Page 1

PORTFOLIO

ARCHITECTURE & INTERIORS SHRAAVYA D KAGATHI


RESUME

SHRAAVYA D KAGATHI February 1, 1993 Indian shraavyadinesh@gmail.com (+39)3270697411 (+86)18316369357


EDUCATION

WORK EXPERIENCE

WORKSHOPS & COMPETITIONS

SKILLS & INTERESTS

2016-2018

Politecnico Di Milano I Milan, Italy Master of Science in Architecture I Architecture of Interiors

2011- 2016

RV College of Architecture I Bangalore, India Bachelor of Architecture I Faculty of Architecture

2009- 2011

Mount Carmel PU College I Bangalore, India Pre University College of Science I PCMB

2009

Tagore International School I Delhi, India School I CBSE Board

2019 (Current)

Entre-prises I Shenzhen, China Interior Designer

2018 (3 Months)

De Ponte Studio Architects I Milan, Italy Interior Design Intern

2016 (4 Months)

PRAGRUP I Bangalore, India Architectural Intern

2015 (4 Months)

A-Design Studio I Colombo, Sri Lanka Architectural Intern

2017

OC International Summer School I Piacenza, Italy

2012

Landscape from Memory I National Competition by Landscape Foundation I India

2011

BMTC Bus Re- design I Redesigning the local bus of Bangalore I India

SOFTWARE

AutoCad Google Sketchup Vray Photoshop Indesign Illustrator Lumion Rhinoceros Revit Grasshopper

LANGUAGES

English (fluent) I Hindi (Native) I Kannada (Native) Italian (Basic)

INTERESTS

Photography I Logo Design I Graphic Design I Basketball I Travel


PROJECTS

Ortles

Frame

Undergound Netw


work

By The Bay

New Next Nature

Climbing Gym


01

ORTLES

TEMPORARY SOCIAL RESIDENCE IN MILAN, ITALY

Architectural Design Studio Politecnico di Milano I 2018 Professors: Gennaro Postiglione I Peter Beard I Stefania Sabatinelli Casa dell’ Accoglienza Enzo Jannaci is a social housing located on Viale Ortles. It provides temporary shelter for adults in difficulty, or severe need. It hosts people from various backgrounds aged between 18 to 65. They are allowed to stay here in the absence of possible accommodation anywhere else in the city. The institution also takes care of the cleaning and the maintainance of the space and furthermore provides food for the dwellers. This project aims at accommodating single individuals. It is mainly for the people who have found a job and have a pay. These are the people who would want a better living condition compared to that of a dormitory, but haven’t yet moved out of the accommodation. These individuals can be either Italians or from any foreign country. This place is a step forward for them towards a better living condition by giving them more independence, comfort and privacy. For living here they are required to pay some amount of money. This area will be hosting single men and women each with their own room with a private bathroom. The rooms are combined in three aggregations of four and five in number, providing accomodation for 13 people. Within the aggregation residents share some common living areas. The interaction among these people can inspire them to develop as independent individuals and to grow towards their goal and begin to stand on their own feet.


Location of Project area.


Removing the false ceiling and using the double height.

Splitting into separate aggregations with private access.

Introducing light wells through the roof.

Three autonomous aggregations

Introducing dormer windows for upper level ventilation.


SP. a

SP. b

SP. a

SP. b

SP. a

SP. c

SP. d

SP. c

SP. d

SP. b

SP. a

Upper level Room- Agrregation 1 16.5 sqm

SP. a

SP. b

SP. c

SP. d

SP. b


SP. a

SP. b

SP. a

SP. b

SP. a

SP. c

SP. d

SP. c

SP. d

SP. b

SP. a

SP. a

SP. b

SP. c

SP. d

Upper level Room- Aggregation 3 13.5 sqm

SP. b


Section of room

Room for individual with private bathroom

Lower level Room- Aggregation 2 12.5 sqm


Common area- Plan

Seating for the entry area/ foyer Storage space in the foyer

Kitchen and storage

Breakfast table with the cooking space

Furniture designed to act as a partition for spaces as well as to serve multiple purposes.


