Page 1

FARMALL U

99 - 114 hv


TULE JA IHASTU MUKAVUUTTA VUOROKAUDEN YMPÄRI Tilava ja valoisa ohjaamo, jossa on 5,2 m2:n lasipinta, tarjoaa verrattoman työympäristön. Muhkea kuljettajan istuin ja vakiovarusteinen matkustajan istuin takaavat ajomukavuuden pidempinäkin työpäivinä. Ergonomisesti oikein sijoitetut hallintalaitteet ja selkeälukuinen mittaristo luovat viimeistellyn vaikutelman.

HUIPPULUOKAN NÄKYVYYS Farmall U -ohjaamon ominaispiirre on vertaansa vailla oleva näkyvyys. Kokolasiset ovet, laajat etu- ja takalasit sekä avattava läpinäkyvä kattoluukku ovat ominaisuuksia, joiden ansiosta ohjaamosta näkee loistavasti joka suuntaan. Näkymä on esteetön nyt myös ylös etukuormaimelle.

TEHOKAS JA POLTTOAINETALOUDELLINEN Huippunykyaikaiset FPT-moottorit Common Rail -ruiskutuksella ja pakokaasujen jälkikäsittelyllä varustettuina täyttävät tiukat Stage IIIB -päästörajoitukset. Ne tarjoavat kuljettajalle erinomaisen vasteen kaasuun, paremman väännön ja maksimitehon hyvin laajalla, 1900- 2300 r/min, kierroslukualueella

SUJUVALIIKKEINEN VOIMANSIIRTO Farmall U -mallien vakiovarusteena on hydraulisella suunnanvaihtimella, nappikytkimellä ja pikavaihteella varustettu 24x24-nopeuksinen vaihteisto. Vaihtoehtona on 20x20-ryömintävaihteisto, jonka nopeus on vain 255 metriä tunnissa nimelliskierroksilla. Sähköhydraulisen suunnanvaihtimen toimintaa voidaan myös ajon aikana säätää helposti keinukytkimellä reagoimaan pehmeästi, keskinopeudella tai nopeasti suuntaa vaihdettaessa.

2


TEHOKAS HYDRAULIIKKA

TORIT L-TRAK FARMAL LMIINA TYÖHÖN RI 23 VA TO A K N A AI R TA 19ÖN LL-T ODESTY FARMAJO VUIINA ÖH LM AINA VA ESTA 1923 JO VUOD

Sähköinen nostolaite on kaikissa Farmall U -malleissa vakiovaruste. Voit valita jopa kolme hydrauliikan takaventtiiliä ja kaksi keskiventtiiliä, joiden virtausta voidaan säätää tarpeen mukaan eri työkoneille. Takanostolaitteen suurin nostoteho on 5400 kg (OECD).

TÄYDELLINEN ETUKUORMAINTRAKTORI Laajan näkyvyyden takaava kattoikkuna on suunniteltu tarjoamaan täydellinen näkyvyys etukuormaimelle myös aisat yläasennossa ilman että päätä tarvitsee kurkotella. Farmall U on myös muilta ominaisuuksiltaan kuten käsiteltävyydeltään parhaimmillaan kuormainkäytössä.

SUUREMMAT RENKAAT 16.9R38-takarenkaat ja 100-prosenttiset tasauspyörästöjen lukot etu- ja taka- akseleilla välittävät Farmall U -mallien voiman tehokkaasti maahan, mikä nostaa työtehon huippuunsa. Laajempi renkaan kosketuspinta maahan parantaa vetokykyä ja vähentää tiivistymistä.

MAKSIMI KÄYTTÖASTE Farmall U -mallien tavallista pitemmät 500 tunnin huoltovälit merkitsevät pienempiä käyttökuluja ja enemmän tehokkaita työtunteja. Päivittäinen ylläpito on tehty helpoksi, joten aikaa ei kulu turhaan muuhun kuin tuottavaan työhön.

3


UNELMIEN TYÖPAIKKA

4


OHJAAMO TUNNUSMERKKINÄ AJOMUKAVUUS Farmall U -traktoreiden tunnusmerkki on ajomukavuus työtehtävästä riippumatta. Karhennetut portaat ja reilusti avautuvat kokolasiset ovet takaavat turvallisen ja helpon kulun ohjaamoon ja sieltä pois.

