Page 1

Konekaupan

KEVÄT 2018

YKKÖSKETJU


Isoja nostolaiteauroja voi kuljettaa tiellä hinaamalla! Kuvassa on Case Optum ja 6-siipiset iPlough 2500s ISOBUS -aurat.

Kvernelandin auroissa on tinkimätöntä laatu- ja kestävyysajattelua! Kvernelandin aurat tunnetaan kestävistä lämpökäsitellyistä ja kevyistä rungoista. Lämpökäsittelyn avulla teräs muuttuu kestävämmäksi sekä joustavammaksi ja näin ollen kestävän rungon valmistamiseen tarvitaan vähemmän terästä. Tästä syystä Kvernelandin aurat ovat 10-25 % muita auroja kevyempiä. Aurojen runkorakenteet ovat suunniteltu niin, että vetolinja pysyy aina suorassa viilujen leveyksiä säätäessä. Siipien muodon ja leikkauskulman ansiosta viilut leikkautuvat hienosti irti jättäen tasaisen sekä leveän vesivaon. Vetolinjan suoruus ja siipien muoto vaikuttavat oleellisesti vetotehon tarpeeseen ja sitä kautta polttoaineen kulutukseen sekä tietysti kyntöjälkeen. Helpposäätöisillä kyntöauroilla ja oikeilla varusteilla tasaisen kyntöjäljen tekeminen on helppoa ja mukavaa. Tasainen kynnös vähentää kylvömuokkauskertoja sekä tekee paremman kylvöalustan, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän ja satoa saadaan mahdollisesti enemmän. Mallistoista löytyy auroja niin portaattomalla työleveyden säädöllä, kuin portaittain tapin paikkaa muutettavalla työleveyden säädöllä. Kaikki aurat ovat varustettuja automaattisella lehtijousilaukaisulaitteella, jossa on huoltovapaa rakenne. Kverneland-mallistosta löytyy sopiva aura kaiken kokoisille traktoreille ja eri olosuhteisiin. Nostolaitekiinnitteiset paluuaurat ovat 3 - 7-siipisiä ja puolihinattavia paluuauroja löytyy 5 - 12-siipisinä. Laajan auramalliston lisäksi varustevalikoima on laaja, jotta aurat sopivat kaikenlaisiin olosuhteisiin. Tarttuville maille siivet, kuorimet ja esiaurat saa muovisina. Paljon kasvijätteitä sisältäville pelloille au-

2

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

rat voidaan varustaa myös isoilla pyöristetyillä esiauroilla, jolloin kasvijätteet liukuvat esiauran ohitse jouhevasti ilman tukoksia. Näiden lisäksi varustevalikoima sisältää pitkän listan eri kuorimia, leikkureita ja tukipyöriä sekä pakkereita. Kvernelandin auramalliston kehittyneintä kärkeä edustaa iPlough-älyaurat, joissa GPS-paikkatiedolla ja sähköhydrauliikalla viedään kyntöaurojen säätäminen uudelle tasolle. Näiden aurojen säädöt kuten esimerkiksi aurojen kulmat, viilujen leveydet ja kyntösyvyys säädetään helposti ja nopeasti ISOBUS-terminaalilla traktorin hytistä. iPlough-aurat voidaan laittaa säätymään GPS:n avulla, jolloin aurat säätävät viilunleveyttä itsestään leveämmälle tai kapeammalle riippuen siitä kummalla puolella traktorin ajolinja on tavoitellusta A-B ajolinjasta. Näin viiluista saadaan takuuvarmasti luotisuoria.

Tasamaalta kynnettäessä pellon tiivistyminen on vähäisempää, koska traktorissa on mahdollista pitää leveitä renkaita tai paripyöriä eivätkä vesivaossa kulkevat renkaat tiivistä vesivaon pohjaa. On-land kynnössä myös kuljettajan ergonomia on parempaa, koska traktorin renkaat pysyvät poissa vesivaosta myös päisteissä.


Laaja valikoima kärkiä ja pakkereita!

Kverneland-kultivaattorit Kultivaattoreissa on toimintavarma ja huoltovapaa lehtijousilaukaisu. Kultivaattorin piikit pitävät hyvin työsyvyytensä, koska 5 cm piikin nousuun tarvitaan 640 kg voima, mutta mitä korkeammalle piikki nousee, sitä vähemmän siihen tarvitaan voimaa! Näin kultivaattorin runko ja piikit kuormittuvat vähemmän ja kivien ylittäminen tapahtuu jouhevammin. Lämpökäsitelty ja uniikki piikin rakenne mahdollistaa piikin liikkuvan jopa 14 cm sivusuunnassa ennen kuin jotain menee rikki tai vääntyy pysyvästi.

ne sopivat jopa nurmen muokkaamiseen. Työsyvyydeksi sopii 5 - 30 cm, joten tällä onnistuu myös kevyempi kylvömuokkauskin. Kolmelle akseliparille sijoitetut piikit sekä 27 cm:n piikkiväli varmistavat erittäin tehokkaan kasvinjätteiden sekoituksen. Peruskultivaattori on monipuolisesti varusteltavissa erilaisten jälkijyrävaihtoehtojen sekä koneen eteen tulevien leikkaavien tai sekoittavien hydraulisesti säädettävien lautaskiekkorivien avulla.

CLC Pro Classic

CLC Pro Classic -mallit ovat kolmerivisiä nostolaitekiinnitteisiä kultivaattoreita. CLC Pro Classic -mallit perustuvat CLC Pro -malleihin, mutta on varustettu kevyemmällä ja lyhyemmällä jälkimuokkainten kiinnitysrungolla. Pro Classic malli toimii työsyvyyksillä 5 - 30 cm ja työleveysvaihtoehdot ovat puolen metrin välein 3 - 5 metriä.

CTC-kultivaattorilla valmista kylvöalustaa

Hinattavat CTC-mallit ovat tehokkaita ja monipuolisia kultivaattoreita, joiden varusteluvaihtoehtojen ansiosta

Lautaskiekkorivi ennen piikkejä tehostaa multaamista ja vähentää kasvijätteiden aiheuttamia tukkeutumisia

Qualidisc-lautasmuokkaimet Sänkimuokkaus on tärkeä osa kevennettyä viljelyä: se hukuttaa rikkaruohoja ja varisseita viljan siemeniä maaperään, jossa muokkaimen voimakas sekoitus edistää niiden itävyyttä tehokasta myöhempää käsittelyä varten. Oljen tasainen leikkaus edistää hajoamista, mutta on myös avaintekijä siementen itävyydelle. Siksi Kverneland on suunnitellut Qualidisc-lautasmuokkaimen näiden vaatimusten täyttämiseksi, mutta myös tarjoamaan maanviljelijälle monipuolisen koneen, joka on valmis matalaa ja syvempää muokkausta varten. Qualidisc Pro -malleissa on halkaisijaltaan 600 mm olevat lautaset ja 2-15 cm työsyvyys. Edullisemmissa Qualidisc Farmer -malleissa lautaskiekot ovat 520 mm, jolloin työsyvyys on myös hiukan Pro-mallia matalampi, 2-10 cm.

Mallistoon kuuluu kiinteärunkoisia ja taittuvarunkoisia nostolaitekiinnitteisiä malleja sekä hinattavia versioita aina 7 metriin saakka.

Kysy tarjous 5 metriä leveästä, hinattavasta, etuladalla varustetusta Qualidisc Farmer DEMO -koneestamme!

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

3


CL GEOspread 1300 Kverneland GEOSPREAD -pintalevittimien lohko-ohjaus GEOCONTROL-ohjelmalla mahdollistaa tehollisen työleveyden kaventamisen myös keskeltä ulospäin.

13 550 € Suositushinta 15 392 €

Täsmäohjauksella tarkkuutta Kverneland-pintalevittimien ydin on ainutlaatuinen CentreFlow-levityslautanen: ei lannoitteen hajoamista ja pölyämistä, tarkka ja tasainen levityskuvio, 8 levityssiipeä, limitys sekä pieni tuulivaikutus.

rata kahta näkymää samanaikaisesti, eli joko kahta eri työkonetta, karttaa, tai esimerkiksi kameraa. GEOCONTROL-karttaohjelmalla hallitset työkoneen lohko-ohjauksen sekä ajouraopastuksen, oli kyseessä sitten lannoitteen levitys, kasvinsuojeluruiskutus, kylvö, niittomurskaus tai karhotus. Ohjainta voidaan käyttää myös pelkkänä ajouraopastimena, kun käytetään työkonetta mikä ei ISOBUS-väylään ole kytkettävissä.

Tähän kun lisätään vaakajärjestelmä, kaksi karamoottoria per levityslautanen ja GPS-avustettu lohko-ohjaus, ollaan Kverneland-pintalevittimellä valmis todella tarkkaan levitykseen. Käyttämällä automaattisesti ohjattavaa levitintä muutetaan työleveyttä 2 metrin lohkoissa koko työleveyden matkalla. Levityslautasia pyöritetään aina nivelakselilla, jolloin niiden pyörimisnopeus pysyy vakiona, hydrauliikkaa tarvitaan ainoastaan reunalevittimen hallintaan. Kun levityksen aikana myös syöttömäärä ohjataan automatiikan avulla, voi kuljettava keskittyä ajamiseen; levitin mittaa ja kalibroi ja ohjaa levitysmäärän vaaka-anturien, referenssianturin ja karamoottorien yhteispelillä. Levityksen tarkkuutta lisäämällä päästään huomattaviin säästöihin lannoitekuluissa; lohkoista ja levitettävistä määristä riippuen säästöä saadaan 5-15 %! Kverneland IsoMatch Tellus Pro ja GO ISOBUS -ohjaimet sopivat kaikkiin tarpeisiin. Tellus Pro -ohjaimella voit seu-

CentreFlow-levitysjärjestelmässä on kahdeksan levityssiipeä per lautanen, yhdessä vakiona pysyvän pyörimisnopeuden kanssa saadaan tasainen levitys ja lannoiterakeita käsitellään hellävaraisemmin.

4

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018


Jokainen litra merkitsee

Ruiskun toimintojen ohjaukseen uusi IsoMatch Grip, kaikki toiminnot käden ulottuvilla.

Kvernelandin laajasta kasvinsuojeluruiskuvalikoimasta löydät niin hinattavat kuin nostolaitemallit. Säiliökokoja on saatavilla 800 litrasta 6000 litraan, puomistoja 12 metristä aina 45 metriin saakka, materiaalina joko alumiini tai teräs. Ruiskujen ohjaus käy joko ISOBUS-ohjaimella tai erillisellä FMC-ruiskutustietokoneella. Yhdessä Kverneland IsoMatch Tellus -ohjaimen ja GEOCONTROL-sovelluksen sekä GPS-antennin kanssa on Kverneland-ruisku valmis tarkkaan ruiskutukseen, joko käyttämällä lohko-ohjausta tai määräsäätökarttaa.

Kverneland iXter A- ja B-malleihin tukeva ja selkeälinjainen HOSA-alumiinipuomisto.