02

FRAME

ADAPTIVE REUSE OF SANT’AGATA PRISON

Architectural Preservation Studio Politecnico di Milano I 2017 Professors: Fernando Vegas I Francesca Lanz I Rajendra Adhikari Location: Bergamo, Italy The Sant’Agata complex is located in the heart of the Upper Town, it was and remains one of the cultural heritage of Bergamo. Before welcoming the prisoners, this complex also greeted the monks being a former monastery. From the mid70’s the building has been abandoned. It is presently being used for events and is opened only on occasions. The dream is to rescue this place with its very nature : it was a place of prayer and suffering before, making it now one of the town and a wealth of the community. The project of the museum and library as a part of the restoration of the Sant'Agata prison is developed on three different levels. The museum occupies the totality of the ground floor as well as a small part of the -1 level. It has a separate entrance and is connected with the Circolino restaurant on the level of the cafeteria. The library is separated from the museum and is connected to the areas of the co-working space and the hostel. The furniture in the permanent exhibition area is developed around the concept of the metal frame. This frame serves as structural support for the furniture and the installations and also aims to create a common language for the different areas of the museum.


Library Design

Introduction Room

Photo Gallery


Beam Design Supporting transversal beams added which keep the walls together as well as acts as the bearing structure for the mezzanine.

Frescos Preservation of the existing frescos of saints on the wall keeping in mind the new structure does not damage it.

The introduction room greets the guests and presents the history of the building and is part of the permanent exhibit.

The Photo Gallery depicts the transformation of the prison though the years. Photographers are also invited to diplay their work.


03

UNDERGROUND NETWORK

HOUSING COMPLEX AT PADERNO DUGNANO

Urban Design Studio Politecnico di Milano I 2017 Professors: Luis Basabe I Claudia Parenti Location: Paderno Dugnano, Italy The Site is located in Paderno Dugnano, a small town near Milan. The site is bordered by Highways and industries. The aim of the project was to develop a social housing which is self- sufficient with work spaces, shops with basic necessities and relaxation areas. The overall plan follows a grid pattern with the housing builings located on the periphery of the site and the relaxation garden spaces in the centre which forms an area for interaction. The housing blocks are designed in a staggered manner which facilitates space for terrace gardens for every house. The level of privacy increases as we go up. The lower most floor hosts shops, The entry level hosts offices and common spaces and the upper floors host the residences. The central space has many levels and plays with the visual connectivity. Various types of plants and flowers can be cultivated here by the residents for their day-to-day use. The apartments are designed in a linear form. They are kept open and free to utilize the natural lighting and ventilation with a central service core. The houses have a continuous plaform whose purpose varies from one to the other. The space under is used for storage purposes.


View-


Area of interest

Plan- Area of interest


rage under e bed

Circulation The circulations in this house are linear. One on the platform and the other on the lower level

Core The house is designed to be open to facilitate natural lighting with service cores being in the centre.

Platform This is the ‘habitable’ space of the house including the bedroom, reading space and living room.

storage under the bed

Single House

storage under the bed

Duplex House

Double House


Building Model 1:100

Apartment Interior Model 1:20


04

BY THE BAY LUXURY RESORT IN THALPE

A-Design Studio I 2015 Head Architect: Roshun Meezan Location: Thalpe, Sri Lanka The Site is located in Thalpe, Sri Lanka. The proposed project is for a luxury hotel with 20 rooms. It is structured in a way that all the rooms have the view of the ocean. The restaurant and the bar are also provided with the view of the ocean. There is a water body cascading through the site, from the bar and leading into the infinity pool which overlooks the ocean. The landscaping involves the deck with a bar and green spaces which are on the side of the ocean and is easily accessible. The other facilities provided in the hotel are 24 hour coffee shop, champagne bar, beach bar, spa with spa beds by the water and staff housing quarters which is located near the entry.

