Page 1

STAGEVERSLAG

2016/2017


van Deze Grow is

Sharon Barend


Eerst even voorstellen Hoi! Ik ben Sharon. Ik ben 18 jaar en ik studeer Grafisch Vormgeven op 't Mediacollege in Amsterdam.

Ik woon nog thuis in Heerhugowaard, met mijn moeder en m'n tweeling zusje (ja we lijken op elkaar en nee we kunnen niet elkaars gedachten lezen). Ik ben vaak bij mijn vriend die al op zichzelf woont. Daar hebben we twee kindjes, uhm ik bedoel katten, Benji & Charlie.

Ik hou super veel van lekker eten en dan is het helemaal top als ik zelf niet hoef te koken. In m'n vrije tijd teken ik graag of zit ik vast aan de bank midden in een van de 100 series die ik kijk op Netflix. Een prima leventje al zeg ik het zelf :)

Sharon Barend

4_


BEGIN Na 4X 't verkeerde nummer te bellen en met mensen te hebben gesproken die totaal niet wisten waar ik het over had, kreeg ik toch echt Marleen aan de telefoon, de oprichter van Snoozebaby, waar ik mijn eerste stage zou gaan lopen. Ik mocht op sollicitatie gesprek komen en dat ging heel goed! Maar na 2 weken hoorde ik nog niets... Ik besloot zelf te bellen en kreeg te horen dat er een stagiaire was aangenomen die ook begeleid moest worden, en dat er dan voor mij misschien niet genoeg aandacht zou zijn. Ik raakte in een lichte panic mode, want dit bedrijf leek me zo leuk om m'n eerste stage te lopen. De volgende dag werd ik gebeld door Marleen, ze wilde me toch aannemen! Ik was onwijs blij en kon niet wachten tot ik kon beginnen bij dit knusse en gezellige bedrijf: Snoozebaby!

CONCEPT "Een tijdschrift zonder haast, dat gaat over dingen anders doen en nieuwe keuzes maken. Dagelijks leven en het mooie van niet altijd perfect kunnen zijn" Dat is de gedachte achter het tijdschrift "Flow" Deze gedachte beschrijft precies mijn levensdoel. Daarom heb ik gekozen om mijn levensdoel als concept te gebruiken in dit stageverslag. Met de vormgeving in een mix mijn stijl en die van Flow.

_5


8

over snoozebaby

10

12

een werkdag

14

12

PAP formulier

20

mijn collega' s

klanten snoozebaby

gemaakt werk


INHOUD 8

OVER SNOOZEBABY

10

MIJN COLLEGA'S

Over mijn stagebedrijf: wat ze doen en hoe is het bedrijf opgestart.

Wie zijn mijn collega's en wat zij doen binnen het bedrijf.

12

14

EEN WERKDAG

KLANTEN

Hoe verloopt een werkdag voor mij tijdens deze stageperiode.

Op wie is Snoozebaby gericht en in welke markt bewegen ze.

17

20 GEMAAKT WERK

PAP

Wat zijn mijn leerdoelen en hoe ik deze aan ga pakken.

Werk dat ik heb gemaakt tijdens deze stageperiode.

37

38

PAP EVALUATIE

FEEDBACK

Evaluatie over mijn leerdoelen en hoe ik deze heb behaald.

Feedback van mijn collega's waarbij ze vertellen over mij.

40

44

FOTO'S

Fotomateriaal van de fotoshoot in December & de Flavourites beurs.

HANDTEKENING

Handtekeningen van mijn stage begeleider en collega's.