Automaattinen linjaston esitäyttö ja huuhtelu

Ennen kuin ruiskutus aloitetaan, linjastot täytetään suuttimille saakka. Näin ollaan valmiina ruiskuttamaan koko työleveydeltä heti aloituksesta alkaen. Jos ruiskutus keskeytyy, voidaan puomi huuhdella puhdasvesisäiliöstä otetulla puhtaalla vedellä. Kaikki tämä voidaan automatisoida käytettäväksi suoraan ohjaimelta valitsemalla joko iXclean Comfort tai iXclean Pro. Pro-versiossa lisäksi myös koko ruiskun kolmivaiheinen pesuohjelma.

iXflow-ruiskutuslinjaston kiertotoiminto

iXflow on Kvernelandin ruiskulinjaston kiertotoimintojärjestelmä pneumaattisella suuttimien ohjauksella, ja se on saatavilla hinattaviin iXtrack-malleihin. Ruiskutuksen aikana kutakin suutinlohkoa täytetään sen molemmista päistä, ruiskutuksen ollessa kytkettynä pois päältä kiertää neste takaisin pääsäiliöön.

iXtra-etusäiliöllä lisää kapasiteettia.

iXflow hyötyjä:

• nopeampi reagointi paineilmakäyttöisillä suuttimilla -jatkuva virtaus • ruiskutuslinjastoja syötetään molemmista päistä

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

5


Tanskassa U-drill-kylvökoneita myydään 50 kpl vuosivauhtia!

Kaikki säädöt tehdään hallintalaitteella. Syöttölaitteen syötön hallinta voidaan ulkoistaa GPS-toiminnon ansiosta. Kaiken kokoisten siemenien kylvö onnistuu 5 eri syöttörullan ansiosta.

Kverneland u-drill kylvökoneet Tehokkuus ja tarkkuus

Tämän kylvökoneen suunnittelussa on tähdätty mahdollisimman pieneen ominaispainoon, maan tiivistymiseen sekä alhaiseen vetotehon tarpeeseen. U- drill tarjoaa korkeaa suorituskykyä sekä käyttömukavuutta jopa kovilla 18 km/h ajonopeuksilla. Kverneland u-drill-kylvökoneissa yhdistyvät korkea kapasiteetti, helppo säätäminen ja siementen täydellinen sijoittaminen.

Käytettävyys

Kylvö- ja muokkaussyvyys sekä vannaspaine säädetään nopeasti ja helposti hallintalaitteella, jolloin voidaan reagoida nopeasti koneen säätöihin maalajien, kylvettävien kasvien ja olosuhteiden muuttuessa. Aikaa säästyy myös nopean kiertokokeen tekemisen sekä kiertokoemuistipaikkojen ansiosta.

Pellonpinnan tasoittaminen ja kylvöalustan viimeistely

Parhaimman ja tasalaatuisen kylvöalustan valmistelun aloittaa etupakkeri, joka tasaa maata, murustaa suurimpia kokkareita sekä vakauttaa kylvökoneen kulkua, mikä puolestaan mahdollistaa tarkan muokkaus- ja kylvösyvyyden. Etupakkerin pyörien halkaisija on 800 mm ja se nousee päisteissä ylös hydraulisesti. Sen voi jättää yläasentoon, jos sitä ei tarvita. Etupakkerin jälkeen kaksirivinen koko työleveydeltä muokkaava lautasmuokkain käsittelee pellonpinnan tasaiseksi ja tasalaatuiseksi kylvöalustaksi. Lautasmuokkaimen kiekot ovat kartion malliset eikä kuperat, jolloin niiden aggressiivisuus ei muutu kiekkojen kuluessa. Lautasmuokkaimen muokkaama maa tiivistetään leveällä off-set-takapyöräpakkerilla ennen kylvöä. Näin kylvösyvyydet ovat jokaisella kylvövantaalla samat ja näin siemenen sekä maaperän välinen kosketus takaa erinomaisen

6

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

kapillaarisen toiminnan. Takapyöräpakkerin pyörien halkaisija on 900 mm, jolloin pyörät rullaavat hyvin vaatien vähemmän vetotehoa.

Kylvösyvyys on täsmälleen sama kaikilla vantailla

Kylvövantaat ovat koko kylvökoneen tärkein osa-alue. Kylvövantaiden teräskiekkojen kapea profiili ja off-set-asettelu leikkaa ja sulkee kylvövaon oikeaoppisesti. Suuren vannaspaineen (100 kg) ja kapean kaksoiskiekkojen välisen kulman ansiosta vannas pitää työsyvyytensä. Kylvörivi tiivistetään täsmällisesti juuri jyvän päältä pyöreäprofiilisella tiivistyspyörällä, jolloin maakontakti on optimaalinen. Kylvös viimeistellään jälkiäkeellä. S-muotoiset tai suorat sormiharat varmistavat siementen optimaalisen peittämisen. Kun jälkiharalla on oma runko, niiden aggressiivisuutta on mahdollista säätää helposti ja nopeasti kahdella veivillä.

Apulannan sijoitus kylvövantaiden tai lautasmuokkaimen kautta!

Laaja valikoima lisävarusteita!

Kysy tarjous 6 metriä leveästä DEMO-koneestamme Kverneland-jälleenmyyjältäsi!


FXF-kesantomurskain on taittuva, kahden roottorin isokammioinen urakointikone, kääntyvillä tukipyörillä. Roottorin kierrosluku 2050 r/min, teränopeus 57 m/s.

Kesantomurskaimet lisääntyvät taas Kverneland-kesantomurskaimissa roottorin kierrosluku, terän leikkausnopeus sekä terien määrä työleveysmetriä kohden kertoo perustekijät laitteen suorituskyvystä. Jos roottorin kierrosluku on esimerkiksi 400 r/min korkeampi kuin yleensä, ero on merkittävä rakenteissa, roottorin tasapainotuksessa ja laakereissa. Näin myös paino on oltava massiivisempi. Kouruterä tekee erinomaisen leikkuujäljen ja murskaustuloksen. Terä katkoo kasvimassaa mukaansa aggressiivisesti, joten myös imuvaikutus ja tehontarve ovat selkeästi Y-terää suurempia. Kammion sisäpuolisilla vastaterillä ja lisäpellityksillä parannetaan silppua ja jatketaan koneen käyttöikää. FRO eteen tai taakse, FHP250Plus pientareelle, FXZ kovaan käyttöön ja FXF urakointiin.

Kvernelandpaalisilppurit 852 - 853 - 856 Kverneland-paalisilppurit soveltuvat sekä kuivitukseen että ruokintaan. Uusi puhallustorvi mahdollistaa oljen puhaltamisen jopa 20 metriin saakka. Yleensä koneet varustellaan pyörivällä puhallustorvella, joka mahdollistaa kuivikkeen levittämisen myös haastavimmissakin karjasuojissa, koska puhallustorvi pyörii 310 astetta ja torven kulmaa säädetään sähköisesti. Kverneland-paalisilppureissa on 2-nopeuksinen vaihteisto. Alhainen nopeus on käytössä ruokinnassa ilman liiallista puhallusta ja korkea nopeus oljen puhallukseen esimerkiksi kuivituksessa. Paalisilppurimalleissa 852 ja 853 on yksittäinen rumpu ja vastaterä, jossa on uusi terien vinokiinnitys. Leikkaavat terät ohittavat vastaterän eri puolilta saaden aikaan tasaisen materiaalivirtauksen heittopyörälle. Suurimmassa, 856-mallissa on kaksoisrumpu, samalla vinoteräkiinnityksellä. Silppureihin voidaan nostaa kaksi pyöröpaalia samaan aikaan tai vaihtoehtoisesti voi käyttää itselastaustoimintoa kantti- sekä pyöröpaalien lastauksessa. Säiliön tilavuudet ovat mallista riippuen 2, 3 ja 6 kuutiota ja lastauskapasiteetit 800, 1700 ja 3000 kg. Suurimpaan 856-malliin mahtuu siis käytännössä 3 pyörö- tai kanttipaalia, viimeinen portin päälle.

FHP250 Plus-piennarmurskain kallistuu 65 alaspäin ja 90 ylöspäin. Leikkuupään vasen reuna on sivusiirron ääriasennossaan 120 cm kolmipistesovitteen keskilinjasta. Sietää 150 hp, teriä 32 kpl.

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

7


Kverneland 5087MN tuo niittomurskaimen metrihinnan uusille lukemille. Kone painaa vain 1920 kg, jolloin se sopii tilan kakkostraktorillekin tehoniittoon.

Optimoitu niitto tuo lisäsatoja Kverneland on valmistanut niittopalkin itse yli 27 vuotta. Erikoismuotoilluissa hammasrattaissa on otettu huomioon palkin joustaminen rankoissa työolosuhteissa.

Kverneland käyttää niittopalkeissaan pyöreitä lautasia, jotka toimivat pohjolan haastavissa olosuhteissa parhaiten. Kasvustoa sekoittavaa turbulenssia on vähemmän ja vieraiden esineiden aiheuttamaa iskukuormitusriskiä ei ole. Lapputerä yhdessä uusien 60 mm jalasten kanssa saa aikaan riittävän, yli 80 mm niittokorkeuden ja parhaimman niittojäljen. Niiton jälkeen kasvu jatkuu kohisten ja seuraava sato on selkeästi parempi. Niittopalkki on hitsattu roboteilla kahdesta u-profiilista vastakkain jäykäksi. Vasta hitsauksen jälkeen palkkiin CNC-koneistetaan reiät akseleille. Voimansiirrossa käytetään vain suuria hammasrattaita, joissa on aina kaksi hammasparia kerralla kosketuksissa toisiinsa, joten palkki on hiljainen ja voimakas. Niittopalkissa on poikkeuksellisen paljon tilaa voiteluöljylle, jottei palkki kuumene. Näin voitelu pelaa aina, ja öljyn vaihtoväli on erityisen pitkä. Niittomurskaimissa on terässormiversioissa puolikiinteät Semi Swing -sormet, jotka ovat murskatessa kiinteänä. Murskaus on tehokas ja esteen tullen sormet väistävät, eikä sorminivelet kulu. Myös laajalevityssiipiä kysytään,

8

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

jotta niitetty ja murskattu heinä saataisiin pöyheäksi ja nopeimmin kuivaksi. Myös pelkkiä niittokoneita käytetään rehunteossa. Niittokone on edullisempi, ajaminen halvempaa ja kuluvia osia on vähemmän. Pelkässä niitossa karhottaminen on välttämätöntä ja pöyhimisen merkitys korostuu. Jatkossa kovimmat kehitysaskeleet ovat lohko-ohjaus GEOMOW sekä neljän tukivarren kevennys, Race Suspension.

Race Car Suspension, neljän tukivarren ripustus, mullistaa koko nostolaitekiinnitteisten niittomurskainten kevennyksen. Sivusiirto on 400 mm (Vario-mallit), liikevara pystysuunnassa 700 mm ja kallistusvara 30 astetta.


9590 Pro on suosituin kaksiroottorinen karhotin.

8452 on yleisin pöyhin, työleveys 5,2 m. Siinä on reunapöyhintävarustus ja roottorin kulman säätö eri tyyppisten kasvustojen pöyhimistä silmällä pitäen.