Concept Development:


View of the Foyer/ Bar

View of the Bedrooms


Site Plan


05

NEW NEXT NATURE RE-IMAGINING PIACENZA IN 2050

International Summer School I OC Open City I 2017 Professors: Sara Protasoni I Josep Maria Garcia Fuentes Location: Piacenza, Italy

Piacenza is a small town located in Emilia-Romagna on the river Po. The aim of this project was to envision Piacenza in 2050. It is the reinterpretation of the relationship between architecture- city- landscape. It is our projection as to what will nature be and how it will be integerated into the city scape of Piacenza in the future. The important things we need to consider while envisioning are Network- the connections and the linking within the city, Mutation- the changes the city will experince in the next years, Sensation- the feeling these new and old spaces provide to the users, Interaction- the relationship people share with each other and to the spaces and surroundings, Balanceto maintain a healthy balance between nature and the built and other components of a city. The development of the city is seen in three phases or in three zones. The first zone comprises of the industrial parts of the city which is located on the western side. The second zone is the city centre leading upto to the outskirts and the third zone is the agricultural area which is located close to the river Po.


Important Nodes

Connections

Water Collections

ZONE 1- INDUSTRIAL AREA Piacenza has many residual spaces which need to be designed, which is mainly the area left near industrial zones. A green cancer to transform the polluted industrial site to a green lung for the city. The area is reactivated taking into consideration the climatic changes and the ecosystem challenges. Its reconnection with the city and its inhabitants done by an innovative interactive park. A new perspective on nature given by multiple ecosystem services which are functional for the city: air depuration, water collection, green energy production, indigenous plants, innovative agriculture and public spaces.


Public Space Infrastructure

Water Network Water Canals

Open Areas

ZONE 2- CITY AREA The city of Piacenza had a vast network of water canals in the past which are entirely covered in the present day. Re-opening these canals to form a continous network. The water leads the person through the city. The important nodes or the public spaces of the city are defined by water features like fountains or water cascades. The old abandoned factory and military base is converted into a public space with the water entering into the building. Hence merging nature and architecture.The new water canals then continue to join the existing water canal to form a public promenade. This space is also fitted with some bamboo water catchers to increase the water collection and harvest more water.

Critical Nodes


ZONE 3- AGRICULTURAL AREA Piacenza has a stream of water flowing along its periphery. The area around it is very under developed and left abandoned. There is an existing old water treatment unit in this area. Reactivating that and introducting a new structure made of glass for viewing will help in drawing the people of the city towards the river. Some new viewing decks also introduced which can be a nice place to walk and to look at the river. This is also connected to the water treatment plant. The whole area can act as an experince for the visitor and utilize the space better.


06

CLIMBING GYM DESIGNING A WALL CLIMBING GYM

Entre-Prises I 2019 Junior Designer Location: Huairou, China

Designing a climbing gym in China which was a former storage building. The double height space is used as a mezzanine level. The roof skin of the building is modified to insert skylights to accentuate the lighting in the space. The climbing wall is designed to a 15m height to be used as a professional climbing wall. The gym consists of different types of walls such as speed walls, warm up wall, boulder walls and lead wall. The lower level consists of entry reception area, changing area, climbing area and circulation space. The upper level consists of gym training space, practise walls, a relaxation/ cafe area and adjacent to that is a green space which has a skylight provided for lighting. This works as a break space for the gym. The colours used for the climbing walls are meant to stand out as well as blend into the surrounding dark concrete finish walls. Clear glass has been used in various areas with wooden flooring to give a more open feel to the space.


Green space

Services/ Entry space

Resting/Cafe area

Gym training area Boulder and speed climbing walls

Circulation and Space allocation

Section of the Gym


Upper level

Lower level


View of the Gym/ Training area


View of the Relaxation space and Climbing wall


shraavyadinesh@gmail.com (+39)3270697411 (+86)18316369357

Profile for Shraavya Dinesh

Portfolio  

Compilation of works done during Master's Education and work Experiences.

Portfolio  

Compilation of works done during Master's Education and work Experiences.

Advertisement