__MAIN_TEXT__

Page 1

LUOTETTAVA ETUKUORMAIN

ENTISTร„ LAAJEMPI JA MONIPUOLISEMPI KUORMAINMALLISTO UUSIN TOIMINNOIN Etukuormaaja- ja tyรถkonemallistomme +1.1P +2.1P +2.3P +2.4P +3.1P

+3.3P +3.4P +4.1P +4.3P +5.1P

+5.3P +6.1P +6.3P +7.3P +8.3P

TrimaPlusSeriesTM

FI


AINA OIKEIN, AINA TURVALLISESTI Etukuormaaja joka ajattelee kaikkea - onko sellainen olemassa? Kyllä, Trima on luultavasti lähimpänä tuota kuvausta. Kaikkea, alkaen ylivoimaisesta kestävyydestä ja tehokkuudesta aina loppuun asti harkittuun turvallisuuteen ja ergonomiaan on ajateltu. On ajateltu kokonaisuutta. Siten se toimii ja sillä saadaan aikaan parhaita tuloksia. Lyhyesti sanottuna: Trima on harvinaisen luotettava työkaveri.

TrimaPlusSeriesTM Etukuormainmallisto, joka nostaa Triman ylivoimaiset ominaisuudet uudelle tasolle. Ominaisuudet, kuten pitkä käyttöikä, ylivertainen tehokkuus ja ensiluokkainen ergonomia.


Kestävää Triman ylivoimaa • Järeä muotoilu ja kestävät traktorisovitteet • Kaareva poikkiputki, jonka kiertojäykkyys minimoi rasituksen • Laakeroinnit suurilla koneistetuilla liukupinnoilla rauhoittavat rasituksia • Kumiset aluslevyt poistavat pituussuuntaiset välykset • Reilusti mitoitetut sylinterit kaksoislaakeroinnilla varmistavat kestävyyden • Aisarakenne kaksinkertaisesta U-profiilista antaa ylivoimaisen vastuksen vääntymistä vastaan

KESTÄVÄ JA USKOLLINEN TRIMA Trima-etukuormaajamme ovat suunniteltu tuomaan parhaan mahdollisen hyödyn ja tuottavuuden päivästä toiseen. Tämä tavoite on saavutettu lukuisten eri ominaisuuksien ja tekijöiden summana, jotka antavat Trimalle sen ainutlaatuisen luotettavuuden ja pitkän käyttöiän. Vankkumattoman järeä rakenne ja tarkka laadunvalvonta ovat muutamia yksinkertaisia esimerkkejä näistä tekijöistä.

4

Pitkä kokemuksemme etukuormainvalmistajana ja jatkuva vuorovaikutus viljelijöiden ja muiden etukuormainten käyttäjien kanssa on tärkeässä roolissa: Olemme tietoisia käyttäjien vaatimuksista. Olemme tietoisia tilanteista, jotka aiheuttavat suurimman kulutuksen ja kovimmat rasitukset kuormaimeen. Se on lähtökohta jatkuvalle kehitystyöllemme ja selitys, miksi Trima on erityisen kestävä etukuormaaja - johon voit luottaa!


1 | Reilusti mitoitetut sylinterit, työvälineiden sovitteet, laakeroinnit, jne. Muutamia esimerkkejä yksityiskohdista, jotka vaikuttavat Triman korkeatasoiseen kestävyyteen ja pitkään käyttöikään.

1

2

2 | Poikkituenta: Sieltä missä kuormaajaan kohdistuva rasitus on suurin, olemme vahvistaneet rakennetta entisestään, esimerkiksi aisojen ja poikkiputken liitoskohdassa. 3 | Pitkälle suunnitellut yksityiskohdat: Vahvikelevyt kaarevan poikkiputken ja kuormaimen aisojen liitoskohdassa vahvistavat rakenteen jäykkyyttä ja kestävyyttä.

3

4

5

6

7

4 | Parempaa näkyvyyttä LoaderLight-valaisimella. LoaderLight on lisävaruste , joka on suunniteltu erityisesti kuormaajaa varten. LED -valo asennetaan nivellevyn alle valaisemaan puomin alapuolista aluetta. Täydellinen työväline työskenneltäessä pimeässä. 5 | Traktorin huollon helppous: Triman sovitteet ovat pystysuorat, samoin kuormaimen kiinnitys. Suunnittelun syy on selvä, nykyaikaisten traktoreiden erilaiset huoltokohteet ovat paremmin käsillä. 6 | Live3 hoitaa homman nopeammin. Tehokas valinta Trima Electro Drice LCS Professionaliin. Se nopeuttaa kaikkia töitä rehun, säilörehun ja paalien parissa sekä käytettäessä hydraulisia kauhoja tai muita hydraulisia työlaitteita. Mahdollistaa työlaitteen samanaikaisen avaamisen/ sulkemisen sekä tyhjentämisen/ kippaamisen. Live3 jälkiasennetaan olemassa olevaan etukuormaimeen ja venttiilipakettiin. 7 | Vahvat, sinkityt tapit on varustettu tapin pyörimisen estävällä levyllä.

8

8 | Vahva rakenne. Poikkileikkaus kuormaimen aisasta, jossa aisan kaksinkertainen U-profiilirakenne on edelleen vahvistettu ympäröivällä levyllä nivelen kohdalta.

5


Tuottavaa Triman ylivoimaa • Pystysuorat traktorisovitteet ja kompaktin kokoinen nivelrakenne tarjoaa reilusti tilaa renkaille ja lokasuojille • Reilusti mitoitetut kuormaajan aisat ja tapit kestävyyden maksimoimiseksi • Suuret työskentelykulmat: Parasta työvälineiden käytön tehokkuutta • Mekaanisen vakaajarakenteen ansiosta suurempi nostovoima ja suurempi työskentelynopeus • Erittäin nopea ja yksinkertainen kuormaimen irrotus ja kytkentä, kuten myös työvälineiden vaihdossa • Työvälineen sovitteet voidaan kääntää kokonaan alas, jolloin kiinnityskoukut ovat suoraan nähtävissä traktorin ohjaamosta • Plus Compact Valve - Kaikki tärkeät toiminnot ja liitännät yhdessä paikassa

TUOTTAVA TRIMA Raskas taakka kevyeksi ja aikaa vievät työt nopeaksi - siinä Triman perusfilosofia. Tämän saavuttamiseksi etukuormaajan täytyy olla paitsi voimakas, myös toimia jouhevasti ja fiksusti. Näillä ominaisuuksilla olemme nostaneet Trima Plus-mallit niiden nykyiseen asemaan yhdeksi markkinoiden suorituskykyisimpänä ja tehokkaimpana etukuormaajana.

Työkapasiteettia voidaan mitata monilla eri mittareilla, kuten suorituskyvyllä nostovoimassa, nopeudella työn teossa ja optimaalisilla ominaisuuksilla, kuten laajoilla kääntökulmilla. Näiden lisäksi arvokkaita ovat aikaa säästävät tekniset oivallukset ja sovellutukset. Yksikään toinen etukuormaaja ei yhdistä voimaa ja teknologiaa kuten Trima – Siihen voit luottaa!

Vakuuttavaa voimannäyttöä: Plus Compact-venttiili ohjaa kaikkia tärkeimpiä toimintoja ja liitäntöjä yhdestä keskelle sijoitetusta jakoventtiilistä. Kokonaisuus on sijoitettu suojaan poikkiputken taakse sekä suojakannen alle ja se ei näin haittaa kuljettajan näkyvyyttä. Tämä venttiiliratkaisu antaa täsmällisen tuntuman ja parhaan voiman raskaaseen työhön. Sylinterien shokkiventtiilit ovat integroitu järjestelmään. Myös kolmas- ja neljäs toiminto, PlusDrive tai hydraulinen työvälineen lukitus ovat helposti liitettävissä järjestelmään. Plug-in liitännät sallivat letkujen pyöriä, jolloin ne eivät turhaan rasitu kiertymisestä.

6


1 | Suuret optimaaliset kääntökulmat: Selitys miksi Trimalla voi työskennellä kaikkien materiaalien kanssa. Paras työskentelykulma löytyy aina riippumatta mitä työvälinettä käytetään. 2 | Maksimaalinen nostovoima: Järeästi mitoitetut kuormaimen aisat ja tapit, sekä optimaalisesti mitoitetut sylinterit ovat tekijöitä jotka saavat aikaan Triman nostokapasiteetin. Mekaaninen vakaaja-aisasto lisää nostovoimaa entisestään.

1

3 | Multi Doc 2TM. Erinomainen ominaisuus, kun kuormaaja on varustettu ylimääräisellä hydrauliikalla.Yksinkertaisella liikkeellä hydrauliletkut ovat kytketty, helposti ja nopeasti riippumatta onko järjestelmässä painetta.

2

3

7


TURVALLINEN JA ERGONOMINEN TRIMA Trima on suorituskykyinen etukuormaaja. Siinä yhdistyy samanaikaisesti paljon sisäänrakennettua suunnittelua joka tekee raskaastakin työn kevyeksi käyttäjälle. Tämä suunnittelu perustuu maanviljelijöiden ja urakoitsijoiden kokemuksiin ympäri maailman. Sen ansiosta Trima on maksimaalisen turvallisten ja ergonomisten etukuormainten esikuva.

Käyttäjälle tärkeitä ergonomisia seikkoja on monia, kuten näkyvyys ja peittämättömyys kaikissa asennoissa. Tarkkaan mietittyjen ratkaisujen ansiosta ergonomia ei haittaa tehokkuutta. Lyhyesti sanottuna, Triman suunnittelun takana on tarkka suunnittelu!

