Page 1


De Liduina is in beweging. Op allerlei manieren wordt er vanuit de school gewerkt aan een prettig leerklimaat. De leerlingen worden op verschillende vlakken geprikkeld om nieuwsgierig te zijn en te leren. De afgelopen jaren is er vanuit de school en de OC op de volgende thema’s ingesprongen: • GroeneSchoolplein • Sport • Cultuur

De Liduina is dus in beweging. Hoe mooi is het dan dat het thema van de Nationale Kinderboekenweek KLAAR VOOR DE START…

SPORT EN SPEL is.

Er is een combinatie gemaakt tussen cultuur en sport. Zo is er aandacht voor beweging in de boeken en gaan de leerlingen aan de slag met elkaar om een gezond lichaam en een gezonde geest met elkaar te combineren. In dit gidsje de activiteiten van De Liduina in deze week, boeken tips en meer. Veel lees en kijk plezier. Ook bewegen doe je met elkaar!


Dag

Activiteit

Woensdag 2 oktober

Start Kinderboekenweek Bovenbouw leest voor aan onderbouw

Donderdag 3 oktober

*In te plannen per groep

Vrijdag 4 oktober

*In te plannen per groep

Maandag 7 oktober

*In te plannen per groep

Dinsdag 8 oktober

Bezoek van een dichter in iedere klas : Huis van gedichten (zie volgende pagina)

Woensdag 9 oktober

*In te plannen per groep

Donderdag 10 oktober Groep 6 t/m 8: voorleesboek over duurzaamheid Vrijdag 11 oktober

Afsluiting KWB op het plein. Met de hele school dansen we het aangeleerde dansje. De kinderen mogen deze dag verkleed als sporter op school komen. Dus laat zien wat je doet!

*Inplannen per groep: Yoga oefeningen Dansje oefenen ‘ietsje meer bewegen’ Voorlezen uit het zelf gekochte boek Voorlezen opa/oma/tante en andere lieve mensen Kinderen laten lezen of zelf voorlezen uit de boeken van de boekentafel.

(Sport)spellen in het parkje : Donderdag 3 oktober

Groep 2a + 2b

Vrijdag 4 oktober

Groep 7 + 8

Maandag 7 oktober

Groep 6 + 6/7

Dinsdag 8 oktober

Groep 5a + 5b

Woensdag 9 oktober

Groep 4a + 4b

Donderdag 10 oktober

Groep 3a + 3b


Gedichten dwalen door de school Op 8 oktober komt in elke klas een docent van Huis van Gedichten op bezoek bij De Liduina Basisschool. Kinderen horen gedichten, leren ze uit hun hoofd, maken groepsgedichten, of een eigen gedicht. Er is een eigen programma voor kleuters, voor de groepen 3 en 4, en voor 5,6,7, en 8. Aan het einde van de dag spreekt een aantal kinderen het eigen gedicht in in de mobiele studio van Huis van Gedichten. Tot aan het einde van de Kinderboekenweek zijn die gedichten te horen op de speciale bakelieten Gedichtentelefoons; een witte en een zwarte. EĂŠn telefoon verhuist naar het Kinderboekenmuseum, de ander blijft achter op school.

! Let op als u niet wil dat u kind mee doet aan opnames voor de Gedichten telefoon, geef dit dan door aan de juf van de klas waar uw kind in zit.


Ook de gymlessen van meester Marco staan in het teken van de Kinderboekenweek! Nu gaan de kinderen natuurlijk geen boekjes lezen tijdens de gym. Maar een wedstrijdje tafeltennissen is bijvoorbeeld een vorm van sport en spel in een. De sportcommissie en meester Marco hebben samen even nagedacht wat leuk zou zijn tijdens de gym dus het thema van en de link met de Kinderboekenweek is gemaakt!


Datum Titel 02-10-2013 Surfcode Rood

Organisator Haagse Kinderboekhandel Alice in Wonderland

Plaats Den Haag

02-10-2013 Geronimo Stilton bij Villa Paagman 05-10-2013 Springende pinguins & Taart!

Villa Paagman

Den Haag

De Haagse Kinderboekhandel Alice in Wonderland Villa Paagman

Den Haag

Villa Paagman

Den Haag

De Haagse Kinderboekhandel Alice in Wonderland Villa Paagman

Den Haag

Villa Paagman

Den Haag

05-10-2013 Tosca Menten bij Villa Paagman 06-10-2013 Haagse Kinderboeken Olympiade bij Villa Paagman 09-10-2013 Poppenspel (werktitel)

09-10-2013 Loes Riphagen bij Villa Paagman 12-10-2013 Harmen van Straaten bij Villa Paagman (http://www.kinderboekenweek.nl/)

Den Haag

Den Haag


http://www.kinderboekenweek.nl/

http://www.youtube.com/watch?v=qNuZrdVJffo (klaar voor de start, Kinderen voor kinderen) http://www.huisvangedichten.nl/

http://www.sport4all.nl/ http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kunst-encultuur/kunst-en-cultuur-voor-iedereen

http://www.fonds1818.nl/content/groene-schoolpleinen

Kinderboekenweek 2013  

De Liduina

Kinderboekenweek 2013  

De Liduina

Advertisement