Page 1

SHIGETSU HO NAN KAI KORYU EDZŐTÁBOR

無 双 直 伝 英 信 流 2011.07.27 – 2011.07.31 "Az iai gyakorlása közben megismerem saját magam, és egyben kitartó szellemi edzés is" "

Nishimoto Chiharu

További információk itt …………..http://www.facebook.com/event.php?eid=215031658523613


ALSÓÖRS, VÁROSI SPORTCSARNOK     8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24.  GPS koordináták:     X  17,976    Y  46,991 

A szeminárium ára SHNK tagoknak 25000.‐/fő  A szeminárium ára résztvevőknek: 30000.‐/fő  Napi jegy nem tagoknak: 10000.‐/fő  Családi kedvezmény: 20000.‐/fő (min 2 fő/család esetén)    Szállás a már megszokott módon a teremben lesz megoldva.  Étkezést mindenki egyénileg intézze, csoportos étkeztetés  lehetősége nem biztosított.  


Yabe Yasutake sensei elöadása

無 双 直 伝 英 信 流

Az elöadás címe:   Mi az Eishin Ryu esszenciája? Iwata sensei  utolsó 10 évének tanítása! 

Yabe Yasutake (7.dan) Született: 1940. Szeptember 2. Iskolai tanulmányai során több harcművészeti klubba is járt. Többek között a középiskola alsó tagozatában sumo-t, felső tagozatban pedig judo-t tanult (1953 -1959). Mindkét ágazatban az iskolai klub tagjaként aktívan részt vett a ezeken a foglalkozásokon. Mindeközben nem hanyagolta el egyetemi tanulmányait sem ahol alkalmazott kémiát tanult, és mint képzett vegyészmérnök végzett. 1978-ban ismerkedik meg az iaido-val. Jelenleg a Himeji Harc-művészeti központ iaido tanára. 1999-ben szerzi meg az iaido 7. dan fokozatot, majd 2000-ben a kyoshi, oktatói szintet. A jelenleg iaidó 7. dan kyoshi (ZNKR) és kendo 7. dan (ZNKR) fokozattal rendelkező mester felesége is magas fokozatú iaido mester (Jabe Hidemi iaidó 7. dan (ZNKR)

Tosai Muso Jikiden Eishin Ryu – Koryu tábor


Nishimoto Chiharu sensei Nishimoto Chiharu (7.dan) Született: 1942. április 6. A középiskola alsó tagozattól egészen az egyetemig foglalkozott harcművé-szetekkel. Többek között tagja volt az iskola Kendo csapatának (1950-1962), mindezek mellett lelkesen gyakorolta az Onoha ittouryuu kenjutsu-t. 1962. belépett a Musoukai-ba. Itt ismerkedett meg a (eishinryuu, shindenryuu) kardvívó iskolák tanításaival. 1982-ben több mesterrel karöltve megalapítják a Hyogo Shoudou Kan-t, aminek a mai napig a vezetője. 1984-ben az immár 5. dan-osan találkozik Iwata Norikazu, illetve Takeshima sensei-jel. Ez a találkozás meghatározó szerepet töltött be az életében, hiszen ezek a mesterek nagy benyomást tettek rá, minek hatására belép a Kagawa Roshuukai-ba. 2010-es visszavonulásáig, a Hyogo megyei Kendo Szövetség főtitkára. Kedveli a kalligráfiát, a szépművészeti alkotásokat, csodálója a világűr kialakulásának, illetve a japán kardoknak és kardfelszereléseknek. Meggyőződése, hogy az iaido gyakorlása egyben egy a buddhizmussal kapcsolatos lelki edzés is, amely a megvilágosodás felé vezethet megfelelő, kemény lelki gyakorlatok alkalmazásával. Nishimoto sensei iaido dan fokozatai: 1970: 1. dan 1973: 2. dan 1974: 3. dan 1976: 4. dan 1984: 5. dan 1986: 6. dan (5 hónappal később: renshi) 1991: 7. dan (6 hónappal később: kyoshi) A szüleivel együtt Tosa-i születésűek (Kochi prefektura), tíz éves koráig itt is nevelkedett. Ahogy ezt egy japán közmondás is megerősíti: Mitsugo no tamashii hyaku made. Ez szabad fordításban olyasmit je-lent, hogy amit gyerekként magadba szívsz, az megmarad 100 éves korodig.” Ezért Nishimoto senseii a Tosai Muso Jikiden Eishin Ryu-hoz való kötődését szülőföldje iránti szeretete és hálája is áthatja, és ő is, mint Iwata sensei„Tosa no igosso”-vá, elszánt, makacs toszai emberré akar válni. Nishimoto sensei magas szintű iaido tudásának és technikáinak értékét tovább növeli az a tény, hogy 4 éves korában gyermekbénulásban szenvedett, és emiatt a bal karját nehezen tudja használni. Elmondása szerint emiatt többször is fel akart hagyni az iaido gyakorlásával, de végül mindig makacsul folytatta azt.

Tosai Muso Jikiden Eishin Ryu – Koryu tábor


Mihalik Hunor 25 éve fogalkozik Kendo-val, illetve Iaido-val. Iwata sensei tanítványa, a Shigetsu Ho Nan Kai alapítója. Jelenleg Jokyu 6.Dan renshi, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség Iaido szekcióvezetője, 10 éve a Nem-zeti Iaido Válogatott edzője!

„Különleges tábort szervez a Shigetsu Ho Nan Kai Alapítvány: az európai konti-nensen elsőnek lát vendégül két Japán mes-tert!

無 双 直 伝 英 信 流

Akik már régóta járják Velem együtt ezt az utat tudják milyen rendkívüli alkalom ez, és hogy mire készüljenek. Viszont az évek során először megnyitjuk a kaput bárkinek, aki kíváncsi egy letűnőben lévő régi japán vívóiskolára! Az Út (Michi) járása nehéz, de annak megtalálása a legnagyobb kihívás és egyben a legfontosabb is!”

Mihalik Hunor 6.dan Renshi

無 双 直 伝 英 信 流

TMJER tábor  

SHNK tábor 2011

TMJER tábor  

SHNK tábor 2011

Advertisement