8_


Over het bedrijf Snoozebaby Snoozebaby is een Nederlands babymerk dat bekend staat om hun label-concept. De ultrazachte, functionele en speelse baby textielaccessoires raken universeel de juiste snaar. Veel kleintjes kunnen niet meer zonder deze labeltjes en zachte stoffen. Die zijn namelijk heerlijk om mee te duimen, aan te friemelen en te plukken. De fijne motoriek en de tastzin worden gestimuleerd. Comfort, rust en geborgenheid worden gratis meegeleverd. En dat door simpelweg met de producten te knuffelen. Ontspannen kleintjes, ontspannen ouders. Snoozebaby ontkiemde zonder dat iemand ervan wist. Zelfs uitvinder Marleen Rameckers was zich lang van niets bewust. Toch groeide Snoozebaby met de komst van haar eerste kindje stilletjes door. ‘Onze kleine jongen was vaak moeilijk te troosten. Totdat we merkten dat de zachte materialen van labels aan knuffels en kleding rustgevend werkten. Door met zijn vingertjes aan de labeltjes te voelen werd hij rustig en ontspannen. Niet alleen als hij moest slapen, ook als hij wakker was. Het effect van de labels was echt opvallend.” Een wonderlijke vinding, maar waar koop je iets met allemaal labeltjes eraan? Nergens. Aan haar eigen keukentafel knipte Marleen haar eerste knuffeldoekjes en maakte er allerlei labels aan. Opnieuw beschuit met muisjes: Snoozebaby was geboren! Na een uitgebreid marktonderzoek in 2005 lagen de eerste producten binnen één jaar in de winkel. Na de knuffeldoekjes volgde een hele range aan ultrazachte producten met een hoog ik-wil-je-aanraken-gehalte. En ook vandaag wordt er weer met veel plezier gewerkt aan het ontwerp van de volgende producten. Frisse dessins, de fijnste stoffen en natuurlijk alles voorzien van de labeltjes waar alles ooit mee begon.

_9


MIJN COLLEGA'S

Marleen Rameckers (Stagebegeleider)

Marleen Rameckers is m'n stagebegeleider. Zij is origineel begonnen met het bedrijf Snoozebaby, later kwam haar man er bij en nu runnen ze het bedrijf samen. Tijdens mijn stage heb ik vooral opgemerkt dat Marleen onwijs gastvrij en vriendelijk is. Wanneer je hulp nodig hebt helpt ze je graag en zet ze haar eigen werk even opzij, ze doet altijd haar best voor iedereen. Marleen regelt heel veel binnen het bedrijf. Ze belt vaak met verkopers om te vragen hoe het gaat en ze stuurt elke dag suuuuuper veel mailtjes in het rond. Zij maakt de grote beslissingen en kiest hoe alle werkzaamheden verlopen.

Trisha Daly (Marketing)

Trisha is een stagiaire die zich bezig houd met de marketing van Snoozebaby. Ze is vooral bezig met de website in orde maken, en updaten wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe collectie is en er nieuw fotomateriaal op de site moet komen. Ik werk veel samen met Trisha aan de website. Zij bedenkt hoe het moet worden, en dan maak ik vervolgens het artwork klaar. We kunnen goed samenwerken en ik kan het goed met haar vinden! We lopen altijd samen en nemen dezelfde bus richting het station. Aan het eind van de dag bespreken we hoe die dag ging, en kletsen we over van alles en nog wat :)

10 _


Sjoerd Rameckers (Sales)

Sjoerd Rameckers is de man van Marleen en gaat over alle sales binnen Snoozebaby. Hij is altijd straight to the point over veel onderwerpen maar zo'n realistisch iemand is goed om erbij te hebben! Sjoerd komt vaak met goede ideeën en wilt hier dan gelijk mee aan de gang. Hij is altijd in voor een grapje en is daarmee ook vaak degene die iedereen aan het lachen maakt. Hij spreekt veel verschillende talen en heeft daarom vaak contact met de buitenlandse verkopers en klanten van Snoozebaby via de telefoon of Skype.

Janneke Vens (Designer)

Janneke Vens is de designer van Snoozebaby. Zij ontwerpt alle kleding, toys en andere items, ze is super creatief! Van haar leer ik heel veel over ontwerpen. Ze komt vaak met originele ideeën en oplossingen en is erg zorgzaam en geïnteresseerd in iedereen hun verhalen. Je kan goed met haar praten en ze helpt je graag als je er even niet uit komt. Ze gebruikt altijd haar Wacom tablet in plaats van een muis of trackpad en verklaard mij voor gek dat ik m'n Wacom veelte weinig gebruik. Ze leert me veel tips and tricks over InDesign, Illustrator en Photoshop.

