Page 1

voorkant AMY WINEHOUSE MUSE HERFST LIEFDE OF VLINDERS?

PINKPOP

1#


2#


I

n

h

o

u

d

s

o

Amy winehouse

4

Pinkpop

6

filmENZO

9

boekenENZO

11

tvENZO

12

muziekENZO

13

feitENZO

14

Liefde

16

Graphic Design

18

Herfst

20

p

g

a

v

e

.

3#


4#

SHAUNI WOLTERS PERSONAL

DNA

AMY WINEHOUSE Op 23 juli 2011 werd de wereld opgeschrikt door het schokkende nieuws: Amy Winehouse is overleden. De 27-jarige zangeres kampte al jaren met verslavingen en verscheen meer dan eens onder invloed op het podium. Van haar drank- en drugsgebruik tot relatieproblemen: Amy’s leven werd uitvergroot door de pers. Nu vond haar vader, Mitch Winehouse, het tijd om het ware verhaal achter Amy te vertellen. In het boek vertelt hij over Amy’s jeugd, over hoe ze was en haar werkwijze. Je ontdekt dat Amy de meeste liedjes van Back to Black in Spanje heeft geschreven en hoe Rehab tot stand kwam. Het boek maakt duidelijk dat Amy zoveel meer was dan haar verslavingen, waar ze jarenlang tegen gevochten heeft. Amy was bovenal een vrouw met heel veel talent, met het vermogen om haar gevoelens om te zetten in onvergetelijke liedjes.


AMY WINEHOUSE

Hoe Amy zelf tegen de gebeurtenissen om haar heen aankijkt, zal voor altijd een raadsel blijven.

Ondanks speculaties in de pers was Amy

gaan naar de Amy Winehouse Foundation.

al sinds 2008 niet meer aan de drugs.

Hoewel het interessant is om Amy’s wereld

Nadat ze deze verslaving had overwon-

beter te leren kennen, leest het boek niet

nen, raakte ze echter afhankelijk van alco-

prettig. Heel veel namen passeren - vaak

hol. Mitch schrijft over het slopende pro-

zonder duidelijke introductie. Sommige

ces, het gevecht om Amy clean te krijgen.

passages zijn een grote opsomming van

Een verslaving is een ziekte en het is voor

feiten, waardoor het geheel nogal taai is.

familie en vrienden een ware beproeving

Het is begrijpelijk dat Mitch - als Amy’s

om daarmee om te gaan. Het boek maakt

vader - niet geheel objectief is. Hij maakt

duidelijk dat de hoofdpersonen in Amy’s

Amy’s ex-man Blake openlijk af in het

leven met man en macht hebben gep-

boek en houdt hem verantwoordelijk voor

robeerd om Amy uit de neerwaartse spi-

alle drugsproblemen. Hoewel hij de lezer

raal te krijgen. Het is triest dat juist op de

het ware verhaal achter Amy wil vertel-

weg naar boven, het alsnog definitief ver-

len, leer je haar niet echt kennen. Je leest

keerd is gegaan. Na Amy’s overlijden heeft

over Amy’s wereld zoals Mitch deze ziet.

de familie besloten om andere mensen

Hoe Amy zelf tegen de gebeurtenissen

die met een verslaving kampen te helpen.

om haar heen aankijkt, zal voor altijd een

Alle opbrengsten vanAmy, mijn dochter

raadsel blijven. bron: chicklit

5#


6#

Pinkpop 2012 SHAUNI WOLTERS OVER PINKPOP

DIT JAAR BEN IK IN EEN OVERVOLLE AUTO RICHTING LANDGRAAF GEREDEN. Met z’n 8en besloten we om voor de derde keer vrijwillig 3 dagen in een tentje te overnachten. Maar dit was natuurlijk niet zonder reden! Het hele jaar kijk ik uit naar deze dagen. Biertje, zonnetje en in het gras liggen. Maar het allerbelangrijkst vergeet ik bijna.. Goede muziek! Pinkpop wordt al jaren gehouden en dit jaar was “The boss” ook uitgenodigd om te komen optreden.


Bijna ieder jaar vertrouwen de mannen niet op de navigatie, dit zit in hun hoofd. Jaja. Nadat we al een uur hadden rondgereden om te zoeken naar de goede parkeerplaats, hadden we die gelukkig eindelijk gevonden. Stressende Karlijn mocht niet mee om de tent op te zetten, want dit was “mannen werk”. En met 6 “mannen” hebben ze er toch een goede 2 uur over gedaan om het perfecte plekje op te zetten. Natuurlijk stonden we weer op camping B, want deze camping is één groot feest. Het is niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust, maar daar kwamen we ook niet voor.