Pöyhimisellä optimoidaan rehuntekoa Pöyhimien kysyntä kasvaa, koska rehunteossa halutaan pienentää sääriskiä ja parantaa laatua. Myös laadukkaan kuivaheinän tuottaminen myyntiin lisääntyy, jolloin laadun parantamista haetaan pöyhinnän avulla. Heinä pöyhitään sen mukaan, mihin käyttöön se menee. Rehua pöyhitään aika reippaasti, jotta se kuivuu. Kuivaheinää tulee vain kääntää hellävaraisesti varisemistappioiden minimoimiseksi. Käsittelytapa määritellään pöyhimen roottorikulmaa muuttamalla. Täydellisyyttä tavoittelevalle on lisäksi piikkikulman säätömahdollisuus kolmionmallisten säätöpalojen avulla. Kvernelandin pöyhimissä käytetään symmetristä piikkiparia, jolloin ylempi piikki poimii päällä olevan kuivemman ja alempi pohjalla olevan kosteamman kasvuston. Piikkeihin kohdistuva rasitus on keskenään samansuuruinen, jotta piikkien käyttöikä voidaan optimoida. Symmetrinen piikkipari on varaosia ostavalle helpotus, kun piikkien kätisyydellä ei ole merkitystä.

Piikkivarsi on muotoon prässättyä neliöprofiilia, jotta piikkipari pysyy tukevasti paikoillaan. Sisäpuolinen piikki nostaa pohjalla olevan kosteamman, ulompi päällä olevan kuivemman kasvuston.

ProLine-malleissa on huoltovapaa karhotinkeskiö. Varren voi vaihtaa vartissa, jos törmäysvaurio uhkaa hidastaa työntekoa. Vaihteisto on laakeroitu neljällä laakerilla ja voitelu on öljykylvyssä.

Karhotuksessa tehokkuus ja puhtaus ennen kaikkea Karhotustehon keskeisimmät tekijät perustuvat piikkien rakenteeseen, karhotusvarsiin ja roottorin ripustuksiin. DUO-ratkaisussa karhottimen piikit ovat kahdessa rivissä, jotta jokaisen piikin mukaansa poimima kasvimassa olisi mahdollisimman suuri. Piikki etenee kasvustoa vastaan kulmassa, jossa korret ja lehdet pyrkivät nousemaan ylöspäin piikkiä pitkin ja karhotus on puhdasta. Taaksepäin taivutettu karhotinvarsi johtaa siihen, että piikkirivi kohtaa suuremman massan karhotettavaa heinää. Tämä mahdollistaa suuremman ajonopeuden. Kun piikkirivistö luovuttaa siirtämänsä heinämassan karholle, taaksepäin taivutettu karhotinvarsi kääntyy ylös ja luovutus karholle tapahtuu nopeammin. Näin karho on parempi ja korjuukoneella saadaan parempi teho. TerraLink Quatro sallii roottorin poikittaisvarren kiertymisen, jolloin roottori mukautuu kaikkiin suuntiin maan pinnanmuotojen mukaan. Näin karhotus on tarkka.

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

9


Potilan Masterit ovat keskiraskaita joustopiikkiäkeitä ja ne toimivat kaikilla maalajeilla. Niissä on piikkiakseleita 8 kpl ja piikkiväli on 8 cm. Työleveysvaihtoehdot ovat 6, 7 ja 8 metriä.

Potilalla yli 50 vuoden kokemus joustopiikkiäkeiden valmistamisesta! Hyvä ja nopea orastuminen edellyttää tasaista ja oikeanlaisella murujakaumalla olevaa kylvöalustaa. Optimaalisen kylvöpohjan tekemiseen tarvitaan äes, joka kulkee vakaasti ja pitää hyvin työsyvyytensä sekä viimeistelee mururakenteen niin, että hienompi maa-aines on pohjalla ja karkeampi pinnalla. Äkeen on oltava myös pitkä ja avara, jotta maa-aineksella ja ennen kaikkea kasvijätteillä on tilaa liikkua äkeen lävitse ilman tukkeutumista.

takaa tarkan työsyvyyden leveiden ja kantavien pyörien kanssa. Muokkaus perustuu tehokkaasti värisevään ja murustavaan Potilan 11 x 45 piikkiin. Järeä pitkärunkoinen 10 x 80 mm etulatajousi murustaa ja tasoittaa tehokkaasti. Laaja valikoima helposti säädettäviä jälkivarusteita eri maalajeille. Työsyvyyden säätö tapahtuu rajoittamalla hydraulisylinterin liikettä mekaanisella säätöpalikalla.

Potila Magnum Plus

Magnum Plus on ensisijaisesti raskaiden savimaiden äes. Siinä on yhdistetty Master Pro- ja Maxer-äkeiden parhaat puolet. Rungossa on 9 piikkiakselia, mikä tekee siitä erittäin avaran ja läpäisevän äkeen. Piikkipaino on markki-

Potilan tehtaalla tehdään äkeitä, joissa piikki ei menetä joustaessaan työsyvyyttään, ja rungot ovat pitkiä, vankkoja sekä avaria. Potilan äkeisiin jälkivarusteet saa monenlaisina yhdistelminä, jolloin kaiken tyyppisille maalajeille saadaan oikeanlainen murujakauma. Jälkivarusteina on saatavilla mm. hydraulisesti tai etuladan kanssa samaan aikaan säätyvä takalata, varpajyrä ja jälkihara sekä näiden yhdistelmiä.

Potila Master

Master on keskiraskas joustopiikkiäes, joka muokkaa tehokkaasti kaikilla maalajeilla. Pitkä 8 piikkiakselin runko

10

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

Potilan Magnum Plus -äkeet ovat raskaan sarjan tehoäkeitä. Niissä on piikkiakseleita 9 kpl ja piikkiväli on 8 cm. Työleveysvaihtoehdot ovat 6, 7, 8, 9, 10 ja 11 metriä.


Kverneland Tiger -äesmalliston äkeissä korkeat runkorakenteet ja neljällä eri akselilinjalla olevat pyörät tekevät rungosta tukevan ja vakaan.

noiden raskaimpia, mikä takaa työsyvyyden säilymisen ja erinomaisen kylvöpohjan kovimmissakin muokkausolosuhteissa. Kantavat 340-renkaat omaavat pienen vierintävastuksen ja pysyvät pinnalla pehmeämmissäkin olosuhteissa. Työsyvyyden säätöä tapahtuu täysin hydraulisesti muistisylinterin kanssa.

Potila-peltojyrät

JH-peltojyrä on ensisijaisesti suunniteltu pellon pinnan tiivistämiseen ja kivien painamiseen maanpinnan tasoon, mutta sillä voi myös rikkoa kevyitä kuorettumia tai perustaa nurmia piensiemenkylvölaitteen kanssa. Jyräämällä varmistetaan kevätviljojen orastuminen ja voidaan helpottaa syysviljojen juurtumista keväällä. Samalla varmistetaan maan kosteuspitoisuuden säilyminen pellossa pitempään kuivina keväinä. Potilan peltojyrissä kiekkojen halkaisija on 49 cm ja peltojyrien työleveydet ovat joko 6,2 tai 8,2 metriä. Lisävarusteena jyriin on saatavilla mm. etulata ja piensiemenkylvölaite. Potilalla on kymmenien vuosien kokemus jyrien valmistamisesta!

Kverneland Tiger -joustopiikkiäkeet

Kverneland Tiger -joustopiikkiäkeet tulevat myös Kiikoisista Potilan tehtaalta. Ne eroavat Potilan Master- ja Magnum-äkeistä vain vähän, mm. piikkiakseleiden lukumäärässä ja sitä myötä edullisemmilla hinnoilla. Tiger-äkeissä on korkeat, pitkät ja vankat 6-9 piikkiakseliset rungot sekä markkinoiden järein etulata 12 x 80 mm, jonka jäykkyys riittää massiivisempaankin tasoitus- ja murustustyöhön. Työsyvyys määritellään erikoisominaisuutena Field Control hydraulisella työsyvyydensäädöllä. Kverneland Tiger -äkeissä on useita jälkivarustusvaihtoehtoja. Äkeiden työleveysvaihtoehdot ovat 5 - 11 metriä.

Herkules-pintaäkeet kuuluvat myös Agritekin äesvalikoimaan!

Pintaäestys hidastaa ja tasoittaa maan kuivumista varmistaen tasaisen orastumisen. Oikea-aikaisella pintaäestyksellä sadon määrä kasvaa ja laatu paranee tasaisen tuleentumisen myötä. Potilan pintaäkeet tasoittavat kynnöksen tehokkaasti yhdellä ajokerralla. Muokkausvaikutus on jopa tehokkaampi kuin S-piikkiäkeellä. Kynnösharjojen murskauksen ja tasaamisen suorittavat vankkarakenteiset pulttikiinnitteiset kynsielementit. Säädettävä jälkilata viimeistelee tasoitetun pinnan, jolloin varsinainen kylvömuokkaus voidaan tehdä jo täydellä ajonopeudella. Herkules pintaäkeitä on 8 ja 10 metrin työleveyksillä. Kynsielementtejä on neljällä rivillä ja työsyvyyden säätö tehdään hydraulisesti. Pintaäkeen perässä on jousikuormitteinen takalata.

Potilan tuotteisiin kuuluu joustopiikki- ja pintaäkeiden lisäksi myös peltojyrät.

Varaosat suoraan Dometal Oy:n huolto- ja varaosakeskuksesta!

Dometal varaosakeskus Aukioloaika: arkisin 8-16 Karsolantie 3, 32210 Loimaa, puh. (keskus): 010 8437 020, service@dometal.fi

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

11


Aina lehmän parhaaksi

Maailman järein kulmavaihde 4:llä planeettapyörällä - vain Siloking pystyy tähän.

Korkealaatuisen eläinperäisen proteiinin kysyntä kasvaa lähivuosina samalla kun ihmisten elintaso maailmanlaajuisesti paranee. Suomalaiselle maitotilalle tämä avaa aivan uusia maitojalosteiden vientimahdollisuuksia, koska suomalainen maito on poikkeuksellisen hyvälaatuista. Huipputasoinen ruokinta pitää ruokintakustannuksen suurimpana karjatalouden kulueränä kurissa ja heijastaa myös eläinterveyteen ja eläinten hedelmällisyyteen. Apevaunun tärkein asiakas on lehmä ja pötsin bakteerikanta. Säilörehun laadusta huolimatta lehmä haluaa rehun mahdollisimman tasalaatuisena joka päivä, samaan aikaan ja vieläpä niin, että kaikki tarvittavat ravintoarvot, vitamiinit, hivenaineet ja kuidut ovat mukana rehuseoksessa. Lehmä kun mielellään pyrkii lajittelemaan rehunsa. Vaunun tulee sekoittaa rehu nopeasti. Rehun tehollinen kuitu tulee säilyä ehjänä, jotta se stimuloi märehtimistä ja lehmän syljen tuotantoa, jotta bakteereille elintärkeä pH-taso on riittävän korkea. Bakteerit hajottavat siten kuituja lehmän parhaaksi, jolloin se syö enemmän, voi hyvin ja tuottaa. Lehmä kiittää viljelijää, kun apevaunu palvelee lehmän tarpeita. Säiliön seinämät on taitettu pystysuunnassa, jotta iso ja hitaasti pyörivä ruuvi sekottaisi kaikki rehulaadut hellävaraisesti. Vaunun vaihteisto kestää eniten vääntöä ja runko pysyy suorana koko vaunun eliniän. Langaton ruokinnan suunnitteluohjelmisto tallentaa toteutuneen ruokinnan tarkkuuden, laskee kustannukset ja kertoo ruokinnan onnistumisen ennalta tehtyyn suunnitelmaan verrattuna. Viimeisin uutuus, sähkökäyttöinen itsekulkeva apevaunu, on myös viljelijän terveyden kannalta paras ratkaisu.