Ergonomista Triman ylivoimaa • Trima Plus Lock varmistaa yksinkertaisen ja turvallisen lukituksen. Nivelkotelo ohjaa itse itsensä kohdalleen • Aina täydellinen näkyvyys aisojen sisään piilotetun hydrauliikan ansiosta • Työvälineraami joka antaa optimaalisen näkyvyyden ja hallittavuuden ohjaamosta käsin • Helposti käsillä olevat pikaventtiilit oikealla korkeudella varmistavat työvälineiden helpon kytkennän • Pystysuorat traktorisovitteet antavat runsaasti tilaa traktorin huoltoa varten

8


1

2

4

3

5

6

1 | Yksinkertainen ja tarkka työkoneen kytkentä. Triman työkonesovitteet tekevät työkoneen vaihtamisen uskomattoman helpoksi. Näkyvyys on aina hyvä, sekä vältät rasittamasta niskaasi ja selkääsi epämiellyttäviin liikkeisiin ja työasentoihin. Jos kuormain on varustettu kolmannella toiminnolla, oikealle korkeudelle sijoitetut pikaliittimet tekevät työkoneen kytkennän yksinkertaiseksi. 2 | Äärimmäisen mukava PlusDrive. Aja missä haluat – mukavimmalla mahdollisella tavalla. Triman innovatiivinen vaimenninjärjestelmä on entistä tehokkaampi uusien LCS venttiilien yhteydessä. Se vähentää kuormaimeen ja sovitteisiin kohdistuvia kuormia sekä traktoriin ja kuljettajaan kohdistuvaa rasitusta. PlusDrive kuormainvaimennin on kytkettävissä helposti päälle ja pois sähkökytkimen avulla.

3 | Vankat tukijalat helposti säädettävällä rakenteella tekevät Trima kuormaimen irrottamisesta ja kiinnittämisestä helppoa ja turvallista. Tukijalkojen käyttö ei vaadi työkaluja eikä niissä ole irrallisia lukitusosia. 4 | Letkut siististi suojassa. Kuormaimen hydrauliletkut ovat siististi suojassa kulumiselta ja auringolta kätevän suojuksen sisällä. Se pitää letkut myös yhdessä parantaen näkyvyyttä. Nyt vakiona kaikissa Trima Plus kuormaimissa. 5 | Automaattinen työkoneen lukitus turvaominaisuudella varmistaa että työväline voidaan lukita vain yhdellä tavalla - oikealla tavalla. Maksimoidaan turvallisuus ja minimoidaan virheet.*

7

6 | Paras mahdollinen näkyvyys: Kaikki hydrauliikka on sijoitettu kuormaimen aisojen sisään, jossa ne ovat paitsi poissa näkökentästä myös hyvin suojassa. Ei putkia tai letkuja näkyvillä roikkumassa ja rikkoontumassa, Näin myöskään lika ja roskat eivät pääse kerääntymään niihin. 7 | Auto Plus (hydraulinen työvälineen kytkentä) on yksinkertainen ja helppo tapa irrottaa ja kytkeä työväline ohjaamosta nousematta. Työvälinelukituksen osoittimet näyttävät milloin työväline on lukittu.

* Saatavilla vain Euro-sovitteiden kanssa

9


TÄYSI KAUHALLINEN VARMASTI TRIMA PLUS LEVEL Meillä Trimalla kaiken toimintamme pohjana on jatkuvasti parantaa tuotteittemme ominaisuuksia. Meille on selvää, että meidän on jatkuvasti työskenneltävä tehdäksemme Trima tuotteiden käytettävyydestä entistä yksinkertaisempaa ja tuottavampaa. Erinomainen esimerkki tästä on uusi Trima Plus Level toiminto, joka parantaa sekä etukuormaimen että traktorin tuottavuutta. Toiminto maksimoi kuormaustehon ja minimoi tarpeettomat materiaalihukat kuormattaessa irtotavaraa kauhalla. Ratkaisu perustuu kauhasylinterien optimointiin joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kauha voi kallistua ylöspäin 55-56° nostokorkeuden ollessa jopa 0,9 m*. Voit siis olla

varma siitä että kauha pysyy optimaalisessa asennossa varmistaen mahdollisimman suuren kuorman ja minimaalisen kuormattavan materiaalin hukan - uutta, fiksua mutta tyypillistä Trimaa.

Suurempi täyttökulma pienelläkin nostokorkeudella. Trima Plus Level mahdollistaa 55-56° kauhan täyttökulman nostokorkeudella 0,9 m.

55-56˚

Optimaalinen kauhan rakenne. Trima Plus Level on yhteensopiva alkuperäisten kauhojemme kanssa. Ylivalumisen estävä rakenteemme yhdistettynä erikoiskorkeisiin taka- ja sivulevyihin mahdollistaa kauhan täydellisen täytön. Irtotavara pysyy hallitusti kauhassa.

90 cm

* voivat vaihdella kuormaajamalleittain.

1 | Entistäkin kätevämpi käyttää. Trima Plus Level tarkoittaa, että kauhan voi kallistaa ylös, jolloin irtotavaraa ei valu yli ja kauhan saa aina helposti täyteen.

1

10

2

2 | Käyttäjäystävällinen rakenne. Trima Plus Level toiminto on tehty mahdolliseksi käyttämällä useita eri ratkaisuja mukaan lukien kauhasylintereiden optimointi. Hyvä esimerkki siitä miten korkealaatuinen suunnittelumme tarjoaa suoria etuja käyttäjälle.


TEKNOLOGINEN YLIVOIMA TUO SINULLE VERRATONTA KÄYTTÄJÄ­ YSTÄVÄLLISYYTTÄ LCSTM kuormaajan hallintajärjestelmä vahvistaa asemaamme maailman johtavana korkealuokkaisten etukuormainten valmistajana. LCSTM yhdistää useita teknologisia innovaatioita samaan järjestelmään: • Täysin uudenlainen venttiilityyppi. Ainutlaatuinen LCSTM venttiilimallisto on kehitetty etukuormainten nykyisiin sekä tulevaisuuden vaatimuksiin ja tarpeisiin. Se mahdollistaa kuormaimen hallinnan tason, jota mikään muu valmistaja ei tarjoa. • Integroitu pikakytkentä* säästää aikaa sekä ympäristöä.

• Täysin uusi peukalo-ohjain parantaa ergonomiaa ja helpottaa työskentelyä. Kaikki nämä innovaatiot tuovat huomattavaa hyötyä sinulle ja traktorillesi. Yhdessä ne mahdollistavat täysin uudenlaisen kuormaimen hallittavuuden, käyttäjäystävällisyyden, tehokkuuden ja turvallisuuden. LCSTM on vakiona kaikissa uusissa Trima-kuormaimissa. Uusi hallintajärjestelmä on mahdollista asentaa myös vanhempiin kuormaimiin ja traktoreihin. Tervetuloa tulevaisuuteen.

11


YKSI JÄRJESTELMÄ. SATOJA ETUJA. Venttiilimallisto

Pikakytkentä MC4

Optimoi hallinnan ja käyttöominaisuudet Nerokas ja helppökäyttöinen pikaliitäntä integroidulla sähköpistokkeella LCS:n ydin on ainutlaatuinen venttiilimallisto. Venttiilien suunnittelun lähtökohtana ovat olleet etukuormainten vaatimukset ja tarpeet – ainoana maailmassa. Ilman kompromisseja suunniteltu rakenne tuo runsaasti etuja: erinomainen hallittavuus, nopea reagointi ja ohjattavuus optimaalisesti mukautuvalla virtauksella – joka hetkellä kuormasta riippumatta. Venttiilit ovat myös energiatehokkaita ja näin ollen ne parantavat polttoainetaloutta.

Runsaasti etuja: • Raskaiden taakkojen täydellinen hallinta on mahdollista kuormituksesta riippumattoman öljyn virtauksen ansiosta. Kuormaimen nopeus on aina sama riippumatta taakan painosta. • Useiden samanaikaisten toimintojen suorittaminen entistä helpompaa, esim. laskeminen ja täyttäminen. • Avoimen hydrauliikan LCSTM venttiilillä on samat ominaisuudet kuin LCSTM kuormantuntevalla venttiilillä. Molemmat venttiilit perustuvat samaan kuormantuntevaan perusrakenteeseen. • Energiaa säästävä matalapaineregenerointi. • Sylinterit ovat aina öljytäytteisiä, mikä poistaa odotusajat ja sylinterien kavitoinnin. • Sekä nostopiirissä että työlaitepiirissä on kelluva-asento. Lisäksi parannetut liittimet, jotka takaavat työlaitteiden helpon kytkennän. • Kompaktin rakenteen ansiosta venttiililohko on sijoitettu ihanteellisesti, jolloin myös näkyvyys ohjaamosta on hyvä.

12

Uusi, ainutlaatuisilla flat-face-tasapääliittimillä varustettu pikakytkentä (lisävaruste) sisältäen integroidun sähköliittimen on yksi hieno yksityiskohta joka nerokkaan rakenteensa ansiosta säästää sekä aikaa että suojaa ympäristöä. Riittää kun teet pienen kahvan kääntöliikkeen ja kytkentä on tapahtunut, äärimmäisen kätevän käyttää – jopa yhdellä kädellä. Pikaliittimen rakenne mahdollistaa kytkennän vaikka letkuihin olisi jäänyt vähän painettakin. Kaikki liittimet ovat flat face-tasapääliittimiä jotka ovat tiiviitä ja erittäin helppo pyyhkäistä puhtaaksi ja huoltaa.

