloa herkuttelemaan!

Korhosenkatu 19, 85310 Sievi as

Paljon sepän valmistamia käyttöesineitä ja koristeesineitä itselle tai lahjaksi!

SEPPÄ AULIS AHO Sepäntie 11, REISJÄRVI puh. 050 4356 254

Suoraan tehtaalta ilman välikäsiä edulliset, korkealuokkaiset

• HUVILAT • SAUNAT • AITAT • KONSTA-TALOT

Kuorikoskentie 8 69600 KAUSTINEN, p 06 8611 500, 040 7333 575 www konstatalot.fi

• Ylä- ja alapohjien (myös rossipohjat) eristeiden vaihtotyöt SUURTEHOIMURILLA.

• Lisäeritykset

• Kuivaamon elevaattorimontun tyhjennykset ym.

044 981 4433 www.ekokarhu.fi

asia, josta hän pitää.

– Istuimme nuotiolla ja aloin veistämään, niin yhtäkkiä tuli ihmishahmo, hän kertoo.

Sen jälkeen veistäminen on jatkunut ja tullut osaksi hänen

Luomumansikkaa valmiiksi –tai itsepoimittuna.

Varaukset 0505511303 / 0442141034

Haapavedentie 583 OULAINEN www.arvolanluomutila.fi

taidettaan.

VUONNA 2020 hän perusti Mimmamari-yrityksen, jonka kautta myy teoksiaan ja tekee tilaustöitä. Tulevaisuudessa hän toivoisi voivansa tehdä

taidetta täyspäiväisesti ja toimia yrittäjänä.

– Joo, haluaisin joku päivä maalata täyspäiväisesti. Se on hiljaisesti itävä haave. Sitäkään en ole monesti uskaltanut sanoa ääneen.

Kaikki metsäalan palvelut

SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
toimijalta!
talo Ota yhteyttä: Noora Impola 040 573 0350 Aki Kiviniemi 040 578 6760 Asko Mäkelä 050 501 5123 Oulaistenkatu 50 C 1, 86300 OULAINEN www.msh.fi etunimi.sukunimi@msh.fi
yhdeltä
Täyden palvelun
inspiroivat
neljästä perheestä: Nikolas Mantila, Erika Mäkikauppila, Silvia Mantila, Edit Fiskaali ja Veena Mantila. Marianna Kaarlelan teoksissa näkyy lapset ja eläimet, joista erityisesti karhu on Mariannalle tärkeä.

Tehdään tilaa syksylle! Ale Ale!!!

Paljon alusasuja ja vaatteita ALE-hinnoin!

Kiiskilän kyläilta totutun suosittu – isät hävisivät jalkapallo-ottelun

Avoinna: TI-PE klo 10-17

S aunapellontie 6, 69300 T puh. 044 584 7514 #johannan_putiikki Johannan Putiikk

Tervetuloa lauantai esittelyymme!

Mustikkatie 21, 85410 Sievi Omakotitalo 123,5 m2 rv. 1984 3mh+tupa+ph+s+wc+khh+et+ vh+tekn.tila+var

Takalontie 7, 85410 Sievi Paritalo 217 m2 rv. 1983 k+oh+2*mh+th+et+tk+vh+wc+ kph+s/k+oh+3*mh+th+et+kph+s

Mattilantie 3, L1 84100 Ylivieska, Y-tunnus: Fokusmyynti 2728225-5

HANNU TÖLLI

Ei mitään ihmeellistä, kaikki on kuten pienessä maalaiskylässä kesäisin on: rauhallista ja mukavaa elelyä, rentoja tapahtumia ja hiljalleen tapahtuvaa kylän kehittämistä. Niin kuului Kiiskilän kesän alun kuulumiset, kun viime viikolla Sievin hyvinvointitoimen järjestämien lasten olympialaisten yhteyteen Kiiskilän kyläyhdistys järjesti kyläillan.

Kuten Kiiskilässä tapana on, ihmiset saapuivat paikalle jälleen runsain joukoin. Olympialaisten jälkeen olympialaisten järjestäjä Jenni Tuomi laskeskeli illan olympialaisiin osallistuneen reilu 60 lasta ja se sai niin kyläyhdistyksen kuin olympialaisia järjestävän Jennin hymyilemään leveästi.

– Voitte olla jälleen ylpeitä, Jenni totesi.

Paikalla ei ollut pelkäs-

tään kyläläisiä, vaan myös useat entiset kiiskiläläiset ja muut sieviläiset olivat saapuneet paikalle.

– Piti tulla tänne, kun Jokikylällä ei Lasten olym-

pialaisia järjestetä, Laura Peltokorpi kertoi lastaan jalkapallomaalin verkosta irrottaessaan.

Kyläilta päättyi lasten ja isien väliseen jalkapallo-ot-

Stora Enso investoi miljardi euroa Oulun tehtaaseen

Hyvä metsänomistaja, puillesi on jatkossakin kysyntää. Palvelen sinua kaikissa metsäasioissa.

Ole yhteydessä.

