Page 1

Tekniset uutiset

2 • 2005

Suuttimet, pumput, materiaalinkäsittely

SGN GROUPIN ASIAKASLEHTI

S

Sisällys

yksyn Tekniset uutiset on kädessäsi. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja syksyn pimeisiin hetkiin tässä on iso annos teknistä luettavaa. SGN-tekniikan mallistossa on kuluvana vuonna tapahtunut huimia muutoksia. Annovi Reverberiltä on tullut mallistoon haponkestävä korkeapaine pumppu, joka soveltuu hyvin teollisuuden tarpeisiin. Tuottoa löytyy aina 42 lpm ja painetta 150 baria.

Syyskuussa Gorman-Rupp julkaisi uuden pumppusarjan, V-sarjan, tämä itseimevä, itseilmaava keskipakopumppu on myös tukkeutumaton. Tässä mallissa nostokorkeus ja tuotto on kasvatettu. Vuoden vaihteessa SGN-tekniikka aloittaa laadukkaiden teollisuudelle suunniteltujen Cornell-pumppujen maahantuonnin. Tällä edustuksella pääsemme laajentamaan jo ennestään hyvää tarjontaamme vielä suuremmalle alueelle.

Messuilla olemme myös tänäkin vuonna ahkerasti. Olemme mukana Tampereen kunnossapitomessuilla, 1.11–4.11.2005, sekä Tallinnassa Instrutec 2005 messuilla, 16.11–18.11.2005.

Ville Lehtosuo päätoimittaja

TEE OIKEA SIIRTO

Ilmajoen jäteveden puhdistamon saneeraus finaaliin

Pohjanmaan lakeuksilla tarvitaan tiuhaan pumppuja Tutustuimme Ilmajoen jätevedenpuhdistamoon

1-2

Ilmajoen kunnan jäteveden puhdistamolla on saatu päätökseen usean vuoden

kestävä

pumppaamoiden

saneeraus. Suurin jäteveden tuottaja on linjan päässä sijaitseva Altian Koskenkorvan tehdas. Oman erityisUltra V -sarjan pumput tilavat markkinoille

3

piirteensä

Ilmajoen

puhdistamolle

tuo sijainti tasaisella Pohjanmaalla – pumpaamoja tarvitaan tiuhasti.

I Annovi Reverberi kalvo- ja mäntäpumppujen valmistaja on alansa markkinajohtaja

4-5

lmajoen ensimmäinen jäteveden puhdistamo otettiin käyttöön 1975. Sen hoitajaksi tuli Juhani Luomanaho, joka on nyt 28 vuoden työrupeaman jälkeen pikkuhiljaa siirtänyt vastuuta seuraajalleen Ari Luomalle. Ilmajoen ferrosulfaattia saostuskemikaalina käyttävä biologis-kemiallinen keskuspuhdistamo on valmistunut vuonna 1994 tulipalossa tuhoutuneen laitoksen tilalle ja nykyinen puhdistamo on todella siisti laitos. Pohjanmaan tasaisuus tuo omat ominaispiirteensä puhdistamon toimintaan – Pohjanmaalla täytyy pumppaamoja olla tiheästi. Kun maa on tasainen, jätevedet kulkevat viettoviemärissä vain vähän matkaa, joten jätevesipumppaamoja tarvitaan tiheästi. Ilmajoella pumppaamoita on kahdeksan 13 kilometrin matkalla, kertoo Ari Luoma. Ilmajoen kunnan 11500 asukkaasta 5 800 on liittynyt kunnalliseen viemäriverkostoon. Huomattavin teollisuuslaitos viemäriverkoston piirissä on linjan päässä sijaitseva Altia Oy:n Koskenkorvan tehtaat, jonka jätevedet johdetaan kunnan puhdistamolle esikäsittelyn jälkeen. Altian Koskenkorvan tehtaalla on oma jäteveden puhdistamo, mutta esikäsitellyt jätevedet tulevat Ilmajoen keskuspuhdistamoon, koska Altialla ei ole laskulupaa. Lisäksi viemäriverkoston piirissä on Ilmajoen Osuusmeijeri sekä Lakeuden jätekeskus.

Spraying Systemsin ruiskutuksen analysointi- ja tutkimuspalvelut

6

Itseimevä keskipakopumppu ja sen toiminta

7

Kaikkiaan 20 uutta pumppua hankittu saneerauksen aikana

Esittelyssä SGN Groupin maahantuoma Arctic Cat Bearcat 660 Wide Track Turbo

8

Ajan myötä saneerauksen tarve alkoi olla ilmiselvä, mm. pumppaamoiden uppopumppuissa ilmeni monenlaisia ongelmia. – Pumppaamoilla oli pahoja korroosio-ongelmia ilmassa olevan rikkivedyn takia, mm. sähkökaapit olivat hapettu-

Septekin huoltopäällikkö Järvinen tuliterässä pumppaamossa. Ilmajoen jäteveden Pentti puhdistamoa 28 vuotta hoitanut Juhani Luomanaho (vasemmalla) jää eläkkeelle ensi vuonna ja remmiin on astunut Ari Luoma.

Keskuspuhdistamossa tulopumppaamon koneikko, kolme Gorman-Rupp T6A3S-B -pumppua.