12

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

Perusrunko on järeää putkiprofiilia, jonka päällä on apurunko vaaka-antureita varten. Rungon tulee kestää vuosien patina, jotta vaaka pysyy aina tarkkana.

Isokokoinen oikein muotoiltu hitaasti pyörivä sekoitusruuvi hellävaraiseen sekoitukseen - säilytä tehollinen kuitu rehussa!


Uusi tuotantolinjasto uutuuksia premium-vaunuihin Weckman-vaunumallisto uusiutuu uuden teknologian myötä vähitellen. Syksyllä esiteltiin jo uusi 20-tonninen WS200D3-maansiirtovaunu. Vaunu on testattu kovassa urakointikäytössä, jotta saatiin tietää, mistä vaunun tulee suoriutua ammattilaisten tuloksen eteen. Lavan rakenneteknologia jakaa lavaan kohdistuvan kuormaus- ja kuljetusrasituksen laajalle tukirakenteisiin joustavan erikoisrakenteen ja Hardox-kulutusteräksen avulla. Lava säilyttää ryhtinsä ja muotonsa ja vaunun arvo säilyy.

Telikeinussa on erikoisrullalaakerit, jotka ovat voideltuina kulumattomat. Arvo säilyy.

Yksipalkkisen kiertojäykän rungon avulla saadaan lisätilaa telikeinulle, järeille navoille jarruineen sekä 710 mm vyörenkaille. Testien mukaan vaunu on kipattaessa jämäkkä. Maavaraa on riittävästi, ja leveiden renkaiden ansiosta vaunu selviää pehmeissäkin olosuhteissa. Aisajousituksen sylinteri on asennettu vaakatasoon lavan ja rungon väliin. Se on kytketty yhteen kippaushydrauliikan kanssa. Tämä mahdollistaa nopean kipin laskun sekä täsmällisen kontrollin kuljettajalle soramattoa vetäessä, kun aisasylinteri ei anna ”löysiä pois”.

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

13


www.farmiforest.fi FARMI SMART JL501 Legendaarinen Peltosalmelainen vinssi.

FARMI CHAMELEON – KUN SAMALLA KONEELLA TEHDÄÄN AIVAN KAIKKI – UUTUUS! ”You have a tractor, we have the rest!”

Chameleon metsäkuormain-vaunu yhdistelmän vaunuosa voidaan muuttaa kippivaunuksi tai koukkulavavaunuksi lisäkomponenteilla. Lava voi olla yleislava, maansiirtolava tai puupohjainen lavetti karikoilla tai ilman. Runkoon voidaan asentaa alusterä, ja päälle hiekotin teiden kunnossapitoon. Chameleon-konsepti moninkertaistaa kuormaimella varustetun vaunun käyttöasteen. Chameleon sopii julkisyhteisöille, kiinteistö-, ympäristö- ja viherurakoitsijoille sekä maa- ja metsätalouden yleiskoneeksi. Chameleon lanseerataan Ryskypäivillä ja Okrassa 2018.

FARMI PROFI CH27 ACC Kun hakkeen laatu ratkaisee.


FARMI FOREST -PREMIUMKONEET PUUNKORJUUSEEN JA HAKETUKSEEN Kotimaista laatua 9 tonnin yhdistelmistä aina urakoitsijoiden 12 tonnin vetäviin vaunuihin saakka. Kuormainulottuvuudet 6,7 – 8,5 metriä. Vaunuilla ja kuormaimilla 3 vuoden runkotakuu yksityiskäytössä. Rasitustestatut rakenteet kautta linjan. Tehtaassa tehty – standardoitu valmistusketju.

Farmin 6-kulmainen jatkopuomi osassa malleja.

Energiakourakäyttöön sopiva hydrauliikka. Riipukejarrut helppoon kuormaukseen.

Pitkäikäinen, kestävä puomisto.

Matala painopiste ja hyvä näkyvyys kuormatilaan.

Pulverimaalaus. Järeä kääntölaite neljällä sylinterillä.

Säädettävät pankot sidontalenkeillä.

Rasitustestattu (yli 200 000 sykliä) rakenne. Alas kääntyvät tukijalat.

Vahva aisanohjaus kahdella sylinterillä.

Hinnat voimassa 30.4.2018 saakka

FARMI SMART FT10-CR46 -METSÄYHDISTELMÄ HYDR.ESIOHJAUKSELLA 309,56 €/KK. Käsiraha 30 %, avausmaksu 300 €. Rahoitus edellyttää luottopäätöksen ja vakuutuksen. Osamaksurahoituksen myöntää Nordea Rahoitus Suomi Oy. Hinnat sisältävät alv. 24 %. Toimituskulut eivät sisälly hintaan. SH 23 990 €.


Kampanjakoneet kauden alla!

FHP 250 Plus

3332MT Racecar -niittomurskain

15 899 €

8 831 €

Suositushinta 16 224 €

KVERNELAND RACE SUSPENSION 3332MT JA 3336MT VARIO NIITTOMURSKAIMET

Neljän tukivarren ripustus mullistaa koko nostolaitekiinnitteisten niittomurskainten kevennyksen. Kallistusvara 30 astetta, pystyliikevara 700 mm. Vario-malleissa myös sivusiirto 400 mm.

Suositushinta 9 527 €

KVERNELAND FHP 250 PLUS

Nyt uudet normit piennarmurskaimelle. Huikea kierrosluku, rakenteellinen vahvuus ja leikkaavien terien määrä ei jätä ketään kylmäksi.

2832FS karhottava malli

11 775 € Kverneland-perhosniittokoneita on vielä jäljellä! Kysy myös huippukeveää 5087MN -perhosniittomurskainta!

Suositushinta 13 256 €

2832FS KARHOTTAVA MALLI

Markkinoiden ainoa karhottava etuniittokone.

Starguide IV lohkoautomatiikka iXter A -ruiskuun

iXter A 1200l, HOSA 15 m

18 159 €

Suositushinta 20 644 €

KVERNELAND IXTER A -RUISKU

Kverneland iXter A -ruiskussa on aina valmius lohkoautomatiikalle! Säästä kasvinsuojeluaineissa.

www.agritek.fi Hinnat rajoitettuun erään koneita. Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

CL GEOspread 1300

13 550 €

2624M niittokone

6 090 €

Suositushinta 15 392 €

MAKSA LANNOITTAMISESTA VÄHEMMÄN KVERNELAND GEOSPREAD -LEVITTIMET

Exacta CL ja TL GEOspread -levittimissä on aina valmius lohkoautomatiikalle! Tehosta lannoitusta.

KVERNELAND 2624M -NIITTOKONE

Suositushinta 7 016 €

Pienestä asti paras Kveneland-niittopalkki. Paras niittojälki, voimansiirto ja öljytilavuus. Tästä se lähtee!


Joskin 50 vuotta Joskin täyttää kuluvana vuonna 50 vuotta. Yrityksen tarina alkaa vuodesta 1968, jolloin Viktor Joskin rekisteröi yrityksen maatalouden koneurakointiin. Vuonna 1972 yritys rakensi hallin Soumagneen, Belgiaan, maatalouskoneiden korjaustoimintaa ja myyntiä varten. Ensimmäinen Joskin-lietevaunu valmistettiin vuonna 1984, nykyisin se on tehtaalla muistoesineenä. Joskin laajensi vuosina 1988, 1998, ja päätti siirtyä Puolaan jo vuonna 1999. Joskin laajentui Ranskaan vuonna 2002, johon tuli kippivaunujen valmistukseen erikoistunut tehdas. Lietesäiliöiden hitsausyksikkö rakennettiin Belgiaan päätehtaan läheisyyteen vuonna 2007. Puolan kuumasinkityslaitos valmistui 2010 ja viimeisin Belgian päätehtaan laajennus valmistui 2014. Joskin on aina panostanut erikoisteknologiaan. Tehtailla on 2D- ja 3D-laserleikkaus, automaattisorvaus sekä hitsausrobotteja, jotka hoitavat lähes kaikki hitsaustyöt. Hydraulisylintereistä noin 80 % valmistetaan itse. Erikoisuutena Joskinilla on Euroopan laajuudessa ensimmäisenä tuotantonsa aloittanut vaunujen sivulaitojen tarkkaan taittamiseen erikoistunut automaattinen yksik-

Siroko on kuumasinkitty upottamalla, jotta vaunun arvo säilyisi. Lehtijouset vetoaisassa ja joustavat voimansiirron kytkennät pystykeloissa.

kö, joka kykenee taittamaan 6 mm Hardox-terästä, vaikka laidan pituus olisi jopa 8 m. Näin maansiirtovaunujen lavan pohjassa on vain kaksi pituussuuntaista hitsaussaumaa tukipalkkien kohdalla, jotta saavutettaisiin äärimmäinen lujuus.

Tornadosta on esitelty uusi vaakakeloilla varustettu malli, joka soveltuu erinomaisesti voimakkaan siipikarjanlannan levitykseen. Koneeseen saa kohtuullisesti myös automaattisen levitysmäärän säädön.

Joskin Volumetra -lietevaunu on saavuttanut viime vuonna vuoden kone 2017 -palkinnon omassa sarjassaan.

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

17


MARKKINOIDEN

A L L A FARM arma v s u r e p ja Näppärä

LUXXUM

olinen u ip n o m ja ä Ketter

M U X X A M

hokas e t ja ä e k it S

Farmall 85A kampanjamalli Farmall 95A Farmall 105A kampanjamalli Farmall 115A

Suurin teho 88 99 107 114

Vääntö maks. Nm 351 407 444 461

Perustason mallisto, edullinen, Case IH:lle tyypillisesti erittäin laadukas Farmall A edustaa suomessa myytyjen Case IH -traktorien pienintä ja varustetasolta pelkistetyintä mallistoa. Farmall A sopii loistavasti työhön, jossa kaivataan luotettavaa, varusteiltaan riisutumpaa ja Case IH:n loistavan laadun mukaista konetta. Hintatasoltaan Farmall A on erittäin edullinen, mikä yhdistettynä loistavaan polttoainetaloudellisuuteen ja ainutlaatuiseen kestävyyteen takaa erittäin alhaiset elinkaarikustannukset.

Luxxum 100 Luxxum 110

Suurin teho hv Suurin vääntö Nm 99 430 107 468

Luxxum 120

117

491

Monipuolinen mallisto, vahvasti varusteltu, ainutlaatuisen miellyttävä Luxxum-mallisto edustaa tehoiltaan, käytettävyydeltään ja varusteiltaan markkinoiden ehdotonta huippua. Uusi 32/32-nopeuksinen vaihteisto mahdollistaa vaihteistoautomatiikan käytön, mikä on totuttu näkemään vain selvästi suuremmissa traktoreissa. Etukuormaintyö on tunnetusti raskasta traktorille. Luxxumin suunnittelussa se on otettu vahvasti huomioon. Lukuisat ominaisuudet, kuten järeä etuakseli ja kuormantunteva hydrauliikka 80 tai 100 litraa/min osoittavat, miten tämä traktori sopii loistavasti mm. raskaan sarjan etukuormainkoneeksi.