HYVÄN OLON TRAKTORI Muhkea kuljettajan istuin ja vakiovarusteinen pehmustettu apumiehen istuin tekevät ajamisesta miellyttävää. Lisävarusteena saatava ilmajousitettu DeLuxe -istuin parantaa ajomukavuutta entisestään epätasaisilla alustoilla. Raikas ilmanvaihto saadaan aikaan sivuikkunoiden tai kattoikkunan avaamisella. Tehokas ilmastointilaite pitää sisäilman raikkaana kaikkina vuodenaikoina, ja se onkin suosituin lisävaruste.

SÄÄDÄ OMAN MAUN MUKAAN Kuljettajan istuin ja ohjauspyörä ovat monipuolisesti säädettäviä, joten kaiken kokoisille kuljettajille löytyy varmasti hyvä ajoasento. Mikäli haluat lisää mukavuutta, voit valita matalataajuusjousitetun ja lämmitettävän istuimen. Matkustajan istuin taittuu tarvittaessa kätevästi sivuun eikä haittaa ohjaamoon kulkua.

HUIPPULUOKAN NÄKYVYYS YMPÄRILLÄSI

YÖ KUIN PÄIVÄ

Sulavan muotoilunsa sekä läpinäkyvän kattoluukun ansiosta näkyvyys on harvinaisen esteetön kaikkiin töihin ja joka suuntaan.

Farmall U -mallistoon on saatavilla suuri valikoima erilaisia valopaketteja. Tehokkaat työvalot edessä ja takana valaisevat työkoneen ja traktorin ympäristön tehokkaasti.

MUKAVUUSALUE Ohjauspylväässä on peräti kymmenen ilmasuulaketta, joita säätämällä kuljettaja saa itselleen miellyttävät työolosuhteet vuodenajan mukaan. Lisävarusteena saatava tehdasasennettu ilmastointi tuo viileyttä ja nopean huurteenpoiston olipa ulkoilman lämpötila mikä tahansa.

5


KAIKKI HALLINNASSA

6


HALLINTALAITTEET HELPPO HALLITA Kaikki keskeiset hallintalaitteet on sijoitettu oikeaoppisen loogisesti ja ergonomisesti. Ne ovat käden ulottuvilla, joten kuljettaja pystyy keskittymään paremmin ja tekemään työt mukavammin ja tuottavammin.

SELKEÄÄ TIETOA Selkeän mittariston ja ajotietokoneen avulla kuljettaja pysyy aina ajan tasalla traktorin tärkeiden suoritusarvojen suhteen.

HELPPO LUKEA

Draft -

oting

Fotosho

needed

Mittaristo ja suunnanvaihtajan vipu kääntyvät ohjauspylvään mukana varmistaen parhaan käytettävyyden.

PYSY VIRKEÄNÄ Kaikki tärkeimmät hallintalaitteet on sijoitettu kuljettajan oikealle puolelle siten että niiden käyttäminen sujuu vaistonvaraisesti ja helposti.

SUUNTA VAIHTUU HELPOSTI Ohjauspyörän alle sijoitettu hydraulinen suunnanvaihtaja mahdollistaa suunnan vaihtamisen ilman kytkintä. Etukuormaintyössä tai peltoajossa kytkinjalka ei enää väsy pitkänäkään työpäivänä.

7


MOOTTORISSA VOIMA JYLLÄÄ

8


MOOTTORI Farmall U -traktoreiden sydän on 4-sylinterinen turboahdettu ja välijäähdytetty moottori, joka kehittää maksimimäärän tehoa minimaalisella polttoaineen kulutuksella. Suuri vääntömomentin nousu merkitsee ripeää traktorin kiihtymistä maantiellä ja vahvaa vetotehoa pellolla. Moottorin laaja vakiotehon kierrosnopeusalue takaa parhaan suorituskyvyn voimanottotöissä. ENEMMÄN TEHOA, ALHAISEMMAT KUSTANNUKSET

