Page 1


SERVING EUROPE

DAILY COOL, FRESH & FROZEN


INHOUD Visbeen voor betrouwbaar transport Uitstekende service

..........................................................................

04

.............................................................................................................

06

Chain Control in Frozen .................................................................................................... 08 DailyFresh chain control in fresh produce .................................................................. 10 Duurzaam ................................................................................................................................ 12 Thinking out of the box (intermodaal) ......................................................................... 14 Koeriersdienst Vebabox ..................................................................................................... 16 Koel- en vriesopslag

...........................................................................................................

16

De oplossingen van Visbeen ........................................................................................... 18


VISBEEN VOOR BETROUWBAAR TRANSPORT Visbeen groeide in meer dan 90 jaar uit tot een betrouwbare en gerenommeerde transporteur en vervoert zowel vers- als vriesproducten binnen heel Europa.

Onze kernwaarden zijn: Transparantie

Samenwerken

Betrouwbaarheid

Innovatie

Duurzaamheid

ContinuĂŻteit

Feiten: 175 medewerkers

100 trekkers

250 reefertrailers

100 reefercontainers 45ft

50 huckepacktrailers

Cross dock faciliteiten in Nieuwe Tonge & Hoek van Holland (NL)


5


UITSTEKENDE SERVICE Visbeen helpt u graag bij de keuze van een transportmethode die aansluit op uw eisen en wensen. Welke methode u ook kiest, wij leveren uw (spoed)zendingen op tijd af bij uw klant. Uiteraard worden de kosten hierbij zo laag mogelijk gehouden.

Vervoer over de weg: snel met een korte doorlooptijd.

Vervoer over het water: voordeliger en duurzamer dan wegtransport

Vervoer per spoor:

het duurzame alternatief voor weg- en watertransport

Samen Sterk Vanuit haar hoofdkantoor in Nieuwe-Tonge doet Visbeen er alles aan om klanten te ontzorgen. Dag in, dag uit – 365 dagen per jaar – optimaliseren wij planningsprocessen en bundelen we goederenstromen van onze klanten. Samenwerken en regievoering zijn dé manier om te komen tot verduurzaming van Europees transport en tegelijkertijd kosten te besparen.


7


CHAIN CONTROL IN FROZEN Visbeen stelt zich ten doel om verladers en afnemers van vers- en vriesproducten strategisch te laten samenwerken in een multimodaal logistiek netwerk. In dit complexe netwerk treedt Visbeen op als regisseur. Vanuit ons Control Center combineren wij vraag en aanbod van onze partners zorgvuldig, zodat een optimale collectieve goederenstroom ontstaat. Alle deelnemers profiteren vervolgens van de voordelen van deze schaalvergroting. Vanuit het Control Center kan Visbeen uw supply chain volledig coördineren en regisseren. Het gaat dan niet alleen om het bundelen en aansturen van fysieke goederenstromen, maar ook om informatiestromen, financiële stromen en datamanagement.

Maak Visbeen uw centrale aanspreekpunt voor operationele en tactische logistieke dienstverlening en:

krijg een completer overzicht, een betere afstemming en bundeling van uw activiteiten. bespaar in supply chain-kosten door het combineren van ladingen. verlaag de druk op het milieu.

Visbeen beschikt over eigen materieel en over een internationaal netwerk van ervaren en betrouwbare partners. Welke prioriteit de klant ook heeft – duurzaam, snel of voordelig – wij leveren altijd de optimale transportoplossing met op elkaar afgestemde vervoersmodaliteiten. Zo werken we in de keten samen aan vooruitstrevende en multimodale oplossingen: samen, slimmer en schoner.


9


DAILYFRESH CHAIN CONTROL IN FRESH PRODUCE Samenwerking De toenemende vraag naar kwaliteit, snelheid en service bracht Visbeen er in 1998 toe om samen met andere logistieke dienstverleners een nieuw concept te lanceren: DailyFresh Logistics. Sindsdien vervoeren we samen met Post-Kogeko dagelijks groente en fruit naar de Britse markt. Hier komt het netwerk, de kennis, de faciliteiten en de ervaring samen om de regie over de vervoersstromen in te vullen voor groupage en volle ladingen van versproducten.

Logistieke oplossing Als logistiek dienstverlener neemt DailyFresh Logistics volledige verantwoordelijkheid voor het hele logistieke proces. Onze geavanceerde transportplanning stelt ons in staat om zendingen te combineren en efficiĂŤnte wegtransportoplossingen aan te bieden die voldoen aan overeengekomen levertijden en voorwaarden.

Locaties: De hoofdvestiging van DailyFresh Logistics is gevestigd in Hoek van Holland (NL). Voor meer informatie kijk op www.dailyfresh-logistics.nl


11


DUURZAAM Kwaliteit betekent voor Visbeen ook zorg voor het milieu. Als logistiek dienstverlener nemen wij dus onze verantwoordelijkheid. Wij investeren voortdurend in zuinige en duurzame apparatuur en voorzieningen. Daarom werken we samen met onze partners in de keten aan de realisatie van maatschappelijk verantwoorde doelen. We delen kennis en ervaring met andere partijen.

