Page 1

Tegemoetkoming van wat de cliënt binnen Valkenhof zelf wil.

Daar wordt binnen Valkenhof hard aan gewerkt. Steeds meer komt de vraag van de cliënt om meer uitstapjes te organiseren. De activiteitenbegeleiding die hiermee dagelijks te maken heeft beseft heel goed wat het voor een cliënt betekend dat zij allerlei dingen niet meer zelfstandig kunnen doen, dat zij diverse voor ons zo normale vaardigheden kwijtgeraakt zijn. Een confrontatie die je aan het denken zet. Bij de activiteitenbegeleiding is op dit punt veel vrijheid om tegemoet te komen aan wat de cliënt zelf wil. De vraag van de cliënt was dan ook een kijkje te nemen op een moderne boerderij. Het uitstapje was mogelijk doordat de familie Kuylaars bereid was om cliënten van Valkenhof mee te laten kijken tijdens het melken van de koeien. Wij werden daar heel gastvrij ontvangen en tijdens het melken werd de koffie en thee en door de boerin zelfgebakken appeltaart aangeboden. Wij mogen nog een keer terug komen op de eigengemaakte yoghurt, melk of chocolademelk. De cliënten waren zo onder de indruk van de werkwijze van deze moderne manier van melken dat zij blij waren om dit te mogen zien. Ze hadden dit niet willen missen. Vanuit de cliënten kwamen dan ook vele positieve reacties: “Dit had ik niet willen missen, Ik ben de activiteitenbegeleiding dankbaar dat ze dit voor ons allemaal willen doen, Ik heb er de hele week naar toe geleefd dat ik mee mocht”.

Vogelverschrikkers festival 2011

Op zondag 22 oktober wordt het tweejaarlijkse Vogelverschrikkers festival in Valkenswaard weer georganiseerd. Hierbij kunnen mensen zich inschrijven om zelf een vogelverschrikker te maken. Deze vogelverschrikkers zullen dan een week lang tentoongesteld worden op het grasveld aan de Frans van Beststraat in Valkenswaard of terwijl “de Statie”. Naast dat er fantastische vogelverschrikkers te zien zijn is er ook een gezellige tent aanwezig waar iedere avond zowel lokale of internationale bands komen optreden. Bovendien is de entree gratis.

Gemeentegids Valkenswaard

De nieuwe gemeentegids van Valkenswaard is klaar en werd vanaf woensdag 5 oktober huis-aan-huis in de hele gemeente verspreid. Dit jaar werd de gids voor de eerste keer verzorgd door het bureau De Kleine Media. De gids heeft ook een andere vormgeving en is nu verkrijgbaar in een handzaam A-5 formaat. Informatie De gids biedt op een overzichtelijke manier veel informatie over de Valkenswaardse geschiedenis, het gemeentebestuur, de organisatie en instanties. In de rubriek 'De gemeente van A tot Z' vindt u uitgebreide informatie over allerlei gemeentelijke items. Maar ook het verenigingsleven in Valkenswaard komt nadrukkelijk aan bod met uitgebreide vermeldingen. Op een overzichtelijke manier is de adressengids gerubriceerd waardoor een adres snel gevonden is. Heeft u de gids niet ontvangen, dan verzoeken wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk door te geven via telefoonnummer 040-2083444.

