Page 1

fa q

e1

Nr. 4 Dhjetor 2010/100 Lekë €1.00 International www.shba.novalthi.com

Lindita Reçi Gruaja që e sheh biznesin si pasion dhe art

Fitoni një

iPAD

këtë Vit të Ri

6-

17


2 dhjetor2001 – Enron (korporatamë e madhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës) dorëzon dokumentat e falimentimit në bazë të Kapitullit 11 SHBA-së.

www.novalthi.com

StarBoard-i FX-DUO-63/77 StarBoard-i FX-DUO-63/77

TABELA INTERAKTIVE TABELA INTERAKTIVE

Inspirim i dyfishtë, Potencial i Pakufishëm Çelësi për tabelën interaktive FX-DUO është prekja. Thellojuni në prezantimin tuaj duke përdorur gishtin tuaj ose një penë ielektronike që përfshihet në paketë bashkë me tabelen për të eksploruar përmes aplikimeve Inspirim dyfishtë, Potencial i Pakufishëm të kompjuterit, faqeve te internetit dhe përmbajtjes multimedias. Angazhojeni tuaj me aktivitete Çelësi për tabelën interaktive FX-DUO është prekja.së Thellojuni në prezantimin tuajaudiencën duke përdorur gishtin tuaj ndërvepruese dhe një shumëllojshmëri mjetesh dixhitale që frymëzojnë pjesëmarrjen. ose një penë elektronike që përfshihet në paketë bashkë me tabelen për të eksploruar përmes aplikimeve të kompjuterit, faqeve te internetit dhe përmbajtjes së multimedias. Angazhojeni audiencën tuaj me aktivitete ndërvepruese frymëzojnë pjesëmarrjen.i Punës Prekja dhe kontrollidhe një shumëllojshmëri mjetesh dixhitale që Grupi Ndërveprues

Prekja dhe

Të gjitha veprimet në tabelë mund të bëhen me një gisht, stilolaps ose një penë elektrokontrolli nike, në varësi të preferencës suaj.të bëhen Të gjitha veprimet në tabelë mund

Grupi

Dy përdorues mund të punojnë në tabelë njëkohësisht Ndërveprues i Punës ndërsa punojnë për të njëjtën çështje. Dy përdorues mund të punojnë në tabelë

me një gisht, stilolaps ose një penë elektronike, në varësi të preferencës suaj.

Karakteristika Shumë - Prekje Karakteristika

Punoni në tabelë duke përdorur lëvizjet e duarve-për të zmadhuar osë mbledhur faqet Shumë Prekje dhe imazhet. Punoni në tabelë duke përdorur lëvizjet e duarve për të zmadhuar osë mbledhur faqet dhe imazhet.

njëkohësisht ndërsa punojnë për të njëjtën çështje.

Akses i shpejtë në funksionet aktuale Akses i shpejtë

Butonat e funksionit të vendosur në të dyja e tabelës lejojnë akses të shpejtë në nëanët funksionet aktuale pjesën më të madhe të funksioneve aktuale. Butonat e funksionit të vendosur në të dyja anët e tabelës lejojnë akses të shpejtë në pjesën më të madhe të funksioneve aktuale.

Tel.: (022) 255 953; Cel.: 06940 99915; 06940 99916; E-mail: support@novalthi-group.com Faqe 1 | Shkodra BA - Tetor 2010 | www.shba.novalthi.com Faqe 2 Shkodra BA - Dhjetor 2010

www.shba.novalthi.com


3 dhejtor 1906 – Firmoset kontrata kolektive e pare e punës mes sindikatës FIOM (federate e punëtorë vete metalurgjikut) dhe fabrikës së makinave Italia tëTorinos.

www.shba.novalthi.com

www.shba.novalthi.com | Tetor 2010 - Shkodra BA | Faqe 2 Shkodra BA - Dhjetor 2010 Faqe 3


4 Dhjetor 1881 - U botua për here të pare gazeta Los Angeles Times

Indeks Liberalizimi i vizave, pasojat në ekonomi

5

Intervistë me znj. Lindita Reçi

4

Ofertë pune

13

Hitachi Air Conditioners

17

Dasma & Boutique

“Taksë për çdo send të blerë”

Gëzuar Festat VIZITONI REVISTEN ONLINE Nr. 1 Shtator 2010/100 Lekë €1.00 International www.shba.novalthi.com

Në Kopertinë: Gjergj Leqejza Fq. 4 Një Njeri i Biznesit Shkodran

19 23

Voice Star

“Kërkesat për lëvizjen në zonën Shengen” Harta e Shkodrës

26 29

cover.indd 1

8/23/2010 11:02:47 PM

30–31

23 8

në faqen e Shkodra Business Almanac

www.shba.novalthi.com

22

Shtypur çdo muaj Nr. 4 - Dhjetor 2010 Kopje 3,000 Zyra e Redaksisë: Kati 2, Qëndra Tregtare, 91 Rr. Kolë Idromeno, Shkodër 4001. AL. Tel.: (022) 255 953 Cel.: 06940 99915 Email: shba.redaksia@novalthi-group.com www.shba.novalthi.com

Kontaktoni

(022) 255 953 +355 (0) 694099918

E-mail : support@novalthi-group.com

“Për të marrë pjesë në lotari, ju lutemi dërgoni me sms në 0694099915 të dhënat tuaja: Emrin e plotë, moshën dhe numrin e telefonit“

© 2010, NOVALTHI GROUP Sh.P.K. Të gjitha të drejtat për botimin e Shkodra Business Almanac janë të rezervuara. Ky publikim, ose version dixhital – shba.novalthi. com; çdo pjesë artikulli, imazhesh, ngjyrash dhe pjesë përbërëse të tij nuk mund të riprodhohet ose te trajtohet dhe interpretohet për interesa personale në asnjë formë | pa aproviminwww.shba.novalthi.com e NOVALTHI GROUP.

Faqe 4

Shkodra BA - Dhjetor 2010

www.shba.novalthi.com


5 dhjetor 1766 - Ne Londer , Jamess Christie beri shitjen e tij te pare

SHKODER Tel.(022) 25 08 23, Cel.069 25 91 999

Përfaqësia e

Bileta avioni dhe trageti me të gjitha kompanitë:

SHKODER:

Itali Londër Greqi Liege Prishtinë Harta E5, Bulevardi “Skëndërbeu” (Pranë Kinema MILLENIUM) Shkodër, 4001

Liberalizimi i vizave L iberalizimi i vizave është lajmi i parë në çdo televizion shqiptarë gjatë këtyre ditëve. Ëndrra e çdo shqiptari për të udhëtuar në zonën Shengen pa viza është biseda e çdo tavolinë pune, kafeneje apo familjeje Shqiptare. Ideja e një Shqipërie afër BE-së është pjesë e pandashme e zhvillimit politik dhe social. Por përtej çdo dëshire teoritë ekonomike, duke parë trendet e vendeve të tjera dhe duke njohur tregjet dhe cilësinë e mallrave dhe shërbimeve në vend, parashikojnë efekte për ekonominë dhe biznesin Shqiptarë.

Zhvlerësimi i monedhës vendase Shumë shqiptarë do të priren të shpenzojnë jashtë Shqipërisë çka do t’i detyrojë ato të përdorin më tepër Euron. Rritja e kërkesës në tregun valutor për monedhën e përbashkët do të sjellë si rrjedhim zhvlerësimin e lekut. Nga ana tjetër, menjëherë pas

heqjes së vizave, shumë shqiptare do të udhëtojnë drejt të afërmve të tyre për vizita disa ditore. Kjo gjë do të sjellë dy efekte negative në të njëjtën kohë. Shqiptarët do të nxjerrin jashtë vendit valuten e huaj për shpenzimet e ud-

www.shba.novalthi.com

hëtimit. Nga ana tjetër do të kemi ulje të remitancave në Shqipëri nga ana e këtyre emigrantëve që presin këto familjarë. Të dyja këto do të ndikojnë direkt në nënvlerësimin e monedhës vendase.

