Page 1

‘N UUTGAVE VAN DE SZOEPSTENGELS

13 FEBRUARI 2017

KRENTJENBUUT Prinsz Szoepstengels 2017:

Carnaval 2017: Zaterdag 25 februari Zondag 26 februari Maandag 27 februari Dinsdag 28 februari

Programma: Zaterdag: Hupther Zondag: Filthy Treasure Maandagmiddag: Kroegentocht

Krul um d'r in! Zaterdag avond 11 februari, Na een aantal biertjes genuttigd te hebben komen de roddels al op gang, wie zal het toch worden? Een hoop zenuwachtige gezichten en gladgeschoren mannen. Na een spannend

filmpje is het dan eindelijk bekend! Prinsz Sjoerd den Eerste zal over de Szoepstengels regeren in 2017!

Maandagavond: Franky’s Flying Circus
 Dinsdagmiddag: Op de camping

CONTRIBUTIE Szoepstengelbutton alleen voor leden, die contributie 2017 hebben betaald!! Net als ieder ander jaar maakt de Prins voor alle betalende leden een mooie Szoepstengelbutton. Voor diegene die de kontributie 2017 nog niet hebben voldaan: Doe dit zo spoedig mogelijk, liefst via de bank, nr: NL57Rabo0363811109

ALTIJD WEER DIE SZOEPSTENGELS

PAGINA 1


‘N UUTGAVE VAN DE SZOEPSTENGELS

13 FEBRUARI 2017

Intervjoe met Prinsz Sjoerd den eerste van de Szoepstengels De middag voor de pronkzitting komen de prinsz, zijn koningin en de prinszencommissie bij elkaar voor het jaarlijks terugkerend verplichte onderdeel: het interview. De hoogheid is al zichtbaar zenuwachtig, maar besluit toch het bier nog even te laten staan. ‘Moet nog rijden’ aldus de prinsz. Aldus geschiedde, er kwam koffie en thee (met van die vragen op het lipje, goed voor inspiratie) op tafel en het vragenuurtje kon beginnen. Vraag 1: Zie je het nu van vochtig toiletpapier? Hé? Ja. Vraag 2: Ga je eieren voor ons bakken? Ja, dat wil ik wel graag gaan doen, de vraag is nog wel waar. Of iedereen moet naar Gendringen komen of we moeten nog even een airbnb in Ulft fixen. Vraag 3: Welke voorwerpen zou je uit huis meenemen als er brand is? Mijn laptop en oplader. Vraag 4: Weet je al wat je voor de prinszenactiviteit gaat organiseren? Weet ik nog niet , moet ik nog even goed over nadenken. Vraag 5: Hoe ziet jouw perfecte date eruit? Lange stilte… Nou, een lekker kopje thee en dan de diepgaande vragen op de theezakjes doornemen… Vraag 6: Doe je elke avond krulspelden in je haar? Nee, het is een permanentje. Vraag 7: Waar kwam je vroeger wel eens door in de problemen? Door dit soort lastige vragen.. Uh, ja waardoor niet? Heroïne niet.

ALTIJD WEER DIE SZOEPSTENGELS

PAGINA 2


‘N UUTGAVE VAN DE SZOEPSTENGELS

13 FEBRUARI 2017

Vraag 8: Een rondje met lastige dilemma’s Frikandel of Kroket? Chinees of pizza? Kerst of Sinterklaas? Bier of wijn? Carnaval of kermis? Ski- of zomervakantie? Thee of koffie? Blond of donker? Kaal of harig? Supermarkt of Mediamarkt? Flügel of Feigling? Rock of Disco? Middelvinger of duim? Zwarte Cross of Mañana Mañana? Roy Donders of Fred van Leer? Ulft of Gendringen? Iedere dag opstaan met een kater of nooit meer drinken?

Frikandel Pizza Kerst Bier Carnaval moet ik dan wel zeggen? Zomervakantie Koffie Blond Harig Mediamarkt (omdat het moet) Feigling Disco Duim Mañana Mañana Wie is Fred van Leer? Gendringen Elke dag opstaan met een kater went wel

Vraag 9: Heb je een touwtje door de voordeur? Nee, bij ons komt iedereen altijd achterom, behalve de prinszencommissie, die belden steeds aan. Vraag 10: Wat deed je het liefst toen je kind was en wat wilde je toen worden? Ik speelde graag buiten met vriendjes en ik wilde graag professor worden, met kapsel en al! Vraag 11: Wat wil je de mensen nog meegeven deze carnaval? Gaat voort en krul um d’r in!

