Page 1

STUDIE

Hvad er det helt præcist i studerer, hver især? Sidsel læser Marketing and Management Communication på ASB og Lasse læser Medievidenskab på AU. Læs mere her og her. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at du fortalte lidt om din uddannelse. Jeg går selv med Medievidenskab i tankerne, og det ville være fedt hvis du gad forklare lidt om uddannelsen, en typisk dag, ansøgningskrav osv osv. Det er også en god uddannelse! Der skal nok lige komme et separat indlæg, hvor jeg fortæller lidt mere om det. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke overvejelser I har gjort jer mht. jeres uddannelser – jeg tænker på, hvorfor I har valgt dem, og hvad I regner med at få af job bagefter? Sidsel: Jeg valgte MMC, fordi det tiltalte mig at få en uddannelse udelukkende på engelsk, med både en kreativ og business-orienteret profil. Jeg regner med/håber på at blive ansat i en større virksomhed, og komme til at stå for noget kommunikation/PR/marketing, men har ellers ikke gjort mig de store tanker endnu. Lasse: Jeg synes det er rigtig spændende at arbejde med forskellige medier, og hvordan især de sociale medier i stigende grad påvirker os i vores hverdag. Jeg er ikke lige så interesseret i handelsdelen, som Sidsel er, så derfor valgte jeg Medievidenskab. MMC og Medievidenskab


har et par ting til fælles, og det er egentlig meget sjovt at se, hvordan vi nogle gange har læst om f.eks. den samme teoretiker. Jeg håber på et job i enten TV-, radio- eller reklamebranchen. Men Medievidenskab er en ret bred uddannelse, der har mange forskellige jobmuligheder. Noget, jeg til gengæld ikke gider, er at blive underviser. Er Århus en fed by at studere i? er der meget ungdomskultur? f.eks. i forhold til kBH? (og nu skal i prøve at være en smule objektive og ikke kun dømme på, at i selv bor der) Aarhus er den by i Danmark, der har flest studerende i forhold til det samlede antal indbyggere. Der er ret mange steder at tage i byen, og mange studier går højt op i det sociale liv mellem de studerende. Hvis man flytter til Aarhus fra København, kan det dog godt være, at man vil føle at det er lidt småt, kunne vi forestille os. Men hvis man ikke kender ret mange, skal man nok få tiden til at gå! Hvis det udelukkende var op til jer, hvad skulle I så arbejde med/som når I er færdige med at læse? Sidsel: Det fedeste kunne være at eje min egen succesfulde PR/reklame/marketing-virksomhed med virkelig kreative og innovative medarbejdere såvel som kunder. Lasse: Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave noget inden for TV eller radio, det kunne være virkelig spændende. Ellers kunne jeg også godt se mig selv i reklamebrancen på den ene eller den anden måde. Det skal bare være noget, jeg synes er spændende!


SIDSEL I SYDNEY

Hvad gør I, når Sidsel tager til Sydney? Rejser Lasse med, eller bliver han hjemme? Lasse bliver hjemme i Aarhus, og kommer heller ikke på besøg i Sydney. Det bliver for dyrt i forhold til, hvor kort tid han kan være der, og så passer det ikke sammen med hans studie, som fører fravær. Sidsel, hvad glæder du dig mest til, at opleve i Sydney?

Jeg glæder mig til at opleve varme sommernætter i december og til at sidde med et glas kold hvidvin og kigge ud over Sydney Harbour. Selvfølgelig også til studielivet, stranden og forhåbentlig spædende rejser i løbet af og efter semesteret.


VORES FORHOLD

Hvor lang tid har i været kærester? I er helt vildt søde sammen :-) Hehe, tak! Vi har været kærester i fire år til sommer. Hvordan mødte i hinanden? Lasses bedste ven og min (Sidsels) gode veninde var kærester før Lasse og jeg. Min veninde og jeg pønsede på at leje en lejlighed i Alanya af en fra min familie i sommeren 2007, men vi ville gerne lokke nogle drenge med, så vi kunne holde nogle fester og få lidt sjov og ballade dernede (og så ville det også gøre lejen billigere..ahem..). Og så var det oplagt at hive min venindes kæreste samt dennes to venner (hvoraf den ene var Lasse) med. Long story short, efter et par møder om turen og et par måneders flirt blev vi kærester og havde den skønneste sommer.