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 5


6 dhjetor 1994- Kantoni i Portokallinjëve pasanik ka mbledhur 2 bilion $ para se të deklaronte falimentimin.

Varfërim i tregut të turizmit Turizmi është një ndër potencialet më të mëdha të ekonomisë Shqiptare. Liberalizimi i vizave do të ndikojë në rritjen e turizmit jashtë Shqipërisë. Diçka e tillë u vërtetua këtë vit në një shtim të udhëtimeve drejt Kroacisë, pas heqjes së vizave nga ky vend për shtetasit shqiptarë në sezonin e verës. Mendohet se të gjithë shqiptarët që zakonisht kanë pushuar në bregdetin e Jonit dhe të Adriatikut do të largohen në verën e 2011-s drejt plazheve të huaja. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë në vitin 2004 nga turistët u përfituan 592 milion euro, ndërkohë që shqiptarët që pushuan jashtë vendit harxhuan 516 milion euro. Këto shifra kanë ardhur duke u rritur vit pas viti duke bërë që në vitin 2009 të rregjistrohen rreth një miliard e 302 milion euro të ardhura dhe 1 miliard e 134 miljon shpenzime. Me një diferencë prej 168 milion euro në favor të ekonomisë shqiptare. Nëse rrugët hapen dhe parashikimet e ekonomistëve dalin të vërteta, atëherë do te kemi një përmbysje të këtyre raporteve në disfavor të turizmit, rrje-

dhimisht dhe të ekonomisë Shqiptare. Ulje të kërkesës për prodhime vendase Parashikohet që Shqiptarët do të preferojnë të bëjnë blerje për veshje dhe ushqime në vendet fqinje, si në Itali, Greqi apo Kroaci. Sipas teorive klasike dhe tradicionale të ekonomisë kjo do të nxisë konkurencën për prodhimet vendase. Gjendja e prodhimit vendas është

në një fazë kritike dhe kjo lëkundje do të bëjë këtë sektor të ekonomisë të vuaj përkohësisht pakësimin e të ardhurave. Një tjetër problem për prodhimin vendas do të jetë sjellja konsumatore, gjë që është pozitive në prespektivë afatgjatë. Konsumatorët do të mësohen me cilësinë dhe standartet e produkteve të vende të BEsë. Kjo gjë do të detyrojë prodhuesit vendas të fillojnë seriozisht të mendojnë për përmirësimin e cilësisë dhe të prodhimeve dhe shërbimeve për të mos humbur klientët potencial. Liberalizimi është një fenomen pozitiv. Në një botë globale lëvizja e lirë e kapitalit materjal dhe human është një fenomen i domosdoshëm, sidomos për një ekonomi që konsiderohet akoma në zhvilllim siç është Shqipëria. Për më tepër që gjitha pasojat në ekonomi priten të jenë të përkohëshme. Heqja e regjimit të vizave për Shqipërinë e bën vendin tonë më të sigurtë në sytë e qytetarëve europian. Kjo pritet të rrisë fluksin e turistëve të huaj në plazhet dhe vendet turistike të vendit. Gjë që do të ndikojë dhe në reduktimin e defiçitit tregtar .

Bar Restorant Elita Harta D5, Rr. At Gjergj Fishta, Shkodër, 4001 Tel.: 069 466 2606

Ju urojmë nga zemra Gezuar festat!

Faqe 6

Shkodra BA - Dhjetor 2010

www.shba.novalthi.com


7 dhjetor 1978 - Në 6 muaj pas themelimit të saj, Fininvest e dytë, por pa pasur ndonjë punonjës, rrit kapitalin nga 50 milionnë 18 miliard lira, e barabartë me 42 euro në 2005.

Shkolla 9-vjeçare dhe Gjimnazi

“Perparimi” Adresa: Rr. Lopçej,( Pas shkolles “ Skëndërbeg”, Rus), Shkodër, 4001 Tel.: (022) 250 600 ; cel : 068 21 65 684 Email: shkolla_perparimi_nr1@yahoo.com

Shkolla organizon kurse pa pagesë për lëndët Matematikë, Gjuhë Shqipe, Anglisht dhe Italisht çdo ditë të Shtunë dhe studim ditor nga ora 15:00 deri në 18:00 për të gjithë studentet e shkollës.

kampingu veror “Perparimi“

www.shba.novalthi.com

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 7


8 Dhjetor 1869 - Timothy Eaton themeloi kompaninë T. Eaton Co. Limited në Toronto, Kanada.

Lindita Reçi

Cilat janë fillimet e para si grua biznesi?. Në fushën e biznesit operoj që në vitet e para të demokracisë. Investimet e mia kanë qënë të ndryshme dhe pavaresisht vështirësive të shumta ato kanë arritur të shohin dritën e suksesit. Sipërmarrje në mënyrë të mirëfilltë kam pasur që në vitin 1993 me marrëveshjet tregtare me Italinë dhe kryesisht me qytetin e Parmas. Në çdo hap të aktivitetit tim kam qënë e përkrahur dhe e mbështetur nga Dhoma e Tregtisë Shkodër si dhe nga institucione bankare të cilat më kanë ofruar suportin dhe mbeshtetjen që i nevojitet një gruaje e cila merret me biznes. Hap pas hapi ky biznes zgjeron veprimtarine e tij dhe rritet në sajë të punës dhe përkushtimit maksimal që janë pjesë e pasionit tim për biznes. Drejtimi dhe menaxhimi i një ndërrmarrje private dhe sfidat për të arritur suksesin ishin pjesë e arritjeve të cilat ju i shikoni vetë në ambjentet e shkollës “Përparimi”, të cilën unë drejtoj sot. Hap pas hapi ky biznes zgjeron veprimtarinë e saj dhe rritet në sajë të punës dhe përkushtimit maksimal që janë pjesë e pasionit tim për biznes. Pse e konsideroni biznesin art dhe pasion? Biznesi për mua është art në menaxhim dhe komunikim. Është art dhe mjeshtëri në përdorimin e fjalës e cila drejton aktivitetin dhe shkollën drejt suksesit. Është pasion sepse pasioni me të cilin bëhet biznesi është çelësi ku fjala biznes merr kuptimin e plotë në rrugën drejt suksesit. A ka kontribuar familja në suksesin e biznesit tuaj? Familja është baza ku unë mbështes çdo sukses. Ne mbështesim njëri-tjetrin në çdo vendimmarrje. Mbështetja e tyre ka qënë shtysë për të ecur përpara. Jam stimuluar dhe stimulohem

Faqe 8

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Çdo arritje kërkon sakrifica