We moesten rennen, van band naar band, keuzes maken enzovoorts. Maar dit jaar was meer relaxter. We konden ontspannen van de muziek genieten

Sons kwam. Dit was een van de redenen dat ik een kaartje heb besteld. Deze band is zo goed! Heel jammer dat ze niet een headliner waren, ze mochten maar een uurtje spelen. Maar het was het beste uur van het weekend. Hierna maakten we ons klaar (lees muntjes opmaken, eten, drinken en luieren) om the Boss te zien. En met ieder een loempia en een biertje in onze hand is dat goed gelukt. Het was echt een geweldig optreden. Een klein jochie werd op het podium gevraagd. Hij was misschien 10 jaar oud, maar kon gewoon alles meezingen. Daarna kwamen mumford and sons om mee te spelen. Het was echt geweldig, want ze waren helemaal in hun element. Pinkpop steekt alitjd op het eind een hele boel vuurwerk af, en nadat we daar van hadden genoten liepen we voldaan terug naar onze tent. Het was een heel andere pinkpop als vorig jaar. Toen kwamen o.a Coldplay, Kings of leon en de Foo fighters. We moesten rennen, van band naar band, keuzes maken enzovoorts. Maar dit jaar was meer relaxter. We konden ontspannen van de muziek genieten, ondertussen nog een hapje eten en daarna nog een ijsje halen. Misschien was de line-up dit jaar niet helemaal je van het, maar het was alsnog een gedenkwaardige editie.

Eenmaal gesetteld werden al snel de eerste biertjes genuttigd, de meiden maakten zich klaar en het zonnetje begon hevig te schijnen. Nadat het terrein geopend was begon Gers Pardoel al te rappen en moesten wij nog 20 minuten(!) lopen voor we eindelijk op ons vertrouwde festival waren aangekomen. De eerste dag vloog voorbij, er werden biertjes gedronken, gelachen en toen.. begon the Cure te spelen. We waren al helemaal kapot en het was niet ons favoriete bandje dus toen waren we er al snel klaar mee. Op naar camping B! 4 uur waren we weer bij de tent en gingen we, compleet met vesten, truien en driedubbele slaapzakken eindelijk slapen. Om 7 uur s’ochtends trokken we alles weer uit (te warm!) en sliepen we tot ongeveer 10 uur uit. Weer helemaal fris voor de volgende ( en ook de leukste) dag! Nog een paar vrienden voegden zich bij ons voor nog een dagje muziek. Natuurlijk ontbraken de biertjes deze dag ook niet. Mijn hoogtepunt van de dag was echt Linkin Park. Ik had eerst al horrorverhalen gehoord over liveoptredens van de band, maar het was zo goed! Ik heb in mijn tienerjaren volop naar deze band geluisterd en het horen van de muziek was echt een hele leuke ervaring. Ze speelden vooral oude nummers, maar ik kon ook heel erg hard mee bléren met de nieuwere nummers. Na deze geweldige afsluiter zijn we weer teruggekeerd naar camping B om daar nog een nachtje door te trekken. De volgende ochtend waren we brak maar dat maakte niets uit. De zon brandde op onze pinkpophoedjes en we gingen met heel veel zin naar het terrein. Mumford and

Karlijn: Mumford and sons was het toptoptopst! Maar ook Seasick Steve, Linkin park, Ben Howard, Will and the People, vrijwel alle optredens, het heerlijke weer, Jilzz. En natuurlijk gezellig volk.

7#


8# 88 STORES: ALMERE DE DIAGONAAL 195 - AMERSFOORT SINTJORISSTRAAT 4 - AMSTERDAM KALVERSTRAAT 143 - NIJMEGEN MARIKENSTRAAT 33 - SILVOLDE LAAN VAN SCHUYLENBURGH 11 - DOETINCHEM STADSTRAAT 3 - MAASTRICHT SINT AMORSPLEIN 2 - ROTTERDAM IEPENSTRAAT 129 - ZEIST EMMAPLEIN - ARNHEM NORDSTRAAT 3 - ULFT THORBECKESTRAAT 12 VOOR OVERIGE VERKOOPINFORMATIE: WWW.88.COM


filmENZO

3

“

NIEUWNIEUWNIEUWNIEUW

WE THINK WE DESERVE.