1


Jatkuu edelliseltä sivulta

– Edellisissä pumppaamoissa tarvittiin huoltotöihin aina kaksi miestä. Nyt yksi mies saa tehtyä huollot, kertoo Ari Luoma pumppaamolla.

neet eivätkä toimineet kunnolla. Lisäksi huoltotöihin tarvittiin aina kaksi miestä ja huoltotyöt piti tehdä alhaalla erittäin huonolaatuisessa ilmassa. Kaiken kaikkiaan jätevesipumpuilla on kovat vaatimukset, koska jätevesi sisältää kaikenlaisia kiinteitä aineita, joista korvapuikot ja sukkahousut ovat pahimpia, sillä niistä syntyy sähköinen kasa, joka tukkii putken. Kun päätös siirtolinjan saneerauksesta tehtiin, meillä oli vahvat perusteet esittää uppopumppuja korvattaviksi itseimevillä pumpuilla, valottaa Luomanaho saneerauksen taustoja. Myös Ilmajoen kunnan vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen piti itseimevien pumppujen hankintaa pitemmällä tähtäimellä viisaimpana ratkaisuna näiden pumppujen moninaisten etujen perusteella. – Saneeraus aloitettiin vuonna 1997 Altiaa lähinnä olevasta pumppaamosta. Alunperin oli tarkoitus tehdä kaksi pumppaamoa vuodessa, mutta projekti venyi niin, että viimeinen pumppaamo saatiin valmiiksi loppukesällä 2005, kertoo Luomanaho. Altian jätevesien osuus on alkupäässä suuri, joten Altia on osallistunut pumppaamoiden saneerauskustannuksiin. Aiempien pumppaamoiden ongelmien takia uusien pumppujen haluttiin olevan kuiva-asenteisia ja itseimeviä – ne ovat sopivimpia pumppuja tähän tarkoitukseen, vaikka eivät olekaan halvimpia. – Pitemmällä tähtäimellä tämä investointi on ehdottomasti kannattava, sillä kustannussäästöjä tulee mm. huoltotöiden helppouden kautta. Uppopumppujen huollossa tarvittiin aina kaksi miestä ja se vei myös paljon aikaa. Itseimevien pumppujen huolto käy hyvin yhdeltä henkilöltä. Ensimmäiset Gorman-Rupp-pumput hankittiin heti saneerauksen alkaessa pumppaamoihin ja niitä on sen jälkeen hankittu lisää muihin seitsemään pumppaamoon sekä keskuspumppaamoon, Juhani Luomanaho kertoo.

Puhdas vesi valmiina johdettavaksi Kyröjokeen.

Pitkäaikaista yhteistyötä Ilmajoen jätevedenpuhdistamon ja Septekin välillä

Altialla on anaerobinen (hapeton) jäteveden puhdistamislaitos, jossa suurin osa jätevesistä käsitellään ja johdetaan aerobiseen linjaan. Tässä prosessissa syntynyt liete toimitetaan Ilmajoen puhdistamoon, jossa se menee kuvassa olevan luukun kautta teollisuuslietesäiliöön, mistä se pumpataan Gorman-Rupp ic -pumpulla jätevesisakeuttamoon ja sekoitetaan muuhun lietteeseen. Tästä prosessi jatkuu normaaliin tapaan eteenpäin.

Juhani Luomanaho pohti vuonna 1995 saneerauksen suunnitteluvaiheessa itseimevien pumppujen hankintaa. – Messuilla sitten kohtasin Septekin silloisen toimitusjohtajan Rauno Seppäsen ja kyselin häneltä itseimeviä pumppuja. Siitä alkoi pitkä yhteistyö Septekin ja Ilmajoen jätevesilaitoksen välillä, minkä tuloksena meille on toimitettu kaikkiaan 20 Gorman-Rupp-pumppua, toteaa Luomanaho. Viimeisin Gorman-Rupp-pumppu saapui Ilmajoelle elokuun alussa. Septek Oy:n huoltopäällikkö Pentti Järvinen oli Ilmajoella tekemässä huoltoa ja silloin tulivat esille ongelmat teollisuuslietettä pumppaavan ruuvipumpun kanssa. Vanha pumppu ei kestänyt teollisuuslietteen hiovia aineksia, mm. hietaa. Pumppu oli myös pieni ja pystyi pumppaamaan vain vähän kerrallaan. – Pumpulla alkoi olla jo ikääkiin, siinä sitten pohdittiin vaihtoehtoa epäkeskoruuvipumpulle. Gorman-Ruppilta oli vuoden alussa tullut markkinoille uusi kalvopumppu Ramparts iC, jonka todettiin olevan hyvä ratkaisu teollisuuslietepumpuksi, kertoo Järvinen. - Kalvopumpun ja perinteisen ruuvipumpun ero on siinä, että kalvopumpulla ei ole pyöriviä osia kosketuksissa lietteen kanssa, Järvinen selostaa uuden pumpun periaatetta. Jätevesi on erittäin kestävästä Hypalon-materiaalista valmistetun kumitilan sisällä, joten olipa jätevedessä happoja tai emäksiä, niin se ei ole haitaksi pumpulle – tämä tekee pumpusta kestävämmän. Tehokas uusi pumppu toimii ikään kuin ”lypsykone” -periaatteella. Ilmajoen kalvopumppu oli laatuaan toinen Suomessa. Ensimmäinen pumppu otettiin käyttöön kuusi päivää aiemmin Laihian biokaasulaitoksen jätevesipumppuna.