Stafi i revistës përzgjedh për intervistë në numrin e Dhjetorit të Shkodra Business Almanac një grua shkodrane, e cila me pasion dhe këmbëngulje ecen përpara në biznes. vazhdimisht nga të afërmit dhe familjarët. Si pozicionohet një grua biznesi në shoqërinë shqiptare dhe në atë shkodrane? Vështirësitë si grua në biznes në lidhje në mentalitetin dhe ambjentin i cili na rrethon kanë qënë jo të pakta . Si çdo gjë e re dhe sipërmarrja e një aktiviteti privat për mua ka pasur vështirësi por mentaliteti ndryshon kur njeriu qoftë burrë apo grua e bën punën me pasion dhe përkushtim dhe merr nga kjo punë rezultatin që kërkon. Çdo arritje kërkon sakrifica. Asgjë nuk arrihet nëse nuk e do veprimin dhe shpëjtësine e kryerjes së tij. Mendoj që jo vetëm një grua por çdo njeri arrin atë që do në jetë nëse investon me energji, këmbëngulje dhe vullnet për idete e tij. Idetë janë guri i parë i themelit të çdo biznesi. Është në dorën tonë se sa jemi të aftë ti japim jetë atyre. A është e vështirë të drejtoni dhe të menaxhoni një institucion arsimor privat? Si çdo biznes edhe kjo fushë ka veshtirësitë e veta, pasi ke të bësh me të ardhmen e brezave. Në arsim kërkohet shumë punë, përkushtim e përkujdesje prindërore ndaj çdonjërit nga nxënësit që frekuentojnë shkollën tonë. Ndjehemi mirë pasi

www.shba.novalthi.com

puna jone është vlerësuar edhe nga vetë kryetarja e parlamentit zonja Jozefina Topalli, si dhe drejtoresha e arsimit zonja Atrida Fërketi në aktivitetin që zhvilluam me 1 Qershor të vitit 2010 ku nxënësit e shkollës tonë u dalluan për organizimin cilësor të këtij aktiviteti. Vlerësimi i bërë na nxit të punojmë më shumë për arritje edhe më të larta në të gjitha fushat e spektërit kulturor dhe edukativ. Si mendoni ju a kanë ndikuar politikat nxitëse të qeverisë në biznes? Politikat nxitëse janë çelësi i çdo sipërmarrje. Një politikë e hapur dhe stabël jep impaktet e veta pozitive në çdo aspekt të jetës shoqërore dhe jo vetëm në biznes. Unë mendoj se e ardhmja e një sistemi demokratik varet nga lirshmëria dhe hapësira e zhvillimit të sektorit privat që normalisht nuk mund të zhvillohen pa ndërhyrjen e politikës. Sa më i fuqishëm të jetë individi me çdo lloj sipërmarrje private që ai zotëron aq më e fortë dhe më e begatë mendoj se është ekonomia e atij vendi, prandaj them që politikat ekonomike kanë qënë në përkrahje të biznesit. Shpresojmë që do të ecet përsëri në mënyrë që bizneset tona, tani që u liberalizuan dhe vizat të kenë me tepër hapesira për zhvillim.


9 dhjetor 1958 – U themelua John Birch Society

Ndërsa për sa i përket tregut të Shkodrës mendoj që Shkodra ka hapësira për investim, investime të cilat them që do të ishin të nevojshme dhe rezultative në fushën e prodhimit. Krijimi i aktiviteteve prodhuese në fusha të ndryshme do të shërbente si një katalizator përsa i përket problemit të punësimit. Çfarë mendoni për reformat e bëra vitet e fundit në arsim? Reformat në fushën e arsimit kanë qënë të vazhdueshme dhe pozitive në përkrahje të iniciativës së lirë përsa i përket fushës së arsimit. Kjo vihet re edhe në ndryshimet e fundit të bëra në lidhje me maturën shtetërore, të cilat vijnë si risi për maturantet e këtij viti shkollorë. Do të jenë këto maturantë të cilët të parët do të kenë privilegjin që në vend të deftesës së pjekurisë do të fitojnë të drejtën e një diplome në perfundim të arsimit të mesem. Them që reformat në arsim janë frutdhënëse pasi ne e shohim këtë çdo ditë e më shumë me liçensimin e shkollave të reja jopublike si dhe akreditimin e universiteteve jopublike të cilat japin ndihmesën e tyre në arsim e kulturë përkrah institucioneve arsimore publike. Cilat janë projektet tuaja për të ardhmen? Projektet janë të shumta por të gjitha kanë një pikë të përbashkët. Zhvillimin e aktivitetit aktual në nivele të tjera shkollimi. Realizimi i projekteve për të ardhmen do të arrihet në mbeshtetje të kërkesave në rritje për dije dhe kulturë në ato fusha ku aktualisht nuk ka të realizuara sipërmarrje të tilla, të cilat kanë të bëjnë me arsimin e lartë.

Visioni juaj për konkurrencën në treg dhe si e shihni tregun e Shkodrës për mundësi investimi? Përsa i përket konkurencës kam një thënie të cilën e mbaj gjthnjë në mendje: “Sa më e ashpër të jetë konkurrenca aq me shumë përsoset cilësia e shërbimit”. Konkurrenca për

mua personalisht është një sfidë të cilës në çdo minut përpiqem t’i jap maksimumin e përpjekjeve të mia për përsosmëri shërbimi. Sot nevojat e tregut për cilësi shërbimi janë gjithnjë në rritje, kjo nxit konkurrencën në çdo fushë të sektorit privat apo shtetëror.

www.shba.novalthi.com

Çfarë mesazhi do jepni ju si grua që operon në biznes? Mesazhi im është i thjeshtë. Veproni dhe mendoni për të vënë në jetë idetë që flenë brenda mendjes dhe shpirtit tuaj. Sado të thjeshta të jenë këto ide, nëse arrini t’i vini në jetë, do të arrini të fitoni pamvarësinë e plotë individuale të cilën çdo femër e ëndërron. Sado e vogël të jetë sipërmarrja që ju mund të vini në jetë është një hap i cili ju hap dyert për të hedhur, dhe hapa të tjerë drejt plotësimit të vetvetes . Ju faleminderit.

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 9


11 Dhjetor1946 - U themelua UNICEF-i.

MOBILERI EUROPA

Harta E4, Rr. Qemal Draçini, (Rus), Shkodër,4001 Cel.: 06920 85 393 Tel/Fax.: (022) 24 92 06 E-mail: mobilerieuropa69@yahoo.it

Të dhëna të publikuara nga Google Analitic për shikueshmerinë e www.shba.novalthi.com 39.80% Bounce Rate

Vendet nga është vizituar revista Online

00:04:09 Avg.Time on Site 77.61% New Visits

1vit

(022) 255 953 +355 (0) 694099918

E-mail : support@novalthi-group.com

Për çdo reklamim në revistë, informacioni hidhet për

pa pagesE shtesE

në faqen e Business Almanac

www.shba.novalthi.com www.shba.novalthi.com

Ofertë për lexuesin

Shkodra Business Almanac mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe revistave.

Nese mendoni se diçka nuk shkon apo mund të sugjeroni diçka te re, ne mirpresim sugjerimet tuaja.

Kompania ofron Për të gjithë personat që janë të interesuar për bashkëpunime apo për publikime në revistë, ju lutem na kontaktoni për të diskutuar me gjerësisht.

Për më tepër informacion NOVALTHI GROUP Sh.P.K. Adresa: KATI 2, NDERTESA 91, RR. KOLE IDROMENO, SHKODER, 4001 ALBANIA. Tel.: +355 (0) 2225 5953; Cel.: +355 (0) 6940 999 18; E- MAIL: SUPPORT@NOVALTHIGROUP.COM

Mirëpresim çdo sugjerim

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 11


12 dhjetor 1865 - U themelua Banka Popullore e Milanos

Angjo Decoration

Stil Cilësi

Korrektësti

AngjoDecoration Çdo ditë në treg me punime të reja

Prerje dhe shkrime të logove të firmave me preçesion milimetrik si në mermer ashtu edhe në hekur.

Të parët në treg me paisjen “ WaterJet” për punimin e mozaikëve Realizojmë çdo design sipas dëshirës së klienteve Ish Uzina e Drinit Rrenc, Shkodër, Albania Cel.: 06820 92023; Tel.: 0264 60339


13 dhjetor 2009 Paul Samuelson , fituesi i çmimit nobel të ekonomisë dhe autori me shitjet më të medha të botimit  “Parimet e ekonomisë ‘ , vdiq në moshën 94 vjeçare

Jeni duke k ërkuar pun ë?