A FEW BEST MEN>

De Brit David gaat trouwen met zijn Australische vriendin en reist met zijn bruidsjonkers af naar Sydney. Hij probeert indruk te maken op zijn schoonouders maar of dat gaat lukken na het rampzalig verlopen vrijgezellenfeest is nog maar de vraag.

PERKS OF BEING A WALLFLOWER >

Deze film neemt je mee naar de verschrikkelijke dieptepunten en mooie hoogtepunten die een tiener meemaakt op weg naar het volwassen leven. Onderwerpen als vriendschap, populariteit

en seks komen allemaal ter sprake.

TED>

Een jongen krijgt een teddybeer voor zijn verjaardag en wenst hem tot leven. Jaren later is hij in de vergetelheid geraakt en woont nog steeds bij zijn eigenaar (Mark Wahlberg). De twee vermaken zich voornamelijk met wiet. Zijn vriendin (Mila Kunis) wil echter dat hij volwassen wordt.

VOOR IK DOODGA

T

Vijf jaar nadat de bestseller van Jenny Downham Nederland bij de keel greep, is nu de film verschenen over het meisje Tessa van zeventien en weet ze dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft een lijst met dingen die ze graag nog wil doen. Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben... Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld. Verliefd worden op buurjongen Adam, staat niet op haar lijst, maar is al snel de meest bijzondere ervaring die ze zich kan wensen.

WE ACCEPT THE LOVE

�

- PERKS OF BEING A WALLFLOWER Romantisch drama waarin de overleden man van Hilary Swank twaalf brieven heeft achtergelaten om haar te leiden naar een nieuw leven.

9#


10#


boekenENZO VOLUPTAU IS

De zoetheid van perziken - JOANNE HARRIS

Het is een warme Parijse zomer. Vianne en Roux wonen op hun woonboot-chocolaterie met Anouk van vijftien en Rosette, die net acht is. Er arriveert een brief van een oude bekende, die Vianne terugroept naar Lansquenet, het dorp waar zij ooit een chocolaterie opende. Met haar dochters keert Vianne er terug; ze bezoekt vrienden en ontdekt dat er in Lansquenet veel is veranderd. In haar vroegere winkel is opnieuw een vrouw alleen komen wonen, die - net als zijzelf acht jaar eerder - niet welkom is..

De plek van de verloren dingen- CECELIA AHERN

Dit is een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Het gaat over een meisje dat al haar hele leven spullen kwijt raakt. Van sokken tot fietsen. Hierdoor labelt ze al haar spullen met haar naam. Op een dag hoort ze dat een vriendin van vroeger vermist is. Ze besluit haar te gaan zoeken. Het is een meeslepend sprookjes verhaal dat je meeneemt naar een totaal andere wereld. Cecelia Ahern heeft een geweldige fantasie, en dat laat dit boek dan ook heel erg goed zien. Een echte aanrader!

Papieren kind is momenteel een enorm populair boek en dat is niet zonder reden: het boek leest als een trein. Het vertelt een verhaal over drie vrouwen die ieder op hun eigen manier verbonden zijn aan een kind: het vijfjarige meisje Savannah. De vrouwen houden van Savannah, al is het voor alle drie de vrouwen op een heel andere manier. De hoofdstukken wisselen telkens van perspectief - van deze drie vrouwen - en hier slaagt Randy Susan Meyers er goed in om de lezer telkens mee te nemen naar de gedachte- en leefwereld van één van die drie vrouwen. Ook Savannah wist mij echt te ontroeren.

De verbouwing - SASKIA NOORT Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanige positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

11#


12#

tvENZO NEW GIRL is een ontozettend frisse nieuwe comedy. Het gaat over Jess, een lerares die op een dag haar vriend, en huis kwijtraakt.Ze word hierna gedwongen samen te wonen met 3 mannelijke huisgenoten. Op het eerste gezicht klinkt dit aardig cliché, maar het is niet een typische sitcom met standaard gelach op de achtergrond. De komst van Jess zorgt voor een verandering in de flat, want hoe moeten de mannen reageren als Jess zwelgend van liefdesverdriet voor de twintigste keer Dirty Dancing kijkt? Hoe Jess zich staande houdt tussen al het testosteron zie je in New Girl.

HOW I MET YOUR MOTHER moet je zien

als je van komedie houdt. Deze serie speelt al acht seizoenen, en het verveelt nog steeds niet! De serie wordt verteld door Ted, hij zoekt zijn ware vrouw. Zijn vrienden maken ook allerlei dingen meer en uiteindelijk komt het erop neer dat hij zijn vrouw vind.