Monia etuja: • Sekä venttiilit että letkusarjat ovat varustettu flat face-liittimin • Pikaliittimen kytkentä tapahtuu yhdellä kahvankäännöllä joka sisältää lukitusmekanismin

Tekniset tiedot

Järjestelmän paine enintään: 250 bar Vastapaine enintään: 20 bar Suositeltu virtaus enintään, kiinteätilavuuksinen pumppu: 120 l/min Suositeltu virtaus enintään, muuttuvatilavuuksinen pumppu: 150 l/min Suurin virtaus kuormaimelle: Enintään 90 l/min Venttiilin sisäinen ohjauspaine: 23 bar


Mikä venttiilistö sopii parhaiten sinun tarpeisiisi? Sähköinen joystick hallinta vai perinteinen kaapeliohjain – voit valita sinua miellyttävimmän vaihtoehdon. Tässä on esitelty jokaisen joystickin ominaisuudet:

Joystick

ElectroDrive LCSTM Professional

EasyDrive LCSTM

ErgoDrive LCSTM

Sähköinen, peukalolla ohjattava joystick Kaapeliohjattu mekaaninen venttiilistö Taustavalaistu näyttö Täysin proportionaalinen aisaston nosto ja lasku Täysin proportionaalinen kauhan kallistus ja tyhjennys Kellunta nostosylintereille Kellunta kauhasylintereille Laskuliikkeessä regeneratiivinen toiminto Kallistusliikkeessä regeneratiivinen toiminto Kolmas hydrauliikkatoiminto* Neljäs hydrauliikkatoiminto* Pehmeä vaihto laitetoiminnon ja kolmannen toiminnon välillä Hydraulinen työlaitelukitus*

Sähköinen, peukalo-ohjattava ja käyttäjäystävällinen Malliston huipulla on ElectroDrive LCSTM Professional. Se on varustettu peukalolla ohjattavalla joystickillä, joka parantaaa ergonomiaa ja käytettävyyttä. Huomattavasti parempi hallinta mahdollistaa rennon työskentelyn minimaalisilla fyysisillä rasituksilla. Ohjain on kiinnitetty erittäin joustavaan - ns. ’joutsenen kaula’- varteen, jonka avulla kuljettaja voi löytää helposti parhaan asennon kuormaajan käyttämiseen. Joystickin ergonominen muoto ja joustava kiinnitys minimoivat myös tärinän ja epätasaisesta ajoalustasta johtuvat heilahtelut. Muita merkittäviä uudistuksia ovat ihanteellisesti sijoitettu näyttö sekä käyttäjäystävällinen valikko, jotka takaavat nopean käytön ja hallinnan kaikille kuormaajan toiminnoille.

Useita etuja: • Uusi ainutlaatuinen hallittavuus sähköisellä joystickilla. Voit ohjata kuormainta peukalolla tai etusormella ja peukalolla. • Ohjaimen optimaalinen ergonominen muotoilu. Erityisen hyödyllinen ja mukava pitkään työskennellessä. • Taustavalolla varustettu helppolukuinen näyttö. Tiedot näkyvät selkeästi niin päivällä kuin yölläkin. • Kaksi eritasoista sähköistä hallintaventtiilistöä: ElectroDrive LCSTM Professional ja EasyDrive LCSTM. Ne mahdollistavat oikean LCS:n valinnan juuri sinun tarpeisiisi. • Vaihtoehtona myös mekaaninen kaapeliohjattu venttiilistö ErgoDrive LCSTM.

Pikavalikko Kuormainvaimennin, päälle/pois* Hitaat toiminnot Kauhan ravistustoiminto Visuaalinen AAC-toiminto Kuljetuslukitus kuormainvaimennin päällä* Paineenpoistotoiminto Kolmannen hydrauliikkatoiminnon päälle/pois-kytkentä* Kolmannen hydrauliikkatoiminnon lukitus* Kolmannen hydrauliikkatoiminnon jatkuva virtaus, ohjelmoitavissa* Neljännen hydrauliikkatoiminnon päälle/pois-kytkentä* Nopea reagointi Asetusvalikko Kolmannen hydrauliikkatoiminnon asetukset Kolmannen hydrauliikkatoiminnon päälle/ pois-kytkimen asetus Ohjelmoitava Pikavalinta-näppäin 9-portainen ravistustoiminnon säätö 3-portaisen hidastettujen liikkeiden asetus Hidastetut liikkeet, asetus nosto- ja laskutoimintoihin Hidastetut liikkeet, asetus kallistusja tyhjennystoimintoihin Näytön kontrastin säätö Vianmääritysnäyttö Tehdasasetukset Huoltovalikko Muut ominaisuudet Vuodottomat tasapintaiset pikaliittimet Pikaliittimen alaosa integroidulla sähkökytkennällä* Integroitu vaimennin Pölysuojaus Venttiili, joka ei vaikuta traktorin hydrauliikan paineeseen Sisäänrakennettu venttiilin esilämmitystoiminto

● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

● ● ● ● ● ● ● ● ●

● ●

▼ ▼ ▼

■ ■

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

▼ ▼ ▼ ▼

● ● ● ● ● ●

▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼

■ ■ ■ ■ ■

* riippuu kuormaajan varustelusta

13


TRIMA. AINA FIKSU VALINTA


+1.1P +2.1P +2.3P +2.4P +3.1P

+3.3P +3.4P +4.1P +4.3P +5.1P

+5.3P +6.1P +6.3P +7.3P +8.3P


VAKAIMELLISET KUORMAIMET +1.1P

+2.1P

+2.3P

Kääntökulmat* max. murtokulma 4 max. tyhjennyskulma5

41° 63°

44° 58°

44° 58°

Nostokorkeus metriä kauhanivelessä metriä työvälineen alla6 *

3,20 m 2,90 m

3,50 m 3,20 m

3,50 m 3,20 m

m

m

6

6

6

5

5

3

2

2

2

1

1

0

0

Nostovoima paineella 195 bar 1. kauhan kääntöpisteessä maantasosta*** kauhan kääntöpisteessä max nostokorkeus***

16

1 890 kg

1 920 kg

2 270 kg

1 490 kg

1 520 kg

1 800 kg

2. 800 mm kauhan kääntöpisteestä maantasossa 800 mm kauhan kääntöpisteestä 1,5 m korkeudessa 800 mm kauhan kääntöpisteestä max kuormauskork.

1 500 kg

1 530 kg

1 840 kg

1 370 kg

1 440 kg

1 740 kg

1 280 kg

1 310 kg

1 590 kg

3. Suurin murtovoima 800 mm kauhannivelestä

2 310 kg

2 380 kg

2 380 kg

Kuormaimen paino

505 kg

521 kg

521 kg

Traktorikoko

n. 50-70 hv, 37-52 kW**

n. 50-80 hv, 37-60 kW**

n. 50-80 hv, 37-60 kW**

Suurin suositeltu traktorin paino

3 000 kg

4 000 kg

4 000 kg

*Riippuen varusteesta.

**Moottoritehon lisäksi mallivalintaan vaikuttaa traktorin paino ja koko.

***Ilman työlaitetta.

kg

5 000

4 000

3 000

2 000

0 0

kg

5 000

4 000

3 000

Murtovoima 800 mm kauhanivelestä

2 000

3

kg

0

Nostovoima 800 mm kauhanivelestä

2 31

1 1 000

2

5 000

Nostovoima kauhanivelessä

0

1

1 000

800 mm

4

2 13

3

3

4 000

4

5

4

2 1 3

1 000

4

3 000

6

m

2 000

5


+2.4P

+3.1P

+3.3P

+3.4P

44° 58°

43° 60°

43° 60°

44° 55°

3,65 m 3,35 m

3,75 m 3,45 m

3,75 m 3,45 m

3,90 m 3,60 m

m

m

m

m

6

6

6

6

5

5

5

5

23 1

4

4

3

3

3

3

2

2

2

2 1

1 750 kg

2 400 kg

2 770 kg

2 220 kg

1 520 kg

1 900 kg

2 210 kg

1 890 kg

1 380 kg

1 910 kg

2 250 kg

1 800 kg

1 360 kg

1 800 kg

2 110 kg

1 720 kg

1 310 kg

1 630 kg

1 920 kg

1 600 kg

2 330 kg

2 770 kg

2 770 kg

2 830 kg

544 kg

585 kg

585 kg

595 kg

n. 50-80 hv, 37-60 kW**

n. 60-100 hv, 45-75 kW**

n. 60-100 hv, 45-75 kW**

n. 60-100 hv, 45-75 kW**

4 000 kg

4 500 kg

4 500 kg

4 500 kg

kg

5 000

4 000

0 3 000

kg

5 000

4 000

3 000

2 000

0 0

5 000

4 000

3 000

2 000

kg

0

1

0 1 000

5 000

4 000

3 000

2 000

0

1 000

kg

1 000

1

0

0

1

2 13

2 000

2 13

4

2 13

1 000

4

17


VAKAIMELLISET KUORMAIMET +4.1P

+4.3P

+5.1P

Kääntökulmat* max. murtokulma 4 max. tyhjennyskulma5

45° 55°

45° 55°

45° 52°

Nostokorkeus metriä kauhanivelessä metriä työvälineen alla6 *

4,00 m 3,70 m

4,00 m 3,70 m

4,25 m 3,95 m

m

6

6

5

5

0

0

Nostovoima paineella 195 bar 1. kauhan kääntöpisteessä maantasosta*** kauhan kääntöpisteessä max nostokorkeus***

18

2 520 kg

2 890 kg

2 790 kg

2 060 kg

2 370 kg

2 440 kg

2. 800 mm kauhan kääntöpisteestä maantasossa 800 mm kauhan kääntöpisteestä 1,5 m korkeudessa 800 mm kauhan kääntöpisteestä max kuormauskork.

2 070 kg

2 410 kg

2 330 kg

1 930 kg

2 250 kg

2 250 kg

1 720 kg

2 010 kg

2 120 kg

3. Suurin murtovoima 800 mm kauhannivelestä

2 810 kg

3 850 kg

3 360 kg

Kuormaimen paino

621 kg

621 kg

721 kg

Traktorikoko

n. 80-120 hv, 60-90 kW**

n. 80-120 hv, 60-90 kW**

n. 100-150 hv, 75-112 kW**

Suurin suositeltu traktorin paino

5 200 kg

5 200 kg

6 000 kg

*Riippuen varusteesta.