ë j o s ë n u on të p

rk

ë k p u o gr i h t l a Nov

ë t n e j Ag

u g n i t e k r a M

Personat duhet:

Të jenë energjikë dhe dinamikë Preferohen me eksperiecë pune Aftësi pune në grup Aftësi shumë të mira komunikuese

d Ju mun i te ben ën me c n e r dife reja e t e d i

Aftësi te mira bindëse për krijimin e mardhënieve të biznesit me klientët.

Duhet të kenë njohuri të mira për: Gjuhën Angleze ose gjuhë te tjera Njohuri bazë te programeve komjuterike

Për më tepër informacion na kontaktoni:

NOVALTHI GROUP Kati 2, Qendra Tregtare 91; Rr. Kolë Idromeno; Shkodër 4001, Tel.: (022) 255 953; Cel.: 069 40 99 915 Email: shba.redaksia@novalthi-group.com


14 dhjetor 1856 – Hapet kasinoja e Monte Carlos

Shifrat flasin për një rritje dhe zhvillim të biznesit në qytetin e Shkodrës, nga viti në vit. “Shkodra Business Almanac” në bazë të të dhënave të siguruara nga Qendra Kombëtare e Regjistrimit te Biznesit në Shkodër, sjell për lexuesit e saj tabelën krahasuese të regjistrimit të biznesit në qytetin e Shkodrës, krahasim i cili përafërisht, tregon 4-fishimin e numrit të bizneseve të reja të hapura në qytetin e Shkodrës.

Tabela krahasuese për rregjistrimin e bizneseve gjatë 6-mujorit të parë të viteve 2009-2010 2009

Qershor

Në gjysmën e parë të vitit 2010të, vihet re një rritje e ndjeshme e bizneseve të cilat janë regjistruar pranë kësaj qëndre në Shkodër, me një shifër prej 551 biznesesh të reja, ose 50% më shumë se një vit me parë. Muaji korrik mbart rekordin e biznesve të regjistruara gjatë një muaji me 112 të tilla. Por pavaresisht këtij fakti, 2010-ta ka pasur një kurbe, konstante sa i takon biznesve të reja.

2010

87

57

Maj

41

Prill

40

63 94

Mars

105

62

Shkurt

105

32

Janar

97

5 0

20

40

60

80

100

120

Ju urojmë Gëzuar! Në 25 dhjetor jemi të gjithë të ftuar në Red Bar “Christmas Party”!

Elegancës dhe komoditetit të Grand Hotel Europa i shtohen në mbremjen e ndërrimit të viteve edhe zeri i të mirënjohurit Bujar Qamilit në ambjentet e restorantit dhe Rozana Radit në Red Bar. Sheshi 2 Prilli (pranë Shatërvanit) Shkodër - Albania Tel: +355 224 1211 Fax: +355 224 7470 E-mail: info@europagrandhotel.com www. europagrandhotel.com

Faqe 14

Shkodra BA - Dhjetor 2010

www.shba.novalthi.com


15 dhjetor 2010. Forumi i guvernatoreve te biznesit te vogel dhe industriese kreative

PRODUKTE HOTELERIE Rifresko trupin dhe mendjen e klientelës me produkte cilësore të njohura në mbarë boten.

Novalthi Group, Kati 2, Qendra Tregtare, 91 Rr. Kolë Idromeno, Shkodër 4001 Tel.: (022) 255 953; Cel.: 06940 99916; E-mail: support@novalthi-group.com www.novalthi.com

Klientet tanë 8/23/2010 11:29:59 PM

www.shba.novalthi.com

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 15


Tel.: (022) 255 953; Cel.: 06940 99915; 0694099916; E-mail: support@novalthi-group.com


Sat 1/1/2011 Dita e Vitit të Ri Fri 1/7/2011 Krishlindjet Ortodokse Mon 1/17/2011 Dita Martin Luther King, ShBA Wed 1/26/2011 Dita Australiane Thu 1/27/2011 Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holocaust Izrael Wed 2/2/2011 Viti I Ri Kinez Sat 2/5/2011 Dita e çlirimit të San Marino Tue 2/8/2011 Dita e Kulturës Sloveni Fri 2/11/2011 National Foundation Day Japan Sat 2/12/2011 Lincoln’s Birthday United States Mon 2/14/2011 Festa e Shën

Valentinit Tue 2/15/2011 Festë fetare Islame Lindja e Profetit Mohammed’s Mon Wed 2/23/2011 Dita e mbrojtjes së Mëmëdheut Rusi Mon 3/7/2011 Festa e karnavaleve Brazil & Luxembourg 3/14/2011 - Dita e Verës Shqiperi 3/8/2011 Dita Ndërkombëtare e Gruas Sat 3/19/2011 Dita e Shën Jozefit 22 Mars - Dita e Nevruzit on 3/21/2011 Dita e të drejtave njerëzore Afrikë Fri 3/25/2011 Festa e Pavarësisë Greqi Fri 4/15/2011 Dita e Taksave ShBA Fri 4/22/2011 E Premtja e mirë Sun 4/24/2011 Krishtlindjet Ort-

odokse Mon 4/25/2011 Dita e çlirimit Itali Wed 4/27/2011 Dita e kushtetutës Mali I Zi Sun 5/1/2011 Dita Ndërkombëtare e punëtorit Tue 5/3/2011 Dita e çlirimit Japoni Fri 5/6/2011 Dita e Verës Kinë Sun 5/8/2011 Festa e Nënës Mon 5/9/2011 Dita e bashkimit Europian Mon 5/30/2011 Memorial Day United States Wed 6/1/2011 Festa e Fëmijëve Mon 6/6/2011 Dragon Boat FestivalChina Sun 6/12/2011Whit Sunday Mon 6/13/2011 Holy Ghost’s Day Greece

Tue 6/14/2011 Festa e Flamurit ShBA Sun 6/19/2011 Festa e babait ShBA Sat 6/25/2011 National DaySlovenia Mon 7/4/2011 Dita e pavarësisë ShBA Wed 7/13/2011 Sovereignty Day of Montenegro Thu 7/14/2011 Sovereignty Day of Montenegro (2nd)Montenegro Thu 7/21/2011 National Day Belgium Sun 7/31/20111st of Ramadan Islamic Religious Holidays Tue 8/2/2011National Day Macedonia FYROM Fri 8/5/2011 Dita e falenderimeve

Kroaci Tue 8/9/2011 Dita ndërkombetare e Kinës Mon 8/22/2011 Assumption Day – Eastern Christian Religious Holidays Tue 8/23/2011 Stopping the heat China Tue 8/30/2011 Eid al FitrIslamic Religious Holidays Sun 9/4/2011 Festa e Babait Australi Mon 9/5/2011 Dita e punëtorit ShBA & Kanada Wed 9/7/2011 Dita e pavarësisë Brazil Mon 9/19/2011 Shejtërimi I Nënë Terezës Mon 10/3/2011 Dita e bashkimit të Gjermanisë Mon 10/24/2011 Hoar-frost falls

China Fri 10/28/2011 Dita e pavarësisë Republika Çeke Mon 10/31/2011 Festa Halloween ShBA Tue 11/1/2011 Dita e të gjithë Shejtëve Thu 11/3/2011 Dita e Kulturë Japoni Fri 11/4/2011 Dita e bashkimit të Rusisë Sat 11/5/2011 Arafat Islamic Religious Holidays Fri 11/11/2011 Armistice Day 1918 France & Belgium Tue 11/15/2011 Dita e Republikës Brazil Thu 11/17/2011 Dita e lirisë dhe Pavarësisë në Republikën Çeke