IS IEDEREEN TE REDDEN?

Grey’s Anatomy start meteen heftig in het vervolg van seizoen acht, waarin het de grote vraag is hoe het afloopt met Meredith en Alex. Ze raken betrokken bij een auto-ongeluk waarbij een complete familie ernstig gewond raakt. De dokters zetten alles op alles om iedereen te redden. De ultieme Net5-serieavond vanaf 12 maart Met om 20.30 uur Grey’s Anatomy (afl. 158 ‘Suddenly’), om 21.30 uur Desperate Housewives (afl. 167 ‘What’s to Discuss, Old Friend) en om 22.30 uur de gloednieuwe serie 2 Broke Girls. bron: net5.nl

zondag 21:30 net5

Marley is een labrador die door John Grogan en zijn vrouw Jenny wordt geadopteerd om zo een idee te krijgen wat ouderschap inhoudt. De hond blijkt echter nogal hyperactief en een lastpak te zijn. Hij vernielt de hele boel en wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt. Dit wordt alleen maar erger, wanneer John en Jennifer kinderen krijgen. Houdt het stel het vol om met Marley te leven?

In de Amerikaanse serie SWITCHED AT BIRTH draait het om twee tienermeiden die ontdekken dat ze als pasgeboren baby’s in het ziekenhuis zijn verwisseld. Daphne Vasquez en Bay Kennish hebben hierna een totaal verschillende opvoeding gehad. Terwijl de een in een welgestelde buurt opgroeit met haar beide ouders en broer om zich heen, woont de ander in een volkbuurt met haar alleenstaande moeder. Wanneer de twee families de verwisseling ontdekken en elkaar opzoeken, moeten ze zien te wennen aan elkaar en elkaars leefstijl.


muziekENZO NIEUWE ALBUM MUSE HAALT NA WEEK GOUDEN STATUS

beeld: p0m

top 5

DOWN LO A D

via Itunes

1

Adele

SKYFALL Typische “adele” sound, tevens ook de theme-song van de gelijknamige bond film.

2

Psy

3

Asaf Avidan & The Mojos

GANGNAM STYLE Koreaanse hit sinds tijden. Inclusief dansje.

ONE DAY / RECKONING SONG Prachtige hit, prachtige zang

4

Rihanna

5

Sandra van Nieuwland

DIAMONDS Rihanna scoort de ene hit na de andere.

Het nieuwe album van Muse is in een week tijd ruim 25 duizend keer over de toonbank gegaan. Daarmee bereikt The 2nd Law, dat vorige week vrijdag verscheen, de gouden status. Dat heeft platenlabel Warner Music vrijdag bekendgemaakt. The 2nd Law, de langverwachte opvolger van The Resistance uit 2009, komt bovendien binnen op de eerste plek van de Album Top 100, zo meldt het label. Op de plaat staat onder meer het nummer Survival, het officiële lied van de Olympische Spelen deze zomer in Londen.

MUMFORD AND SONS BABEL

Babel is het tweede studio-album van de Britse indie-folk band Mumford & Sons. Het album werd op 16 juli 2012 officieel bekendgemaakt

CARICE VAN HOUTEN - DANSEN OP HET IJS. Acteurs

en actrices die een zangcarrière najagen zijn talloos, maar slechts een enkeling weet zijn of haar loopband op het celluloid te overschaduwen.

P!NK - THE TRUTH ABOUT LOVE

Met haar nieuwe single ‘Blow Me (One Last Kiss)’ is P!nk weer helemaal terug van weggeweest. Haar nieuwe album ‘The Truth About Love’ bevat bijzondere samenwerkingen.

MORE Hit van het talentenshow programma De 19-jarige Douwe Posthuma is een geboren en getogen Amsterdammer. Al op zijn zesde levensjaar kreeg hij zijn eerste pianoles en toen hij veertien was voegde hij hier gitaar en zang aan toe. Het maken van muziek leerde Douwe van zijn vader, Simon Posthuma, die deel uitmaakte van de kunstenaarsgroep ‘The Fool’ en ontwerpen maakte voor onder andere The Beatles. Zijn moeder was actief als danseres, waardoor Douwe al snel in aanraking kwam met het muziekwereldje.

13#


14#


feitENZO

M

UZIEK DIE JE HUMEUR BEÏNVLOEDT.