_ 11


Een werkdag bij Snoozebaby

Ik loop 5 dagen in de week stage bij Snoozebaby. Ik draai mee met hun werktijden om zo het beste uit m'n stage te halen en veel werkervaring op te doen. De dagen zijn van 9:00 tot ongeveer 17:30. Mijn reistijden zijn lang, ik sta om 6 uur op en ben ander halfuur tot 2 uur onderweg. Soms is dat wel lastig, als de treinen bijvoorbeeld veel vertraging hebben of helemaal niet meer rijden. Gelukkig hebben Marleen & Sjoerd daar wel begrip voor, en is het niet zo erg als ik daardoor iets later ben en blijf ik meestal op zo'n dag iets langer op stage om het een beetje te compenseren. OPSTARTEN Aan het begin van de dag kijk ik in mijn agenda welke werkzaamheden het eerste klaar moeten zijn. Mijn agenda is m'n grote vriend tijdens stage, hier schrijf ik alles in op zodat ik alles overzichtelijk bij elkaar heb. Ook mijn schetsboekje gebruik ik veel, ik maak daar in snelle idee schetsen voor het weer uit m'n hoofd verdwenen is. Na dat ik dit allemaal heb doorgenomen en lekker zit, ga ik aan de slag en mag de dag beginnen! MIJN WERKPLEK Ik deel een ruimte met Janneke (de Designer) en Tim (stagiaire Productontwikkeling). Soms is het wel moeilijk, vooral in het begin toen ik nog niet zo veel durfde te vragen aan Marleen die in de andere ruimte zat. Maar daar heb ik nu geen last meer van, door de glazen muren ben je toch nog veel met elkaar in contact, ondanks dat er een deur tussen zit. Ik zit aan een grote tafel die ik deel met Janneke. Ik werk op m'n eigen laptop met m'n eigen spullen, en dat maakt me erg op m'n gemak! Zo heb ik alles bij de hand en weet ik precies waar ik alles kan vinden en hoe ik het gebruik. WERKZAAMHEDEN Ook al heb ik een lijstje met de werkzaamheden die ik van plan ben te doen die dag, er kan altijd iets tussendoor komen. Zo werk ik veel samen met Trisha (stagiaire Marketing) aan de website van Snoozebaby, wat vaak tussendoor gebeurd. Voor de website maak ik banners, mock-up's, illustraties of verander ik het formaat van foto's. Verder werk ik ook vaak samen met Janneke, we doen een grote design opdracht bijvoorbeeld samen, en verdelen taken. Over het algemeen werk ik het meest met InDesign en Illustrator en heb ik veel geleerd over Photoshop waar ik nu veel beter mee kan werken!

12 _


_ 13


Klanten Snoozebaby Snoozebaby is een ambitieus merk dat al een decennium lang niet meer weg te denken is uit de Nederlandse baby- en peutermarkt. En buiten Nederland zijn ze ook erg beroemd! De producten worden verkocht in verschillende winkels zoals Bijenkorf, Bol.com, Wehkamp en Babypark. Er bestaat geen winkel van Snoozebaby zelf, maar wel een online webshop.

ONDERWEG Ongeveer 3 dagen per week rijdt Kim (Account-manager) rond in de Snoozebaby-mini om vaste klanten te bezoeken en nieuwe klanten te vertellen over het merk. Bij vaste klanten bekijkt ze of alle producten goed zijn aangevuld in het schap, of ze nog iets nodig hebben en hoe de producten in de winkel staan. Bij nieuwe klanten introduceert ze het merk door middel van samples en een goed gesprek. Er worden ongeveer 15 winkels per week bezocht waarvan 2 of 3 nieuwe klanten zijn. Op deze manier houdt Snoozebaby goed bij hoe het met de doorverkoop / presentatie in de winkel gaat en hoe ze bepaalde dingen kunnen verbeteren voor de klant, en proberen ze altijd hun merk goed te verkopen. BEURZEN Ook doet Snoozebaby mee aan verschillende beurzen. Zo ben ik zelf mee gegaan naar de Flavourites beurs om te kijken hoe het er daar allemaal aan toe gaat. Door middel van een kleine stand laten ze zien wat ze te bieden hebben en zit er altijd iemand bij om over de producten te vertellen of te helpen wanneer een klant iets wilt kopen. Bij Flavourites was iedereen gelijk, de grote bedrijven waren qua stand grootte net zo groot als de kleine webshops. Zo kreeg elk bedrijf een even gelijke kans om zich te introduceren aan de klanten, dat vond ik vooral erg leuk om te zien! Ik heb hier veel geleerd over hoe je het beste je merk naar voren haalt met alle mogelijkheden die je op dat moment hebt. Het hoeft niet altijd groot en overdreven, het kan ook klein maar ďŹ jn... BINNEN & BUITENLAND Snoozebaby heeft niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland veel verkooppunten. Sjoerd belt veel met de buitenlandse klanten om te vragen hoe het daar gaat, maar ook bezoeken ze de winkels zelf. Soms plannen ze zo'n trip en vliegen ze naar verschillende landen, een face to face gesprek is namelijk veel persoonlijker en dat is niet alleen voor Snoozebaby maar ook voor de klant erg prettig.

