Page 11

11

Batterijen recycleren, iedereen doet het!

GETUIGENIS

Gewone en oplaadbare batterijen die de geest geven? Gooi ze niet weg, maar schenk ze een nieuw leven dankzij Bebat.

WIE BETAALT HIERVOOR? “De bedrijven die batterijen produceren of toestellen invoeren die batterijen bevatten. Wanneer ze op de Belgische markt komen, betaalt de producent of invoerder een bijdrage aan Bebat. Voor de meeste gewone en oplaadbare batterijen is dat € 0,063/stuk. Een gering bedrag vergeleken met het grote gebruiksgemak en de garantie dat natuur en grondstoffen beschermd worden”, verzekert Nele. Met de app Recyle! van Bebat vindt u meteen alle inzamelpunten

t ba Be

Inzamelen maar! a Op school: doe mee met het Bebat-spaarprogramma voor scholen en ontvang 1 punt per kilo ingezamelde batterijen. Met die punten kan dan lesmateriaal worden gekocht. aThuis: vraag een gratis inzameldoosje op www.bebat.be. Breng de doosjes daarna naar het containerpark. a In bedrijven: gebruik de inzameldoosjes, of neem contact op met Bebat voor een maatoplossing en ontvang een officieel attest ‘sorteren per fractie’.

Kinderen welkom in Villa Pila Villa Pila van Bebat in Tienen pakt uit met een interactief parcours voor kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar. Ze leren er alles over de geschiedenis van de batterij aan de hand van een spectaculaire show, een animatiefilm, proeven en spelletjes. Een bezoek is gratis. Meer info op www.villapila.be

© Bebat

BELGIË IS RECYCLAGEKAMPIOEN “Belgen zijn wereldkampioen recycleren”, glundert Nele. “Kinderen zijn heel gemotiveerde verzamelaars: recyclageacties in scholen zijn altijd een groot succes. In april was er een speciale actie om 5 miljoen gebruikte batterijen in te zamelen die de Brusselaars ergens in een lade hadden liggen!”

Samen ontdoen we Brussel van gebruikte batterijen!

©

Nele Peeters, marketingverantwoordelijke bij Bebat, geeft een woordje uitleg: “Iedereen zou spontaan batterijen moeten recycleren in plaats van ze weg te gooien. Daarom streven wij naar meer naamsbekendheid bij het grote publiek.” Wat gebeurt er met die batterijen bij Bebat? “Wij sorteren ze per type en sturen ze op een veilige manier naar gespecialiseerde bedrijven. Die halen er vervolgens alle metalen en andere nuttige elementen uit”, vertelt Nele.

zomer 2019

Sibelga

Profile for Sibelga

Energids.be #23 / 2019-06  

Energids.be #23 / 2019-06

Energids.be #23 / 2019-06  

Energids.be #23 / 2019-06

Profile for sibelga
Advertisement