Thu 11/24/2011 Dita e falenderimeve ShBA Sat 11/26/2011 Hijri New YearIslamic Religious Holidays/ Viti I ri Islamik 28 Nëntor - Dita e Pavarësisë së Shqipërisë 29 Nëntor - Dita e Çlirimit të Shqipërisë Tue 12/6/2011 Festa e pavarësisë Finland Thu 1 2/8/2011 DitaKombëtare e Rinisë Sat 12/24/2011 Nata e Krishtlindjeve Sun 12/25/2011 Dita e Krishtlindjeve Sat 12/31/2011 Nata e ndërrimit të viteve


18 dhjetor 1993 – Inagurohet MGM Grand Las Vegas, hoteli mÍ i madh nÍ botÍ

Adresa: %ZRBOJ&MFLUSP5FL  3S.BSUJO$BNBK  ShkodĂŤr 4001 Tel.: (022) 248 364

Improved Performance

Adresa: Kati 2, Qendra Tregtare, 91 Rr. KolĂŤ Idromeno, ShkodĂŤr 4001 Tel.: (022) 255 953 Cel.: 06940 99916 (Shitje) Cel.: 06940 99917 (ShĂŤrbim) Faqe 18

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Fast Start www.shba.novalthi.com

Improved Performance


19 Dhjetor 2009 - Liberalizimi i vizave për, Maqedoninë, Serbinë dhe Malin e Zi.

Harta E5, Bulevardi Skëndërbeu, ( Pranë Kinema MilleniuM), Shkodër, 4001 Cel.: 0693622908 / 0694218334

Harta E5, Bulevardi Skëndërbeu, (Pranë Kinema MilleniuM), Shkodër, 4001 Cel.: 0694218334

www.shba.novalthi.com

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 19


Meshkujt shpenzojnë më shumë se femrat Sipas insitutit të statistikave në Britaninë e Madhe dhe në Itali meshkujt shpenzojnë para më shumë se femrat për tu dukur bukur. Rezultatet nga kërkimi treguan se meshkujt britanikë të moshës 18-35 shpenzojnë mesatarisht një shumë prej € 14 në javë për kremra dhe kozmetikën e flokëve, një mesatare e cila është 1 € më shumë se femrat. Në Itali meshkujt shpenzojnë më shumë se 250 milion € në vit për produktet kozmetike. Parukeri Meri Harta F6, Rr. “Arra e Madhe”, Shkodër,4001

Harta E3, Rruga “Kongresi Manastirit”, Shkodër,4001 Orari: 8:00 – 14:00

Por ndryshe nga femrat meshkujt zgjedhin sipas rekomandimeve të një specialisti, për shembull, një dermatologu, në vend të këshillës së një shitësit.

Velari Sharm model

Tel.:(022) 250 370 Cel.: 06820 31125 E-mail: koplikutravel@yahoo.it

Boutique me mallra Greke

Harta D5, Rr. “Hamz Kazazi”,( Parrucë e re) Cel.: 06820 92023 Tel.: 0264 60339 Orari: 8:00-14:30 dhe 17:00-21:00

Adress: Harta D5, Rr. “Cel Broja“, Shkodër 4001 ( Parrucë ) Tel.: +355 (022) 255 143 ; Cel.: +355 (0) 6922 88 804

Faqe 20

Shkodra BA - Dhjetor 2010

www.shba.novalthi.com


Distributor ekskluzive pë zonën e veriut Cel:. 0682060645 0672060645

Distributor ekskluzive për zonën e veriut Cel:. 0682060645 0672060645

Bar Restorant

ervini

Ambjent për dasma dhe raste familjare ISP (Internet Service Provide) Lagja “Ndoc Mazi” Rruga “Skëndërbeg” Pallati 168 Tel.: (022) 600 000 Cel.: +355(0) 68 20 87 667 E-mail: info@ejbitelecom.com Web: www.ejbitelecom.com

Fast Food “Hasaj” Harta E3, Rr. “ Martin Camaj” (Përballë PTT, Rus), Shkodër,4001 Cel.: 069 53 66 560

Adresa: Harta E3, Sheshi Rus i Madh (pas shkollës Prekë Jakova) Shkodër,4001

Bar Restorant “VILA BEKTESHI”, ofron ambjente sa tradicionale aq dhe moderne për të gjithë ato që dëshirojnë të kalojnë momente çlodhëse dhe të veçanta.

Ju mirëpresim!

Bar Restorant

VILA BEKTESHI Adresa : Harta E4, Rr. “Hasan Riza Pasha”, (tek Dollari), Shkodër, 4001

www.shba.novalthi.com

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 21


Zonja e Parë Michelle Obama udhëheq klasifikimin vjetor të grave më të fuqishme të bërë nga revista “Forbes”.

Beauty

Krijimi

Sipas revistë “Forbes” Michelle Obama ka transformuar postin e zonjës së parë me forcën e personalitetit të vet” Në vendin e dytë është biznesmenia Irene Rosenfeld (Kraft Foods), ndërsa në të tretin drejtuesja televizive Oprah Winfrey. Kancelarja gjermane Angela Merkel, e cila vjet mbante kryesimin, është në vend të katërt, duke lënë pas sekretaren amerikane të Shtetit, Hillary Clinton

Souvenir Rr “Marin Barleti”, Shkodër,4001

Harta D4, Qendra Tregtare “ Gjylbegu”, Shkodër, 4001 Cel.: 067 22 93 640 Orari: 8:00 – 14:00 , 16:00 – 19:00

Argjendari

Classic

Argjendari Italjane Harta D5, Bulevardi “ Zogu i I”, Parrucë, Shkodër,4001 Cel.: 0672749880 Tel:. 0692742991

Shopping në BE, taksë e re për çdo send të blerë Të gjitha mallrat e udhëtarëve për qëllime jo tregtare do të tarifohen me 2 përqind nga doganat shqiptare, duke nisur nga janari i vitit që vjen. Lajmi bëhet i ditur nëprojekt ligjin për ‘Miratimin e niveleve të tarifës së doganore të ndryshuar. Doganat kanë vendosur të tarifojnë të gjitha sendet personale, dhuratat dhe mallrat e tjera për arsye jotregtimi, qëudhëtarët kanë me vete gjatë udhëtimit për në Shqipëri. Kjo praktikë aplikohet për here të pare. Kështu, nëse udhëton jashtë vendit, dhe ke bërë blerje me vlerë 1000 euro, do t’I paguash dogbanes tone një vlerë 20 euro. Një shqetësim që do të shoqërojë qytetarët nuk është vetem çeshtja e pagesës por edhe edhe proçedurat që shoqërojnë proçesin pasi zhdoganimi kërkon kohë që nisin nga hapja e valixheve dhe verifikimi I të gjitha sendeve, për të vendosur më pas se kush do të tarifohen. Nga ana tjetër, , udhëtarëve u duhen që mallrat që kanë blerë për përdorim vetjak në vende tëtjera t’I shoqërojnë me fatura. Në rast se mungojnë faturat, doganat

Faqe 22

Shkodra BA - Dhjetor 2010

do të përdorin çmimet e referencës, me qëllim vënien e tarifës doganore. “Në kuadër tërishikimeve në tariforat doganore, propozohet që të vendoset edhe nivel tarifor për mallrat e udhëtarëve, jo të një natyre tregtare, duke bërë të mundur fillimin e zbatimit të proçedurave doganore, të cilat për mungesë të nivelit tarifor kanë qenë të pazbatueshme”, sqaron Ministria e Financave, nërelacionin që e shoqëron projektligjin e doganave. Projekti për tarifat, nëpërmjet anëtarësimi i Shqipërisë në

www.shba.novalthi.com

Organizatën Botërore të Tregtisë dhe nga zbatimi i Marrëveshjeve të Tregtisë së Lirë parashikon ndryshimin me tendencë ulje të tarifave doganore të disa artikujve ushqimore dhe joushqimore. Për Shkak te këtij anëtarësimi Shqipëria duhet të zbatojë të gjitha detyrimet që rrjedhin nga ky anëtarësim në kohë dhe pa vonesa. Pjesë e këtyre detyrimeve është edhe zbatimi i modulit të konsensioneve dhe angazhimeve të tregtisë në mallra.