**Moottoritehon lisäksi mallivalintaan vaikuttaa traktorin paino ja koko.

***Ilman työlaitetta.

kg

5 000

4 000

3 000

2 000

0 0

kg

5 000

4 000

kg

1 3 000

Murtovoima 800 mm kauhanivelestä

2

1 2 000

3

2

1

0

Nostovoima 800 mm kauhanivelestä

2

1 000

2

231

4 3

5 000

Nostovoima kauhanivelessä

5

13

3

0

1

4

4 000

800 mm

6

2

3

1 000

4

m

1 000

23 1

4

3 000

6

m

2 000

5


+5.3P

+6.1P

+6.3P

45° 52°

44° 52°

44° 52°

4,25 m 3,95 m

4,50 m 4,20 m

4,50 m 4,20 m

m

m

m

6

6

2

5

13

4

4

3

3

3

2

2

2

1

1

2

13

1

3 170 kg

2 990 kg

3 380 kg

2 780 kg

2 490 kg

2 820 kg

2 680 kg

2 540 kg

2 900 kg

2 590 kg

2 370 kg

2 700 kg

2 450 kg

2 120 kg

2 430 kg

4 470 kg

3 870 kg

4 480 kg

721 kg

760 kg

760 kg

n. 100-150 hv, 75-112 kW**

n. 120-190 hv, 90-142 kW**

n. 120-190 hv, 90-142 kW**

6 000 kg

7 000 kg

7 000 kg

kg

5 000

4 000

3 000

2 000

0 0

kg

5 000

4 000

3 000

2 000

0 1 000

kg

0

4 000

3 000

2 000

0

1 000

0

5 000

4

6

5

2 13

1 000

5

19


VAKAIMELLISET KUORMAIMET +7.3P

+8.3P

Kääntökulmat* max. murtokulma 4 max. tyhjennyskulma5

44° 49°

42° 50°

Nostokorkeus metriä kauhanivelessä metriä työvälineen alla6 *

4,95 m 4,65 m

4,95 m 4,65 m m

5

Nostovoima paineella 195 bar 1. kauhan kääntöpisteessä maantasosta*** kauhan kääntöpisteessä max nostokorkeus***

3 930 kg

4 210 kg

3 070 kg

2 880 kg

2. 800 mm kauhan kääntöpisteestä maantasossa 800 mm kauhan kääntöpisteestä 1,5 m korkeudessa 800 mm kauhan kääntöpisteestä max kuormauskork.

3 340 kg

3 610 kg

3 050 kg

3 210 kg

2 770 kg

2 600 kg

3. Suurin murtovoima 800 mm kauhannivelestä

4 460 kg

4 450 kg

Kuormaimen paino

838 kg

935 kg

Traktorikoko

>150 hv, >112 kW**

>200 hv, >149 kW**

Suurin suositeltu traktorin paino

9 000 kg

13 000 kg

*Riippuen varusteesta.

**Moottoritehon lisäksi mallivalintaan vaikuttaa traktorin paino ja koko.

***Ilman työlaitetta.

4 000

3 000

2 000

Murtovoima 800 mm kauhanivelestä

0

3

3

0 kg

1 000

Nostovoima 800 mm kauhanivelestä

1

0

5 000

2

2

1 4 000

Nostovoima kauhanivelessä

3

2

3 000

1

3

2 000

800 mm

4

4

0

4

2 1

5

2 1 3

1 000

6

20

6

6

kg

5 000

m

5


21


Jatkuvaa kehitystyötä. Trima on aina työskennellyt läheisessä yhteistyössä käyttäjien kanssa. Kiitollisina tästä yhteistyöstä olemme saaneet ottaa vastaan käytännön kokemukset ja parannusehdotukset. Tätä ensikäden tietoa olemme voineet hyödyntää uusien kuormainten, työvälineiden ja soviteosien suunnittelussa ja valmistuksessa.

TÄSSÄ SINULLE TRIMA! Triman valitseminen saat käyttämisen etua paitsi suoraan, myös pidemmällä tähtäimellä. Tavoitteemme on että käyttäjä saa parhaan hyödyn irti kuormaimestaan ja traktoristaan, sen vuoksi meidän täytyy pysyä lähellä asiakasta. Sen vuoksi olemme rakentaneet maailmanlaajuisen teknisen tuen ja neuvonnan verkoston.

Trima-organisaation ansiosta asiakkailla on aina saatavilla kattava varaosien valikoima, asiantunteva palvelu ja ammattitaitoiset huoltopalvelut. Voimme sanoa, että kaikki tarvittava taustatuki kuormaimesi onnistuneen käytön varmistamiseksi on saatavilla, joka päivä, vuodesta toiseen – Siihen voit luottaa!

Triman ylivoimaa pitkällä tähtäimellä • Organisaatio joka on lähellä asiakasta, jälleenmyyjistä huoltohenkilökuntaan olemme keskittyneet käyttäjän tarpeisiin • Intensiivinen ja maailmanlaajuinen huoltoverkosto on lähellä asiakasta • Kaikkialla, missä Trima on edustettuna, on nopea varaosien saatavuus • Varaosainformaatio, käyttöohjeet ja muu tärkeä tieto on saatavilla internetistä • Jatkuvan tiedotuksen ja koulutuksen ansiosta jokainen Trima-asiantuntija voi avustaa asiakkaita ansiokkaasti

22


Tyรถlaitteet etukuormaimiin

Erikoissuunnitellut tyรถlaitteet


Oikea työlaite jokaiseen tehtävään Asia on hyvin yksinkertainen. Käyttäessäsi alkuperäisiä varusteita sinun ei tarvitse koskaan tehdä kompromissia työskentelymukavuuden ja kannattavuuden välillä. Voit olla varma, että olet valinnut juuri oikeat varusteet. Niiden avulla suoriudut kaikista töistäsi erittäin tehokkaasti. Erinomaisen laadun ansiosta voit nauttia näistä varusteista pitkään. Valitse siis aina alkuperäinen varuste, niin saat parhaan hyödyn etukuormaimestasi.

26


SISÄLTÖ PAALIVARUSTEET TUOREREHUVARUSTEET TALIKOT JA TARVIKKEET

5-7 10 - 12 13

NOSTOVARUSTEET

14 - 15

KAUHAT

16 - 23 3

27


Useita kiinnikestandardeja Quicke työlaitteet saat aina varustetttuna markkinoiden yleisimmällä Euro-korvakejärjestelmällä. Mutta tarvittaessa useita varusteita on saatavissa myös muilla kiinnikkeillä.

B: SMS

Kaikki suurimmat valmistajat käyttävät Eurojärjestelmää, sopii Quicke D-kuormaimiin sekä mallisarjoihin 600-700-900.

Sopii Trima-kuormaimiin joissa SMS-järjestelmä sekä Quicke Combi 2-kuormaimiin joissa Trimasoveltuvuus.

C: Vila-LännenJames Tietyt kuormaimet saatavissa Vila-/Lännen-/ James-sopivuudella tai Iso Volvo BMsopivuudella.

C • MULT

OC • MULT ID

Liitä kätevästi MultiDoc2TM*

* Multi Doc 2TM on lisävaruste.

4

28

Liitä kätevästi. MultiDoc on erinomainen apuväline, jos etukuormaimessa on 3. tai 4. toiminto. Yhdellä kevyellä kahvan liikkeellä kytket työlaitteen letkut vaikka letkuissa olisi vähän painettakin. Työt pääsevät alkamaan muutamassa sekunnissa. Liittimet on helppo pitää puhtaina, jolloin traktorin hydraulijärjestelmään ei pääse epäpuhtauksia.

• MUL T

OC ID

DO

OC ID

• MUL TI

A: Euro

SELECTO FIX


PAALIVARUSTEET

Quadrogrip® LYÖMÄTÖN TYÖLAITE MUOVITETUILLE KANTTIJA PYÖRÖPAALEILLE

DO

C • MULT

Vaihdettavat liukupalat on valmistettu polyeteenistä, joten ne eivät tarvitse voitelua. Liukupinnat ovat pystysuorat mikä estää lian tarttumisen. Tämä pienentää kitkaa, takaa meluttoman leukojen siirron, vähentää kulumista ja pidentää käyttöikää.

• MUL T

OC ID

OC ID

OC ID

• MUL TI

Quodrogrip on markkinoiden paras varuste muovitettujen tai muovittamattomien suur- ja nelikanttipaalien käsittelyyn. Leuat päättyvät 350 mm:n levyiseen järeään tyviosaan varustettuna liukulevyillä, mikä merkitsee loistavaa laakerointia ja pitkää kestoikää. Pinottaessa voit lukita oikean tai vasemman leuan, mikä helpottaa työtäsi.

• MUL T

SELECTO FIX

QUADROGRIP

200

Kokonaisleveys, cm Paalikoko, cm Leuan pituus, cm Paino, kg

235 60-200 (min-maks.) 130 433

Flexibal® KOLME TYÖLAITETTA YHDESSÄ

C • MULT

• MUL T

OC ID

DO

OC ID

• MUL TI

Flexibal on vahva ja hyvin monipuolinen varuste. Kaksi vankkaa ja vapaasti pyörivää 125 mm:n putkea on asennettu kivitalikon piikkien kanssa samaan runkoon. Leuat ovat hydraulisesti leveyssuunnassa säädettävät. Paalia kuormattaessa nämä laakeroidut leukaputket rullaavat ilman kitkaa ja muovivaurioita paalin alle. Leukojen riittävä pituus ja suuri halkaisija jakaa painon tasaisesti suurelle pinta-alalle.