Uuden sukupolven moottorit on suunniteltu tuottamaan tehoa tavalla, jota voit odottaa vain Case IH -traktoreilta, mutta samalla käyttökustannukset pysyvät alhaisina. Farmall 115 U -mallissa maksimivääntö 1500 r/min kierroksilla on peräti 461 Nm, ja moottori tuottaa suurimman tehon jo 1900 r/min kierroksilla, mikä varmistaa erinomaisen polttoainetalouden. 500 tunnin huoltoväli säästää lisäksi huoltokustannuksia. TEHOA SIELLÄ MISSÄ SITÄ TARVITAAN

Moottoreiden erittäin laaja vakiotehon alue tarkoittaa käytännössä vähemmän vaihtamistarvetta ja enemmän taloudellisuutta. Moottori vääntää mahtavasti jopa alhaisilla kierroksilla, ja se antaa aggressiivista vetotehoa heti liikkeelle lähdöstä alkaen. Jyrkkä tehokäyrä lisää suorituskykyä, jota tarvitaan voimanoton ja hydrauliikan tehokkaassa käytössä. JOKA SÄÄN SUORITUSKYKYÄ

Uudet, entistä tehokkaammat ja helposti puhdistettavat jäähdyttimet tarjoavat enemmän jäähdytystehoa pienempään kokoon pakattuina. Ne varmistavat tehokkaan ja nopean jäähdytyksen myös äärimmäisissä lämpötiloissa työskenneltäessä. Kylmissä käyttöolosuhteissa vakiovarusteinen viskotuuletin varmistaa moottorin nopean lämpenemisen, sillä se pyörii vain silloin kun moottorin optimilämpötila on saavutettu. Tehokas akku ja imuilman sähkölämmitin helpottavat kylmäkäynnistystä kovimmillakin pakkasilla.

FARMALL 105 U -TEHOKÄYRÄ 90/122.5 80/109

60/82

450

50/68

400

40/54.5

350

30/41

300

Nm

kW / hv

70/95

250

20/27 1,000

1,200

1,400

1,600

1,800

2,000

2,200 2,300

r/min

SITKEÄ VETÄMÄÄN

HELPPO HUOLTAA

Jopa 35 %:n vääntömomentin nousu tarkoittaa käytännössä sitä, että Farmall U -moottorit suoriutuvat väsymättä kuormitushuipuista ja tarjoavat sitkeää vääntöä ilman tarvetta vaihtaa pienemmälle vaihteelle. Lisäksi alhainen polttoaineen kulutus ja suuri 140 litran polttoainesäiliö takaavat sen, ettei työpäivä keskeydy turhan tiheään tankkaamiseen.

Moottoriöljyn tarkastus voidaan tehdä helposti konepeittoa avaamatta, ja jäähdytysjärjestelmän päivittäinen puhdistus onnistuu kätevästi. Lisävarusteena saatava ilmansuodattimen pölyejektori pidentää ilmansuodattimien puhdistusväliä pölyisissä olosuhteissa työskenneltäessä

9


SUURTA SUORITUSKYKYÄ

10


VAIHTEISTO JA VOIMANOTTO Farmall U:n vaihteisto ja voimanotto on suunniteltu luotettavaksi ja tehokkaaksi. Tarkasti työstetyt vinohampaiset hammaspyörät ja painevoitelujärjestelmä on sovitettu ihanteellisesti moottoriin ja voimansiirtolinjaan kestävyyden ja suorituskyvyn parantamiseksi.

SUJUVAA VAIHTAMISTA Käyttäjien ajamat lukemattomat tunnit ympäri maailmaa ovat osoittaneet vaihteiston vankan kestävyyden ja luotettavuuden. Farmall U -mallien vaihteiston 24 vaihdetta, hydraulinen suunnanvaihdin, pikavaihde ja nappikytkin varmistavat sujuvan ajamisen. Vaihteiston välitykset on limitetty sopivasti mahdollistamaan ripeä kiihtyminen aina 40 km/h:n huippunopeuteen asti tieajossa. Peltotöihin tärkeälle 4-12 km/h nopeusalueelle löytyy jopa 11 vaihdetta, eli sopiva vaihde löytyy varmasti kaikkiin töihin. Nappikytkin on ergonomisesti sijoitettu vaihdevivun yhteyteen, ja sen avulla on mahdollista vaihtaa 8 vaihdetta kolmella eri alueella kytkinpoljinta painamatta.