14 _


_ Faaiva - Little red fox pattern


Faaiva - Little red fox pattern

_


PAP

(persoonlijk actieplan)

Aan het begin van deze stageperiode heb ik een PAP formulier ingevuld. Hier in beschrijf je jouw leerdoelen voor deze stage, en ook jouw praktijkbegeleider schrijft zijn / haar leerdoelen voor jou op. Zo heb je een duidelijk overzicht over wat je deze periode wilt leren, en kun je hier altijd op terugblikken.

KERNTAAK 1

PERSOONLIJK LEERDOEL

• Beter vormgeefkeuzes kunnen onderbouwen - waarom heb ik dit zo gedaan etc. • Concepten doorvertalen naar ontwerpen - hoe denk ik verder, out of the box denken. KERNTAAK 2

PERSOONLIJK LEERDOEL

• Bestanden foutloos kunnen aanleveren bij de drukker - welke doc. instellingen gebruiken etc. • Meer leren in Photoshop - buiten de basis mijn kennis meer uitbreiden. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING • Prioriteiten stellen - welke opdracht kan ik het beste eerst doen i.v.m tijdsplanning / deadlines. • Meer durven vragen / bespreken - minder verlegen zijn en vaker dingen vragen. LEERDOEL VAN PRAKTIJKBEGELEIDER Verder uitdiepen van creatieve invulling van open opdrachten. Sharon mag de ruimte nemen om haar afgeleverde werk toe te lichten. Durft na 3 weken al meer te vragen / bespreken. Gaat dus heel goed! - Marleen

_ 17


s i Th my


is

n g i s e d


Snoozebaby Brochure 2017

HERE WE GO Voor 2017 stond er weer een nieuwe brochure op de planning. Dit voelde voor mij als de eerste echt grote en belangrijke opdracht. Ik heb de vorige brochure erbij gepakt, en met iedereen besproken wat zij vonden wat hier aan verbeterd moest worden. Zo waren er kleine foutjes als afbeeldingsresoluties die ik moest doorlopen, maar er zijn ook best wat design veranderingen gemaakt. De deadline was zwaar... Maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Ik ben blij dat ik de vrijheid heb gekregen om met eigen ontwerpen te komen en dat deze goed zijn bevallen! SAMENWERKING Deze brochure heb ik grotendeels zelf gemaakt. Maar ik heb wel veel overlegd met Janneke over het Design, en met Marleen, Sjoerd en Trisha over de opbouw en de tekst. Ik heb de brochure meerdere malen door iedereen laten doorlopen zodat we zeker wisten dat het eindresultaat goed zou zijn. GROOTSTE VERANDERINGEN Een grote verandering vergeleken met de vorige brochure is het boekje zelf. Er is gekozen voor een andere drukker en een ander binding. Zo had de vorige brochure een lijmbinding, en is het nu een geniete rug binding geworden. Dit had voornamelijk met budget te maken. Ik vind deze uitwerking wel minder mooi, maar ik begrijp de keuze goed en vind het alsnog een hele mooie brochure geworden. Een andere verandering die is gemaakt zijn de kleur stalen, deze waren voorheen vierkant gevormd en ik heb ze veranderd naar cirkels. Zo is er een leuke verfrissing aangezien dit bij alle brochures altijd het zelfde is geweest, en geeft het meer rust aan de productpagina's. Veel productpagina's heb ik ook veranderd qua plaatsing van beelden en tekst, zo is het overzichtelijker en rustiger voor het oog. BEHAALDE WERKPROCESSEN B1-K1-W1 & B1-K1-W5 & B1-K2-W1 & B1-K2-W3 & B1-K2-W4 & B1-K2-W5 Persoonlijk leerdoel 2 Leerdoel bij persoonlijke ontwikkeling Leerdoel van de praktijkbegeleider