ALTIJD WEER DIE SZOEPSTENGELS

PAGINA 3


‘N UUTGAVE VAN DE SZOEPSTENGELS

13 FEBRUARI 2017

Proclamatie Prinsz Sjoerd den eerste van de Szoepstengels TEN EERSTE Ik ben Sjoerd, lijk op vele mensen,  Mijn identiteit kent geen grenzen.  Van achteren heet ik Schrijver,  Deze carnaval jullie slavendrijver  Vanavond is pas het begin.  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN TWEEDE  In Gendringen ben ik geboren  Bij het bierteam probeer ik daar te scoren.  Carnaval vieren heb ik niet van mijn ouders geleerd,  Maar door mijn vrienden ben ik toch bekeerd.  Elk jaar heb ik weer veel zin,  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN DERDE  Als Conchita was ik ooit een hele mooie vrouw,  Maar niet zo mooi als de vrouw van wie ik hou.  Shauni is echt mijn Koningin,  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN VIERDE  Met mijn studie ben ik bijna klaar  Daarvoor was ik ook met carnaval in Gent vorig jaar.  Dit jaar weer lekker een kroegentocht,  Met fleskes en veel goudkleurig vocht.  Een kroeg overslaan doen we evenmin,  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN VIJFDE  Als ik ff tijd heb om te niksen,  Dan ga ik graag netflixen.  Ook bezoek ik graag een festival met goede sfeer en muziek,  Afgelopen jaar helaas niet zo heel fanatiek.  Dit jaar staan er wel weer wat in de planning,  Dus ik zeg: Krul um d’r in!   

ALTIJD WEER DIE SZOEPSTENGELS

PAGINA 4


‘N UUTGAVE VAN DE SZOEPSTENGELS

13 FEBRUARI 2017

TEN ZESDE Shotjesavond was voor mij een hoogtepunt,  Met zure matjes, vanilleken en shotjes pepermunt.  Op het laatst ging ook voor deze zuipschuit,  Het lampje letterlijk uit.  Ik drink nooit met tegenzin,  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN ZEVENDE  Wat doet Alard toch allemaal in het bier,   Met al die aanstaande vaders Hendriksen hier.  Met papa worden heb ik nog niet zo haast,  Dus dan krul ik um er wel een keertje naast.    TEN ACHSTE  Na een paar biertjes kan ik ook wel plat proaten  Want a’j dat kunt dan mo’j ut niet loaten  Veur mi’j geldt: hoe zatter des te platter.  Dialect proaten is mi’j niet te min,  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN NEGENDE  Met carnaval speelt elke avond een band  De een met veel, de ander met minder talent.  Laat de gitaren maar lekker scheuren,  Dan kunnen we de instrumenten weer de zaal door sleuren.  Marcel, zet nog eens een lekker deuntje in  Dan zeg ik nog een keer:  Krul um d’r in!    TEN TIENDE  Wat is een Prinsz zonder adjudant,  Bertus die heb ik graag aan mijn kant.  Want hij heeft van die verstand,  En staat voor een praatje altijd garant.  Mathijs is met carnaval mijn rechterhand,  Hij heeft ook krullen, heel charmant!  Misschien wordt hij zelfs wel mijn stand-in  Dus ik zeg: Krul um d’r in!    TEN ELUFDE  Tijdens de optocht in’t Hemeltje weer happy hour?  Samen kijken, dat is onze power.  Maar met het gelul is het nu wel mooi geweest,  Dus ik zeg kom maar op met dat feest. 

ALTIJD WEER DIE SZOEPSTENGELS

PAGINA 5


‘N UUTGAVE VAN DE SZOEPSTENGELS

26 JANUARI 2016

PROGRAMMA CARNAVAL Zaterdag 18 februari: 18:00 uur: verzamelen bij het Hemeltje om daarna voor het huis van de nieuwe prinsz te versieren en het bord te plaatsen.

Zaterdag 25 februari: 11:00 uur: De vlaggetjes mogen weer opgehangen worden. 21.11 uur: Muziek Huphter Entree gratis Ook: Sleutel overhandiging Prinsz Sjoerd en prijzen voor de best verklede.

Zondag 26 februari: 21.11 uur: Muziek Filthy Treasure Entree gratis Ook: Prijzen voor de best verklede.

Maandag 27 februari: 11.00 uur: Verzamelen bij Cafe het Hemeltje 11.11 uur: Vertrekken Kroegentocht 18.00 uur: Voor degene die zich opgegeven hebben: Stamppotbuffet Olde Hut. 21.11 uur: Muziek Franky’s Flying Circus entree gratis Ook: prijzen voor de best verklede.

Dinsdag 28 februari: 13:49 uur: Op de camping! 18.00 uur: Bachus verbranden. (einde carnaval szoepstengels 2015)

Woensdag 29 Februari: 13.00 uur: Schoonmaken en opruimen. Daarna hollandse Tapas en evaluatiegesprek.

ALTIJD WEER DIE SZOEPSTENGELS

PAGINA 10

Krentjenbuut Sjoerd  

Krentjenbuur van de Szoepstengels

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you