Ilmajoen jätevedenpuhdistusprosessi Jätevesien käsittely on sama prosessi kuin mikä tapahtuu luonnossa paljon hitaammin. Kun jätevedet tulevat pumppaamoon, ne johdetaan ensin välpälle, joka erottelee kiinteät aineet pois. Sitten jätevedet johdetaan altaisiin, jonne syötetään ilmaa. Altaissa kehittyneet alkueläimet hajottavat jäteaineksen biologisesti, kemialliset aineet saostavat pesuaineista ja ulosteista tulevan fosforin. Tämän jälkeen liete johdetaan selkeytysaltaisiin, jossa se laskeutetaan. Lietteen laskeuduttua pohjalle puhdas vesi jää pinnalle ja se kuoritaan pois (valuu kynsien läpi). Tämän jälkeen puhdistettu vesi johdetaan jokeen. Ylijäämälietettä poistetaan 80 m3/vrk.

Ylijäämälietteestä multaa Ylijäämäliete kuivataan, kun se on sakeutettu 4-5 %:ksi. Sen jälkeen se viedään Vapon kompostointilaitokselle Teuvalle kompostoitavaksi, missä siihen lisätään turvetta ja hiekkaa. Massaa pidetään aumoissa noin puoli vuotta, missä ajassa siitä tulee multaa, joka tuodaan kunnalle takaisin hyödynnettäväksi edelleen. Ylijäämälietteestä saatu multa on siistiä ja sillä on hyvä kasvuvoima.

Puhdistamon mitoitusarvot:

Alkueläimet ovat tärkeitä työläisiä biologisessa jätevedenpuhdistuksessa. – Kalvopumppu on hyvä ratkaisu teollisuuslietepumpuksi, sillä se ei joudu mekaaniseen kosketukseen lietteen kanssa, toteaa Pentti Järvinen (keskellä).

2

Asukasvastineluku Q kesk q mit BOD7-ATU Kok.P

14 100 4 250 m3/d 290 m3/h 1 060 kg/d 37 kg/d

U p (v


Uuden sukupolven

ULTRA V -PUMPUT itsepuhdistuva, suurempi virtaus... Gorman-Rupp on tuonut markkinoille uuden Ultra V -pumppusarjan mm. jätevesipumppaukseen. Tämä uusi pumppusarja mahdollistaa kiintoaineiden käsittelyn ja itseimevyyden antaen suuremman hyötysuhteen: jopa 300 % paineen kasvulla, 40 % lisäyksen virtaukseen. Nämä pumput ovat itsepuhdistuvia.

G

orman-Rupp on mullistanut pumppumarkkinoita jo vuodesta 1933 lähtien. Monista Gorman-Ruppin valmistamista pumpuista on tullut teollisuuden vakiomalleja. Gorman-Rupp panostaa yhä enemmän tehtaiden nykyaikaistamiseen, tuotantoprosesseihin, tutkimukseen ja kehitykseen. Tuotantohenkilöiden ammattitaito takaa osaltaan että pumput ja pumppausjärjestelmät ovat maailman luotettavimmat ja suorituskykyisimmät. Yksi menestyksellisimmistä malleista on ollut itseimevä pumppu. Merkittävimmät parannukset tehtiin vuonna 1963, jolloin julkistettiin T-sarjan itseimevät mallit. Tämän jälkeen on vielä tehty jatkuvia parannuksia pumppujen nostokorkeuden, virtauksen ja tehon suhteen. Vuonna 2000 julkistettiin Super T-sarja, jonka erikoisuutena ovat entistä helpompi kunnossapito ja huolto. Tänään Gorman-Ruppin itseimevät pumput ovat maailmanjohtajia lietevesien käsittelyssä, niin teollisuudessa (esim. metalli- ja paperitehtaat), kun myös kaivos- ja elintarviketeollisuudessa, voimalaitoksissa, auto- ja panimoteollisuudessa. Nämä pumput ovat varma valinta jätevesien pumppaamiseen. Nyt viimeisin kehitysaskel on uuden sukupolven Ultra V -pumput.

Ultra V -pumppujen ominaisuuksia Gorman-Rupp Ultra V -pumput ovat itseimeviä keskipakopumppuja, joilla on ensiluokkainen suorituskyky. Ne soveltuvat erityisen hyvin jätevesien pumppaukseen. Nämä uuden sukupolven keskipakopumput ovat itseimeviä ja niillä on mahdollista käsitellä kiintoaineita. • Paineen kasvu jopa 300 % • 40 % lisäys virtaukseen • Antaa suuremman hyötysuhteen • Itsepuhdistuva

Ultramate – uusi versio laajennetuilla ja monipuolisemmilla käyttömahdollisuuksilla VS version käyttö alkaa siitä kun ollaan Ultra V:n käyttöalueen äärirajoilla. Kun lisäämme Ultramate-yksikön suoraan Ultra V:n päälle ja yhdistämme ne yhdyskanavalla, maksimipaine kasvaa 300 % verrattuna tavalliseen partikkelinkäsittelykykyiseen, itseimevään yksipesäiseen keskipakopumppuun. Häviöt pienenevät perinteiseen sarjankytkentään nähden, jonka seurauksena hyötysuhde paranee. Ultramate yksikkö sallii painelaipan suuntaamisen haluttuun suuntaan. Tämän ansiosta pumppu mahtuu pienempään tilaan kompaktin kokonsa takia ja sallii paineputkelle halutun suunnan myös ahtaissa tiloissa. Tämän lisäksi juoksupyöräyksiköt ja huoltoluukut ovat keskenään vaihdettavissa, mikä vähentää varaosatarvetta. Ultramate-pumpun irrotettava juoksupyöräyksikkö (vaihdettavissa Ultra V:n kanssa)