20 _


Kiss & Carry Logo BRUSH LETTERING Ik was net bij Snoozebaby binnen komen wandelen toen ze in het eindproces van hun eigen carrier zaten. Op dit moment was ik veel aan het uit proberen met brush pennen & handlettering. Toen kwam Janneke met het idee om de nieuwe naam van de carrier te schrijven met deze brush pen en een logo te ontwikkelen voor de Snoozebaby Kiss & Carry. Dit leek me een erg leuk idee en toen ben ik begonnen met schetsen. DE SNOOZEBABY KISS & CARRY 3 jaar lang is Snoozebaby bezig geweest om deze carrier te ontwikkelen en testen met vele consulenten, mama's en baby's. Het is een combinatie van een sling en een carrier, en is een vernieuwend product op de baby-drager markt! Een ding dat de Kiss & Carry zo geweldig maakt is bijvoorbeeld dat je hem al vanaf dag 1 kan gebruiken. Ook zitten er handige nummers aan de onderdelen van de carrier zodat je stap voor stap kan volgen hoe je hem aan doet. De carrier is ergonomisch voor zowel baby als ouder, en waarborgt altijd de M-positie van de baby. VAN EERSTE ONTWERP NAAR EINDPRODUCT Mijn eerste ontwerp was een heel kleurrijk en groot artwork, dat eigenlijk teveel alleen op vrouwen was gericht. Het logo moest compact, duidelijk en unisex zijn. Een van m'n andere ontwerpen begon er al een stuk meer op te lijken, alleen de letters waren nog iets teveel krul wat het ook weer erg vrouwelijk maakte. Ik vond het vooral heel moeilijk om dat hele lieve en vrouwelijke los te laten, maar begrijp de argumenten goed en vanaf daar ben ik verder gegaan. Uiteindelijk zijn we tot een sterk maar toch zacht logo gekomen, waar ik heel trots op ben! BEHAALDE WERKPROCESSEN B1-K1-W1 & B1-K1-W5 & B1-K2-W1 & B1-K2-W3 & B1-K2-W4 & B1-K2-W5 Persoonlijk leerdoel 1 Leerdoel bij persoonlijke ontwikkeling Leerdoel van de praktijkbegeleider

_ 23


24 _


_ 25


Kiss & Carry Productboekje HANDLEIDING + PRODUCTBOEKJE Na het maken van het logo voor de Snoozebaby Kiss & Carry, moest er natuurlijk ook een productboekje komen. Aan de producten van Snoozebaby zit altijd een product-tag, voor de Kiss & Carry is dat iets anders. De carrier heeft namelijk geen product tag, maar een productboekje met handleiding. Het is een heel handig en praktisch boekje geworden, dat er ook nog eens mooi uit ziet! SAMENWERKING Het design van dit boekje heb ik gemaakt, met hulp van Janneke. Maar er hebben veel mensen geholpen om dit productboekje tot stand te laten komen. Zo is de tekst geschreven door de zus van Sjoerd, en vertaald door een vertaalbureau in verschillende talen (Nederlands, Engels, Frans en Spaans) Iedereen gaf zijn mening over wat hij/zij graag zou willen zien in het boekje en wat er beter kan, en dan maak ik die aanpassingen in het productboekje. TUSSENDOORTJE Eigenlijk ben ik best lang bezig geweest met dit productboekje, omdat er telkens wel iets belangrijkers tussendoor kwam. Zo was ik op dit moment veel bezig met de brochure, die toen als eerste af moest zijn. Ik heb daarom telkens beetje bij beetje dit kunnen afmaken, maar het is allemaal goed gekomen en ik ben blij met het eindresultaat! BEHAALDE WERKPROCESSEN B1-K1-W1 & B1-K1-W5 & B1-K2-W1 & B1-K2-W3 & B1-K2-W4 & B1-K2-W5 Persoonlijk leerdoel 2 Leerdoel bij persoonlijke ontwikkeling

26 _


Kiss & Carry Landingspagina ONLINE Een landingspagina voor de Kiss & Carry stond ook op het to-do lijstje. Voor de publiciteit en het gemak is het namelijk ook belangrijk dat er online iets over de carrier te vinden is. Deze landingspagina mocht anders zijn en opvallen, en dat hebben we dan ook gedaan! SAMENWERKING Dit hele project heb ik samen met Trisha gemaakt. Zij gaat over marketing en het bewerken van de website van Snoozebaby. We hebben samen veel gekeken naar andere landingspagina's van carriers, en zo het beste van ieder verwerkt in onze eigen pagina. Het was nog best een klus, omdat er ook nog geschreven moest worden, en er in het begin nog geen fotomateriaal van de Kiss & Carry was. De tekst is geschreven door de zus van Sjoerd, die copywriter is. En de foto's zijn gemaakt door Miranda tijdens de fotoshoot van December, waar ik ook bij mocht zijn! DEADLINE De deadline was uiteindelijk eerder dan gepland. De Snoozebaby Kiss & Carry is namelijk genomineerd voor de Baby Innovation Award, en die had hun stembussen al open gezet. Daarom hebben we besloten de landingspagina eerder online te zetten, zodat mensen op de stempagina konden doorklikken naar deze pagina om er zo meer over te kunnen lezen en zien. BEHAALDE WERKPROCESSEN B1-K1-W1 & B1-K1-W5 & B1-K2-W3 & B1-K2-W4 & B1-K2-W5 Persoonlijk leerdoel 2 Leerdoel bij persoonlijke ontwikkeling Leerdoel van de praktijkbegeleider

