Page 1

Historia de l’Art

Unitat 6 Social Studies 17/06/2013 Sheila Varziela Espejo Professor: Francesc Vilalta


Sheila Varziela Espejo

3r ESO

Historia de l’Art

Index Modern Age: ................................................................................................................................. 3 Estils artístics ................................................................................................................................. 3 Erasmus ......................................................................................................................................... 3 Maquiavelli .................................................................................................................................... 3 Sistine chapel ceiling (1508-13)..................................................................................................... 3 L’escola d’Atenes........................................................................................................................... 3 L’últim sopar.................................................................................................................................. 4 La Gioconda ................................................................................................................................... 4 Vikings travel ................................................................................................................................. 4 Precolumblans ............................................................................................................................... 4 Geographical Discoveries .............................................................................................................. 4 Sextant .......................................................................................................................................... 4 Astrolade ....................................................................................................................................... 4 Reis Catòlics................................................................................................................................... 5 Joana la boja .................................................................................................................................. 5

Página

2

Vitruvian man ................................................................................................................................ 5


Sheila Varziela Espejo

3r ESO

Historia de l’Art

Renaixement i el nou món Modern Age: Va començar el 1492 fins 1789, quan es va descobrir Amèrica. El 1789 va començar la revolució Francesa.

Estils artístics Romànic Gòtic Renaixement Barroc Rococó

Erasmus Va escriure un llibre que qüestionava el poder de l’església. Ell va crear la revolució del pensament.

Maquiavelli Era un polític, pensador italià. Va dissenyar tècniques de guerra que encara s’utilitzen. Va escriure un llibre, on es va inspirar en un príncep.

Sistine chapel ceiling (1508-13) Michel Angelo va inventar un audami. Pintant s’intoxicava i li queia pintura als ulls, això li va provocar ceguera temporal. Està en el vaticà. Quan mor un “papa”v van els 300 candidats escollir-ne un de nou.. En la volta esta representat el primer llibre de la bíblia. Aquesta iglesia van tardar 4 anys en pintarla, la volta fa60 metres més que un camp de basquet.

Página

En aquest quadre surten les següents persones: Hipattia, Aristòtil, Diogènes, Rafaello.L’autors és Rafaello.

3

L’escola d’Atenes


Sheila Varziela Espejo

3r ESO

Historia de l’Art

L’últim sopar Es va fer a Milano (Itàlia). Està fet amb la técnica del “fresco seco” Leonardo és l’autor d’aquest quadre. Van restaurar el quadre mil·límetre per mil·límetre.

La Gioconda Al segle 16 va ser pintada per Leonardo, va utilitzar colors freds al fons i càlids al davant per donarli profunditat i destacar la Mona Llisa.

Vikings travel Els vikings segrestaven a gents, van arribar al segle 11 a Canadà, Terranova la cual van conquistar, després d’haver-la conquistat van tornar an Groenlàndia.

Precolumblans La mina ,és important de l’imperi Inca es diu “El potosí”, va començar la llegenda negra perquè España va cometre un genocidi per les malalties.

Geographical Discoveries Hi ha diferents recorreguts de Colón , els vikings i el portuguesos. Abans hi havia rivalitat entre la flita portuguesa i espanyola.

Sextant

Calcula la latitud durant la nit

Página

Astrolade

4

Medeix la latitud entre el sol i el mar durant el dia.


Sheila Varziela Espejo

3r ESO

Historia de l’Art

Reis Catòlics Van ser Fernando i Elisabeth, eren cosins. La corona de Castilla era diferent de la corona d’Aragó. A Castilla la moneda era “Marabises” i “Docados”, en canvi a Aragó la moneda eren les “Lliures”. Castilla tenia diferent parlaments i lleis que Aragó. Quan Elisabeth i Fernando eren reis, al 1492va arribar Colón. Van expulsar els àrabs i als jueus, d’Espanya.

Joana la boja Va ser tancada per el seu fill i el seu pare per a que ella no fos reina d’Espanya. Carles I, el seu fill, va rebre una gran herència per dues parts: per part de la seva mare Espanya i Amèrica i per part del seu pare l’imperi Roma.

Vitruvian man

Página

5

Leonardo davinci va dibuixar aquesta obra. S’utilitza la fugura humana com a mesura. El cos humà es vasa en unes proporcions que desprès les posem a la vida

Art sheila varziela espejo  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you