Nivala, Reisjärvi, Sievi Jaakko Isomaa p. 040 672 1483 jaakko.isomaa@storaenso.com

teluun, jonka lapset voittivat 3–2. Kyläillasta koulun urheilukentältä väki siirtyi runsain joukoin jatkamaan juttua Kiiskilän kesäkahvilaan.

Nyt Tähtitilillä puukaupparahalle 4,00 % korko

12 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
myyntineuvottelija 041 315 1679 Suvi Hannula myyntineuvottelija 044 767 1070
www.lkvpohjanmaa. ESITTELY LAUANTAI 15.7. klo 13-14 ESITTELY LAUANTAI 15.7. klo 12-13 Antti Järvelä
Kiiskilän kyläilta päättyi isien ja lapsien väliseen jalkapallo-otteluun, joka päättyi lapsien selvään 3–2 voittoon.
OVIKAUPPA • IKKUNAT • ULKO-OVET • MÖKKIOVET • VÄLIOVET • SAUNAOVET p. 050-4639707 erma@kotinet.com PRO VARASTOMYYMÄLÄ OULAISISSA! OVI- ja IKKUNAkauppaa 40 v
Aaron Tervamäki juhli voitettua mitaliaan villisti.

Lasten olympialaisten tulokset

5.Onni Somero 15,80

Pallonheitto

10,72,

1.Urho Somero 11,20, 2.Fiona

Kopponen 7,90, 3.Kerttu Huhtamäki 7,40, 4.Pyry Autio 4,40,

5.Onni Somero 4,35

7-9 v.juoksu 60 m

1.Eeli Autio 11,10

Pallonheitto

1.Eeli Autio 26,90

10-12 v. juoksu 60 m

1.Aaron Autio 10,66

Pallonheitto

1.Aaron Autio 29,50

Kiiskilä 6.7.

0-3 v. juoksu 30 m

1.Ronja Linna 9,02 s, 2.Aaron

Tervamäki 9,77 s, 3.Aaro Peltokorpi 9,78 s, 4.Jeremi Helminen

11,63 s, 5.Elias Lempola 17,41 s,

6.Nelma Jokitalo 19,50 s, 7.Olivia Viljamaa 21,21 s, 8.Marilla Verronen 35,09 s, 9.Adele Nikkilä 67,00 s

Pallonheitto

1.Ronja Linna 4,85 m, 2.Aaron Tervamäki 4,65 m, 3.Nelma Jokitalo 3,60 m, 4.Elias Lempola

2,35 m, 5.Olivia Viljamaa 2,20 m, 6.Jeremi Helminen 1,40 m, 7.Marilla Verronen 0,83 m, 8.Jerkka Helminen 0,70 m, 9.Onni Harju 0,54 m, 10.Adele Nikkilä 0,43 m

4-6 v. juoksu 30 m

1.Jenna Viljamaa 7,25, 2.Lauri Eskola 7,27, 3.Ohto Vähäsöyrinki 7,38, 4.Toivo Nikkilä 7,39, 5.Saralotta Tervamäki 7,50, 6.Eetu Linna 7,76, 7.Sofianna Lempola 7,78, 8.Aino Verronen 7,80, 9.Marikki Jokitalo 7,81, 10. Luukas Nivala 8,10, 11.Fanni Sandholm 8,34 , 12.Miira Nurmimäki 8,78, 13.Mikael Viljamaa 8,87, 14.Oliver Niskanen 8,97, 15.Iivo Viljamaa 10,09

Pallonheitto

1.Mikael Viljamaa 15,50 , 2.Aino Verronen 13,90, 3.Saralotta Tervamäki 10,10, 4.Ohto Vähäsöyrinki 10,05, 5.Eetu Linna 9,54, 6.Toivo Nikkilä 7,85, 7.Lauri Eskola 7,40, 7.Jenna Viljamaa 7,40, 8.Iivo Viljamaa 6,75, 9.Luukas

Nivala 6,50, 10.Sofianna Lempola 6,00, 11.Marikki Jokitalo 5,90, 12.Fanni Sandholm 5,20, 13.Oliver Niskanen 3,80, 14.Martha Jokitalo 3,35

7-9 v. juoksu 50 m

1.Onni Vähäsöyrinki 8,63, 2.Tuukka Viljamaa 8,84, 3.Elli Eskola 9,45, 4.Aaro Linna 9,88,

5.Anna-Sofia Tervamäki 9,94, 6.Aatos Tuikkanen 10,05, 7.Kerttu Nivala 10,11, 7.Tyyne Jyrinki 10,11, 8.Heini Viljamaa 10,16,

9.Mirella Nurmimäki 10,28,

10.Aada Viljamaa 10,38, 11.Ella Viljamaa 10,40, 11.Iina Viljamaa

10,40 , 12.Patrik Viljamaa 10,41,

13. Eeli Tuikkanen 10,64, 14.Jessiina Helminen 10,65, 15.Matilda Pelkonen 10,97, 16.Unto Vähäsöyrinki 11,02, 17.Joel Pelkonen 11,38