Vil I stadig være kærester når Sidsel rejser til Sydney eller holder I en “pause” der, og hvis ikke tror I, I kan klare at være et halvt år væk fra hinanden? Jeg ville dø hvis jeg skulle væk fra min kæreste i et halvt år. Bare nysgerrig hvordan I forholder jer til det. Synes det sejt I prøver. Kan vi klare at være væk fra hinanden et halvt år? Skriv igen til januar, så har vi nok et svar til dig :) Det må tiden jo vise. I skal nok få en udredelse af, hvad vi gør, inden Sidsel tager afsted til Sydney. Tror i jeres forhold holder, når Sidsel er i Sydney? Det vil tiden vise :) Ryger I? hvor lang tid havde I været sammen inden I flyttede sammen? Lasse får en lille festsmøg i smug fra tid til anden, men har aldrig røget i ædru tilstand (og har heller ikke planer om at begynde på det). Sidsel ryger ikke, men har da prøvet det (wow det lød folkeskoleagtigt). Vi havde været sammen i knap tre år inden vi flyttede sammen.


BLOGGEN

Hvor meget fylder bloggen i jeres liv til hverdag? Jeg tænker mest, når I begge blogger, snakker I så hele tiden om “Det her skal på bloggen” osv.? Vi snakker faktisk ikke specielt meget om bloggen. Vi kunne forestille os, at det er en del mindre, end hvad folk går og tror. Et par gange om dagen drøfter vi som regel noget blogrelateret, men der er heldigvis også andet at snakke om ;) Kan i godt abstrahere 100% væk fra bloggen når i er sammen eller er den der stadig i de gode tanker? Det er (heldigvis) ikke sådan at vi hele tiden tænker på og snakker om bloggen, men det kommer da op et par gange om dagen, når en af os får en idé til et indlæg eller når vi er ude i byen for at tage billeder til bloggen. Og så snakker vi selvfølgelig også om de kommentarer, vi får, og hvad der skal svares på dem. Jeg fulgte jer før på blogspot, og der havde i en guide til blogspot, hvor er den henne, jeg savner den lidt, fordi jeg ved godt hvordan man sætter musik video ind, men ikke kun linjen, hvis i forstår. Den er vist desværre gået tabt i flytterodet! Men skriv lige til vores mail, hvis vi skal forklare det! Hvordan ser I på adskillelse af job/liv? Altså er I jeres arbejde og identificerer I jer med jeres jobtitel (groft sagt, ikk) eller har I et arbejde og så er I “bare” Sidsel og Lasse? ..hvis I forstår hvad jeg overhovedet mener ;D


Vi ser ikke på bloggen som et arbejde, men som en hobby. Vi synes det er vigtigt, at man ikke hægter sin selvforståelse og identitet op på det, at være blogger (den skal selvfølgelig også tages med et gran salt, for så store er vi jo slet heller ikke). Internettet er så forgængeligt et medie, og man skal passe på, at man ikke mister sin identitet, hvis man mister sin blog. Vi synes nok bare, at vi er Sidsel og Lasse. Vi håber, at vi har forstået dit spørgsmål rigtigt, og at du ikke mente vores deltidsjobs i hhv. DAY og Weekday. Hvad siger jeres forældre til jeres blog? Sidsel: min far tager lidt pis på det, og spørger tit ”kan det her/jeg komme på bloggen nu?”. Samtidigt kan jeg godt mærke, at han også synes at det er lidt spændende. Især nu, hvor der er kommet en lille forretning ud af det. Det synes min mor vist også. Lasse: De synes det er rigtig spændende, og er altid lutter øre, når jeg fortæller om de nye ting, der sker med bloggen, og de konkurrencer vi laver osv. Min mor er ikke lige en haj til computer, så jeg viser hende tit lidt ting fra bloggen, når jeg er på besøg. Hvad er det værste ved at være blogger? Det er aldrig sjovt at få trælse, anonyme kommentarer, men heldigvis opvejer alle de positive kommentarer og oplevelser på bloggen de få dårlige.