OC • MULT ID

SELECTO FIX

Kuormattaessa heinä- tai olkipaaleja ovat leukaputket helposti irrotettavissa. Pelkillä piikeillä voidaan käsitellä myös jopa trukkilavoja (maks. 1 000 kg). Lisävarusteena on Flexibaliin saatavissa säädettävä ylätuki, joka asennetaan runkoon kiinni. Se mahdollistaa paalin kääntämisen sekä helpottaa kaikkein suurimpien paalien käsittelyä. Ylätuki on erityisen suositeltava kuormaimiin, joista puuttuu suuntaisvakain, sekä hytittömiin traktoreihin.

VALITSE PARAS KESTÄVYYS JA LAATU

Paalivarusteidemme ominaispiirteitä ovat leukojen vahvat laakerointipisteet, leukojen reilu kitkapinta-ala, joka mahdollistaa puristusotteen jakaantumisen tasaisesti koko paaliin, sekä pyöristetyt reunat. Emme hyväksy minkäänlaisia kompromissejä – laadun tulee aina olla numero 1.

FLEXIBAL Paalikoko, cm Ylätuki, paino, kg Paino, kg

maks. 180 45 195

5

29


PAALIVARUSTEET

Flexigrip™

DO

C • MULT

• MUL T

OC ID

OC ID

OC • MULT ID

Pinottaessa paalit päällekkäin niiden sisältö puristuu kasaan ja samalla ilma- ja kosteusvahinkojen riski pienenee. Puristusleuat on varustettu vaihdettavilla puslilla. Vasen tai oikea leuka on lukittavissa, mikä mahdollistaa paalien pinoamisen lähemmäksi toisiaan. Lukitun leuan pieni liikevara puolestaan helpottaa paalien pinoamista ilman muovin rikkoutumista. Leuat on muotoiltu siten, että peruutus onnistuu helposti ja siitä on myös apua varastoitaessa pinot lähelle toisiaan. Ainutlaatuisesti taivutettu ja pyöristetty muotoilu yhdessä 90 mm:n vahvojen leukojen kanssa takaa erityisen hellävaraisen ja varman paalien käsittelyn tartuttiinpa kyljellään tai pystyssä oleviin paaleihin. Huomaa erityisesti pitkät leukaputket, jotka on valmistettu yksimittaisina ilman hitsaussaumoja tai teräviä kantteja. Leukojen jatkuminen ylöspäin on Quicke-erikoisuus, jonka ansiosta makaavaan paaliin tarttuminen on helpompaa – ja sen kuljetus kaadettuna onnistuu myös turvallisesti.

• MUL TI

VARMIN JA TEHOKKAIN PAALIEN KÄSITTELY

SELECTO FIX

FLEXIGRIP

160

200

Paalikoko, min-maks., cm Paino, kg

120-160

150-200

262

287

Unigrip™

OC ID

OC ID

• MUL T

130

160

Paalikoolle, min-maks., cm Paino, kg

90-130

120-160

200

240

Paalien halkaisu on tähän asti merkinnyt korkeita laitekustannuksia tai kovaa työtä. Jos käytössäsi on kaksitoimisin sylinterein varustettu kuormain, voit ratkaista asian helposti Silosplitillä.

30

• MUL T

UNIGRIP

PALOITTELE PAALIT VARMASTI JA KOKONAISEDULLISESTI

6

C • MULT

SELECTO FIX

Silosplit®

Silosplit sekä halkaisee paalit että toimii myös paalipiikkinä. Kun paali on kuljetettu käyttökohteeseensa, nostat vain terän suoraan paalin päälle ja painat sen alas. Sekä heinäettä tuorerehupaalien halkaisu onnistuu kertapainalluksella ilman ongelmia – ilman tarvetta monimutkaisesta leikkuutekniikasta hydrauliikkoineen. Halkaistu paali on helppo kuljettaa eteenpäin. Terän materiaalivalinta on huolellisten kokeiden tulos, ja terä on helppo teroittaa. Vakiovarustukseen kuuluu teräsuoja maantieajoa ja säilytystä varten.

DO

OC ID

Unigripissä yhdistyy erittäin hyväksi havaittu muotoilu alhaiseen omapainoon. Sillä on mahdollista suorittaa samat tehtävät kuin Flexigrillä. Valinta tapahtuu käyttäjän työrutiininen perusteella. Unigrip on myös sopiva varuste pienten nelikanttipaalien käsittelyyn. Leuat jakavat puristusvoiman tasaisesti isolle pinta-alalle, mikä tekee käsittelystä hellävaraista pistekuormien puuttuessa. Unigripissä on reilu mitoitus ainesputkessa eikä mitään teräviä reunoja tai kantteja, jotka vahingoittaisivat muovitusta.

• MUL TI

KEVYT MUTTA KESTÄVÄ PIHTI PYÖROPAALIEN KÄSITTELYYN

SILOSPLIT Leveys, cm Pituus, cm Paino, kg

120 170 110


PAALIVARUSTEET

Paalipiikki YKSINKERTAINEN JA VARMA

Pyöröpaalipiikki on erityisesti pyöröpaalien käsittelyyn tarkoitettu laite. Pitkä piikki takaa turvallisen kuljetuksen myös tiellä. Lyhyt piikki estää paalia pyörähtämästä ja jakaa kuormitusta. PAALIPIIKKI Leveys, cm Piikin pituus, cm Paino, kg

115 125 60

Suurpaalihaarukka – Vakio PAALIHAARUKKA PYÖRÖ- JA NELIKANTTIPAALEILLE

Suurpaalihaarukka on yksinkertainen mutta vahvarakenteinen, ja se soveltuu sekä pyörö- että nelikanttipaalien käsittelyyn. Piikit voidaan sijoittaa 80 tai 130 cm:n etäisyydelle toisistaan. Lisävarusteena on saatavissa korotussarja runkoon, joka tukee ylempää paalia. Korotussarja on erityisen suositeltava valinta, jos kyseessä on vakaimeton kuormain ja hytitön traktori.

SUURPAALIHAARUKKA – VAKIO Leveys, cm Piikkien määrä, vakio Piikin pituus, cm Korotussarja, paino, kg Paino, kg

140 2 82 tai 125 42 78

Suurpaalihaarukka – Safety TURVALLINEN JA JÄREÄ PAALIHAARUKKA

Suurpaalihaarukan käännettävä runkopalkki on arvokas turvallisuusyksityiskohta. Ensinnä voit lukita piikit pystysuoraan asentoon, jolloin pihti on huomattavasti turvallisempi yleisillä teillä kun paaleja ei kuljeteta. Toiseksi voit varmemmin ja turvallisemmin käsitellä paaleja ylimmillä nostokorkeuksilla. Paalin jättäminen korkeaan pinoon ja peruuttaminen on huomattavasti helpompaa piikkien uivan asennon ansiosta. Varustetta valmistetaan kahdessa koossa. Mallissa 190 on leveämpi runko, johon sopii pitkät suurpaalit, piikkejä on peräti 5. Mallissa 140 on kahdet piikit , lisävarusteena voit kasvattaa piikkimäärän viiteen. Lisävarusteena on saatavissa suursäkkipuomi säkkien käsittelyyn (maks. kuorma 750-1 250 kg riippuen korkeudesta) sekä korokesarja, joka on erityisen suositeltava valinta nostettaessa useampia paaleja samanaikaisesti.

SUURPAALIHAARUKKA – SAFETY

140

190

Leveys, cm Piikkien määrä, vakio Piikin pituus, cm Paino, kg

140 2 125 133

190 5 125 168

31

7


TUOREREHUVARUSTEET

C • MULT

• MUL T

OC ID

DO

OC ID

• MUL TI

Vahvin ja tehokkain

OC • MULT ID

SELECTO FIX

Powergrab™ -PARAS JA KESTÄVIN MONITOIMIKAUHA

Powergrab on äärimmäisen järeä monitoimikauha. Tarkoitettu vaativaan rehunkuormaukseen aumasta rehuvaunuun. Samalla työlaitteella myös jauhojen ja paalien nosto ilman tarvetta työlaitteen vaihtamisesta. Ajotekniikka aumaan on seuraava: aja täyttövaiheessa kauha 45 asteen kulmassa rehuun ja paina järeillä sylintereillä yläleuka kiinni, jolloin piikkien erikoismuotoilun ansiosta saavutetaan yllättävän siisti leikkupinta. Lopuksi taita kauhasylintereillä varuste suoraan. Tyhjennys onnistuu helposti kartiomaisen rakenteen ansiosta. Todella järeän rakenteensa ansiosta kauhan käyttöalue on erittäin laaja ulottuen kaikesta kauhalla kuormattavasta irtomateriaalista aina vaativiin yläpihtiä edellyttäviin kuormaustehtäviin. HUOM! Ei tule käyttää COMBI-varustelevyllä varustetuissa kuormaajissa. Täydellä avautumalla ja suurimmalla murtokulmalla työlaite osuu kauhasylintereihin.

10

34

POWERGRAB

185

210

240

260

Leveys, cm Pituus, cm Tilavuus, m3 Paino, kg

185 82 1,0 540

210 82 1,15 650

240 82 1,30 690

260 82 1,40 780


TUOREREHUVARUSTEET

Silocut® SG MONIPUOLINEN JA VAHVEMPI REHULEIKKURI

Uuden Silocutin piikkien holkit ovat hitsatut, terät ovat pultattavat ja sivupiikit vahvemmat kartiokoolla 3. Nämä uudistukset merkitsevät lisää järeyttä sekä parantavat huollettavuutta.

C • MULT

OC ID

OC • MULT ID

• MUL TI

DO

Karkaistu etuterä ja sivuterät jättävät rehuun siistin leikkauspinnan. Kulmaan asennetut sivuterät leikkaavat tarkasti runkoa vasten jonka ansiosta materiaali tiivistyy Silocutin päätyjä vasten. Näin estyy rehukakun hajoaminen ja luodaan siisti leikkauspinta. Siisti leikkauspinta estää ilman tunkeutumisen rehuun ja näin ollen lämpenemisen mikä on tärkeää rehun laadun kannalta. Samalla hukkaan menevän rehun määrä pienenee mikä parantaa taloudellisuutta. Tiiviit ja siististi leikatut rehukakut on helppoa ja nopeaa kuljettaa edelleen loppukohteeseen.