Pallonheitto

1.Tuukka Viljamaa 28,60, 2.Onni Vähäsöyrinki 24,45, 3.Aaro Linna 22,90, 4.Unto Vähäsöyrinki

21,00, 5.Patrik Viljamaa 20,60,

6.Aatos Tuikkanen 17,90, 7.Eeli Tuikkanen 16,90, 8.Joel Pelkonen

16,55, 9.Heini Viljamaa 12,70,

10.Armi Tervamäki 12,55, 11.Elli Eskola 12,10, 12.Kerttu Nivala 12,00, 13.Ella Viljamaa 11,80, 14.Matilda Pelkonen 11,30,

15.Anna-Sofia Tervamäki 11,10, 16.Tyyne Jyrinki 11,05, 17.Aada Viljamaa 11,00 18.Iina Viljamaa 10,70, 19.Jessiina Helminen 9,55

10-12 v. juoksu 50 m

1.Leevi Viljamaa 7,96, 2.Leo Pelkonen 8,06, 3.Manuel Viljamaa 8,36, 4.Anton Viljamaa 8,50, 5.Mira Viljamaa 8,64, 6.Rebekka Linna 9,09, 7.Saana Tervamäki 9,26, 8.Nelli Nivala 9,32, 9.Asla Vähäsöyrinki 9,33, 10 Elia Viljamaa 9,44, 11.Iida Tervamäki 9,51, 11.Emilia Viljamaa 9,51, 11.Ilona Vähäsöyrinki 9,51, 12.Kristian Viljamaa 11,12, 13.Maria Viljamaa 13,75

Pallonheitto

1.Leevi Viljamaa 36,00, 2.Anton Viljamaa 32,40, 3.Leo Pelkonen 29,00, 4.Asla Vähäsöyrinki 24,80, 5.Hertta Tervamäki 22,30, 6.Iida Tervamäki 19,90, 7.Elia Viljamaa 19,65, 8.Nelli Nivala 17,90, 9.Saana Tervamäki 17,60, 10.Mira Viljamaa 16,00, 11.Rebekka Linna 15,20, 12.Ilona Vähäsöyrinki 14,35, 13.Iisa Kettunen 11,90, 14.Maria Viljamaa 10,80,14.Emilia Viljamaa 10,80

Kysy lisää

hankintaesimiehiltämme:

Eero Parkkila p. 040 540 9416

Haapajärvi -Reisjärvi - Sievi - LestijärviToholampi - Halsua

Marko Vilppola p. 040 842 9024

Nivala - Kärsämäki - Ylivieska - Kannus - Kokkola

Marko Siekkinen p. 044 769 4886

Ostamme parru ja tukkivaltaisia leimikoita

Pidetään sahat pyörimässä

Pyhäjärvi - Pihtipudas - KinnulaKivijärvi - Viitasaari

Pertti Engman p. 040 759 2532

Haapavesi - Pulkkila - PiippolaOulainen - Pyhäntä

Ari Poutiainen p. 0400 509 543

Vihanti - Raahe - Siikajoki - Rantsila - Kestilä - Liminka - Tyrnävä - Muhos - Utajärvi - Vaala

Ilpo Huovinen p. 044 769 4880

Kiuruvesi - Vieremä - Pielavesi - Keitele - Iisalmi - Vuolijoki

13 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
etunimi.sukunimi@hasa.fi
Liisterissä 7.7. 9.7. 12.7. 13.7. 14.7. 15.7. 16.7. 19.7. 20.7. Pe Su Ke To Pe La Su Ke To Pe Ke To Pe Su Ke To Pe Su 21.7. 2.8. 3.8. 4.8. 6.8. 9.8. 10.8. 11.8. 13.8. klo 19 klo 14 klo 19 klo 19 klo 19 klo 14 klo 14 klo 19 klo 19 klo 19 klo 19 klo 19 klo 19 klo 14 klo 19 klo 19 klo 19 klo 14 Liput 20€/hlö, yli 10 henkilön ryhmät 17€/hlö Linnakallion kesäteatteri, Taluskyläntie 660, Alavieska Derek
Ohjaus Jarkko Pinola Väliajalla teatterikahvio! Lippuvaraukset 044 244 4170 - myös viestillä Ensi-ilta Korhonen 4.7. 0-3
juoksu 30 m 1.Lotta Madetoja 18,40 s Pallonheitto 1.Lotta Madetoja 0,76 m 4-6
40 m 1.Urho
Huhtamäki
ponen
Sormet
Benfieldin hulvattoman hauska farssi
v.
v. juoksu
Somero 9,94, 2.Kerttu
10,18, 3.Fiona Kop-
10,46, 4.Pyry Autio
Kiiskilän lasten olympialaisiin osallistui runsaasti lapsia. Samalla aikuiset kyläläiset, entiset kyläläiset ja vierailijat pääsivät vaihtamaan kuulumisia.