ENEMMÄN VAIHTOEHTOJA Jos tilan töissä tarvitaan vaikkapa erikoisviljelyssä erittäin hitaita ajonopeuksia, Farmall U -mallit voidaan tilata myös 20x20nopeuksisella, hydraulisella suunnanvaihdolla varustetulla ryömintävaihteistolla. Ryömintävaihteistolla päästään hyvin hitaisiin ajonopeuksiin, eli vain 255 metriä tunnissa moottorin nimelliskierroksilla 2300 r/min.

SÄÄDETTÄVÄ SUUNNANVAIHTAJA Suunnanvaihtajan kytkentänopeutta voidaan säätää helposti keinukytkimen avulla tarpeen mukaan. Nopein asento on paras pikaista reagointia vaativaan työhön, esimerkiksi etukuormaintyöhön, ja hitain asento tarjoaa mukavan pehmeän suunnanvaihdon ja mahdollisimman pienen pyörien luiston ajosuuntaa vaihdettaessa.

VOIMAA KAIKILLE TYÖKONEILLE Farmall U -voimanotto välittää moottorin maksimitehon työkoneille vuoden ympäri, aina kevään jyrsintöistä kesän niittoon ja talvella lumen linkoamiseen. Kaikissa Farmall U -malleissa on vakiovarusteena kolme voimanoton nopeutta, 540/540E ja 1000 r/min. 540E on säästövoimanotto, jonka ansiosta vähän tehoa tarvitsevien koneiden kuten kasvinsuojeluruiskun käyttö onnistuu pienillä moottorin kierroksilla. 540E-säästövoimanotto tuottaa voimanotolle 540 r/min pyörimisnopeuden nimelliskierroksia huomattavasti alemmillla moottorin kierroksilla, mikä säästää polttoainetta ja vähentää ääntä. Monipuolista voimanottoa on mahdollista täydentää lisävarusteena saatavalla ajovoimanotolla.

TARJOLLA MONIPUOLISUUTTA Farmall U -malleihin voidaan tilata lisävarusteena tehtaalta runkoon integroitu etunostolaite, nostovoimaltaan 2250 kg, ja lisäksi 1000 r/min etuvoimanotto. Takavoimanoton ulkopuolista käyttöä varten lokasuojiin on sijoitettu voimanoton käynnistyspainikkeet helpottamaan työkoneen käyttöä ja parantamaan työturvallisuutta.

11


TYÖHÖN NOSTETTA

12


HYDRAULIIKKA & ETUKUORMAIN HYDRAULIIKKAA MONEEN KÄYTTÖÖN Monipuoliset Farmall U -traktorit ovat kotonaan niin pihalla kuin pellollakin kuljettamassa lantaa, siirtämässä säilörehua, liikuttamassa viljaa ja levittämässä lannoitteita. Mikään työ ei ole niille vierasta.

RIPEYTTÄ KÄSITTELYYN Farmall U -traktorit on varustettu kahdella erillisellä hydraulipumpulla. Nostolaitteen ja ulkopuolisen hydrauliikan vakiopumpun tuotto on 65 l/min ja erillisen ohjauspumpun tuotto on 38 l/min. Yhteensä hydrauliikan tuottoa on peräti siis 103 l/min. Lisävarusteena Farmall U -malleihin on saatavana myös 83 l/min tuottava nostolaitteen ja ulkopuolisen hydrauliikan pumppu, jolloin hydrauliikan kokonaistuotto on huimat 121 l/min.

■ Tarkka ja turvallinen sähköisen nostolaitteen hallinta. ■ Vakiovarusteena kolme kaksitoimista hydrauliikan. venttiiliä, joista yhdessä lisäksi sähköinen jakoventtiili ■ Venttiilikohtainen virtauksen säätö kaikissa venttiileissä. Suuri tai pieni virtaus hetkessä. ■ Joystick-ohjain, jolla hallitaan kahta mekaanista tai sähköistä keskiventtiiliä samaan aikaan (lisävaruste). ■ Keskiventtiilit etukuormaajan ja etunostolaitteen hallintaan (lisävaruste).