Huoltoluukku (vaihdettavissa Ultra V:n kanssa)

Ulostyöntöpulttien reiät

Tiivisteöljysilmä

Vaihdettava juoksupyöräyksikkö Vaihdettava imuläppä

Laakeriöljyn silmä Täyttöluukku Suuri tiivisteöljykammio Kestävä laakerointi Huoltoluukun helposti irrotettavat mutterit Välyksen säätö ilman säätölevyjä

Kaksi kaksinkertaista huulitiivistettä

Ulostyöntöpulttien reiät

Mekaaninen tiiviste

Varoventtiili Huoltoluukku

Kestävä juoksupyörä

Itsepuhdistuva, vaihdettava kulutuslevy

LISÄVARUSTEET: • Automaattinen ilmanpoistoventtiili • Painepuolen takaiskuventtiili • Imu- ja painepuolen laipat • Pesän lämmitin • Imu- ja painepuolen painemittarit • Vaihtojuoksupyöräyksikkö • Pumpun varaosasarja • Tyhjennysventtiili

Yhdyskanava

• Eri tiivistevaihtoehtoja • Imuläpän eri materiaali vaihtoehtoja (EPDM, Neoprene, AFLAS-TFE, Viton®) Ultramate-pumppu: keskenään vaihtokelpoiset juoksupyöräyksiköt ja huoltoluukut

3


Annovi Reverberi kalvopumput

ALAN HUIPPUOSAAMISTA vuodesta 1958 tähän päivään Pumppuja valmistava Annovi Reverberi on alansa markkinajohtaja ja toimii yli 80 maassa, kaikissa maanosissa. SGN-tekniikka on tuonut näitä kestävyydestään tunnettuja pumppuja maahan jo parikymmentä vuotta. Viimeisin uutuus on ruostumattomasta teräksestä valmistettu mäntäpumppu ja paineensäädin.

Y

ksityinen perheyritys Annovi Reverberi perustettiin vuonna 1958, joka oli suurta teollistumisen aikaa niin Italiassa kun kaikkialla Euroopassa. Yritys uskoi vahvasti tutkimustyöhön ja suunnitteluun ja vakuuttui siitä, että maatalouden ruiskutuksissa on parantamisen varaa. Asiakkailta saatujen palautteiden pohjalta aloitettiin laippakiinnitteisten, suoraan traktorin vakiovoimanulosottoon liitettävien pumppujen sekä teollisuuden kalvopumppujen valmistus. Annovi Reverberi -tuotemerkki tuli nopeasti tunnetuksi kaikkialla Euroopassa ja menestys mahdollisti uusien tuotteiden ja markkinoiden tutkimuksen ja kehityksen. Teollisuuden mäntäpumput lisättiin tuotevalikoimaan 1980-luvun lopulla ja muutama vuosi myöhemmin AR toi markkinoille uuden korkeapainepesurin. Annovi Reverberin menestys perustuu korkeaan tekniseen osaamiseen, hyvään asiakaspalveluun, maailmanlaajuiseen tuotantoon ja jakeluun. Kaksi keskeistä asiaa erottaa Annovi Reverberin muista kalvopumppuvalmistajista: korkeapainepesurit ja teollisuuden mäntäpumput. AR on suurin yksityinen mäntäpumppujen valmistaja koko maailmassa. Tuotevalikoima kattaa kaikki kolme tuoteryhmää: kalvo- ja mäntäpumput sekä korkeapainepesurit.

AR 280 Tuotto Bar Tehontarve RPM

282 l/min 20 12,9 HP/kW 550

Kalvopumput Annovin kalvopumppuja käytetään ruiskutuksiin ja nestemäisten lannoitteiden levitykseen. • Pumput on vuorattu muovilla. • Kampiakselin mekanismissa on vakiona tarkistettava öljysäiliö. • Varmuusventtiilit ja paineakut ovat myös vakiovarusteena kalvopumpuissa. • Myös galvanoidut mutterit ja kiinnitysholkit vakiona. • Lisävarusteena saatavana Nitriinistä valmistetut VITON, Desmopan ja HPDS kalvot.

AR 202 Tuotto Bar Tehontarve RPM

4

20 l/min 20 0,7 HP/kW 650

4

AR 560 Tuotto Bar Tehontarve RPM

560 l/min 20 25,8 HP/kW 550


Mäntäpumput Korkeapaineiset mäntäpumput on suunniteltu erilaisiin pesutarkoituksiin. • Mäntäpumppujen rungot on painevalettu ja tunnuksenomaista ovat kierteiset messinkipäät ja mittalasit takapanelissa. • Kestävyyttä ja pitkää käyttöikää parantavat erityiset männät, jotka on valmistettu kiinteästä keraamisesta aineesta. • Erityisen tarkat jäähdytysjärjestelmät takaavat riittävän jäähdytyksen. • Normaalia suuremmat kartionmuotoiset rullalaakerit sekä tukevat kannattimet varmistavat tarkan kohdistumisen sekä pitkän käyttöiän. • Erityisvalmisteiset Ultra-Form-venttiilit lisäävät osaltaan käyttöikää. Vahvuutta lisäävät erityisvalmisteiset, normaalia suuremmat alumiinista valmistetut kaksiosaiset kiertokanget. • Näitä mäntäpumppuja saa vaihdelaatikolla, suora- tai hihnakäytöllä, 24 mm:n kiinteällä akselilla.