Produkte kristali të formave dhe dimensioneve të ndryshme

Foto Porcelani Bujari Harta E5, Bulevardi “ Skëndërbeu” (Përballë Telekomit), Shkodër,4001 Cel.: 069 21 76 349 068 36 52 377

Farmaci meta Harta D4, Bulevardi “Bujar Bishanaku”, Shkodër,4001 Tel: (022) 25 52-29

Harta E3, Rruga “Martin Camaj”, Rus ( pranë 8-katëshit të vjetër), Shkodër, 4001

Duhet krijuar një paketës për shpëtimin e euros Ekspertet ekonomik diskututuan në Hamburg, 26 nëntor “Përkeqësimi i krizës fianciare në Bashkimin Europian e bën të domosdoshme krijimin e një pakete shpëtimi shumë të madhe për euron. Instituti Ekonomik i Hamburgut sygjeron në gazetën “Bild” ngritjen sa më shpejt të jetë e mundur të një pakete garantimi në shumën prej 500 miliardë eurosh. Këtë paketë shpëtimi mund ta shfrytëzonin edhe vendet e tjera krahas Irlandës, Portugalisë dhe Spanjës,. Instituti ekonomik gjerman (DIW) është madje për një dyfishim të kësaj shume garantimi në lartësinë 1,5 bilionë euro. Sipas Drejtorit të Institutit Klaus Zimmerman, I shprehur për gazetën”Bild”, “Për të siguruar euron dhe për të përballuar krizën e borxheve duhet më në fund që edhe bankat dhe sipërmarrjet e sigurimeve të përfshihen në këtë llogari.

www.shba.novalthi.com

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 23


24 dhjetor 1924 – Shqipëria bëhet republikë.

Mbroni Biznesin Dhe Shtepine Tuaj Sistem Sigurije Me Kamera Per Te Gjithe Ambjentet Tuaja

Na kontaktoni për më shumë informacion Tel: (022) 255 953 - Cel: 06940 99915 • • •

Adresa: L.Ndoc Mazi, Bulevardi “Skënderbeg”, Tel.(022)24 34 90 / 24 95 45; Cel.069 22 12 873

• • • • • • • •

Faqe 24

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Shkollë 9-vjeçare kl.I-IX Kopësht për fëmijë (3-6 vjeç) përgatiten nxënësit për klasën I-rë Gjuhë të huaja : 1.Italisht I-IX 2.Anglisht III-IX Kompjuter klasa III-IX Çdo javë orë shtesë: matematikë, fizikë, kimi, gjuhë, anglisht Numër I kufizuar nxënësish në klasë Staf me eksperiencë pune Çdo vit olimpiandë nga klasa I-IX përfshirë lëndët shkencore dhe shoqërore Transport I garantuar I nxënësve Aktivitete mësimore dhe argëruese brenda dhe jashtë vendit Pas dreke kurse Italisht – Anglisht, kurse për përgatitjen për provimet e klasës IX dhe konkurse për shkollat e mesme.

www.shba.novalthi.com


Mobileri A&A Gushta

Harta C6, Lagja “ Salo Halili “ (ish Zukthkashta) Tel.: (22) 249 355 / Cel.: 68 20 33 947 / 69 20 88 133

E-mail: agimdaija@yahoo.com Web: www.gushta.net

Provoni shijen tonë

3GJUSI

servis

• Çkodime dhe riprogramime për të gjithë llojet e celularëve • Kamera sigurie • Sisteme sigurie • Shitje dhe montime • Të gjitha llojet e aksesorëve

Harta E5, Rr. “Besnik Sykja”, Parrucë,( pallati I kinezve), Shkodër,4001; Cel.: +355 (0) 69 20 77 271 / +355 (0) 67 20 89 271 E-mail: miri_jusi@hotmail.com

SELA-1 PIRELLI Ekskluzivitet për Shkodrën

• Tuba presioni Vaji • Tuba alkooli frenash • Tuba kondincionere • Tuba ajri • Tuba lavazhi

Harta E6, Sheshi Perash, Shkodër , 4001; Cel.: 068 20 85228; E-mail: gomisterisela1@hotmail.com

Distributor për veriun për Q8 Oils Vajra Gjermane Castrol, Filtra dhe Aksesore

www.shba.novalthi.com

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 25


27 Dhjetor 1945. – U themelu Banka Botërore

Kinema Millenium 03-12-2010 13-12-2010

14-12-2010 25-12-2010

22-11-2010 02-12-2010

26-12-2010 05-01-2011

informacion

Urgjenca Mjeksore Ambulanca e urgjencës Spitali

Zjarrfikëse Zjarrfikëse

PREFIKSET SIPAS RAJONEVE TIRANE Tiranë 04 Krujë 0511 F.Krujë 0563 Kamëz 047 Vorë 047 Leskovik 0871 DURRES Durrës 052 Kavajë 055 Rrogozhinë 0577 Shijak 0571 Sukth 0573 FIER Fier 034 Lushnje 035 Patos 0381 Ballsh 0313 Çakran 0387 Reskovec 0382 Divjakë 0371 ELBASAN Elbasan 054 Peqin 0512 Gramsh 0513 Cërrik 0581 Librazhd 0514 Belsh 0582 Përrenjas 0591 GJIROKASTER Gjirokastër 084

(022) 24 37 73 (022) 24 27 96

Sarandë 085 Përmet 0813 Delvinë0815 Tepelenë 0814 Memaliaj 0885 Këlcyrë 0875 Libohovë 0881 Ksamil 0893 Konispol 0891 PESHKOPI Peshkopi Burrel Bulqizë

0218 0217 0219

KORCE Korçë Pogradec Bilisht Ersekë Maliq

082 083 0811 0812 0861

SHKODER Shkodër Koplik Pukë FushëArrëz Vau i Dejës

022 0211 0212 0271 0261

BERAT Berat Kuçovë Çorovodë Poliçan UraVajgurore

032 0311 0312 0368 0361

www.shba.novalthi.com

(022) 24 33 33 / (022) 24 00 18

Policia Policia Ndërhyrja e shpejtë Policia Elektrike Policia Tatimore Policia Ndërtimore Policia Pyjore

(022) 24 32 32 (022) 24 30 16 (022) 24 25 94 (022) 24 25 51 (022) 24 26 94 (022) 24 32 53

Elektriku KESH CEZ

(022) 24 72 00 080 81 81

Ujësjellësi Ujësjellësi

(022) 24 27 76 (022) 24 37 02

Tëtjera Tatim – Taksa ServisRruge Farmaci Shërbimi ndaj klientit Albtelekom

VLORE Vlorë Himarë Orikum Selinicë

033 0393 0391 0392

LEZHE Lezhë Laç Rrëshen

0215 053 0216

(022) 24 35 44 068 20 85 228 (022) 25 52-29 (022) 24 30 97

Shëngjin Rubik Mamurras Milot

0281 0284 0561 0

KUKES Kukës 024 BajramCurri 0213 Has 0214

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 27


28 dhjetor 1895 – Në Paris vëllezërit Lumière organizojnë shfaqjen e pare publike me pagesë të filmit, është lindja e kinemasë

Oraret e fluturimeve Destinacioni

Ditët

Koha e nisjes

Mbërritjanë Destinacion

Kompanitë Nr.fluturimit

Periudha e fluturimit

Ancona (AOI)

Chania (CHQ)

7

18:00

19:30

LZ 241

31/10-12/12

7

13:00

14:30

LZ 241

19/12-26/03

2,5

20:00

21:40

LZ 241

02/11-26/03

4

13:00

14:30

LZ 241

04/11-26/03

6

08:30

10:10

LZ 241

06/11-26/03

Athens (ATH)

