Page 1

sommaren 2008

Nyhetsbrev

SHAREMUSIC SWEDEN

En mänsklig mötesplats

Välkommen till ett nyhetsbrev i ny version, från Share Music Sweden! Tanken är att vi åtminstone två gånger om året ska sända dig detta brev med information om aktuella kurser och andra aktiviteter vi sysslar med.

KURSER

Vi hoppas att du sedan tidigare i vår kursfolder, har funnit någon intressant kurs att gå i år! För dig som fortfarande funderar, så har vi utbud i både norr, väster och söder under årets andra halva.

NORR

I norr hålls en Introduktionskurs på Framnäs Folkhögskola den 9-12 oktober, där sista ansökan är den 4 september. I ledarteamet ingår bland annat den brittiska videokonstnären Ellie Rees, som till vardags undervisar vid Chelsea College of Art and Design. Ellie Rees finns representerad på många gallerier och museum, bland annat Tate Modern i London. Du kan läsa mer om Ellie på hennes hemsida www.ellierees.co.uk

VÄSTER

Våra Fördjupningskurser är väl värda uppmärksamhet. Den första har inriktningen musik och scenframträdande, och pågår i Vara mellan den 19-21 september.

Jonas Jonasson spelar synt i banden bob hund, Bergman rock och sci-fi SKANE. Du ansöker senast den 30 september.

En av de som ingår i det konstnärliga teamet är den brittiske regissören Stephen Langridge. Aktuell med världspremiären av ”The Minotaur ” på Royal Opera House, Covent Garden - en av världens ledande operascener. Hans hemsida är www.stephenlangridge. com. Sista ansökan till kursen är 28 augusti.

SÖDER

Hösten innehåller även en fördjupningskurs i söder inom musikteknologi och teater, på Furuboda Folkhögskola den 24-26 oktober. Musikproducenten och musikern Jonas Jonasson, är en av de ledare som kommer att finnas på plats.

Jonas Jonasson och Stephen Langridge Ansökningsformulär till samtliga kurser finner du som vanligt på www.sharemusic.se, eller genom att ringa Karin Rådberg på telefon 031-705 17 16.

BLOGG från kurserna Nu skriver kursdeltagare i Share Music’s blogg under kurserna! Denna vana startades i maj, i samband med kursen i Vara. Läs om intryck och upplevelser på

http://sharemusicsweden.blogspot.com

Kursens föreställning i Vara Konserthus, fick namnet ”Jag längtar” och uppmärksammades i två lokaltidningar. Konstnärliga ledare var brittiske tonsättaren Fraser Trainer, svenska koreografen Helene Karabuda samt irländske tonsättaren Brendan McCloskey.


Senaste nytt finns alltid på

w w w. s h a r e m u s ic.se GALAMANTA

ARVSFONDSPROJEKT

Vårt spännande projekt Galamanta pågår för fullt! Galamanta genomförs delvis med stöd från Arvsfonden och är ett samarbete med den internationellt kände trombonisten, tonsättaren och dirigenten Christian Lindberg och Stockholms Läns Blåsarsymfoniker.

Vi har kommit en bra bit in i vårt Arvsfondsprojekt, som ska pågå i tre år. Projektets mål är dels att utöka utbudet av kursformer, med hjälp av medel från Allmänna Arvsfonden. Här ingår exempelvis höstens fördjupningskurser.

Lindberg har påbörjat ett beställningsverk för Blåsarsymfonikerna och deltagare från Share Music. Två workshopdagar med deltagare från Share Music, som har sökt till projektet, har ägt rum hittills. I slutet av augusti väntar ytterligare två dagar med gemensamt arbete. ”Jag tror att detta kommer att bli nåProjekt Galamanta utmynnar i en föreställning, som kommer att ha sin urpremiär under Stockholms Kulturfestival 2009. Detta allkonstverk kommer att uppföras på Stockholms Centralstation! Vi vill se en ökad mångfald i kulturlivet, och med detta projekt bidrar vi till detta.

got som jag kommer lära mig mer av än något annat musikaliskt samarbete. Borta är alla invanda professionella mönster och förväntade arbetssätt. Man börjar från noll och själva skapandet blir centrum. Vägen - inte målet - blir det som bär den djupaste meningen” Christian Lindberg

”Mina damer och herrar! Plats på scen för Christian Lindberg, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Share Music!”

Den andra delen av Arvsfondsprojektets mål innebär en satsning på informationsarbete.

NY KOMMUNIKATÖR Kommunikationen med nya och tidigare medlemmar, kursdeltagare och intresserade är nu i fokus. Vår hemsida är en mycket viktig del i detta och ny design samt nytt innehåll är planerat under senare delen av året. Jag som arbetar med informationssatsningen heter Åsa Rosén, och arbetar sedan februari som kommunikatör, på kontoret i Gränna. Jag bor sedan 2005 i Jönköping tillsammans med min familj och två labradorer. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet med det informations­ material som vi behöver för att sprida kunskap om Share Music!

Trevlig sommar önskar vi på Share Music! Share Music Sweden är en ideell och nationell förening, med stöd av Västra Götalandsregionen och Allmänna Arvsfonden. Enskilda kurser finansieras av samarbetspartners, berörda landsting, regioner och andra intressenter.

Share Music Sweden, Box 56, 563 22 Gränna E-post: info@sharemusic.se Telefon: 0390- 415 08

Share Music: Nyhetsbrev 2008 sommar  

Ett nyhetsbrev från Share Music Sweden, från sommaren 2008.

Share Music: Nyhetsbrev 2008 sommar  

Ett nyhetsbrev från Share Music Sweden, från sommaren 2008.

Advertisement