UDSEENDE

Hvis I ikke måtte vælge hinanden – hvilke person har så det mest attraktive udseende, ifølge jer? Sidsel: George Clooney eller Joseph Gordon-Levitt. Lasse: Victorias Secret modellerne…. Hot damn! Lasse – Hvornår synes du Sidsel ser bedst ud? og omvendt ;-) Lasse: Jeg synes Sidsel er pænest, når hun ikke har ret meget make-up på, så det er jo for det meste! Jeg er klar tilhænger af det naturlige look. Ikke for megen sminke. Og så kan jeg bedst li’, når hun er lidt rocket i tøjet med læderjakke og sorte jeans! Sidsel: Jeg synes Lasse ser bedst ud, når vi kommer hjem fra stranden og han har fregner på næsen. Og for det meste inden han skal i byen.


OS

Hvordan holder I jer så flotte og slanke? dyrker i motion, og hvis ja, hvad for noget?? Haha, jamen tak! Vi dyrker begge motion 2-3 gange om ugen.Lasse benytter Fitness World’s boksehold en gang om ugen og styrketræner. Sidsel går til diverse latinmix-, step- og thaibohold samt løber og crosstrainer. En del af det er nok også på grund af højt stofskifte, som vi begge har. Især Sidsel spiser sindssygt meget hele tiden til stor forundring for andre. Ingen forstår hvorfor hun ikke tager på! Hvor gamle er I? Sidsel er 22 om ni dage, Lasse fylder 23 til oktober. Hvad er i øjeblikket jeres yndlings ting i garderoben og hvad bliver i simpelthen bare nødt til at have til sommer? Sidsel: Min yndlingsting er hendes min strik fra Acne, som allerede er blevet brugt flittigt. Til sommer er jeg nødt til at ha’ et par nye bikinier at ha’ med til Sydney. Lasse: Min yndlingsting lige nu er mine relativt nye chelsea boots fra Dr. Martens. De er bare så nemme at få på og gode at gå i. Når det bliver lidt varmere er jeg dog nødt til at få investeret i et par nye sandaler. Hvor står I politisk? Vi er begge røde.


Hvad er jeres 5 basisting i jeres garderobe? Vi laver et indlæg med vores 5 basisting! Stay tuned.

FAVORITTER

Hvem mener i er den/de mest inspirerende kendte og/eller blogger? Sidsel: Jeg kan bruge elementer fra Elin Klings og Rumi fra fashiontoasts stil, men ellers kommer min inspiration ikke så meget fra bloggere eller kendte, men mere folk på gaden, ture i vintagebutikker etc. Lasse: Jeg synes egentlig der er mange ’kendte’ mænd som f.eks. skuespillere og musikere, der klæder sig lidt kedeligt. Lenny Kravitz har dog en fed stil, og selvom han måske er lidt en douche bag, synes jeg faktisk Justin Bobby fra The Hills har meget godt fat i det der med at klæde sig på. Jeres yndlingsfilm og hvorfor? Sidsel: Jeg synes Atonement er virkelig god og slutningen rammer mig hver gang! Lasse: Det er svært at nævne én, når der er så mange gode film, men jeg synes Donnie Darko er virkelig god. Tilpas mærkelig og med et virkelig godt soundtrack. Og det samme kunne siges om Pulp Fiction.