OC • MULT ID

Silocut SG 175 on uusi malli jossa on kaksi sylinteriä, työleveys 175 cm ja paino 524 kg. Se on järeydestään huolimatta riittävän kevyt 60-100 hv traktoreihin joihin haetaan tehokasta rehuleikkuria. Työlaite sijoittuu uuteen 125-225 luokkaan jossa mallisto kasvaa 25 cm välein. Suurimmissa malleissa 200 ja 225 on aina kolme hydraulisylinteriä, ne ovat saatavissa etukuormainkiinnityksen lisäksi JCB/Volvo BM-korvakkeilla.

UUTUUS! SELECTO FIX

SILOCUT

125 SG

150 SG

175 SG

200 SG

225 SG

Työleveys, cm Maks. avaus, cm Suurin palakoko, m3 Maks. työpaine, bar Kokonaisleveys, cm Sylinterien määrä Sylinterikoko

125 77 0,8 210 135 2 90/40

150 77 0,95 210 160 2 100/50

175 77 1,1 210 185 2 100/50

225 77 1,4 250 235 3 100/50

Paino, kg

436

478

524

200 77 1,25 250 210 3 100/50 (x2) 90/40 (x1) 669

710

Silograb® -PARAS JA KESTÄVIN MONITOIMIKAUHA

Silograb on todellinen monitoimipihti. Tiheä piikkijako lähes poistaa varisemisriskin. Piikit ovat kiinnitetty erikoiskarkaistuun pohjapalkkiin, jossa on valmiina sisäänhitsatut hylsyt. Korkealuokkaiset piikit ovat muodoltaan kaarevat, jolloin liikerata on luonnollinen ja rehuun työntyminen tapahtuu pienellä voimalla, mikä taas lisää piikkien kestoikää. Onnistuneen muotoilun ansiosta rehu myös työntyy takaseinää vasten tiukkaan, mikä vähentää varisemista ajattaessa epätasaisella alustalla.

OC ID

Kaikissa malleissa on kaksi sylinteriä, malleissa 170-250 on sylinterikokoa kasvatettu 15 %. 210-250-malleissa on yläleuassa sivupiikki estämässä varisemista.

C • MULT

OC • MULT ID

• MUL TI

DO

OC • MULT ID

SELECTO FIX

SILOGRAB

130

150

170

190

210

230

250

Leveys, cm Pituus, cm Tilavuus, m3 Piikkien lukumäärä Paino, kg

130 85 0,69 7+7 254

150 85 0,79 8+8 274

170 85 0,90 9+9 304

190 85 1,01 10+10 325

210 85 1,11 11+11 365

230 85 1,22 12+12 380

250 85 1,33 13+13 408

11

35


TUOREREHUVARUSTEET

Multibenne™ TODELLINEN MONITOIMIKAUHA

DO

C • MULT

• MUL T

OC ID

OC ID

OC ID

• MUL T

Multibenne on toteutettu samoin periaattein kuin Silograb, sillä voit käsitellä rehun lisäksi lantaa. Monitoimikauhan perusajatus on poistaa varusteen vaihtotarve apevaunua täytettäessä.

• MUL TI

Jos käytössäsi on apevaunu, johon kuormataan erilaatuisia rehuaineksia, on Multibenne mainio vastaus. Suunnittelun peruslähtökohtana ovat olleet pyöreäksi leikatut avoimet päädyt, jolloin kauhan täyttö onnistuu helpommin. Rakenne on kevyt ja avoin mutta silti riittävän suljettu varmistamaan rehun kauhassa pysymisen, mitä tukee myös sopivan tiheä piikistö. Suhteellisen lyhyt pohjaosa helpottaa myös kauhan täyttymistä ja vähentää työntövoiman tarvetta, näin myös kuorman painopiste on lähempänä traktoria. Kipattaessa saavutetaan vastaavasti suurempi kippauskorkeus, josta on hyötyä erityisesti korkearakenteisten apevaunujen kohdalla.

SELECTO FIX

MULTIBENNE

130

150

170

190

210

230

250

Leveys, cm Pituus, cm

130 80 0,66 7 280

150 80 0,76 8 304

170 80 0,86 9 360

190 80 0,96 10 386

210 80 1,07 11 423

230 80 1,17 12 447

250 80 1,27 13 477

Tilavuus, m3

Piikkien määrä Paino, kg

Maxi Grapple™

OC ID

OC • MULT ID

36

C • MULT

• MUL T

12

DO

OC ID

Kauhan rakenne perustuu järeään vahvistettuun HD-kauhamallistoon. Yläpihti on kiinnitetty vahvistettuun selkäosaan, mikä myös tukevoittaa kauhaa, profiililtaan se on pyöristetty, mikä puolestaan helpottaa täyttymistä. Yläpihti on tukevasti laakeroitu, varustettu kolmikerroksisilla puslilla sekä vahvoin tapituksin, joissa on varma lukitus. Vahvat hampaat ovat lujasti pohjaan pultatut, materiaaliltaan ne ovat hardoxia. Rasitusvoimat jakaantuvat kauhan ainutlaatuisen rakenteen ansiosta tasaisesti koko konstruktioon. Hampaat (malli T) on pultattu, ja ne ovat vaihdettavissa avaamalla vain yksi pultti. Lisävarusteena saatavissa oleva yläverkko estää kuorman valumista konepellille. Maxigrapple on erityisen suosittu varuste USA:ssa ja Kanadassa soveltuen pyöröpaalien, heinän tai vaikkapa irtorehun kuormaukseen. Sillä on myös kätevä kuormata oksia, risuja, roskia tai käyttää ihan puhtaana kauhana, koska hampaat, suojaverkko ja yläleuka ovat hetkessä poistettavissa. Avautuma on poikkeuksellisen suuri, 2 m.

• MUL TI

MULLISTAVA UUTUUS – 4 VARUSTETTA YHDESSÄ

SELECTO FIX

MAXI GRAPPLE

210

210T

240

240T

260

260T

Leveys, cm Syvyys, cm Hampaat, cm Paino, kg

210 81 – 605

210 81 24 620

240 86 – 640

240 86 24 655

260 86 – 710

260 86 24 730


TALIKOT JA TARVIKKEET

Kivitalikko

Vastapaino

PARHAASTA MATERIAALISTA

TRAKTORISI TASAPAINOTTAMISEKSI

”Poimi ja aja”. Ainutlaatuisen aaltomaisen piikkien muotoilun ansiosta voit poimia uusia kiviä kallistamalla kauhaa ilman vaaraa jo poimittujen putoamisesta. Kauimpana edessä ovat erityiset alaspäin suunnatut karkaistut piikit, joiden kestävyys vaikkapa äestyspellolla on omaa luokkaansa. Piikistö on kiinnitetty järeään Hardox-materiaalista valmistettuun runkopalkkiin. Kaksi vaakaprofiilia (50 x 100) tukevoittavat rakenteen yhdessä 30 mm paksujen piikkien kanssa. Talikon selkäosa on erityisen korkea mikä lisää tilavuutta ja turvallisuutta. Huomaa erityisesti talikon korkea selkäosa.

Vastapaino on äärimmäisen tärkeä ja hyödyllinen varuste säilyttämään traktorin painosuhde sekä varmistamaan riittävä taka-akselin painotus. Irrotus ja kiinnitys tapahtuu nerokkaan pikakiinnityskartun avulla miellyttävästi ja nopeasti. Turvasalpa estää painon irtoamisen työskentelyn aikana. • parempi tasapaino ja painonjakauma • pienempi etuakselin ja etuvanteiden kuormitus • parempi vetoteho koska kaikilla pyörillä hyvä kitka

KIVITALIKKO – PRO

150

200

VASTAPAINO

Leveys, cm Syvyys, cm Korkeus, cm Piikkimäärä Piikkiväli, cm Paino, kg

150 100 73 14 11 237

200 100 73 18 11 296

Paino, tyhjä 186 kg 214 kg

Paino täytettynä (toimitus tyhjänä) 800-1 000 kg, ca 900 kg betonilla 1 000-1 300 kg, ca 1200 kg betonilla

Lantatalikot

3-pistelaite

VANKEMPI JA KESTÄVÄMPI

LISÄÄ MONIPUOLISUUTTA

Kolme yksityiskohtaa, joista erottaa aidon lantatalikon: erikoiskarkaistu pohjapalkki, joka kestää taivutusta ja vääntöä. Piikit asennetaan ennen maalausta metalli metallia vasten. Laadukkaat piikit kiristetään suurella momentilla paikoilleen. Lyhyesti sanottuna saat varusteen, jonka kestoikä on pidempi.

Vastapaino parantaa traktorikuormaimen vakautta. Kytkeminen ja irrottaminen on helppoa mukana toimitetun kytkentäakselin avulla, jonka kiinnike estää vastapainon irtoamisen työskentelyn aikana. Vastapainon ansiosta: • vakaus ja painojakauma on parempi • etupyöriin ja taka-akseliin kohdistuu pienempi rasitus • kontakti maahan on parempi, mikä parantaa traktorin vetovoimaa.

LANTATALIKOT

130

150

170

190

230

3-PISTELAITE

Leveys, cm Pituus, cm Piikkimäärä Paino, kg

130 85 7 123

150 85 8 136

170 85 9 152

190 85 10 165

230 85 12 203

Paino, kg

78

13

37


NOSTOVARUSTEET

Trukkihaarukkasarjat VAHVA MITOITUS JA LAADUKAS MATERIAALI

Yläkisko on valmistettu yhdestä ainoasta osasta. Tämä profiili sisältää tiheän säätömahdollisuuden piikeille sivusuunnassa. Kuormitus jakaantuu laajalle alalle piikkien suuren kantopinta-alan ansiosta. Näin vältytään kisko-osan vaurioilta. Erittäin vankka rakenne antaa kuljettajalle tunteen taakan täydellisestä hallinnasta ilman että taakka ”keinuu”. Luonnollisesti piikit täyttävät korkeat turvastandardit.

