Page 20

va Ku : Mikko Ryhän

vahvistaa Taideyliopistoa koskevan yliopis 6.8. Eduskunta tolain muutoksen sekä voimaanpanolain, joka mahdollistaa Taideyliopiston juridiset perustamistoimet.

en

8.8. Taideyliopiston hallitus aloittaa toimintansa virallisesti. rehtoriksi valitaan teatteritieteen pro 24.10. Ensimmäiseksi fessori Tiina Rosenberg Tukholman yliopistosta. Hän aloittaa viisi­vuotisessa tehtävässään 1.1.2013. ja Teatterikorkeakoulun opiskelijat 24.11. Sibelius-Akatemian synnyttävät visuaalisen konsertti­elämyksen Musiikki­ talossa.

Taideyliopiston visuaalinen ilme rakentuu yhteisestä, rohkean yksinkertaisesta X-merkistä ja jokaisen akatemian omasta persoonallisesta tekstilogosta, jossa on eloa ja liikettä. Värimaailma on yltäkylläinen, eikä akatemioilla ole omia tunnusvärejä. Ilmeen suunnittelussa oli haasteensa: miten yhdistää kolme vahvaa akatemiabrändiä ja uusi Taideyliopisto-brändi toimivaksi kokonaisuudeksi sortumatta taiteen kliseisiin. Toukokuussa käynnistetyn suunnittelutyön aikana todettiin, ettei akatemioiden hyvä maine ole rakentunut ilmeiden ja logojen varaan. Niistä rohjettiin luopua ja luoda uusi, luonteikas ja kiistanalainenkin ilme, joka herättää keskustelua – ja jää mieleen. Ilmeen loi Suunnittelutoimisto Bond.

ylioppilaskunnan pääsihteeriksi 3.12. Taideyliopiston valitaan FM Ville Sinnemäki. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2013. saavat oman tilan vapaalle taiteelle 11.12. Opiskelijat Helsingin ydinkeskustaan. Keväällä 2012 opiskelijoilla oli unelma: he halusivat perustaa oman tilan, jossa tulevan Taideyliopiston opiskelijat voisivat itse järjestää näyttelyjä, konsertteja, esityksiä ja muita tapahtumia – koulutuksen rakenteista riippumatta. Omaehtoinen tila mahdollistaisi uuden taiteen synnyn taiteidenvälisissä kohtaamisissa. Vapaan taiteen tila -projekti sai tuekseen sisältökokeilurahaa, ja joulukuussa järjestyi sopiva tila Helsingin keskustasta Senaatintorin laidalta. Tila on vapaasti Taideyliopiston opiskelijoiden käytettävissä. Sen käyttöä ei määrittele taiteen laatu; tärkeintä on, että taide on opiskelijan mielestä tekemisen arvoista. K u v a: K ar oli in

a

20

ré n

Taideyliopistolle suunniteltu visuaalinen ilme julkistetaan.

i Si

27.11.

Kuva: Lau r

Sibelius-Akatemian kansanmuusikot ja musiikkiteknologit sekä Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelijat tuottivat yhdessä visuaalisen konserttielämyksen Musiikkitalon konserttisaliin 24. marraskuuta. Suomalaisen nykykansanmusiikin tähdet esiintyivät Kansanmusiikin Isommassa Illassa, jonka valaistus, projisointi ja äänentoisto syntyivät Taideyliopiston sisältökokeiluna. Vahvat juuret – uudet versot -teemalla toteutettu konsertti rakentui menneiden mestareiden ja nykymuusikoiden vuoropuhelulle, joka valloitti yleisön videoiden, kuvien, arkistoäänien, valotehosteiden ja esiintymisten saumattomana kokonaisuutena.

Pi

rk

n ka

en

Siba vuosikertomus 2012 fin web  

Siba vuosikertomus 2012 fin web  

Advertisement