Page 1

PIU-praktikant Hos Siemens N端rnberg


Kort om Siemens AG Siemens AG er en tysk industrikoncern, som hører til blandt verdens største virksomheder inden for elektronikbranchen. Koncernen opererer i 190 lande verden over. Siemens AG består af følgende 4 forretningsområder: o Siemens Energy o Siemens Healthcare o Siemens Industry o Siemens Infrastructure & Cities Rejser du med et Aida krydstogtskib, et ICE 3-tog i Tyskland, et lyntog i Spanien, eller kigger du på de danske vindmølleparker, kan du være næsten sikker på, at Siemens på den ene eller anden måde har spillet en rolle i fremstillingsprocessen. Meget sandsynligt er det også, at dele af disse produkter er produceret hos Large Drives i Nürnberg eller hos en af de 27 andre Large Drives-fabrikker verden over.

Kort om Siemens Nürnberg Siemens Nürnberg er en B2B-virksomhed, som hører til Siemens AG’s Industry-sektor, nærmere betegnet forretningsenheden ”Large Drives”. LD (Large Drives) udvikler, producerer og markedsfører motorer, transformere samt pakkeløsninger til industrien, hovedsagligt til f.eks. jernbaner og specialautomatik til skibe. Fabrikken på Vogelweiherstraße i Nürnberg er grundlagt helt tilbage i 1888 og er i dag center for både udvikling, ingeniørarbejde, produktion, salg, support, service og marketing og har omkring 3.120 ansatte.


Dine fordele som praktikant hos Siemens Nürnberg Vogelweiherstraße: o Du kommer til at arbejde blandt hjælpsomme og interesserede kollegaer o Du bliver del af en international virksomhed, som har kontakt med hele verden o Du bliver del af et tysk arbejdsmiljø og oplever den tyske hverdag og kultur på tæt hold. Samtidig har du altid dine danske kollegaer at støtte dig til o Du får et job med fleksible arbejdstider. Du skal dagligt arbejde 7 timer og 3 kvarter inkl. pause, men du bestemmer selv, hvad tid du møder ind, og hvad tid du går hjem – dog forventes det naturligvis, at du tilpasser dig dine kollegaers mødetider o Du modtager gratis aktivitetstilbud fra Siemens – alt fra karate til yoga o Du modtager gratis tyskundervisning 1,5 time om ugen (i arbejdstiden) o Du kommer til at bo i en by, der hverken er for stor eller for lille, og der er altid mulighed for at gå i biografen, tage til koncert, Happy Hour på Sausalitos og meget andet


En dag som Siemens-praktikant 7:30: Jeg tjekker ind ved indgangen i bygning 1a. Her kan jeg se, at min timesaldo er oppe på 16 overtimer, og jeg glæder mig over, at jeg nu har tjent 2 feriedage op til den planlagte skiferie i GarmischPartenkirchen sammen med de andre praktikanter. 7:35: Jeg kommer ind på kontoret, giver hånd og siger godmorgen til alle mine kollegaer. 7:45: Jeg går hen til mit skrivebord, starter min computer op og åbner min arbejdsmail. Der ligger en mail i indbakken – en kollega spørger, om jeg vil booke et hotel og en udlejningsbil til hans næste forretningsrejse i Tianjin. Jeg booker det ønskede over Siemens’ online rejsetool. 8:15: Jeg arbejder videre på en Power Point-præsentation, som min kollega skal bruge til et møde i morgen. Jeg har fået nogle kladder og står så for indskrivning og layout. Jeg bestemmer i første omgang selv, hvordan præsentationen skal se ud, og senere får jeg feedback for opgaven – måske skal der laves lidt tilpasninger, eller også bliver mit forslag brugt uden ændringer. 8:47: En kollegas telefon ringer. Vedkommende er til møde, og jeg tager telefonen og tager imod en besked. Jeg har efterhånden vænnet mig til de tyske telefonsamtaler, som var en stor udfordring i starten. Sprogbarrieren bliver hurtigt nedbrudt, når man snakker tysk hver dag, og i modsætning til i begyndelsen, hvor jeg helst slap for at tage telefonen, opfatter jeg nu telefonsamtalerne som en god mulighed for at forbedre mine tyske sprogkundskaber. 9:15: Der er kommet en ny Werkstudent (studerende ansat på deltid), og teamsiden på intranettet skal opdateres med et billede af den nye medarbejder. Vi laver et lille photoshoot. 9:30: Jeg går ud i postrummet og tjekker, om der er kommet ny post til afdelingen.


10:00: Det er tirsdag, så jeg befinder mig nu til den ugentlige tyskundervisning sammen med de andre danske praktikanter. I dag er emnet arbejdsrelaterede telefon-samtaler og mailkorrespondance. 11:30: Middagspause. Vi følges over i kantinen for at spise frokost – nogen har madpakke med hjemmefra, mens andre køber noget i kantinen. 12:15: Back to work! Der ligger en stak ”Reisekostenabrechnungen” og venter på mig. Regninger og kvitteringer fra kollegaers forretningsrejser skal registreres i Siemens’ rejseafregnings-program. 13:20: Jeg bliver bedt om at afhente et visum i en anden afdeling, som ligger ca. 500 meter fra, hvor jeg sidder. Jeg får lidt frisk luft og et pusterum fra arbejdet. 13:51: En kollegas forretningsrejse er blevet aflyst. Jeg ringer til hotellet i Korea for at annullere reservationen. 14:00: Der er ”Jourfix-møde” i afdelingen. Vi samler op på de projekter, der i øjeblikket er i gang i afdelingen, og et par nye tiltag bliver præsenteret. Jeg fortæller også om mine aktuelle opgaver og fremlægger seneste nyt i et projekt, som jeg har haft siden min tredje arbejdsuge: afdelingens fællesdrev skal omstruktureres, så det afspejler Lean-kulturen – enkelt, overskueligt og let tilgængeligt. 14:45: Cecilie, en anden PIU-praktikant, kommer forbi for at lave en flyer, der skal sendes ud til de kommende PIU-praktikanter. 15:15: Jeg har været på arbejde i 7 timer og 3 kvarter. Nu er min timesaldo gået i nul, og jeg kan gå hjem, hvis jeg har lyst. Cecilie og jeg laver flyeren færdig, og jeg optjener en halv times overarbejde til saldoen. 15:45: Jeg stempler ud, og følges med Cecilie til bygning 11, hvor vi går til Yoga med andre Siemensianere hver tirsdag.


Vi ses hos Siemens N端rnberg!

PIU-praktikant hos Siemens Nürnberg  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you