TRUKKIHAARUKKASARJAT

1000 kg

1600 kg

2500 kg

Leveys, cm Piikin pituus, cm Piikin korkeus, cm Max kuorma, kg Rakenne Paino, kg

140 97 91 1000 taottu 155

140 97 91 1600 taottu 175

140 122 91 2500 taottu 217

• MUL TI

• MUL T

OC ID

C • MULT

OC ID

Hydraulinen trukkihaarukka

DO

OC • MULT ID

PAREMPI TUOTTAVUUS JA TOIMINNALLISUUS

Parempi tuottavuus, toiminallisuus ja ergonomisuus. Siinä yhteenveto laadukkaiden hydraulisten trukkihaarukoiden eduista. Trukkihaarukat ovat saatavissa valmiiksi koottuina tai helposti jälkiasennettavana sarjana. Hyvän näkyvyyden ansiosta kuljettaja voi säätää haarukoiden etäisyyttä suoraan ohjaamosta. Jälkiasennussarja sopii kaikkiin ISO trukkihaarukkarunkoihin, jotka ovat valmistettu joulukuu 2012 jälkeen.

14

38

SELECTO FIX

HYDRAULINEN TRUKKIHAARUKKA

1 600 kg

2 500 kg

HYDRAULINEN TRUKKIHAARUKKA – JÄLKIASENNUSSARJA

Leveys, cm Piikin pituus, cm Piikin korkeus, cm Max kuorma, kg Rakenne Paino, kg

146 97 91 1600 taottu 246/259

146 122 91 2500 taottu 289

Paino, kg Paino asennettuna, kg

73 246-289


NOSTOVARUSTEET

Yläpihti • MUL T

OC ID

OC ID

OC ID

• MUL TI

KUNNON OTE C • MULT DO

Lisävarusteet trukkihaarukoille Sopii ISO-trukkihaarukoihin 1 000 kg, 1 600 kg ja 2 500 kg, jotka on valmistettu joulukuun 2012 jälkeen. Ei voi yhdistää hydrauliseen paalihaarukkaan.

• MUL T

SELECTO FIX

YLÄPIHTI Paino, kg

85

Paalipiikki - lisävaruste MONIPUOLISTA JA JOUSTAVAA

Lisävarusteet trukkihaarukoille Paalipiikki (yksi lyhyt ja yksi pitkä piikki). Asennetaan paalihaarukan kiinnikkeeseen. Asennuksen yhteydessä voi valita, kumpi piikki tulee ylös. Sopii ISO-paalihaarukoihin, jotka on valmistettu joulukuun 2012 jälkeen. Ei voi yhdistää hydrauliseen paalihaarukkaan.

PAALIPIIKKI - LISÄVARUSTE Paino, kg

24

Suursäkkiteline TESTATTU LAATU MERKITSEE TURVALLISUUTTA

Suursäkkien turvalliseen käsittelyyn. Yläkoukun korkeus maasta on mitoitettu vastaamaan täyden säkin korkeutta, mikä helpottaa kuormaamista. Huomioi hieman sivulle taivutettu nostokoukku – näin saat hytistäkin katsottuna kätevästi näkyvyyden koukkuun.

SUURSÄKKITELINE Leveys, cm Korkeus, cm Maks. kuorma, kg Paino, kg

120 170 800 118

15

39


KAUHAT

Monipuolinen kauhamallisto Kaikki kauhat ovat kartiomaisia, joten niiden täyttäminen on helppoa, koska materiaalia ei tarvitse puristaa kauhaan. Kartiomainen ja suppilomainen muoto nopeuttaa myös kauhan tyhjentämistä. Löydät sopivan kauhan juuri sinun tarpeidesi ja vaatimustesi mukaan meidän laajasta valikoimastamme. Saatavana on 11 eri mallia ja 37 eri versiota. Niiden lisäksi saatavana on tasauskauhoja ja useita erilaisia erikoiskauhoja, kuten monitoimikauha, läppäkauha ja korkeakaatokauha.

Kauha josta materiaali ei valu 1. Pyöreäselkäinen ja kartiomainen rakenne takaa paremman täyttyvyyden ja tyhjentyvyyden.

2. Kauhan yläosan jäykkyyttä

6

on lisätty taivuttamalla yläreuna U-profiilin muotoiseksi.

2 5 6. Kiinnityskorvakkeiden taustalevyt toimivat myös vahvikkeina. Huomioi, että korvakkeen ylä ja alaosa on sijoitettu pokkauksen kohdalle. Mallista riippuen jotkin kauhatyypit sisältävät sisäpuolisia vahvikkeita.

1 3

4 500 Brinell

3. Sivupäädyt on vahvistettu lisäpokkauksin.

Kulmissa on myös kulutuspalat vahvistuksena, mikä lisää kestoikää. HD-malleissa ne jatkuvat koko päädyn mittaisena.

4. Kaikki kauhat on varustettu hyvin kestävällä huuliterällä, 500 Brinell. Mallista riippuen paksuus 12, 16 tai 20 mm. Huuliterä yhdessä samansuuntaisten kulutusterien kanssa merkitsee parempaa vääntö- ja kiertojäykkyyttä eli pitempää kulutuskestävyyttä.

5. Optimaalisen vääntöjäykkyyden

saavuttamiseksi ovat leveimmät kauhat jäykistetty selkäosasta (ei L ja LV) varustamalla ne muotopuristetuilla jäykistelevyillä.

Non-drop design Suunniteltaessa uutta kauhamallistoa on pyritty tasapainoiseen kokonaisuuteen. Tavoitteena on ollut mahdollisimman pieni materiaalin valuminen erilaisissa kuormaustehtävissä, esim. viljan kuormauksessa. Kauhan onnistunut, uusi muotoilu yhdessä pitemmän pohjaosan kanssa minimoi valumisen. Non Drop tekee arjesta hieman mukavampaa.

16

40


KAUHAT

Miten kauha tulisi valita ● Paras valinta KÄYTTÖALUE

H

Kevyempi yleiskäyttö (hiekka)

Lumen, viljan, turpeen kuormaus

HT

HD

HDV

HV

L

LV

● ●

Kevyen materiaalin kuormaus korkealle

● Hyvä valinta

Tasaus- Korkeakaatokauha kauha

MP/ MPT

● ●

Normaali hiekan ja maan kuormaus

Vaativa soran ja murskeen kuormaus

Urakointi

Tasaustyö

Lumityö

● ●

SC

● ●

17

41


KAUHAT

Sarja HD VAHVA URAKOITSIJAN MALLISTO

Yhdessä HDV-kauhojen kanssa ehdottomasti malliston vahvimmat kauhat. Lähtökohtana H-sarjan mallisto. Malleissa 210, 240 ja 260 on levyn paksuus 20 % suurempi. Huuliterät ovat paksummat, kauhan päädyt ja selkäosa rakenteeltaan vahvemmat. Yläosassa on erillinen kulmaprofiili tehden rakenteesta entistä jäykemmän. Pohjan ja selkäosan välissä on lisäksi selänsuuntainen kulutusprofiili. Kiinnityskorvakkeiden ympärillä on levyvahvikkeet.

SARJA HD

185HD

210HD

240HD

260HD

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

185 81 75 0,72 150x20 227

210 81 75 0,82 150x20 314

240 86 75 0,95 200x20 340

260 86 75 1,03 200x20 365

Sarja HDV HD-LUOKAN LUMIKAUHAMALLISTO

Nämä suuritilavuuksiset kauhat ovat tarkoitettu ammattimaiseen käyttöön vaadittaessa suurta kestävyyttä ja järeyttä. Vahva rakenne näkyy mm. 20 % vahvemmassa levymateriaalissa verrattuna HV-mallistoon. Tätä HD (heavy duty)- luokan kauhaa on saatavilla kolmessa koossa 210, 240 ja 260.

SARJA HDV

210HDV

240HDV

260HDV

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

210 109 98 1,50 200x20 416

240 109 98 1,70 200x20 434

260 109 98 1,85 200x20 471

Sarja HV TILAVA KAUHA – KESTÄVÄ JA MONIPUOLINEN SUOSIKKI

Kestävä materiaali- ja lumikauha. Sarja sopii hyvin käyttäjille, joiden on käsiteltävä suurta tilavuutta vaativia materiaaleja. Tilavuus perustuu kauhan syvempään ja korkeampaan rakenteeseen. Kaikissa malleissa on kaksoisprofiilirakenne pohjassa ja työlaitekoukkujen ympärillä. Tämä vahvistaa rakennetta kohdissa, joissa rasitus on suurimmillaan.

18

42

SARJA HV

200HV

220HV

240HV

260HV

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

200 104 85 1,16 150x16 273

220 104 85 1,28 150x16 294

240 109 98 1,70 200x20 415

260 109 98 1,85 200x20 443


KAUHAT

Sarja H YLEISKAUHA – VANKKA KESTOSUOSIKKI

Kauhamalliston suosituin – kaikki onnistuu. Sopivan lyhyt pohja tekee kauhasta vahvan ja vääntöjäykän, mikä on tärkeää raskaimmissa kuormaustehtävissä. Kolme suurinta kauhaa on varustettu pohjan ja selkäosan koko leveydeltä vahvistavalla lisäjäykistelevyllä.

