Page 1

vintern 2008

Nyhetsbrev

SHAREMUSIC SWEDEN

En mänsklig mötesplats

Hej! Nu i adventstider går årets kursverksamhet och aktiviteter mot sitt slut, men vi har redan börjat ladda för nästa års kurser! Vi vill ändå ge en tillbakablick på vad hösten har innehållit och även senaste nytt om Galamanta.

Kursrapport

YouTube filmer

Nu finns Share Music med på webbplatsen YouTube! Det är två filmklipp från föreställningen ”Silence” som finns där. Länk finns från vår hemsida www.sharemusic.se. Du kan också besöka www.youtube.com och söka på ”Share Music Sweden”.

Introduktionskursen på Framnäs Folkhögskola

hölls den 9-12 oktober. Share Music´s kursblogg uppdaterades flitigt: ” Lördag kväll, 23:20. Dags att gå till kojs. Och jag vet att jag gör det med en kväll i minnet som nog kommer att stanna där för alltid. Ännu en kväll med framträdanden, allt under stilig ledning av John och Amin – vilka killar!

Share Music-Ambassadör

Ytterligare en nyhet är möjligheten för ALLA intresserade, att bli Share Music-Ambassadör. Som ambassadör för oss kommer du att ingå i ett unikt nätverk över hela landet. Trevliga träffar med andra ambassadörer och speciella erbjudanden ingår.

Och vilka artister vi fick njuta! Sång, dans, ljud, rytm, fiol och såklart dessa människor och alla samtal som fyllde den annars ganska kyliga Piteå-kvällen med rekordvärme.” Karin Gillberg, kursdeltagare Hela blogginlägget läser du på http://sharemusicsweden.blogspot.com

Fördjupningskursen i musikteknologi

genomfördes den 24-26 oktober på Furuboda Folkhögskola. Under tre dagars workshop och musikskapande fick deltagarna tillfälle att koncentrera sig på inspelning, studioarbete, mixning och eget musicerande.

Din uppgift blir att sprida information om Share Music i ditt eget nätverk; skola, arbetsplats, fritidsaktiviteter och liknande, på det sätt som passar dig! Läs mer på www.sharemusic.se under menyn ”Ambassadörer”

2009 års kursfolder

beräknas anlända under januari. Kursdatumen kommer också att finnas på vår hemsida innan jul.

En mysig advent och på återseende nästa år önskar vi på Share Music!

Ledarteamet som bestod av Palle Bothén och Jonas Jonasson hade den mänskliga rösten som utgångspunkt för arbetet. Temat på kursen var ”verkligt/overkligt”. Trots den korta kurstiden kunde alla kursdeltagare också njuta av Furubodas varma härliga bassäng och under en afton bjuda på en alldeles ”verklig” kvällskonsert!

Share Music Sweden är en ideell och nationell förening, med stöd av Västra

Share Music Sweden, Box 56, 563 22 Gränna

Götalandsregionen och Allmänna Arvsfonden. Enskilda kurser finansieras av

E-post: info@sharemusic.se

samarbetspartners, berörda landsting, regioner och andra intressenter.

Telefon: 0390- 415 08


Läs allt om Galamanta på

www.galamanta.se

Galamanta SHAREMUSIC SWEDEN

Galamanta Den stora föreställningen ”Gryning i Galamanta” har premiär den 15 augusti 2009 på Stockholms Centralstation! Ensemblen från Share Music har under en första repetitionshelg arbetat tillsammans med tonsättaren och dirigenten Christian Lindberg och koreografen Helene Karabuda. En film från dessa dagar, finns att se på Galamantas nytillkomna webbplats: www.galamanta.se Där presenteras också hela ensemblen lite utförligare. Webbplatsen kommer att uppdateras undan för undan, så titta in ofta!

Ensemblen från Share Music Sweden

består av 13 personer som kommer från olika platser runt om i Sverige.

4 frågor

till Evelina Lindqvist från Skinnskatteberg, som ingår i Galamantas ensemble

Hur går arbetet med Galamanta till?

Jag har fått noter och text mejlat till mig som jag kan öva på. Vi har haft träffar där själva föreställningen har växt fram, genom att vi hittat på tillsammans och blivit inspirerade av varandra. Sedan har Christian jobbat vidare och komponerat och tänkt. Han har skickat ut nya saker allt eftersom de blivit till och ibland vill han ha ord och tankar från oss.

Hur känns det att delta i Galamanta?

Det känns väldigt spännande och roligt eftersom det är under en sån lång tid. Det hinner hända så mycket.

Vilka ambitioner har du själv med projektet?

Jag vill ju alltid försöka göra mitt bästa, men i ett sådant här projekt har jag ju en helt annan chans att öva och repa på egen hand. Då kan jag ta på mig större och svårare saker. Mina kompisar och jag skapar och har kul tillsammans; var och en på sitt sätt, med sina förutsättningar. Många är så modiga och gör saker de inte vågat eller velat förut.

Vad förväntar du dig av föreställningens premiär i Stockholm?

Jag förväntar mig att vi har kul. Att vår glädje smittar av sig till publiken. Jag hoppas att det kommer människor som aldrig skulle komma i kontakt med Share Music annars, samt alla våra vänner och bekanta. Det ska bli spännande, lite läskigt och roligt. Jag har redan börjat sprida datumet till släkten!

Helen Winberg Lundsbrunn

Henric Pehrsson Skövde

Tomas Börsbo Jönköping

Jessica Åström Umeå

Jonas Samuelsson Kungälv

Karin Rådberg Västra Frölunda

Per Holmberg Karlstad

Mariann Caping Stener Vänersborg

Per Ferm Borås

Peter Larsson Skövde

Caroline Mårtensson Arvika

Christer Abrahamsson Skövde

MODERNA DANSTEATERN PÅ TILLFÄLLIGA ADRESSER 2008-2009 W W W. M O D E R N A D A N S T E A T E R N . S E

Share Music: Nyhetsbrev 2008 vinter  

Ett nyhetsbrev från Share Music Sweden, vintern 2008

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you