Page 1

AW11-12


COLOURS


The Suit Det klassiske look er in, jakkerne mĂĽ gerne vĂŚre oversize og bukserne brede i benene, sĂĽ de maskuline toner bliver mere markante.


Lady Like Midt i alt det maskuline og grove er der også plads til det ultra feminine. Med inspiration fra 50’erne og 60’erne har knælange nederdele, små strik cardigans og blonde skjorter fået en revival, og det feminine look vinder plads i modebilledet.


Pencil Skirts Som en del af den feminine bølge, der sætter fokus på de kvindelige former, er pencil skirts blevet et musthave. Længden er knælang og fokus er i taljen. Man kan bruge den til at forstærke det allerede feminine look eller i kontrast med en rå top eller jakke.


Brede ben

Bukserne behøves ikke længere se ud som var de malet på dine ben. Der skal være volumen og fald i materialet.

Buksedragt

Buksedragter er hot! De findes i alle afskygninger og både til hverdag og til fest.


Læder Over en længere periode har skind været et populært materiale. Det er det fortsat, men stilen skal ikke længere være rå og biket, men derimod meget luksuriøs og elegant. Læderbukser og pencil skirts er især fremme.


Pels Pels er en af sæsonens nøgleelementer og en af de foretrukne materialer. Pels i alle farver og afskygninger, som detaljer eller hele styles. Pels har en grad af vintage værdi, og er meget eksklusivt og luksuriøst. Her ser vi pels kraven og pels vesten, begge accessories som tilføre looket et eksklusivt touch.


Pels Pelsjakken er især et must til efteråret og vinteren 2011-2012. En trend, der er meget markant, er patchwork teknikken, og det gælder også, når man arbejder med pels.


Rulam I takt med at pels er blevet hot hot, så er rulam også. Stilen er mere rå og casual end den overdådige pelsjakke, men det passer stadig ind i det varme vinter look, der er fokus på.


TrenchCoats Er man mere til det klassiske look, s책 er uldjakken et must. Helst i camel og gerne i den klassiske trench coat model.


Kapper

Kapper har man set en del til denne vinter, men det fortsætter næste sæson. Her over ses tre forskellige eksempler på hvordan kappen kan se ud.

Ponchos

I tråd med kappen er ponchoen også meget populær. Den må gerne være oversize og næsten bare et stort tæppe, meget western inspireret eller i en lækker strik struktur.


Oversize strik Strik er altid stort i vintersæsonen, men man ser det endnu stærkere til AW11-12. Der er mange forskellige typer af strukturer, materialer og styles, hvor strik ses meget markant. Her er den oversize kjole/bluse, som man kan vælge at style oversize og rå eller feminint med et smalt bælte i taljen.


Mønstret strik I takt med at strik er en af de helt store mode trends denne sæson, er mønstret strik det også. Fantasien sætter ingen grænser her, men navnlig de nordisk inspirerede mønstre har været meget fremtrædende. Farvekombinationer er ligeledes endeløse, det handler kun om at være kreativ og mikse både farver og mønstre på kryds og tværs.


Forest Print

Pej har et tema der hedder Forest, der handler om skovens farver og strukturer. Her ser vi nogle designere, der har taget denne trend til sig i form af nogle smukke grafiske print.

CloudPrint

Endnu et pej trend - Clouds. Man så mange af denne type print på SS11 messen, og det fortsætter ind i efterår/vinter sæsonen.


Surreal print

Stripes

Som de to foregående print typer, så er der en tendens til at print gerne må være gennemgående og fremvist på hele styles.

Striber var også stort på SS11 messen. Den er ikke ligeså markant til efterår/vinter sæsonen, men der er fortsat nogle designere, der har det med på catwalken.


Blonder Blonderne er kommet for at blive. Stilen må gerne være vintage præget, meget delikat og lækker i vævningen. Man ser meget blonderne indenfor det mere festlige sortiment, men de kan også kombineres med et par skindbukser og en cool jakke, for et mere råt look.


Tern En tendens der går godt i spænd med de øvrige sæson trends, er tern. Tern på mange forskellige måder, men gerne lettere grove og store tern, brugt på nogle relativt feminine og klassiske styles, som vist nedenfor.


Quilt Noget nyt og hot er quilt teknikken. Det er en stor jakke/vest trend, men den ses ogsü meget pü sko og tasker og indenfor de øvrige produktgrupper, som fx nederdelen nedenfor.


Kontrast lommer En sjov detalje, som mange designere viste i deres kollektion, var kontrast lommerne. En relativ simpel m책de at give fx en almindelig cardigan nyt liv og skabe noget spil i designet p책 en minimalistisk og cool m책de.


Styling Trends

Fjer pĂĽsĂŚtninger

Lange hansker

Fjer har i sig selv vĂŚret et tema, mange har talt om, og det bruges som detalje i flere sammenhĂŚnge.

I takt med det feminine tema, er de lange handsker et must have.


Markant talje I forhold til accessories var en af de helt store styling detaljer, det markante talje bælte. Mange af de temaer, der er i sæsonen, lægger vægt på det oversize og voluminøse, og ved at tilføre et bælte til at markere taljen og den kvindelige form, bringer man det feminine aspekt tilbage i billedet.


Stram op Igen er bæltet i taljen med til at skabe et nyt look. Ved at bruge sin pashmina eller et stort tørklæde som et element i sin styling, kan man skabe forskellige looks på en meget enkelt måde.


Dame AW11-12  
Dame AW11-12  

AW11-12 COLOURS The Suit Det klassiske look er in, jakkerne må gerne være oversize og bukserne brede i benene, så de maskuline toner bliver...