Page 43

PROFESSIÓ Mercat de treball

5. Desenvolupament professional a partir del títol de grau A partir de l’adaptació dels estudis universitaris al procés de Bolonya i l’obtenció de títols de grau, la professió d’arquitectura tècnica té més possibilitats de desenvolupament professional tant en l’àmbit de l’empresa privada com de l’administració pública. El fet que l’arquitectura tècnica tingués un nombre de crèdits inferior a d’altres ha condicionat el seu posicionament en determinats llocs de treball de l’àmbit empresarial. El mateix passa en les administracions públiques atès que aquesta limitació deixava fora del grup A als arquitectes tècnics i que ara si pot accedir a partir de l’obtenció del grau. Per tant, en igualar-se la titulació d’accés a la professió amb altres de rang equivalent ofereix l’oportunitat als professionals de l’arquitectura tècnica per accedir a funcions públiques de rang superior, i així mateix en l’entorn de la universitats, on fins ara només es podia accedir a determinades funcions docents i a càtedres fent una altra carrera universitària de forma complementària. L’autor: Carles Cartanyà és arquitecte tècnic col·legiat núm. 6.600 i director de L’informatiu / informatiu@apabcn.cat

Accediu a L’Informe complet :

Van participar en el debat:

Maria Boladeres Enginyera d’edificació col·legiada (13.097). Postgrau en restauració i rehabilitació arquitectònica. Màster en bioconstrucció. Auditora de projectes i verificació d’idoneïtat tècnica. Imma Casado Arquitecta tècnica col·legiada (6.887). Directora en ENNE Gestió Activa de Projectes. Directora d’execució i project manager. Especialista en edificació sanitària. Javier Chaves Arquitecte Tècnic i enginyer d’edificació col·legiat (8.956). Director d’execució de Tècnics G-3 i project manager. Oscar Gràcia Arquitecte tècnic i enginyer d’edificació col·legiat (11.327). Coordinador de seguretat i safety manager. Formador en prl. Emilio Herrero Arquitecte tècnic col·legiat (6.210). Director de seguretat i tècnic acreditat per elaborar plans d’autoprotecció. Joan Nicolau Arquitecte tècnic col·legiat (11.555). Soci d’Aurum Immobles Coworking Sergi Pérez Arquitecte tècnic col·legiat (8.810). Arquitecte i soci de la consultoria d’eficiència energètica Greenstorm. Francisco Ruiz Enginyer de materials i arquitecte tècnic col·legiat (8.677). Director de Sigma Arquitectura i Enginyeria. Director tècnic de TECO. Membre del grup de recerca GICITED de la UPC.

Notes (1) Informe d’oportunitats i nous nínxols de mercat de l’arquitectura tècnica. Elaborat pel Caateeb sota la coordinació d’Ascensió Gálvez. (2) El Bim i les noves ‘startups’ del sector de la construcció. Informe disponible al web del Caateeb.

Alejandro Soldevila Arquitecte tècnic col·legiat (12.579). Interiorista. CEO de Kommo Design i expert en llicències d’activitat. Coordinadora: Ascensió Gálvez Arquitecta tècnica col·legiada (6.245). Postgraduada en direcció d’empreses de la construcció i direcció general d’empreses per EADA. Directora de serveis al col·legiat i del Servei d’Ocupació del Caateeb.

L’INFORMATIU DEL CAATEEB Desembre 2016

43

Inf350  
Inf350