Page 142

CULTURA Activitats socials

Visita d’obra a Can Fàbregas de Mataró

E

l passat 22 de setembre, la Delegació del Maresme va organitzar una visita a les obres de la reconstrucció de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas de Mataró i la seva transformació en la nova Escola pública Angeleta Ferrer. Aquesta activitat es va emmarcar dins de la Setmana de la Rehabilitació organitzada pel Caateeb. Va ser una visita molt interessant i didàctica, acompanyats de l’arquitecte tècnic de l’obra i antic delegat de la Delegació del Maresme, Antoni Floriach, que va compartir amb els companys les diferents intervencions que s’estan executant i va contestar tots els dubtes plantejats pels visitants en aquesta obra singular. Una obra en la qual es combinen els treballs de rehabilitació i restauració amb els nous mètodes i materials per tal d’adaptar la construcció tradicional d’una fàbrica de paper a les noves normatives, funcions i materials que garanteixin el nou ús escolar previst pel curs vinent.

Visita a la casa d’estiueig de Puig i Cadafalch

Podeu consultar les imatges de la visita a:

Festa de la Verema a Manresa

E

l passat 23 de setembre, en plena època de la verema, la Delegació del BagesBerguedà-Anoia del caateeb va aprofitar una oportunitat única per gaudir i viure-la en primera persona, veure la recol·lecció i l’arribada del raïm al celler i la posterior selecció, per acabar amb un àpat elaborat especialment per a l’ocasió al Restaurant El Golf: un sopar maridat amb vins ecològics. Cal dir que atès que aquell dia hi va haver pluja, la participació activa en la verema es va fer uns dies després, el 30 de setembre. .

142

L’INFORMATIU DEL CAATEEB Desembre 2016

D

ins les activitats programades per la Setmana de la Rehabilitació i quan ja estem ben a prop de la commemoració dels 150 anys del naixement de Josep Puig i Cadafalch, els col· legiats del Maresme van organitzar els dies 29 de setembre i 1 d’octubre una visita a les obres de rehabilitació de la casa d’estiueig de l’arquitecte i polític català, ubicada a la Plaça de Vendre d’Argentona. Les obres, executades per l’empresa Urcotex, s’estan realitzant amb la màxima cura i és interessant observar, entre d’altres aspectes dels treballs, els processos de reconstrucció dels

diferents elements amb les peces originals que s’han pogut recuperar, o bé s’encarreguen a diferents artesans la fabricació de les peces que falten. El cap d’obra de l’empresa i company, Pep Brazo, amb una meritòria trajectòria professional en rehabilitació d’edificis patrimonials, va compartir amb els participants els criteris de treball que apliquen i va evidenciar la seva passió per la recuperació dels edificis històrics i de tots els elements que els conformen. Va ser una visita molt interessant que, ben segur, tindrà continuïtat amb les properes fases de rehabilitació d’aquest singular edifici.

Inf350  
Inf350