Maxxum 115 kampanjamalli Maxxum 135 kampanjamalli Maxxum 145 Maxxum 150

Sylinteri- Suurin määrä teho 4 131 4 155 4 160 6 165

Suurin teho lisäteholla 145 169 175 175

Vääntö maks. Nm 590 700 700 740

Ylivertainen mallisto, ylivoimaista tehoa, ainutlaatuista työntuottavuutta Monipuolinen Maxxum-mallisto tarjoaa laaja-alaisesti vaihteisto- ja lisävarustevaihtoehtoja. Edullisin Maxxum tarjoaa 16x16 4-portaisen Powershift-vaihteiston, Case IH:lle tyypillisen tehokkaan moottorin ja hydrauliikan suorituskyvyn sekä loistavan ajettavuuden. Maxxum Multicontroller -monitoimikahva nostaa traktorisi aivan uudelle tasolle. Sen myötä kaikki toiminnot ovat sormenpäiden ulottuvilla. Monitoimikahvasta sujuvat napin painalluksella vaihteiden vaihtaminen, suunnanvaihto, moottorin kierrosten valinta ja hydrauliikan sekä nostolaitteen käyttö.

18

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018


N LUOTETTAVIN KUMPPANI

PUMA

Puma 150 Puma 165 kampanjamalli Puma 185 Puma 200 Puma 220 kampanjamalli Puma 240

oimakas v ja ä v ä t n Vää

Suurin teho Suurin teho lisäteholla 165 190 180 210 200 225 220 245 240 260 260 270

Vääntö maks. Nm 805 875 940 1035 1100 1160

Legendaarinen mallisto, ylivoimainen suoritukyky, sitkeä vääntäjä

X V C M OPTU ttava u u k a v ja ä Väkev

Puma FPS-täysPowerShift -vaihteisto on erittäin tehokas voimansiirtäjä, joka 6,7 litran 6-sylinterisen moottorin kanssa antaa käyttäjälleen valtavat tehot ja markkinoiden parhaat vääntöominaisuudet. Vaihteisto sisältää automatiikat sekä peltoajoon että maantiekuljetuksiin. Vaihteisto vapauttaa kuskin vaihteiden vaihdosta valiten automaattisesti kuhunkin tilanteeseen sopivan vaihteen. Laajat varustevaihtoehdot ja mm. hydrauliikan suorituskyky tekee Pumasta parhaan vaihtoehdon kaikkiin käyttötarpeisiin.

Optum 250 CVX uusi malli Optum 270 CVX Optum 300 CVX

Suurin teho 273 288 313

Vääntö maks. Nm 1194 2250

Käyttäjiä vakuuttanut, palkintoja voittanut, Eurooppaan suunniteltu Optum CVX -mallisto edustaa traktorimaailman ehdotonta huippua. Vuoden trakroriksikin valittu Optum CVX on kerännyt paljon kiitosta ja ihailua käyttäjäkunnan keskuudessa. Väkevän moottorin suorituskyky, erittäin monipuoliset lisävarusteet, vakaa ja ketterä ajettavuus sekä hydrauliikan teho tekevät Optumista markkinoiden parhaan koneen isojen traktorien kokoluokassa. Optum on suunniteltu nimenomaan Suomen kaltaisille markkinoille, missä isolta traktorilta vaaditaan tehon lisäksi myös ketteryyttä ja loistavaa maantieajettavuutta.

Aidosti portaaton vaihteisto ja markkinoiden ergonomisin käsinoja CVX ­ – vaihteistojen kuningas – on markkinoiden edistyksellisin portaaton vaihteisto tarjoten loistavan polttoainetalouden ja helppokäyttöisyyden sekä erittäin miellyttävän ajettavuuden. Liikkeelle päästään yksinkertaisesti ajokahvaa eteenpäin työntämällä, mikä vapauttaa kuskin kytkimen käytöstä. Ajokahvan ollessa taakse vedettynä kone seisoo paikoillaan, vaikka oltaisiin mäenrinteessä. Kolme nopeusmuistia takaa koneen joustavan käytön ja työn tehokkuuden. Case IH ottaa koneiden suunnittelussa kuljettajan työssä viihtymisen vahvasti huomioon. Case IH tarjoaa markkinoiden ergonomisimman käsinojan sekä portaattomalla että portaallisilla vaihteistoilla varustettuihin traktoreihin. Käsinojasta hoituu koko traktorin hallinta helposti, kevyesti ja erittäin tarkasti.

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

19


Aito amerikkalainen takavetoinen Magnum 7230 vm. 1994

”Ruoho on vihreä, taivas on sininen ja traktorit ovat punaisia”

80 vuotta IH- ja Case IH -traktoreita Mikko Leikolalle 2018 on juhlavuosi, sillä hänen kotitilallaan tulee 80 vuotta täyteen Case IH -perheessä. Viime syksynä Agritechnicassa otimme varaslähdön juhlavuoteen ja palkitsimme Leikolan pitkästä yhteistyöstä Case IH:n tuotteiden kanssa. Sen jälkeen kun Mikko Leikolan kotitilalle Millolaan vuonna 1938 tuli ensimmäinen traktori Farmall F-20, tilalla ei ole merkkiä vaihdettu. Luottamus merkkiin ei ole sattumaa - koneiden luotettavuus, kestävyys, ja tehokkuus tekevät Case IH:sta luottamuksen arvoisen. Millolan tilalla tuotetaan erittäin laadukasta Hereford-pihvikarjan lihaa sekä harjoitetaan todella korkeatasoista Hereford-karjanjalostusta. Tämän lisäksi heillä on koneurakointia ja aktiivista metsätaloutta. Farmall F-20 -traktorista alkanut katkeamaton Case IH -traktorien ketju käsittää kaiken kaikkiaan 17 uskollista työkaveria. Tällä hetkellä tilan pääkäyttökoneena on Puma 160 CVX. Portaattomalla vaihteistolla varustettu Puma 160 on loistava työpari Case IH RB 464 -pyöröpaalaimen kanssa. Talvisin Puma on hieno työkaveri paalien kuljettamisessa pihvikarjan rehuksi. Tilan suuri ylpeyden aihe on aito amerikkalainen takavetoinen vuosimallin 1994 Case IH Magnum 7230. Se on legendaarisen Magnum-malliston ensimmäisen sukupolven traktori, joka tarjoaa tehoa väkevät 213 hv. ”Menneiden 80 vuoden kuluessa ajat ovat muuttuneet ja teknologia on kehittynyt. Koko tämän ajan Case IH on onnistunut säilyttämään loistavat ominaisuutensa. Ruoho on vihreä, taivas sininen ja traktorit ovat punaisia”. Mikko Leikola

20 Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

Millolan tilan ensimmäinen traktori Farmall F-20, jonka omistaja Eino Varpasuo on Mikko Leikolan isoisä.

Mikko Leikola


Case IH Axial Flow

Aito ja alkuperäinen rumpupuimuri Axial Flown tullessa markkinoille 1977 se oli markkinoiden ensimmäinen rumpupuimuri tarjoten ainutlaatuista tehokkuutta, tarkkuutta ja hellää jyvän käsittelyä. Alkuperäisen idean keksijänä, patenttien omistajana ja innovatiivisena sekä tuotekehitykseen erittäin paljon panostavana yhtiönä Case IH on pysynyt rumpupuimurien kehityksen suunnannäyttäjänä.

Axial Flow -mallisto jakaantuu kahteen osaan, 140- ja 240-mallistoon. Suomen olosuhteisiin yleensä suositellaan 140-mallistoa, jossa tarjolla on kolme eri versiota. Axial Flow sopii loistavasti Suomen haastaviin olosuhteisiin, jossa puimurilta vaaditaan monipuolisuutta, tehokkuutta, kestävyyttä ja luotettavuutta. Rumpupuimurien kehityksen pioneerin ja alan suunnannäyttäjän asema näkyy siinä, että Axial Flow tarjoaa markkinoiden hellimmän ja puhtaimman jyvän erottelun sekä pienimmät jyvätappiot. Axial Flown pitkä kehitystyö näkyy myös koneen helppona käytettävyytenä, edullisina ylläpitokustannuksina ja loistavana luotettavuutena kaikissa olosuhteissa.

Syksy 2017 oli erittäin haastava ja puimurien suorituskyvyt pääsivät todelliseen testiin. Esimerkiksi Latviassa, missä Axial Flowlla on merkittävä markkinaosuus, olosuhteet olivat äärimmäisen hankalat. Axial Flow kykeni toimimaan erittäin haastavissa olosuhteissa ja puimaan viljaa, jonka kosteus oli jopa yli 40 %. Paras osoitus Axial Flown suorituskyvystä onkin viime syksyn haastavissa olosuhteissa puidut pellot ja olosuhteisiin nähden erittäin laadukkaat myydyt viljat. Axial Flow -rumpupuimurin ydin on roottori, joka tekee sekä irtipuinnin että erottelun. Tämän menetelmän vahvuudet ovat hellävarainen ja hierova puintitapa, monipuolisuus eri kasvilajeille sekä vähäisempi tehontarve. Hellä, mutta tehokas puintitapa perustuu siihen, ettei puinti perustu irti lyövään puintikelaan, vaan kasvimassa kiertyy roottorin ympärille ja roottori hankaamalla pui jyvät erittäin hellävaraisesti. Tästä myös seuraa se, että olki on tavanomaista karkeampaa, jolloin se maatuu maassa tai sulaa eläimen ruuansulatuksessa tavanomaista paremmin.

Axial Flow -puimurin ainutlaatuinen puintikoneisto. Koko puimurin ydin on erittäin hellän ja tehokkaan puinnin takaava roottori.

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

21


Luotettava, uskollinen Trima Uusi Trima Q-sarja näyttää älykkään suunnittelun edut. Erinomainen näkyvyys, entistä paremmat työkulmat ja työlaitteiden helppo vaihto. Et voi löytää paremmin toimivaa, käyttökelpoista etukuormainta. Q-sarjassa on taotut takavarren osat ja valetut polvikappaleet, etuosat ja etunivelet. Näin saadaan aikaan paras vahvuus ja kestävyys. Sen ansiosta voit nostaa raskaita kuormia usein - ja säästää aikaa. SoftDrive-vaimennusjärjestelmä vähentää sekä kuormaimeen ja soviteosiin että kuljettajaan ja traktoriin kohdistuvaa rasitusta. Et näe sitä, mutta takuulla tunnet. Ainutlaatuinen design takaa sinulle parhaan mahdollisen työskentelynäkyvyyden. Ei putkia tai letkuja haittaamassa näkyvyyttäsi. Ei mitään näkökentän rajoitteita, vaikka kuormaimessasi olisi erilaisia lisätoimintoja. Kaikki putket ja letkut ovat suojattuina kuormaimen aisastossa. Myös kaikki lisävarusteet sijoittuvat siististi aisastoon ilman että ne rajoittavat näkyvyyttä. Triman Q-sarja tuo digitaalisen maailman etukuormaimiin. Käyttäjäystävällinen Q-Companion on helppokäyttöinen plug-and-play-sovellus, joka tukee kaikentyyppisiä

22 Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

traktoreita ja ohjausjärjestelmiä. Käyttö on helppoa, ja se opastetaan ruudulla vaihe vaiheelta. Q-Companionin avulla pystyt milloin tahansa tarkkailemaan kuormaimen nostokorkeutta, kippauskulmaa ja jäljellä olevaa nostokapasiteettia ohjaamossa olevalta näytöltä. Se lisää tarkkuutta ja turvallisuutta. Q-Companion myös punnitsee ja näyttää kuorman painon noston aikana sekä laskee kokonaiskuorman. Voit myös asettaa tavoitepainon ja tallentaa punnitustulokset työn valmistuttua. Lisäksi Q-Companion muistuttaa sinua rasvauksesta ja tarkastamisesta pidentäen näin kuormaimen kestoikää.