18:00

20:25

LZ 803

18/12-26/03

6

11:30

13:10

LZ 155

18/12-15/01

1,3,5

11:30

13:10

LZ 155

10/10-26/03

4,7

18:10

19:40

LZ 141

31/10-26/03

2

18:10

19:40

LZ 141

14/12-18/01

6

08:10

10:40

LV 650

31/10-26/03

2

11:10

13:40

LV 650

31/10-26/03

3,6

18:00

20:00

LZ 101

03/11-26/03

1

18:00

20:00

LZ 101

13/12-10/01

3,5,7

11:45

13:15

LZ 520

31/10-26/03

1,3,4

10:50

15:25

TK 1074

31/10-26/03

2,5,6,7

14:50

17:25

TK 1078

31/10-26/03

1,2,3,4,5,6,7

15:10

16:30

JP 705

17/06-28/10

1,2,6,7

14:15

16:25

Ba 2649

31/10-26/03

4,7

06:00

08:00

LZ 555

16/12-26/03

2,4,7

20:30

23:45

LV 110

12/12-16/01

1,23,4,6

12:50

14:40

LZ 863

01/11-26/03

5

18:10

19:50

LZ 863

17/12-26/03

2,7

12:50

14:40

LZ 863

14/12-11/01

1,2,3,4,5,6,7

14:16

16:30

AZ 501

31/10-26/03

1,2,3,4,5,6,7

12:35

14:25

LH 1737

31/10-26/03

5

07:30

09:30

LZ 161

05/11-10/12

5

06:30

08:10

LZ 161

17/12-26/03

2

06:30

08:10

LZ 1621

14/12-18/01

1

05:30

07:10

LZ 251

01/11-26/03

5

19:00

20:40

LZ 251

31/10-26/03

4,7

08:10

09:40

LZ 281

31/10-26/03

Forli (FRL)

Frankfurt (FRA) 1

05:30

08:00

LZ 985

13/12-26/03

3,6

13:40

16:10

LZ 985

13/12-26/03

2,5

15:50

18:20

LZ 985

14/12-26/03

1,2,3,4,5,6

18:30

10:50

OA 312

01/11-26/03

1,2,3,4,5,7

17:30

19:50

OA 314

31/10-26/03

Xhenova(GOA)

Bari (BRI) 1,3

10:10

11:00

LZ 211

01/10-26/03

5

16:00

16:50

LZ 211

05/11-26/03

6

16:00

16:50

LZ 211

06/11-11/12

6

18:00

18:50

LZ 211

18/12-26/03

Bergamo(BGY)

Stamboll (IST)

Lubjanë (LJU) 4

11:00

13:00

LV 106

31/10-26/03

6

19:15

21:15

LV 106

31/10-26/03

2

11:00

13:00

LV 106

14/12-11/01

2

15:50

14:30

LZ 755

02/11-26/03

5

18:10

20:00

LZ 755

02/11-10/12

5

18:10

20:00

LZ 755

17/12-26/03

7

18:10

20:00

LZ 755

31/10-26/03

1,3,4,6

12:50

14:30

LZ 755

13/12-05/01

Londër (LGW)

Londër (STN)

Milano (MXP)

Bologna (BLQ) 1,2,3,4,5,7

16:15

17:45

LV 226

31/10-26/03

6

15:00

16:30

LV 226

31/10-26/03

1,3

07:00

08:30

LZ 931

01/11-23/03

6

07:00

08:30

LZ 931

06/11-23/03

7

12:40

14:10

LZ 931

31/10-12/12

7

12:40

14:10

LZ 931

19/12-27/03

5

17:00

18:30

LZ 931

05/11-10/12

5

07:00

08:30

LZ 931

17/12-25/03

2

07:00

08:30

LZ 931

14/12/13/01

4

07:00

08:30

LZ 931

16/12-15/01

Mynih (MUC)

Parma (PMF)

Peruxha (PEG)

Budapest(BUD)

Faqe 28

6 Firencë (FLR)

1,4,6

04:40

06:00

MA 433

31/10-26/03

1,2,3,4,5,6,7

15:10

16:30

MA 431

31/10-26/03

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Peskara (PSR)

www.shba.novalthi.com


Pizza (PSA)

Trieste (TRS) 3,5

20:30

22:15

LV 284

31.10-26/03

1

11:45

13:15

LV 284

31/12-10/01

6

07:30

09:20

LZ 111

18/12-15/01

2,4,7

07:30

09:20

LZ 111

31/10-26/10

2,5

15:00

16:50

LZ 151

02/11-10/12

2,5

13:00

14:50

LZ 151

14/12-26/03

3,5,7

06:30

08:30

LV 252

31/1026/03

1

06:30

08:30

LV 252

13/12-10/01

Torino (TRN)

Rimini (RMI)

6

18:10

20:00

LZ 743

06/11-26/03

1,3

18:00

19:40

LZ 231

31/10-26/03

2

18:10

20:00

LZ 743

14/12-11/01

6

20:40

20:40

LZ 231

06/11-11/12

5

12:50

14:40

LZ 743

17/12-14/01

6

18:00

19:40

LZ 231

08/12-26/03

3,4,6,7

12:50

14:30

LZ 121

31/10-26/03

1

07:30

09:10

LZ 121

13/12-17/01

2,5

12:50

14:30

LZ 121

14/12-14/01

Verona (VRN)

Roma (FCO) 1,2,3,4,5,6,7

16:15

07:40

AZ 507

24/09-29/10

1,2,3,4,5,6,7

12:30

13:55

AZ 585

20/07-26/03

1

05:45

07:00

LZ 171

01/11-26/03

3

08:20

09:50

LZ 171

03/11-26/03

2,5

09:15

11:25

LZ 673

02/11-10/12

6

12:40

14:10

LZ 171

06/11-11/12

2,5

11:50

13:20

LZ 673

14/12-26/03

6

07:30

09:00

LZ 171

18/12-26/03

7

19:00

20:30

LZ 673

31/10-25/03

5,7

18:15

19:30

LZ 171

05/11-26/03

2,4

07:30

09:00

LZ 171

14/12-26/03

1,3,5,7

05:30

06:00

OS 848

31/10-26/03

1,2,3,4,5,6,7

15:05

16:45

OS 848

31/10-26/03

Venecia (VCE)

Vjenë (VIE)

Sofia (SOF) 2

03:45

06:35

FB 802

5

11:00

13:59

FB 802

18/06-29/10

Selanik (SKG) 1

13:30

15:20

LZ 955

13/12-26/03

3

06:30

08:20

LZ 955

15/12-26/03

6

05:30

07:20

LZ 955

18/12-26/03

7

17:30

19:20

LZ 955

19/12-26/03

1

12:40

14:10

LZ 351

01/11-26/03

3,6

07:30

19:20

LZ 3521

01/11-26/03

Trevizo (TSF)

ÇFARË DUHET TË DIMË...

LEGJENDA

KODET E SHOQERIVE AJRORE

E Hënë E Martë E Mërkure E Enjte E Premte E Shtunë E Dielë

Adria Airways AirOne Albania Airlines Alitalia Austrian Airlines Belleair British Airwazs Lufthansa Mavel Hungarian Airlines Olimpic Air Turkish Airlines

1 2 3 4 5 6 7

JP AP LV AZ OS LZ BA LH MA OA TK

Kur deklaron se udhëton për aktivitete të ndryshme, paraqitet dokumentacioni mbi aktivitetin, për të cilin personi është ftuar.