Soms stap je met het verkeerde been uit bed en heb je de hele dag een slecht humeur. Hier kun je zelf verandering in brengen. Door positief te denken kun je je humeur verbeteren en muziek kan je hierbij helpen. Waar dient muziek voor? Muziek dient voor een groot aantal redenen. De eerste reden die de meeste mensen wel zelf kunnen bedenken is de entertainende functie van muziek. Je komt in de stemming, de tijd zweeft voorbij wanneer je de was aan het doen bent, aan het lezen of aan het computeren bent wanneer je muziek aan hebt staan. Van muziek wordt je wakker in de ochtenden, het helpt je opstaan en de dag goed te beginnen. Wanneer je wakker wordt met vrolijke muziek is er een grotere kans dat je humeur de rest van de dag goed blijft. Muziek kan ook kalmerend werken bijvoorbeeld in de avond wanneer je weer naar bed gaat, een rustig muziekje helpt je om in te doezelen en zo naar dromenland te gaan Door muziek kan je emotie gaan tonen, iedereen heeft het vast wel een keer gehad, je hoort een mooi liedje waar je vervolgens kippenvel van krijgt. Dit is een vorm van emotie. Aan sommige liedjes heb je herinneringen, goede of slechte, waardoor je ook weer met je emoties geconfronteerd wordt. Muziek kan de stiltes vullen. Wanneer je afleiding nodig hebt is muziek een goede oplossing, het is niet meer stil en je hoeft niet meer aan andere dingen te denken. Het enige wat je hoeft te doen is naar de muziek te luisteren. Dit alles heeft maar één doel: het verbeteren of beheersen van je gevoel. Muziek kan dus wel degelijk je gevoelens veranderen. Bron : Nu.nl

15#


16#

bron beeld: Carlos R.

love


Iedere keer als je hem ziet spelen de vlinders weer in je buik, je krijgt geen hap meer door je keel en je bent zooo gelukkig! Fijn hé, verliefd zijn? Oké, we kennen de verschijnselen als je verliefd bent. Alle kenmerken zijn allang bij ons bekend. Beetje raar om te weten, maar verliefd kan wetenschappelijk bewezen worden. Zo zijn er een aantal wetenschappelijke feitjes die ervoor kunnen zorgen dat jij verliefd wordt of die in jou afspelen als je verliefd bent.

Zo

bestaat

liefde

op

het

eerste

gezicht

Het is een passievolle reactie die je krijgt als jij een hele leuke jongen ziet, dat doet jou denken dat je verliefd bent. Je bent niet verliefd, maar je hersenen laten hormonen en chemicaliën los die jou laten geloven dat je wel verliefd bent. Wist je dat… de chemicaliën die je hersenen loslaten als je verliefd bent, dezelfde zijn als de chemicaliën die je loslaat als je cocaïne gebruikt? Je kunt dus verslaafd raken aan het idee van verliefd zijn! Wist je dat… de chemicaliën dus verslavend kunnen zijn? Dit is dus de reden waarom je dus het liefste de hele nacht doorkletst met je lover. Wist je dat… dat als je verliefd bent adrenaline door je lichaam raast? Ditzorgt dus voor onze blozende wangetjes, knikkende knietjes en een bokkend hart. Liefde kan een ware obsessie zijn Uit een onderzoek blijkt dat mensen last hebben van verschijnselen van een dwangneurose bij de eerste maanden van hun verliefdheid. Verliefdheid kan dus worden gezien Liefde is een mythe als een obsessie. Gelukkig neemt dit na loop van tijd af! Zo is er ook een mythe over liefde: De mythe Liefde als oppepper van Aristophanes. “De oermens verenigde volZo kun jij je vriendje dus als ‘op- gens dit verhaal beide geslachten. Maar toen pepper’ gebruiken. Neem een zij in hun overmoed de goden bedreigden, foto van hem mee in je portemonnee. Als je dan even niet sneed Zeus de mens in tweeën. Sindsdien zo lekker in je vel zit, dan kijk je zijn wij allen op gewoon even naar zijn foto en je zoek naar een krijgt dat euforische gevoel terHet ug. Wat werkt liefde toch raar hé? wederhelft.

verlangen met de partner te versmelten, is de kern van de liefde.”

Je kent het wel, je bent verliefd! Het liefst schreeuw je het van alle daken, hoe leuk hij is en hoe knap hij er wel niet uitziet. 17#

LIEFDE IN BEELD WAAROM VLINDERS?


18#


GRAPHIC D E S I G N SHAUNI KORTKORTKORT INTERVIEUW Shauni Wolters is een hobbie graphic designer. Op deviantART zijn verschillende creaties van haar te bewonderen. >

Waneer ben je begonnen met het bewerken van afbeeldingen? Ik denk.. Ongveer 4 Ă 5 jaar geleden.