XW 30.20 Tuotto Bar Tehontarve RPM

30 l/min 250 10 1450

UUTUUS! Saatavana myös RAVELin moottorilla

Mäntäpumppu-uutuus ruostumattomasta teräksestä • XWL 42.15-SS on valmistettu lujasta 316L ruostumattomasta teräksestä, joka mahdollistaa pitkän käyttöiän • Pultit ovat 304L ruostumatonta terästä • Männän keraaminen pinnoitus mahdollistaa paremman kestävyyden ja kimmoisuuden. • Kampikammio on painevaimennettu, jäähdytetty ja ruostesuojattu. Molemmilla puolilla, sekä takaosassa on öljysilmät • SKF kartiorullalaakerit mahdollistavat suuren kuormituksen, tasaisen toimintalämmön ja pidentävät pumpun käyttöikää • Venttiilit, pesä ja jousisto ruostumattomasta teräksestä • Vitontiivisteet ja öljytiivisteet ovat kolmoishuulitiivisteitä • Kannenkiinnityspultit ruostumattomasta erikoisteräksestä • Yksiosaiset liitännät takaavat pienemmät virtausvastukset ja näin pidentävät pumpun käyttöikää.

UUTUUS!

XWL 42.15-SS Tuotto 42 l/min Bar 150 Tehontarve 11,8 RPM 1450 Öljytilavuus 0,96 l Pumpattavan aineen max. lämpötila 71 C Sisääntuloyhde ¾” Ulostuloyhde 3/8” Lisävarusteena ruostumattomasta teräksestä valmistettu paineensäädin VR SS: tuotto 45 l/min, Bar 200

XWL 42.15-SS -pumpun ominaisuuksia:

Tiiviiksi hiotut, keraamiset männät suojaavat kulumiselta ja lisäävät käyttöikää

Vahva ja tiivis alumiinirunko, sekä uudenlainen pinnoite, joka suojaa pumppua entistä paremmin

XWL 42.14 Tuotto Bar Tehontarve RPM

42 l/min 150 11,8 1450

Pronssinen kiertokanki

Korkealaatuiset laakerit Aisi 316L Ruostumaton teräs

Sisään- ja ulostuloventtiilit hyvin esillä, mikä helpottaa huoltotoimenpiteitä

5


Spraying Systemsin ruiskutuksen analysointi- ja tutkimuspalvelut Edistynyttä ruiskutusteknologiaa konsultoinnin, prototyyppien ja testauksen kautta Maailman suurimmalla suutinvalmistajalla, Spraying Systems Co:lla, on myös mittava tutkimus- ja analysointiosasto, jolla on käytössään alan ajanmukaisin laitteisto ja laboratorio. Analysointi- ja tutkimusosasto tekee erilaisia suuttimien toimintatestejä, prototyyppien testausta, laadunvarmistustestejä ja suunnittelee uusia suutinprototyyppejä. Testien tulosten avulla asiakkaat voivat parantaa nykyisten ruiskutusjärjestelmiensä tehokkuutta ja kehittää ratkaisuja uusiin sovelluksiin. Ruiskutuksen analysointi vähentää hukkaa, pienentää kunnossapito- ja käyttökustannuksia. Tavallisimpia syitä, miksi ruiskutuksen analysointia ja testausta tarvitaan: • laatuongelmat, joiden syynä on ruiskutusjärjestelmän huono toimivuus • halu etsiä parempaa tehokkuutta ja pienempiä kustannuksia ruiskutusjärjestelmän optimoinnilla • halu etsiä uusia tapoja ruiskuttaa uuden tuotteen tai tuotantoprosessin kehittelyn osana Spraying Systems Co:n analysointi- ja tutkimuspalvelut toimittavat nopeita ratkaisuja todellisiin valmistuksellisiin haasteisiin, laboratoriosta teolliseen tuotantoon. Tarkkaa ruiskutusta vaativat toiminnot hyötyvät tyypillisesti eniten analysointipalveluista. Tyypillisiä toimeksiantajia ovat esim. kemian-, elintarvike-, lääke-, paperi- ja selluteollisuus, jotka työskentelevät monimutkaisten pinnoitus-, suihkukuivaus, kaasunjäähdytys- ja merkintäsovellusten parissa. Jos ruiskutus vaatii erittäin suurta täsmällisyyttä, hylkymäärä on suuri, kunnossapitoaika pitkä tai kustannukset nousevat jatkuvasti, voimme auttaa. Kerro meille ongelmasi ja haemme ratkaisun selvittämällä ongelman syyn, kuten olemme tehneet jo monille muillekin asiakkaille.

Ruiskutusjärjestelmien hienosäätö Asiakkaat usein yllättyvät tutkimustuloksistamme ja ilahtuvat potentiaalisista säästöistä, jotka saadaan jo vain ruiskutusparametreja säätämällä tai vaihtamalla paremmin toimivaan suutinmalliin. Eräässä sovellutuksessa esimerkiksi osoitettiin, että vaihto korkeapainesuuttimista paineilmahajoitteisiin suuttimiin sai aikaan paremman tuloksen, vähemmän hylkyä sekä halvemmat käyttökustannukset pienemmän käyttöpaineen vuoksi, jolloin huoltokustannuksiltaan kalliita korkeapainepumppuja ei enää tarvinnut käyttää. Lisäksi paineilmahajoitteisten suuttimien käyttöikä oli pidempi. Suuttimien vaihdolla säästettiin 12.500 EUR kuukaudessa ja 150.000 EUR vuodessa.