Suomen maajoukkue ei pärjännyt keritsimisen MM-kilpailuissa tuloksellisesti, mutta kokemus oli tärkeä

HANNU TÖLLI

Sieviläinen lammastilallinen Satu Kumpulainen johti kesäkuun lopulla Suomen maajoukkueen lampaankeritsemisen MM-kilpailuihin Skotlantiin. Kahden keritsijän ja tuomarin vahvuinen Suomen maajoukkue ei tuloksellisesti MM-kilpailuissa menestynyt, mutta Satu kertoo matkan olleen todella tärkeä. – Emme lähteneet mitaleja tavoittelemaan, vaan kokemuksia, että saadaan keritsijäyhdistykselle tietopaketti kirjoitettua, mitä ottaa huomioon kilpailuun lähdettäessä. Saimme myös tosi hyviä kontakteja ja kiitosta, että Suomi oli mukana oikealla joukkueella, Satu kertoo. Joukkueenjohtajan Satun lisäksi Suomen maajoukkueeseen kuului keritsijät Lauri Tolonen ja Marko Känsälä sekä tuomarina toiminut Jenni-Stiina Inkinen. Matkaan mukaan lähti myös keritsijäyhdistyksestä kannattajia sekä Markon puoliso. Yhtenä suurena asiana tulevaisuutta varten Satu kertoo olleen, että Suomen

keritsijät innostuivat kilpailuista ja aikovat jatkossa osallistua myös SM-kilpailuihin. Se nostaa kotimaisten kilpailujen tasoa ja osallistujamäärää, joka tekee Satun mukaan hyvää lajille.

SEURAAVAKSI kilpailutoiminnassa Satu kertoo keskittyvänsä kotimaisten kilpailujen järjestämiseen. Lisäksi Suomi osallistuu syksyllä Norjan kansallisiin kilpailuihin.

Kauempana tulevaisuu-

dessa vuonna 2026 on edessä seuraavat MM-kilpailut, jotka järjestetään Uudessa-Seelannissa. Joukkueenjohtajana Satu kertoo järjestelyjen jo alkavan. Satu kertoo, että tavoitteena on Uuteen-Seelantiin lähteä täydellä joukkueella ja mukaan saada kotimaasta aktiivisen toiminnan avulla innostumaan vielä enemmän ihmisiä.

– Ehkä Uuteen-Seelantiin lähdemme jo isommalla porukalla, hän toteaa.

14 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
ilaaksojen inauspal 044-3138518 Ole mm e S u o m e n a u t o k ierr ä t y k se n vir a lli n en v astaa n ot t opis t e , s a a t a jon eu v o st a si vir a llise n r omu t u s t o distu k se n . 0100 2400 Hinaus- ja tiepalvelut 24h Myös rask aan k aluston hinaus Jok ilaaksojen Hinauspalvelu Ylivieska 044-3138518 Vähäkankaantie 78 auk i ma-pe 8-15 / sop. mukaan Mik ko p. 044 7505 401 varaosat Pete p. 044 7505 402 varaosat, autojen osto Käytössämme uusi
kaluston
MAHTAVAA MEININKIÄ OLLIKKALAMESSUILLA KANNUKSESSA 18.-19.8.2023! ollikkalamessut.fi KONEITA TYÖNÄYTÖKSIÄ ELÄIMIÄ LÄHIRUOKAA JA -TUOTTEITA
MM-kilpailusta
raskaan
hinausauto
Tärkeää oppia keritsemisen
Takana keritsijät Lauri Tolonen ja Marko Känsälä. Edessä vasemmalta Anni Vanhala, Annukka Numminen, Sanna Känsälä, Jenni-Stiina Inkinen, jonka takana Satu Kumpulainen. Marko Känsälä kilpalavalla kerimässä lammasta. Satu kertoi MM-kilpailujen aikana kilpailijoiden kerinneen yhteensä noin 7 000 lammasta.

Jazz-duo herätti konsertillaan Aarreaitan eloon

HANNU TÖLLI

Kotiseutumuseo Aarreaitassa vietettiin museolle ei niin tavanomaista päivää viime viikon keskiviikkona, kun Aarreaittaan saapui konsertoimaan kokkolalainen jazz-duo Söderbacka-Matikainen. Aarreaitan yläkerran entisessä viljalaarissa, nykyisin entisaikojen koulun luokkahuonetta esittävässä tilassa duo esitti vanhoja klassikoita, kuten Romanssin ja Frank Sinatraa, sekä omaa tuotantoaankin.

– Kyllä oli ihana kuunnella livemusiikkia pitkästä aikaan. Oli mennä jalan alle, mutta en kehdannut tanssia alkaa nyt, naurahti eräs kävijä konsertin jälkeen.

Hirsirakennuksen akustiikka vakuutti niin kuulijat kuin muusikotkin.

– Tämä on hyvä paikka soittaa. Akustisesti hyvä, jazz-duon jäsenet Martin Söderbacka ja Eevalotta Matikainen kehuivat.

Matikainen kertoi, että jo kymmenen vuotta sit

soittamaan tänne museoon. Siinä välissä hän on duona ja erilaisissa kokoonpanoissa kiertänyt monenlaisia paikkoja, niin museoita ja saaria, kunnes vihdoin tuli mahdollisuus kokea myös Aarreaitta.