UUSI T6.180 ECDL NEW HOLLAND T6 72 900,PAREMPI KUIN KOSKAAN.

KUUTOSVOIMAA KEVÄÄKSI 175 hv max

Alv 0 % RAJOITETTU ERÄ! Ota kiireesti yhteys New Holland-myyjääsi!

KEVÄTTÖILLE TINGITTYYN HINTAAN!

OLETKO HARKINNUT LEASINGRAHOITUSTA? ESIMERKIKSI T6.180 ECDL 1. suurempi maksuerä 10 % 60 kk vuokra-aika Jäännösarvo 35 %

Alkaen alv 0 %:

794,99 €/kk

NEW HOLLAND T6 TARJOAA MUITA ENEMMÄN. DELUXE-PAKETILLA HUIPPULUOKAN MUKAVUUTTA JA HALLITTAVUUTTA. •Tehokkaat LED-työvalot • 8 vaihdetta ilman kytkintä • Pelto- ja maantieautomatiikka • Kuormantunteva hydrauliikka 113+47 l/min • Hydrauliikan ulostuloja 5x2-toiminen • Voimanotto 540/750/1000 r/min • llmastointilaite ja ilmaistuin • Avattava kattoikkuna ja takalasin pyyhin • Ohjaamon jousitus • Ajotietokone • Hydrauliset 100% lukot edessä ja takana • Lukkojen ja nelivedon automatiikka • Hydraulisesti liikkuva vetokoukku • Perävaunun 2-piiri jarruventtiili • Moottorin kierrosautomatiikka kahdella muistilla • Laajakulmapeilit • Etulokasuojat • yms.

Katso lisätietoja: www.newholland.fi

www.agritek.fi

AGRITEK-JATKOTURVA SUOJAA KONETTASI TAKUUN JÄLKEEN 2 VUODEN AJAN!

Rahoitusratkaisut liiketoimintasi tukena


Laatu luo kysyntää Vesantolaiset Samuel Toikkanen ja Eino Kuhmonen perustivat koneurakointia harjoittavan Ajokaksikko Oy:n vuonna 2012. Alussa keskityttiin tuorerehun tekoon, mutta työn sujuessa mallikkaasti, pyyntöjä alkoi sadella muidenkin konetöiden teosta. Seuraava askel oli lietteen levittäminen ja talviaikaan tapahtuva polttohakkeen teko.

Arvokkaille koneille olisi erittäin tärkeä löytää mahdollisimman paljon työtä. Myös ammattilaisten työllistäminen helpottuu huomattavasti, kun heille on tarjolla työtä lähes ympäri vuoden. Suunnitelmissa on kehittää konekalustolle ja työntekijöille hankkeita, jotka eivät ole säästä riippuvaisia. - Koneyrittämisessä sekä asiakkaille tehtävän työn että käytössä olevien koneiden korkea laatu on erittäin tärkeä. Kun työt tekee hyvin, niin lähes poikkeuksetta urakointisopimusta jatketaan. Hyvä maine leviää suusta suuhun ja asiakkaita tulee lisää. Tämä taasen mahdollistaa toimin-

Toimintaa on vakain ja harkituin askelin kehitetty. Viime kesästä alkaen Ajokaksikko oy on työllistänyt kaksi vierasta ammattilaista. Kaverukset tuumaavat kuuden vuoden kokemuksen jälkeen, että yhtiön perustaminen kannatti. Mutta menestymisen eteen on joutunut tekemään paljon työtä. Työtunteja ei ole kannattanut laskea, mutta kokonaisuuden hallintaan on pohdittu ja laskettu sitäkin enemmän.

Rahoitus on järjestynyt Vaikka pankit ovat tiukentaneet rahoitusehtojaan, Ajokaksikko on kuitenkin saanut tarvitsemilleen investoinneille rahoituksen. Toikkanen ja Kuhmonen toteavat tyytyväisinä, että Ajokaksikon järkeville hankkeille ja hankinnoille on rahoitus järjestynyt, kun pankille on ollut esittää selkeät laskelmat. Yrityksen aktiivisen laajentamisen sijaan miesten mielessä on nykyisen kaluston aiempaa tasaisempi käyttö.

Toimitusjohtaja Samuel Toikkanen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Eino Kuhmonen ovat tyytyväisiä Tervon kunnalta hankkimaansa korjaamohalliin. Teksti: Visa Vilkuna

24 Konekaupan ykkösketju Kevät 2018


kärry järeällä ja ulottuvalla kuormaimella varustettuna. Ajokaksikon New Holland CX5080 -puimurilla oli vasta toinen satokausi. Kuhmosen ja Toikkasen mukaan puintia ei kertynyt kuin 300 hehtaaria. Suunnitelmissa oli noin 500 hehtaarin vilja-alan korjuu. Iso osa viljoista oli jätettävä maahan joko sen takia ettei satoa ollut puitavaksi tai märkyyden takia se oli mahdotonta. Yritys hankki viime vuonna Tervon kunnalta noin 700-neliöisen lämpimän huoltohallin. Lähinnä oman ja kumppanuusyrittäjien kaluston huoltoon ja kunnossapitoon tarkoitettuun halliin on avattu myös Agritekin huoltosopimuskorjaamo traktoreille ja työkoneille. Alkuun korjaamotoiminta on yksinomaan Eino Kuhmosen vastuulla. Jos ja kun merkkihuoltojen kysyntä kasvaa, niin toisen asentajan pestaaminen on edessä. Tällöin myös kiireajan päivystykset on helpompi hoitaa.

Yhteistyössä on tulevaisuus

nan laajentamisen ja huippuluokan kaluston hankkimisen, Samuel Toikkanen ja Eino Kuhmonen toteavat.

Maissin korkea sato yllätti Viime kesänä ajokaksikko korjasi New Holland FR550 -ajosilppurilla tuorerehua noin 1 600 hehtaarin alalta. Ensimmäistä kertaa mukana oli myös maissisäilörehun korjuuta noin sadan hehtaarin alalta. Maissin korjuu teki miehiin vaikutuksen. Ajosilppurissa ollut satomittari kertoi lahjomattomasti, että Pohjois-Savon pelloilta on mahdollista saada jopa 17 000 kilon kuiva-ainesatoja. - Mennyt kesä ei ollut lämpösummaltaan kovin kaksinen. Etenkin maissi olisi tarvinnut enemmän lämpöä, jotta rehun energia-arvo olisi ollut parempi. Mutta maissin kuiva-ainesadot olivat joka tapauksessa moninkertaiset nurmeen verrattuna, Toikkanen ihmettelee. Viljelijöiden tyytyväisyys maissisatoon ja sen laatuun ovat olleet poikkeuksetta erittäin myönteisiä myös sisäruokintakaudella. Tämä tietää varmasti maissialan kasvua tulevaisuudessa. - Toivottavasti saamme käytettynä Belgiasta ostamallemme maissipöydälle tulevina kesinä entistä enemmän käyttöä. Massin viljelyn lisääntyminen jatkaa urakointiaikaakin mukavasti, sillä maissi korjataan vasta lähempänä lumentuloa, Kuhmonen kertoo.

Ajokaksikko harjoittaa esimerkillistä yhteistyötä alueen muitten koneyrittäjien kanssa. Volvon päällä oleva Jenz 560 on talvisin usein hakettamassa Roteri Oy:lle ja vastaavasti kesäaikaan Roterin rakas pyöräkuormaaja on polkemassa rehuaumoja. Hakkeen toimituksia on noin kymmeneen eri laitokseen ympäri Pohjois-Savoa, myös Tervon kunnan kahden megawatin laitokseen, jolla Ajokaksikon hallikin lämpiää. Tervon kunnan kaavateiden lumenauraus ei onnistuisi pelkästään yrityksen omalla traktorilla. Onneksi kumppanilta löytyy traktori, joka ei talviaikaan ole niin kovassa käytössä. Kaavateiden auraus pyryn jäljiltä ottaa kummaltakin traktorilta 12 tuntia. Rehua pellolta siiloihin ajaa kumppanuusyrittäjä, jonka Vesannolla oleviin kaukolämpölaitoksiin Ajokaksikko hakettaa talvisin. Rehunajokalusto toimii mainiosti talvisaikaan hakkeen siirrossa. Ajokaksikko on myös antanut kiireapua lähialueen koneyrittäjille, kun heidän kalustonsa on reistaillut. Eino Kuhmonen pitää tärkeänä, että koneurakoinnissa taksat ovat selkeät ja läpinäkyvät. Tällöin viljelijän on helpompaa ymmärtää kokonaisuus. Usein tuntiveloitus hieman pelottaa viljelijöitä ja sen takia Ajokaksikko on pyrkinyt tarjoamaan työtä urakkana. Tämä onnistuu nyt paremmin kuin yritystoimintaa aloitettaessa, sillä tilat, pellot ja siirtomatkat ovat tulleet miehille tutuiksi.

Järeä traktori on oivallinen yleiskone Lietettä levitettiin kuluneena kesän 40 000 mottia. Lietekaluston hankintaa harkittaessa Ajokaksikolla oli keskustelun alla myös itsekulkeva levitin. Mutta Keski-Suomen ja Pohjois-Savon pienet lohkot ja runsaat maantiematkat ovat osoittaneet jykevän NH T7.315 -traktorin ja multaimella varustetun 20-kuutioisen Joskin Euroliner imu-painevaunun olevan käyttökelpoisempi ratkaisu. Lietteen tieajossa on käytössä 23 kuutioinen, täysperävaunusta tehty

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

25


RB125-yhdistelmäpaalain:

Rehunteon mestari New Holland RB125 -paalain/käärin soveltuu mitä parhaiten pohjoismaisten maatilojen olosuhteisiin. Järeä rakenne ja koneen kestävyys on mitoitettu urakointikäyttöön, mistä ovat esimerkkeinä paalikammion telojen liukulaakerit sekä vahvistetut telat ja käyttöketjut. Käytön mukavuus ja on monella tapaa huippuluokkaa. Mahdollisten tukkeutumien selvittäminen on sujuvaa, ja paalaimen hallinta isolta Intelliview-värinäytöltä onnistuu helposti. Isot renkaat 560/45R22.5 sopivat hyvin Suomen oloihin.

Hydraulisesti selviää helpommin

Roottorissa on hydraulisesti avattava pohjaluukku. Noukin sekä roottori voidaan kytkeä hydraulisesti pois käytöstä tukkeutumien avaamiseksi.

Paalaaminen käy kätevästi

Noukin on nyt 230 cm leveä ja siinä on käsittelyä helpottavat kääntyvät pyörät. Hydrauliikka ja sähköt on uudelleen suunniteltu, ja paalin tiiviyden säätö käy kätevästi värimonitorista.