Täydelliset ruiskutuksen testauslaboratoriot menestyksellisten ratkaisujen takana Käytäntö on monesti eri asia kuin teoria. Tehokkain tapa ratkaista ruiskutusongelmat, optimoida järjestelmän toiminta tai löytää uusia tapoja ruiskuttaa, on testata ruiskutusjärjestelmän ominaisuudet kokeellisesti eri suuttimilla erilaisissa olosuhteissa. Teoriaa täydennetään testaamalla ruiskutusominaisuuksia todellisilla käyttöparametreilla. Todellisten olosuhteiden toistoa varten laboratorioissa on investoitu erikoisinstrumentteihin ja ohjelmistoihin. Spraying Systems Co:lla on teollisuuden kehittyneimmät ruiskutuksen testauslaboratoriot täynnä viimeisintä teknologiaa. Nyt näiden laboratorioiden kokenut henkilökunta on myös Sinun käytössäsi.

Teoriasta käytäntöön Jos sovellutuksesi vaatii jotain normaalista poikkeavaa, olemme oikea paikka ottaa yhteyttä. Asiakkaamme haastavat meidät jatkuvasti löytämään uusia ja tehokkaampia tapoja ruiskuttaa. Lähes 80 % projekteistamme on prototyyppien suunnittelua, räätälöityä valmistusta ja teorian todennusta. Viime aikoina olemme työskennelleet mm. seuraavanlaisten projektien parissa: • Säädettävän suihkuputken suunnittelu sovellukseen, jossa sumuuntumista vähentämällä saadaan aikaan tasainen peitto ja saavutetaan suurempi tuotanto • Ruiskutusmenetelmän kehitys palontorjuntanesteiden lisäämiseksi kankaaseen • Erikoissuuttimen kehitys vahvojen happoliuosten ruiskutukseen optisen teollisuuden pinnoitussovelluksessa • Erikoissuuttimen kehitys huokoisten mikropartikkeleiden ruiskutukseen lääketeollisuudessa

6


Teknisissä laitteissa pumput ovat toiseksi eniten valmistettuja komponentteja maailmassa, sähkömoottoreita valmistetaan eniten. Tarkkaa lukua tietämättä voisi olettaa, että pumppuja on valmistettu kymmeniä miljoonia. Näistä suurinta osaa edustavat keskipakopumput. Nämä puolestaan jakautuvat omiin ryhmiinsä: uppopumput, standardi-, ja itseimevät keskipakopumput. Tässä artikkelin aiheena ovat itseimevät keskipakopumput.

Itseimevä keskipakopumppu ja sen toiminta

K

eskipakopumput itsessään ovat jo vanha keksintö, mutta ensimmäisen itseimevän keskipakopumpun maailmassa valmisti amerikkalainen yhtiö Gorman-Rupp vuonna 1933. Tämän jälkeen maailmalle on pikku hiljaa alkanut vakiintua ajatus kuiva-asenteisista pumpuista, jotka pystyvät imemään useiden metrien syvyydestä nesteen ja syöttämään sen useiden kymmenien metrien korkeuteen. Kuiva-asenteisuuden suurimpana etuna voidaan ajatella huollon helppoutta. Pumppua ei tarvitse nostaa mistään eikä sitä tarvitse irrottaa putkilinjastosta. Silloinkin, kun pumppu menee tukkoon, ainoastaan huoltoluukku avataan ja tukos otetaan pois. Viat voidaan havaita helpommin pumpun ollessa nähtävillä, jolloin sitä pystyy vilkaisemaan ohi kulkiessaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että puhumme mekaanisesta laitteesta, missä on kuluvia osia, siksi huolto on myös välttämätöntä.

Keskipakoisvoima Keskipakopumppujen toiminta perustuu keskipakoisvoimaan, jonka aikaansaa juoksupyörän pyörimisliike. Vaikka keskipakovoima ei ole todellinen olemassa oleva voima, sitä käytetään laskennan helpottamiseksi. Kaava sille on: Fc=mv2/r, missä Fc = keskipakoisvoima, m = massa, v = nopeus, r = säde Keskipakovoima kuvaa voimaa, joka pyörivässä liikkeessä ”pakottaa” esinettä jatkamaan suoraan ympyrän kehän tangentin suuntaisesti. Esimerkiksi kun auto ajaa liian kovalla nopeudella mutkaan, se lähtee jatkamaan matkaansa suoraan, vaikka kuljettaja yrittää kääntää rattia. Mitä enemmän massaa tai nopeutta on, sitä suurempi keskipakoisvoima kehittyy. Mitä lähempänä keskipistettä esine on, sitä suurempi voima sillä on.