– Top kolmeen menee eri

kessa, minkä näet ja mihin kosket.

KULTTUURITUOTTAJA

Tanja Kupiainen kertoo, että halusi lähteä kokeilemaan, kuinka Aarreaitta ja sen ympäristö toimii erilaisten tapahtumien ympäristö

Hae nyt ja aloita opiskelu joustavasti!

Valitse sinulle

sopiva koulutus

23 perustutkinnosta

19 ammattitutkinnosta

8 erikoisammattitutkinnosta valmentavista koulutuksista

ja totesi. Aarreaitassa on konsertin lisäksi muutenkin tänä kesänä kokeiltu erilaisia tapahtumia, kuten nuorten Yömuseo, joka sai hyvää palautetta. Siitä oppineena museon keskiviikon aukioloaikaa on jatkettu myöhempään. Tänä kesänä on vielä luvassa viime vuonnakin järjestetty, suosittu Lastenpäivä museolla.

KOULUTUSKESKUS

jedu.fi/koulutustarjonta

ILMASTOINTIPALVELUT ILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENNUS & HUOLTO

NUOHOUSPALVELUT KATTOJEN PESUT JA MAALAUKSET

MEIDÄT TAVOIT TAA HELPOSTI!

PARASTA PÄÄN PÄÄLLÄ

Ka otöitä jo toisessa sukupolvessa vuodesta 1968

0400 281 427

ASUKKAIDEN ASIALLA!

15 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Yleisö pääsi seuraamaan Söderbacka-Matikainen duon musisointia vanhassa viljalaarissa, nykyisin entisaikojen luokkahuonetta esittävässä tilassa.
Koulutuksia nuorilleaikuisilleja Opiskele ammattiin !
HAAPAJÄRVI KALAJOKI HAAPAVESI NIVALA YLIVIESKA OULAINEN PIIPPOLA

Pinja Salonsaari, Minka Koskinen, Milja Jakola ja Lumia Korkeakangas pitävät viikon ajan Järvikylän kyläyhdistyksen kesäkahvilaa Eren Masiinalla.

Laaja yksityiskokoelma nähtävillä

Eren Masiinalla kahvittelun lomassa

Kahvia, pullaa ja loputtomasti

keräilyesineitä ja -koneita

HANNU TÖLLI

Kahvia, vohveleita ja munkkeja suosittelevat kävijöille yläkouluikäiset kaverukset

Pinja Salonsaari, Minka Koskinen ja Milja Jakola, jotka pitävät kuluvan viikon Järvikylän kyläyhdistyksen kesäkahvilaa Eren Masiinalla. Heidän lisäkseen kahvilalla häärii neljäs kaveri, Lumia Korkeakangas, joka ei haastatteluhetkellä ollut pai-

kalla. Kahvittelun lomassa tavallisesti vain varauksesta nähtävillä oleva Eren Masiinan laaja yksityiskokoelma on kävijöiden vapaasti ihailtavissa kahvilan aukioloaikana. Lupaapa paikalla olla viikon jokaisena päivänä itse kokoelman omistaja ja keräilijä Ere, eli Eero Sammalmaa, joka kertoo aloittaneensa yksityiskokoelmansa keräilyn noin 20 vuotta sit-

ten muutettuaan Sieviin ja ostettuaan tilan, joka on entinen kyläkauppa ja huoltoasema. Siitä lähtien Ere on ostellut vanhaa tavaraa talteen ilman sen suurempaa suunnitelmaa, kun vain eteen on sopivaa osunut. Tavaraa on aina 1900-luvun alulta asti; öljykanistereita, emalikylttejä, tupakkiaskeja, kahvipurkkeja. Heti ovelta löytyy kohta satavuotias moottori-

pyörä, jonka Ere osti itselleen 50 vuotta sitten ollessaan parikymppinen. Pihalla Ere perustelee monia keräilyautojaan, kun nuorena hän ajeli kyseisillä merkeillä.

Kuluvan viikon ajan esillä on kaksi Pekka Hautalan hommaamaa Studebaker Silver Hawk merkkistä autoa, joista toisen Ere laittoi vihdoin vuosikymmenten osissa olon jälkeen kasaan viime talvena. 1960-luvun alulla

lopetettua automerkkiä ei tehty paljon ja nyt Suomessa on toista mallia rekistereissä kaksi, toista ei ollenkaan.

– Nämä ovat tosi harvinaisia Suomessa, mutta myös Amerikoissa, Ere kertoo ja peräkkäisten vuosien mallien pieniä eroja.

ERE MUISTUTTAA yksityiskokoelmaansa katsomaan tulevia, että tavarat ovat katsomista varten, eikä

koskettelua tai mukaan viemistä varten.

Vielä maanantaina Ere ja kahvilan nuoret pitäjät kertoivat päivän olleen suhteellisen hiljainen, vaikka kävijöitä olikin.

Kahvilan pitäjät halusivatkin vielä muistuttaa sieviläisiä ja muitakin näillä sanoin: – Tulkaa kahville nyt tai heti, he sanovat topakasti ja nauravat iloisesti päälle.