Har I nogle idoler? Hvem? Sidsel: Jeg ved godt det lyder corny, men i forhold til opdragelse og det at stifte familie, må mine egne forældre være de ultimative idoler. Ellers har J.K Rowlings historie gjort stort indtryk på mig siden første gang, jeg hørte den. Generelt kan folk, der formår at kæmpe sig op i tilværelsen på trods af social arv osv., imponere mig meget. Lasse: Tror ikke jeg har nogen deciderede idoler. Ordet ’idol’ får mig lidt til at tænke på Aquaplakater på teenageværelsets vægge. Dog har jeg stor respekt for bla. Medina, som jeg virkelig synes gør det godt og har kæmpet hårdt for det, hun har opnået. Læser I meget? Har I yndlingsforfattere/digtere osv.? Sidsel: Jeg har altid læst relativt meget, og er lige nu i gang med Jakob Ejersbos Afrika-trilogi. Hvis jeg skulle nævne en gammel og en ny forfatter, som jeg godt kan li’, kunne det være F. Scott Fitzgerald og Khaled Hosseini. Lasse: Sidste bog, jeg (gen)læste, var Rødder, som jeg synes er virkelig god. Ellers læser jeg ikke helt så meget, da jeg synes man lidt mister lysten, når man sidder med snuden begravet i studiebøgerne det meste af dagen. Hvis jeres liv var en film, hvilken ville det så være? Haha, det var et sjovt spørgsmål. Vi kan vist ikke rigtig komme med et seriøst bud, og slet ikke en, der gælder for vores liv sammen. Sidsel siger Charlie og chokoladefabrikken eller The Beach uden det dårlige. Lasse siger Titanic uden ham naren og isbjeget. Hvad er jeres livretter? Sidsel: Shepherds pie, muslinger, alt der rimer på chokolade. Lasse: Fish n’ chips, sushi, grillmad. Trivial Pursuit eller Bezzerwizzer? Bezzerwizzer any day! Hvor går I i byen i Århus? V58, Bodegaen, Loco Bar, Le Coq, Hos Anton, RisRas, Under masken, Drudenfuss, Train. Hvis I skulle have børn sammen, hvad skulle de så hedde, haha?? I kunne nævne 3 pigenavne og 3 drengenavne hver, for I er vel ikke enige, hæhæ.. :D Vi kunne altså kun lige komme på to hver! Helt ærligt, så er det altså lidt mærkeligt at sidde og finde på navne til vores fiktive børn! Men så lad gå da. Sidsel: Villads, Valdemar, Le, Sophia.


Lasse: Victor, Kalle (hvis man kan kalle sin dreng det), Liva, Frederikke.

FREMTIDEN

Hvad drømmer I om at gøre i fremtiden (rejse, flytte, lejlighed, børn, job, whatever)? Sidsel: Rejse, rejse, rejse. Måske prøve at bo i et andet land i en årrække, men ikke nødvendigvis for altid. Købe den lækreste, store lejlighed (gerne meget større end den skotøjsæske, vi bor i nu!). Nok få nogle børn på et eller andet tidspunkt (men ikke alt for sent). Lasse: hæve lidt penge på min firmakonto, løbe ned og shop’ den bil jeg altid havde tænkt på vinke når jeg så min nabo, hallo, yo, bilen er ny og 24 tommer allu. Ej, spøg til side. Jeg er virkelig glad for at bo i Aarhus og Danmark, men jeg kunne også godt tænke mig at komme til udlandet på ubestemt tid, men når der skal stiftes familie, skal det helst være i good old DK. Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt om jeres fremtid – altså ikke bare det næste år, men mere sådan 5-7 år ud. Er I stadig sammen? Kunne I godt tænke jer at blive gift og få børn? Livet har det med at tage nogle uforudsete drejninger, som nu, hvor Sidsel skal til Sydney et halvt år. Det er bare for svært at gisne om sådan nogle ting. Vi ser da hinanden som rigtig godt forældrepar potentiale, også selvom det ikke nødvendigvis bliver med hinanden. Man kan ikke forudse noget i livet, så vi lader det vist bare gå sin gang og håber på at vi ender lykkelige, om det så er sammen eller med en anden.

Spørgerunde  
Spørgerunde  

Vi svarer på jeres spørgsmål.