Heqja e regjimit të vizave do të thotë që qytetarët shqiptarë nuk do të kenë nevojë të paraqiten në ambasadë, për të marrë au- Kur deklaron se udhëton për arsye shëndetësore, paraqitet kontorizimin paraprak për t’u paraqitur në kufirin e hapësirës shen- firmimi i institucionit shëndetësor ku do shkohet apo rekomandimi nga institucioni shëndetësor shqiptar (rastet e kryerjes së gen. analizave etj). Shtetet për të cilat nuk kërkohet vizë: Austri, Belgjikë, Bullgari, Danimarkë, Estoni, Finlandë, Francë, Greqi, Gjermani, Holandë, Hungari, Islandë, Itali, Letoni, Lituani, Luksemburg, Maltë, Norvegji, Poloni, Portugali, Qipro, RepublikaÇeke, Rumani, Sllovaki, Slloveni, Spanjë, Suedi, Zvicër. Kërkesat ndaj shtetasve shqiptarë për të udhëtuar lirisht drejt shteteve Shengen: Pasaportë Biometrike. Deklarimi i qëllimit të udhëtimit si dhe paraqitja, para punonjësit të kontrollit kufitar e dokumenteve që justifikoj në qëllimin dhe kushtet e qëndrimit. Kur deklaron në kufi se po udhëton për turizëm, për pushime, i pavarur nga pritja apo shoqërimi i një përsoni tjetër, shtetas apo resident në atë vend etj.,duhet të paraqitet një rezervim hoteli dhe bileta e kthimit, nëse udhëtohet me avion ose mjete të transportit ujor.

www.shba.novalthi.com

Kur deklaron se udhëton për vizitë tek një i afërm, duhet të jepet informacion mbi të dhënat e personit pritës, adresa e tij, numri i telefoni, etj. Në të gjitha rastet, shtetas i duhet të ketë siguracionin shëndetësor (që përfshin udhëtimin dhe periudhën e qëndrimit) dhe nëse udhëtohet me makinë, dokumentacionin e nevojshëm të makinës (leje ndërkombëtare drejtim automjeti dhe kartoni i gjelbër i sigurimit ndërkombëtar të makinës). Mjetet e udhëtimit (bileta avioni, trageti,etj.) Të gjitha kushtet që u përmendën më lart që kanë të bëjnë me hyrjen dhe qëndrimin në zonën Shengen janë kushte që aplikohen për të gjithë të huajt në BE.

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 29


34 20 27

8

31

2

23

5

26

14

24

1

22

28

13

7

17 18

33

29 9 35

11

10

21 30

15

6

12

30 dhjetor 1953 – Televizori I pare me ngjyra del nëshitje me çmimin 1.175 dollarë.

Faqe 20 | Shkodra BA - Tetor 2010 Faqe 30

Shkodra BA - Dhjetor 2010

www.shba.novalthi.com


www.shba.novalthi.com

Tetor 2010 - Shkodra BA | Faqe 21

Shkodra BA - Dhjetor 2010

Faqe 31

9

6

8

5

28

4

25

3

24

2

12

1

9 26

16

33

24

7

www.novalthi-group.com

T: 355 (0) 2225 5953 M +355 (0) 6940 99915 E: support@novalthi-group.com

www.novalthi.com

21

11

Boutique Big Brother Emi Flowers Toshiba Magic Event Sallon Trendy 13 Farmaci Meta 19 Kinema Millenium 25 Servis Jusi 7 Beauti Krijimi 31 Toshiba 3G Servis Jusi 35 Ulma 13 First Tech 29 Servis Jusi Farmaci Geci 23 PVN Construction 14 20 8 26 32 Velari Sharm A&A Gushta Air Fast Food Sokoli Magic5 Event Souvenir 14 Gomisteri 30 Zyra e Belle 34 Velari Sela-1 Primo Boutique Pompea Sharm Shitjeve 15 21 9 27 33 Vila Bekteshi Abcom Big Shop Gomisteri Sela-1 Mobileri Europa Shkolla Miqesia 15 GuestSupply 6 Boutique Cool 18 Internet Cafe Gigsi Pjaca Park “Kompleksi i pallateve Shengjin” 16 Grand Hotel Europa 22 Model 10 Boutique Cool 28 Shkolla Përparimi 34 Vllaznimi Tours Angjo Decoration 1 16 10 3 Angjo Decoration Souvenir Perla Argjendary Classic Ej&Bi Telecom Hitachi Whiteboard 17 23 11 29 35 Argjendari Italjane Boutique Pompea Guest17Supply Parukeri Meri Shopping in19London 20 Kopliku Travel 27 Salon Elite L’oreal Komleksi Voice Dea Star Camaj Pipa Hitachi Conditioner 18 24 12 30 Tortina Bar Restorant Ervini Ej&Bi Telecom Hitachi Whiteboard Pattos 31 NOVALTHI GROUP 22 Mobileri AAGushta 36 2 Vellezërit Hoxha 4 Boutique Fashion Point Colosseo

Grand Hotel Europa

3 32

17

31 Dhjetor 1999. - SHBA-tëdorzuan infrastrukturën dhe administrimin e Kanalit të Panamasë, shtetit të Panamasë


Ju falenderojmë për bashkëpunimin! 2 VËLLEZËRIT HOXHA

ORCHIDEA SPOSA

3G SERVIS JUSI

P.V.N CONSTRUCTION

ABCOM

PALESTRA SKY 07 SPORT

ADJUTOR

PARUKERI MERI

ADRIATIK SHËNGJIN

PATOS

ALBER

PERLA

ANGJO DECORATION

PIAZZA PARK

ARGJENDARI CLASSIC

POMPEA

AT ALBANIA TRAVEL &

PRIMO

TOURS BEAUTY KRIJIMI BIG BROTHER

www.novalthi.com

Tel.: (022) 255 953; Cel.: 06940 99915; 0694099916; E-mail: support@novalthi-group.com

QËNDISTARI MEBESA SALLON ESTETIKË KUSHI SALLON KRËHRI I ARTË

COOL

SALLON TRENDY

EJ & BI TELECOM

SALLON VIP ELA

ELECTRO TECH

ITAL SHQIPJA

SHKOLLA 9-VJECARE

ELENI

KINEMA MILLENIUM

JOPUBLIKE MIQËSIA

ELITA BAR RESTORANT

KLINIKË DENTARE ARDITA

SHKOLLA 9-VJECARE

ELITE L’OREAL

SPAHIA

PËRPARIMI

EMI FLOWERS

KOMPLEKSI TURISTIK DEA

SHQIPONJA BAR

ERVINI BAR RESTORANT

KOMPLEKSI URAJ

RESTORANT

FARMACI GECI

KOPLIKU TRAVEL

SOUVENIR

FARMACI META

KOSTANDIN GROUP

TEKSTIL ARTIZANAL MJEDA

FASHION POINT

LIBRARI BOOKSELLER

TENDA DIELLI&GRILA

FAST FOOD HASAJ

DRINI

TORTINA

FOTO PORCELANI BUJARI

LIBRARI ORA E SHKODRËS

TOSHIBA

GOMISTERI SELA- 1

M&A DRINI

TRE VËLLEZËRIT SH.P.K

GRAND HOTEL EUROPA

MAGIC EVENT

VELARI ELEGANCA

GUEST SUPPLY

MA-PO

VELARI SHARM

HITACHI

MOBILERI A&A GUSHTA

VIDEOTEKA UNISON

HOTEL COLOSSEO

MOBILERI EUROPA

VILA BEKTESHI BAR

ILLYRIA BAR RESTORANT

MODEL

RESTORANT

INTERNET CAFFE GIGSI

NOVATECHNOLOGY

VLLAZNIMI TOURS

Shkodra Business Almanac - December 2010  
Shkodra Business Almanac - December 2010  

Shkodra Business Almanac është pjesë e projekteve të NOVALTHI GROUP. Si një kompani konsulence biznesi NOVALTHI GROUP ofron konsulence finan...

Advertisement