Wat is je inspiratie? Alles wat ik tegen kom in het dagelijks leven is mijn inspiratie. Soms zie ik iets wat iemand anders al heeft gemaakt en dan wordt ik daar door geinspireerd. Het is heel verschillend eigenlijk. Het ligt ook aan mijn humeur. Als ik boos ben komen er bijvoorbeel veel rommelige dingen uit.

Waarom ben je er eigenlijk mee begonnen? Nou ik was er eigenlijk bij toeval ingekomen. Ik zag een tutorial op internet die ik toen heb gevolgt en bleek dat ik er aanleg voor had.

Photoshopicshauni.deviantart.com photoshopicshauni has 1,824 pageviews total and their 38 deviations were viewed 5,236 times. The deviation with the most comments is My fairy tale with 20 comments, and it is also the most favourited, with 60 favourites. The most viewed deviation is Start the revolution with 953 views.

19#


Herfst

20#

NEDERLAND & DE HERFST

Net zoals iedere inwoner van Nederland moet ik er ook aan geloven: de herfst. Natuurlijk hebben we de laatste weken van de zomer al enige mentale voorbereiding gehad. De zomervakantie is weer voorbij, onze bruine kleurtjes vervagen – voor de mensen die bruin kunnen worden, ik ben namelijk nog steeds spierwit – en de schoolroutine sluipt er weer in.


Mijn moeder riep enkele weken geleden nog vol trots dat het leven weer was begonnen. Volgens mij heeft de herfst haar hersenen aangetast. Leven doe je namelijk in de zomervakantie, niet tijdens eeuwigdurende schooldagen. Toch mag ik niet klagen, want ook de herfst heeft zo zijn voordelen. Nu kan ik tenminste mijn leeggelopen spaarrekening aanvullen en lekker vroeg naar bed gaan omdat het steeds donkerder wordt en ik dus de volgende morgen een stuk beter uitgerust ben. Zodra het herfst begint te worden red ik het niet wakker te blijven tot half een ‘s nachts, dan vallen mijn ogen om tien uur al bijna dicht. De herfst betekent ook lagere temperaturen en dat vraagt natuurlijk om een goede shopsessie! OH JA, wie riep net heel dapper dat ze haar spaarrekening ging aanvullen? Je kunt misschien al wel raden wat ik aanstaande zaterdag ga doen: Ik ga met hoge snelheid het halve land door om de Primark in Zaandam op z’n kop te zetten.

Yes, I definitely will. Midden in de zomer vind ik het daar veel te warm voor. Nu ga ik sportief op mijn Vans en in mijn sportbroek Noord-Holland onveilig maken. Shoppen staat voor mij gelijk aan sporten. De herfst betekent voor mij ook eennieuw begin. Net als oud en nieuw sputter ik ook altijd heel filosofisch dat 1 januari voor mij een nieuw begin is. Dit doet me beseffen dat ik dit ook altijd roep op mijn verjaardag… Ik heb wel heel veel “startovers” op jaarbasis. Ach, ik heb wekenlang alle regels kunnen breken in de zomer en nu is het weer tijd om het normale leven weer op te pakken. Het is een mooi begin om opnieuw(!) te starten met afvallen, meer organisatie en planning voor school en ik vind meer plezier, ondanks de herfst, ook een heel goed voornemen. Echt, de herfst is zo slecht nog niet. Om zin te krijgen in de herfst beeld ik mij altijd een typische sfeerimpressie in: het is regenachtig buiten en ik zit lekker egoïstisch binnen, beschermd tegen Moeder Natuur. Natuurlijk met een mok chocomel inclusief slagroom. Wie wilde er ook alweer afvallen. Hier hoort

ook een goed boek bij. Met een sfeerimpressie als dit hoor je mij echt niet klagen. Nu het herfst is heb ik ook een goed excuom mezelf een dagje Thermen cadeau te doen, besef ik me net. Afgelopen zomer was het strand mijn persoonlijke scrub hemel, nu is mijn huid weer een beetje droog aan het worden. Een dagje wellness is dus heel erg nodig. Ik ga het meteen boeken! Weet je wat ik nou het allergrootste voordeel vind van de herfst? De herfstvakantie! En weet je wat ik dan ga doen? Een zomervakantie boeken! Door: Joanne Bron beeld: Alex Cican

21#


22#


23#


24#

inTREND  
inTREND  

Magazine intrend

Advertisement