_ 29


Ansichtkaarten Snoozebaby MEER IN LIJN MET GEDICHTKAARTEN De ansichtkaarten voor het Boven IJ ziekenhuis die er al waren, hadden een sfeerfoto van een baby op de voorkant. En omdat het niet zo leuk is om een foto van een baby die je niet kent op te sturen was het tijd voor verandering. Marleen wilde deze ansichtkaarten meer in lijn brengen met de gedichtkaartjes. Ook moest er een nieuw gedichtkaartje komen, met een gedichtje speciaal gericht op de Kiss & Carry. En daarmee ging ik aan de slag! SAMENWERKING Ik heb vooral in m'n eentje aan deze ansichtkaarten gewerkt. Met overleg over tekst & opmaak, was het eerste ontwerp eigenlijk gelijk goed! Omdat het heel erg lijkt op de gedichtkaartjes die Snoozebaby al had, was het voor mij niet ingewikkeld en kon ik dit goed zelfstandig oppakken. BEHAALDE WERKPROCESSEN B1-K1-W1 & B1-K1-W5 & B1-K2-W1 & B1-K2-W3 & B1-K2-W4 & B1-K2-W5 Persoonlijk leerdoel 2 Leerdoel bij persoonlijke ontwikkeling

PSST... Achter in dit stageverslag zitten deze ansichtkaarten opgeborgen, zo kun je ze in het echt bekijken!

30 _


Social media uitingen MODELLETJES GEZOCHT In December zou er weer een fotoshoot zijn van Snoozebaby hun nieuwe collectie, en hier zijn natuurlijk ook modelletjes voor nodig! Dit wilde ze doen doormiddel van een post op Instagram & Facebook, en die mocht ik ontwerpen. De nieuwe collectie was in de nieuwe kleur Forest Green, vandaar dat ik ook die kleur heb gebruikt in mijn ontwerp. Het watercolor - effect heb ik ook terug laten komen, omdat dit veel in Snoozebaby hun laatste uitingen word gebruikt. VOTE VOTE VOTE! De Snoozebaby Kiss & Carry is genomineerd voor de Baby Innovation Award, en dat moet iedereen weten! Er kan namelijk gestemd worden op de Kiss & Carry, en degene met de meeste stemmen wint de uiteindelijke award. Om zoveel mogelijk mensen hier van op de hoogte te brengen was een post op social media een goede keus. Ik heb een grote sfeerfoto van de Kiss & Carry laten zien, met daarbij de tekst om mensen uit te nodigen om te stemmen op deze carrier. KNUFFELDAG Zaterdag 21 Januari was het Nationale knuffeldag. Meespelen op nationale feestdagen met een post op social media vinden veel mensen erg leuk, en dat is ook waarom we dit besloten te doen! Larry Long gaat binnenkort in productie, en omdat dit het nieuwste knuffeltje van Snoozebaby was besloot ik deze te gebruiken in mijn ontwerp. De post spreekt eigenlijk voor zich: I want to send you a hug! BEHAALDE WERKPROCESSEN B1-K1-W1 & B1-K1-W5 & B1-K2-W3 & B1-K2-W4 & B1-K2-W5 Persoonlijk leerdoel 1 Persoonlijk leerdoel 2 Leerdoel van de praktijkbegeleider

