Issuu on Google+

De 10 wetten van social media marketing Written by Peter Drewes

Als je succes wilt krijgen met je bedrijf door middel van social media zul je op een slimme manier gebruik maken van de mogelijkheden die deze bieden. Het is immers meer dan promotie, maar een aparte vorm van marketing. In dit artikel de 10 wetten regels van social media marketing.

1. De wet van het luisteren Om succes te krijgen met social media en content marketing zul je iets meer moeten luisteren dan praten. Leer wat je doelgroep leuk vind en doe mee met discussies om er achter te komen wat belangrijk voor ze is. Alleen dan kun je waardevolle content en discussies creĂŤren die interessant voor ze zijn.

2. De wet van focus Het is beter dat je je specialiseert dan dat je inzet op heel veel verschillende dingen tegelijkertijd. Je zult meer vruchten plukken van een hoogwaardige en gefocuste social media en content marketing strategie die als doel heeft een sterk merk op te bouwen. Je hebt dan meer kans op succes dan een brede strategie waarmee je meerdere dingen wilt aanbieden.

3. De wet van kwaliteit Kwaliteit wint het van kwantiteit. Het is beter dat je 1000 actieve connecties hebt die lezen, delen en praten over jouw content dan 10.000 die vrij snel verdwenen zijn na de eerste connectie.

4. De wet van geduld Social media en content marketing is niet al la minute succesvol. Het vergt een lange adem en je zult hard moeten werken alvorens succes te krijgen.

5. De wet van het delen Als je goede of leuke content deelt met je connecties en je online publiek zullen ze het ook weer met hun connecties delen via Twitter, Facebook, Linkedin en op hun eigen blogs. Deze nieuwe manier van het delen van content en discussies zorgt voor een nieuwe manier om


hoger in de rankings van zoekmachines zoals Google te komen. Het zorgt voor wel honderden, of misschien wel voor duizenden nieuwe manieren om online gevonden te worden.

6. De wet van invloed Zorg dat je tijd neemt om je ideale doelgroep te vinden. Het is belangrijk dat je belangrijke personen binnen jouw markt als publiek krijgt. Deze mensen of bedrijven hebben misschien net even meer invloed op hun volgers of connecties. Vaak is het zo dat het net even iets meer zegt als jij begint op te vallen voor deze mensen en zij jouw berichten gaan doorsturen.

7. De wet van hoeveelheid Ik zeg het nog maar een keer: als je al je tijd steekt in het DIRECT promoten van je producten en diensten dan kun je beter direct ophouden. Nog veel te veel ondernemers plaatsen hun direct aanbieding op Twitter, Facebook, Linkedin en zelfs hier op B2bcontact.nl. Vraag jezelf af of je d.m.v. zo’n bericht je koopgedrag laat beïnvloeden.

8. De wet van bevestiging Zorg dat je mensen te woord staat als ze vragen aan je hebben. Als iemand de moeite neemt om jou online te benaderen (op een persoonlijke manier), dan is het verstandig om te bevestigen dat je het berichtje hebt gelezen en er een antwoord op geeft. Social media gaat in 1e instantie om het creëren en onderhouden van relaties.

9. De wet van toegankelijkheid Als je content deelt, of aan discussies mee doet, zorg dan ook dat je er daarna ook nog bent om terug te reageren. Zorg dat je beschikbaar bent voor je online publiek en doe mee aan de conversaties die naar aanleiding van jouw berichten ontstaan.

10. De wet van het bedanken De laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste is de wet van het bedanken. Als mensen jouw content delen via een social media platform is het belangrijk om ze vroeg of laat ook een keer iets terug te geven. Een beloning is belangrijk. In het artikel '7 manieren om iemand te bedanken voor een retweet’ geef ik al aan hoe je dit kunt doen (op Twitter).


Social Media marketing