SARJA H

135H

160H

185H

210H

240H

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

135 81 75 0,54 150x16 147

160 81 75 0,65 150x16 166

185 81 75 0,72 150x16 205

210 81 75 0,82 150x16 252

240 81 75 0,95 150x20 294

Sarja HT HAMPAALLISET YLEISKAUHAT – KAIKKEEN IRROTUSTA VAATIVAAN

Erittäin kestävä, vakaa ja tehokas kauha maa-aineksen, soran, kivien jne. tuottavaan käsittelyyn. Karkaistut hampaat takaavat saman hyvän ja tasaisen tuottavuuden myös käsiteltäessä karkeampaa materiaalia, kuten esim. paakkuja ja kiviä.

SARJA HT

135HT

160HT

185HT

210HT

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Hampaiden lkm Paino, kg

135 81 75 0,54 150x16 6 152

160 81 75 0,65 150x16 7 172

185 81 75 0,72 150x16 8 211

210 81 75 0,82 150x16 9 259

19

43


KAUHAT

Sarja L EDULLISEMPI KAUHA PIENEMPÄÄN KÄYTTÖÖN

Jos kauhaa käytetään ainoastaan kevyemmässä ja vähäisemmässä työssä on L-sarja edullinen vaihtoehto. Hyvät ominaisuudet, kevyempi rakenne, pienempi hinta.

SARJA L

130L

180L

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

130 80 75 0,51 100x12 123

180 80 75 0,71 100x12 163

Sarja LV EDULLISEMPI LUMIKAUHAMALLISTO

Hyvä valinta haettaessa suurempaa tilavuutta esim. lumen, viljan, turpeen tai hakkeen käsittelyyn, mikäli työn rasittavuus ja käyttö on vähäistä. Kiinnityskorvakkeiden kohdalla on vahvikelevyt, jotka vahvistavat selkäosaa.

20

44

SARJA LV

200LV

220LV

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

200 100 85 1,13 100x16 221

220 100 85 1,25 100x16 239


KAUHAT

C • MULT

• MUL T

OC ID

DO

OC ID

• MUL TI

Ainutlaatuisen monipuolinen

OC • MULT ID

SELECTO FIX

Multi Purpose Bucket Monitoimikauha 4-Toimikauha TEHOKAS JA LAADUKAS MONITOIMIKAUHA

Urakointipuolen erikoiskauha nyt myös saatavana etukuormainkäyttöön joka on monipuolisuutensa ansiosta saavuttanut suuren suosion Euroopassa. Toimii tavallisena kauhana, korkeakaatokauhana, puskulevynä ja jopa pihtinä. • lastaus ja siirto tavallisen kauhan tavoin • pohjatyhjennys lisää tyhjennyskorkeutta • kauhan avaus ja tasaus takaseinällä • tartunta • hiekoitus ja sepelin levitys pohjan kautta. Nämä ominaisuudet tekevät monitoimikauhasta vaihtoehdon sekä viljelijöille että urakoitsijoille, jotka tarvitsevat tehokasta ja monipuolista työlaitetta. Kaikki mallit ovat saatavissa joko Euro- tai Skid Steer -koukuilla. Sekä kauhan pohja että selkä ovat rakenteeltaan vahvistettuja tarjoten kiertojäykkyyttä ja hyvää kestävyyttä. Kauhassa on kolme karkaistua terää, yksi kauhan etureunassa, yksi takareunassa ja yksi tasauslevyn alaosassa. Päädyt ovat erikoisvahvistetut alaosistaan, joissa kuluminen on suurinta. Niissä on myös hammastetut sisäreunat, jotta tartunta olisi mahdollisimman hyvä. Kun haluat saada kauhastasi irti kaiken mahdollisen – monitoimikauha on nimensä mukaisesti monipuolisin työlaite.

MULTI PURPOSE

160MP/MPT

185MP/MPT

210MP/MPT

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

160 70/76 69 0,48 150x16 367/373

185 70/76 69 0,56 150x16 401/407

210 70/76 69 0,66 150x16 434/441

21

45


KAUHAT

Korkeakaatokauha

UUTUUS!

KORKEAKAATOKAUHA LISÄÄ TYHJENNYSKORKEUTTA 230 CM

OC ID

DO

C • MULT

OC • MULT ID

• MUL TI

Korkeakaatokauha on suunniteltu täyttämään yhä tiukemmat toiminnalliset tarpeet, sillä se laajentaa kauhavalikoimaa vaarantamatta tuottavuutta. Kauha maksimoi nostokorkeuden ja tyhjennyskulman. Kauhan tyhjentäminen on nopeaa mikä parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta. Korkeakaatokauha on juuri sopiva työlaite suurta tilavuutta vaativien materiaalien, kuten viljan, siementen, juurikasten, hakkeen tehokkaaseen käsittelyyn suurelle korkeudelle.

OC • MULT ID

200XH

220XH

240XH

260XH

201 150 107 1,60 180x16 553

221 150 107 1,80 180x16 587

241 150 107 2,00 180x16 622

261 150 107 2,20 180x16 656

Tasauskauha OPTIMAALINEN NÄKYVYYS

Vankka tasauskauha näkyvyyttä vaativaan tasaustyöhön. Matalan selkäosan ja pitkän, vahvan pohjan ansiosta on kuljettajalla täydellinen näkyvyys kauhan kärkeen. Kauhan huuliterän paksuus on reipas, 20 mm. Selkäosaan, 20 mm paksujen kiinnityskoukkujen alle on hitsattu vahva 10 mm:n kulmarauta, joka vahvistaa huomattavasti kauhaa. Sopii kaupunkien pihatöihin jne.

22

46

TASAUSKAUHA

220

240

Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

220 110 50 0,73 150x20 337

240 110 50 0,83 200x20 408

1940

KORKEAKAATOKAUHA Leveys, cm Pituus, cm Korkeus, cm Tilavuus (noin), m3 Huuliterä L x K, mm Paino, kg

620

SELECTO FIX


KAUHAT

DO

C • MULT

OC • MULT ID

• MUL TI

OC • MULT ID

OC ID

C • MULT

OC ID

DO

• MUL T

OC ID

OC ID

• MUL TI

Tee traktoristasi lumenaurauksen ammattilainen

• MUL T

SELECTO FIX

x2

Siipilumikauha TEHOKKAASEEN LUMENPOISTOON

Työlaite, joka todella lisää traktorin hyötyarvoa ja mahdollisuuksia täysivaltaiseen käyttöasteeseen – kaikkea tätä tarjoaa siipilumikauha 230SC PRO. Sen ansiosta lumen auraaminen sujuu merkittävästi tehokkaammin, koska viljelystraktoria voidaan nyt hyödyntää todelliseen ammattimaiseen lumenpoistoon/auraukseen. Kaikki on erinomaisen suorituskyvyn ansiota: leveimmillään siivet ulkona muodostuu kauhan leveydeksi 365 cm ja siihen voidaan lisävarusteena myös asentaa tehokas jäätä irrottava sekä liukastumisriskiä pienentävä jääterä. Kun siivet käännetään eteenpäin, ne ohjaavat lumen kauhaan myös ajettaessa lähellä seiniä tai vastaavia esteitä. Kauha on myös tilava ja tarkasti hallittavissa. Uudessa siipilumikauhassa ei ole tehty kompromissejä. Hydrauliikka on sovitettu Ålön ainutlaatuiseen LCS-ohjausjärjestelmään edellyttäen 3.ja 4.-toiminnon. Vakiovarustukseen kuuluuvat ritilä takaseinässä sekä paineakku vähentämään iskuja. Samoin terä on jousitettu siten, että kauhaa voi kallistaa eteenpäin siipien paineen säilyessä ennallaan. Kun haluat tehdä traktoristasi monipuolisemman ja haluat käyttää sitä lumenpoistoon kaikkea tätä tarjoaa Siipilumikauha 230SC Pro!

SIIPILUMIKAUHA

230SC PRO

Korkeus, cm Sisäkorkeus, cm Syvyys min., cm Syvyys maks., cm Sisäsyvyys, cm Leveys min., cm Leveys maks., cm Siiven liike Siiven korkeus, cm Siiven leveys, cm Tilavuus, tasa, m3* Tilavuus, kukkura, m3* Paino kpl, kg

102 98 118 175 109 230 365 148° 61 69 1,14 1,41 605

*Tilavuudet standardin ISO7546 mukaan

23

47


Näe tuotteemme työn touhussa! Joskus pelkät sanat eivät riitä. YouTube-videoistamme saat selkeän kuvan tietyistä Triman tarjoamista eduista. Katso lisää osoitteessa www.youtube.com/user/frontloaders.

Designed and manufactured by ÅlöTM

Ålö AB Brännland 300, SE-901 37 Umeå, Sweden Tel: +46 (0)90 17 05 00 info@alo.se www.alo.se Esitteen kuormaimissa on lisävarusteita. Eräät tuottee saattavat olla lisävarusteita. Kaikkia tuotteita ei ole saatavissa kaikilla markkina-alueilla. Mainitut tekniset tiedot suoritusarvot saattavat olla riippuvaisia traktorimallista. Työt etukuormaimilla ja niiden lisälaitteilla saattavat sisältää vaaroja. Vakava henkilö- ja materiaalivahinkojen vaara suoritettaessa työ virheellisesti. Huomioi aina ympäristö, toimi harkitusti ja noudata paikallisia lakeja ja määräyksiä. Ennen käyttöä tutustuttava aina huolellisesti mukana toimitettavaan ohjekirjaan. Käytä vain alkuperäisiä Quicke-varaosia ja lisävarusteita. Tuotevalikoimaamme kehitetään jatkuvasti. Pidätämme täyden oikeuden muuttaa koska tahansa sitoumuksetta varustetasoa, hintoja sekä teknisiä ratkaisuja ilman sitoumuksia. ®, ™ Tavaramerkki Ålö AB.

Item No: 11144569 • FI4 • 140827 • TR/Ågrenshuset

trima.nu

Profile for SGN Group

Trima Plus  

Trima Plus  

Profile for sgngroup