Wij investeren continu in verduurzaming van ons wagenpark. Wij zoeken samen met onze klanten, voortdurend naar steeds efficiĂŤntere processen om het aantal transportbewegingen en- kilometers terug te dringen. Wij maken onze chauffeurs bewust van het belang van brandstofbesparing. Wij kiezen voor de meest efficiĂŤnte transportoplossing: over de weg, per spoor of over zee.

De intermodale transportoplossing die Visbeen biedt van en naar Spanje en Portugal vermindert CO2-uitstoot, verbetert de uitvoering van de rij- en rusttijdenwet en optimaliseert daarmee de ritplanning en vermindert de invloed van prijsveranderingen in brandstofprijzen en de toenemende tolkosten.


13


THINKING OUT OF THE BOX (MULTIMODAAL) Door anders te denken, zoekt Visbeen steeds naar een vernieuwend aanbod van logistieke concepten. Dat zijn we ook aan onze stand verplicht, want de wereld om ons heen verandert continu. Zo groeit de beschikbare informatie, stijgt de vraag naar duurzame oplossingen en is het veiligheidsaspect veranderd van een vraag in een eis.

Transportoplossingen De Europese wegen raken steeds meer verstopt. Tegelijkertijd neemt de vraag naar transport toe. Onze unieke koelcontainers (45 ft palletwide reefercontainers) hebben een grotere laadcapaciteit dan de standaard koelcontainer daarnaast corresponderen de afmetingen met die van de standaardtrailers op de Europese wegen. Dankzij de multimodale aanpak combineert Visbeen transport over de weg, het water en per spoor. Zo garanderen we efficiÍnt vervoer van temperatuurgevoelige producten. Het verlaagt de CO2uitstoot, ontlast het wegennet en verhoogt de exibiliteit van het transport. Kortom: transportoplossingen die de toekomst hebben!


15


KOERIERSDIENST VEBABOX Visbeen heeft als vervoerder van vers, vries en droge lading in Europa zijn service uitgebreid met een koeriersdienst. Onze bedrijfswagen zijn uitgerust met een uitneembare koelbox, de Vebabox. Dankzij de Vebabox hebben wij nu ook de mogelijkheid om de kleine (spoed) zending geconditioneerd voor u te vervoeren naar bestemmingen binnen Europa.

KOEL- EN VRIESOPSLAG Een splinternieuwe koel- en vriesopslag op onze locatie in Nieuwe Tonge (NL) behoort tot het scala aan mogelijkheden welke Visbeen u op het gebied van service kan bieden. Wij kunnen gekoelde of bevroren (deel)zendingen hergroeperen voor verdere distributie of uw producten voor korte of langere tijd opslaan.


17


DE OPLOSSINGEN VAN VISBEEN Betrouwbaar: ‘Doe wat je toezegt!’

Ervaring in geconditioneerd vervoer

Bereikbaarheid

Because we care is niet voor niets ons motto.

Visbeen verzorgt voornamelijk geconditioneerd

Al ons materieel beschikt over Track & Trace

Mede daarom bestaan we al ruim 90 jaar.

vervoer. Denk hierbij aan dagverse producten maar

apparatuur. We volgen onze vrachten continu om

ook aan diepvriesproducten of een combinatie van

tijdige uitlossing te bewaken. Klanten krijgen direct

beide in dezelfde vracht.

een bericht, wanneer zich incidenten voordoen.

90 Geven en nemen met ketenpartners

Control center

Continuïteit

Met ruim vijftien jaar ervaring in samenwerkingsverbanden,

Visbeen coördineert en regisseert de complete

Visbeen is een familiebedrijf dat ruim 90 jaar een

weten we dat geven en nemen een voorwaarde is voor de

stroom van goederen, informatie, financiën en data.

behouden koers vaart. Continuïteit is aanvullend

continuïteit van een samenwerkingsverband.

Het control center houdt het overzicht.

geborgd door een samenwerkingsopzet.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Be Lean, Be Green: Visbeen maakt werk van duurzame logistiek. Onder andere door optimalisatie van de beladingsgraad, modern materieel en nieuwe vervoersmodaliteiten.

Open mind Visbeen staat altijd open voor nieuwe ideeĂŤn en ontwikkelingen. 19


Langeweg 20, 3244 BH Nieuwe Tonge Postbus 2, 3244 ZG Nieuwe Tonge Telefoon +31 187 607 875 E-mail sales@visbeen.nl Internet www.visbeen.nl

Vind ons ook op:

Visbeen brochure nederlands  
Visbeen brochure nederlands  
Advertisement