Page 1

Dag lieve mensen, Het leven is verre van saai en er is weer van alles gebeurd de afgelopen weken. We kunnen in dit alles getuigen van de grootheid en leiding van onze Vader, God in de hemel. We praten jullie graag weer even bij.

Ver andering in het werk Na een geweldige avond die was  georganiseerd door de gemeenschap  om ons te bedanken, was het tijd om  als team even bij te tanken. Een  maand zomervakantie om dan op 20  januari weer aan de slag te gaan. Aan de poort werden we echter de  toegang geweigerd.  Na veel bellen en gesprekken met  leiders, kwam het hoge woord eruit:  Dit komende jaar kunnen we niet in  Estrellita werken. Diverse redenen  werden aangegeven, maar de echte  waarheid die zullen we wellicht nooit  weten. Eén van de redenen was de  angst tot ontruiming van de  sloppenwijk door de overheid en de  gevolgen voor de kinderen in ons  centrum daarbij.  Wat wel zeker  waarheid was, was dat ondanks de  zware klap, die het ons gaf, het ons  geloof alleen maar sterker heeft  gemaakt. We leerden dat God echt boven alles  uitsteekt, ook al moeten we door zure  appels heenbijten.  Na vasten, bidden en onderzoeken,  heeft God voor ons de deur geopend  in de sloppenwijk naast Estrellita,  genaamd Nuevo Juventud. De gemeenschap ontvangt ons met  open armen en zo zullen we met hen,  maar ook met de dezelfde kinderen en  gezinnen van Estrellita kunnen blijven  werken. We zijn nu druk bezig met de  voorbereidingen voor de verhuizing  van het centrum. Deze is van hout en  dus uit elkaar te halen. Ook zijn we bezig met  overheidserkenning van ons  programma met de kleine kinderen,  zien we uit naar 2 mogelijke  vrijwilligers en hebben we een 

H eb je een vr a a g? ‘n persoonlijke of een leuke vraag voor de nieuwsbrief….. we horen het graag en zullen ‘m beantwoorden.Laat het ons dus ff weten;

jordi.ria@gmail.org of thuisfront@shailoh.org

Bezoek aan exgevangenen Sinds kort bezoekt Ria namens de Nederlandse ambasade te Lima Nederlandse exgedetineerden. Er is een vrij grote groep Nederlandse mensen welke op straat loopt in Lima. Velen van hen lopen hun voorwaardelijke straf uit en anderen zijn bezig met het traject van ‘eerherstel’. Dit traject duurt ruim 6 maanden en hulp in dit traject is welkom. Alleen al ‘een hart onder de riem steken’ is iets wat deze mensen goed kunnen gebruiken.

Peruaanse vrouw aangenomen die het  educatieve gedeelte op zich gaat  nemen. We zien erg uit naar het komende jaar,  waar God ons nieuwe dingen gaat leren  en waarin wij weer een zegen mogen  zijn voor de gemeenschap.


WC papier

Wist je....

Dat we voor onze kinderen alle schoolmaterialen (van kleurtjes tot het toiletpapier aan toe) zelf moeten kopen? En dat alles voorzien van naam? Nou ja, alleen bij toiletpapier niet. Gelukkig…..(het waren 8 rollen per kind). Dat een maand naar schoolgaan ruim 250 euro kost? en dan hebben we het nog even niet over het jaarlijkse inschrijfgeld… Dat de kinderen met wie we werken wel hun schoolmaterialen krijgen als ook dagelijks een ontbijt en een tussendoortje? We Reyesintussen al 8 jaar ondersteunen en hij keihard werkt om zijn studie volgend jaar te kunnen afronden? Dat de kinderen op de zondagschool en ook op school ‘talenten’ verdienen en daarmee prijsjes kunnen kopen? JeBijbelvers kennen levert wel tien talenten op.

Dank God voor:

Bezoek

Bescherming, bemoediging en de kracht die Hij ons geeft om hier tot een zegen te zijn. Dank Hem ook dat het zo goed gaat met onze kinderen op de nieuwe school.

We hebben genoten van het bezoek van opa en oma Bosch. Een kort verslag van hen kun je lezen op: http://www.shailoh.org/nl/bezoek­ ouders­van­jordi/

Blijf ajb bidden om kracht en bescherming voor ons allemaal. Bid ook dat God blijft voorzien in mensen en financien om dit werk te kunnen blijven doen.

Jordi Jordien enRia Riawerken werkenvoor voorJeugd Jeugdmet meteen eenOpdracht Opdrachtin inPeru. Peru.Zij Zijleven levenvolledig volledig afhankelijk van giften. Een financiele bijdrage kan gestort worden afhankelijk van giften. Een financiele bijdrage kan gestort wordenop op rek. rek.nr: nr:55.35.27.991 55.35.27.991 t.n.v. t.n.v.St. St.Shailoh Shailohte teGouda Gouda.. thuisfront@shailoh.org thuisfront@shailoh.org


Kindernieuws Hanna raakt niet uitgespeeld in dat heerlijke zand. Intussen is ze 4 kiezen rijker en is ze herstellende van een pittige urineweginfectie. We genieten enorm van onze gezellige ‘druif’ die zich graag laat horen in huis. Hou je oren soms maar dicht…..wat een gegil. En haar haar?? Het is nog steeds het gesprek van de dag. Laatst kregen we de tip ‘veel water geven’. Zou het dan toch gaan groeien? Wij maken ons er niet zo druk om en Hanna al helemaal niet.

Wij,Timoen Joah, hadden bijna 3 maanden vakantie. Daarin hebben we vanalles uitgespookt, kijk zelf maar…..

Maar het allerleukste was dat opa en oma op bezoek kwamen en dat ik (Joah) 4 ben geworden.

En nu gaan we weer naar school . En weet je? We huilen helemaal niet als mama ons wegbrengt. Timo mag zijn juf helpen om de 4 kinderen van zijn klas in het gareel te houden en Joah spreekt naar eigen zeggen al 20 talen. (de lessen zijn in het spaans/engels) We hebben tot half 2 les. Papa en mama vinden ons heel stoer want we gaan op de fiets. Hups de heuvel op naar boven, naar ons huis en dat is wel zweten hoor. Het druipt van onze hoofden af maar dat geeft niet. Weet je wat ook leuk was?Laatst had het hier een keer geregend en toen lagen er ‘s morgens plassen op de weg waar we heerlijk doorheen konden crossen. aafGhe.

Nieuwsbrief maart 2012 van Jordi en Ria  
Nieuwsbrief maart 2012 van Jordi en Ria  

Nieuwsbrief maart 2012 van Jordi en Ria

Advertisement