Itseimevyys Itseimevä keskipakopumppu ei toimi samalla tavalla kuin imuri, vaan se tekee alipaineen pumpun pesään ja vallitseva ilmanpaine työntää nesteen putkistoa pitkin pumpulle. Tämän takia pumpun mitoitusta ja sijoitusta varten on otettava huomioon fysiikan lait. Siksi aina tulee tehdä N.P.S.H-laskelma (Net Positive Suction Head), ennen kuin sijoittaa pumpun uuteen kohteeseen. N.P.S.H-laskussa otetaan huomioon pumpun asennuspaikka merenpinnasta, pumpattavan nesteen lämpötila, staattinen nostokorkeus ja imuputkiston tuottamat häviöt. Näiden vähennysten jälkeen saadaan N.P.S.Ha-luku, mistä vähennetään pumpun sisäinen häviö, N.P.S.Hr-luku. Jos tämä jälkeinen erotus jää positiiviseksi, systeemi toimii, jos se on negatiivinen, systeemi ei toimi.

Itseimevä pumppu on helppo huoltaa. Huollon voi tehdä helposti paikan päällä. Kuvassa Gorman-Rupp T3A61S itseimevä keskipakopumppu purettuna.

Itseimeväpumppu on asennettu kuivalle maalle ja se imee kaivosta nesteen.

Partikkelin käsittelykyky Yleisesti partikkelin käsittelykyvyllä tarkoitetaan sitä, minkä suuruinen on halkaisijaltaan se partikkeli, mikä vielä voi mennä juoksupyörän läpi. Kun on kyse itseimevästä ja itseilmaavasta keskipakopumpusta, tulee ilmoitetun partikkelin läpäistä myös ilmauskanavat, jottei pumppu mene tukkoon.

Kuvassa GormanRupp T4A61S itseimevä keskipakopumppu.

Kavitaatio Kavitaatio on yksi tunnetuimpia ongelmia pumpuissa, mutta mitä se oikeastaan on? Tarkastellaan aluksi hieman nesteen ominaisuuksia. Kun esim. vesi on kotona avoimessa kattilassa, se alkaa kiehua 100°C. Tässä paine pysyy vakiona ja lämpötila kasvaa. Kun taas ajatellaan pumppausta, niin lämpötila pysyy vakiona ja paine laskee. Jokaisella nesteellä on tietty lämpötila tietyssä paineessa, missä se alkaa kiehua. Mitä alhaisempi paine on, sitä alhaisempi kiehumispiste on. Kavitaatiossa neste on päässyt höyrystymään ns. kylmäkiehuntana ja ilmakuplat räjähtelevät aiheuttaen suuria paineiskuja ja kovaa paikallista kuumenemista. Paineen alenemista aiheuttaa esimerkiksi suuret virtausnopeudet. Pumppauksessa on tärkeää tarkastella seuraavia asioita jos epäilee kavitaatiota: 1) Liian suuri imukorkeus Pystyäkseen pumppaamaan syvältä pumpun tulee tuottaa suurempi alipaine. 2) Liian tiukka imuputki Pystyäkseen pumppaamaan tilavuusvirraltaan saman määrän nestettä pienemmässä putkessa, tulee virtausnopeuden kasvaa. Tämä aiheuttaa paineen alenemista. 3) Tukkeutunut imusuodatin Imupuolella ei pääsääntöisesti pidetä suodatinta, vaan valikoidaan pumppu sen mukaan, miten se pystyy käsittelemään riittävän suuret partikkelit. Jos on vielä tarvetta suodattimelle, niin yleensä lisätään se imuputken päähän. Suodattimen tukkeutuessa pumppu tekee suuremman alipaineen yrittäessään imeä nestettä. 4) Tukkeutunut imuputki Imuputken mutkaan on saattanut jäädä esim. jokin puupalikka aiheuttaen tukoksen. 5) Liian viskoottinen neste Nesteen ollessa hyvin tahmeaa, pumpun tulee tehdä suurempi alipaine nostaakseen nesteen ylös.

Shakkitehtävä: Matti kahdella siirrolla. Ratkaisu takasivulla. 8

7

6

5

4

3

2 Kun havaitaan pumpun juoksupyörän siiven juuressa kulumisjälkiä, on kyse imupuolen kavitaatiosta. Jälkien ollessa siipien kärjissä, on kyse painepuolen kavitaatiosta.

1 a

b

c

d

e

f

g

h

Tekijä: Martin R.Gröning, alkuperäinen julkaisu: Helsingin Sanomat 1929

7


Tekniset Uutiset Julkaisija: S.G. Nieminen Oy PL 15, 02631 Espoo Puh. (09) 502 811 Fax (09) 502 2030 Päätoimittaja: Ville Lehtosuo Toimitus: Ville Lehtosuo, Helena Peltola Taitto: Helena Peltola Kuvat: Helena Peltola, SGN:n arkisto

Bearcat 660 WideTrack Turbo 2006 SGN Groupiin kuuluva Sumeko Oy maahantuo vapaa-ajan merkkituotteita, mm. Arctic Cat -moottorikelkkoja. Alkavalle kelkkakaudelle yksi Arctic Catin uutuuksista on urheilullinen hyötykelkka Bearcat 660 WideTrack Turbo. Tulevalle kelkkailukaudelle yksi Arctic Catin suurimmista uutuuksista on Bearcat 660 WideTrack Turbo. Uusi Bearcat avaa kokonaan uuden luokan kelkkamallistoon. Kyseessä on urheilullinen hyötykelkka. Väkevänä työkelkkana tunnetun Bearcat 660 WideTrackin pohjalta kehitetty uutuus on monikäyttöisyydeltään aivan omaa luokkaansa.