Sieviläisen Myynnissä Sieviläisen toimistolla!

TAPIO ROMPPAINEN

Arvi Herttua:

25€

Sieviläisen TEEMAMUKI (Iittala) (väri: harmaa) Sieviläisen PYYHE (100x140) 35€

KUUSELA15€

Veikko Väntänen: SYYSKEVÄT 25€

Oulaisten Törmänhovin ja perinnekeskuksen alueella järjestettiin viime viikonloppuna 30. kerran Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät.

Sievistä tapahtumaan osallistui muun muassa Teuvo Pöllä Tsekkoslovakiassa vuonna 1955 valmistetulla Zetor 25A traktorillaan. Vihreän keltaisen kaunottaren tehoksi ilmoitetaan 25 hevosvoimaa.

Heikki ja Markku Vesaluoma olivat tuoneet näyt-

tänään keskiviikkona 12.7.2023

klo 18-20

Mukana menossa Martat lättypannujen kanssa!

telyyn järeitä kuorma-autoja. Heikin kuorma-auto on malliltaan vuoden 1977 Jyry Sisu 132 6x4. Kivila-

valla varustetun kotimaisen Sisun keulassa murisee 265 hevosvoiman Rolls-Roycen moottori.

Sieviläinen Muttimarkkinoilla

Sieviläisen teltta on muttimarkkinalauantaina 15.7. toimiston piha-alueella.

TERVETULOA PISTÄYTYMÄÄN!

Teltassa myynnissä mm. Sieviläisen logolla varustettuja mukeja, pyyhkeitä, sekä Herttuan ja Väntäsen kirjoja. Tule ostamaan!

Voit myös tilata lehden itsellesi tai lahjaksi!

Markun kuorma-auto on vuosimallin 1978 Mercedes-Benz 2632 V10 6x6. Saksalaisen voimanpe-

Tarjous voimassa 17.7.2023 saakka! Sieviläisen (100x140)

sä kuljettaa kivilavallaan kuormaa 320 hevosvoiman teholla.

MUTTIMARKKINATARJOUS! Tilaa Sieviläinen loppuvuodeksi (kotimaan tilaus) 40€

Tilaa heti! Osallistut MTK-Sievi Honkapirtin mökkiviikonlopun arvontaan!

Voit tehdä tilauksen myös Muttimarkkinoilla Sieviläisen teltalla. Arvonta suoritetaan 19.7.2023, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

16 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Sievi Seura ry ja Sievin kunnan kulttuuripalvelut
Yhteistyössä
ilmoitukset@sievilainenlehti.fi, p. 050 564 2972 €
Kuluvan viikon Eren Masiinalla on näytillä kaksi hyvin harvinaista autoa, vuosimallien 1958 ja 1959 Studebaker Silver Hawkit. Pekka Hautala on aikoinaan autot ostanut. Viime talvena Eero Sammalmaa kokosi jo vuosikymmeniä sitten kunnostetun 1959 vuosimallin kermanvärisen auton.
Sieviläisiä kulkupelejä Weteraanikonepäivillä

10€

RYSKYARPAJAISTEN PÄÄVOITTONA

NEW HOLLAND

TD5040 TRAKTORI

Käytetty traktori. Vuosimalli 2011 ajettu 1825 h. Pääpalkinnon arvo 31.800€

Muita palkintoja mm. Ilmalämpöpumppu, 100m2 mökki viikoksi ylläksellä, ym ym!

Arpoja myynnissä

Muttimarkkinoilla 15.7. sekä

Korhosen markkinoilla 29.7. Arpajaistuotolla tuetaan Ylivieskan Kuulan nuorisoliikuntaa.

Arpoja myynnissä myös netissä: YLIVIESKANKUULA.FI

Kannuksen Kuljetustekniikka Oy on yksityinen raskaan kaluston huoltokorjaamo Kannuksessa. Huollamme ja korjaamme raskasta kuljetuskalustoa (kuorma-autot, perävaunut jne.) merkistä riippumatta.

17 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023 KANNUKSEN KULJETUSTEKNIIKKA OY Lammasojantie 6, 69100 KANNUS Korjaamo p. 029 703 00020, Toimisto p. 029 703 00021 • Huolto • Korjaus • Varaosat • Päällirakenteet
RYSKYARPA /KPL
KORTTI TAI KÄTEINEN RYSKY-
ylivieskassa HYVÄ Can-Am ja SEA-Doo VALIKOIMA varastossa ja kovat kampanjat 31.7. asti Ruutihaantie 5 YLIVIESKA ma-pe 9-17 Henri 044 7997280 Wiljam 044 799764 www.monkijakuume.fi
ARPA 2023

Lankakauppa johon ihastut! LYLYNTIE 4, 69410 SYKÄRÄINEN Aina on kiva neuloa! Laatulangat kesäisiltä Piipapäiviltä. 14.7. klo 10–18 15.7. klo 10–16 Pop-up kahvilassa tarjolla tuoreita leivonnaisia.

MTK-Sievi vuokraa Honkapirtti-mökkiä Louejärvellä keväästä syyskaudelle!