_ 33


Nawoord

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die ik heb gedaan bij Snoozebaby deed ik met alle plezier. Ik vond de huisstijl waar in ik moest werken erg leuk en kon mij hier goed in vinden. Dit maakte het daarom ook leuker om uitingen te maken in deze stijl. In het begin kreeg ik opdrachten waarbij ik niets hoefde te ontwerpen, zoals foto's uitsnijden en op formaat maken of tekstaanpassingen. Maar later mocht ik steeds leukere en grotere projecten doen! De brochure & het productboekje waren de 2 grootste projecten die ik hier heb gemaakt, en ik ben daar ben ik heel trots op! Ook de kleine opdrachtjes hebben me goed verder geholpen om mijzelf te ontwikkelen, meer te leren in programma's en een mooi eindresultaat te maken. HANDMATIG Ik heb ook geleerd meer dingen handmatig te doen. Zo moest ik bijvoorbeeld veel uitprinten en in elkaar zetten als ik met het productboekje bezig was, om zo een goed beeld te krijgen hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien (i.pv alleen maar op m'n beeldscherm te kijken). Ook heb ik geoefend met calligraphy, wat ik erg leuk vind! Ik had dit nog nooit eerder gedaan met echte brush pennen, en wil me hier ook verder in gaan verdiepen nu ik er achter ben dat ik dit erg leuk vind om te doen. OVERAL Snoozebaby is voor mij een heel goed bedrijf geweest om mijn eerste stage te lopen. Omdat het zo klein is voel je je snel op je gemak, en krijg je toch wat meer persoonlijke aandacht dan in een groot bedrijf. Ik heb hier veel geleerd over persoonlijke dingen als hoe ik om moet gaan met verlegenheid, maar ook veel over designen. Het halfjaar ging onwijs snel voorbij.... Ik vind het jammer dat ik weg ga, maar ben ook nieuwsgierig naar mijn volgende stage en ik zal mij altijd willen blijven ontwikkelen. Bedankt Snoozebaby!

34 _


Markovka - Blue winter pattern


Markovka - Blue winter pattern


PAP

(persoonlijk actieplan) Evaluatie

KERNTAAK 1

PERSOONLIJK LEERDOEL

• Beter vormgeefkeuzes kunnen onderbouwen - waarom heb ik dit zo gedaan etc. Ik vind wel dat ik beter m'n keuzes kan onderbouwen, ook omdat hier naar gevraagd word. Het blijft wel af en toe lastig, omdat ik soms zelf niet goed kan uitleggen hoe ik het in m'n hoofd al allemaal op een rijtje heb staan, maar voor nu ben ik al erg tevreden. • Concepten doorvertalen naar ontwerpen - hoe denk ik verder, out of the box denken. Dit vind ik nog steeds best moeilijk. Omdat ik meestal mijn eerste idee al het leukste vind, is out of the box denken wel een uitdaging. Ik wil me hier nog verder in ontwikkelen, dat ik in mijn eigen stijl, toch creatief en out of the box een concept kan bedenken. KERNTAAK 2

PERSOONLIJK LEERDOEL

• Bestanden foutloos kunnen aanleveren bij de drukker - welke doc. instellingen gebruiken etc. Bestanden naar de drukker sturen heb ik nu best vaak gedaan bij Snoozebaby. Hoewel ik mezelf hier in nog geen pro vind, en nog altijd sta te shaken als het verstuurd word en bid dat het allemaal uitkomt hoe ik het hebben wil, ben ik hier wel beter in geworden. • Meer leren in Photoshop - buiten de basis mijn kennis meer uitbreiden. Hier ben ik erg tevreden over! Ik merk aan mezelf dat ik steeds meer kan in Photoshop en een stuk handiger ben geworden hier in. Dit heb ik vooral door Janneke geleerd, die mij af en toe wat tips & tricks gaf. Maar ook door zelfstandig iets op te zoeken op internet. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING • Prioriteiten stellen - welke opdracht kan ik 't beste eerst doen i.v.m tijdsplanning / deadlines. Sinds ik een agenda heb aangeschaft, ben ik een stuk beter geworden in plannen. Door alles op te schrijven en een overzicht te hebben over al m'n taken, kan ik dit nu een stuk beter! • Meer durven vragen / bespreken - minder verlegen zijn en vaker dingen vragen. Hoewel ik gewoon van mezelf denk ik altijd verlegen zal zijn, heb ik wel geleerd hoe ik hier beter mee om kan gaan. Ik durf nu alles te vragen / bespreken bij Snoozebaby, maar dit zal bij de volgende stage weer opnieuw beginnen. Dit is een langer proces waar ik aan moet werken. LEERDOEL VAN PRAKTIJKBEGELEIDER Verder uitdiepen van creatieve invulling van open opdrachten. Sharon mag de ruimte nemen om haar afgeleverde werk toe te lichten. Durft na 3 weken al meer te vragen / bespreken. Gaat dus heel goed! - Marleen

Mijn gemaakte werk toe te lichten en meer te vragen en bespreken is erg goed gelukt! Het uitdiepen van creatieve invulling van open opdrachten wil ik nog veel in verbeteren. Hoewel ik wel creatief ben, vind ik het nog steeds lastig om een uniek en out of the box idee te maken.