Käsittely on sujuvaa

Uusi muovirullakotelo ja kääntyvät rullatelineet lisäävät varastotilaa ja helpottavat rullien käsittelyä. Tukevat suojukset on helppo avata. 26 Konekaupan ykkösketju Kevät 2018


Uusi Harvest Suite Deluxe -ohjaamo New Holland CX-puimureiden uusi Harvest Suite™ Deluxe -ohjaamo on peräti 200 mm aikaisempaa leveämpi ja muutenkin entistä tilavampi. Ohjaamoon mukavuutta tuovat ilmaistuin ja irrotettava kylmälaukku, ja myös apumiehen istuin on vakiona. Ohjaamon tilavuus on lisääntynyt 3,7 m³ ja siinä on huikea 6,3 m2 lasipinta-ala. Voit nauttia ylellisestä tilan lisäksi hiljaisuudesta, sillä äänen taso on vain 73 dB(A). Harvest Suite DeluxeTM -ohjaamo tarjoaa täydellisen näkyvyyden suuresta kaarevasta tuulilasista kasvustoon, pöydälle ja sängelle. Kuljetusajoa tai pysäköintiä varten portaat voidaan kääntää kätevästi etupyörän eteen.

Automaattiset asetukset eri viljalajeille

Automaattiset asetukset helpottavat kuljettajaa puimurin säätämisessä eri kasvilajeilla ja optimoivat koneeseen parhaan puintitehon. IntelliView IV -näytöltä löytyvät perusasetukset sisältäen puintikelan nopeuden, varstasillan välin, puhaltimen nopeuden ja seulojen avautumisen. Kasvilajia vaihtamalla muutetaan samalla asetuksia, ja kuljettaja voi hienosäätää niitä tarvittaessa olosuhteiden mukaan.

Monitoimiohjaimella vaivattomasti hallittava

CX-puimureita hallitaan oikeassa sivupaneelissa sijaitsevalla monitoimiohjaimella. Monitoimiohjain palautuu aina jousikuormituksen ansiosta ergonomisesti parhaaseen asentoon ajonopeudesta riippumatta. Monitoimiohjaimella hallitaan kaikkia puimurin tärkeimpiä toimintoja, minkä lisäksi automatiikka säästää aikaa ja lisää puimurin tehokkuutta.

Korkeatasoinen Deluxe-ilmaistuin

Vuoden 2018 CX-puimureissa on varusteena huipputason ilmajousitettu istuin, joka tuo lisämukavuutta ajamiseen. Istuin on säädettävissä monipuolisesti, sillä ristiselän tukea ja istuimen etureunan korkeutta sekä etäisyyttä voi muuttaa mieleisekseen. Istuimessa on myös lämmitys ja eteen-taakse-jousitus. Upea verhoilu kruunaa kokonaisuuden. Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

27


UUSI LAADUKAS ISTUIN TEKEE TRAKTORISTASI MUKAVAN TYÖPAIKAN 73325280

920,-

73325288

2340,-

82016027

1450,SEARS D5095

Huippuluokan ilmajousitettu istuin automaattisella vaimennuksen säädöllä Active-S ilmajousitus 12V kolmiasentoinen, automaattinen VRS -vaimennuksen säätö joustovara 90 mm istuinkorkeuden säätö 76mm eteen-taakse säätövara 200mm eteen-taakse jousto +/- 25mm automaattinen painonsäätö, 50-150 kg ylös taittuvat, säädettävät käsinojat selkänojan kallistus ja sähköinen ristiselän tuen säätö säädettävä istuimen etuosa/reisituki säädettävä yläseläntuki kääntyvä alusta +/-21 astetta istuinlämmitys

ILMAISTUIN TM/MXM SEARS D3045

matalataajuusilmajousitus 12V joustovara 80 mm istuinkorkeuden säätö 76 mm eteen-taakse säätövara 150 mm eteen-taakse jousto +/- 25 mm mekaaninen painonsäätö, 50-130 kg ylös taittuvat, säädettävät käsinojat selkänojan kallistus ja ristiselän tuen säätö k ääntyvä alusta +/- 20 astetta

Alkuperäiset Triman tappi- ja puslasarjat nyt

-10 %

sopii suoraan New Holland TM/M60 ja Case IH MXM -sarjan traktoreihin matalataajuusilmajousitus 12V joustovara 80 mm istuinkorkeuden säätö 76mm eteen-taakse säätövara 200mm eteen-taakse jousto +/- 25mm automaattinen painonsäätö, 50-150 kg ylös taittuvat, säädettävät käsinojat selkänojan kallistus ja ristiselän tuen säätö säädettävä yläseläntuki säädettävä istuimen etuosa/reisituki kääntyvä alusta +7 / -20 astetta

Kunnosta etukuormain iskuun ennen kesän kiireitä

Kysy etukuormaimen kuntotarkistusta jälleenmyyjältäsi

Esimerkiksi: Arbor MTF voimansiirtoöljy 200 l

523 €

615 €

sis. alv 24 %

Arbor Alfatech 10W30 moottoriöljy 20 l

62 €

Kaikki Arbor-öljyt nyt keväthintaan

-15 %

73,50 €

sis. alv 24 %

Arbor Alfatech Synth 10W40 moottoriöljy 20 l

77 €

90,50 €

sis. alv 24 %

Tutustu tuotteisiin verkossa:

www.petronas.fi 28 Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

Tarjoushinnat voimassa 16.4.2018 asti. Kaikki hinnat sis. alv 24% ilman rahtikuluja.


NIITTOKONEEN TERÄLAPUT Valssatut leikkuupinnat

Kaikkien alkuperäisten Kverneland-niittokoneen terien leikkuupinnat ovat valssattuja teroittamisen sijasta. Terän materiaalia ei ole poistettu hiomalla, vaan leikkauspinta on tiivistetty valssaamalla. Terät ovat erittäin kestäviä ja valmiina töihin vaativimmissakin olosuhteissa.

Mitä etua on valssauksesta?

Valssaamalla leikkuupinta tiivistetään, joten terät kestävät pidempään, pysyvät terävinä ja kestävät kiven iskuja huomattavasti paremmin.

Niittokoneen terälaput vasen 126 mm

oikea 126 mm

Karhottimen piikit

KT5611090001

KT5611040001

(sis. alv. 24 %)

(sis. alv. 24 %)

1,90 €

V-malli 128 mm

1,90 €

SuperCut 131 mm

Alkuperäinen Kverneland-karhottimen piikki sopii paikoilleen ja kestää pitkään vaativammassakin urakoinnissa.

Esim.

malli 9590C 10 mm piikki

VF16642899.88

14,50 €

(sis. alv. 24 %)

KT5611030001

KT5611050001

(sis. alv. 24 %)

(sis. alv. 24 %)

3,15 €

The Future of Farming

3,15 €


VARMISTA TRAKTORISI TOIMINTA KEVÄÄN KIIREISSÄ. VARAA ENNAKKOHUOLTO NYT!

Jotta traktorisi toimisi tehokkaasti kevään kiireissä, ei koneen ennakkohuollossa kannata säästää. Anna lähimmän New Holland -huoltopisteesi tehdä koneellesi täydellinen ennakkohuolto alkuperäisillä New Holland -suodattimilla ja Ambra-öljyillä. Se varmistaa koneen toiminnan juuri niin kuin valmistaja on sen tarkoittanut.

ELEKTRONIIKKA v ikakoodien tarkistus ohjelmien päivitys latausjännite, akun kunto yleinen toiminta

OHJAAMO PLM

JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMÄ komponenttien ja vuotojen tarkistus jäähdytysnesteen pakkasenkestävyys

KONEEN YLEINEN KUNTO turvalaitteet, suojat ja tarrat

ohjaamon ilmansuodattimen vaihto ilmastoinnin tarkistus ja tarvittaessa huolto lämmitys/tuuletusjärjestelmän tarkistus

toiminnan tarkastus

OHJAUS toiminnan tarkastus

KYTKIN JA VOIMANSIIRTO toiminnan tarkistus ja kalibrointi tarvittaessa tarvittaessa suodattimien ja öljyjen vaihto

MOOTTORI t oiminnan tarkistus t arvittaessa moottoriöljyn-, polttoaineja ilmansuodattimien sekä moottoriöljyn vaihto p  akokaasujen käsittelyjärjestelmän tarkistus ja tarvittaessa huolto

JARRUT JA RENKAAT

ETUNOSTOLAITE/VOIMANOTTO

HYDRAULIIKKA

toiminnan tarkistus t arvittaessa suodattimien ja öljyjen vaihto

 aineenmittaus p venttiilien toiminta t arvittaessa suodattimien ja öljyjen vaihto

Alkuperäiset CNH-suodattimet ennakkohuoltoihin nyt

AMBRA- JA AKCELA-ÖLJYT

TARJOUSHINNOIN!

Multi-G 200 l

790 €

909 €

sis. alv 24 %

Unitek 10W40 20l

Hy-Tran Ultraction 200 l

107 €

825 €

30 Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

123 €

sis. alv 24 %

jarrujen toiminta renkaiden kunto

950 €

sis. alv 24 %

-15 % Varaosat ja öljyt jälleenmyyjiltä sekä verkkokaupasta http://shop.agritek.fi Ennakkohuoltotarjoukset voimassa 16.4.2018 asti.

Tarjoushinnat voimassa 16.4.2018 asti. Kaikki hinnat sis. alv 24% ilman rahtikuluja.


MAAN KATTAVIN HUOLTOVERKOSTO PALVELUKSESSASI Osaamista ja tukea vuosien kokemuksella

Agritekilla on maan kattava harvinaisen laaja sopimushuoltajien verkosto. Moni huoltoliike on työskennellyt Agritekin koneiden parissa jo vuosikausien ajan. Suuren konekanta tuoma kokemus on ylivertainen moneen muuhun merkkiin verrattuna. Jatkuva koulutus ja uuden tekniikan omaksuminen ovat silti tärkeitä myös kokeneemmilla asentajilla. Alavus Asikkala Askola Enontekiö Forssa Gottby Hamina Hankasalmi Honkajoki Honkajoki Huittinen Huittinen Hämeenlinna Iisalmi Iisalmi Ikaalinen Jalasjärvi Joensuu Joensuu Joroinen Joutsa Juupajoki Jyväskylä Jyväskylä Jämijärvi Kajaani Kannonkoski Karjaa Kauhajoki Kaustinen Keminmaa Kempele Keuruu Kokemäki Kokkola Kouvola Kouvola Kouvola Kruunupyy Kruunupyy Kuortane Kurikka Lahti Lahti Laitila Lappeenranta Lappeenranta Lappeenranta