MONIPUOLISET VENTTIILIT Vakiovarusteina kaikissa Farmall U -malleissa on kolme kappaletta kaksitoimisia hydrauliikan takaventtiilejä. Kolmas venttiilipari on varustettu sähköisellä jakoventtiilillä, jolloin traktoriin voidaan kytkeä enimmillään peräti neljä kaksitoimista hydrauliikkaa käyttävää laitetta. Etukuormain- tai etunostolaitekäyttöä varten Farmall U -mallit voidaan varustaa lisäksi kahdella mekaanisella tai sähköisellä keskiventtiilillä. Kahden ulkopuolisen nostosylinterin ansiosta takanostolaitteen suurin nostovoima on peräti 5400 kiloa.

SUJUVAA TYÖSKENTELYÄ

HALLITTAVUUTTA

JÄRKEVÄSTI KIINNITETTY

Merkittävä etu on myös traktorin ketteryys, sillä etuakselissa kääntökulma on peräti 60 astetta.

Farmall U -traktori on suunniteltu alun alkaen kuormainkäyttöä varten. Ohjattavuuden takaa päähydrauliikasta erillinen ohjauksen pumppu.

Kuormaajan aisojen kiinnityspisteet ovat mahdollisimman takana, mikä parantaa koneen vakautta.

13


TEHON AVULLA TULOSTA

14


VOIMANSIIRTO Suorituskykyisinkään moottori ei riitä, jos voimaa ei saada välitetyksi pyörille tehokkaasti. Siksi Case IH on kiinnittänyt erityistä huomiota vaihteistoon, ohjaukseen, jarruihin ja rengastukseen, jotta mahdollisimman suuri osa moottorin tuottamasta tehosta saataisiin tuottavaan työhön parhaalla hyötysuhteella.

MAKSIMAALINEN PITO JA KETTERYYS Vankat etuakselit antavat ylimääräistä vakautta tiukoissa pelto-olosuhteissa. Lisävarusteena traktoriin saa tehdastilauksena myös etuakselin erilliset jarrut. Suorituskykyä ilman luistoa: hydrauliset 100-prosenttiset tasauspyörästön lukot etu- ja taka-akselilla varmistavat maksipidon pellolla kaikissa olosuhteissa. Kääntyy ketterästi. Etupyörien peräti 60 asteen kääntökulman ansiosta etuakselissa on luokkansa paras kääntyvyys. Vain 4050 mm:n kääntösäde tarjoaa lyömätöntä ketteryyttä ahtaissa tiloissa. Lisävarusteena saatavat leveät (480 mm) dynaamiset etulokasuojat kääntyvät pyöriä käännettäessä, varmistaen maksimaalisen käsiteltävyyden. Liikkuu luotettavasti. Vain 4150 kg:n vähimmäispaino ja peräti 3250 kg:n kantavuus varmistavat, että Farmall U suoriutuu kaikista haasteista. Lisävarusteena saatavien etupainojen kanssa traktorin painonjakauma on optimaalinen 50/50, jolloin raskas työkone ei horjuta tasaista menoa. Turvallisen tiellä liikkumisen varmistamiseksi Farmall 115 U -malli on varustettu hydraulisella perävaunun jarruventtiilillä, ja muihin malleihin se on saatavana lisävarusteena. Suuret 16.9R38-takarenkaat ja 100 %:n tasauspyörästön lukko edessä sekä takana takaavat täyden pidon. Vakioidut vanteiden keskiöt helpottavat tarvittaessa renkaiden vaihtoa eri mallisarjan Case IH -traktoreiden välillä.

SUUNNITELTU KÄYTTÄJÄLLE OPTIMAALISEKSI

■ Erinomainen teho-paino-suhde, ketterä etuakseli ja aito 100-prosenttinen neliveto takaavat, että Farmall U suoriutuu kaikista eteen tulevista haasteista. ■ Raskaan sarjan etu ja taka- akseleilla saavutetaan maksimaalinen kestävyys. ■ Kuljettajan turvallisuus ja mukavuus ovat etusijalla. ■ Monipuoliset rengasvaihtoehdot auttavat sovittamaan Farmall U -traktorin työn tarpeita vastaavaksi.

15


www.agritek.fi/caseih

Maahantuoja: SAFEGARD-JATKOTURVA Kaikissa Case IH -traktoreissa on normaalin takuun lisäksi kahden vuoden jatkoturva kaupan päälle. Se antaa suojaa yllättävien rikkoutumisen varalle.

Case IH Farmall U traktoriesite