Page 1

CONCOCT. CRASH IT. REVAMP. CONTRIVE.


“IT IS HARD NOT TO SEE INTO THE FUTURE, FACED WITH TODAY'S BLIND ARCHITECTURE - A THOUSAND TIMES MORE STUPID AND MORE REVOLTING THAN THAT OF OTHER AGES. HOW BORED WE SHALL BE INSIDE!”

- ANDRÉ BRETON.

IM SHRUTHI, 4TH YEAR UNDER GRADUATE WITH CREATIVE THOUGHTS AND HIGH GOALS. QUICK LEARNER, HIGHLY MOTIVATED. GETS CONNECTED WITH PEOPLE EASILY.

ABOUT ME.


EDUCATION. SRI SANKARA VIDHYALAYA MAT. HR. SEC. SCHOOL, CHENNAI 600 075. 2002 - 2016.

AUTOCAD SKETCHUP

HINDUSTAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY AND SCIENCES. CHENNAI 600 103. 2016 - PRESENT.

LUMION 3DS MAX

|DAKSHINACHITHRA|

PHOTOSHOP

|HANDS ON MUD - SACRED GROOVE, AUROVILLE|

INDESIGN

|ECOPHON - SAINT GOBAIN|

TWINMOTION

COMPETITION.

V-RAY CONTACT. INTERESTS. TRAVELLING | MOVIES | SERIES | SKETCHING | PHOTOGRAPHY | CRICKET | BADMINTON |

+91-8680885495 @SURR_ADDY_ SHRUTHI S PARIYADATH


S C H E M E .

1. RESIDENCE.

2. SCHOOL OF DESIGNING.


3. WORKPLACE. 4. UPPER DECK. 5. WORKING DRAWING.


DWELLING PROJECT. “A COALESCENCE OF BOTH PLEBIAN AND NEWFANGLED DESIGN.”


RESIDENCE. INTRODUCTION.

SITE LOCATION. PADUR, OMR, CHENNAI.

SITE AREA. 20*30 M. OF WHICH 405 SQ. M. IS USED.

THIS WAS THE FIRST ACTUAL PROJECT GIVEN TO US. WE WERE THE USERS OF THIS PROJECT, WHICH IS ACTUALLY A PRO TO DESIGN ACCORDINGLY.THE SPACE AND THE ZONING WAS SO APPROXIMATE THAT THIS WAS ZONED WITH AROUGH CALCULATION.

SITE

CONCEPT. AN AMALGAMATION OF BOTH VERNACULAR AND CONTEMPORARYMANNER, IN WHICH VERNACULAR DOMINATES THE FACADE. WITH UNCHANGING AND COEVAL COMPONENTS AT THE REAR AND INTERIOR OF THE BUILDING.

GROUND FLOOR.

FIRST FLOOR.


Lorem Ipsum FRONT ELEVATION -

- SECTION.


NORTH ELEVATION.

SOUTH ELEVATION.


living room.

SECTION.

master bedroom.


SCHOOL OF PLANNING AND DESIGN. A CONVICTION OF EVENNESS SCRUPLE AND SWEEPING TO THE LANDSCAPE SPACE DESIGN.


GROUND FLOOR

THIRD FLOOR ELEVATION

FIRST FLOOR

SECTION


SCHOOL OF ARCHITECURE AND DESIGN. INTRODUCTION.

AREA= 11 ACRES(47984 SQ.M). OF WHICH

SQ.M IS USED.

CONCEPT. A CONCEPT OF BALANCED SCRUPLE, OPEN TO NATURE DESIGN.AS THERE IS NO MANIFESTATION TO THE ENVIRONMENT AND SURROUNDING, MY CONCEPTION IS TO DEVISE THE USERS TO EXPLOIT MORE FORECURT RATHER THAN BEING IN AN ENCOMPASS SPACE BETWEEN ROOM DIVIDERS.

FORM DARWINISM.

- SITE PLAN


AUDITORIUM.

OPEN AIR THEATRE HOSTEL. PLAN.


LIBRARY.

STUDIO.

SECTION.


ANNUAL NASA DESIGN COMPETITION ‘18.

AN UNSOPHISTICATED AND CONGENIAL DESIGN, COALESCING THE TRACE AND TRAITS OF THE SURROUNDINGS.


INTRODUCTION. LOCATED IN THE CENTRAL PART OF ANNA NAGAR MAIN ROAD, THE SITE HAS BEEN AN IMPORTANT LANDMARD SINCE 1973. IT HAS CREATED A MAJOR IMPACT IN THE SETTLEMENT EVELOTION OF HE AREA .

CONCEPT. THE DESIGN IS RUSTIC AND HARMONIOUS. THE FORM OF THE DESIGN IS EVOLVED IN SUCH A WAY SO AS TO EMPLOY THE SITE AS A WHOLE. THE OBJECTIVE OF BLENDING THE ELEMENTS AND THE FEATURES OF THE SURROUNDING IS ACHIEVED BY THE MATERIALS APPLIED.

DESIGN IDEOLOGY.


SEATING SPACE

EXPLODED AXONOMETRIC VI EW


SAINT GOBAIN’S TRANSPERANCE ‘18 A WORK SPACE DESIGN, WHICH IS MORE WITH COMMUNAL SPACIOUSNESS - TAPERINGS VEILING ALLOVER THE BUILDING.


TRANSEPERANCE ‘18 INTRODUCTION. WE WERE ASKED TO DESIGN A WORK SPACE WHICH IS MORE OF COMMUNAL SPACE RATHER THAN A TRAUMATIC SUMSCRIBE SPACE. THE SITE WAS IN YESHWANTHPUR, BANGALORE.

SITE AREA. 2.57 ACRE

2ND TYPE FLOOR.

GROUND FLOOR.

1ST TYPE FLOOR.


CONCEPT. - SECTION.

A DESIGN FOR WORKSPACE , MORE LIKE A COMMUNAL SCOPE, WITH TAPERINGA ALLOVER THE BUILDING. EVERY ALCOVE AND APEX OF THE TRIANGLE DESIGNATE THE TRAUMA OF THE CONNIVER. THE INTRAMURAL WORKSPACE WITH MORE HARMONIUS SPACE AND REVELATION ON NATURE CAN TRUNCATE TRAUTNESS.EACH TYPE OF FLOOR WILL BE RESATED FOR EVERY THREE F FLOORS.

FORM DARWINISM.


HOSTEL WORKING DRAWING.


WORKING DRAWING


SHRUTHYAMLU@GMAIL.COM | 8680885495

Profile for Shruthi S Pariyadath

ShruthiPortfolio  

ShruthiPortfolio  

Advertisement