Tiedustelut ja varaukset Eija Huhtala puh. 050 572 4221

TOIMISTOMME ON MUUTTANUT!

Palvelemme teitä teitä

UUSISSA

TOIMISTOTILOISSA

RIVIT

Vuokrattavana As Oy Sievin Joenkylän saunallinen RT-kolmio 80m². Huoneistoa peruskorjattu v. 2018. Maalämpö, valokuituboksi huoneiston seinässä. Vuokra 670€/kk, sis. lämmön, sähkön, veden ja jätehuollon. Puh. 050 3602 565.

Perhekahvila Perhemiitti lomailee tiistaina 18.7. Loman jälkeen jo seuraavana tiistaina Miitti ottaa lapset perheineen taas avosylin vastaan.

Sievin Perhepalvelukeskus ry

Ma 17.7. patikoimme Jokikylän lenkillä. Kimppakyydit lähtevät Monitoimihallin parkkipaikalta klo 18. Autot jätetään Jokikylän entisen koulun pihalle. Säävaraus. Tervetuloa mukaan!

Sievin Sydänkerho

Keskustan TELTTA

Muttimarkkinoilla la 15.7.2023 klo 10-12

Tervetuloa teltalle!

Mansikkaa ReisjäRvellä edullisesti itsepoimien. itsepoiminta-ajat klo 9-6 päivittäin (tiedustelut Tiina 0405817622)

Myös jonkun verran valmista (tiedustelut Arto 0400832785). Reisjärvi, Kinnulanrannantie 456.

19 7 klo 12 Rapapallit ja ihme pillit-työpaja

26 7 klo 14-17 Wanhan tavaran tori kotiseutumuseon pihalla

29.7. Museon viimeinen aukiolopäivä

Museo avoinna

Ti 12-16 Ke 12-18 To-Pe 12-16 La 11-15

Haikolantie 44, 85410 Sievi

MYYTÄVÄNÄ

Rantatontti Pihtiputaan

Koliman rannalta, ranta ruopattu, keskustaan 6 km asfalttitietä.

Puh. 0400 829 226

EI KU PAKASTAMAAN!

Pe 14.7. Sievin kenkämarkkinoilla

La 15.7. Muttimarkkinoilla

Tarjoushintaan mansikkaa 5kg laatikoissa, pakastukseen vadelmaa laatikoittain tai rasioittain, maukasta Siikli-varhaisperunaa tarjous 2 litraa/10€, makeita palkoherneitä, ternimaitoa, siika-

kHUOM!

Lauantaina 15.7.2023 alkaen klo 18.30

MUISTIO Tervetuloa!

Yhteisöllistä asumista ikäihmisille

“kaksin aina kaunihimpi”

Puh. 044 932 7140 Tervetuloa!

Meillä ei tarvitse olla yksin kotona, aina on seuraa. Kodinomainen ympäristö, meille voi muuttaa mistä vain. Hoitajat paikalla klo 7-21, yöllä ranneke hälytyksen päässä.

Soitellaan

MirjamTupa Toholampi

Ronkaisentie 1, Kaartotie 2

Puh. 044 974 3428

18 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023 R u u ti h a a n ti e 11, Y l i v i e sk a Va r aos a t K i m m o E rkk il ä , 0 4 0 716 75 3 4, Jou n i I s o k ä ä n t ä , 0 4 0 0 5 4 1229 e tu n i m i s u ku n i m i @a g c o c o r p c o m ww w agc os u o m i fi AGCO SUOMI OY TOSI EDULLISTA MUSTAA JA PUNAISTA PÄTKÄPELTIÄ ateriapassit henkilökortit postikortit julisteet käyttöohjeet lomakkeet kirjekuoret esitteet kalenterit käyntikortit Tiiliruukintie 4 85500 NIVALA 0400 293 188 tai 050 327 6564 tilaukset@jppaino.fi www.jppaino.fi Kaikki paino- ja tarratuotteet Kaikki painotuotteet Särkkäin KALAJOEN HEVOSYSTÄVÄINSEURA RY KESÄRAVIT
Sisäänpääsy raveihin 10 e sis. käsiohjelman Haapajärven Rautapojat Oy Palomäentie 21 / Rajakatu 18 85800 Haapajärvi p. 044 5407 145 - Terästä laidasta laitaan -
osoitteessa Rajakatu 18 eessa 18 arkisin klo 8-16.
Saapuessa seuraa opasteita. seuraa opasteita.
MTK Sievi
Piipapäivät
Kansanedustaja Timo Mehtälä ja puoluesihteeriehdokas Antti Siika-aho tavattavissa.
äteinen
Rivit 12€ sis.alv., käteisellä, enint. 5 riviä
Myydään Vipu-kangaspuut, mukana mattoloimi luotuna, pit. 25m, lev. 85cm. HP 200€. Lisätiedot puh. 050 582 1082.