Basisscholen op bezoek bij sportverenigingen

Afgelopen schooljaar hebben veel sportaanbieders uit de gemeente Valkenswaard meegedaan met het project “Optionele Sporten”. Tijdens dit project brengen leerlingen van de twaalf Valkenswaardse basisscholen, tijdens schooltijd, een bezoek aan deelnemende lokale sportaanbieders. Gezien de vele positieve reacties vanuit zowel de sport als vanuit het onderwijs het afgelopen schooljaar, is besloten om dit project ook dit schooljaar aan te bieden. Doordat de leerlingen tijdens het verenigingsbezoek ook daadwerkelijk actief meedoen aan een training/clinic van de sportaanbieder, krijgen zij een goed beeld van de betreffende sport en de daarbij horende aanbieder. Voor de (sport)verenigingen en andere sportaanbieders is het natuurlijk een unieke mogelijkheid om door het aanbieden van een sportactiviteit op de eigen locatie, hun sport en de vereniging/organisatie in het bijzonder, te presenteren aan de Valkenswaardse basisschoolleerlingen. Mochten er aanbieders zijn die ook willen deelnemen aan deze activiteit of meer informatie hierover wensen dan kunnen zij contact opnemen met René Hendrikx, medewerker Buurt-Onderwijs-Sport van de gemeente Valkenswaard, Rene.hendrikx@valkenswaard.nl of via telefoonnummer 040-2083469.

Alle 55-plussers de dansvloer op

In het kader van "Alle 55-plussers de dansvloer op" komt er in oktober 2011 een landelijke campagne "valpreventie: mag ik deze dans van u?" Mochten er verenigingen zijn van 55-plussers dan kunnen deze zich melden bij dansschool "The Targets" voor een workshop dansen. Info: Francien Prudon 0402017527 - 0612401755 francienprudon@gmail.com Op de vrijdagmiddagen 7, 14 en 21 oktober hebben wij een gratis workshop van 15:00u tot 16:00u. Op vrijdagmiddag 9 december a.s. hebben wij een gratis open dansmiddag met live muziek van 14:30u tot 17:00u in zaal "De Bontekoe" Kerstroosstraat 20 Valkenswaard in het verleden was het (De Graver).

Collecterooster vierde kwartaal 2011

In de gemeente Valkenswaard zullen in het vierde kwartaal van 2011 de volgende collecten worden gehouden: 25 sept t/m 1 okt: Fonds Verstandelijk Gehandicapten - 2 t/m 8 okt: Dierenbescherming - 9 t/m 15 okt Nederlandse Brandwondenstichting - 16 t/m 22 okt: Koninklijke Harmonie UNA - 30 okt t/m 5 nov: Diabetes Fonds - 6 t/m 12 nov: Stichting Alzheimer Nederland - 13 t/m 19 nov: Stichting NSGK voor het gehandicapte kind - 20 t/m 26 nov: Stichting Nationaal MS Fonds 27 nov. t/m 3 dec: Stichting Oogfonds Nederland - 4 t/m 10 dec: Leger des Heils.

Optocht van de palensjouwers

Op vrijdag 14 oktober wordt tussen 19.00 en 20.00 door de stichting Internationaal Vogelverschrikkerfestival de optocht van palensjouwers georganiseerd deze tocht gaat als volgt: Kloosterplein, de Markt, Eindhovenseweg, Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-Zuid naar de Frans van Beststraat.

Stoffenmarkt Valkenswaard

Op 23 oktober wordt de Markt in Valkenswaard omgetoverd tot een groot stoffenplein, waar tijdens de stoffenbeurs tientallen stoffenhandelaren groot uitpakken met ieder hun eigen stijl, specialiteit en prijsklasse. Stoffen voor dames- en kindermode of interieur; bij de Stoffenbeurs kunt u het vinden. Daarnaast worden ook fournituren en accessoires aangeboden. Werkt u graag met de naaimachine? Laat u dan inspireren tijdens deze prettige en veelzijdige stoffenbeurzen. In verband hiermee is op 23 oktober van 05.00 tot 20.00 uur het gedeelte van de Peperstraat vanaf nummer 2 tot aan de aansluiting op de provinciale weg N69 afgesloten voor verkeer.

www.mvkmedia.nl Complete websites voor 495,- makkelijk te beheren, layout op maat gemaakt en 1jr GRATIS domeinnaam.

Tit1  

Vogelverschrikkers festival 2011 Alle 55-plussers de dansvloer op www.mvkmedia.nl Complete websites voor 495,- makkelijk te beheren, layout...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you