Kimmon Konepaja Oy 040 540 2913 Myllytie Jari 0400 256 760 Askolan Auto- Ja Konekorjaamo 0400 871 649 Joen Safari ja Kone T:mi 040 820 9308 Konehuolto P. Perälä 0400 885 499 Sjövalls Verkstad 0400 722 740 Metsäkylän Autometalli 0400 657 617 Raskaskonehuolto Siikki 0400 642 447 Konehuolto Jorma Yliluoma 044 563 1780 VV-Traktori 0400 266 412 Suomen Konehuolto 050 322 3353 Ahotaito Oy 040 589 8088 Hämeen Traktorihuolto Oy 03-6161 601 LH-Osa Oy 020 7439943 Niiralanniemen Konekorjaamo J Sonninen 040 506 1507 Konehuolto Kalevi Koivuniemi 050 5588799 T:mi Sami Takala 0500 286 552 LH-Osa Oy 020 7439960 Pule Korjauspalvelu Ky 0400 173 244 Konehuolto H. Loponen 0400 373 227 Konekorjaamo ja -huolto Hauvala 0400 275 171 Välttilä Tero 0400 633501 KS Huoltopalvelu Oy 0400 918 542 Traktorihuolto A. Laitinen 0400 342 822 Konehuolto Markku Kujala 0400 331 104 Konehuolto Oikarinen Oy 020 712 0321 Korjauspalvelu Kauppinen 0400 203 337 Traktorihuolto-Traktorservice Löfberg 0400 201 970 Konehuolto A. Rantee Ky 040 528 3832 Traktori- Ja Konehuolto Hirvi Oy 040 535 7034 JNC-Servi Oy 0400 338 814 Haka-Traktori Oy 040 822 3876 Tune-Auto Oy 040 868 0249 Traktorihuolto J. Männikkö 0400 406 624 J Björklunds Maskinservice Ab 040 672 7517 Traktorihuolto Reino Rantanen 0400 252 616 Konehuolto L. Kemppinen 0400 552013 Tarmon Monitoimipaja 050 5454 812 Forsbacka Patrick 0400 261 398 J Björklunds Maskinservice Ab 050 548 9751 Kuortaneen Korjaus- ja Asennuspalvelu 06-525 7316 J. Hautamäki 040 552 0368 Agriservice Finland 0500 941 387 Raskor 03-734 1940 Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy 050 567 6533 Huolto-Särkkä Oy 0400 347 906 Konehuolto M. Helkala 0500 326 293 Lappeenrannan Työkonehuolto Oy 0400 660 542

Lievestuote Lohja Loimaa Loimaa Loimaa Mariehamn Masku Maxmo Mikkeli Niemisjärvi Nilsiä Nivala Nummela Nurmes Närpes Orivesi Paattinen Parikkala Pello Pihtipudas Pirkkala Pori Pudasjärvi Pylkönmäki Pörtom Ranua Rauma Salo Salo Salo Sammatti Sastamala Sastamala Savonlinna Seinäjoki Seinäjoki Sodankylä Sotkamo Tarvasjoki Toivala Tornio Turku Vesanto Viitasaari Vikby Ylivieska Äänekoski

Traktori- Ja Konehuolto Ari Hokkanen Konehuolto J. Heinonen Loimaan Koneko Ky Loimihuolto Oy NH Konehuolto Jouko Tuura Sigges Verkstad Konehuolto Veikko Äikäs Eklunds Traktorservice Ab Etukone Oy Konemyynti K Kauppinen Oy Syvärin Konehuolto Ky Eskolan Korjaamo Maskinservice B. Lindqvist Nurmeksen Konehuolto Ky Närpes Bilcentral Ay Konehuolto Tauno Ahonen Ky Konehuolto M Laine Auto- Ja Konekorjaus Kokkonen Ky Lakkapään Kone Ja Auto Oy Jaires Steel Oy Huoltopalvelu Tienari FA-Työkonehuolto Oy Koskitraktori Oy Konehuolto Alpo Kytönen Pörtom Maskinservice Team Takkisuo Ky Konehuolto J. Kartano Haapakorven Paja Hannu Lucenius Salon Konehuolto Oksanen Oy Konehuolto H. Alander Maatalouskonekorjaamo Hiedanniemi Tyrvään Autokorjaamo Ky Punkaharjun AM-Asennus Oy E-P:n Kone ja Tarvike Seinäjoen Konerengas Oy Huoltopalvelu M. Saraniemi Traktori- ja Konehuolto Vilmi Juho Aalteko Oy LH-Osa Oy Lakkapää RL-Traktorikone Oy Ajokaksikko Oy Viita-Kone Oy Ken-Trak Service Haka-Traktori Oy Konehuolto Pasi Saaristo

0400 202 750 050 555 8654 0400 785 295 010 5045 120 0400 987 286 0400 229 245 0400 530 247 050 554 7907 0440 321 731 040 530 6253 0400 273 290 0400 283 606 050 522 1060 013-461 870 040 166 0200 040 526 1761 044 0306 080 0500 803969 0400 292 071 040 845 9444 040 630 9020 0500 125 669 040 481 4711 0400 600 202 0500 560 974 040 529 0264 044 533 4498 0500 346 822 0400 225 638 0400 533 405 045-6307010 0500 755 994 0400 231 638 0207 434 840 06-428 9000 06-414 7450 0400 846 718 040 520 3778 0400 647 110 020 743 9930 020 747 9020 020 746 6705 040 707 5842 014-573 115 050 554 7907 044 774 3017 040 583 1128

Tarkemmat yhteystiedot ja koko verkoston kartta netissä: www.agritek.fi http://map.karttapalvelut.fi/agritek

Konekaupan ykkösketju Kevät 2018

31


TYÖK ONER AHOI TUS

HONKAJOKI: VV-Traktori, Jukka Vanhahonko 040 300 8504 (konemyynti) Heinolan Auto ja Traktori 02-528 5033 (varaosat) EDUL HUITTINEN: Suomen Konehuolto 050 322 3353 (varaosat) LISIN EHDO HÄMEENLINNA: Hämeen Traktori, Olli Räsänen 0400 483 902 (NH, työkoneet) IN Hämeen Traktorihuolto 03-616 1601 (varaosat) Lisätie IISALMI: LH-Osa, Hannu Ryhänen 0400 173 787 (NH, työkoneet) dot m yyjält Jouni Kämäräinen 0400 651 502 (Case IH, työkoneet) / 020-743 9943 (varaosat) äsi. JOENSUU: LH-Osa, Lassi Turunen 040 521 6066 (NH, työkoneet) / varaosat 020 743 9960 JYVÄSKYLÄ: Viita-Kone, Tuukka Kauppinen 0400 625 611 (Case IH, työkoneet) Vesa Kemppainen 040-574 1579 (NH, työkoneet) / Jyväs-Maatalous 0400 164 715 (varaosat) KAJAANI: Konehuolto Oikarinen 020 712 0324 (varaosat) KEMIÖ: SSO Maatalous, Claus Blomberg 044 7705 466 (Case IH, työkoneet) KOKKOLA: Krister Backlund 0500 234 310 (konemyynti) / Inter-Osat 050-350 0686 (varaosat) KOUVOLA: SGN Agricenter, Heikki Ellilä 040 900 9537 (NH, työkoneet) Marko Olli 044 299 9788 (Case IH, työkoneet) / 044 704 8211 (varaosat) KUOPIO: LH-Osa, Raimo Niiranen 040 486 2004 (NH, työkoneet) Mika Launonen 0400 361 733 (Case IH, työkoneet) / 020 743 9930 (varaosat) LAHTI: Maatalouspirkka 044 784 4488 (Case IH, NH) / Raskor 03-734 1940 (varaosat) LAPPFJÄRD: Rosenbacks Butik, Nicklas Träskvik (työkoneet) 040 711 2062 LAPPEENRANTA: Kaakon Maatalous 044 780 4340 (varaosat) LOIMAA: Loimitraktori, Timo Hulmi 0400 126 869 (NH, työkoneet) Seppo Lindstén (Case IH, työkoneet) 0400 863 359 / Loimihuolto 010 504 5122 (varaosat) ROVANIEMI MARIEHAMN: Sigges Verkstad, Fredrik Lindeman 045 731 34 245 / 018-22 254 (varaosat) MIKKELI-SAVONLINNA: Etukone, Matti Gröhn 0440 321 761 (Case IH, työkoneet) / Raino Kinnunen YLITORNIO 0440 321 779 (työkoneet) Eero Immonen 0440 321 732 (NH, työkoneet) / varaosat 0440 321 730 NIEMISJÄRVI: Konemyynti Kari Kauppinen 0500 343 515 (NH, työkoneet) 014-845 540 (varaosat) TORNIO NUMMELA: SSO Maatalous, Janne Norva 044 770 5511 (NH, työkoneet) / 044 770 5797 (varaosat) OULU: Haka-Traktori, Ari Salmela 0400 872 550 (NH, työkoneet) / Kalle Piirainen 040 779 1454 (Case IH, työkoneet) / 0400 209 184 (varaosat) PORI: VV-Traktori Jukka Vanhahonko 040 300 8504 (konemyynti) 02-529 9333 (varaosat) OULU PORVOO: Maatalouspirkka 040 374 6031 (Case IH, NH) ROVANIEMI: Lakkapää, Ari Puhakka 050 403 0055 (työkoneet) / 050 410 6793 (varaosat) SALO: SSO Maatalous, Janne Tuominen 044 770 5462 (Case IH, työkoneet) Markus Junnila 044 770 5500 (NH, työkoneet) / 044 770 5517 (varaosat) YLIVIESKA SEINÄJOKI E: E-P:n Kone ja Tarvike, Seppo Rajahalme 0400 366 252 (NH, työkoneet) KAJAANI Timo Rajahalme 0400 260 047 (NH, työkoneet) / 06-4289 000 (varaosat) KOKKOLA SEINÄJOKI P: Seinäjoen Konerengas, Antti Paavola 0400 365 224 (NH, työkoneet) IISALMI Jukka Holappa 040 500 8164 (NH, työkoneet) VAASA Isto Kumpu-Huhtala 040 739 6000 (Case IH, työkoneet) / 06-421 7450 (varaosat) VIITASAARI SEINÄJOKI P SOMERO: SSO Maatalous, Mikko Kuusvuori 044 770 5193 (NH, työkoneet) KUOPIO SEINÄJOKI E JOENSUU TAMPERE: E-P:n Kone ja Tarvike, Marko Rajahalme 0400 260 048 (Konemyynti) Konehuolto Tienari 050 595 0778 (varaosat) LAPPFJÄRD NIEMISJÄRVI HONKAJOKI TORNIO: Lakkapää, Petri Ojala 040 865 1243 (traktorit) / Matti Mustajärvi 0500 697 564 (työkoneet) JYVÄSKYLÄ Kari Yliheikkilä 050 340 2216 (työkoneet) / 050 410 6793 (varaosat) SAVONLINNA TURKU: RL-Traktorikone, Juha Lindvall (NH, työkoneet) 0400 523 493 MIKKELI Mika Tuominen (Case IH, työkoneet) / 020 746 6704 (varaosat) PORI TAMPERE VAASA: Inter-Tractor, Dan Högström 0500 165 690 LAPPEENRANTA HUITTINEN VIITASAARI: Viita-Kone, Vesa Kemppainen 040 574 1579, Ossi Leskinen 0400 243 036 (NH, työkoneet) HÄMEENLINNA LAHTI Tuukka Kauppinen 0400 625 611 (Case IH, työkoneet) / 050 376 5957 (varaosat) KOUVOLA LOIMAA YLITORNIO: Lakkapää, Kari Yliheikkilä 050 340 2216 (työkoneet) / 050 410 6793 (varaosat) NUMMELA YLIVIESKA: Haka-Traktori, Miika Kangaskorte 040 832 0300 (Case IH, työkoneet) TURKU PORVOO SOMERO Kalle Piirainen 040 779 1454 (NH, työkoneet) / 040 843 6829 (varaosat) SALO

MARIEHAMN

KEMIÖ

www.facebook.com/agritek

KAIKKI KONEET MAATALOUTEEN SAMAN KATON ALTA.

W W W. A G R I T E K . F I

Konekaupan ykkösketju kevät 2018  

Konekaupan ykkösketju. Agritekin asiakaslehti kevät 2018.

Konekaupan ykkösketju kevät 2018  

Konekaupan ykkösketju. Agritekin asiakaslehti kevät 2018.