LIIKE- JA PALVELUHAKEMISTO

Palvelemme

Ma-Pe klo 9-18

La klo 9-14

Kotikampaamo

PÄÄMAJA

Haikolantie 18, Sievi Puh. 08-480 017

Haikolantie,

Puhelin: 050 564 2972, 044 305 3272

Osoite: Haikolantie 23, 85410 Sievi

Kustantaja: Sievi-seura ry

Päätoimittaja: Tapio Romppainen puh. 044 305 3272

Mediamyynti ja markkinointi:

Jaana Laakko puh. 0500-797 322, media.laakko@gmail.com

Sähköpostit: toimitus: toimitus@sievilainenlehti.fi

Autojen Nelipyöräsuuntaukset

- vahinkoarviot

- kolarikorjaukset

- maalaukset

- määräaikaishuollot

- ilmastointihuolto

- rengasmyynti ja -asennus

- tuulilasien myynti/asennus

Asko Haaponiemi Metsätie 14 Sievi p.

Koskiräme Oy

Toimistonhoitaja: Seija Korkeakangas puh. 050-564 2972, 040-767 9953

ilmoitukset: ilmoitukset@sievilainenlehti.fi

Sivunvalmistus: Sieviläinen-lehti

Painopaikka: Botnia Print Oy 2012 www.sievilainenlehti.fi

KOTISEUTULEHTI

Uutismedian Liiton jäsenlehti, perustettu vuonna 1979

ILMOITUSHINNAT:

Etusivu: 1,30 € /pmm

Sisäsivut: 1,10 € /pmm

Takasivu: 1,20 € /pmm

Kuolinilmoitus: 1,25 € /pmm

Kihla/Kiitos: 1,25 € /pmm

Muistio: 20,00 € /5 riviä

Rivi-ilmoitus: 12 € /5 riviä

Laskutuslisä: 3,00 € Hintoihin lisätään alv 24%

Liikehakemisto modulikoot:

Lehden vastuu virheistä rajoittuu ilmoitushintaan. Ilmestyy keskiviikkoisin. Ilmoitukset saman viikon lehteen jätettävä viimeistään maanantaina klo 12.00 mennessä.

TILAUSHINNAT:

Kotimaan kestotilaus 65 € määräaikainen

Pohjoismaat Muut maat

Ilmoitukset maanantaina klo 12.00 mennessä!

Toimisto avoinna: ma-pe klo 9.00-15.00

70 € 99 € 120 € Jakeluhäiriöt puh. 050 564 2972

19 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
Kokkolantie 405 Sievi • Puh. 045 185 0405 Sievi Satu puh. 044-9774880
sis.alv
sis.alv,
kpl paketti 160€ sis.alv
1x50: 50€/krt sis.alv, 5 kpl paketti 90€
2x50: 95
/krt
5
045 841 3350 Sijaisauto käytössä! OTAXI - Paikallinen ja palveleva! Luotettavat ammattikuljettajat varmistavat laadukkaan ja yksilöllisen palvelun asiakaskohtaamisissa Yli 600 autoa sisältäen henkilöautot inva- ja paaritaksit Tilaa tuttu Otaxi Kelataksi: Tilauspalvelu on maksuton ja palvelee vuorokauden ympäri. WWW.OTAXI.FI/PALVELUT/ 0800 93377 • Maalämpöpumput • Vesi-ilmalämpöpumput • Ilmalämpöpumput • LVI-työt PUTKIASENNUS L. Viljamaa SIEVI p. 044 236 3938 Kannus Lammasojantie 1, 69100 Kannus AVOINNA MA-KE, PE 8.30-16.00, TO 8.30-17.30 Savari Hakatie 3, 84100 Ylivieska AVOINNA ARKISIN KLO 18 SAAKKA, LA 9-15 14.-15.7 2023 Pihasuunnittelu Soita ja varaa ilmainen arviointi 050 523 7316 Ylläpitohoitotyötja Piharakentaminen “Jotta ehtisit myös nauttia” Nyt on pensaiden leikkauksen aika! Autot, maatalousromut, akut yms. NOUTOPALVELU p. 040 012 1708, Haapajärvi POHJANMAAN ROMU OY L A ADUKKA AT MA A - JA KIVIAINEKSET KAIKKEEN RAKENTAMISEEN Vahvasti paikallinen www kuljetuspolar fi - hiekat - sorat - murskeet - sepelit - mullat - täytemaat Keijo Vierimaa 0400 257 220 Hyvä valikoima RISTIRIIPUKSIA esim. hopeaa ketjulla Sepon Kulta www.seponkulta. Prisma Center, PIETARSAARI, Kauppakeskus Kärkkäinen YLIVIESKA Rantakatu 8 ja Prisma keskus, KOKKOLA 39€ Alk. OSTAMME KULTAA Hopeinen riipus 89 € metsästäjä 89 € risti hopeaa ketjulla Hyvä valikoima kihla- ja vihkisormuksia edullisesti Meiltä kaikki metsäpalvelut Sievissä Juha Koskela puh. 040 566 2247 Pasi Peltokorpi puh. 0400 218 754
20 SIEVILÄINEN Keskiviikko 12. heinäkuuta 2023
22.6.2023 12.33 Sähköposti – Sari-Anne Isopahkala – Outlook