_ 37


FEEDBACK

Marleen Rameckers (Stagebegeleider)

Sharon kwam binnen als afwachtende student die de eerste paar weken een beetje de kat uit de boom keek, maar qua werk al snel liet zien dat ze heel zelfstandig projectjes op kon pakken. Naarmate er meer vertrouwen kwam, durfde ze ook steeds meer op mij af te stappen en extra uitleg te vragen als iets niet duidelijk was. Ik vind het heel knap dat Sharon zich snel kon inleven in het DNA van het bedrijf, ze kreeg soms redelijk open opdrachten om een voorstel te maken voor bv het ontwikkelen van een nieuwe ansichtkaart, het maken van een productboekje of de invulling van de brochure en kwam dan terug met iets dat echt in de lijn van de look en feel van Snoozebaby lag. Ik ben dan ook erg tevreden over haar inhoudelijke input en heb het echt als meerwaarde voor het bedrijf ervaren. Ook als collega vond ik het heel gezellig om Sharon bij ons te hebben.

Trisha Daly (Marketing)

Voor mijn werk ben ik vaak ook bezig met het bewerken van de online webshop. Hierbij komt een graďŹ sch ontwerpster zoals Sharon goed van pas. Als er aan haar gevraagd werd een banner te maken voor de lancering van een nieuwe collectie of product deed ze dit zonder moeite en binnen een mum van tijd. Haar schetsjes zijn ook terug te vinden in het navigatiemenu van de website. Loepzuiver en van hoogstaande kwaliteit. Samenwerken met Sharon = erg ďŹ jn omdat zij vrijwel meteen begrijpt wat er van haar gevraagd wordt. Hierdoor verloopt alles net even iets soepeler. Ik wens haar heel veel succes in haar verdere loopbaan. We zullen je missen.

38 _


Sjoerd Rameckers (Sales)

Je kwam binnen als een enigszins timide meisje. Wel altijd vriendelijk en behulpzaam maar niet erg aanwezig. Na verloop van tijd voelde het voor mij alsof je er al jaren zat; veel pro-actiever, nog altijd behulpzaam, en (gelukkig) wat meer praatjes. Inhoudelijk was je werk vanaf dag 1 goed. Je denkt goed mee en bent kritisch of zaken anders/mooier/beter kunnen. Technisch heb je overal wel een oplossing voor en zo ben je gegroeid op vele fronten. Ik zou zeggen, hou dat vast en doe in toekomstige stages/banen wat je hier hebt gedaan ;-) Good luck!

Janneke Vens (Designer)

Tijdens haar stage bij Snoozebaby heb ik Sharon als een rustige, altijd lachende, betrouwbare, ook soms serieuze en lieve collega ervaren. De projecten die ze oppakt puzzelt ze helemaal uit tot het af is. je kan haar verantwoordelijkheid geven over kleine en grote projecten. Bijvoorbeeld de brochure was een hele grote kluif, met een deadline. Sharon gaat rustig en gestaag door tot het af is, binnen de gevraagde tijd. Soms werd het steeds stiller achter haar laptop, maar als ik vroeg hoe het ging, lachte ze en liep ze gewoon op schema! Dat bewonder ik aan haar. Het zal haar ver brengen. Gedurende de periode bij ons bloeit ze langzaam open, ze kan heel leuk tekenen, daar heeft ze echt gevoel voor. Wil ze hier meer mee gaan doen, kan ze zich nog verdiepen in pennen, inkten en lijnen, maar ook kleur‌ haar handschrift zal zich steeds verder ontwikkelen. daar ben ik reuze benieuwd naar! Succes Sharon.

_ 39


Handtekeningen

Marleen Rameckers (Stagebegeleider)

44 _


Sjoerd Rameckers (Sales)

Janneke Vens (Designer)

_ 45


ik kan kiezen zal ik wachten en nog even blijven staan of zal ik op ontdekking een nieuw avontuur aangaan ik kan kiezen blijf ik wachten op een goed en juist moment of heb ik in de tussentijd heel de wereld al verkend?

- gewoonjip

Profile for sharonsharki

Stage verslag Snoozebaby  

Mijn stage verslag voor de stage periode van een halfjaar bij Snoozebaby als Grafisch Vormgever. Inspired by Flow Magazine.

Stage verslag Snoozebaby  

Mijn stage verslag voor de stage periode van een halfjaar bij Snoozebaby als Grafisch Vormgever. Inspired by Flow Magazine.

Advertisement