Kelkkailu on mukavaa ja miellyttävää vaikeimmillakin laduilla Kelkan sydämenä on 660-kuutioinen 3-sylinterinen nelitahtimoottori. Moottori on piristetty turboahtimella, joka tekee siitä yli tuplasti sisarmalliaan tehokkaamman. 110 hevosvoiman huipputeho ja 120 Nm vääntö tekevät kelkkailun mukavaksi ja miellyttäväksi vaikeimmillakin laduilla. Turbotekniikka on peräisin Touring -malliston huipulta: T660 Turbo Touringista. Kyseisen kelkan ominaisuuksia kehuttiin vuolaasti Tekniikan maailman kelkkatestissä keväällä 2004. Tekniikan maailma kirjoitti numerossaan 02/2004 seuraavaa: ”Turbo Touringin suorituskyvylle annoimme täyden kympin. Tällaista arvosanaa ei kelkkatesteissämme ole esiintynyt missään kategoriassa viime vuosina, mutta nyt se oli pakko antaa.” Nykyaikaisen nelitahtitekniikan avulla myös polttoainetalous asettuu kokonaan toisille lukemille kaksitahtimoottoreihin verrattuna.

Ulkonäkö urheilullinen – kulku vakaata ja miellyttävää Urheilullisuudesta kertovat erityisesti kuomun ja mittariston tyyli. Ulkonäkö on peräisin urheilukelkkojen terävimmältä huipulta, Firecateista. Värityksenä on viileä Sonic Blue. Kelkan alustarakenne poikkeaa ahtamattomasta versiosta eniten liukurunkojen osalta. Turbomallissa liukurungot ovat urheilukelkkojen tapaan yhtenäiset. Näin kulku saadaan entistä vakaammaksi ja miellyttävämmäksi. Leveä ja pitkä, 50 x 396 cm kokoinen telamatto kantaa kelkkaa erinomaisesti syvässäkin lumessa. Suuri tela yhdistettynä tehokkaaseen moottoriin tekeekin Bearcatin vetokyvystä aivan ainutlaatuisen. Vakiovarusteena olevat kahvanlämmittimet ja sähkökäynnistys tekevät jokapäiväisestä kelkkailusta vaivatonta ja mukavaa. Aivan kuten sisarmalleissa Bearcat 660 WideTrack ja Bearcat 570 LongTrack löytyy turbomallistakin irrotettava takaistuin sekä Speedrack-lisävarusteiden kuljetusjärjestelmä. Halutessaan voi Turbomallin käyttömukavuutta parantaa lisävarusteena saatavalla kaukokäynnistystoiminnolla. Pelkkä napin painallus riittää, ja olet valmiina lähtemään uusille urille!

Vastaus shakkitehtävään: Siirto: Lb1! 1. –Kf5/Kd5 tämän jälkeen on seuraavat vaihtoehdot=> 2. –d4/Tg5#

TILAA ILMAISIA ESITTEITÄMME/KALENTERI:

Spraying Systems -suuttimet AutoJet-ruiskutuksen ohjausjärjestelmät Brauer-ilmankuljettimet Annovi Reverberin kalvo- ja mäntäpumput Taskukalenteri vuodelle 2006 (rajattu määrä, toimitetaan joulukuussa) Nimi ____________________________________________________________________________ Yritys ___________________________________ Tehtävä ________________________________ Osoite ___________________________________________________________________________ Sähköposti _________________________________________ Puh. _________________________

Halutessasi esitteitä tai taskukalenterin 2006 faxaa tämä tilauslappu numeroon (09) 502 2030 tai postita se osoitteeseen: S.G.Nieminen Oy, PL 15, 02631 ESPOO tai tilaa sähköpostilla: sgntekniikka@sgn.fi

8

Suuttimet: Jyrki Hukkanen Myynti puh. (09) 502 8229 040 580 7097 jyrki.hukkanen@sgn.fi Suuttimet, materiaalinkäsittely: Päivi Kokemäki Myynti puh. (09) 502 8224, 050 344 8916 paivi.kokemaki@sgn.fi Pumput, suuttimet: Juha Mikkonen Myynti puh. (09) 502 8307 040 583 4751 juha.mikkonen@sgn.fi Ville Lehtosuo Myynti Puh. (09) 502 8220, 040 823 0898 ville.lehtosuo@sgn.fi Pumput: Katri Sundström Myynti puh. (09) 502 8232 katri.sundstrom@sgn.fi Materiaalinkäsittely: Tapio Kekkonen Myynti puh. (09) 502 8222 040 552 7047 tapio.kekkonen@sgn.fi

K = Kuningas D = Kuningatar T = Torni L = Lähetti R = Ratsu _ = Sotilas

Gorman-Rupp Super-T -itseimevät keskipako- ja kalvopumput

S.G. Nieminen Oy/ SGN-tekniikka yhteyshenkilöt

TILAA meiltä taskukalenteri

Jari Tarkiainen Huolto puh. (09) 502 8225 0400 533 706 jari.tarkiainen@sgn.fi SGN-tekniikan sähköposti: sgntekniikka@sgn.fi

vuodelle 2006! Huom! kalentereita on rajoitettu määrä

Osoitelähde: S.G. Nieminen Oy:n asiakasrekisteri, puh. (09) 502 811, PL 15, 02631 Espoo

Sähköposti: sgntekniikka@sgn.fi tai oheisella lomakkeella

www.sgnieminen.fi

Tekniset uutiset 2/2005  
Tekniset uutiset 2/2005